Page 32

32 | Mașina lunii | Test cu Skoda Rapid Spaceback

Mai 2014

Revenire

la rețeta originală Text: Bogdan Stan, Foto: Răzvan Loghin

Ambițiile mărcii Skoda au crescut în ultima perioadă, iar odată cu ele și media prețurilor noilor sale modele. Rapid Spaceback se vrea o întoarcere la vremurile în care accesibilitatea era punctul de plecare pentru orice model Skoda.

P

rivind retrospectiv în istoria recentă a mărcii cehe, e aproape imposibil să nu observi cât de mult a evoluat Skoda de la punctul în care a fost cumpărată de VW până în momentul de față, când a devenit una dintre cele mai profitabile mărci din portofoliul VAG. Ca orice evoluție, ea a fost ghidată de o creștere constantă a calităților produselor, de unde și recunoașterea clienților și cifrele aferente de vânzări. Motivați de încrederea și tehnologia pusă la dispoziție de grupul VAG, Skoda a înlocuit treptat conceptul de

accesibilitate, legat direct de prețul de achiziție, cu ideea de smart buy, definită de raportul preț/calitate.

3,7 l/100km

Este consumul extraurban declarat de producător. Noi am reușit să atingem valoarea de 5 l/100 km în regim mixt, oraș-autostradă.

Cu fiecare nou model lansat, prețurile au crescut proporțional cu performanțele, calitatea și tehnologia pusă la dispoziția clienților și deși acest aspect nu poate fi considerat un lucru

de criticat, asta nu schimbă faptul că modelele Skoda au început să devină destul de scumpe raportate la puterea de cumpărare din estul europei. Pentru a nu pierde una dintre cele mai importante piețe, Skoda a lansat acum doi ani modelul Rapid, un sedan cu dimensiuni compacte, dar construit pe baza unei platforme cu elemente constructive de clasă mică. Poziționat strategic între Fabia și Octavia, Rapid a umplut cu succes golul considerabil dintre cele două modele, generat în principal de evoluția dimensională spectaculoasă a noii Octavia.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement