Page 12

12 | Știri | Noutăți din industrie

Mai 2014

Citroen Jumper După ce Citroen a înregistrat vânzări de peste 800.000 de unităţi, a venit timpul pentru ca Jumper să primească îmbunătăţiri considerabile. Dacă pentru versiunile de pasageri sunt disponibile între 5 şi 9 locuri, pentru cele de transport marfă există o varietate mare de variante constructive. Patru lungimi de caroserie sunt disponibile, ampatamentul poate avea 3, 3,45 sau 4,04 m, iar pentru înălţime sunt disponibile tot trei posibilităţi. Versiunile carosate pot găzdui încărcături de la 8 până la 17 m3. Tot acestea oferă o lăţime maximă disponibilă pentru încărcătură de 1,87 m, în timp ce între arcadele roţilor spate pot încăpea obiecte de până la 1,42 m, record în segment. Tot record este şi înălţimea de încărcare din spate, de 2.03 m, în timp ce deschiderea uşilor laterale culisante este de 1,25 m. Puntea spate este echipată cu un sistem de suspensie pneumatic, care permite menţinerea constantă a înălţimii vehiculului, indiferent de gradul de încărcare. Variaţia acesteia poate fi de maxim 7 centimetri.

Peugeot Boxer Peugeot susţine că au fost efectuaţi peste 4 milioane de kilometri de teste pentru noua generaţie a utilitarei Boxer, rezultatele fiind importante pentru viitorii utilizatori. S-a pus accent pe scăderea costurilor de utilizare, la pachet cu cele mai bune valori pentru consumul de combustibil din segment. În echiparea standard se găsesc sistemele ABS, ESP, EBA (Emergency Braking Assistance), airbag pentru şofer, geamuri electrice şi panou metallic despărţitor între habitaclu şi compartimentul de marfă, izolat fonic suplimentar. Noul Boxer poate fi comandat în trei versiuni de ampatament, patru de lungime şi trei pentru înălţime, fiind posibile opt combinaţii pentru caroserie, cu un spaţiu total util de depozitare de până la 17 m3. Şase motorizări ce respectă normele de poluare Euro 5 sunt disponibile cu puteri maxime cuprinse între 110 CP şi 180 CP. Intervalul de revizie a fost mărit până la 48.000 km sau doi ani.

Renault Master

Promiţând o economie de combustibil de până la 1,5 l/100 km, în funcţie de versiunea aleasă, noul Renaul Master vine, la rândul lui, cu o ofertă tentantă în segment. Respectând preocupările mărcii în direcţia siguranţei, Master vine echipat cu ESC (cu Load Adaptive Control), Hill Start Assist, Extended Grip (sistem ce optimizează tracţiunea în condiţii de aderenţă scăzută – zăpadă, noroi sau nisip) sau Trailer Swing Assist (pentru situaţiile în care se tractează ceva). Peste 350 de combinaţii sunt disponibile pentru configurarea lui Master, care poate fi comandat în versiune carosată, şasiu simplu, platformă sau în versiune de pasageri. Capacitatea de încărcare poate varia între 8 m3 şi 22 m3, vehiculul poate fie echipat fie cu punte motoare faţă, fie cu punte motoare spate, iar motorizarea diesel 2.3 dCi vine cu puteri maxime cuprinse între 110 şi 165 CP.

AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  
AUTOEXPERT FLOTE, MAI 2014  

AutoExpert Flote, singura revista axata pe nevoile auto specifice ale companiilor, concept unicat pe piata media romaneasca.

Advertisement