Page 26

26 | Lansare internațională | Test cu noul Ford Tourneo Courier

Mai 2014

Interior: După cum era de așteptat în cazul unui model cu caracter utilitar, spațiile de stocare predomină, iar unele dintre ele au fost supradimensionate în comparație cu modelul de bază Fiesta, pentru a permite stocarea unui laptop/tabletă sau clipboard. Calitatea generală a materialelor este bună.

superioare. Accesul este și el ideal prin intermediul celor două uși glisante pe care oficialii Ford au avut grijă să le supună unor teste excesiv de dure efectuând 250.000 de operațiuni de deschidere/închidere.

2,6 m3

Este volumul total de marfă pe care îl poate transporta versiunea Transit a lui Courier.

Tot în cazul lui Tourneo, volumul portbagajului măsoară 730 l standard, cu 60 mai mult comparativ cu concurenții direcți și poate acomoda până la 1.656 l cu bancheta rabatată. Operațiunea de rabatare este una extrem de facilă și ingenios gândită pentru a obține maximul de spațiu, la fel ca și stocarea în spatele banchetei a ruloului în cazul în care ai nevoie de un plus de spațiu pe verticală în portbagaj. Aceste mici detalii de versatilitate contează foarte mult pentru clienți

și demonstrează clar potențialul unei mașini gândite de la zero și nu doar o simplă adaptare a unui platforme existente. Aceeași practicalitate se observă și în cazul spațiilor de stocare, localizate în toate zonele în care ai avea nevoie și structurate optim pentru a putea înghiți cât mai multe obiecte, de la telefoane, tablete și dosare. Mi-a atras atenția în special sertarul ascuns de sub scaunului șoferului ce poate ascunde lucrurile pe care nu vrei să le lași la vedere în mașină. Revenind la versiunea Transit, nu poți să nu rămâi surprins la auzul a două cifre: 2,6 m cubi volum total și un consum de 3,7 l/100 km, valabil pentru motorizarea diesel 1.6 TDCi/95 CP. Prima cifră depășește cu aproximativ 10% concurența directă din segment și se anunță a fi o afacere ideală pentru activitățile de curierat și livrări urbane, mai ales pentru firmele care de multe ori merg cu mașinile încărcate la

jumătate în lipsă de colete voluminoase. În cazul obiectelor foarte lungi se poate rabata scaunului pasagerului și astfel se eliberează o lungime totală de până la 2,59 m. Capacitatea maximă de încărcare este de 660 kg, iar configurația spațiului de încărcare poate permite transportul unui europalet. Gama de motorizări este comună pentru versiunile Transit și Tourneo și include două unități diesel 1,5 TDCi/75 CP și 1,6 TDCi/95 CP și bine cunoscutul și reputatul 1,0 EcoBoost în versiunea de putere de 100 CP. Toate cele trei motorizări au de partea lor atuuri certe, așa că alegerea va depinde în principal de bugetul de achiziție și profilul activităților fiecărei firme. Spre exemplu, motorul EcoBoost este extrem de rafinat și flexibil, dar nu poate rivaliza consumul unităților diesel, în special atunci când vorbim despre un nivel de încărcare ridicat al mașinii. Sistemul start/stop, ce oprește motorul în staționare, este oferit opțional pentru Tourneo: Sistemul inteligent de rabatare a banchetei poate permite transportul a 1.656 l de marfă în cazul versiunii Tourneo. Bancheta este rabatabilă fracționat 1/3 2/3 așa că se pot obține o multitudine de configurații de interior.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement