Page 3

Dacia și Petrom, două povești autohtone de succes | Editorial | 3

Aproape dreptate

P

e undeva, cele două au avut destine similare. Ieșite pe butuci din meandrele tranziţiei, ambele au avut norocul să ajungă astăzi modele de urmat pentru domeniile lor. Sigur, discuţii interminabile pot să analizeze modul în care au fost realizate aceste privatizări, ideile variind de la o extremă la cealaltă. Criticii consideră că statul a fost păgubit, încasând sume mult sub valoarea cuvenită, în timp ce politicienii care au semnat contractele sunt convinși că au făcut cele mai bune afaceri pentru ţară. Firesc, este aproape imposibil de stabilit exact adevărul economic. Realitatea este că, după mulţi ani petrecuţi sub aripa unor patroni care au știut ce vor, Dacia și Petrom sunt cele mai mari companii din ţară (din punct de vedere al cifrei de afaceri). Acestea plătesc statului taxe fără de care bugetul statului n-ar putea exista și sunt responsabile de soarta a sute de mii de oameni, direct sau indirect. Un alt punct comun este importanţa majoră pe care o joacă în realitatea economică a companiilor care le controlează. Petrom asigură aproape jumătate din profitul grupului OMV, în timp ce Dacia crește spectaculos în toate pieţele europene importante, menţinând Renault în zona verde a statisticilor. Ambele mai sunt românești doar în virtutea istoriei, astăzi jucând pe terenul global al economiei de piaţă. Tocmai de aceea, trebuie să fim realiști și să le tratăm obiectiv, plecând de la realitatea dură a faptului că nu mai au vreo legătură cu interesul nostru naţional, singura regulă fiind profitul pentru

acţionari. România este doar un alt loc în care profită de oportunităţi locale. Pe de o parte, noi, ca români, nu putem să fim fericiţi observând cum, concomitent, preţul la combustibili a crescut constant, iar profitul Petrom a crescut la fel de constant, în ciuda scăderii consumului. De partea cealaltă, Renault a cam oprit investiţiile la Dacia românească, inventând o Dacia marocană, mult mai convenabilă din punct de vedere al costurilor. Și nici nu poate fi condamnat, pentru că, între răspunsul celor două guverne este o diferenţă uriașă – noi, în 15 ani de când este Renault la Dacia, nu am fost în stare să rezolvăm problema capitală a drumului de la Pitești la Nădlac, în timp ce marocanii au reușit să lege fabrica Dacia de o infrastructură nebănuită, care asigură un transfer rapid la și de la continentul european. Într-un fel, primul anunţ, plecând de la cifrele oficiale ale statisticilor, prin care Dacia era considerată, în premieră, înaintea Petrom, făcea dreptate. Poate că sunt subiectiv, dar industria auto este, peste tot, motorul unei economii, având implicaţii în domenii diverse, inclusiv în cel petrolier. Interesant… Petrom a revenit cu menţiunea că, la cifra de afaceri publicată, ar trebui adăugată cea a companiilor conexe. Ca urmare, ar fi tot în prima poziţie. Nu știu dacă ar avea rost, într-un meci al orgoliilor, ca Dacia să mai caute ceva companii pe care să le adauge la statistici. Dar sunt convins că, dacă o să avem vreodată gata autostrada Pitești – Nădlac, Dacia are șanse să crească spectaculos, prin investiţii noi ale grupului Renault.

Florin Micu, Editor general

Redactor-șef - Bogdan Stan (bogdan.stan@autoexpert.ro), Editor financiar - Ada Ștefan (ada.stefan@autoexpert.ro), Redactori - Radu Gurămultă (radu.guramulta@autoexpert.ro), Valentin Nicolițov (valentin.nicolitov@autoexpert.ro), Adrian Cobzașu (adrian.cobzasu@autoexpert.ro), Matei Covaci-Putna (matei.covaciputna@autoexpert.ro), Răzvan Loghin (razvan.loghin@autoexpert.ro), Art Director Senior - Matei Dimitriu (matei.dimitriu@autoexpert.ro), Tehnoredactare & DTP - Florin Pupeză (florin.pupeza@autoexpert.ro), Departament foto - Adrian Cobzașu, Răzvan Loghin, Office manager - Doinița Clementina Stanciu (office@autoexpert.ro), Abonamente - abonamente@autoexpert.ro, Distribuție - Mihail Marin (0722.334.453) Redacția - Bd. N. Grigorescu, nr. 31A, bl. N21, sc. 2, et. 1, ap. 41, sector 3, București, 021/348.58.29, 0721.249.495, www.autoexpert.ro, ISSN 1583-8749 Tipar - office@artprint.ro, www.artprint.ro revista

Media Task Consult: Editor general - Florin Micu (florin.micu@autoexpert.ro), Manager editorial - George Botezatu (george.botezatu@autoexpert.ro) Nici un text, fotografie sau imagine grafică nu pot fi preluate, reproduse parțial sau total fără acordul scris al editorului. Alegerea textelor și a imaginilor este făcută de către editor, care deține toate drepturile asupra lor. Orice abatere sau nerespectare a condițiilor și termenilor menționați anterior va fi sancționată confort legislației în vigoare.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement