Page 1

Accord Tourer

“Think for yourself and don’t follow in other people’s footsteps.” Soichiro Honda

Alle in deze brochure genoemde feiten beantwoorden aan de informatie die ten tijde van de druk beschikbaar was en dienen ter informatie vooraf. Mogelijke kleurafwijkingen van de originele voertuigkleuren zijn het gevolg van druktechnische processen. De afgebeelde producten beantwoorden aan het aanbod voor Nederland. Niet alle modellen zijn vermeld, ga naar uw dealer voor informatie. De in deze catalogus afgebeelde voertuigen zijn ten dele met aanvullende accessoires tegen meerprijs uitgerust en niet alle modelversies zijn in deze catalogus opgenomen. Onder voorbehoud van wijzigingen van technische specificaties en uitrusting. Spreekt u voor de aankoop alle details door met uw Honda-dealer.

Honda Motor Europe (North) GmbH Honda Nederland BV Tel.: 0800-0237323 www.honda.nl

00186-009-0109


Zelfs de meest geavanceerde werkplaats is nutteloos voor de Honda-ingenieurs als een bijzonder stuk gereedschap ontbreekt. Een stuk gereedschap dat ongrijpbaar en onzichtbaar is, maar wel voelbaar: passie. De passie waaruit de droom van oprichter Soichiro Honda ontstaan is: alle mensen mobiliteit geven. De passie die ons elke dag aanspoort om nieuwe ontwikkelingen tot stand te brengen en de beste oplossingen te vinden zodat we succesvolle raceauto’s en speedboten maken die motorsporthistorie schrijven. De passie waardoor het voor ons mogelijk werd ASIMO, een van de modernste humanoïde robots ter wereld, te ontwikkelen en de HondaJet, met zijn toonaangevende aandrijving, te maken. En de passie om een van de meest vooruitstrevende auto’s van dit moment te maken.

De Accord. Een Honda uit passie.


04 05 Inhoud

06

Exterieur

10

Interieur

16

Techniek

22

Veiligheid

30

Uitrusting

44

Technische gegevens

48

Uitrustingsgegevens

50

Originele accessoires

54

Service en meer


06 07 Exterieur


Ook de buitenkant onthult veel over het karakter Een bestuurder bekijkt zijn auto heel anders dan technici. In de Accord Tourer ziet de bestuurder waarschijnlijk een elegante auto met energieke lijnen. Onze technici echter zien vooral een optimale stroomlijn, maximale controle en grote stabiliteit. Elk esthetisch detail van de Accord Tourer heeft zijn oorsprong in de techniek. En elke carrosserielijn voldoet aan onze hoge eisen op het gebied van techniek en functionaliteit. Het design is uitgesproken sportief, zoals de duidelijk zichtbare wielkasten aantonen. Het ontwerp is het resultaat van veel ontwikkelingswerk met als doel de bestuurder meer controle over de auto te geven. Ook het lage zwaartepunt en de grote spoorbreedte dragen bij aan het wendbare en betrouwbare rijgedrag van de Accord Tourer. De markante lijnen, die

vanaf de koplampen langs de flank naar de achterkant lopen, onderstrepen het aerodynamische karakter van het design. En de indrukwekkende voorbumper en de elegante dakspoiler dienen niet alleen als stijlelement – ze verminderen de opwaartse druk op hogere snelheden voor een perfecte rijbalans.


08 09 Exterieur

Wat niet zichtbaar is, kan zich wel laten zien Het meest waardevolle wat onze technici en designers toevoegen aan elke nieuwe Honda is ervaring. Die vertelt ons immers welke visies en ideeĂŤn gereed zijn voor praktische toepassingen. En ook hoe we ze werkelijkheid laten worden. Voor de ontwikkeling van de Accord was deze ervaring uiterst belangrijk. Alleen zo was het mogelijk de toonaangevende lijnen te verenigen met de meest vooruitstrevende techniek. Van superieur chassis

tot nieuwe, krachtige motoren. Van LKAS*, dat de bestuurder helpt de auto in de rijbaan te houden, tot ACC*, de actieve cruisecontrol die een veilige afstand tot de voorligger bewaart.

* Optioneel beschikbaar op het uitrustingsniveau Executive met 2.2 i-DTEC- of de 2.4 i-VTEC-motoren als onderdeel van het Honda Advanced Safety-pakket (zie pagina 40-41).


10 11 Interieur

Complex denken maakt rijden makkelijker Al sinds onze deelname aan de Formule 1-races is het een van de doelen: het rijden makkelijker maken voor de bestuurder door innovatieve cockpittechnologieĂŤn. De Accord Tourer zet deze traditie voort met inzet van de modernste middelen. Standaard heeft de Accord Tourer een meervoudig verstelbaar en multifunctioneel driespaaksstuurwiel. Dat stuurt niet alleen prettig en zeker, maar met de knoppen kan de bestuurder tal van functies bedienen. Zoals de radio met cd-speler en AUX en USB aansluiting, het multifunctionele informatiedisplay, de cruisecontrol* en de Bluetooth-verbinding voor handsfree bellen met spraaksturing**. Zo kunt u de belangrijkste functies altijd bedienen,

zonder uw handen van het stuur te nemen. De moderne stoelen ogen niet alleen elegant, ze bieden perfect comfort en zorgen voor ontspannen rijden. Dat komt door de sterke profilering en de trillingsdempende laag die zich aan uw lichaam aanpast. Dankzij de sterke combinatie van ergonomie en comfort zorgt de Accord Tourer ervoor dat de bestuurder zich kan concentreren op het allerbelangrijkste: het rijden.

* Standaard vanaf het uitrustingsniveau Elegance. ** Standaard op het uitrustingsniveau Executive, optioneel beschikbaar op het uitrustingsniveau Elegance als onderdeel van het audio-/navigatiepakket (zie pagina 40-41).


Foto toont meeruitrusting


12 13 Interieur

Foto toont meeruitrusting

In ĂŠĂŠn oogopslag In het dashboard valt meteen het multifunctionele display op dat geplaatst is in het midden van de snelheidsmeter. Het toont informatie over de kilometerinformaties, de buitentemperatuur, het actuele en gemiddeld verbruik, gemiddelde rijsnelheid en de informatie tot de volgende servicebeurt.


Voor veilig bellen onderweg zorgt de Bluetooth-verbinding met spraaksturing*. De voorste luidsprekers geven het telefoongeluid door en in het dak is een microfoon ingebouwd die uw antwoorden opvangt en doorgeeft, ondertussen leidt het dvdnavigatiesysteem** u betrouwbaar naar

uw eindbestemming. Het grote 7-inch beeldscherm in het midden van het dashboard toont actuele kaartgegevens, de aanbevolen route en de huidige verkeerssituatie. En eenmaal bij uw bestemming gearriveerd, gaat inparkeren trefzeker dankzij de achteruitrijcamera**.

* Standaard op het uitrustingsniveau Executive, optioneel beschikbaar op het uitrustingsniveau Elegance als onderdeel van het audio-/navigatiepakket (zie pagina 40-41). ** Dvd-navigatiesysteem gecombineerd met achteruitrijcamera optioneel beschikbaar op uitrustingsniveau Elegance (als onderdeel van het Honda audio-/navigatiepakket ) en op het uitrustingsniveau Executive (zie pagina 40-41).


14 15 Interieur

Achteroverleunen om vooruit te gaan Als u aan iemand van Honda vraagt wat comfort in een auto precies inhoudt, luidt het antwoord waarschijnlijk: Het is in de auto aangenaam rustig. De standaard dual-zone climate control zorgt automatisch voor een aangename temperatuur. Voor meer flexibiliteit zijn de rugleuningen

* Standaard op het uitrustingsniveau Executive.

neerklapbaar. En een bestuurdersstoel met geheugen* onthoudt de voorkeuren van de bestuurder en stelt ze automatisch in na een druk op de knop.


De rugleuningen laten zich met enkele handgrepen omklappen. De 60:40-verdeling van de achterbank zorgt voor extra flexibiliteit van de hoogwaardige afgewerkte bagageruimte. Dankzij vier verchroomde bevestigingsogen en een handig bagagenet* kunt u bagage op veilige wijze meenemen.

* Standaard op uitrustingsniveau Executive, optioneel beschikbaar op de uitrustingsniveaus Comfort en Elegance.


16 17 Techniek

i-VTEC. Verder gedacht om verder te komen Honda ziet de motor als meer dan alleen de krachtbron van de auto. Het is verfijnde techniek dat aan veel eisen moet voldoen. Prestaties en rijplezier aan de ene kant en zuinigheid en geringe emissies aan de andere kant. Om dat alles te realiseren verenigt de nieuwste generatie van Honda’s i-VTEC-motoren jarenlange ontwikkeling en ontelbare tests. Er zijn twee i-VTEC-benzinemotoren voor de Accord. Een 2,4-litermotor met veel trekkracht en een hoog vermogen van 201 pk (148 kW). Deze krachtbron verbruikt 8,9 l/100 km*. Er is ook een 2,0-litermotor die 156 pk (115 kW) levert en daarbij slechts 7,3 l/100 km verbruikt waardoor kracht en efficiency in perfect evenwicht zijn, met erg gunstige energielabels. De goede balans tussen prestaties en een gunstig verbruik wordt bij beide

krachtbronnen versterkt door de zorgvuldig op de motor afgestemde handgeschakelde zesversnellingsbak – standaard op alle uitvoeringen. Een schakelindicator in het midden van de toerenteller geeft aan wat het efficiÍntste moment is om te schakelen en helpt de bestuurder nog zuiniger te rijden. Optioneel op de Accord Tourer is een vijftrapsautomaat. Deze transmissie laat zich door de bestuurder sequentieel bedienen met schakelknoppen aan het stuurwiel.

* De verbruiks- en emissiegegevens vindt u in de tabel op pagina 44-45.


2.0 i-VTEC. Vermogen en koppel

2.4 i-VTEC. Vermogen en koppel

kW

kW

160

160

150

150

140

140

320

130

280

120

240

110

200

100

160

90

120

80

80

70

40

130

Max. vermogen: 156 pk (115 kW) bij 6.300 t.p.m.

120 110 200 190 180 170 160 150 140 130 120 110

100 90 80 70 60

Max. koppel: 192 Nm bij 4.100 t.p.m.

60 50

50 40

40

30

30

20

20

10 1000

2000

3000

4000

5000

6000

7000

10 1000

2000

3000

4000

5000

6000

7000

Max. vermogen: 201 pk (148 kW) bij 7.000 t.p.m. Max. koppel: 234 Nm bij 4.500 t.p.m.


18 19 Techniek

i-DTEC. Maximale prestaties – minimale emissies De nieuw ontwikkelde 2,2-liter-i-DTEC vertegenwoordigt de volgende generatie van onze baanbrekende dieselmotoren. Dankzij het semimassieve gietprocedé bestaat hij volledig uit aluminium en is hij daarom buitengewoon compact en licht. Zijn vermogen van 150 pk (110 kW) en koppel van 350 Nm tussen de 2.000 en 2.500 t.p.m.* beloven een sportieve rijsensatie. Hij is stil en levert zijn prestaties zeer gepolijst – beide zijn het resultaat van de gefaseerde, piëzoelektrische injectietechnologie. Die past de prestaties van de motor voortdurend aan de omstandigheden aan door kleine extra inspuitingen na de hoofdinjectie. De ver ontwikkelde techniek komt ook voort uit onze aandacht voor het milieu. Dankzij efficiënte

uitlaatgasrecirculatie en een standaardroetfilter zijn de emissies sterk verlaagd. Daardoor voldoet de nieuwe i-DTEC-motor nu al aan de toekomstige Euro5-uitlaatgasnorm. De innovatieve dieselmotor in de Accord Tourer is vanaf voorjaar 2009 naar wens leverbaar in combinatie met een vijftrapsautomaat.

* De verbruiks- en emissiegegevens vindt u in de tabel op pagina 44-45.


i-DTEC. Vermogen en koppel kW 160 150 140 130 120 110 380 100

340

90

300 260

80

220

70

180 140

60

100 50 40 30 20 10 1000

2000

3000

4000

5000

Max. vermogen: 150 pk (110 kW) bij 4.000 t.p.m. Max. koppel: 350 Nm bij 2.000 t.p.m.


20 21 Techniek

Wegligging met bewaking Kleine veranderingen zorgen vaak voor grote verbeteringen. Bij de Accord Tourer hebben we het zwaartepunt verlaagd. Dankzij de nieuwe double wishbone-voorwielophanging en de extra stijve carrosserie reageert de Accord Tourer gevoelig en direct op de stuurbewegingen. Dat is al te merken tijdens de eerste kilometers die u met de auto rijdt – een soevereine wegligging en nauwkeurige besturing kenmerken zijn rijkarakter. Voor nog meer controle beschikt de Accord Tourer standaard over meerdere elektronische assistenten. De Vehicle Stability Assist (VSA) helpt de elektrische stuurbekrachtiging om de Accord Tourer bij sterke zijwind of in snelgenomen bochten te stabiliseren.

Bij het rijden met een aanhanger grijpt de Trailer Stability Assist (TSA) in als er te sterke slingerbewegingen optreden. Met hulp van de VSA wordt het slingeren van de aanhanger geregistreerd en zo nodig gecorrigeerd. Zo kunt u de combinatie ook in lastige situaties trefzeker sturen.


Zonder TSA

Met TSA


22 23 Veiligheid

Jarenlang onderzoek – voor die beslissende seconden Al meer dan twintig jaar onderzoeken de technici van Honda kunstmatige intelligentie. Het resultaat is samengebald in ASIMO – een van de meest ontwikkelde humanoïde robots ter wereld. Veel van ASIMO’s camera- en radartechnologie is terug te vinden in het Honda Advanced Safety-pakket op de Accord Tourer. Het gaat om de drie meest innovatieve systemen, verenigd voor uw veiligheid: ACC, CMBS en LKAS. De Adaptive Cruise Control (ACC) meet met een radar in de grille voortdurend de afstand tot de voorganger. Indien nodig past het systeem de snelheid van de auto aan om automatisch een veilige tussenafstand te bewaren

Collision Mitigation Brake System (CMBS) waarschuwt voor een mogelijke aanrijding, zodat de bestuurder tijdig kan ingrijpen. Indien noodzakelijk activeert het systeem de gordelspanner en volgt een actieve rem-ingreep.

Dezelfde radar helpt u ook bij het vooruitkijken onderweg. Het preventief werkende * Optioneel beschikbaar op het uitvoeringsniveau Executive met de 2.2 i-DTEC- of 2.4 i-VTEC-motor als onderdeel van het Honda Advanced Safety-pakket (zie pagina 40-41).


De CMBS-radar meet voortdurend de ruimte voor de auto.

Is de tussenafstand te klein, dan wordt de bestuurder gewaarschuwd.

Neemt de afstand verder af, dan wordt de veiligheidsgordel licht aangetrokken en

Reageert de bestuurder niet, dan wordt de gordelspanner automatisch

de snelheid iets verminderd.

geactiveerd en worden de remmen geactiveerd tot 60 procent van de maximale remkracht.


24 25 Veiligheid

Een actieve bijrijder is ingebouwd Hoe meer ogen op de weg zijn gericht, hoe veiliger u rijdt. Dat is het principe achter Honda’s innovatieve Lane Keeping Assist System* (LKAS). Dit ondersteunende veiligheidssysteem bekijkt met een camera achter de voorruit de wegmarkeringen en registreert afwijkingen van de koers en van stuurbewegingen. Indien nodig geeft LKAS een stuurimpuls om de auto weer in het spoor te krijgen. LKAS werkt tussen de 72 en 180 km/uur.

Een camera achter de voorruit registreert de wegmarkeringen.

Voldoende afstand tot de rand van de rijbaan.

Akoestische en optische signaleren waarschuwen voor mogelijke overschrijding van de wegmarkering en corrigeert actief.

* Optioneel beschikbaar op het uitvoeringsniveau Executive met de 2.2 i-DTEC- of 2.4 i-VTEC-motor als onderdeel van het Honda Advanced Safety-pakket (zie pagina 40-41).


26 27 Veiligheid


Veelvuldig getest, want tijdens het rijden is er geen ruimte voor experimenten Bij alle passie voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën en toonaangevend design ligt één thema de ontwerpers zeer na aan het hart: de veiligheid van de inzittenden. Daarom hebben we uitputtende botsproeven gedaan in ons onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Tochigi – het grootste in zijn soort ter wereld. De resultaten die de tests opleverden, zijn allemaal benut voor de ontwikkeling van de nieuwe Accord Tourer. De ACE-carrosserie (Advanced

Compatibility Engineering) bestaat voor 42 procent uit extra sterk staal. Het aan de voorzijde gemonteerde frame met meerdere langsdragers maakt de auto sterker en stijver. Hierdoor wordt de botsenergie optimaal verdeeld en langs de passagiersruimte en inzittenden geleid.


28 29 Veiligheid

Vanbuiten opwindend, vanbinnen kalmerend Op menig moment draait het nog maar om een ding: snel en juist reageren. Talrijke veiligheidssystemen van de Accord Tourer zijn op deze momenten paraat om de bestuurder en andere inzittenden optimaal te beschermen.

* Serienmäßig in der Ausstattungsvariante „Executive“, optional erhältlich für die Ausstattungsvariante „Elegance“ im Audio-Navigations-Paket (siehe Seite 36/37).


Frontale en zijairbags treden op elkaar afgestemd in werking voor maximale passieve bescherming onder alle omstandigheden. De driepuntsgordel met gordelspanner zorgt ervoor dat de inzittenden tijdig in de juiste houding zitten en houdt het lichaam op zijn plaats tijdens de impact.

Bij een aanrijding tegen de achterzijde bewegen de actieve hoofdsteunen van de voorstoelen in een onderdeel van een seconde naar voren. Ze vangen het hoofd op, waardoor de belasting van de nek geringer is en de kans op nekletsel afneemt.


30 31 Uitrusting

1

2

3

4

1

Markante grille Opvallende chromen lijnen benadrukken de markante verschijning van de Accord Tourer.

3

Xenonkoplampen 1 De xenonkoplampen met automatische hoogteregeling zijn energiezuinig en geven bijzonder veel licht.

2

Dakreling De dakreling vormt de basis voor diverse transportsystemen. Het elegante design draagt bij aan de sportieve uitstraling van de Accord Tourer.

4

Parkeersensoren voor en achter 2 Acht sensoren in de bumpers registreren de afstand tot objecten, wat het inparkeren vergemakkelijkt. Met een geluidssignaal melden de sensoren of er nog voldoende manoeuvreerruimte is


5

6

7

8

9

10

5 Mistlampen voor 3 Voor goed zicht bij slecht weer zorgen de mistlampen in de voorbumper. 6

1

Regensensor 4 De regelbare sensor bij de voorruit schakelt tijdens regenval automatisch de ruitenwissers in en past de werking ervan aan de regenintensiteit aan.

7

Koplampsproeiers 1 Hogedruksproeiers reinigen de koplampen tijdens het rijden voor een optimale lichtopbrengst.

8

Glazen schuif-/kanteldak 1 Na een druk op de knop stroomt er meer frisse lucht door het interieur.

9 Wegklapbare buitenspiegels in carrosseriekleur 5 De asferische buitenspiegels met ge誰ntegreerd knipperlicht zijn elektrisch inklapbaar. Voor extra overzicht bij het achteruitrijden, kantelt de rechterbuitenspiegel naar beneden wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. 10 Dubbele uitlaat 6 De dubbele uitlaat sluit aan bij de sportieve uitstraling van de Accord Tourer.

Standaard op het uitrustingsniveau Executive. Standaard op het uitrustingsniveau Executive, als originele accessoire beschikbaar op de uitrustingsniveaus Comfort en Elegance. 3 Standaard op het uitrustingsniveau Elegance en Executive, als originele accessoire beschikbaar op het uitrustingsniveau Comfort. 4 Standaard op het uitrustingsniveau Elegance en Executive. 5 Kantelfunctie buitenspiegel bij inschakelen achteruitversnelling standaard op het uitrustingsniveau Executive. 6 Standaard op het uitrustingsniveau Executive met 2.4 iVTEC-motor. 2


32 33 Uitrusting

1

2

1 Radio met cd-speler en snelheidsafhankelijke volumeregeling1 Dankzij de zes speakers geniet u onderweg van een perfect geluid. Het Premium Sound System met geïntegreerde wisselaar voor zes cd’s biedt extra afwisseling en heeft zelfs tien speakers.

2/3

AUX- en USB-aansluiting 2 Ook externe audioapparatuur, zoals een mp3-speler, laat zich moeiteloos op het audiosysteem aansluiten. Zo kunt u onderweg naar uw eigen muziekvoorkeur luisteren zonder een cd mee te nemen.


3

4

5

6

7

8

4 Middenarmsteun voor, verstelbaar en met opbergvak. Het opbergvak onder de beklede armsteun biedt plaats aan alles wat u graag bij de hand wilt houden. Bij het uitrustingsniveau Executive is het opbergvak via de klimaatregeling te verwarmen of te koelen. 5

1

6

Armleuning achter met bekerhouder Aangenaam zitten, ook tijdens lange ritten, dankzij de armsteun die tevens plaats biedt aan twee bekerhouders.

7

Bagage-afdekscherm Het oprolbare afdekscherm behoedt uw bagage voor nieuwsgierige blikken.

8

Bergvak bril De juiste plek voor uw bril of zonnebril, veilig opgeborgen en steeds direct bij de hand, is geplaatst in de dakconsole.

Dashboardvak, verlicht en gekoeld Dankzij de temperatuurregeling blijft drank in het dashboardkastje koel.

Premium Sound System standaard op het uitrustingsniveau Executive en optioneel beschikbaar op het uitrustingsniveau Elegance als onderdeel van het audio-/navigatiepakket 2 AUX-aansluiting standaard op het uitrustingsniveau Comfort, AUX- en USB-aansluiting standaard voor het uitrustingsniveau Elegance.


34 35 Uitrusting

1

2

3

4

5

6

1 Optitron instrumentenpaneel en multifunctioneel display Het instrumentenpaneel, van de achterzijde verlicht, is biedt alle essentiĂŤle informatie op overzichtelijke wijze. Het multifunctionele display in het hart van de snelheidsmeter houdt u tijdens het rijden op de hoogte over het gemiddelde verbruik, het actuele verbruik, het bereik, de rijtijd, de buitentemperatuur en de service-interval. Tevens is zichtbaar of alle inzittenden hun gordel gebruiken.

2 Inklapbare sleutel met afstandsbediening Bedien de centrale portiervergrendeling en de kofferklep van uw Accord Tourer met deze praktische afstandsbediening in de contactsleutel. Voor extra opberggemak is de sleutel inklapbaar. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de kofferklep met de afstandsbediening volautomatisch te openen en te sluiten.1

4 Dual-zone klimaatregeling De Accord Tourer heeft standaard gescheiden temperatuurregeling voor de bestuurder en de voorpassagier. Op het uitrustingsniveau Executive zijn uitstroomopeningen achter standaard voor een nog hoger comfortniveau.

3 Stoelverwarming voor 2 Met verwarmbare voorstoelen begint uw rit ook op koude dagen met een aangename temperatuur.

5 Vehicle Stability Assist (VSA) Standaard extra zekerheid dankzij het stabiliteitsprogramma VSA dat ervoor zorgt dat de auto de gewenste koers volgt en de kans op slippen vermindert en het scharen van de aanhanger kan beperken (TSA).


Foto toont meeruitrusting. 7

6 Airbag bestuurder en voorpassagier, passagiersairbag uitschakelbaar Zes airbags beschermen de inzittenden van de Accord Tourer rondom. De passagiersairbag is handmatig uitschakelbaar, zodat ook voorin een kinderzitje is te plaatsen. 7

1

8

8

Multifunctioneel stuurwiel, verstelbaar in hoogte en diepte Voor maximale ergonomie is het driespaakssportstuur in hoogte en diepte verstelbaar. Vanaf het stuurwiel zijn tal van functies bedienbaar, zoals het audiosysteem en het multifunctionele display.

Bestuurdersstoel, achtvoudig verstelbaar met geheugen 3 Twee bestuurders kunnen hun favoriete stoelinstelling in het geheugen opslaan – met slechts een druk op de knop neemt de stoel de juiste instelling aan.

Elektrische achterklepbediening standaard op het uitrustingsniveau Executive en als optie beschikbaar op het uitrustingsniveau Elegance. Standaard op de uitrustingsniveaus Elegance en Executive. 3 Standaard op het uitrustingsniveau Executive. 2


36 37 Uitrusting


Comfort

r%SJFQVOUTWFJMJHIFJETHPSEFMTPQBMMF[JUQMBBUTFO rWPMUBBOTMVJUJOHJOPQCFSHWBLNJEEFOBSNTUFVOWPPSFO bagageruimte r"#4FO&#% FMFLUSPOJTDIFSFNLSBDIUWFSEFMJOH

r"DUJFWFIPPGETUFVOFOWPPS XIJQMBTIQSFWFOUJF

r"EBQUJFWF FMFLUSJTDIFTUVVSCFLSBDIUJHJOH &14

r"GTUBOETCFEJFOJOHDFOUSBMFQPSUJFSWFSHSFOEFMJOH knipperlichtsignaal r"MVNJOJVNLMFVSJHFJO[FUTUVLLFOEBTICPBSEFOQPSUJFSFO r"JSCBHTZTUFFNWPPSCFTUVVSEFSFOWPPSQBTTBHJFS (passagiersairbag uitschakelbaar), zijairbags en gordijnairbags voor en achter r#BHBHFBGEFLTDIFSN r#FTDIFSNJOHUFHFOBBOSJKEJOHJOGMBOL r#FLFSIPVEFSTWPPSFOBDIUFS r#FTUVVSEFSTTUPFMJOIPPHUFWFSTUFMCBBS r#FSHWBLCSJMJOEBLDPOTPMF r#VJUFOTQJFHFMT BTGFSJTDI JODBSSPTTFSJFLMFVSNFUHFÐOUFHSFFSE knipperlicht, elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en inklapbaar r#VNQFSTJODBSSPTTFSJFLMFVS r$POUSPMFMBNQKFTWPPSOJFUHFTMPUFOWFJMJHIFJETHPSEFMT (alle zitplaatsen) r%BLSFMJOH r%BTICPBSELBTUKFWFSMJDIUFONFUUFNQFSBUVVSSFHFMJOH r%VBM[POFDMJNBUFDPOUSPM r&MFLUSJTDICFEJFOCBSFSBNFOWPPS NFUBVUPNBUJTDIF op-en-neerfunctie r&MFLUSJTDICFEJFOCBSFSBNFOBDIUFS r(FUJOUHMBT r(PSEFMTQBOOFSTNFUESVLCFHSFO[FSTWPPS r)BOEHFTDIBLFMEF[FTWFSTOFMMJOHTCBL r)POEB53, CBOEFOSFQBSBUJFTFUNFUEJDIUJOHNJEEFMFO 12-voltcompressor)

r)PPGETUFVOFOBDIUFS r*OTUSVNFOUFOQBOFFMWBOBDIUFSFOCFMJDIU r*40'*9FO5PQ5IFIFSCFWFTUJHJOHTQVOUFOMJOLTFO rechts achterin r*OUFSJFVSWFSMJDIUJOHNFUWFSUSBBHEFVJUTDIBLFMJOH r,BBSUMFFTMBNQKFTWPPS r-FDUVVSUBTJOSVHMFVOJOHQBTTBHJFSTTUPFM r-FOEFOTUFVOCFTUVVSEFS r-JGFIBNNFS r.BLFVQTQJFHFMWPPSCFTUVVSEFSFOQBTTBHJFS BGEFLCBBS r.JEEFOBSNTUFVOBDIUFSVJULMBQCBBS NFUCFLFSIPVEFST r.JEEFOBSNTUFVOWPPS WFSTUFMCBBS NFUCFSHWBL r.JTUMBNQBDIUFS r.VMUJGVODUJPOFFMTUVVSXJFM r.VMUJGVODUJPOFFMJOGPSNBUJFEJTQMBZNFUBBOEVJEJOH service-interval r4UBMFOXJFMFO  +Y NFUXJFMEFLTFM r1PSUJFSHSFQFOCVJUFOWFSDISPPNE r3BEJPNFUDETQFMFSFOTOFMIFJETBGIBOLFMJKLFWPMVNFSFHFMJOH QMVTBBOTMVJUNPHFMJKLIFJEFYUFSOFBVEJPCSPOOFO "69*/  zes speakers r3FNBTTJTUFOU r3VHMFVOJOHBDIUFSJOEFMFOOFFSLMBQCBBS 

r3VJUFOXJTTFSBDIUFS BVUPNBUJTDIJOTDIBLFMFOECJK achteruitrijden r4UBSUCMPLLFSJOHNFUXJTTFMFOEFDPEF r4UVVSXJFMWFSTUFMCBBSJOIPPHUFFOEJFQUF r54"m5SBJMFS4UBCJMJUZ"TTJTU r7FJMJHIFJETHPSEFMTWPPSJOIPPHUFWFSTUFMCBBS r7FSMJDIUFLPGGFSSVJNUF r74"m7FIJDMF4UBCJMJUZ"TTJTU r8BBSTDIVXJOHTESJFIPFL


38 39 Uitrusting

Elegance Meeruitrusting ten opzichte van uitrustingsniveau Comfort

Foto toont meeruitrusting

r"GTUBOETCFEJFOJOHDFOUSBMF portiervergrendeling, knipperlichtsignaal, met comfortsluiting r"MBSNTZTUFFN r"VUPNBUJTDIEJNNFOEFCJOOFOTQJFHFM r#MBVXFTGFFSWFSMJDIUJOH r$SVJTFDPOUSPM r&YUSBWFSMJDIUJOHJOUFSJFVS r*OTUBQWFSMJDIUJOH r-JDIUNFUBMFOJODIWFMHFO r-JDIUTFOTPS BVUPNBUJTDIJOTDIBLFMFOEF verlichting) r.BLFVQTQJFHFMWPPSCFTUVVSEFSFO passagier, afdekbaar, met verlichting r.JTUMBNQFOWPPS r3FHFOTFOTPS r3PFUGJMUFSJ%5&$ r4UPFMWFSXBSNJOHWPPS r4UVVSXJFMFOQPPLNFUMFFSCFLMFFE r64#BBOTMVJUJOHWPPSFYUFSOF audiobronnen r7PFUSVJNUFWFSMJDIUJOHWPPS


Executive Meeruitrusting ten opzichte van uitrustingsniveau Elegance

Foto toont meeruitrusting

r"GXFSLJOHEBTICPBSEFOQPSUJFSFOJO houtdesign r#BHBHFOFUMBBESVJNUF r#FTUVVSEFSTTUPFMBDIUWPVEJHWFSTUFMCBBS – met geheugenfunctie r#MVFUPPUIIBOETGSFFTZTUFFNNFU spraaksturing r#FSHWBLNJEEFOBSNTUFVOWPPSNFU temperatuurregeling r%VCCFMFVJUMBBUJ75&$ r%VBM[POFDMJNBUFDPOUSPMNFUQPMMFOGJMUFS en uitstroomopeningen achterpassagier r&MFLUSJTDIFCFEJFOJOHBDIUFSLMFQ r(MB[FOTDIVJGLBOUFMEBL FMFLUSJTDI bedienbaar r-FDUVVSUBTJOSVHMFVOJOHCFJEF voorstoelen r-FEFSFOJOUFSJFVSCFLMFEJOH r-JDIUNFUBMFOJODIWFMHFO r1BSLFFSTFOTPSFOWPPSFOBDIUFS r1BTTBHJFSTTUPFMBDIUWPVEJHWFSTUFMCBBS r1SFNJVN4PVOE4ZTUFNNFU geïntegreerde cd-wisselaar voor 6 cd’s  NQ8." FOUJFOTQFBLFST r1SJWBDZHMBT EPOLFSFSBNFOBDIUFS

r3FDIUFSCVJUFOTQJFHFMNFULBOUFMGVODUJF bij achteruitrijden r9FOPOLPQMBNQFONFUBVUPNBUJTDIF hoogteregeling en koplampsproeiers


40 41 Uitrusting

Achteruitrijcamera

Beeld van achteruitrijcamera

Schakelaar CMBS

Stuurwielbediening voor LKAS en ACC

Stuurwielschakelaars voor bediening automatische

Pook automatische transmissie

transmissie

Meeruitrusting Vijftrapsautomaat met sequentiĂŤle bediening en stuurwielschakelaars 1 (voor 2.2 i-DTEC vanaf voorjaar 2009)

Honda Advanced Safety-pakket (alleen 2.2 i-DTEC en 2.4 i-VTEC) 2 t Adaptieve cruisecontrol ACC (Adaptive Cruise Control) t"DUJFWFSJKTUSPPLTZTUFFN-,"4 -BOF Keeping Assist) t Crashpreventie assistent CMBS (Collision Mitigation Brake System)

Audio-navigatiepakket 3 t Dvd-navigatiesysteem met dynamische routegeleiding (TMC), incl. dvd voor 8FTUFO0PTU&VSPQB JODILMFVSFONPnitor, spraaksturing en achteruitrijcamera t Premium Sound System met geïntegreerde cd-wisselaar voor 6 cd’s en in totaal 10 speakers t Bluetooth-handsfreesysteem


Premium Sound Systeem

DVD-Navigatiesysteem

Multifunctionele schakelaar

Dvd-navigatiessyteem 2 t Dynamische routegeleiding (TMC), incl. EWEWPPS8FTUFO0PTU&VSPQB t 7-inchkleurenmonitor t Spraaksturing t Achteruitrijcamera

Elektrisch bedienbare kofferklep 3 t Met de afstandsbediening van de inklapbare sleutel is de achterklep op afstand te openen en te sluiten.

1

Optioneel op het uitrustingsniveau Elegance en Executive. Optioneel op het uitrustingsniveau Executive 3 Optioneel op het uitrustingsniveau Elegance 2


42 43 Uitrusting

Interieur uitrusting De uitrustingsniveaus Comfort en Elegance hebben zwarte, stoffen interieurbekleding. Bij het uitrustingsniveau Executive is er keuze tussen zwarte en grijze lederen interieurbekleding.

Stof zwart

Leer zwart

Leer grijs


Kleuren Voor de Accord Tourer biedt Honda keuze uit acht lakkleuren die perfect aansluiten op het design. De op bestelling leverbare metallic- en pearllakken geven de Accord Tourer een voorname uitstraling.

Volcano Gray Metallic

Milano Red*

Royal Blue Pearl

Premium White Pearl*

Crystal Black Pearl

Buran Silver Metallic*

Polished Metal Metallic

Cobalt Blue Pearl

* Bij het uitrustingsniveau Executive alleen in combinatie met zwart lederen interieurbekleding.


44 45 Technische specificaties 2.0 Comfort

2.0 Elegance

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

Motor Type

bovenliggende nokkenas (SOHC)

bovenliggende nokkenas (SOHC)

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variabele klepbediening i-VTEC

variabele klepbediening i-VTEC

Cilinderinhoud

cm3

1.997

1.997

Boring x slag

mm

81 x 96,9

81 x 96,9

Compressieverhouding Vermogen (80/1269/EWG) Max. koppel

10,6 : 1

10,6 : 1

kW (pk) / t.p.m.

115(156)/6.300

115(156)/6.300

Nm / t.p.m.

192/4.100-5.000

192/4.100-5.000

Brandstofinspuitsysteem Uitlaatgasreiniging

PGM-FI

PGM-FI

driewegkatalysator

driewegkatalysator

Emissienorm

EURO 5

EURO 5

Transmissie

handgeschakeld 6 versnellingen

handgeschakeld 6 versnellingen / automaat 5-traps sequentiële bediening

Brandstofverbruik Soort brandstof

euroloodvrij (95 RON)

euroloodvrij (95 RON)

Verbruik L / 100 km (1999/100/EC)1 Handgeschakeld / automaat Stadsrit

liter

9,8 / -

9,8 / 10,7

Buitenweg

liter

5,9 / -

5,9 / 6,0

Combinatierit

liter

7,3 / -

7,3 / 7,7

CO2 - uitstoot

g/km

173 / -

173 / 183

B

B/B

Energielabel Prestaties Handgeschakeld / automaat Topsnelheid Acceleratie 0-100 km/uur

km/h

212 / -

212 / 210

s

9,4 / -

9,3 / 10,8

Wielophanging Wielophanging voor Wielophanging achter Besturing

Double-Wishbone met stabilisator

Double-Wishbone met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

16 X 6 1/2 J, stalen velgen

16 X 6 1/2 J, lichtmetalen velgen

205/60R16 92V

205/60R16 92V

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

en noodstopbekrachtiging

en noodstopbekrachtiging

schijven, Ø= 296 mm, geventileerd

schijven, Ø= 296 mm, geventileerd

schijven, Ø= 282 mm

schijven, Ø= 282 mm

4.750

ad

Wielen / banden Velgmaat (inch) Banden Remmen Type Remmen voor Remmen achter Afmetingen Lengte

mm

4.750

Breedte

mm

1.840

1.840

Hoogte

mm

1.470

1.470

Wielbasis

mm

2.705

2.705

Grondspeling

mm

(min.) 135

(min.) 135

Spoorbreedte voor / achter

mm

1.595/1.600

1.595/1.600

Draaicirkel

(m)

11,7

11,7

(links - uiterst rechts)

2,61

2,61

Inhoud bagageruimte (VDA-norm)

Liter

406

406

Tankinhoud

Liter

65

65

Aantal omwentelingen stuurwiel

A


S)

)

2.0 Executive

2.4 Executive

2.2 i-DTEC Elegance

2.2 i-DTEC Executive

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

viercilinder lijnmotor, 16 kleppen met

bovenliggende nokkenas (SOHC)

dubbele, bovenliggende nokkenas (DOHC)

dubbele, bovenliggende nokkenas (DOHC)

dubbele, bovenliggende nokkenas (DOHC)

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variabele klepbediening i-VTEC

variabele klepbediening i-VTEC

turbo en intercooler

turbo en intercooler

1.997

2.354

2.199

2.199

81 x 96,9

87 x 99

85 x 96,9

85 x 96,9

10,6 : 1

11,0 : 1

16,3 : 1

16,3 : 1

115(156)/6.300

148(201)/7.000

110 (150)/4.000

110 (150)/4.000

192/4.100-5.000

234/4.300-4.400 (MT) / 230/4.200-4.400 (AT)

350/2.000-2.500

350/2.000-2.500

PGM-FI

PGM-FI

common-rail, directe inspuiting

common-rail, directe inspuiting

driewegkatalysator

driewegkatalysator

roetfilter / katalysator

roetfilter / katalysator

EURO 5

EURO 5

EURO 5

EURO 5

handgeschakeld 6 versnellingen /

handgeschakeld 6 versnellingen /

handgeschakeld 6 versnellingen

handgeschakeld 6 versnellingen

automaat 5-traps sequentiële bediening

automaat 5-traps sequentiële bediening

euroloodvrij (95 RON)

euroloodvrij (95 RON)

diesel4

diesel4

10,1 / 10,9

12,3 / 12,5

7,5 / -

7,5 / -

6,1 / 6,1

7,1 / 6,8

4,9 / -

5,0 / -

7,5 / 7,9

9,0 / 8,9

5,9 / -

5,9 / -

177 / 187

215 / 211

155 / -

157 / -

B/C

D/D

C

C

212 / 210

222 / 222

207 / -

207 / -

9,4 / 11,0

8,1 / 9,7

9,7 / -

9,8 / -

Double-Wishbone met stabilisator

Double-Wishbone met stabilisator

Double-Wishbone met stabilisator

Double-Wishbone met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

multi-link wielophanging met stabilisator

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

17 X 7 1/2 J, lichtmetalen velgen

17 X 7 1/2 J, lichtmetalen velgen

16 X 6 1/2 J, lichtmetalen velgen

17 X 7 1/2 J, lichtmetalen velgen

225/50R17 92V

225/50R17 95V

215/60R16 95V

225/50R17 95V

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD)

en noodstopbekrachtiging

en noodstopbekrachtiging

en noodstopbekrachtiging

en noodstopbekrachtiging

schijven, Ø= 296 mm, geventileerd

schijven, Ø= 320 mm, geventileerd

schijven, Ø= 296 mm, geventileerd

schijven, Ø= 296 mm, geventileerd

schijven, Ø= 282 mm

schijven, Ø= 305 mm

schijven, Ø= 282 mm

schijven, Ø= 305 mm

4.750

4.750

4.750

4.750

1.840

1.840

1.840

1.840

1.470

1.470

1.470

1.470

2.705

2.705

2.705

2.705

(min.) 135

(min.) 135

(min.) 135

(min.) 135

1.585/1.590

1.585/1.590

1.595/1.600

1.585/1.590

11,8

12,1

11,8

11,8

2,61

2,53

2,61

2,61

406

406

406

406

65

65

65

65


46 47 Technische specificaties 2.0 Comfort

2.0 Elegance

Gewicht Handgeschakeld / automaat Leeggewicht2

kg

1.402 / -

1.402 / 1.432

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht

kg

1.990 / -

1.990 / 2.015

Laadvermogen

kg

488 / -

488 / 483

Max. massa aanhanger (geremd / ongeremd)

kg

1.500 / 500

1.500 / 500

Maximale kogeldruk3

kg

75

75

Maximale daklast

kg

80

80

voorwielaandrijving

voorwielaandrijving

1e versnelling

3,266 / -

3,266 / 2,785

2e versnelling

1,884 / -

1,884 / 1,684

3e versnelling

1,297 / -

1,297 / 1,128

4e versnelling

1,023 / -

1,023 / 0,772

5e versnelling

0,829 / -

0,829 / 0,592

6e versnelling

0,720 / -

0,720 / -

Achteruit

3,583 / -

3,583 / 2,000

Eindreductie

4,388 / -

4,388 / 4,437

Aandrijving Transmissie Handgeschakeld / automaat

Informatie over de techniek, de uitvoeringen, het uiterlijk en de afmetingen van het voertuig zijn in overeenstemming met de gegevens die voorafgaand aan het drukken bekend zijn en hebben betrekking op de Nederlandse specificaties. 1) Alle waarden hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. De vermelde gegevens hebben geen betrekking op een specifiek voertuig en behoren niet tot het aanbod. Ze dienen uitsluitend om verschillende voertuigen met elkaar te kunnen vergelijken. De gemiddelde verbruikscijfers zijn vastgesteld conform voorgeschreven EU-meetmethoden (RL 80/1268/EWG in de huidige uitgave) op basis van het volgens RL1999/100/EG vastgelegde leeggewicht van een EU-basismodel. De van het EU basismodel afwijkende uitrusting kan onder meer de vermelde verbruiks- en emissiewaarden beïnvloeden. Het kan bovendien het gewicht, de topsnelheid en de acceleratie beïnvloeden. Het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van een auto hangen niet alleen af van een efficiënt verbruik van de brandstof door de auto, maar ook van de rijomstandigheden en niet technische invloeden zoals weer, straat, verkeer en de toestand van het voertuig. 2) Het vermelde minimumgewicht van het EU-basismodel - het daadwerkelijke leeggewicht kan hoger zijn door andere uitrustingsspecificaties. Leeggewicht gemeten conform 92/21 EWG, dus inclusief 75Kg voor bestuurders plus belading

1.470 mm

4) Het gebruik van BIO-diesel is niet mogelijk

1.840 mm


2.0 Executive

2.4 Executive

2.2 i-DTEC Elegance

2.2 i-DTEC Executive

1.402 / 1.432

1.459 / 1.494

1.529 / -

1.529 / -

1.990 / 2.015

2.050 / 2.085

2.100 / -

2.100 / -

488 / 483

491 / 491

471 / -

471 / -

1.500 / 500

1.600 / 500

1.700 / 500

1.700 / 500

75

75

75

75

80

80

80

80

voorwielaandrijving

voorwielaandrijving

voorwielaandrijving

voorwielaandrijving

3,266 / 2,785

3,266 / 2,651

3,933 / -

3,933 / -

1,884 / 1,684

1,884 / 1,613

2,037 / -

2,037 / -

1,297 / 1,128

1,361 / 1,081

1,297 / -

1,297 / -

1,023 / 0,772

1,023 / 0,772

0,975 / -

0,975 / -

0,829 / 0,592

0,829 / 0,566

0,777 / -

0,777 / -

0,720 / -

0,686 / -

0,634 / -

0,634 / -

3,583 / 2,000

3,583 / 2,000

4,008 / -

4,008 / -

4,388 / 4,437

4,764 / 4,437

3,550 / -

3,550 / -

4.750 mm


48 49 Uitrusting 2.0

2.0 / 2.2 i-DTEC

2.0 / 2.4 / 2.2 i-DTEC

Comfort

Elegance

Executive

Handgeschakeld, zes versnellingen - met schakelindicator

Vijftrapsautomaat met sequentiële bediening vanaf het stuurwiel (2.0 / 2.4 i-VTEC)

-

O

O

Adaptieve elektrische stuurbekrachtiging (EPS)

• •/-

• • •/•

-

-

• • •/• •

TECHNIEK

Dieselpartikelfilter (2.2 i-DTEC) Centrale portiervergrendeling, afstandbedienbaar, knipperlichtbevestiging / comfortsluiting Dubbele uitlaat (2.4 i-VTEC)

-

VEILIGHEID Driepuntsveiligheidsgordels achterin, aantal

3

3

3

ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling)

• • •

• • • • • •/• • • • • •

Alarmsysteem

-

Remassistent

• • • • •

A/A

A/A

Gordijnairbags, voor en achter

• • • • •

• • • • •

Hoofdsteunen achterbank, aantal

3

3

3

Mistlampen voor

-

Mistlampen achter

• • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

•/• • •/• •

•/• • •/• • • • • • • • • • • • •/• • • • •/• • • • • •/•

Airbag voor bestuurder en voorpassagier, passagiersairbag uitschakelbaar Actieve hoofdsteunen voor

Parkeersensoren, voor/achter Gordelspanner met spankrachtbegrenzer, voor Honda TRK (bandenreparatiepakket met dichtingsmiddel en 12V-compressor) ISOFIX- en Top Tether-bevestigingspunten voor kinderzitjes (buitenste zitplaatsen achter) Waarschuwingslicht voor niet gesloten gordel (voor alle zitplaatsen)

Zij-airbags voor Flankbescherming Veiligheidsgordels voor in hoogte verstelbaar TSA (Trailer Stability Assist), aanhangwagenstabiliseringsprogramma VSA (Vehicle Stability Assist), voertuigstabiliseringsprogramma Waarschuwingsdriehoek Startblokkering met wisselende code INTERIEUR 12V-aansluiting in middenarmsteun voor / bagageruimte Comfortverlichting Aansluitpunt externe audiobronnen AUX-IN / USB-IN Decoratie-elementen instumentenpaneel (aluminiumdesign)

•/• -

•/A •

Decoratie-elementen middenconsole en deurbekleding (houtdesign)

-

-

Buitenspiegel elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en inklapbaar

Buitenspiegel (passagierszijde) met kantelfunctie tijdens achteruitrijden

-

-

Passagiersstoel, achtvoudig elektrisch verstelbaar

-

-

Bluetooth®-verbinding, spraakgestuurd

-

-

Bergvak (zonne)bril in dakconsole

Elektrisch sluitende achterklep

-

O

Bestuurdersstoel, achtvoudig elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie

-

-

• • •/-

• • •/• • • • •/• • • • •/A

Bestuurdersstoel, in hoogte verstelbaar Elektrisch bedienbare portierruiten voor, met auto op-/neerfunctie Elektrisch bedienbare portierruiten achter, met auto op-/neerfunctie Verlichting voetenruimte voor Cruisecontrol Bekerhouders voor en achter Bergvak dashboard verlicht en gekoeld/bergvak middenarmsteun gekoeld Interieurverklichting met vertraagde uitschakeling Automatisch dimmende binnenspiegel Van achteren belichte wijzerplaten Verlichting in bagageruimte Afdekscherm bagageruimte/bagagenet

A -

• •/• A

• • •/A


2.0

2.0 / 2.2 i-DTEC

2.0 / 2.4 / 2.2 i-DTEC

Comfort

Elegance

Executive

Luidsprekers, aantal

6

6

10

Lederen interieurbekleding

-

-

Stuurwiel en pookknop met leder bekleed

A

• • • • •/• • • • •

• • • • • •/• • • • •

INTERIEUR

Lendensteun bestuurdersstoel Stuurwiel in hoogte en diepte verstelbaar Kaartleeslampjes voor Make-upspiegel bestuurder en passagier, met klepje en verlichting Middenarmsteun achter, wegklapbaar, met bekerhouder Middenarmsteun voor, verstelbaar, met bergvak Multifunktioneel stuurwiel Informatiedisplay met met aanduiding onderhoudsinterval

• • • •/• • • •

Premium Sound System met geïntegreerde wisselaar voor zes cd's, mp3-/WMA-ondersteuning en snelheidsafhankelijke volumeregeling

-

-

Radio met cd-speler, mp3-/WMA-ondersteuning en snelheidsafhankelijke volumeregeling

• •

• • • -/• •/-

• • •/• •/• -

In delen neerklapbare achterbank (60:40) Stoelverwarming voor

-

Bergvak rugleuning voorstoelen, links/rechts

-/•

Twee-zone-klimaatregeling met pollenfilter / uitstroomopeningen achter

•/-

-

EXTERIEUR Stalen 16-inchwielen met wieldeksels

-

Lichtmetalen 16-inchwielen

A

-

Lichtmetalen 17-inchwielen

A

A

Buitenspiegels (asferisch) in carrosserriekleur

• • • •

• • • •

Lichtsensor - automatische inschakeling verlichting

-

Privacy Glass (donkergetinte ruiten achter)

-

-

Regensensor

-

In buitenspiegels geïntegreerde zijknipperlichten Bumpers in carrosseriekleur

• •

• • •

Xenonverlichting met automatische hoogteregeling en koplampsproeier

-

-

• • • • • • • • • • • • •

-

-

O

-

O

-

Handgreep portier in chroomkleur Getint glas Dakreling Glazen schuif-/kanteldak, elektrisch bedienbaar

-

-

Achterruitenwisser, automatisch inschakelend bij achteruitrijden

• •

UITRUSTINGSOPTIES Honda Advanced Safety Pack (2.2 i-DTEC / 2.4 i-VTEC) * ACC - Adaptive Cruise Control (bewaakt tussenafstand tot voorligger) * LKAS - Lane Keeping Assist System (houdt auto in rijbaan) * CMBS - Collision Mitigation Brake System (voorspelt aanrijding, neemt maatregelen) Audio-Navigations-Pack * Dvd-navigatiesystseem met dynamische routebepaling (TMC), incl. dvd West- en Oost-Europa, 7-inch touchscreenkleurenmonitor, spraakgestuurd en met achteruitrijcamera * Premium Sound System met geïntegreerde wisselaar voor zes cd's), mp3-/WMA-ondersteuning en vier extra luidsprekers * Bluetooth® handsfreeverbinding telefoon Dvd-navigatiesysteem met dynamische routebepaling (TMC),incl. dvd voor West- en Oost-Europa, 7-inch touchscreenkleurenmonitor, spraakgestuurd en met achteruitrijcamera

-

-

O

Elektrisch bedienbare achterklep

-

O

Vijftrapsautomaat, sequentieel bedienbaar vanaf het stuurwiel (2.0 / 2.4 i-VTEC)

-

O

O

Metallic-/Parel-lakkleur (afhankelijk van kleuraanbod)

O

O

O

• = Standaard O = Optie A = Accessoire


50 51 Originele accessoires

1

2

3

4

Maatwerk voor uw dromen Door zijn dynamische lijnen en karaktervolle front is de Accord Tourer een blikvanger op de weg. Met een grote keuze aan originele accessoires kunt u uw Accord Tourer naar wens nog sportiever, nog eleganter en nog praktischer maken – precies zoals u wilt. 1/2 Styling-pakket/lichtmetalen velgen/sportgrille 1 Het Styling-pakket geeft de Accord Tourer een nog sportievere lijn. Het bestaat uit zijskirts, een sportbumper voor en achterbumperbekleding. De componenten zijn ook apart verkrijgbaar. De Sigma lichtmetalen 18-inchvelgen en de karakteristieke sportgrille completeren de sportieve uitstraling.

3/4 City-pakket/parkeersensoren Geef uw Accord Tourer een beetje extra bescherming. De stootstrips op de portieren en de beide bumpers zijn zeer robuust en sluiten naadloos aan op het design van uw Accord Tourer. Alle onderdelen van het City-pakket zijn apart verkrijgbaar. Met vier parkeersensoren voor en vier achter is parkeren in kleine ruimtes een stuk makkelijker. Ook leverbaar als pakket met vier sensoren voor de achterbumper..


5

8

6

7

9

10

11

5 Fietsdrager Easy Fit 2 Voor geplande ritten op twee wielen is deze fietsdrager ideaal. Moeiteloos en veilig neemt u uw fiets mee op de Accord Tourer.

Lichtmetalen velgen De elegante velgen in diverse formaten maken uw Accord Tourer sportiever en eleganter – de keuze is aan u. De velgen zijn ook leverbaar als complete set, inclusief de juiste banden.

6 Bagagebox 2 De veel gebruikte en afsluitbare bagagebox biedt 350 liter extra laadruimte – ideaal voor alles wat niet meer in de kofferruimte past.

8 9 10 11

7 Ski-/snowboarddrager 2 Als u de weg wilt verruilen voor de piste is deze ski-/snowboarddrager een uitkomst. Hij biedt ruimte voor vier paar ski’s of twee snowboards op het dak van uw Accord Tourer.

1 2

Delta, 7,5x18 inch Sigma 7,5x18 inch Quartz 7,5x18 inch Tempo 6,5x16 inch

Sportgrille niet in combinatie met het optionele Honda Advanced Safety-pakket Alleen in combinatie met dwarsdragers.


52 53 Originele accessoires

1

1 Dvd/cd-entertainmentsysteem/stoelverhoger Voor meer afwisseling tijdens lange (en korte) reizen zorgt dit levendige multitalent. Het bestaat uit een veilig gemonteerd 7-inchbeeldscherm plus een dvd-/cd-speler (ook mp3) en een draadloze hoofdtelefoon. Honda biedt een grote keuze aan kinderzitjes en stoelverhogers, zodat u kinderen van alle leeftijden altijd veilig kunt meenemen.

2 Interieurdecoratie in metaallook Deze negendelige decoratieset voor portierschakelaars, stuur en cockpit geven de Accord Tourer een exclusieve uitstraling. De opvallende metalen pookknop sluit daar perfect bij aan. De componenten zijn ook beschikbaar in een stijlvol houtdesign.


2

3

4

5

6

7

3 Dorpelbekleding Voeg extra stijl toe met deze set van vier gepolijste metalen instaplijsten, voorzien van Accord-opschrift.

5 Beschermmat Voorkomt beschadigingen van bumper en bagage tijdens het in- en uitladen met deze handige en robuuste beschermmat.

4 Aluminium pedalen/mattenset Een exclusief interieurdetail: sportpedalen van aluminium, met rubber afgewerkt voor optimale grip.

6 Bagageruimtemat Deze flexibele kunststof mat voor de vloer van de laadruimte houdt het tapijt schoon en droog.

Voor de Accord Tourer zijn meerdere matten beschikbaar die zeer fraai staan en het schoonmaken van de auto vergemakkelijken.

7 Honden-/bagagerek Dit solide rek zorgt ervoor dat honden veilig kunnen meereizen achterin de Accord Tourer. Ook biedt het de inzittenden bescherming bij hoge lading in de bagageruimte.

Honda biedt nog meer originele accessoires voor de Accord Tourer. Uitvoerige informatie vindt u in de accessoirebrochure. Vraag ernaar bij uw dealer.


54 55 Service van Honda

Uw Honda Service. Service is voor Honda geen modieuze kreet, maar een vanzelfsprekend onderdeel van het merk. Dat begint al meteen bij uw eerste bezoek aan uw Honda-dealer en is daarna steeds weer onderdeel van alle onderwerpen rond uw Honda. Onze belangrijkste diensten ziet u hier in een oogopslag. Gedegen koopadvies Wat u ook wilt vragen, vraag het. Uw Honda-dealer zal u oprecht, volledig en met kennis van zaken adviseren. Kosteloze waardebepaling Honda helpt met raad en met daad. U krijgt een goede en serieuze waardebepaling van uw auto. Veelomvattende garantie* Honda biedt u een lange garantietermijn, zodat u jarenlang onbezorgd kunt genieten van uw Accord Tourer. De standaardgarantie heeft een duur van drie jaar tot een maximum van 100.000 kilometer. De lakgarantie heeft dezelfde termijn maar geldt voor een ongelimiteerd aantal kilometers. Voor bescherming tegen roesten van belangrijke delen van het uitlaatsysteem, bepaalde voertuigonderdelen zoals carrosseriecomponenten en dragende delen geldt een garantieduur van vijf jaar (uitlaatsysteem), tien jaar (voertuigonderdelen) en tot twaalf jaar (carrosserie en dragende delen) zonder kilometerbeperking. Ook biedt Honda drie jaar mobiliteitsservice. Voor welke elementen en onderdelen deze garantie geldt en welke elementen en onderdelen zijn uitgesloten, leest u in het serviceboekje van de auto waarin de garantiebepalingen zijn opgenomen. Uw Honda-dealer en Honda Erkend Reparateur kunnen u verdere informatie geven over de garantie. Proefrit? Altijd! Niets levert u zoveel informatie op als een proefrit. Leer uw Accord Tourer kennen, ontdek de vele details en beleef de passie van Honda. Uw droom bereikbaar U droomt van een Honda – met de financiering of leasing door Honda komt de droom dichterbij. Uw Honda-dealer geeft advies en maakt graag een op maat gesneden offerte. Op onze site kunt u de brochure downloaden: www.honda.nl

* Volgens Honda-garantiebepalingen


Honda staat voor sportiviteit, veiligheid, rijplezier, betrouwbaarheid en zeer lage kosten per kilometer. Kwaliteit en zekerheid zijn bij Honda vanzelfsprekend. De basis voor succes wordt bepaald door ervaring en de relatie tussen de berijders en de Honda dealer. Honda levert meer dan een ‘high-tech’ auto alleen. Wat kunt u nog meer van Honda verwachten: De perfecte verzekering voor uw Honda. Uw mobiliteit wordt gegarandeerd via de Honda dealer die al uw schades geheel verzorgt en originaliteit waarborgt. Naast een scherpe premie profiteert u van een 36 maanden lange nieuwwaarde verzekering en tot maximaal 72 maanden kosteloze garantieverlenging met hulpverlening in Europa. Raadpleeg www.honda.nl of uw Honda dealer. Elke Honda kent een hoge restwaarde, lage onderhoudskosten en een zuinig verbruik. Daardoor geniet u van een laag leasetarief en rijplezier. Honda Car Lease biedt een geavanceerd servicepakket dat u ook op financieel vlak alle zekerheid en gemak biedt. Contracten worden flexibel op uw wensen afgestemd. Raadpleeg uw Honda dealer. Elke nieuwe Honda kent een heel leven lang een zorgeloze levensduur. Naast lage onderhoudskosten en grote service intervallen kennen we een verstrekkende kwalitatieve garantie. Technische garantie: 3 jaar met een maximum van 100.000 km. Lakgarantie: 3 jaar Carrosseriegarantie: 12 jaar Uitlaatgarantie: 5 jaar Chassisgarantie: 10 jaar Een uitstekend dealernetwerk in Nederland en in Europa biedt u zekerheid. Vraag ernaar bij uw Honda dealer of raadpleeg ervaren Honda rijders. Mocht u door pech in Europa stranden dan blijft Honda u optimale service verlenen. Dit geldt voor reparatie onderweg, sleephulp en vervangend vervoer. Gedurende de garantieperiode heeft u de zekerheid van een vrijwel kosteloze mobiliteitsservice. Raadpleeg de brochure “Tot uw dienst”. Honda Financiering op maat, flexibel en snel. Raadpleeg uw Honda dealer.


Accord Tourer

“Think for yourself and don’t follow in other people’s footsteps.” Soichiro Honda

Alle in deze brochure genoemde feiten beantwoorden aan de informatie die ten tijde van de druk beschikbaar was en dienen ter informatie vooraf. Mogelijke kleurafwijkingen van de originele voertuigkleuren zijn het gevolg van druktechnische processen. De afgebeelde producten beantwoorden aan het aanbod voor Nederland. Niet alle modellen zijn vermeld, ga naar uw dealer voor informatie. De in deze catalogus afgebeelde voertuigen zijn ten dele met aanvullende accessoires tegen meerprijs uitgerust en niet alle modelversies zijn in deze catalogus opgenomen. Onder voorbehoud van wijzigingen van technische specificaties en uitrusting. Spreekt u voor de aankoop alle details door met uw Honda-dealer.

Honda Motor Europe (North) GmbH Honda Nederland BV Tel.: 0800-0237323 www.honda.nl

00186-009-0109

2009 Honda Accord Tourer brochure  

Accord Tourer Zelfs de meest geavanceerde werkplaats is nutteloos voor de Honda-ingenieurs als een bijzonder stuk gereedschap ontbreekt. Een...

2009 Honda Accord Tourer brochure  

Accord Tourer Zelfs de meest geavanceerde werkplaats is nutteloos voor de Honda-ingenieurs als een bijzonder stuk gereedschap ontbreekt. Een...

Advertisement