Page 1

RAV4


De nieuwe RAV4. De ultieme cross-over.

2


3


4


De ultieme cross-over voor de veeleisende rijder. Toyota heeft met de RAV4 een nieuw marktsegment gecreëerd. Als pionier heeft hij zijn leidende positie altijd behouden. De RAV4 is nu geheel vernieuwd. De styling en uitrusting bereiken een hoger niveau. De Optimal Drive motoren garanderen samen met het Integrated Active Drive System een unieke, efficiënte, comfortabele en betrouwbare rijbeleving.

5


Controle en maximaal rijplezier. De elegante, compacte vormen van de RAV4 maken manoeuvreren in de kleine ruimte kinderspel. Voor een even gecontroleerd als scherp weggedrag is de RAV4 uitgerust met IADS (Integrated Active Drive System)*. Deze innovatieve technologie koppelt een uiterst levendig rijgedrag aan superieur rijcomfort. Zodat u zelfs aan de rit naar huis plezier beleeft.

* Alleen i.c.m. 4WD uitvoeringen. 6


INTEGRATED ACTIVE DRIVE SYSTEM

7


Waarom zou u geen omweg nemen? Met de Toyota Optimal Drive geniet u langer. De reeks van geavanceerde motoren voorziet in ultiem rijplezier en houdt tegelijkertijd ook rekening met de belangen van het milieu. Dankzij de Toyota Optimal Drive bieden de motoren van de RAV4 een sublieme balans tussen uitstekende prestaties en schone emissies. Met zijn 2,2 liter D-4D-F dieselmotor en 2,0 liter Valvematic benzinemotor heeft de RAV4 in zijn klasse zelfs de laagste COď –-emissies met maximaal vermogen en koppel.

8


9


Veelzijdig comfort. Hoogwaardige materialen maken het interieur van de RAV4 weelderiger en uitnodigender dan ooit. Behalve ruim is het interieur ook buitengewoon veelzijdig. Dankzij Toyota’s Easy Flat System kunt u de zitopstelling naar behoeven aanpassen, terwijl talloze opbergcompartimenten ruimte bieden aan kleinere voorwerpen. Voor extra luxe kiest u voor de Executive Business uitvoering die – onder andere – is voorzien van een combinatie van lederen en Alcantara® bekleding.

10


11


12


Technologie die iets toevoegt. De nieuwe RAV4 zit boordevol met slimme technologie die bijdraagt aan een ontspannen rijgedrag. Neem bijvoorbeeld het overzichtelijke Optitron instrumentarium dat rustgevend is voor uw ogen, of de elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen die u in staat stellen ten volle te genieten van de chique ambiance in het interieur. Vergeet vooral ook uw favoriete muziek niet, waarnaar u kunt luisteren via het uitstekende HDD navigatiesysteem. 1. Smart entry systeem met startknop Ontgrendel uw auto zonder dat u de sleutels tevoorschijn hoeft te halen. Om de auto te starten, drukt u simpelweg op de knop.

3. Full map navigatiesysteem Duidelijke route-informatie van het full map HDD navigatiesysteem met touch-screen en spraakbediening.

2. Stuurwielbediening Multi-tasken met uw vingertoppen – van het volume van het audiosysteem tot uw mobiele telefoon met het Bluetooth® systeem.

4. Dual-zone automatische airconditioning Maakt het mogelijk dat bestuurder én de passagier op de voorstoel de temperatuur onafhankelijk kunnen instellen.

1.

3.

2.

4.

13


14


Veiligheid voor alles. Wie zich achter het stuur veilig voelt, is doorgaans een betere bestuurder. Precies daarom biedt de RAV4 op een aantal cruciale punten extra ondersteuning. Zo zorgt de IADS* (Integrated Active Drive System) technologie onder alle omstandigheden voor maximale controle en stabiliteit. Raakt u desondanks toch betrokken bij een ongeval, dan verkeert u in de geruststellende wetenschap dat u uitstekend beschermd bent – door de aanwezigheid van Toyota’s veelomvattende veiligheidssystemen. * IADS is beschikbaar op alle 4WD-uitvoeringen.

Bescherming rondom met 7 SRS airbags De RAV4 beschikt standaard over tweefase SRS frontairbags, SRS zijairbags, SRS gordijnairbags en een knieairbag voor de bestuurder.

15


Maak kennis met de Toyota RAV4. 18 Toyota Optimal Drive

30 Velgen en bekleding

20 Motoren en transmissies

32 Lakkleuren

22 Technologie

34 Toyota accessoires

26 RAV4 Comfort

36 Woordenlijst

27 RAV4 Dynamic

38 Milieubescherming

28 RAV4 Executive Business

40 Zekerheid

29 RAV4 D-CAT Executive Business

16


17


Toyota Optimal Drive. Een innovatief motorengamma, gericht op de beste balans tussen een uiterst gunstig brandstofverbruik, een zeer lage COď –-emissie en optimaal rijplezier. Standaard op elke RAV4.

18


De RAV4 beschikt over innovatieve motortechnologie en geavanceerde transmissies, met componenten die licht en compact zijn, met een lage weerstand werken en die helpen om de efficiëntie van de motor te verbeteren. Met deze bijzondere prestaties laat Toyota op overtuigende wijze zien dat haar filosofie van ‘Continu verbeteren’ ook de grondslag vormt voor de motoren van de RAV4. Mede daardoor onderscheiden de verfijnde dieselmotoren met hun geavanceerde Common Rail technologie zich door een hoger koppel en een lagere CO-uitstoot. De combinatie van een lage compressieverhouding, optimale verbranding en een hoog koppel bij lage toerentallen staat garant voor aansprekende prestaties en een laag brandstofverbruik. Dat leidt bij de 2,2 liter D-CAT motor tot een superieur vermogen en koppel, gecombineerd met de laagste emissies in deze klasse. Dit is mede te danken aan Toyota’s unieke katalysator die zowel stikstofoxide (NOx) als roetdeeltjes reduceert. En dankzij Toyota’s moderne Valvematic technologie levert de 2,0 liter benzinemotor van de RAV4 meer vermogen, wat gepaard gaat met een lager brandstofverbruik en lagere CO-emissies. De dieselmotoren worden gecombineerd met een geavanceerde 6-traps automaat of een handgeschakelde transmissie. Voor de benzinevarianten heeft u keuze uit een handgeschakelde transmissie of het geavanceerde Multidrive CVT systeem. Met de 7-traps sequentiële CVT automaat met schakelpaddles aan het stuurwiel koppelt deze transmissie rijcomfort aan optimale efficiency. 19


Sportieve prestaties, lage emissies.

20


2.0

2.0

2.2

2.2

2.2

116 kW

110 kW

110 kW

130 kW

198 Nm

198 Nm

340 Nm

340 Nm

400 Nm

6-traps handgeschakelde transmissie

Multidrive CVT automatische transmissie

6-traps handgeschakelde transmissie

6-traps automatische transmissie

6-traps handgeschakelde transmissie

Leverbaar voor: – Comfort – Dynamic – Executive Business (alleen als 4WD)

Leverbaar voor: – Comfort – Dynamic – Executive Business

Leverbaar voor: – Comfort – Dynamic – Executive Business (alleen als 4WD)

Leverbaar voor: – Dynamic – Executive Business

Leverbaar voor: – Dynamic – Executive Business

Valvematic Benzine 4WD/2WD 6 M/T

Valvematic Benzine 4WD Multidrive CVT

D-4D-F Diesel 4WD/2WD 6 M/T

D-CAT Diesel 4WD 6 A/T

D-CAT Diesel 4WD 6 M/T

Vermogen

116 kW (158 pk)

(158 pk)

(150 pk)

(150 pk)

(177 pk)

Koppel

M/T = handgeschakelde transmissie A/T = automatische transmissie 21


Alles om u in het juiste spoor te houden. Met de RAV4 kunt u zonder zorgen de gebaande paden verlaten. In het terrein kunt u vertrouwen op de technologie van ons Integrated Active Drive System*. Het resultaat: een veiliger en plezieriger rijgedrag.

MET DAC

MET HAC

ZONDER HAC

INTEGRATED ACTIVE DRIVE SYSTEM Sensoren in de RAV4 sturen informatie naar het Integrated Active Drive System, dat vervolgens de rijomstandigheden in de gaten houdt. Het systeem reageert razendsnel op potentiële problemen en zorgt voor gecoördineerde reacties van Active Torque Control vierwielaandrijving, EPS (Electric Power Steering) en VSC (Vehicle Stability Control).

* Alleen i.c.m. 4WD uitvoeringen. 22

Overstuurcorrectie In een situatie van overstuur kan de achterzijde van uw auto uitbreken. Om dit te voorkomen kan Integrated Active Drive System van de RAV4 tijdelijk meer motorvermogen op de voorwielen overbrengen, waardoor de auto stabiel blijft en sneller accelereert.

Onderstuurcorrectie Om onderstuur tegen te gaan – waarbij de voorzijde van de auto wegglijdt – kan het Integrated Active Drive System meer vermogen naar de achterwielen dirigeren, waardoor de wegligging verbetert en u mogelijk gevaar met een vlotte acceleratie kunt voorkomen.

Hill-start Assist Control (HAC) Standaard op de RAV4. Dit systeem voorkomt dat de auto op een steile helling terug kan rollen. Hiertoe oefent het systeem op alle wielen automatisch remdruk uit, gedurende maximaal vijf seconden nadat de bestuurder het rempedaal heeft losgelaten.

ZONDER DAC

Downhill Assist Control (DAC) In een steile afdaling helpt dit systeem u een constante lage snelheid van ongeveer 5 km/u aan te houden. DAC kan worden gecombineerd met een automatische transmissie of een Multidrive CVT transmissie.


23


Soepel, intelligent rijplezier. In de RAV4 gaat vorm zeker niet voor functie. Deze doordachte 4WD is dan ook uitgerust met geavanceerde stabiliteits- en Traction Control systemen, gecombineerd met een uitgebalanceerde wielophanging die onder de meest uiteenlopende omstandigheden garant staat voor een even soepel als uitnodigend weggedrag. De vernieuwde voorzijde van de RAV4 biedt een optimaal zicht voor de bestuurder, terwijl de verbeterde koplampunits zorgen voor nog betere zichtbaarheid.

Vehicle Stability Control (VSC) Op een nat wegdek of als u een bocht iets te snel neemt, voorkomt VSC dat de banden van uw auto zijdelings gaan slippen, zodat u voldoende grip heeft om de auto weer onder controle te krijgen.

24

Traction Control (TRC) Met behulp van een gerichte remingreep en een aanpassing van het motorvermogen herstelt TRC de grip van uw banden in situaties waarin deze doorslippen. Het motorvermogen wordt hierbij per afzonderlijk wiel gedoseerd.

Voorwielophanging De voorwielophanging omvat MacPherson veerpoten met gewijzigde schroefveren. Ook de onderste draagarmen en de schokbrekers werden verbeterd, zodat u verzekerd bent van een soepeler rijgedrag.

Achterwielophanging De double wishbone achterwielophanging met reactiearmen staat garant voor een voortreelijke wegligging en stabiliteit.


25


Comfort Een combinatie van elegante styling en intelligente technologie. Deze bijzonder gunstig geprijsde cross-over vormt de rijk uitgeruste basis van het RAV4 gamma.

Standaard – 17" stalen velgen – Buitenspiegels in carrosseriekleur met geïntegreerde richtingaanwijzer, elektrisch verwarmbaar en verstelbaar – Mistlampen – Elektrisch bedienbare ramen voor en achter – Roofrails – Reservewiel op achterdeur – Audiosysteem met radio, CD-speler, MP3afspeelmogelijkheid en 6 speakers – Donkergrijze stoffen bekleding – Handbediende airconditioning – Optitron instrumentarium – Schakelpaddles achter het stuur (alleen i.c.m. automatische transmissies) Opties – Vehicle Stability Control (VSC) met Limited Slip Differtentieel*

* Alleen op 2.0 benzine 2WD, VSC standaard op overige modellen. Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst. 26


Dynamic Net even meer comfort met onder meer Cruise control en dual-zone automatische airconditioning. En zijn sportieve 17" lichtmetalen velgen geven de RAV4 Dynamic een extra dimensie.

Standaard (meeruitrusting t.o.v. Comfort) – 17" lichtmetalen velgen – Getint glas (achter) – Regen- en lichtsensor – Audiosysteem met radio, 6-CD-wisselaar, MP3-afspeelmogelijkheid en 6 speakers – Bluetooth® handsfree systeem – Cruise control – Luxe donkergrijze of beige stoffen bekleding – Dual-zone automatische airconditioning – Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel – Met leder afgewerkt stuurwiel met audiobediening – Lederen pookknop – Gekoeld dashboardkastje, afsluitbaar – Repair kit i.p.v. reservewiel op achterdeur

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst. 27


Executive Business Met een combinatie van leder en Alcantara® is het interieur van de RAV4 Executive Business nog luxueuzer.

Standaard (extra t.o.v. Dynamic) – Donkergrijs of beige leder/Alcantara® bekleding – Bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar – Voorstoelen met stoelverwarming – Bestuurdersstoel met elektrisch verstelbare lendensteun – HDD Full Map navigatiesysteem – Parkeerhulpcamera achter – Smart entry systeem met startknop

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst. 28


D-CAT Executive Business Speciaal voor de D-CAT modellen ontwikkelde Toyota deze exclusieve Executive Business uitvoering: het zakelijk verantwoorde vlaggenschip binnen de reeks.

Standaard (extra t.o.v. Executive Business) – 18" lichtmetalen velgen – Overfenders – Chromen sierstrip op achterdeur – Exclusief design achterlichten*

* Ook op D-CAT Dynamic. Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst. 29


Velgen en bekleding Maak een keuze uit een uitgelezen reeks velgen. Ook voor het interieur kunt u kiezen uit meerdere smaakvolle combinaties, van stoen bekleding of leder/AlcantaraŽ.

18" lichtmetalen velgen 235/55R18 Standaard voor D-CAT Executive Business

30


Donkergrijs leder/Alcantara速 Standaard voor RAV4 Executive Business Donkergrijze stof Standaard voor RAV4 Comfort 17" stalen velgen 225/65R17 Standaard voor RAV4 Comfort Donkergrijze luxe stof Standaard voor RAV4 Dynamic

Beige luxe stof Standaard voor RAV4 Dynamic

17" lichtmetalen velgen 225/65R17 Standaard voor RAV4 Dynamic en Executive Business

Beige leder/Alcantara速 Standaard voor RAV4 Executive Business

31


Kleuren Het gamma van de RAV4 is kleurrijk. Kies de kleur die past bij uw smaak.

1H2 Deep Titanium* 32


040 Pure White

070 Pearl Whiteยง

1F7 Ultra Silver*

1G3 Ash Grey*

1H2 Deep Titanium*

202 Astral Black

3R3 Barcelona Red*

4T3 Light Cappuccino Brown*

4T8 Silk Beige*

8R3 Mystic Blue*

* Metallic lak.

ยง

Parelmoer lak. Alleen leverbaar voor RAV4 Dynamic en Executive Business. 33


Accessoires Met zijn avontuurlijke karakter is de RAV4 de ideale reisgenoot voor zowel lange als korte ritten. Met de originele accessoires van Toyota krijgen de veelzijdige mogelijkheden van deze robuuste 4WD een extra dimensie. Kies voor uiterlijke verfraaiingen, of ga voor extra gebruiksgemak. Design Deze opvallende, chromen details benadrukken het krachtige voorkomen van de RAV4.

01 Chromen ornamentenset 02 Chromen sierlijst achterklep

01

02

Extra bescherming De energieabsorberende voorzijde en de afscherming van de onderzijde aan de achterkant bieden extra veiligheid. De treeplanken voegen stijl en gebruiksgemak toe aan de entree van uw auto.

03 Bodemplaat bescherming (voor) 04 Bodemplaat bescherming (achter) 05 Aluminium treeplankset

03

04

34

05


06 Pushbar en bodemplaat bescherming, Acacia lichtmetalen velgen en aluminium treeplankset 07 TNS510 navigatiesysteem 06

07

Neem contact op met uw Toyota dealer voor meer informatie over de volledige reeks Toyota accessoires en accessoirepakketten. U kunt ook het overzicht raadplegen in de prijslijst, bezoek www.toyota.nl 35


Woordenlijst Maak kennis met de technologie van de RAV4.

36

ABS met EBD (Electronic Brake force Distribution) Dankzij ABS houdt u uw auto tijdens het remmen onder controle omdat de remkracht zodanig wordt verdeeld dat alle wielen grip houden. Daarbij zorgt EBD voor een optimale verdeling van de remkracht over de vier wielen. Beide systemen voorkomen op die manier dat de wielen kunnen blokkeren en stellen u in staat om tijdens het remmen effectiever obstakels te ontwijken.

Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel Een speciaal ontworpen achteruitkijkspiegel waarmee fel licht van achteropkomend verkeer automatisch wordt gedimd.

Actieve hoofdsteunen vóór In geval van een aanrijding registreert een sensor dat de onderrug van de passagier hard tegen de rugleuning wordt gedrukt. Daarop bewegen de hoofdsteunen automatisch schuin omhoog en voorwaarts, zodat het hoofd van de passagier wordt opgevangen. Dit vermindert de belasting van de nek, zodat de kans op een whiplash bij een aanrijding van achteren drastisch wordt gereduceerd.

BA (Brake Assist) De functie Brake Assist biedt uitkomst wanneer u snel het rempedaal intrapt, zonder dat u de maximale remkracht benut. Het systeem berekent hoe snel en hoe hard het rempedaal wordt ingetrapt, om vervolgens de remkracht te vergroten indien de situatie dat verlangt.

All Wheel Drive (AWD) Bij normale wegcondities worden de voorwielen aangedreven. Dit zorgt voor een gunstig verbruik. Op losse of gladde oppervlaktes verdeelt het systeem echter automatisch en continu de trekkracht over de voor- en achterwielen om de tractie en wegligging te optimaliseren.

D-CAT Technologie voor de behandeling van uitlaatgassen waarmee stikstof (NOx) en roetdeeltjes aanzienlijk worden gereduceerd. Dankzij D-CAT zijn de moderne dieselmotoren van Toyota de schoonste van dit moment.


Dual VVT-i (Variable Valve Timing – intelligence) Dankzij een nauwkeurige aansturing van de kleppen combineert de RAV4 maximaal rijplezier met een zeer gunstig brandstofverbruik en lage emissies. Met Dual VVT-i is de motor van de RAV4 in staat om de timing van de inlaatkleppen te variÍren. Dat betekent dat de kleptiming wordt afgestemd op de rijomstandigheden, zodat de motor op elk moment alert kan reageren op uw commando’s.

Regensensor en lichtsensor De regensensor schakelt automatisch de ruitenwissers in en stemt de interval van de ruitenwissers af op de hoeveelheid neerslag. De lichtsensor registreert de lichtsterkte en activeert automatisch de verlichting bij invallende duisternis.

ISOFIX kinderstoelbevestiging De ISOFIX kinderzitjes klikken via speciale ankerpunten direct vast aan de carrosserie. Een bevestigingsband aan de bovenzijde voorkomt dat het zitje voorover kantelt. Kinderzitjes zijn verkrijgbaar bij de Toyota dealer.

Smart entry systeem met startknop Dit systeem stelt u in staat om zonder sleutel de portieren te openen en de motor te starten. De RAV4 registreert dat de sleutel in de buurt is, waarna de portieren worden vergrendeld zodra u de portiergreep aanraakt. In het donker wordt zelfs de interieurverlichting ingeschakeld. Nadat u bent ingestapt, volstaat een lichte druk op de knop om de motor te starten. Uitschakelen van de motor geschiedt op dezelfde wijze. Om de portieren af te sluiten, drukt u op de kleine knop aan de zijkant van de portiergreep.

LED remlichten De LED-lampen reageren sneller dan conventionele lampen, zodat achteropkomend verkeer eerder wordt gealarmeerd. Bovendien verbruiken ze minder energie en hebben ze een langere levensduur.

37


Toyota en milieubescherming

Ontwerp van uw auto

Productie van uw auto

Distributie van auto’s en onderdelen

Om tot lagere emissies en groenere voertuigen te kunnen komen, is het essentieel om de vooruitgang op het gebied van milieuvriendelijkheid te kunnen meten. Hiervoor is het Ecological Vehicle Assessmentsysteem (ECOVAS) ontwikkeld. Hiervoor worden gedurende de gehele levenscyclus van de auto, en zelfs al voordat deze is gebouwd, metingen verricht aangaande de milieubelasting.

Wij hanteren een continu verbeteringsproces om onze fabrieken steeds milieuvriendelijker te maken aan de hand van het Toyota Productiesysteem. Het hele productieproces gaat volgens het Milieuzorgsysteem ISO 14001.

Wij prefereren het gebruik van zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijke transportmogelijkheden.

De ontwikkeling van de Hybrid Synergy Drive®technologie sluit aan bij de ambitie van Toyota om de uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren en groenere auto’s te produceren. De Toyota Prius en de hybride versie van de Toyota Auris beschikken reeds over deze technologie. Een belangrijke stap voorwaarts naar de ultieme eco-auto.

38


Verkoop en onderhoud van uw auto Een belangrijk deel van de totale emissie van Toyota Motor Company wordt veroorzaakt door ons dealernetwerk – dat alleen in Europa al bestaat uit meer dan 3.000 Lexus- en Toyota-dealers. Daarom heeft Toyota Motor Europe voor haar dealernetwerk een integraal duurzaamheidsprogramma ontwikkeld. Het doel daarvan is om het energie- en waterverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Het programma omvat uiteenlopende maatregelen, van het recyclen van water, isolatie en het gebruik van duurzame energie bij nieuwe dealerbedrijven. Ook panden van bestaande dealerbedrijven worden in de nabije toekomst zoveel mogelijk energiezuinig gemaakt.

Auto’s aan het einde van hun levensduur Toyota heeft voor uw oude auto een nieuwe bestemming gevonden. Bezoek voor meer milieutechnische informatie www.toyota.nl of neem contact op met uw Toyota dealer.

Tien tips voor milieuvriendelijk rijden, zodat u 20 tot 30% kunt besparen op brandstofverbruik U kunt eenvoudig bijdragen aan een beter milieu door de CO-uitstoot te verminderen met behulp van brandstofbesparing: u hoeft daarvoor alleen maar uw rijstijl aan te passen. 01. Verwijder overtollig gewicht uit de bagageruimte en van het dak. 02. Stippel uw route zorgvuldig uit en vermijd onnodig omrijden. 03. Gebruik uw auto niet voor te korte afstanden. 04. Controleer regelmatig de bandenspanning. 05. Laat uw auto volgens het onderhoudsschema periodiek onderhouden. 06. Schakel tijdig naar een hogere versnelling. 07. Gebruik (elektrische) accessoires (zoals airconditioning) alleen als dat nodig is. 08. Anticipeer op het overige verkeer en pas uw snelheid hierop aan. 09. Houd de ramen gesloten (en gebruik zoveel mogelijk het ventilatiesysteem). 10. Zet de motor af bij korte stops. 39


Als RAV4-rijder bent u verzekerd van Toyota’s wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en service.

Intelligent design Onze auto’s zijn ontworpen en gebouwd om onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Er zijn minder onderdelen die onderhoud nodig hebben, terwijl er bovendien steeds duurzamer materialen worden gebruikt. Minstens zo belangrijk is dat de technologische snufjes van de RAV4 gemakkelijk bereikbaar zijn gemaakt om de tijd die aan onderhoud wordt besteed zo kort mogelijk te maken. Dit alles in combinatie met de gunstige prijzen van Toyota maakt dat uw RAV4 tegen de laagst mogelijke kosten altijd in optimale conditie blijft.

40

RAV4 Paspoort Bij aflevering van uw RAV4, ontvangt u van uw dealer het RAV4 Paspoort. Daarin staat alles wat u wilt weten over uw RAV4. Het is niet zomaar een handboek, er staat in hoe u zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan uw RAV4. Uw dealer zal uiteraard ook een en ander aan u demonstreren. Mocht u naderhand toch nog een vraag hebben, dan kunt u altijd bij uw dealer terecht. Onderhoudsprogramma Een van de zaken die uw dealer u zal uitleggen, is hoe het RAV4-onderhoudsprogramma werkt. Het is heel simpel: uw RAV4 heeft maar eens in de twee jaar een grote onderhoudsbeurt nodig, of na elke 30.000 km. Elk jaar of na elke 15.000 km is een kleine onderhoudsbeurt voorgeschreven.

Uitgebreide garantie De garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een materiaal- of constructiefout bij normaal gebruik gedurende een periode van 3 jaar of 100.000 km, afhankelijk van welke limiet het eerst wordt bereikt, en zonder kilometerbeperking tijdens het eerste jaar. De sleepkosten naar de dichtstbijzijnde Toyota dealer of Erkend reparateur vallen onder de garantie als het defect tot gevolg heeft dat er niet meer met de auto gereden kan worden en door de garantie wordt gedekt. Oppervlakteroest en lakschade op alle carrosseriedelen, veroorzaakt door materiaal- of constructiefouten, worden zonder kilometerbeperking door de garantie gedekt gedurende 3 jaar. De garantietermijn voor doorroesten van binnenuit van de carrosserie ten gevolge van materiaal- of constructiefouten bedraagt 12 jaar zonder kilometerbeperking.


Drie jaar Toyota Eurocare Rijdt u RAV4, dan kunt u met een gerust gevoel verder rijden. De eerste drie jaar na aankoop kunt u kosteloos een beroep doen op Toyota Eurocare, de hulpdienst die u in meer dan 30 Europese landen doeltreffende 24-uursservice biedt. Kunt u door bijvoorbeeld een technisch mankement of een aanrijding niet verder rijden, dan laat het Eurocare-programma u kiezen uit verschillende mogelijkheden voor vervangend vervoer. U blijft dus mobiel, waar u ook bent. Toyota Eurocare na 3 jaar Wilt u na 3 jaar nog steeds verzekerd blijven van hulp in binnen- en buitenland? Dat kan! Laat u na het 3e jaar uw RAV4 onderhouden door uw Toyota dealer, dan wordt uw Toyota Eurocare mobiliteitsgarantie (t/m het 10e levensjaar) gratis verlengd. Deze verlenging is telkens geldig tot de volgende onderhoudsbeurt, met een maximum van één jaar of 15.000 kilometer.

Mensvriendelijke en milieuvriendelijke auto’s maken Om ervoor te zorgen dat auto’s ook in de 21ste eeuw als geaccepteerd vervoermiddel gebruikt kunnen blijven worden, acht Toyota het belangrijk om proactief maatregelen te nemen om milieueffecten van auto’s in alle stadia van hun levenscyclus te beperken. Een van de aspecten waarop Toyota zich toespitst, is de recycling van auto’s. Al tijdens het ontwikkelingsstadium heeft Toyota gemakkelijk recyclebare materialen ontwikkeld en rekening gehouden met de verwijdering van onderdelen. Voor meer informatie over recycling kunt u terecht op www.toyota.nl

Alles op het gebied van mobiliteit op één adres Vanaf het moment dat u Toyota wilt gaan rijden kunt u rekenen op de uitstekende samenwerking van uw Toyota dealer met Toyota Financial Services. Uw Toyota dealer adviseert u graag over de verschillende modellen. Daarbij komt ook ter sprake wat voor u financieel de beste oplossing is. Dan blijkt dat Toyota Financial Services alles in huis heeft voor particuliere en zakelijke Toyota rijders. Van de Toyota Polis als autoverzekering, tot de meest interessante financierings- en leasevormen. Met deze producten biedt Toyota Financial Services u betrouwbaar financieel maatwerk en aantrekkelijke verzekeringsmogelijkheden. Vraag uw dealer naar een offerte op maat of bel met Toyota Financial Services: (0347) 367 950.

41


Voor Toyota is kwaliteit een manier van leven. Zelfs het beste is voor verbetering vatbaar.

42


43


Voor meer informatie over Toyota, bel gratis 0800-0369 (op werkdagen van 9–17uur) of bezoek www.toyota.nl

Importeur Louwman & Parqui B.V., Steurweg 8, 4941 VR Raamsdonksveer, F0000-77000, september 2010.

09/10/RAV4/NL/12.000

De importeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingen en specificaties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldende specificaties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als gevolg van het drukprocedĂŠ enigszins afwijken van de actuele kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan.

2009 Toyota RAV4 brochure (oktober)  

RAV4 De nieuwe RAV4. De ultieme cross-over. 2 3 4 Toyota heeft met de RAV4 een nieuw marktsegment gecreëerd. Als pionier heeft hij zijn leid...

Advertisement