Page 61

Test cu BMW i3 | Flota verde | 61

Interior: Volanul are un desen ciudat, cu care va trebui să te obişnuieşti; selectorul ˝transmisiei˝ (direcţiei de mers) este plasat în dreapta sa, iar ecranul din spatele său afişează informaţii despre autonomie, stil de conducere şi viteză.

în economia unui automobil electric. Cea mai corectă primă concluzie despre i3 ar fi că este un automobil care, în primul și în primul rând, se simte că a fost proiectat din start în această variantă. Spre deosebire de alte modele electrice, care au fost doar implementări de sisteme de propulsie pe caroserii de automobile deja existente. Până să ajungem la comportamentul său rutier să facem un scurt popas la bord. CFRP-ul este la vedere în habitaclu, în special pe portiere. Senzaţia este de material nefinisat, dar după un timp devine chiar atractiv. Scaunele sunt foarte bine profilate, înguste, ușoare, confortabile. Pe banchetă pot călători lejer două persoane cu o conformaţie medie. Materialele folosite sunt bune, mai mult rezistente decât moi, cel puţin în cazul echipărilor de bază. Priza salvatoare În testul nostru am interacţionat cu o variantă clasică, pur electrică, doar cu baterii de stocare a energiei. Opţional, BMW poate monta un Range Extender, adică un motor termic cu doi cilindri, care poate alimenta bateria lui i3, pentru momentele în care aceasta se descarcă. Deci, atenţie, sistemul suplimentar nu angrenează

niciodată roţile motoare, direct. Crește preţul de achiziţie, scade autonomia electrică cu aproximativ 30 kilometri și crește greutatea cu 120 kilograme (1.315 în total). Totuși, pentru momente în care simţi că distanţa până la prima priză este mai mare decât range-ul afișat de computerul de bord, parcă-parcă ar fi bine să ai un ajutor cu aprindere prin scânteie. Bateria lithiu-ion are 22 kWh, 230 kg, o garanție de 100.000 km și necesită un timp de încărcare de 7-8 ore pentru un ciclu complet, de la o priză convențională. Autonomia (reală!) de care ne-am bucurat în timpul testului a fost de 120-130 km.

125 kW şi 250 Nm îţi asigură o accelerare de 7,2 s până la 100 km/h. BMW îşi respectă blazonul. Motorul electric dezvoltă o putere maximă de 125 kW și un cuplu maxim de 250 Nm. Valori excelente pentru un automobil de așa dimensiuni, iar dacă ținem cont că cei 250 Nm sunt disponibili, în teorie, instant, putem spune că i3 este un BMW veritabil, sportiv. 7,2 secunde îi sunt necesare pentru atingerea valorii de 100 km/h

Versatilitate: Opțional, automobilul poate fi echipat și cu un sistem de încărcare rapidă, iar procesul ar dura aproximativ o treime din timpul clasic (pentru o încărcare de 80% ar fi suficientă chiar și jumătate de oră), dar ar fi dependent de prizele speciale (de curent continu). Atâta doar că în momentul în care aşezi termeni precum ˝infrastructură˝ în aceeaşi propoziţie cu România, începi să ai bătăi de cap.

cu start de pe loc. În oraș este foarte agil, cuplul motor mare fiind de real folos în timpul reprizelor de accelerație, iar direcția setată foarte precis vine să întregească o plăcere a șofatului pe care n-am estimat-o inițial. i3 este și foarte confortabil, filtrând precis și silențios imperfecțiunile drumului. Raza de bracaj de sub 10 m îl ajută mult în timpul manevrelor urbane, singură chestie care necesită obișnuință fiind răspunsul pedalei de accelerație. Cât timp este apăsată are un răspuns ferm, rapid, dar în momentul în care iei piciorul de pe ea, motorul intră în regim de generator și încetinește destul de evident vehiculul. După o oarecare perioadă de acomodare poți ajunge chiar să nu mai folosești frâna decât în situațiile de urgență, un picior fin putând regla tot procesul de conducere din accelerație, estimând din timp momentele de oprire. Pentru funcționarea motorului sunt disponibile trei moduri presetate: Comfort, Eco Pro și Eco Pro+. Ele sunt setate în primul rând din perspectiva optimizării resurselor bateriei. Cel mai eficient, Eco Pro+, de exemplu, comută sistemele auxiliare (cum ar fi aerul condiționat) pe o funcție de economie și limitează viteza maximă la 90 km/h, crescând astfel autonomia totală.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement