Page 33

Test cu Skoda Rapid Spaceback | Mașina lunii | 33

Interior: Rapid nu a făcut risipă de imaginație la nivel de interior, dar materialele și finisările sunt bune raportate la nivelul de preț cerut. Spațiile de depozitare și ergonomia generală merită mențiuni pozitive.

Cu această rețetă de succes în față, Skoda a făcut următorul pas logic, i-a scurtat portbagajul și a lansat o versiune hatchback, intitulată Spaceback. Oficialii mărcii s-au grăbit să îl numească primul hatchback compact din istoria Skoda, situație ce mă deranjează, deoarece eu am învățat să conduc pe o Skoda Felicia, un hatchback construit pe o platformă de Golf II și anume compactă.

În primul trimestru al anului, Skoda Rapid afișează o creștere cu 94,5% a vânzărilor pe piața internă. Trecând peste faptul că oficialii Skoda au probleme cu memoria sau încearcă să îmi anuleze amintirile, versiunea de caroserie Spaceback are o logică vizuală interesantă. Personal, îmi place imaginea noilor modele Skoda, simple, elegante, plăcute ochiului fără a fi ostentative, iar lui Rapid, versiunea cu spatele tăiat i se potrivește mai bine decât cea sedan. Desigur, în cazul de față contează culoarea și plafonul panoramic ce generează un joc de culori interesant, dar asta nu schimbă faptul că, cel puțin la exterior, Rapid Spaceback nu arată ca o mașină croită pentru buget.

Desigur, această situație se schimbă odată ce urci la volan și descoperi că singura zonă unde plasticul este moale se află în vecinătatea cotului stâng, pe portieră, iar dominanta cromatică este o nuanță de gri tipică Skoda. Cum discutăm despre o mașină care a trebuit să se încadreze într-un tipar de cost strict, nu e cazul să o criticăm excesiv pentru această abordare, mai ales că îmbinările sunt precise, iar senzația de soliditate tipică VAG este prezentă la apel. Desigur, atmosfera generală este condiționată și de generozitatea fiecărui client în parte, iar noi am avut parte de o echipare de top cu pachet sport ce include volan îmbrăcat în piele, scaune cu susținere laterală pronunțată și tapițerie specială. Un alt element ce plusează la capitolul atmosferă interioară este plafonul panoramic de dimensiuni extrem de generoase, a cărui prezență și dimensiuni sunt surprinzătoare în cazul unui model considerat de buget. La fel de surprinzătoare raportată la ideea de platformă derivată de clasă mică este oferta de spațiu, una foarte generoasă, ce poate acomoda patru adulți în condiții ideale de confort. Skoda se laudă la acest capitol cu cele mai bune cifre din segment și, cu toate că nu am luat rigla pentru

Motor/transmisie: Unitatea diesel 1.9 TDI este disponibilă în două versiuni de putere, de 90 CP, respectiv 105 CP. Motorul de top (testat și de noi) este disponibil exclusiv cu o transmisie manuală cu 5 trepte, în timp ce versiunea de 90 CP poate fi achiziționată doar cu transmisia automata DSG cu dublu-ambreiaj și 7 trepte. Diferența de preț dintre cele două versiuni este de 751 euro TVA inclus.

Versatilitate: Avantajul principal care derivă din alegerea caroseriei Sportback față de sedan ține de transportul obiectelor voluminoase în configurația cu bancheta rabatată. Deși vorbim despre un volum standard cu 135 l mai mic comparativ cu sedan-ul, versatilitatea superioară a modelului Sportback se va dovedi folositoare în multe cazuri. Prețul celor două versiuni este identic.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement