Page 8

8 | Știri | Noutăți din industrie

Tot consumatorul final plăteşte acciza pentru carburanți

Marjele de profit în domeniul transporturilor sunt mici şi orice taxă suplimentară este transferată consumatorului final, spune Albin Budinsky, CEO-ul DB Schenker România, parte a căilor ferate germane Deutsche Bahn AG. „Nu suntem deloc multumiţi, pentru că, la fel ca în cazul tuturor taxelor, consumatorul final este cel care trebuie să o suporte”, a declarat Budinsky. Transportatorii din domeniul feroviar au criticat decizia de returnare parţială a taxei doar către transportatorii rutieri, considerând că măsura este discriminatorie şi afectează competiţia pe piaţa de profil. Acestora li se adaugă şi companiile din sectorul alimentar, care spun că au trimis o sesizare la Consiliul Concurenţei în acest sens. Extinderea măsurii privind returnarea parţială unei sume din acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litru şi la alte categorii de companii decât transportatorii rutieri nu este imposibilă, dar este dificil de obţinut de la Comisia Europeană, care trebuie convinsă că are sens economic, au arătat reprezentanţii Consiliului Concurenţei la începutul lunii trecute.

Mai 2014

Comandă de 900 de vehicule B-MAX pentru Ford Craiova Constructorul auto american Ford a primit o comandă suplimentară de aproximativ 900 de vehicule B-MAX, pe care le asamblează la fabrica din Craiova, iar în acest context a decis că elimine trei zile din cele anunţate fără producţie la unitatea din România în perioada următoare. Ford a anunţat la începutul lunii trecute că a decis să oprească temporar producţia B-MAX timp de şase zile lucrătoare în luna aprilie, opt zile în luna mai şi nouă zile în luna iunie, din cauza scăderii cererii la nivel european. Totodată și producţia de motoare urma să fie oprită în luna aprilie timp de trei zile lucrătoare. „Ca urmare a primirii unei comenzi de aproximativ 900 de vehicule B-MAX, Ford România confirmă că va elimina trei dintre zilele fără producţie anunţate pentru perioada următoare. Cererea vine de la clienţii noştri din principalele pieţe Ford unde noi comercializăm modelul B-MAX. Ford va continua să-şi adapteze volumele de producţie de la Craiova la cererea din piaţă”, a declarat AnaMaria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Pagina de Facebook „Sigur la drum”, la un pas de lansare Afacerile MOL România au crescut la 979 mil. euro

LeasePlan România a lansat în luna decembrie platforma de responsabilitate socială „Sigur la drum“, care va oferi informaţii, sfaturi practice şi demonstraţii video. Platforma de CSR este dezvoltată împreună cu pilotul Bogdan Marişca, de la Napoca Rally Academy, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte de siguranţă rutieră. Ca parte a acestui proiect, va fi lansată şi pagina de Facebook „Sigur la drum”, care se va adresa, atât conducătorilor auto atenţi în trafic, cât si celor care, din când în când, calcă peste măsură pedala de acceleraţie. Veţi găsi pe noua pagină de Facebook a campaniei sfaturi utile, conţinut video, interviuri cu „Pilotul Sigur” Bogdan Marişca, dar şi informaţii despre alte proiecte ale LeasePlan.

Distribuitorul de carburanţi MOL România, parte a grupului ungar MOL, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 979 milioane de euro, în urcare cu 5,1% faţă de nivelul atins în anul anterior, ca urmare a creşterii volumelor vândute. Totalul vânzărilor de retail ale MOL România în 2013 în volum (inclusiv carburanţi, GPL şi lubrifianţi) a crescut cu 7%, la 503.000 tone, comparativ cu 469.000 tone în 2012, potrivit datelor companiei. Ca structură, vânzările de motorină au fost de circa 365.000 de tone, în urcare cu 8% comparativ cu 2012, în timp ce vânzările de benzină au fost de 133.000 de tone, mai mari cu 6%. „Am obţinut rezultate de vânzări peste media pieţei în ultimii ani. Anul trecut, am anunţat deschiderea a 8 noi benzinării, iar de la începutul acestui an am deschis alte 4, astfel că reţeau a noastră de retail a ajuns la 147 de staţii”, menţionează compania. MOL România a raportat pentru 2013 un profit de 20,3 milioane de euro, în creştere de la 17 milioane de euro în 2012.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement