Page 46

46 | Opinii | Federal-Mogul - Variante OE și aftermarket de piese și consumabile

Mai 2014

Parametri optimi pentru parcurile auto

Text: Radu Gurămultă

După achiziţie, cea mai importantă sarcină a unui responsabil de parc auto este mentenanţa acestuia şi, eventual, reparaţiile ce apar pe parcursul vieţii vehiculelor.

L

-am invitat la o discuţie pe această temă pe domnul Corneliu Preda, reprezentantul în Romania al unuia din cei mai importanți producători de piese auto și consumabile din lume – Federal-Mogul. Să începem uşor, de la un exemplu concret. Ce oferte are Federal-Mogul pentru mentenanţa sistemelor de frânare, de exemplu?

În domeniul reparaţiilor la sistemul de frânare există o gamă foarte cuprinzătoare de piese sub marca Ferodo, la calitate de prim montaj: plăcuţe de frână şi accesorii, discuri şi saboţi de frână, elemente hidraulice, furtunuri de frână şi lichide de frână. Toate aceste piese cu destinaţia reparaţii sunt fabricate la calitate OE şi în multe cazuri service-ul are astfel ocazia să monteze piese perfect identice cu cele furnizate de noi la prim montaj, spre exemplu plăcuţele de frână pentru utilitarele Ford Transit, Iveco Daily, Citroen Jumpy şi Nemo, Renault Master, VW Caddy.

Cu ce s-ar diferenţia produsele din oferta dumneavoastră în comparaţie cu alţi producători de piese after-market?

În toate pieţele din Europa care au un parc auto dezvoltat noi vedem preferinţa proprietarilor de flote pentru piesele de frânare Ferodo. Utilizarea lor în operaţiile de întreţinere şi reparaţii aduce avantaje legate de două aspecte esenţiale. Pe de o parte, se menţine siguranţa vehiculului la frânare, la acelaşi nivel cu vehiculul în stare nouă, fie că se rulează cu el plin sau gol, fie că se rulează pe carosabil uscat sau umed. Spre deosebire de mulţi alţi producători de piese de frânare, noi asigurăm cu consecvenţă şi performanţa la frânare pe carosabil umed în condiţii de ploaie abundentă fiindcă ştim că situaţiile extreme – şi periculoase – apar adeseori tocmai în astfel de condiţii. Pe de altă parte, asigurăm un cost de întreţinere şi în final un cost total de exploatare mai redus datorită durabilităţii foarte bune a plăcuţelor de frână, saboţilor şi discurilor de frână. Materialele de fricţiune speciale folosite la plăcuţe şi saboţi de frână,

adaptate pentru fiecare vehicul, sunt in mod deosebit alese pentru a îndeplini acest criteriu al durabilităţii. Din punct de vedere al fabricaţiei, există particularităţi sau inovaţii care deosebesc produsele Ferodo de cele ale concurenţei?

Pe lângă criteriile de siguranţă şi durabilitate, care sunt de interes imediat pentru clienţii noştri, noi ne preocupăm şi de criteriul ecologic. Ultima noutate în acest domeniu constă în plăcuţele de frână cu conţinut redus sau zero de cupru. Acest element este folosit în prezent pe scară largă de toţi producătorii la fabricaţia plăcuţelor de frână, însă el aduce probleme legate de poluare: pe măsură ce plăcuţa de frână se uzează, particulele fine de cupru ajung în apă şi în sol. Autorităţile de mediu din multe ţări europene şi din SUA analizează acest aspect, şi ne aşteptăm ca reducerea şi eliminarea cuprului din plăcuţele şi saboţii de frână să devină cerinţă legală în viitor. În avans, noi am dezvoltat deja astfel de piese cu conţinut zero sau redus de cupru şi ele deja echipează în

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement