Page 28

28 | Ghid de cumpărare | Mercedes-Benz Sprinter

Mai 2014

Sprinten prin definiție Text: George Botezatu

Noul Mercedes-Benz Sprinter îţi poate aduce valoare adăugată afacerii tale, fiind un model construit cu simţ de răspundere, disponibil la costuri interesante de achiziţie, finanţare şi exploatare.

P

iața de autovehicule utilitare ușoare este, în foarte multe cazuri, oglinda economiei. În ţări dezvoltate, stabilitatea acestui segment aduce un plus de încredere investiţiilor și este un motor al dezvoltării durabile pe termen mediu și lung. România încă se situează în faza de cercetare, dar 2014 aduce și primele semne pozitive, după ce anul trecut nici acest segmnet nu a scăpat de scădere. Mediul de afaceri începe încet-încet cu primele plusuri în dreptul consumului, cu un avânt substanţial în zona retailerilor și comerţului online. Pentru segmentul autovehiculelor comerciale este de bun augur, iar noua generaţie de Sprinter de la Mercedes-Benz a fost lansată la momentul oportun. Sprinter este denumirea care face ca marca Mercedes-Benz

să fie percepută în rândul comercianţilor ca un partener de business și nu un consumator care „mănâncă mai mult decât produce”. CV-ul îl recomandă cu cel mai mic consum din clasa sa - 6,3 litri/100 km, un preţ de achiziţie de la 22.222 euro fără TVA și o adevărată fortăreaţă dacă este să aruncăm o privire pe lista de dotări de siguranţă. În cele ce urmează, vă prezentăm un ghid al cumpărătorului de Sprinter, nu înainte de a ne scoate pălăria în faţa noului design. Pentru cei mai pretenţioși, explicaţia pentru care spoilerul față nu este vopsit este de a fi pregătit pentru interacțiunile nefericite din trafic ce au loc inevitabil în aglomerările urbane. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să alegeţi între cele 3 versiuni de caroserie: Furgon, Combi sau Șasiu.

Indiferent de versiune, la interior am remarcat prezența unui volan cu o formă similară celui folosit în gama de automobile Mercedes-Benz, cât și un sistem multimedia derivat din cel folosit de vechea generație Clasa M. Această trecere a unor elemente de confort/design de la automobile la utilitare este binevenită și personal aș dori să o văd aplicată și de alți producători.

30 iunie

este data până la care se poate beneficia de oferta Mercedes-Benz Financial Services: avans 5%, DAE 9,14% , perioadă 12 luni.

În funcție de preferințele și bugetul clienților, Mercedes-Benz poate livra fie un interior simplist, fie unul ceva

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement