Page 1

BMW X3

www.bmw.nl

BMW X

ZO VEELZIJDIG ALS HET LEVEN ZELF

BMW maakt rijden geweldig


De X3 zie je niet zomaar over het hoofd.


De kracht om uw doel te bereiken.


De transmissie als precisie-instrument.


Wij hebben uw eisenpakket aan hem overgebracht.


We hebben zo veel mogelijk geïnvesteerd.

Opdat er zo min mogelijk uit komt.

BMW maakt rijden geweldig. Dat is het indrukwekkende resultaat van de technische hoogstandjes van onze ingenieurs, waarbij altijd één element centraal staat: uw rijplezier. Onze innovatieve techniek gaat echter verder dan alleen een hoog motorvermogen. In deze traditie past de inmiddels meervoudig onderscheiden BMW EfficientDynamics technologie. Daartoe behoren onder meer de emissieloze waterstofaandrijving Hydrogen en binnenkort ook BMW ActiveHybrid, een intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor. Vandaag de dag beschikt iedere BMW reeds standaard over technieken die dynamiek en rijplezier vergroten en tegelijkertijd brandstofverbruik en CO2-emissie beduidend reduceren. Common rail-injectiesysteem De elektronisch geregelde common rail-injectie van de derde generatie genereert een hoge systeemdruk tot 1.800 bar. Daardoor wordt de brandstof nog preciezer en gedoseerder ingespoten. Dat resulteert in een geringer brandstofverbruik en minder emissies bij tegelijkertijd betere motorprestaties.

Valvetronic Bij de motoren met Valvetronic kan de kleplichthoogte volledig variabel worden geregeld. Daardoor verbeteren het aanspreekgedrag en de draaikarakteristiek van de motor en vermindert het brandstofverbruik.

Energie

Personenauto

Fabrikant

BMW

Model

Luchtklepregeling De motorkoeling met lucht veroorzaakt een hogere luchtweerstand. Daarom hebben wij regelbare luchtkleppen ontwikkeld. Het motormanagement opent deze kleppen alleen wanneer de maximale hoeveelheid koellucht nodig is. Onder normale rijomstandigheden en bij normale buitentemperaturen blijven de luchtkleppen gesloten, wat bijdraagt aan de reductie van luchtweerstand en brandstofverbruik. Ook komt de motor na een koude start sneller op temperatuur.

Banden met lagere rolweerstand Tijdens het rijden wordt een band continu vervormd. Dat kost energie en daarmee brandstof. Banden met een lagere rolweerstand reduceren deze vervorming dankzij de verbeterde constructie van de band en de toepassing van speciale materialen bij loopvlak en wangen.

Lichte constructie Waar de toepassing van lichte materialen zinvol is, gebruiken onze technici onder meer aluminium, zoals aan de voorzijde en in het onderstel. In de zescilinder-in-lijn benzinemotoren passen we aluminium en magnesium toe. Zodoende behoren deze krachtbronnen tot de lichtste in hun klasse. Dergelijke gewichtsbesparingen dragen bij aan de vermindering van het brandstofverbruik en aan de verbetering van de aslastverdeling. Dit komt weer ten goede van het weggedrag, vooral in bochten. Sommige BMW EfficientDynamics technieken zijn uitrustingsafhankelijk en niet voor alle uitvoeringen beschikbaar. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie.

BMW biedt meer dan 20 modelvarianten aan met een CO2-emissie van 140 g/km of minder. Maar dit is slechts het begin. Onze ingenieurs werken continu aan innovatieve technieken die zorgen voor meer dynamiek en minder uitstoot. BMW EfficientDynamics geeft u de mogelijkheid om een BMW te rijden met een gunstig energielabel. Een energielabel geeft aan hoe zuinig en schoon een auto is ten opzichte van directe concurrentie. Dit jaar zal 75 procent van alle verkochte BMW automobielen voorzien zijn van een groen energielabel A, B of C. Informeer bij uw BMW dealer naar het actuele energielabel voor het model van uw keuze, of kijk op P www.bmw.nl

3 Serie Sedan E90 318d (VA71)

Brandstof

Diesel

Brandstofverbruik gemeten volgens de test van de typegoedkeuring.

Zuinig

4,7 liter / 100 km = 1 liter op 21,3 km

A

A B C D E F G

Onzuinig CO2-uitstoot

123 gram / km

CO2 is het broeikasgas dat bij de wereldwijde klimaatverandering de belangrijkste rol speelt. Jaar van toepassing Een gids betreffende het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gegevens voor alle nieuwe modellen personenauto’s is gratis te verkrijgen in elk verkooppunt. Naast de brandstofefficiëntie van een auto zijn ook het rijgedrag en andere, niet-technische factoren bepalend voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstood van een auto. Richtlijn 1999/94/EG: Etikettering personenauto’s Volgnummer 1

BMW EfficientDynamics Minder emissie. Meer vermogen.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling; bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan bij slecht zicht en slecht weer. Met de adaptieve bochtverlichting inclusief hoekverlichting worden bochten verlicht door een elektromechanische regeling van de beweegbare koplampen, zodra u de bocht instuurt (alleen i.c.m. Xenon-lampen). Bij richting aangeven alsmede in krappe bochten bij snelheden tot 35 km/h wordt de hoekverlichting automatisch geactiveerd (alleen bij ingeschakelde automatische lichtschakeling).

Koplampsproeiers, voor een optimale lichtsterkte onder alle omstandigheden. Tegelijk met de voorruit worden ook de koplampglazen automatisch gereinigd.

Mistlampen, geïntegreerd in de voorspoiler – voor extra veiligheid bij slecht zicht. Inclusief verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers.

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling: eenmaal geactiveerd zet de regensensor, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag, automatisch de ruitenwissers in werking en regelt de wisfrequentie. De geïntegreerde automatische lichtschakeling zorgt voor het inschakelen van het dimlicht bij het invallen van de duisternis en bij het inrijden van een tunnel of parkeergarage.

Dakdraagsysteem, mat zwart: harmonieus op het design van de auto afgestemd systeem als basis voor een multifunctionele BMW dakdragereenheid. Zo kunt u gemakkelijk en veilig extra bagage, fietsen, surfplanken en dergelijke vervoeren.

Witte knipperlichten: zorgen voor een dynamische uitstraling.

Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar; spiegelhuizen uitgevoerd in carrosseriekleur; asferisch, blauw getint, verwarmd spiegelglas. Buitenspiegels, automatisch dimmend, elektrisch inklapbaar, incl. automatisch dimmende binnenspiegel. Uitrusting als boven beschreven. Vanaf een bepaalde lichtinval door koplampen van achteropkomend verkeer dimmen de spiegels automatisch.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Verlichtingspakket, omvat instapverlichting in buitenspiegels, uitstapverlichting onderin alle portieren, voetenruimteverlichting en voor de X3 xDrive20i, xDrive25i, xDrive18d en xDrive20d verlichte make-up spiegels en leeslampjes achterin.

Treeplanken van geborsteld en geëloxeerd aluminium, met rubberinzetjes.

Achterruitwisser met intervalschakeling.

Derde remlicht, geïntegreerd in de in carrosseriekleur gespoten dakspoiler. De hoge plaatsing van het remlicht biedt grotere veiligheid.

Brake Force Display (tweefasen remlichten): helpt achterliggers om uw remhandeling beter in te schatten. Bij zeer hard remmen wordt de intensiteit van de remlichten vergroot. Zo kunnen achterliggers beter onderscheid maken tussen een lichte en een krachtige vertraging.

Park Distance Control (PDC) voor en achter maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimten gemakkelijker. De afstand tussen uw auto en een obstakel wordt akoestisch gemeld.

Achterklep, royaal formaat, met lage tildrempel. Maakt eenvoudig in- en uitladen van bagage mogelijk.

Trekhaak met afneembare kogelkop. Inclusief aanhangerstabiliteitscontrole (in DSC geïntegreerd systeem, dat door gebruik van de contactdoos bij de trekhaak wordt geactiveerd). Een aangepaste vering van de achteras compenseert het gewicht op de trekhaak.

Uitlaatpijpen: de uitlaat met twee sportieve eindpijpen is verchroomd (met enkele, roestvrijstalen eindpijp voor de X3 xDrive20i, xDrive18d en xDrive20d).


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Lichtmetalen BMW wielen in ellipsoïde styling 109, 8 J x 17 inch; bandenmaat 235/55 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 148, 8 J x 17 inch; bandenmaat 235/55 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 112, 8 J x 17 inch; bandenmaat 235/55 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 204, 8 J x 17 inch; bandenmaat 235/55 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 205, 8 J x 18 inch; bandenmaat 235/50 R 18.

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling 206, voor 8 J x 18 inch en bandenmaat 235/50 R 18; achter 9 J x 18 inch en bandenmaat 255/45 R 18.

Extra warmtewerende voorruit: reduceert, door middel van een infrarood-reflecterende laag, onaangename verwarming van het interieur; de groene baan bovenin de ruit verhindert directe verblinding door zonlicht.

Glazen panoramadak met grote opening (0,65 m2) en snelheidsafhankelijke windgeleider, elektrisch bediend, met schuif- en kantelfunctie via tiptoets, elektrische binnenhemel (zonwering), alsmede inklembeveiliging en comfortopening/-sluiting.

Stuurwielverwarming: met een druk op de knop kan de stuurwielrand snel worden verwarmd – bijzonder aangenaam in de winter.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, driespaaks, met toetsen voor cruise control en radio respectievelijk telefoon (optie).

Met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel, driespaaks, diameter 385 mm, met toetsen voor cruise control en radio respectievelijk telefoon (optie); inclusief pookknop respectievelijk keuzehendelgreep en handremgreep in leder.

Met leder bekleed multifunctioneel M sportstuur: ligt door de dikkere stuurwielrand uitstekend in de handen. Met de ge誰ntegreerde toetsen kunnen tijdens het rijden radio, CDspeler en telefoon (optie) worden bediend.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Dashboard met analoge instrumenten en rode doorlichttechniek, snelheidsmeter met LC-display voor kilometer-/dagteller en boordcomputer, toerenteller met geïntegreerde tankinhoudsmeter en koelvloeistoftemperatuurmeter.

Navigatiesysteem Portable, met 4,3-inch hoge-resolutie touchscreen-display, ook bruikbaar buiten de auto. Opname van overzichtskaar ten via SD-kaart, 2D/3D naar keuze, TMC-functie. Bevestiging op het dashboard met speciale houder.

Navigatiesysteem Professional met uit het dashboard omhoogklappend 16:9-display en TV-functie (optie). Inclusief radio Business met MP3-compatibele CD-speler. De routeplanning maakt bij het navigeren gebruik van TMC-verkeersinformatie. De spraakcomputer geeft de rij-instructies; aanvullende informatie kan via richtingpijlen of overzichtskaarten op de monitor worden getoond.

Radio CD, 6 x 25 watt uitgangsvermogen, geïntegreerde CD-speler, motorische CD-inname/-eject. (Niet voor Nederland.) Aux-in aansluiting voor een externe audiobron, bijvoorbeeld een MP3-speler.

Radio Business CD, 6 x 25 watt uitgangsvermogen, antenne-diversity, geïntegreerde CD-speler, motorische CD-inname/-eject, aansluiting voor CD-wisselaar.

HiFi systeem Professional, met krachtige versterker, 7-band equalizer (in combinatie met navigatiesysteem Professional) en tien luidsprekers, incl. twee subwoofers, voor een fantastische weergave. HiFi luidsprekersysteem, met acht luidsprekers, incl. twee subwoofers, zorgt voor een briljante klank.

Middenarmsteun voor, met geïntegreerd opbergvak.

CD-wisselaar, geïntegreerd onder de middenarmsteun, incl. bergruimte voor 3 CD’s. De CD-wisselaar biedt plaats aan zes CD’s en is voorzien van een MP3-decoder.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Kaartenvakken voorin. In beide voorportieren zijn ruime kaartenvakken geïntegreerd, uitgevoerd met flexibele netten. Ook in de achterportierpanelen zijn opbergvakken.

Mobiele-telefoonvoorbereiding met bluetooth-interface, incl. hands-free-set, oplaadmogelijkheid en antenne. Via een afzonderlijk leverbare ’snap-in-adapter’ kunt u een mobiele telefoon met bluetooth-techniek aansluiten. Bediening kan ook via het navigatiesysteem. Raadpleeg uw BMW dealer over de aanbevolen mobiele telefoons.

Airconditioning, inclusief microfilter. In elk jaargetijde een comfortabele temperatuur in het interieur. Luchthoeveelheid en -verdeling handmatig instelbaar.

Automatische airconditioning, incl. AUC en zonnesensor. Zorgt zo snel mogelijk voor uw voorkeurstemperatuur in het interieur en houdt een gekozen temperatuur constant. Door de geïntegreerde automatische recirculatieregeling (AUC) komen schadelijke stoffen uit de buitenlucht (vanaf een bepaalde concentratie) niet in het interieur.

6-Traps automatische transmissie Steptronic met adaptieve transmissieregeling (AGS) en Shift-/Interlock. Met de Steptronic kunt u de automatische transmissie desgewenst ook gebruiken als een handgeschakelde versnellingsbak, zonder een koppeling te hoeven bedienen.

Handgeschakelde 6-versnellingsbak: maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Deze transmissie onderscheidt zich door een lichte bediening, met exacte, korte schakelwegen, en een perfecte afstemming van de verschillende versnellingen. Door de krappere spatiëring en de extra zesde versnelling kunt u het sportieve motorkarakter nog beter benutten.

Raambediening elektrisch, trek-/drukschakelaars, inclusief tolschakeling, inklembeveiliging en comfortsluiting rondom.

Zetelverwarming voor bestuurders- en voorpassagierszetel; zorgt in zeer korte tijd voor een aangenaam warm zitoppervlak in zitting en rugleuning (inclusief zijwangen).

Zetelverwarming voor buitenste zetels achterin; zorgt in zeer korte tijd voor een aangenaam warm zitoppervlak in zitting en rugleuning.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier. De geprononceerde zijwangen bieden optimale zijdelingse steun onder alle omstandigheden; zithoogte, rugleuning, zithoek, zitlengte en bovenbeensteun zijn individueel verstelbaar.

Comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier, met opbergtassen aan de achterzijde van de rugleuning, elektrische zithoogte-, rugleuning-, zitlengte- en zithoekverstelling, alsmede dijbeensteunverstelling, incl. memory-functie voor bestuurderszetel en buitenspiegels (stoeprandfunctie). Overige elektrische verstellingen: variabele schoudersteunen, hoofdsteunen en lendensteun.

Standaardzetel met handmatige verstelling van zithoogte, rugleuning en zitlengte.

Zetelverstelling, elektrisch, voor bestuurder en voorpassagier; talrijke verstelrichtingen. Inclusief memory-functie voor bestuurderszetel en buitenspiegels.

Lendensteun voor bestuurders- en voorpassagierszetel, elektrisch in hoogte en dikte verstelbaar, voor een ergonomisch perfecte positie en ter ondersteuning van de rugspieren.

Binnenverlichting: automatische in-/uitschakeling van de verlichting via dimmer bij het openen/sluiten van de auto. ’Waterval’-verlichting van de middenconsole. Voor X3 xDrive30i, xDrive30d en xDrive35d bovendien leeslampjes voor- en achterin, voetenruimteverlichting voorin en verlichte make-up spiegel.

Binnenspiegel met digitale kompasfunctie (rechts in het spiegelglas geĂŻntegreerd).


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Alarmsysteem met radiografische afstandsbediening. Bij poging tot inbraak en manipulaties aan de auto slaat het systeem akoestisch alarm. Tegelijkertijd worden de alarmknipperlichten ingeschakeld.

Middenarmsteun achterin, neerklapbaar, met twee bekerhouders en extra bergvak, geïntegreerd in de rugleuning van de achterbank.

Gordelsysteem achterin, ergonomisch, met 3-punts veiligheidsgordels voor alle zitplaatsen en centraal geplaatste gordelsloten; inclusief drie hoofdsteunen (waarvan de beide buitenste in hoogte verstelbaar zijn).

Skifoedraal: biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd vier personen en vier paar ski’s schoon en veilig in de auto te vervoeren. Indien het skifoedraal niet wordt gebruikt, is het plaatsbesparend en onzichtbaar achter de middenarmsteun opgeborgen.

Combicassette, multifunctioneel, bevat een bagagevangnet en een afdekrolgordijn voor de bagageruimte, dat bagage tegen nieuwsgierige blikken beschermt. Het uittrekbare bagagevangnet kan aan de hemelbekleding worden bevestigd. Voordeel: de bagageruimte kan tot aan het dak worden beladen; voorwerpen kunnen niet in het interieur vallen.

Bagageruimte volledig met stof bekleed, inhoud 480 tot 1.560 liter, inclusief bergvak onder de laadvloer in de bagageruimte.

Adaptief bevestigingssysteem, voor het veilig vastzetten van bagage van uiteenlopende afmetingen (leverbaar in combinatie met opbergpakket).

Achterbankrugleuning: asymmetrisch gedeeld (verhouding 60:40); hierdoor is de bagageruimte veelzijdig bruikbaar.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Opbergpakket: onder andere opbergnetten aan voorzetelrugleuningen, opbergnet tegen middenconsole in voetenruimte voorpassagier, opbergnet in bagageruimte links, tweezijdig bruikbare bodemplaat in bagageruimte, en twee fixeerrails met vier vergrendelbare bevestigingsogen in bagageruimtevloer.

12V-contactdoos, geïntegreerd in de bagageruimte. Een tweede 12V-contactdoos bevindt zich in de middenconsole achterin – er is ook nog een contactdoos in de middenconsole voorin.

s Pedalen met roestvrijstalen details.

BMW Welt: de aflevering van een nieuwe auto* is een van de mooiste ogenblikken voor een automobilist. Dat is een onvergetelijke dag waard – bij BMW Welt, het belevings- en aflevercentrum in München. En bij een museumbezoek, een rondleiding door de fabriek of door het Technik-Atelier ervaart u de fascinerende wereld van BMW van binnenuit.

Car/key memory: met car memory kunt u bijvoorbeeld programmeren dat het dimlicht bij het starten wordt ingeschakeld; met key memory kan onder meer de persoonlijke instelling van de elektrische zetelverstelling (optie) in de individuele sleutel worden opgeslagen en bij het openen van de auto met de desbetreffende sleutel worden geactiveerd. Raadpleeg uw BMW dealer voor alle mogelijkheden.

o M exterieurdetails. Omvatten sportieve, gespoten M voorspoiler en M achterskirt, alsmede zwarte wielkuiplijsten.

* Aflevering in BMW Welt vooralsnog niet mogelijk voor Nederland.


Voor de standaard-/extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

M sportpakket: voor een bijzonder sportieve uitstraling zorgen het M aërodynamicapakket, BMW Individual hoogglans Shadow Line en de perfect daarop afgestemde lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 192 M. Exterieurdelen in carrosseriekleur en het sportonderstel ronden het pakket op fascinerende wijze af. In het interieur bepalen sportzetels, het met leder beklede M sportstuur en de BMW Individual hemelbekleding in Anthrazit het dynamische karakter van het M sportpakket. Achterskirt: zorgt voor een bijzonder dynamisch accent. De gespoten wielkuiplijsten en dorpels onderstrepen het sportieve uiterlijk.

Voorspoiler: sportieve uitvoering met geïntegreerde spoiler voor een nog krachtigere uitstraling.

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 192 M, bredere banden achter, voor 8 J x 18 inch en bandenmaat 235/50 R 18; achter 9 J x 18 inch en bandenmaat 255/45 R 18.

Lichtmetalen BMW wielen in Y-spaak styling 191 M, bredere banden achter, voor 8,5 J x 19 inch en bandenmaat 235/45 R 19; achter 9 J x 19 inch en bandenmaat 255/40 R 19.

M dorpellijsten, met chroominleg en M logo, accentueren de sportieve uitstraling van het M sportpakket.

Met leder bekleed multifunctioneel M sportstuur: ligt door de dikkere stuurwielrand uitstekend in de handen. Met de geïntegreerde toetsen kunnen tijdens het rijden radio, CDspeler en telefoon (optie) worden bediend.

Sportzetels: voor een buitengewoon goede zijdelingse steun. Zithoogte, zithoek, leuning en zitlengte alsmede bovenbeensteun zijn individueel in te stellen.


s = standaarduitrusting

o = extra-uitrusting

- = niet leverbaar

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Accuveiligheidsklem

s

s

s

s

s

s

s

Achterklepnoodontgrendeling

s

s

s

s

s

s

s

Actieve hoofdsteunen

s

s

s

s

s

s

s

Afstandsbediening: centrale vergrendeling van portieren, achterklep en tankklep; met elektronische wegrijbeveiliging (EWS), crash-sensor

s

s

s

s

s

s

s

– airbags voor bestuurder en voorpassagier, zetelherkenning voor voorpassagiersairbag

s

s

s

s

s

s

s

– hoofdairbags vóór en achter

s

s

s

s

s

s

s

– zijairbags voor bestuurder en voorpassagier

s

s

s

s

s

s

s

– zijairbags voor achterpassagiers (buitenste zitplaatsen)

o

o

o

o

o

o

o

Alarmsysteem met afstandsbediening

o

o

o

o

o

o

o

Aanhangerstabiliteitscontrole, geïntegreerd in DSC in combinatie met trekhaak

o

o

o

o

o

o

o

Automatic Differential Brake (ADB-X)

s

s

s

s

s

s

s

Car/key memory

s

s

s

s

s

s

s

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC, DTC, incl. remassistent) met aanvullende functies

s

s

s

s

s

s

s

Gevarendriehoek en verbanddoos

o

o

o

o

o

o

o

Hill Descent Control (HDC)

s

s

s

s

s

s

s

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, voorpassagierszetel, incl. ’airbag off’ mogelijkheid

o

o

o

o

o

o

o

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, voor de buitenste achterzetels

s

s

s

s

s

s

s

Park Distance Control (PDC), vóór en achter

o

o

o

o

o

o

o

– anti-blokkeersysteem (ABS)

s

s

s

s

s

s

s

– Brake Force Display: tweefasen remlichten

s

s

s

s

s

s

s

– derde remlicht, hooggeplaatst, geïntegreerd in dakspoiler

s

s

s

s

s

s

s

– schijfremmen voor, inwendig geventileerd

s

s

s

s

s

s

s

– schijfremmen achter, inwendig geventileerd

s

s

s

s

s

s

s

Roll-over sensor

s

s

s

s

s

s

s

– flankbescherming, geïntegreerd in de portieren

s

s

s

s

s

s

s

– bumpersysteem met aluminium botsdempers vóór en stalen botsdempers achter, regeneratief tot 4 km/h; uitwisselbare vervormingszones vóór en achter nemen krachten op tot 15 km/h, zonder de carrosserie te beschadigen

s

s

s

s

s

s

s

– driepunts vóór, met pyrotechnische gordelslotspanners en spankrachtbegrenzers

s

s

s

s

s

s

s

– ergonomisch gordelsysteem achter, met driepuntsgordels voor alle zitplaatsen en centraal geplaatste gordelsloten

s

s

s

s

s

s

s

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Veiligheid

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Airbags:

Remmen:

Veiligheidscarrosserie:

Veiligheidsgordels:

Aandrijving en techniek

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Centraal geleide achteras

s

s

s

s

s

s

s

4-Cilinder benzinemotor met 4-kleppentechniek

s

-

-

-

-

-

-

4-Cilinder dieselmotor met 4-kleppentechniek

-

-

-

s

s

-

-

6-Cilinder benzinemotor met 4-kleppentechniek

-

s

s

-

-

-

-

6-Cilinder dieselmotor met 4-kleppentechniek

-

-

-

-

-

s

-

BMW TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor met 4-kleppentechniek

-

-

-

-

-

-

s

Common rail-injectiesysteem

-

-

-

s

s

s

s

Cilinderselectieve anti-pingelregeling

s

s

s

-

-

-

-

Dieselpartikelfilter

-

-

-

s

s

s

s

Digitale Diesel Elektronica (DDE)

-

-

-

s

s

s

s

Digitale Motor Elektronica (DME)

s

s

s

-

-

-

-


s = standaarduitrusting

o = extra-uitrusting

- = niet leverbaar

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Directe ontsteking

s

s

s

-

-

-

-

DISA, gedifferentieerd inlaatspruitstuk

s

s

s

-

-

-

-

Driewegkatalysator, verwarmde lambdasonde, actieve-koolstoffilter, geregelde tankontluchting

s

s

s

-

-

-

-

Dubbele VANOS

s

s

s

-

-

-

-

Emissienorm: EU4 (X3 xDrive18d en xDrive20d: EU5)

s

s

s

s

s

s

s

Hydraulische klepspelingscompensatie

s

s

s

s

s

s

s

Intercooler

-

-

-

s

s

s

s

Lichtmetalen motorblok en cilinderkop

s

s

s

s

s

s

s

On-board diagnose

s

s

s

s

s

s

s

Oxydatiekatalysator

-

-

-

s

s

s

s

Servotronic, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging

o

o

o

o

o

o

o

Sportonderstel (niet verlaagd)

o

o

o

o

o

o

o

Stabilisatorstang, vóór en achter

s

s

s

s

s

s

s

Stuurbekrachtiging

s

s

s

s

s

s

s

6-Traps automatische transmissie Steptronic

-

o

o

-

o

o

s

Valvetronic

s

s

s

-

-

-

-

Variabele Twin Turbo

-

-

-

-

-

-

s

6-Versnellingsbak, handgeschakeld

s

s

s

s

s

s

-

Verwarmd brandstoffilter

-

-

-

s

s

s

s

Voorwielophanging met veerbenen en dubbele onderste draaipunten

s

s

s

s

s

s

s

xDrive (vierwielaandrijvingssysteem met variabele aandrijfkoppelverdeling)

s

s

s

s

s

s

s

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Achterruitwisser

s

s

s

s

s

s

s

Adaptieve bochtverlichting, incl. hoekverlichting (i.c.m. Xenon-koplampen en koplampsproeiers)

o

o

o

o

o

o

o

Bagageruimteverlichting in achterklep

s

s

s

s

s

s

s

Bagageruimteverlichting links/rechts

s

s

s

s

s

s

s

Binnenverlichting middenvóór

s

s

s

s

s

s

s

Binnenverlichting met gedempte in-/uitschakeling

s

s

s

s

s

s

s

Binnenspiegel, automatisch dimmend

o

o

o

o

o

o

o

Buitenspiegels, automatisch dimmend, verwarmd, elektrisch inklapbaar, incl. automatisch dimmende binnenspiegel

o

o

o

o

o

o

o

Dim- en grootlicht in Freiform-techniek

s

s

s

s

s

s

s

Follow-me-home schakeling

s

s

s

s

s

s

s

Koplampsproeiers

o

o

o

o

o

o

o

LICHT AAN-waarschuwing

s

s

s

s

s

s

s

Mistlampen met Freiform-reflector, incl. verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers

s

s

s

s

s

s

s

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling

o

o

o

o

o

o

o

Voetenruimteverlichting vóór

o

o

s

o

o

s

s

Watervalverlichting van middenconsole

s

s

s

s

s

s

s

Witte knipperlichten

s

s

s

s

s

s

s

Xenon-lampen voor groot-/dimlicht, incl. dynamische lichthoogteregeling (alleen i.c.m. koplampsproeiers)

o

o

o

o

o

o

o

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Airconditioning (incl. microfilter)

s

s

s

s

s

s

s

Airconditioning, automatisch (incl. AUC en zonnesensor)

o

o

o

o

o

o

o

Armsteun vóór

o

o

s

o

o

s

s

Aandrijving en techniek

Verlichting en zicht

Interieur

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d


s = standaarduitrusting

o = extra-uitrusting

- = niet leverbaar

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

s

s

s

s

s

s

s

– stof Twill

s

s

s

s

s

s

s

– stof/ledercombinatie Pearlpoint/Pearl

o

o

o

o

o

o

o

– leder Nevada

o

o

o

o

o

o

o

– Sensatec

o

o

o

o

o

o

o

BMW gereedschap onder vloer bagageruimte

s

s

s

s

s

s

s

BMW Individual hemelbekleding Anthrazit

o

o

o

o

o

o

o

Combicassette incl. bagagevangnet en afdekrolgordijn bagageruimte

s

s

s

s

s

s

s

Contactdoos (12V) achter in middenconsole en in bagageruimte

s

s

s

s

s

s

s

Dashboardkastje, verlicht en afsluitbaar

s

s

s

s

s

s

s

Extra-warmtewerende voorruit, met groene baan

o

o

o

o

o

o

o

Glazen panoramadak, elektrisch, met schuif- en kantelfunctie

o

o

o

o

o

o

o

Groen getint glas rondom

s

s

s

s

s

s

s

– Titan hell

s

s

s

s

s

s

s

– aluminium langsgeslepen

o

o

o

o

o

o

o

– Spacegrau metallic1

-

-

-

-

-

-

-

– edelhoutuitvoering Nussbaum hell

o

o

o

o

o

o

o

– edelhoutuitvoering Pappel Maser hell

o

o

o

o

o

o

o

– edelhoutuitvoering Pappel Maser grau

o

o

o

o

o

o

o

Kaartenvak in portierpanelen vóór en achter

s

s

s

s

s

s

s

Make-up spiegels met afdekschuif voor bestuurder en voorpassagier

s

s

s

s

s

s

s

Middenarmsteun achter (incl. twee bekerhouders en opbergvak), met geïntegreerde hoofdsteun

s

s

s

s

s

s

s

Niet-rokersuitvoering (zonder meerprijs)

o

o

o

o

o

o

o

Opbergvakken in middenconsole vóór en in alle portieren

s

s

s

s

s

s

s

Opbergpakket (incl. onder andere opbergnetten tegen voorzetelrugleuningen, opbergnet tegen middenconsole in voetenruimte voorpassagier, opbergnet in bagageruimte links, tweezijdig bruikbare bodemplaat in bagageruimte, en twee fixeerrails met vier vergrendelbare bevestigingsogen in bagageruimtevloer)

o

o

o

o

o

o

o

Opbergvak in middenarmsteun achter

s

s

s

s

s

s

s

Opbergvak in rechterzijwand bagageruimte

s

s

s

s

s

s

s

Pedalen met roestvrijstalen details

o

o

o

o

o

o

s

Raambediening elektrisch, met trek-/duwschakelaars, incl. tolautomaat vóór en achter

s

s

s

s

s

s

s

Skifoedraal

o

o

o

o

o

o

o

– driespaaks, met leder bekleed, multifunctioneel

s

s

s

s

s

s

s

– stuurwielverwarming

o

o

o

o

o

o

o

– verstelbare stuurkolom, handmatig

s

s

s

s

s

s

s

– M sportstuur, met leder bekleed, multifunctioneel

o

o

o

o

o

o

o

– sportstuur, met leder bekleed, multifunctioneel

o

o

o

o

o

o

o

Vloermatten van velours

s

s

s

s

s

s

s

– achterbank, asymmetrisch gedeeld (60:40) neerklapbaar

s

s

s

s

s

s

s

– comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

– lendensteun voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

– sportzetels voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

– standaardzetels met handmatige verstelling

s

s

s

s

s

s

s

– zetelverwarming voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

– zetelverstelling, elektrisch met memory-functie voor bestuurder

o

o

o

o

o

o

o

Interieur Bagageruimte, volledig bekleed, inhoud ca. 480 – 1.560 liter

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Bekleding:

Interieurlijsten:

Stuurwiel:

Zetels/zitcomfort:

1

Niet voor Nederland.


s = standaarduitrusting

o = extra-uitrusting

- = niet leverbaar

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

– aux-in aansluiting

s

s

s

s

s

s

s

– 6-CD-wisselaar, in middenconsole, incl. MP3-decoder

o

o

o

o

o

o

o

– HiFi-luidsprekerssysteem

o

o

o

o

o

o

o

– HiFi-systeem Professional

o

o

o

o

o

o

o

– radio Business CD, incl. MP3-decoder

s

s

s

s

s

s

s

Boordcomputer (incl. Check Control)

s

s

s

s

s

s

s

Digitaal klokje

s

s

s

s

s

s

s

Instrumentenpaneel met ronde meters voor snelheid en toerental en weergave van tankinhoud en koelvloeistoftemperatuur

s

s

s

s

s

s

s

– Business met LC-display, geschikt voor DVD, incl. radio Business, zonder audiospeler

o

o

o

o

o

o

o

– Portable, draagbaar systeem met 4,3-inch touchscreen-display

o

o

o

o

o

o

o

– Professional met 16:9 kleurendisplay, geschikt voor DVD, incl. radio Business CD, met MP3-decoder

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Achterklep met lage tildrempel

s

s

s

s

s

s

s

Aluminium treeplanken

o

o

o

o

o

o

o

BMW Individual Shadow Line hoogglans

o

o

o

o

o

o

o

Buitenspiegels in carrosseriekleur, asferisch, elektrisch verstelbaar, verwarmd

s

s

s

s

s

s

s

Bumpers deels in carrosseriekleur

s

s

s

s

s

s

s

Chrome Line exterieur, incl. raamsponningen onderaan

-

s

s

-

-

s

s

Corrosiebescherming door plaatselijke zinkbehandeling, zinkfosfatering en elektro-kataforese, conservering van holle ruimtes, bodembescherming

s

s

s

s

s

s

s

Dakdraagsysteem, mat zwart

o

o

o

o

o

o

o

Dakspoiler, in carrosseriekleur

s

s

s

s

s

s

s

Exterieurdelen (portiergrepen en daklijsten) in carrosseriekleur

s

s

s

s

s

s

s

Grille met verchroomde omlijsting

s

s

s

s

s

s

s

Grillespijlen en portierraamsponningen onderaan verchroomd

-

s

s

-

-

s

s

Groene baan in voorruit

o

o

o

o

o

o

o

Metallic-lak

o

o

o

o

o

o

o

M sportpakket: afgestemd aërodynamicapakket, sportonderstel, lichtmetalen wielen in dubbelspaak styling 192 M, sportzetels voor bestuurder en voorpassagier, met leder bekleed multifunctioneel M sportstuur, BMW Individual hoogglans Shadow Line, BMW Individual hemelbekleding in Anthrazit, M dorpellijsten

o

o

o

o

o

o

o

Trekhaak, met afneembare kogelkop (incl. aanhangerstabiliteitscontrole)

o

o

o

o

o

o

o

Type-aanduiding weglaten (zonder meerprijs)

o

o

o

o

o

o

o

– enkel

s

-

-

s

s

-

-

– dubbel

-

s

s

-

-

s

s

Entertainment, communicatie en informatie

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Audio:

Navigatiesysteem:

Telefoon: – voorbereiding voor mobiele telefoon, universeel, incl. bluetooth-interface

Exterieur

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Uitlaateindpijp:


s = standaarduitrusting

o = extra-uitrusting

- = niet leverbaar

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

– lichtmetaal ellipsoïde 109, 17 inch

s

-

-

s

s

-

-

– lichtmetaal dubbelspaak 148, 17 inch

o

s

s

o

o

s

-

– lichtmetaal dubbelspaak 112, 17 inch

o

o

o

o

o

o

-

– lichtmetaal sterspaak 204, 17 inch

o

o

o

o

o

o

-

– lichtmetaal dubbelspaak 205, 18 inch

o

o

o

o

o

o

s

– lichtmetaal sterspaak 143, 18 inch

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal V-spaak 206, met bredere banden achter, 18 inch

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal Y-spaak 191 M, met bredere banden achter, 19 inch

o

o

o

o

o

o

o

Bandenspanningswaarschuwing

s

s

s

s

s

s

s

Ruimtebesparend reservewiel

s

s

s

s

s

s

s

Wielen en banden

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d

Wielen:

Alle in deze brochure genoemde opties worden af fabriek geleverd. Voor aanvullende wensen heeft BMW een omvangrijke accessoiresbrochure voor u.


X3 xDrive20i

Gewicht

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

Ledig gewicht1

kg

1730

1805 [1830]

1815 [1840]

1815

1815 [1825]

1880 [1885]

1950

Toelaatbaar totaalgewicht

kg

2200

2260 [2300]

2260 [2300]

2265

2265 [2265]

2350 [2355]

2385

Laadvermogen

kg

545

530 [545]

520 [535]

525

525 [515]

545

510

Toelaatbare asbelasting voor/achter

kg

1050/1235

1100/1260

1150/1260

1080/1260

1080/1260

1150/1260

1177/1284

Toelaatbare dakbelasting

kg

75

75

75

75

75

75

75

Toelaatbaar aanhangergewicht ongeremd

kg

720

720

720

720

720

750

750

Toelaatbaar aanhangergewicht geremd2

kg

1600

1800

2000

1800

1800 [2000]

2000

2000

Toelaatbare kogeldruk

kg

80

80

80

80

80

80

80

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Motor 3 Cilinders/kleppen per cilinder Cilinderinhoud Slag/boring Max. vermogen/toerental

Max. koppel/toerental Compressieverhouding

4/4

6/4

6/4

4/4

4/4

6/4

6/4

cm3

1995

2497

2996

1995

1995

2993

2993 90,0/84,0

mm

90,0/84,0

78,8/82,0

88,0/85,0

90,0/84,0

90,0/84,0

90,0/84,0

kW/1/min

110/6200

160/6500

200/6650

105/4000

130/4000

160/4000

210/4400

pk/1/min

(150/6200)

(218/6500)

(272/6650)

(143/4000)

(177/4000)

(218/4000)

(286/4400)

Nm/1/min

200/3750

250/ 2750–4250

315/2750

350/1750–2750

350/ 1750-3000

500/ 1750–2750

580/ 1750–2250

10,5

11,0

10,7

16,5

16,5

17,0

17,0

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

I/II :1

4,35/2,50

4,35/2,50

4,35/2,50

5,14/2,83

5,14/2,83

5,08/2,80

4,17/2,34

III/IV :1

1,66/1,23

1,66/1,23

1,66/1,23

1,80/1,26

1,80/1,26

1,78/1,26

1,52/1,14

:1

Transmissie Transmissie

V/VI/R :1 Eindoverbrenging

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

:1

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

1,0/0,85/3,93 1,0/0,85/3,93 1,0/0,85/3,93 1,0/0,83/4,64 1,0/0,83/4,64 1,0/0,83/4,61 0,87/0,69/3,40 4,10

3,91

3,73

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

km/h

198

210/2215 [210/2205]

210/2325 [210/228 5]

195

206 [205]

210/2205 [210/2205]

240

Acceleratie 0–100 km/h

s

11,5

8,5 [8,9]

7,2 [7,5]

10,3

8,9 [9,2]

7,4 [7,7]

6,4

Elasticiteit 80–120 km/h in de IVe /Ve versnelling (standaard versnellingsbak)

s

10,9/13,9

8,5/10,9

7,3/8,9

8,7/10,2

7,6 /9,2

5,7/6,9

–/–

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Rijprestaties Topsnelheid

Verbruik 3, 4

3,07

3,07

2,93

3,23

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

Binnen bebouwde kom

l/100 km

12,6

12,8 [13,1]

13,4 [13,3]

7,9

8,2 [8,3]

9,7 [9,9]

9,7

Buiten bebouwde kom

l/100 km

6,9

7,3 [7,4]

7,3 [7,6]

5,2

5,5 [5,8]

6,0 [6,4]

6,7

Gemiddeld

l/100 km

9,0

9,3 [9,5]

9,5 [9,7]

6,2

6,5 [6,7]

7,4 [7,7]

7,8

g/km

215

224 [228]

229 [233]

165

172 [178]

196 [206]

208

l

67

67

67

67

67

67

67

Wielen

X3 xDrive20i

X3 xDrive25i

X3 xDrive30i

Bandenmaat

215/60 R 17 H 235/55 R 17 H 235/55 R 17 H 235/55 R 17 H 215/60 R 17 H 235/55 R 17 H 235/50 R 18 V

CO2-emissie Tankinhoud, ca.

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

Wielmaat

7 J x 17

8 J x 17

8 J x 17

8 J x 17

7 J x 17

8 J x 17

8 J x 18

Materiaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal


X3 xDrive20i

Elektrische installatie Accu

X3 xDrive30i

X3 X3 X3 X3 xDrive18d xDrive20d xDrive30d xDrive35d9

Ah

55

70

70

80

80

90

90

A

110

150

150

180

180

150

150

W

1540

2100

2100

2520

2520

2100

2100

821

(9 6 0

2795

953

4569

1412 1433 1433

1853 1853

1398 1452 1452

15247

10 0 2

16746 1674

9 97

(9 6 8

)

)

Dynamo

X3 xDrive25i

15428 1542 1987 2058

Alle afmetingen in de technische tekeningen in mm. Inhoud bagageruimte 480 tot 1560 liter.

1

2 3

4

Fabrieksopgave. De RDW gewichten liggen 100 kg lager. Ledig gewicht geldt voor auto’s in standaarduitvoering. Speciale uitrusting en accessoires kunnen dit gewicht verhogen. Geremd aanhangergewicht bij een maximale hellingshoek van 12 %. De benzinemotoren van de BMW X3 zijn geschikt voor een brandstofkwaliteit van RON 91 en hoger, met een maximaal ethanol-aandeel van 10 % (E10). Het gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 95 wordt aangeraden. De hier vermelde waarden voor rijprestaties en verbruik gelden bij gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 98. Alle motoren van de BMW X3 voldoen aan de EU4-emissienorm (X3 xDrive18d en X3 xDrive20d: EU5). Als basis voor de verbruiksgegevens geldt de ECE-rijcyclus. De metingen worden voor eenderde binnen de bebouwde kom en voor tweederde buiten de bebouwde kom verricht. Behalve het verbruik wordt ook de CO2-emissie gemeten.

5

6 7 8 9

Tweede waarde voor combinatie met M sportpakket of de eveneens optionele lichtmetalen wielen in dubbelspaak design 205, sterspaak 143, V-spaak 206, Y-spaak 280 en Y-spaak 191 M. Hoogte inclusief antenne. Spoorbreedte vóór van X3 iDrive20i, xDrive18d en xDrive20d is 1.538 mm. Spoorbreedte achter van X3 xDrive20i, xDrive18d en xDrive20d is 1.556 mm. Standaard met 6-traps automaat Steptronic.

Waarden tussen [ ] gelden voor uitvoeringen met 6-traps automaat Steptronic. In de technische tekeningen gelden waarden tussen ( ) voor uitvoeringen met glazen panoramadak.


meer over BMW

www.bmw.nl

BMW maakt rijden geweldig

BMW recycling. Uw BMW is als product een bestanddeel van een omvangrijk recyclingconcept. Wat houdt dit concreet in? Al bij de ontwikkeling van elk BMW model worden belangrijke voorwaarden gesteld met het oog op recycling. Zo stelt BMW bij de keuze en verwerking van materialen voorop dat natuurlijke hulpbronnen en het milieu zoveel mogelijk worden ontzien. Iedere BMW wordt zodanig gebouwd dat deze zich na zijn autoleven probleemloos en economisch laat hergebruiken. Sinds 1994 doen we op dit gebied waardevolle kennis en ervaring op in het unieke BMW Recycling en Demontagecentrum (RDZ) bij M端nchen. BMW Group ontwikkelt in Europa terugname- en hergebruikstructuren, de gehele markt dekkend. De onderneming verbindt daaraan, kenmerkend voor BMW, de hoogste kwaliteits- en milieu-eisen.

9 11 003 219 65 2 2009 VB. Gedrukt in Duitsland 2009.

Deze brochure behandelt de Nederlandse versies. De afgebeelde uitvoeringen bevatten deels accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren. In andere lidstaten van de Europese Unie zijn, op grond van onder meer wettelijke bepalingen, afwijkingen mogelijk van de hier beschreven uitvoeringen en uitrustingen, in standaard- en/ of optionele specificaties. Raadpleeg uw BMW dealer over de door hem aangeboden uitvoeringsconfiguraties. Wijzigingen in constructie en/of uitrusting, alsmede drukfouten, voorbehouden. 息 BMW AG, M端nchen/Duitsland. Nadruk, geheel of gedeeltelijk, uitsluitend met schriftelijke toestemming van BMW AG, M端nchen.

2009 BMW X3 brochure  

Brochure september 2009 van de BMW X3. AutoKiosk NL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you