Page 29

Mercedes-Benz Sprinter | Ghid de cumpărare | 29

Interior: La nivel de interior se poate opta pentru tapițerie din piele sintetică, sistem de navigație Becker Map Pilot, telefonie Bluetooth, volan multifuncțional, banchetă dublă, scaune confort etc.

mai sofisticat, echipat cu scaunele confort și reglajele complexe aferente acestui tip de scaun, sau navigația Becker MAP PILOT cu sistem integrat Audio 15. Poate mai important decât lista de dotări opționale este faptul că poziția la volan îți lasă impresia că a fost studiată îndelung pentru a putea acomoda șoferi de orice dimensiuni.

Crosswind Assist este un sistem derivat din ESP care stabilizează maşina în caz de vânt lateral. Lista de echipamente opționale include și cinci sisteme noi de siguranță: sistemul de asistență pentru controlul fazei lungi, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de menținere a benzii de rulare, asistentul de avertizare în cazul coliziunilor frontale și camera pentru mersul înapoi. Dacă ultimul element din listă poate fi oricând înlocuit cu senzorii de parcare, primele patru elemente pun bazele unei noi abordări a siguranței în categoria utilitarelor. Aceste sisteme au devenit deja obișnuite în cazul autovehiculelor Mercedes-Benz, dar nu știu câți ar fi pariat că ele vor ajunge atât de

repede pe vehiculele utilitare. La acest capitol, nemții își asumă din nou rolul de inovator și odată cu el costurile aferente introducerii acestei tehnologii. Personal consider că investiția în aceste sisteme se justifică luând în considerare faptul că utilitarele sunt mașini care produc bani atunci când merg, iar orice mic incident implică timpi morți pentru mașini, iar asta înseamnă bani pierduți. În concluzie, sunt sigur că mulți dintre clienții de Sprinter vor vedea potențialul pe termen lung al unei investiții în siguranță, atât pentru afacerea lor cât și pentru șoferi și ceilalți participanți la trafic. Tot în materie de siguranță, Mercedes-Benz oferă, de data aceasta standard, o nouă versiune Adaptive ESP ce ia în calcul nivelul de încărcare a mașinii atunci când intervine și Crosswind Assist, un sistem derivat din ESP care stabilizează mașina în cazul vânturilor laterale puternice la peste 80 km/h. Sub capotă Șirul premierelor se continuă și sub capotă, acolo unde veţi găsi și motorizări ce satisfac normele Euro VI: dieselul de 2,2 l în trei versiuni de putere 70/95/120 kW, un diesel V6 de 3 l și 140

Siguranţă: Sprinter ocupă fără probleme prima poziție în clasamentul celor mai sigure autovehicule utilitare. Printre altele, arsenalul este format dintr-un radar montat în bara față care avertizează acustic șoferul în cazul în care se detectează posibilitatea unui impact cu mașina din față sau sistemul care semnalează prezența unei mașini în unghiul mort.

Tehnologie: Noua gamă de propulsoare Euro VI aduce beneficii economice duble, atât la capitolul taxare și cât și în materie de consum. Tehnologia SCR de tratare a gazelor de eșapament cu adaos de uree AdBlue a fost preluată de la utilitarele de talie mare cu scopul de a decolmata filtrul de particule tipic motoarelor diesel. Se poate opta și pentru un pachet BlueEFFICIENCY care scade consumul cu 0,5 l/100 km.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement