Page 1

2013-14

SALZBURGERLAND.COM

Teli üdüles SALZBURG TARTOMÁNYBAN

IRÁNY AZ ALPOK Salzburg legjobb síterepei és legkedvezőbb csomagajánlatai a 2013-14-es téli üdüléshez

CSALÁDI TÉL Családbarát síterepek, családbarát programok, családbarát árak Salzburg tartományban

SALZBURGI HEGYI ADVENT Az adventi vásárok legszebbjei, téli nosztalgia a Csendes éj hazájában, Salzburg tartományban


Utazzunk Salzburg tartományba

12/13 31

26 36 18 24/25

23

31 28

20/21

19

17 18

27 28

22

30

16

14/15

32

23 33

29

34/35

REPÜLŐVEL A salzburgi repülőtérre számtalan európai városból, köztük Budapestről is indulnak közvetlen járatok. Tudnivalók a www. salzburg-airport.at honlapon vagy a budapesti repülőtér internetes oldalain: www.bud.hu. A salzburgi repülőtér és a síterepek között gyors és biztonságos shuttle-járatok közlekednek. A shuttle-járatra otthonról is kényelmesen megrendelhetjük jegyünket online. A szolgáltatók elénk jönnek a reptérre, az autóút kényelmes és nem tart ­ sokáig. Tudnivalók: www.salzburgerland.com

VONATTAL Napközben kétóránként indulnak railjet-szerelvények Budapestről Bécsen át Salz­burg­ba. A menetidő kevesebb mint hat óra! A kedvezményekről a MÁV és az osztrák vasút, az ÖBB honlapján tájékozódhatunk. A salzburgi főpályaudvarról helyiérdekű vonat­tal (Lokalbahn) vagy távolsági busszal­foly­ tathatjuk utunkat a választott síüdülőhelyre, de igénybe vehetjük a salzburgi repülőtérről közlekedő shuttle-járatokat is. www.mav-start.hu, www.oebb.at

AUTÓVAL Salzburg az európai autópálya-hálózat útvonalainak metszéspontjában található: itt ­keresztezi egymást az A1-es Bécs-Salzburg, az A8-as München-Salzburg és az A10-es Villach-Salzburg autópálya. Ma­gyarország felől a Bécsből Salzburgba tartó A1-es autópályán közelíthetjük meg Salzburg városát, innen a Villach felé tartó A10-es Tauern-autópályán juthatunk tovább Salzburg tartomány déli régióinak (Tennengau, Pongau, Lungau) üdülőhelyeire. A pinzgaui üdülőhelyekre tartva rövid ideig Németország területén autózunk az A8ason, melyről a Bad Reichenhall/Lofer kijárónál kell letérnünk.

IMPRESSZUM: Kiadja és a tartalomért felelős: SalzburgerLand Tourismus GmbH, Wiener Bundesstraße 23, A-5300 Hallwang bei Salzburg,, T +43/(0)662/6688-44, info@salzburgerland.com, www.salzburgerland.com / Projektkoordinátor: Andreas Winkel­ hofer, Manuel Mayer / Projektvezető, SalzburgerLand Tourismus GmbH: Judith Karner, Primož Kompan / Grafika, SalzburgerLand Tourismus GmbH: Daniela Werberger, Josef Wenig / Grafikai tervezés: ideenwerk gmbH / Grafika, szedés: Werbegrafik Mühl­ bacher / A­ magazinoldalak vezető szerkesztője: Franziska Lipp / A magazinoldalak szövege: Beate Hitzler, Sebastian Ring, ­Alexandra Graf, Franziska Lipp, Dr. Werner Thuswaldner / Magyar szöveg a német eredeti nyomán: Sümeginé Loch Éva / Fotók: SalzburgerLand Tourismus GmbH, id.forg. szövetségek, r­égiók és partnerek / Nyomda: Oberndorfer Druckerei / Utolsó frissítés: 2013. augusztus Az árak kivétel nélkül euróban értendők. Az esetleges szedési és nyomdai hibákért nem vállalunk felelősséget.

Ne feledjük, hogy az ausztriai autópályákra kötelező a matricaváltás. A matrica a határátkelőhelyeken és a benzinkutaknál kapható.

2


Tartalom MAGAZIN 4 – 5 Emil, a természetjáró 6 Fergeteges változatosság és színvonal! 7 Mélyhavas élmények a szabad terepen 8 – 9 Többcsillagos ízek a hegyekben 10 – 11 Varázslatos adventi hangulatban TÉLI ÜDÜLÉSI AJÁNLATOK 12 – 13 Salzburg városa 14 – 15 SKI AMADÉ 16 Großarl-völgy 17 Salzburgi Sportbirodalom 18 Filzmooserhof / Zauchensee 19 Radstadt 20 – 21 St. Johann – Alpendorf 22 Gastein 23 Kur- und Sporthotel Palace / Hochkönig 24 – 25 Saalbach Hinterglemm Leogang sícirkusza 26 Salzburgi Saalach-völgy 27 Zell am See-Kaprun 28 Mittersill / Wildkogel 29 Rudolfshütte*** 30 Rauris 31 Viehhofen / Gaissau-Hintersee 32 Obertauern 33 Lungau 34 – 35 Katschberg 36 Dachstein-West 37 Falusi üdülés TUDNIVALÓK 38 Hasznos címek, telefonszámok 39 A salzburgi szuper síkártya / A salzburgi sí- és snowboard­­i­skolák

LEO BAUERNBERGER, MBA SalzburgerLand Tourismus

Kedves Síelők, Snowboardosok, Téli Vendégeink! Vége a várakozásnak. Leesett az első hó, várnak a napfényben csillogó pályák, készen állnak a buckapályák. Pompás, ­ természetes alpesi tájaink mágnesként ­ vonzzák a síelőket. Síterepeink egyaránt megfelelnek a gyakorlott, ambíciózus sportolók és a kényelmes síelők elvárásainak. Salzburg tartomány remekül karbantartott sípályái bónuszt is kínálnak: különlegesen szép alpesi panorámát!

dag választékát nyújtja. Szinte nincs olyan téli sportág, amelynek ne lehetne hódolni nálunk. De nem csak a sportolni vágyókat várjuk: a téli üdülésnek számtalan arca van nálunk, erről tanúskodnak magazinunk ­cikkei is.

Az Alpokban síelni élmény, de nem hangsúlyozhatjuk eléggé, mennyire fontos a biztonsági előírások betartása (ld. a 7. oldalt). Jó tudni, hol a legközelebbi menedékkunyhó, ahol hangulatos környezetben melegedhetünk fel és jó falatokból meríthetünk erőt a nap további élményeihez (ld. a 8-9. oldalt).

Élményteli téli üdülést kívánok, Salzburg tartomány sípályáin innen és túl!

Tartományunk a sípályákon túl is a sport-, szabadidős és kulturális lehetőségek gaz-

3

Munkatársaink a Salzburg tartománybeli síterepek legvonzóbb ajánlatait és átalánydíjas csomagajánlatait gyűjtötték össze!

Üdvözlettel, Leo Bauernberger


NAGY KALANDOK IDEJE

Igluépítés, tubing, szánkózás – Salzburg tartományban se szeri se száma a családi időtöltéseknek, sípályán innen és túl

Emil, a természetjáró Beate Hitzler

Tavaly Emil volt a leggyorsabb a sítanfolyamon és övé lett az aranyérem a gyerekek lesiklóversenyén. Az idén új kalandok várják Salzburg tartomány síparadicsomában, méghozzá ezúttal a sípályákon túl: vadakat akar megfigyelni a nemzeti parkban, szeretne kikocsizni lovas szánnal és megnézni a 3000 méteres magasságban épült mozit.

4


Tippjeink Salzburg tartományban családi síterepek egész sora kínál remek téli időtöltést kicsiknek és nagyoknak. A Family SalzburgerLand csoport 23 családi szállodájában rendszeresen ellenőrzik a minőségi színvonalat. Tágas családi szobák, sokféle sport- és mozgás, gasztronómiai örömök, téli szabadidős programok. Hozzáértő gyermekfelügyelet! Sítanfolyam helyett és mellett: színházi és barkácsdélutánok, beltéri játszóterek, házimozi,

De gondolni kell a kistestvérére, Lisára is. Emil kíséri el a großarli családi szálloda, a Moar-Gut házi sílejtőjéhez. Itt ismerkedik Lisa és a többi apróság a varázsszőnyeggel, a szállítószalaggal és a kötélvasúttal. A kedves síoktatónők megtanítják őket, hogyan juthatnak fel majd idővel a hegycsúcsra és persze azt is, hogyan kell lesiklani. Emil tudja, hogy a kicsik kétórás síoktatásán Gusti, a Moar-Gut kabalafigurája is ott lesz. De nem baj, gondolja, csak hadd örüljön Lisa. Élvezni fogja a közös ebédet is az óvodásokkal és az óvónőkkel, utána meg majd valami más érdekes programmal foglalják le őket. Neki, mármint Emilnek, aki a tavalyi tanfolyam leggyorsabbja volt, valami felnőttesebb való, ezúttal akár sítalpak nélkül.

főzőtanfolyam, kirándulások és gyermekwell­ness. family.salzburgerland.com Ausztria legnagyobb, Európa második legnagyobb magashegyi legelője, a Postalm a sí- és sífutó sport, valamint a hótalpas túrázók paradicsoma. Van funpark, kóstoló a biatlonból, téli íjlövészeti parcours, tubing, téli túlélőtanfolyam jégkunyhóépítéssel és sok más. www.postalm.at/winter

Nyomolvasók a nemzeti parkban

Lavinaszimuláció és panoráma mozi

A raurisi őserdő komoly kaland. Emil és társai hótalpakon haladnak az elvarázsolt völgyben. Emil igyekszik Schorsch közelében maradni; a nemzeti park tapasztalt rangere vezeti a tíz-tizennégy éves gyerekekből álló kis csapatot a cirbolya- és lucfenyők között. Állatok nyomait keresik és olvassák, figyelnek, nem látnak-e vadat. Aztán szánon siklanak le a hegyről. Később forró kakaó mellett melegednek a Sonn­ blick lábánál, a Kolm Saigurnnál álló turistaházban, és hamar elszáll a pillanatnyi fáradtság, csak a kaland íze marad. Este már komoly természetjárónak érzi magát Emil. Lisa folyton a síelésről mesél, nagyon boldog az élményeivel, csak hagyná már abba. „Persze, persze, a síelés, az is valami …“, mormolja maga elé miközben kedvenc ételét eszi.

Ez a megoldás. A Großarl-völgyben és a Magas-Tauern Nemzeti Parkban rengeteg a felfedeznivaló. Konstantin vadmegfigyelésen volt a Habach-völgy vadászaival. Raurisban „a levegőég királyainak“ házában járt, ahol interaktív kiállítást látott az Alpok-vidék hatalmas „vitorlázó repülőiről“. Kiderült az is, miért sminkelik magukat a szakállas keselyűk. Lisát persze a sminkelés érdekli. Emil, a nagy természetjáró csak legyint: „Ilyenek a lányok!!!“ Ő a maga részéről a mittersilli Nemzeti Parki Látógatóközpontba menne a legszívesebben, hogy megnézze a lavinaszimulációs filmet és a világszerte egyedülálló 360 fokos körpanorámás mozit.

Sípályán innen és túl

De másnap már megint a sípálya ígérkezik a legizgalmasabbnak. A szülők felfedezték a Großarler Bergbahnen „Skikeriki“ ajánlatát. A kakaskukorékolásra emlékeztető név nem véletlen, korán kell kelni. 7.15-kor beszállás a gondolába a panorámás felvonó völgyállomásánál. Pompás élmény aztán a lesiklás a frissen előkészített pályán. Ilyenkor még alig van kinn valaki! Bennfentesek adnak hasznos tanácsokat. Aztán kiadós reggeli az óriási jégkunyhóban. Emil meg van elégedve.

De másnap azért nem bánja, hogy szülei nélküle indulnak útnak a lovas szánnal. A szán jól néz ki és kis haflingi hegyi lovak húzzák. Ez vonzó, de Emil úgy gondolja, a csengettyűk hangja meg a havas erdők menti siklás talán túlzottan romantikus, nem igazán fiúnak való. És ugyebár a természetjárók is síelhetnek, miért is ne? Konstantin, akit itt ismert meg a szállodában és akivel már össze is barátkozott, örül, hogy végre megint együtt mehetnek a sípályára. Csak Lisa okoskodik és mondogatja, tudta ő, hogy Emil nem fogja kibírni síelés nélkül. Emil diplomatikusan csak annyit mond, hogy ezentúl minden második nap fog síelni.

5

Igluban tálalt reggeli

Beate Hitzler, 51, újságíró Bad Aiblingban él fia, kutyája és macskái társaságában. Különböző médiáktól kap megbízásokat mint a sportos családi időtöltések szakértője.


Fergeteges változatosság és színvonal!

A SZÓRAKOZÁS IDEJE

Sebastian Ring

Az advent A-jától az X-Over Rider X-éig terjed Salzburg tartomány rendezvényeinek kínálata. Az alábbiakban a legkiemelkedőbb eseményekre kell szorítkoznunk. ADVENT Varázslatos Hellbrunni Advent Salzburgban 2013. november 21. – december 24., www.hellbrunneradventzauber.at Advent a Wolfgang-tónál 2013. november 22. – december 22., www.wolfgangseer-advent.at Téli Látványtár, a salzburgi Volksgartenben 2013. november 28. –2014. január 6., www.winterfest.at Zenés Salzburgi Adventköszöntő az Ünnepi Játékok Nagy Székházában, Salzburg 2013. november 29. – december 15., www.salzburgeradventsingen.at Advent a salzburgi hegyekben, a Großarl-völgyben 2013. november 29. – december 22., www.salzburger-bergadvent.at

SZEZONNYITÓK White Start Games a Kitzsteinhornnál 2013. november 9-10., www.whitestartgames.com

VILÁGVERSENYEK

Obertauerni szezonnyitó 2013. november 30., www.obertauern.com Flachau Start Up 14, Flachauban 2013. december 5-8., www.flachau.com

IZGALOM, RIVALDAFÉNY Swatch Snow Mobile, Saalbach Hinterglemmben 2013. december 5-8., www.snow-mobile.at Rave On Snow, Saalbach Hinterglemmben 2013. december 12-15., www.raveonsnow.com Téli triatlon, Faistenauban 2014. január 17-18., www.wintertriathlon.eu Sebastian Ring, 45, Chiemgauban élő szabadúszó újságíró törzsvendégnek számít a szomszédos Salzburg tartományban.

..

..

Fedezzuk fel egyutt!

© TVB Flachau

www.sltg.at/events

6

62. Négysáncturné Bischofshofenben 2014. január 6., www.skiclub-bischofshofen.at Audi FIS világkupa női lesiklás alpesi sí, Altenmarkt/Zauchensee 2014. január 11-12., www.altenmarkt-zauchensee.at FIS Snowboard Világkupa Bad Gasteinben 2014. január 12., www.skigastein.com Audi FIS Női Sí Világkupa, éjszakai ­műlesiklás, Flachauban 2014. január 14., www.flachau.com X-Over Ride a Kitzsteinhornnál 2014. március 8-9., www.x-over.at Austrian Freeski Open a Kitzsteinhorn Snowparkban 2014. március 12-15., www.austrianfreeskiopen.com Spring Battle, Flachauwinkl Absolut Parkjában 2014. március 11-15., www.absolutpark.com 2014. január 14-én lesz a női alpesi sízők idén is roppant izgalmasnak ígérkező éjszakai szlalomja Flachauban


Mélyhavas élmények a szabad terepen

A SZABAD TERMÉSZETBEN

Alexandra Graf

Hegymenet felvonóval, aztán a lesiklás érintetlen hegyoldalakon – paradicsomi állapot a porhó szerelmesei számára. Alexandra Graf Zauchensee síarénájában ismerkedett ezzel az élménnyel, hegyi vezető kíséretében. Thomas, a hegyi vezető elszánt fickó. A „Mi kell a szabadterepes sízéshez?“ kérdésre rögtön megvan a válasza: „Jó erős vádli, jó technika, széles sílécek meg egy hátizsák. Mindig legyen benne csipogó, lavinaszonda és lapát, és ott legyen az egész mindig a sarokban.“ Jól szórakozik meglepett arcomon és hozzáteszi: „Igen, hogy rögtön indulhass, ha az égiek jóvoltából összetorlódnak a felhők az Alpoktól északra és bemondják, hogy erős havazás várható.“

A magunk útján Ilyen volt az mai időjárásjelentés és így kerültünk már kora reggel Zauchensee-be. Ez a síterep a Salzburgi Sportbirodalom szívében terül el és valóságos hókatlannak számít, vagyis a szabadterepes sízők igazi paradicsoma. Mi tagadás, hozzám a sízésnek ez a válfaja áll a legközelebb. Viszonylag kevés energiát kell fordítani a felju-

tásra, viszont annál több részünk van lesiklásban, méghozzá mély havon. Nagy élmény a carvingozás is ha igazán jó a pálya, de a szabadterepes sízés több ennél. Felmegy az ember a felvonóval és aztán teljesen a maga útját járja, ahogy tetszik. A zauchensee-i síaréna hegyoldalai bőven tartogatnak lehetőséget. Thomas mindig talál még érintetlen, szabad területeket, a Gamskogelen, a Rosskopfon és a Tauernkaron, és ezekre a mi léceink írhatnak először szélesen kanyargó nyomot.

Mélyhavas örömök Zauchensee-ben vezető nélkül is útnak indulhatunk ha van tapasztalatunk és nem felejtjük el betartani az előírásokat. Vannak kijelölt síútvonalak, a „Gamskogel Ost“, a „Rosskopf“ és a „Flachauwinkl“ és többféle „rövidítő szakasz“ a pályák között. Mára még egy nagyobb lesiklást tervezünk,

ehhez el kell hagynunk a síterep hagyományosan vett határait. Vállra vett sílécekkel haladunk a Tauernkar hegyi állomástól a Strimskogel felé és nem győzünk gyönyörködni a megkapó panorámában. Aztán fel a sílécet és nekivágunk a terepnek. Az elégedettség nem is szó arra, amit a lesiklás ad! Tényleg jó, hogy a megpakolt hátizsák készen állt a sarokban. Vagány fickó ez a hegyi vezető, de tudja, mit beszél. Alexandra Graf, 37, szabadúszó újságíró. Többek között a porhó iránti rajongás indította állandó állásának felmondására.

Tippjeink Sportgastein 2700 méter magasan elterülő síterepe a freeriderek eldorádója. Elsőrangú síútvonalak: „Golden Ride Route“, „Golden Rush Route“, „Golden Power Route“. www.skigastein.com A biztonsági előírások betartása elsődleges fontosságú! Honlapunkon magyar nyelvű tájékoztatást is talál: www.salzburgerland.com. Válassza ki a magyar nyelvet, nyissa meg a Biztonságos sívakáció ablakot. Figyelmébe ajánljuk a www.alpin.salzburg.at honlapot is!

7


EVÉS-IVÁS IDEJE

Többcsillagos ízek a hegyekben Franziska Lipp

Egész Ausztriában sehol sincs annyi kitüntetett szakács mint Salzburg tartományban. Fenn a hegyekben is részünk lehet az ízkompozíciók legkülönlegesebbjeiben, mert a közkedvelt menedékkunyhók egyik-másikának ételei mesterszakács kezei alól kerülnek ki.

A werfeni Obauer fivérek receptje szerint készül az „O-Power“ leves-egytál a flachauwinkli Burgstallhütte konyháján

8


Tippjeink

Jó hideg van, kipirult az arcunk, korog a gyomrunk. Térjünk hát be az egyik hüttébe, vagyis menedékkunyhóba, sőt, rúgjunk ki a hámból és válasszunk valami különlegeset. A pompás gasteni szarvasgidaragu igen jól esik a délelőtti síelés után. A csokoládéöntetes-tejszínhabos „Moar im Pfoad“ is a hegyekben ízlik a legjobban. Salzburg tartományban 19 síkunyhó jogosult a Via Culinaria márkajelvényének viselésére, amely bizonyítja, hogy magas színvonalú konyhaművészettel párosítják a hagyományos salzburgi vendégszeretetet. A Via Culinaria hálózat síkunyhórajongói gasztrotúrájának állomásait független zsüri ítéli oda. A kunyhók kínálta ételek helyi alapanyagokból készülnek és nem rugaszkodnak messze a házi konyha fogásaitól, hanem különleges ötletekkel nemesítik őket.

New Yorkból a salzburgi hegyekbe A Via Culinaria kunyhóinak gazdái salzburgi mesterszakácsokkal közösen kreálják ellenállhatatlan receptjeiket. Így nem csoda, hogy a vendégek a szokottnál gyakrabban keresik fel őket és mindig hosszabb ideig maradnak mint tervezték.

A Via Culinaria gasztrotúráiról honlapunkon is tájékozódhat. Kattintson a www.salzburgerland.com–ra, válassza ki a magyar nyelvet. Ha megnyitja a Via Culinaria ablakot, eredeti salzburgi recepteket is olvashat, próbálja ki őket!

Az obertauerni síterep kellős közepén álló Treff 2000 a konyha és a borospince különlegességeivel kényeztet. Tulajdonosa, Franz Fuiko – „az év szakácsa“ és a salzburgi getreidegassei „Carpe Diem Finest Fingerfood“ konyhafőnöke – csakis a szakácsok legkiválóbbjait engedi síkunyhója tűzhelyéhez és a legjobb nyersanyagokkal dolgozik. www.treff-2000.at

A gyerekek is sokra becsülik a jó ízeket, ­például a großarli Gehwolfalm specialitását, „a großarli síkunyhó egere“ elnevezésű jópofa fogást. Receptjét a St. Johannbeli ­ Oberforsthof étterem séfje, Alexander Forbes dolgozta ki. www.gehwolf-huette.com

„Ínyencnap a Katschbergen“, 2014.I.24-én: A Gamskogelhütte gasztronómiai eseménye koronázza a remek katschbergi pályákon töltött napot. Öt fiatal mesterszakács főztje kerül az asztalra, köztük lesz a lungaui Mesnerhaus főszakácsa, Josef Steffner is. Itt keresse: www.katschi.at.

A Hochkönig síterepéhez tartozó Steinbock­ almon egy hagyományos stílusú és egy ­tágas, elegáns modern épületrészből áll a vendégváró menedékház. Ha erre járunk, megihatunk egy csésze forró csokoládét a teraszon, jól elüldögélhetünk a kényelmes fotelekben és közben elgyönyörködhetünk a mondák övezte Hochkönig koronaszerűen cakkos csúcsaiban. Az étlap kínálata a kifejezetten pinzgaui fogások és a messzi országok konyhái adta ötletek izgalmas keveréke. Tanja Meilinger, a síhütte vezetője élvezettel nyugtázza a vendégek jóleső meglepetését: „A hagyományost az újjal ötvözzük, nálunk ez jól bevált.“ Így született meg Oliver Sprenger főszakács és Mario Lohninger mesterszakács receptje, a „pinzgaui borjú kétféleképpen: párolt borjúpofa és töltött tésztalepénykék reteklevélen“. A pinzgaui Mario Lohninger jól ismeri a helyi alapanyagokat és finom érzékkel kombinálva őket olyan harmonikus ízhatásokat komponál belőlük, hogy a legigényesebb New York-i és frankfurti vendégek elismerését is sikerül kivívnia.

Egykor bányászok pihenője volt, most pedig Regina Seiwald birodalma, ő itt „a szívek királynője“ és szereti a szíves motívumokat. „Nekünk az a legfontosabb, hogy igazán színvonalasat tudjunk nyújtani és vendégeink érezzék, örömmel fogadjuk őket“, mondja. „Aki betér hozzánk, meg is érzi, hogy jó helyre jött.“

Remekül felmelegít Karl és Rudi Obauer werfeni fivérek szinte világhírűnek tudhatják magukat, négycsillagos éttermüknek messze földön jó neve van. Regina és Franz Seiwalddal, a flach­ auwinkli Burgstallhütte gazdáival közösen ők dolgozták ki a tartalmas „O-Power“ leves-egytál receptjét. Van ebben minden jó: főtt marhafartő, lencse és levestészta. A gazdag levesből már néhány kanálnyi is remekül felmelegít. De már maga a 350 éves öreg kunyhó légköre is jó érzést kelt.

9

Valódi pinzgaui A pinzgaui Glemm-völgyben síelők nem mindennapi gasztronómiai élményekre számíthatnak a Wieseralm jó érzékkel vezetett menedékházában. Sepp Kröll gazdálkodó és síkunyhótulajdonos a szintén tősgyökeres pinzgaui Andreas Mayerrel, a Zell am See-i Schloss Prielau konyhafőnökével dolgozta ki a „pinzgaui növendékmarha filé“ receptjét. Az ínyencek tányérjára való pinzgaui fogást hangulatos környezetben, a nyitott kandallónál tálalják a vendégnek. Mi tagadás, itt is hosszabb időt töltünk mint gondoltuk volna. Marasztal a kényelem, marasztalnak az ízek. Csodálatos évszak a tél, ha a hideg és a korgó gyomor ilyen pompás helyekre vezérel bennünket!

Franziska Lipp szabadúszó író és újságíró. 2014-ben jelenik meg Salzburg tartomány legszebb pontjait bemutató, német nyelvű könyve, melyben a szívéhez legközelebb álló síkunyhókról is olvashatunk.


ADVENT IDEJÉN

Varázslatos adventi hangulatban Werner Thuswaldner

Salzburg utcái, terei valósággal átlényegülnek a karácsony előtti hetekben. Sétánkon számtalan apró érdekesség és gyerekkorunkat idéző, varázslatos hangulat fogad

Hangulat, nosztalgia, szép ajándéktárgyak a salzburgi karácsonyi vásárokon

1o


Figyelmébe ajánljuk Az Alter Markton álló, több mint 300 éves Café Tomaselli Ausztria legrégebbi kávéháza. Egykor a „Staiger“ nevet viselte és maga Mozart is gyakori vendége volt. A Tomaselli klasszikus eleganciájú főpincére frakkot és csokornyakkendőt visel. A kiváló süteményekkel pincérnő jár asztalról asztalra. A Mozart-golyó többféle változatban kapható. Az igazán eredeti recept azonban 1890-ből, Paul Fürst salzburgi cukrásztól származik. Dédunokája, Norbert Fürst ma is eszerint készíti a híres bonbont. Az eredeti Fürst-féle Mozart-golyó onnan ismerhető fel, hogy nem arany-, hanem ezüstpapírba csomagolják.

dik meg. A levegő csodálatos illatokkal terhes. Puncs és forralt bor csalogat, egzotikus füstölők árasztják mirha és tömjén aromáját.

Keresztapja a hóhér volt A salzburgi óváros régi piacterén, az Alter Markton vagyunk. Pillantsunk be a 400 éves hercegérseki udvari patikába, és csodáljuk meg vele szemben az óvárosi házak legapróbbikát. Télen talán még szebb arcukat mutatják az óváros épületei. Az érseki rezidenciák terén, a Residenzplatz-on a hagyományos karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt standjai sorakoznak. Járjuk végig őket, gyönyörködjünk el a kínálatban. Van itt minden, amit csak kicsik és nagyok szeme-szája kíván: fából faragott játékok, karácsonyfadíszek minden változatban, illatos mézeskalács és sült gesztenye, cukros-fahéjas pirított mandula.

Karácsonyi illatok De ez még csak a kezdet, a Christkindlmarkt a szomszédos tereken is folytatódik. A dómot és a régi érseki palotát összekötő keskeny épületszárny bolthajtásos ívei alatt, ahol most kemencében sült krumpli pompás illata száll, a Domplatz-ra jutunk. Ez az épületek körbezárta, bensőséges hangulatú tér a karácsonyi vásár szíve. Nem csak a gyerekek érzik úgy, ez maga a paradicsom. Jó érzés járja át a felnőtt látogatót is, régi karácsonyok emléke elevene-

A karácsonyi vásár forgataga után jó érzés belépni a dómba és áhítatos nézelődéssel, elmélyedéssel tölteni egy kis időt. 1756ban a bejárattól balra álló keresztelő kútnál keresztelték meg Wolfgang Amadeus ­Mozartot, 36 évvel később pedig Joseph Mohrt, a „Csendes éj“ karácsonyi ének szövegének szerzőjét. Mohr egy szegény sorsú hímzőnő harmadik törvénytelen gyermekeként látta meg a napvilágot, a keresztapaságot az utolsó salzburgi hóhér, Franz Joseph Wohlmuth vállalta. Az idők folyamán híressé vált és immár 330 nyelvre lefordított ének dallamát Franz Xaver Gruber szerezte. A „Csendes éj“ 1818-ban hangzott fel először a Salzburgtól 20 kilométerrel északra fekvő Oberndorfban.

Advent a fellegvárban Az óváros fölött emelkedő Hohensalzburg várába nem túl megerőltető gyalogúton juthatunk fel. Pár méterenként álljunk meg és nézzünk le a város karácsonyi fényeire. Ha kényelmesebben akarunk felmenni, válasszuk a modern siklóvasutat, mindössze 54 másodperc elmúltával a várudvaron szállhatunk ki belőle. Itt fenn is van egy kis karácsonyi vásár, és a nagymúltú várfalak közt úgy érezzük itt magunkat, mintha egy

11

Könyvajánlatunk. Németül tudóknak szép karácsonyi ajándék Werner Thuswaldner „Stille Nacht, Heilige Nacht“ című könyve, amely a Csendes éj keletkezésének történetével ismertet meg. A világhírű karácsonyi ének 1818-ban született meg Salzburg közelében. A Robert Ingpen illusztrálta könyvhöz audio CD is tartozik, melyen Hubert von Goisern énekli a Csendes éjt. 7 éves kortól. Minedition.

középkori város főterén járnánk. A lassan leszálló szürkületben egészen különleges élmény a várból nyíló kilátás. A várból lefelé tartva álljunk meg néha a várhegyet a szomszédos Mönchsberggel összekötő úton és nézzünk le a városra, érdemes. Az Ünnepi Játékok Székházának oldalában vezető Holzmeister-lépcső a Toscanini-udvarba vezet.

Csendes éj, szentséges éj Innen rögtön jobbra térve a Szt. Péter kolostor területére jutunk, itt is találunk egy kisebb karácsonyi vásárt. A kolostorhoz tartozott egykor a város neves középiskolája, az Akademisches Gymnasium is. Joseph Mohr számára egy jóakaró tette lehetővé, hogy itt tanulhasson, majd papi tanulmányokat folytathasson. A karácsonyt ígérő standok fényei kísérik utunkat vissza a Dóm térre, ahol fél hétkor trombitások, kürtösök, harsonások és alpesi kürtösök köszöntik az adventet a harangjáték tornyából és a dómmal szomszédos boltíves épületszárny tetejéről.

Dr. Werner Thuswaldner hosszú időn át töltötte be a Salzburger Nachrichten kulturális rovatának főszerkesztői tisztét. Több ismeretterjesztő mű és regény szerzője.


Salzburg - a világ színpada Salzburg város és tartomány megér egy látogatást. Egyet?? Sokkal többet is! Síüdülés legyen vagy városnézés és kulturális program? Össze is köthetjük a kettőt!

12


Adventi mulatságok Télen, ha síelni igyekszünk Salzburg tartomány elsőrangú síterepeire, töltsünk egykét napot a tartományi fővárosban is. Barokk pompájához, „házi hegyeihez“ és a távolban magasló hegyóriásokhoz jól illik a téli hótakaró. A hagyományos karácsonyi vásárok és zenés adventköszöntő előadások a világ minden tájáról vonzanak vendégeket. Az ingyenes síbusznak köszönhetően nem is kell választanunk a városnézés, a kulturális élmények és a síelés közül.

A finoman cizellált ékszerhez hasonló Salzburg tartomány Európa szívében terül el kristálytiszta vizű, festői tavaival, fenséges alpesi hegyvonulataival, remek síterepeivel. Ide látogatni minden évszakban élmény. A tartományi főváros, Salzburg óvárosa több évszázados barokk épületek, szűk kis utcák, pompás terek harmonikus egysége. Az UNESCO 1997-es döntése alapján a kulturális világörökség része. Salzburg a kultúra fellegvára. Európa határain túl is híres a januári Mozart-hét, a húsvéti, a pünkösdi és a nyári Ünnepi Játékok.

A salzburgi tél a krampuszjárással kezdődik és később is láthatunk néphagyományra támaszkodó kosztümös, maszkos felvonulásokat a városban és a hegyi településeken. A karácsonyi vásárok leghíresebbike a dómot övező tereken rendezett Christkindlmarkt. Gondosan, ízlésesen díszített, kivilágított faházikóiban kézi munkával előállított karácsonyfadíszeket, ajándéktárgyakat és enni-innivaló finomságokat kínálnak. Hasonló, de helyszínénél fogva mégis más a valóban varázslatos hellbrunni adventi vásár. A hellbrunni park és kastély téli pompája nagy élmény kicsiknek és nagyoknak. Csengős lovas szán siklik a havon, a gyerekek pónin lovagolhatnak, kis állatokat simogathatnak.

Síshuttle és Csendes éj Salzburgból ered a világ leghíresebb karácsonyi éneke, a Csendes éj. Bejárhatjuk a szöveget szerző Joseph Mohr emlékhelyeit a város környékén és ellátogathatunk a Salzburggal közvetlenül szomszédos Obern­dorfba, ahol festői kápolna áll most

A Salzach folyón jobb partján épült Mirabell kastélyt övező pompás Mirabell kertből feledhetetlen kilátás nyílik az óváros tornyaira és a fölöttük magasló impozáns Hohensalzburg várra. Az óváros híres utcája a cégéres épületekkel díszes Getreidegasse, ahol Mozart szülőháza áll. A salzburgi hercegérsekek több mint ezeréves uralmának tanúja a salzburgi dóm és az érseki rezidenciák, képtárral és dísztermekkel.

SALZBURG KÁRTYA CSOMAGAJÁNLAT 3 x SZR hozzá 72 órás Salzburg kártya* 2Á sz-ban, személyenként

154,– eurótól *A Salzburg kártya ingyenes belépő a nevezetességekhez és ingyen jegyként szolgál a tömegközlekedési eszközökön. Egész évben érvényes: www.salzburg.info/card-packages

KIEMELKEDŐ ESEMÉNYEK: › Salzburgi karácsonyi vásárok (2013.XI.21. – XII.26.) › Zenés salzburgi adventköszöntők (2013.XI.29. – XII.15.) › Hagyományos krampuszjárás (november végétől december elejéig) › Mozart-hét (2014.I.23. – II.2.) › Egész évben tartó hangversenysorozatok a várban és a Mirabell kastélyban, Mozart hangversenyek vacsorával és sok más

az egykori templom helyén, melyben először csendült fel az ének 1818. karácsonyán. Sportrajongók, figyelem! 2013. december 21-től 2014. március 9-ig naponta közlekedik a Salzburg városát a hatalmas Ski amadé síszövetség első állomásával, ­Flachauval összekötő ingyenes síbusz!

Városnézés közben jól esik elüldögélni Ausztria legrégebbi kávéházában, a Tomaselliben. A vele szemben álló Fürst fő nevezetessége a dédnagyapa receptje szerint kézi munkával készülő, igazán eredeti salz­ burgi Mozart-golyó.

ELÉRHETŐSÉG Tourismus Salzburg GmbH Auerspergstraße 6 / 5020 Salzburg T +43/(0)662/88987-0 cards@salzburg.info www.salzburg.info/hu

13


Éld át - Ski amadé! VILLACH-KLAGENFURT ST. MICHAEL i. L.

GRAZ-WIEN

AICH

765 m

780 m 820 m

57

ST. MARTIN

SALZBURGI SPORTBIRODALOM Salzburger Sportwelt

Schladming-dachStein

GROSSAR groSS

FLACHAU, WAgrAin, kLeinArL, RADSTADT, rAdStAdt, ALTENMARKT, ALtenmArkt, FILZMOOS, FiLZmooS, EBEN eben WAGRAIN, St. ST. JoHAnn-ALpendorF, JOHANN-ALPENDORF, ZAUCHenSee, ZAUCHENSEE, FLACHAUWinkL, FLACHAUWINKL, KLEINARL,

méternyi sípálya együttese felülmúlhatatlan – és ráadásul egyetlen síbérlettel besízhető.

Világszerte .. egyedulálló

Ausztria legnagyobb síszövetsége A Ski amadé az „ötcsillagos sízés“ valódi garanciája, hiszen a síszövetséget alkotó öt síterep mindegyike önmagában is kiváló. A 25 neves síüdülőhely, a nem kevesebb mint 270 modern felvonó és a 760 kilo­

A síterepek együttműködésével világszerte párját ritkítóan gazdag kínálat jött létre a Ski amadéban. A sportágak kínálatát tökéletesen egészíti ki a síszervizek, síkölcsönzők, síiskolák, freestyle parkok és freeride útvonalak sűrű hálózata, valamint az időméréses szakaszok választéka.

Remek szálláskínálat a Ski amadéban Szállások tekintetében is gazdag a kínálat. A Ski amadéban az 5 csillagos luxusszállodáktól kezdve a kedvezményes ifjúsági

14

szállókig minden szállástípus megtalálható, a pompás sívakációt tehát erről az oldalról sem fenyegeti veszély. Mindenki jól érzi magát, szinglik, nagycsaládosok, gyerekek és fiatalok, a vállalkozó szellemű „örök­ ifjakról“ nem is beszélve. Igényekre szabott átalánydíjas ajánlatok könnyítik meg a választást és segítenek, hogy a síüdülés ne maradjon vágyálom, hanem a pénztárca szempontjából is megvalósítható legyen.


A SKI AMADÉ 4 = 3 AJÁNLATA Döntsön gyorsan! 4 nap síelés, 4x szállás, de csak 3 napos áron. Kijelölt szolgáltatóknál és meghatározott 4=3 akciós időpontokban. Tudnivalók: www.skiamade.com

2251 m

1175 m

2050 m

SKI AMADÉ HÖLGYEK HETE

857 m

Hölgyek figyelem! Ez a hét az Önöké! Ha 2014.III.22-től 29-ig 7 éjszakai szállást foglalnak partnereinknél, ajándékba kapják a 6 napos síbérletet! ÚJ a rövid változat: 4 éjszaka, ingyen síbérlet 4 napra. Hozzá síoktatói tanácsadás, egynapos sítesztelés, divatbemutatók, koncertek, fáklyás túrák és sok más.

SCHWARZACH 601 m

ST. VEIT 760 m

820 m 1900 m

A SKI AMADÉ HÚSVÉTI CSALÁDI AKCIÓJA

BISCHOFSHOFEN

SAALFELDEN 748 m SALZBURG/MÜNCHEN WIEN

SALZBURG/MÜNCHEN WIEN

RL-VÖLGY Sarltal

hochkönig

A Ski amadé vonzereje 1 jeggyel rendelkezésére áll: › 760 kilométernyi sípálya › 270 felvonó › egészen 2700 m-es tsz. fölötti magasságig húzódó sípályák

gaStein

Éld át INGYENES W-LAN-NAL › 400 hozzáférési pont a Ski amadéban › hozzáférési pont kereső a „Ski amadé Guide“ alkalmazásban is › ingyenes hozzáférés kb. 50 méteres W-LAN hatósugárban

Ha a szülők legalább egyike 6 napos síbérletet vált, a gyerekeknek 15 éves korig ingyen bérlet jár. A családi üdülést a sokféle külön program is segít feledhetetlenné tenni! Érvényes: 2014.III.15-től a szezon végéig.

Éld át mobil alkalmazással › a “Ski amadé Guide” ingyenesen ­letölthető iPhone-ra és Androidra › egyszerűen letölthető az App Store-ból vagy az Android Marketről

› a pályák 90 %-a hóágyúzható › TOP TIPP: ingyenes W-LAN a

ELÉRHETŐSÉG Ski amadé info@skiamade.com / www.skiamade.com

Ski amadé egész területén és ingyenes “Ski amadé Guide” mobil alkalmazás iPhone-ra és Androidra

„Éld át“ napról napra a facebookon www.facebook.com/skiamade Meríts ihletet: nézd meg videón www.youtube.com/skiamadetv

15


Großarl-völgyi síelés és panorámák Családok profi vendéglátója a Ski amadéban! Roppant változatosak a pályák, varázslatos a természet és április végéig biztos a hóhelyzet SZLALOMHETEK ÉS NAPFÉNYES SÍELÉS 7 éjszaka, 6 napos Ski amadé síbérlettel ÁR: ****szállodában, félpanzióval, 2Á sz-ban 582,– eurótól/fő panzióban, reggelivel

333,– eurótól/fő Érvényes: 2013.XI.30. – XII.21., 2014.I.4. – II.2. és III.15. – IV.26

HÚSVÉTI CSALÁDI AKCIÓ A Magas-Tauern Nemzeti Park küszöbén elterülő két téli üdülőhely, Großarl és Hüttschlag álomszép hegyek közt kínálja a síelés örömeit az egész családnak.Tökéletesen karbantartott sípályákkal, kényelmes felvonókkal, gyerekeknek, snowboardereknek, freestylereknek kialakított élményparkokkal. Ingyenes W-LAN, természetes, nyugalmas pályamenti pihenőhelyek, kora reggeli síelés 7:30-tól a „Skikeriki“ ajánlat keretében, a hegyen elköltött reggelivel. Változatos esti szórakozási lehetőségekre és biztos hóhelyzetre számíthatunk egészen április végéig.

A sípályákon túl Hótól letakarított túrautak, sífutópályák, szánkópályák alkotnak gazdag kínálatot, vezető kísérte hótalptúrák és sítúrák indulnak. A Großarl-völgyben szállást keresve igényes wellness-szállodák, hangulatos fogadók és panziók, kedvező családi üdülőlakások közt válogathatunk. Családok figyelmébe: 2014. március 15-től a szezon végéig ingyenes síbérlet jár a gyerekeknek

7 éjszaka üdülőlakásban 4 személyre 6 napos síbérlettel 2 felnőtt és 2 gyerek számára (15 é-ig) ÁR:

841,– eurótól Érvényes: 2014.III.15. – IV.26.

15 éves korig (amennyiben a szülők legalább egyike legalább 6 napos síbérletet vált).

Kiemelkedő rendezvények A 2013-14-es síszezon nyitányaként hangulatos adventi ajánlatokkal várja vendégeit a Großarl-völgy a híres „Advent a salzburgi hegyek között“ rendezvénysorozat keretében. Tavasszal, 2014. március 22-től 29-ig a Hölgyek 15. síhete invitálja napfényes síelésre a hölgyeket, akik 6 napos

16

s­íbérletet kapnak ajándékba 7 éjszakai szállásfoglalás esetén. A hét sztárvendége Andreas Gabalier! 7x szállás és reggeli ­keretprogrammal, síbérlettel 248,– eurótól.

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Großarltal Nr. 1 / 5611 Großarl T +43/(0)6414/281 / F +43/(0)6414/8193 info@grossarltal.info www.grossarltal.info


Salzburgi Sportbirodalom Vakáció. Hegyek. Neked. Síelés és élmények minden mennyiségben Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben és Filzmoos vidékén KIEMELT SÍAJÁNLATOK 2013. XII.elejétől XII.20-ig, 2014.I.4-től II.1-ig és III.15-től IV.26-ig 7 x SZR a választott kategóriában + 6 napos Ski amadé síbérlet ÁRAK: reggeliző panzióban ***fogadó/szálloda/FP ****szálloda/FP465,– eurótól 640,– eurótól 799,– eurótól

SKI AMADÉ HÚSVÉTI CSALÁDI AKCIÓ 2014.III.15-től IV.26-ig Nehéz a boldogságot szavakba önteni, próbáljuk hát meg számokkal. A Salzburgi Sportbirodalom a 760 kilométernyi pályával és 270 felvonóval büszkélkedő Ski amadé kellős közepén terül el. Itt egyetlen síbérlet számtalan sípályára nyit utat a könnyűektől a legnehezebbekig, kiválóan előkészített és mélyhavas terepek közt kínál választékot, snowboardos, freestyle és carvingsí-pályákra biztosít bejutást. 200 hangulatos síkunyhó tart nyitva, 3000 nyug­ ágy vár napozásra nyolc kedélyes, családias üdülőhely, Flachau, WagrainKleinarl, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben és Filzmoos birodalmában.

Dupla adag életöröm Mi kell hozzá? Egy pad a helyes síkunyhó oldalában és a déli nap sugara az arcunkon. Gőzölgő forralt bor és egy serpenyő császármorzsa. Síelés után pedig érdemes felfedezni a síkunyhók, bárok, diszkók kínálta szórakozási lehetőségeket. A remek hangulatban még a megrögzött koránkelők

is szívesen időznek, inkább délig alusznak másnap.

Korán kell kezdeni Ha jeleskedni akarunk a síelésben, érdemes minél korábban kezdenünk. A Salzburgi Sportbirodalomban több mint 25 ­síiskola kínál színvonalas oktatást. A legkisebbek is játszva tanulnak a napsütötte kezdő pályákon, varázsszőnyegek, apróságok síparkja, karusszel és sok más teszi viccesebbé az időtöltést. A gyerekek gyorsan tanulnak, a felnőttek pedig gondtalanul tölthetik az estéket, a friss hegyi levegőn ugyanis egészségesen elfáradnak a gyerekek és vacsora után már nem bánják, ha le kell feküdni. ELÉRHETŐSÉG Salzburger Sportwelt Hauptstraße 159 / 5542 Flachau T +43/(0)6457/2929 / F +43/(0)6457/2929-29 info@salzburgersportwelt.com www.salzburgersportwelt.com

17

7 x SZR üdülőlakásban + 6 napos Ski amadé síbérlet ÁR: 2 felnőtt és 2 gyerek 1188,– eurótól

www.flachau.com www.wagrain-kleinarl.at www.sanktjohann.com www.radstadt.com www.altenmarkt-zauchensee.at www.eben.at www.filzmoos.at


A Filzmooserhof családi élményvilága ✩✩✩✩

IGAZI CSALÁDI ÜDÜLÉS 7 éjszaka FP-val, 33 fokos nyitott ­m edence, szaunák, fitnessz, gyerekprogramok, szánkózás, fáklyás túrák és sok más ÁR/hét családonként (2 feln.+ 2 gy. 12 é-ig)

1499,– eurótól Érvényes: 2014.I.4. – II.1., II.8-15. és III.9-től a szezon végéig

Kicsik és nagyok téli eldorádója közvetlenül a sípályánál A csodálatos fekvésű Filzmoosban, 1100 méteres magasságban álló szállodánk nem ok nélkül viseli a családi szálloda nevet. Közvetlenül a sípályáknál, felvonóknál, sportüzleteknél vagyunk. Nyugodt, déli fekvésű épületünknek 36 kényelmes családi szobája és lakosztálya van, hozzá kitűnő konyhájú étterem, kávézó/bár, napos terasz. Kb. 3 éves kortól gyermekklub! 33 fokos szabadtéri medence, szauna és fitnesszterem. Egész évben megtalálja átalánydíjas ajánlatainkat a www.filzmooserhof.at honlapon.

Zauchensee, ahol csak egy ugrás a sípálya Síelés és kikapcsolódás vendégszerető környezetben, pompás hegyi levegőn

ELÉRHETŐSÉG Familienhotel Filzmooserhof**** Familie Schmeel Neuberg 85 / 5532 Filzmoos T +43/(0)6453/8232 F +43/(0)6453/8232-66 hotel@filzmooserhof.at www.filzmooserhof.at

ADVENTI SÍÜDÜLÉS A HEGYEKBEN 7 éjszaka ****szállodában félpanzióval, a Ski amadéba szóló 6 napos­­ ­s íbérlettel ÁR: személyenként, kétágyas szobában 771,– eurótól Érvényes: 2013.XII.5 – XII.21

Zauchensee még Salzburg tartomány üdülőhelyei közt is gyöngyszemnek számít. És nem ok nélkül! Zauchensee 1350 és 2188 méter közötti magasságban fekszik, festői és hóbiztos vidéken. Tágas síterepe csak pár lépésnyire esik a szállodáktól. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy pályái a legszebbek közé tartoznak egész Salzburg tartományban. Több mint 60 kilométer sípálya alkotja ­Zauchensee Flachauwinklen át Kleinarlig nyúló síparadicsomát, az egész Ski amadé síszövetségnek több mint 760 km (!) pályája van.

18

ELÉRHETŐSÉG Zauchensee – holiday pearls T +43/(0)664/3816090 info@zauchensee.com www.zauchensee.com


Radstadtban bámulatosan változatos a tél Kedvező árú, kiemelt ajánlatok Ausztria legnagyobb összefüggő síterepén! „ALL INCLUSIVE LIGHT“ CSOMAGAJÁNLAT 7 x SZ/R, választható kategória, 6 napos Ski amadé síbérlet, naponta kávé és sütemény és 3 fogásos à la carte vacsora 1 itallal, választási lehetőség kb. 10 étterem és kávézó közül („dine-around“), 23 % engedmény a fürdőbelépőre,10 % síkölcsönzésnél. ÁR: személyenként 469,– eurótól ÁR: 2014.III.15-től a húsvéti családi akció keretében családonként (2 felnőtt, 1 gyerek)

A hangulatos, vendégszerető, családias légkörű, történelmi múltú Radstadt a téli sport nagy hagyományaival büszkélkedhet. 1948-ban itt nyitották meg Salzburg tartomány első ülőliftjét. A 700 éves városkából könnyen megközelíthetjük a Ski amadé több nagy síterepét és nem esik messze Obertauern sem. Húsz kilométeres körzetben több mint 450 kilométernyi sípálya és 140 felvonó áll rendelkezésre. Ezek többsége ingyenes síbusszal érhető el. Kiemelt szerep jut a kifejezetten családbarát radstadti síhintának. Ebbe a szélvédett, könnyen áttekinthető és hóbiztos síparadicsomba két irányból juthatunk fel, egy 10 és egy 8 személyes kabinos felvonóval. A stressz fogalma itt ismeretlen, az elsőrangúan előkészített pályákon csak élmények várnak.

Szánkózz, túrázz, lubickolj Remekül egészíti ki a kínálatot a hat kilométer hosszú és megvilágítható szánkópálya, amely közvetlen összeköttetésben áll a 8 sz-es gondolás felvonóval. A síeléssel töltött nap végén közkedvelt szórakozás az izgalmas szánkóparti.

19

1089,– eurótól

Különböző nehézségi fokú sífutópályák ös�szesen 180 kilométer hosszúságban, hótól letakarított túrautak a völgyben és a hegyen, romantikus lovaskocsizási lehetőség és sok más is szerepel a radstadti kínálatban. A vidámság és a lazítás birodalma az 1350 m²-es vízfelületű, sósvizű Amadé fürdő, amelyben hullámmedence, csúszdakomplexum és változatos szaunabirodalom kényeztet. Kellemes órákat töltenek itt családok, sportrajongók és pihenésre vágyók egyaránt.

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Radstadt Stadtplatz 17 / 5550 Radstadt T +43/(0)6452/7472 info@radstadt.com / www.radstadt.com


Sankt Johann-Alpendorf Egész Ausztria legnagyobb, több mint 270 felvonót és 760 kilométernyi kiváló sípályát számláló síszövetségének 1. „állomása“

2o


****/*SZÁLLODA

***SZÁLLODA

ÜDÜLŐLAKÁS

7 éjszaka reggelivel és kényeztető ­f élpanzióval, a Ski amadé régióra szóló 6 napos síbérlettel

7 éjszaka reggelivel és félpanzióval, hozzá a Ski amadé régióra szóló 6 napos síbérlettel

7 éjszaka (csak szállás, ellátás nélkül) 4 (felnőtt) főre, a Ski amadé régióra szóló 6 napos síbérlettel

700,– eurótól

535,– eurótól

1320,– eurótól

A Salzburg tartomány közepén elterülő ­Sankt Johann-Alpendorf a Ski amadé első állomása. Itt egyetlen síbérlet megvásárlásával 760 km elsőrangú sípályára és több mint 270 kabinos és ülőszékes felvonóra váltunk jegyet. Síbérletünk 5 kiemelt sírégióra, 25 síüdülőhelyre és 22 sífelvonó-üzemeltető szolgáltatásaira szól. A Ski amadé tagjai a Salzburgi Sportbirodalom, Schladming – Dachsteini-Tauern, a Gastein-völgy, Hochkönig téli birodalma és a Großarlvölgy. Sankt Johann-Alpendorfból a Ski amadé valamennyi síterepe könnyen elérhető. Nagy hagyományú üdülőhelyünk infrastruktúrája elsőrangú. Üzleteinek kínálatáról is közismert kisvárosunknak 10700 lakosa van, a vendégágyak száma több mint 3900. Kiadó szobák, falusi szállások, a pályáknál épült üdülőlakások, a gondolás vasútnál álló wellness szállodák – hatalmas a választék. Sankt Johann-Alpendorf a 4 vagy 5 csillagos kategória első számú úticéljai közé tartozik egész Ausztriában. Alpendorf, a St. Johann központjától csak 3 km-re eső, „önálló“ vakációs sziget 800 méter tsz. fölötti magasságban terül el a Gernkogel lábainál. Innen modern kabinos és ülőszékes felvonók visznek fel Ausztria legnagyobb síparadicsomába. A két helyi síhegy, a Gernkogel és a Sonn­ tagskogel folyamatosan karbantartott sípályáinak (1850 méterig), nagy teljesítőképességű hóágyúinak, mutatós síkunyhóinak és a táj szépségének köszönheti népszerűségét.

2o13-14 telének újdonsága A látványos G-Link ingapálya megnyitásával létrejött a Sankt Johann-Alpendorf – Wagrain – Flachau síhinta-összeköttetés! Sankt Johann-Alpendorfban gyermekbiztos 6 sz-es ülőlift és egy 8 sz-es ülőlift is létesül.

St. Johann központjából (600 m) a Hahnbaum felvonók visznek fel az 1200 méteres „házi síhegyre“, ahonnan megvilágítható szánkópálya is vezet le. Sankt Johann-Alpendorf messzemenően „családbarát“ üdülőhely. A szállodák családi ajánlatai az idén is vonzóak és a 3 síiskola hivatásos stábja mindig új ötletekkel kedveskedik a gyerekeknek. Továbbá: sí- és snowboardiskolák, síóvodák, síkölcsönzés, ingyenes síbusz, két teniszcsarnok, fallabda, fedett szállodai medencék, kuglipályák, mozipalota, éttermek, bárok, diszkók, hangulatos kunyhóvendéglők, 2 megvilágítható szánkópálya, esti szórakozási lehetőségek és sok más. EGY ÖTLET: Válassza a kényelmes és gyors repülőutat! A salzburgi repülőtértől Sankt Johann-Alpendorfig csak 55 km az út! Mérlegelje a vasút kedvező ajánlatait is!

21

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Sankt Johann-Alpendorf Ing.-Ludwig-Pech-Straße 1 5600 Sankt Johann T +43/(0)6412/6036 info@sanktjohann.com www.sanktjohann.com


A téli Gastein káprázatos és csupa élet Síelés vagy fürdés? Netán sífutás? Századfordulós szálloda vagy pongaui alpesi kunyhó? Gasteinben nem kell választanunk, mindent megtalálunk egy helyen!

SÍELÉS ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐK 7 x SZ, a kategória és ellátás megválasztható, 6 napos Ski Amadé síbérlet, 1-1 belépő az Alpesi Termálfürdőbe és a Sziklafürdőbe ÁRAK: reggelivel 

422,50 eurótól 506,50 eurótól

***FP-val üdülőlakás ellátás nélkül (2 főre) 415,50 eurótól

HÓ ÉS DZSESSZ HÉTVÉGE 2014.III.14-16-án és III.21-23-án

A Gastein-völgy nyílásánál látványos, magasba nyúló sziklafalak fogadnak. Első állomásunk az idilli Dorfgastein, hagyományos stílusú házaival, apró, áttekinthető központjával. Bad Hofgastein felé haladunk tovább, ápolt sétálóutca, üdülőhelyhez méltó szép park, mutatós szállodák tűnnek fel. A fokozatosan kiszélesedő völgyben terül el a harmadik település, Bad Gastein, és itt megtalálunk mindent, amit a Gastein-völgy híres nevének hallatán vártunk. Maga az ide vezető út is lenyűgöző, megérkezve pedig a századforduló korát idéző épületek emelkednek a hegyoldal kulisszái előtt. ­Vízesés zubog a mélybe és patak formájában tör utat a városka központján át.

Sípályák és .. termálfurdők A Gastein-völgybeli téli időtöltések közt első a síelés. Érdemes egészen kora reggel indulnunk, hogy az elsők közt hagyjunk

2 x SZ a választott ellátással, 2 napos Ski amadé síbérlet, 1 gasteini fürdőbelépő, pénteken és szombaton koncert ÁRAK: 3* szálloda FP 4* szálloda FP 5* szálloda FP 

nyomot valahol a több mint 220 kilométernyi pályán. De van más lehetőség is bőven, nagy élmény a sífutás és a hótalptúra is a finom porhavon. Öröm beszívni a friss hegyi levegőt. A délután közeledtével eltöprengünk, az Alpesi Termálfürdőbe vagy a Sziklafürdőbe menjünk-e. Vagy válasszuk szállodánk saját termálvizű wellnessrészlegét, esetleg próbáljuk ki a gasteini gyógytárnát? Mézes szauna vagy tárnaszauna lenne jobb? Mindegyik igen jól esik csontjainknak, ízületeinknek, egész szervezetünknek. Felélénkít és megújít, mint minden pillanat, amit a Gastein-völgyben töltünk.

22

227,– eurótól 263,– eurótól 375,– eurótól

ELÉRHETŐSÉG Gastein Tourismus Tauernplatz 1 5630 Bad Hofgastein T +43/(0)6432/3393-0 info@gastein.com / www.gastein.com


, e c la a P l e t o H t r o p S & Kur a kényelem palotája Páratlan szépségű panorámával várja a négycsillagos Kur- & Sport Hotel Palace Szállodánk ablakai a gasteini hegyekre nyílnak, elegáns előcsarnokát nyitott kandalló teszi hangulatossá. A bárban élő zene szól. Panorámás fedett uszoda, forróvizes pezsgőfürdő, szauna, gőzfürdő, gyógyfüves szauna, sóslevegős barlang, fűtött fekhelyek, Kneipp-kúra, élményzuhany és pihenő, szoláriumok, fitnessz, asztalitenisz, biliárd. Saját velúrszőnyeges teniszcsarnok, közvetlen bejárattal a szállodából. Szépségközpont, gyógykúra- és wellness részleg. Büféreggeli, 11-12-ig brunch. Büfévacsora a nemzetközi konyha fogásaival, itallal (bor, sör, üdítők).

JUBILEUMI 4=3 CSOMAGAJÁNLAT SÍELŐKNEK › szezonkezdettől 2013. XII. 21-ig › és 2014.IV.3-tól a szezon végéig 4 éjszaka 4 napos síbérlettel

384,– euró plusz üdülőhelyi díj 2,– euró/fő/nap

ELÉRHETŐSÉG Kur- & Sport-Hotel Palace Alexander Moser Allee 13 5630 Bad Hofgastein T +43/(0)6432/6715 F +43/(0)6432/6715-67 info@kurhotelpalace.at www.kurhotelpalace.at

.. ..

Téli udulés a Hochkönig régióban Romantikus pillanatok és nagyszerű sportlehetőségek

KIRÁLYI HÉT 7 éjszaka 6 napos Ski amadé síbérlettel, 20% engedmény síkölcsönzésnél ÁR:

323,– eurótól/fő Érvényes: szezonkezdettől 2013.XII.21-ig, 2014.I.4-től II.1-ig és III.15-től a szezon végéig

Salzburg tartomány e régiójáról elsőként a Hochkönig magasba emelkedő, cakkos csúcsai jutnak eszünkbe, de megvan itt minden, ami csak a téli szórakozáshoz és pihenéshez kell. A régióhoz 120 kilométernyi sípálya, 33 modern felvonó tartozik. Öt hegycsúcsot ejt útba a 32 km hosszú, 6700 m magasságkülönbségű és látványos panorámákban gazdag királytúra. A Hochkönig régió és négy másik kiváló síterep együttesen alkotja Ausztria legnagyobb síszövetségét, a 25 neves síüdülőhelyet, nem kevesebb mint 270 modern felvo-

23

nót és 760 kilométernyi sípályát számláló Ski amadét.

ELÉRHETŐSÉG Hochkönig Tourismus GmbH 5761 Maria Alm T +43/(0)6584/20388 F +43/(0)6584/20388-25 region@hochkoenig.at www.hochkoenig.at


Saalbach Hinterglemm Leogang sícirkusza Szabad a porond 200 kilométernyi sípályán, a hóhelyzet abszolút biztos és a lehetőségek végtelenje vár kicsikre és nagyokra! A változatosságot garantáljuk!

24


tronikus zene híveinek ezreit vonzó ­RaveOnSnow. A szabadtéri szórakozóhelyek világszerte legnagyobb téli fesztiválján dj-k és live actek szórakoztatják a közönséget. 48 órás nonstop elektronikus zene! 2014. január 17-19-én előkerülnek a pincéből a régi sílécek, kezdődik a leogangi Nosztalgia Sí Világbajnokság. Az Ausztriából, Németországból, Szlovéniából és Dél-Tirolból összegyűlő versenyzők gyapjúpulóverben, buggyos térdnadrágban, bőrcipőben és fa sílécekkel startolnak a leogangi Schanteilifttől. A maga nemében világszerte egyedülálló, havas terepen bonyolított mountainbike verseny, a White Style versenyzői 2014-ben január 31-én állnak rajthoz.

Sípályák, amerre csak a szem ellát

Saalbach Hinterglemm Leogang sícirkusza a végtelenség, a kényelem és a sokféleség világa. Több mint 200 kilométernyi sípálya, 55 kötélvasút és felvonó! Jó hír, hogy a téli szezon kezdetével új 6-6 személyes, fűtött, védőtetős ülésű lift váltja fel a Rosswald vontalóliftjét.

Sport és zenei kalandok Minimum fergetegesen, válogatott zenei kalandokkal, nagyszabású rendezvényekkel indul a téli idény a sícirkuszban. 2013. december 5-8. a Snow Mobile időpontja. Ausztria első és látványosságban felülmúlhatatlan motorosszán-versenyének résztvevői Hinterglemm központján száguldanak át. Hamisítatlan Grand Prix-légkörre számíthatunk 20 ezer nézővel, prominens személyiségekkel, a motoros sport legendás alakjaival. 2013. december 12-től 15-ig zajlik Saalbach Hinterglemm 20 éve elmaradhatatlan eseménye, a snowboardozás és az elek­

Felülmúlhatatlan havas szórakozást ígérnek az enyhe lejtésű hegyoldalak és carvingpályák, elsőrangúan kialakított hóparkok, szabadterepes síelésre alkalmas érintetlen területek és buckapályák. Több mint 40 síkunyhó vár gasztronómiai kalandokkal és lélegzetelállító hegyi panorámával. Két pályaszakaszon is van símozi, ahol bárki megörökítheti és skiline-nal kiértékelheti teljesítményét. A sícirkuszban ös�szesen 30 ingyenes WLAN-hotspot és letölthető Saalbach Hinterglemm és Saalfelden Leogang alkalmazás áll rendelkezésre.

Érezd jól magad Mindig van valami izgalmas sport és szórakozás a sípályákon túl is, sötétedés után is. Megvilágított hóparkok, tubing, az icekart, a hómobilozás, szánkózás reflektorfényben, izgalmas pályán. Leogangban 130 km/h sebesség mellett élvezhetjük a hegyi panorámát a világ egyik leghosszabb és legsebesebb acélsodronyos csúszdáján, az 1,6 km-es XXL Flying Fox-on. Napközben a jobbnál jobb síkunyhók, este a pubok, bárok, diszkók, élőzenés rendezvények csábítanak. Ha túrázni támad kedvünk, keressük fel az egykilométeres erdőhatár túrautat és a hozzá tartozó 200 méter hosszú függőhidat Saalbach Hinterglemm völgyzárójánál, páratlan élmény! Remek dolog a hótalptúrázás is a pompás havon, ha pedig romantikára vágyunk, kocsizzunk ki csilingelő lovas szánnal, vagy egyszerűen csak adjuk át magunkat az elsőosztályú wellness szállodák kényelmének.

25

SÍOROSZLÁN ÁTALÁNY 7 x SZ, 6 napos síbérlet a sícirkuszba. Érvényes: 2014.I.7-től IV.21-ig. ÁRAK személyenként: reggeliző panzióban ***szállodában ****szállodában

406,– 534,– 719,–

eurótól eurótól eurótól

A 6 év alatti gyerekek szállása ingyenes.

ELÉRHETŐSÉG SAALFELDEN LEOGANG TOURISTIK GmbH Mittergasse 21a 5760 Saalfelden T +43/(0)6582/70660 info@saalfelden-leogang.at www.saalfelden-leogang.com

SÍELÉS HATÁROK NÉLKÜL 7 x SZ, 6 napos síbérlet a sícirkuszba. Érvényes: 2014.I.11-től II.8-ig. ÁRAK személyenként: reggeliző panzióban ***szállodában ****szállodában

519,– 769,– 1129,–

holiday@saalbach.com

ELÉRHETŐSÉG TOURISMUSVERBAND SAALBACH HINTERGLEMM Glemmtaler Landesstr. 550 5753 Saalbach T +43/(0)6541/6800-68 F +43/(0)6541/6800-69 contact@saalbach.com www.saalbach.com

eurótól eurótól eurótól


A salzburgi Saalach-völgy téli élményvilága A Salzburg tartomány, Tirol és Bajorország alkotta háromszögben pompás síterepre, az Almenwelt Loferre vár három üdülőhely: Lofer, St. Martin, Unken és Weißbach KÓSTOLÓ A SÍELÉSBŐL › 4 x SZ reggelivel vagy félpanzióval › 3 napos síbérlet az Almenwelt Lofer terepre és síbusz panzió SZR 2Á sz. fogadó FP 2Á sz. 

179,– eurótól/fő 279,– eurótól/fő

HÓKRISTÁLY ÉS NAPFÉNYES SÍELÉS HETEK › 7 x SZ reggelivel vagy félpanzióval › 6 napos síbérlet (Heutal-Unken + Almenwelt Lofer) panzió SZR 2Á sz. fogadó FP 2Á sz. Közvetlenül Lofer központjából kényelmesen, az új Almbahn 1 felvonóval jutunk fel Ausztria legszebb magashegyi síterepére, az Almenwelt síterepre. St. Martin és Lofer között félórás ütemben síbuszok közlekednek, naponta többször indul síbusz Weißbachba és Unkenbe, valamint a Heutal síterepre is.

299,– eurótól/fő 459,– eurótól/fő

Érvényes: 2014.I.4. – II.1. és III.8-30. és IV.12-21. Gyerekeknek 12 é-ig a szülők szobájában INGYENES!

Új, családbarát felvonó

sától függetlenül kényelmes síelési lehetőséget a gyerekeknek.

Az Almenwelt Lofer síterepen gyerekeknek is biztonságos 8 személyes ülőlift visz fel a Schwarzeckre (1565 m). Az új felvonóról nyíló grandiózus körpanoráma és a terep új pályái méltán teszik népszerűvé Ausztria legszebb magashegyi síterepét. Az új családbarát felvonó világszerte újdonságot képvisel a maga nemében: ez az első gyermekbiztos variáns a lábtartóval, védőtetővel és fűtött ülésekkel ellátott 8 személyes ülőliftek között. A gyermekek gyakorlóterepén modern, 180 méter hosszú fedett szállítószalag biztosít az időjárás alakulá-

A síüdülés élményekben gazdag napjai esténként szórakozással telnek a helyi lokálokban. Unkennél, a mélyhavas Heutal völgyben az északi sportoknak is nagy szerep jut az alpesi síelés mellett. A magashegyi sífutópályák egészen Bajorországig, a Winklmoos­ almig nyúlnak. A Heutal kínálatából nem hiányzik a biatlon és a jégmászás sem! Jó tudni, hogy a családbarát átalánydíjas ajánlatok keretében a gyerekek 12 éves korig ingyen szállnak meg a szülők szobájában.

26

ELÉRHETŐSÉG Salzburger Saalachtal Tourismus Nr. 310 / 5090 Lofer T+43/(0)6588/8321 info@lofer.com www.lofer.com


Zell am See-Kaprun: Engedj a varázsnak! Gleccser, hegyek és tó. Alpesi tél 100 százalékos hógaranciával a Kitzsteinhorn, a Schmittenhöhe és a Maiskogel vidékén HÓBIZTOS SÍELÉS A GLECCSEREN 7 x szállás FP-val *** szállodában, 6 napos síbérlettel, síkölcsönzésnél 5 napot fizet, 6-ot kap ÁR:

525,– eurótól/fő Érvényes: 2013.X.12. – XI.29.

HÓBIZTOS

A téli Zell am See-Kaprunra gondolva a 3000 méter magas Kitzsteinhorn gleccserének örök hava és jege jut eszünkbe, aztán a Zelli-tó befagyott víztükre. Ez az álomszép vidék a téli sportok bármely válfajára lehetőséget ad. Három változatos síterepén megtalálják számításukat a legjobb sízők, a kényelmesebbek, a családok apraja-nagyja és a kezdők is. A régió a sípályákon túl is a téli sportok széles kínálatát tárja elénk. Sífutó és gyalogtúrákra, hótalpas kirándulásra indulhatunk a hóborította vidéken, izgalmas szánkópartikat rendezhetünk és a jeges sportoknak is hódolhatunk a Zelli-tó természetes jégtükrén.

A gleccserről a SPA-ba A „Gipfelwelt 3000“ kiállítás a MagasTauern Nemzeti Park háromezres hegycsúcsainak lenyűgöző alpesi kincsestárát nyitja meg látogatói előtt. Lélegzetelállítóan

7 x szállás FP-val *** szállodában, 6 napos síbérlettel, síkölcsönzésnél 5 napot fizet, 6-ot kap (vagy síszervizelés 50% engedménnyel), Zell am See és Kaprun síiskoláira szóló 15 eurós utalvány ÁR:

555,– eurótól/fő Érvényes: 2013.XI.30. – XII.21., 2014.I.4. - II.8. és III.8. – IV.12. szép körpanoráma nyílik a két új kilátóteraszról, melyeknek egyike, egész Salzburg tartomány legmagasabb kilátója, a „Salzburg tetején” nevet viseli. De ne hagyjuk ki a többszörösen kitüntetett Cinema 3000-t, a csúcson épült új éttermet és a „Nemzeti Park Galériáját“ sem, mert itt szórakozva, gyönyörködve bővíthetjük ismereteinket. Ha pedig később lazításra támad kedvünk, keressük fel a TAUERN SPA több mint 20000 m²-es vízi és szaunabirodalmát. Változatos rendezvények, kulináris különlegességek, tökéletesen karbantartott hóparkok és ugratós pályák, valamint a Schmittenhöhe új „fun-slope“ pályája egészítik ki a vakációs kínálatot.

27

ELÉRHETŐSÉG Zell am See-Kaprun Tourismus Brucker Bundesstraße 1a / 5700 Zell am See T +43/(0)6542/770 welcome@zellamsee-kaprun.com www.zellamsee-kaprun.com


Hó, amerre csak a szem ellát Fotó: Huber Fotografie

Mittersilli síszafari a nemzeti parkból a Kitzbüheler Streifre! A kitzbüheli síterep legdélibb belépési pontján, Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden régióban új dimenziókra terjed a síszafari fogalma. A Kitzbüheler Alpen felvonóval egyenesen a Resterkogel hegyi állomására jutunk Mittersill-Hollersbachból. Ott pedig 170 kilométernyi tökéletesen előkészített sípálya vár ránk, valamint a Hanglalm snowpark, kijelölt sípályákon túli útvonalak sokasága, hangulatos melegedő kunyhók és éttermek. Hollersbachból érhetjük el a legendás Kitzbüheler Streifet, méghozzá a sílécek lecsatolása nélkül!

SÍVAKÁCIÓ A KITZBÜHELI-ALPOKBAN › 7 éjsz. reggelivel vagy FP-val › s íbérlet 7-ből 5 napra a Kitzbüheler Alpen felvonóra › 1 téli gyalogtúra › 1 belépő a Nemzeti Park élménybirodalmaiba

399,– eurótól/fő Érvényes: 2014.I.4. – II.1. és. III.8. – IV.27.

ELÉRHETŐSÉG Mittersill Plus GmbH Stadtplatz 1 / 5730 Mittersill T +43/(0)6562/4292 F +43/(0)6562/5007 welcome@mittersill.info www.mittersill.info

Fedezd fel a Wildkogel síarénát! HÓKERINGŐ ÁTALÁNY 7 x SZ, 6 n. síbérlet, 3 nap v. 5 x ½ nap sítanf. (5 é-től) v. 6h snowboard v. 3 nap v. 5 x ½ nap óvoda. ÁR: kiadó sz/panzió, SZ/R: 

400,– eurótól/fő ***szálloda/FP: 570,– eurótól/fő üd.lak. (ell. nélk.): 450,– eurótól/fő Érvényes: 2014.I.11.–II.1. és 2014.III.15.–IV.12-ig

Családok, kezdők és újrakezdők ideális síterepe A Wildkogel aréna síterephez 55 km-nyi sípálya tartozik, ezek 85 %-a könnyű vagy közepes, így ideális mindazoknak, akik először vagy hosszabb kihagyás után csatolják fel a síléceket. Tavaly óta 6 sz-es, védőtetős Frühmesser ülőlift közlekedik. A síterep 2013. XII. 7-8-án, aztán folyamatosan XII. 14-től 2014. IV. 21-ig, naponta 8.45-től 16.15-ig tart nyitva. Érdekességei közé tartozik, hogy itt van a kivilágított szánkópályák leghosszabbika. Kedden, pénteken és szombaton lehet este szánkózni, egészen 18.30-ig.

28

ELÉRHETŐSÉG Tourismusbüro 5741 Neukirchen am Großvenediger T +43/(0)6565/6256 info@neukirchen.at Tourismusbüro 5733 Bramberg am Wildkogel T +43/(0)6566/7251 / info@bramberg.at www.wildkogel-arena.at


.. ..

Alpesi udulés a .. Rudolfshutte✩✩✩-ben Természet. Gondtalan napok. Nyugalom. Sívakáció 2315 m-es magasságban a Magas-Tauern Nemzeti Parkban, a Weißsee gleccserbirodalmának síterepén A RUDOLFSHÜTTE*** ÁRAJÁNLATA 7 éjszaka 2 felnőtt és 2 gyerek számára félpanzióval és 6 napos, az érkezés napjától érvényes síbérlettel. ÁR:

809,–

eurótól/szoba

A RUDOLFSHÜTTE*** CSALÁDI AJÁNLATA

Magashegyi szállodánkban, a Rudolfs­ hüttében gondtalanul telnek a téli üdülés napjai. A síterep időveszteség nélkül azonnal elérhető! Aránylag kicsi és családias, de remek síterep ez, 23 kilométeren minden nehézségi fokú pálya megtalálható, mindenki kiválaszthatja a tudásának megfelelő változatot. A sítúrázók is többféle útvonalon indulhatnak el, sőt a freeriderek sem fognak csalódni.

Kicsik és nagyok örömére A gyerekeket jól képzett edzők tanítják az új Kinderland, azaz gyerekbirodalom modern varázsszőnyegekkel felszerelt pályáján, és természetesen síkölcsönzési szolgáltatást is biztosítunk. A síelésen kívül bőven van más téli időtöltés is: különböző útvonalú hótalpas túrák, jégmászás a befagyott vízeséseken, vagy egyszerűen csak pihenés a napsütésben és gyönyörködés a csodálatos panorámában.

Szülőkkel érkező 2 gyereknek 12 éves korig INGYEN: ingyenes szállás a családi szobában és ingyenes síbérlet az egész tartózkodás idejére!

A panorámás uszodából vagy a szálloda szaunájából is jól esik kitekinteni a környék pompás hegyeire. A wellness kínálatot fitnesszközpont, tepidárium, szolárium, infralámpás kabin egészíti ki. A kétágyas és családi szobák kényelmesek, lakályosak. Az önellátásra vállalkozók kibérelhetik alpesi menedékkunyhónkat és van többágyas szobánk is hegymászók számára. Szállodánk étteremmel egybekötött előcsarnokában 3 emelet magas beltéri mászófal emelkedik. Átmeneti időtöltésként asztali foci, biliárd, nyíldobás (darts), Nintendo Wii konzol, gyerekmozi és játszószoba, a szálloda halljában ingyenes W-LAN kínálkozik, de kellemesen telnek az esték a bárban vagy a kandallónál is.

29

ELÉRHETŐSÉG Berghotel Rudolfshütte *** Stubach 82 5723 Uttendorf T +43/(0)6563/8221-0 F +43/(0)6563/8221-59 info@rudolfshuette.at www.rudolfshuette.at


Raurisi-völgy: a valódi tél élménye Ez a völgy egyike a Magas-Tauern Nemzeti Park gyöngyszemeinek

TÉLI ÉLMÉNYVAKÁCIÓ RAURISBAN › 7 éjszaka 3* szállodában › 1 hótalptúra vezetővel › 1 fáklyás túra › 1 lovas szánkózás › 1x szánkózás természetes pályán › 1 hegy- és völgymenet a Rauriser Hochalmbahnen felvonóval ÁR:

347,– eurótól/fő Érvényes: 2014.I.4. – III.22.

ALPESI SÍVAKÁCIÓ › 7 éjszaka üdülőlakásban (2 hálófülke) › 6 napos síbérlet a Rauriser Hochalmbahnen felvonóra › 4 napos sítanfolyam v. 4 x ½ napos snowboard tanfolyam › kölcsön sífelszerelés 4 napra

A Raurisi-völgyben változatos téli élményvilág nyílik meg előttünk. Itt távol vagyunk a hétköznapok zajától és hamisítatlan téli mesevilág fogad: érintetlen tájak, puha, mély hó borította hegyoldalak, ámulatba ejtően szép hegyi panoráma, kikapcsolódási lehetőségek és havas sportok egész sora.

Kiemelkedő természeti élmények A Raurisi-völgyben lépten-nyomon érzékeljük a természet lenyűgöző erejét. Látogassunk el a Kolm Saigurn völgyzáróhoz, amely évszázadokon át az aranybányászat központjának számított és ma is őrzi az aranyásók korának emlékeit. Ma a hótalpas és sítúrázók, valamint a jégmászók teszik itt próbára tudásukat. Bőven van mód kényelmesebb téli időtöltésre is a 30 km-nyi téli túraúton, 30 km-nyi sífutópályán, 2 szánkópályán. Romantikus időtöltés a kikocsizás lovas szánnal. A völgyben ingyenes buszjárat közlekedik, minden könnyen elérhető.

ÁR: Egy ötlet: A nemzeti park felügyelői vezette hótalptúrákon sok érdekeset tudhatunk meg erről a téli élményvilágról.

443,– eurótól/fő

Érvényes: 2013.XII.14-20. és 2014.III.15. – IV.6.

A Rauriser Hochalmbahnen síterepe A Rauriser Hochalmbahnen családias síterepének széles pályái az erdőhatár fölött terülnek el. Pompás kilátás nyílik innen a Magas-Tauern csúcsaira és hangulatos menedékkunyhókban sincs hiány. A kényelmes felvonóval gyorsan feljutunk a 2175 méteres magasságba.

3o

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Raurisertal Sportstrasse 2 / 5661 Rauris T +43/(0)6544/20022 info@raurisertal.at www.raurisertal.at


Viehhofen: Vakáció Saalbach sícirkuszában Saalbach-Hinterglemm-Leogang és Zell am See közvetlen közelében

VIEHHOFENI SÍVAKÁCIÓ › 7 éjszaka reggeliző panzióban › 6 napos síbérlettel Saalbach Hinterglemm Leogang sícirkuszába ÁR: személyenként, kétágyas szobában 405,– eurótól

Vendégeinket ingyenesen síbusz szállítja Saalbach 4 km-re fekvő sícirkuszába. Onnan 7,5 km-es, szép sípálya vezet Viehhofenbe. Helyben elérhető: gyakorlólift, síiskola, téli túrautak, síkölcsönzés, természetes korcsolyapálya, jéglövészet, íjlövészet, quad/ négykerekű segédmotoros kerékpár, ­buggy. A Kitzsteinhorn gleccserének síterepe csak 20 km-re van tőlünk. Viehhofen szép fekvésű falu négycsillagos szállodával, üdülőparkkal, fogadókkal, sok magánpanzióval és kiadó üdülőlakással, kempinggel.

Gaissau-Hintersee: l a v ó h s e t e z s é m r e t ió Vakác A síelés zavartalan öröme 40 km tökéletesen karbantartott pályán

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Viehhofen Dorfplatz 104 5752 Viehhofen T +43/(0)6542/68559 info@viehhofen.at www.viehhofen.at

SÍÜDÜLÉS A JAVÁBÓL 4 éjszaka félpanzióval, elh. 2Á sz-ban, 3 napos síbérlet ÁR: fogadóban: 3*- 4* szállodában: 

225,– eurótól/fő 309,– eurótól/fő

Érvényes: 2014.I.7 – 31. és 2014.II.23. – III.30. Foglalási cím: info@agentur-montesole.com

dezvények színesítik a napokat, tíz hangulatos síkunyhó várja a vendégeket, van síkölcsönző és síiskolai oktatás is. Nálunk, a természetes hó paradicsomában a tél valódi örömeire talál! © Fuschlseetourismus/Erber

Gaissau-Hintersee síhintája a nagy síterepektől távolabb, de Mozart városától, Salzburgtól csak 30 percre esik. Kényelmes, családias síterep ez 700 és 1600 m közötti

magasságban. A sípályák összesített hos�sza 40 km, ebbe a legkülönfélébb nehézségi fokú pályák tartoznak és nem hiányzik a snowboardos park sem. Változatos ren-

31

ELÉRHETŐSÉG Gaissauer Bergbahn GmbH Gaissau 187a / 5421 Krispl T +43/(0)6240/270-0 winterfreuden@gaissauhintersee.at www.gaissauhintersee.at


Obertauern a hó és a tél fellegvára Fenn a magasban, egész Salzburg tartomány legmagasabban fekvő síterepén november végétől május elejéig minden feltétel együtt van a téli sporthoz és vakációzáshoz ÁTALÁNYDÍJAS HETI AJÁNLATOK Kedvező heti átalányajánlatok 6 napos síbérlettel az alábbi időpontokban: › 2013.XI.20. – XII.21.: szezonnyitó hetek › 2014.I.11. – II.1.: porhó hetek › 2014.III.22. – IV.12. és IV.19. – V.4.: napfény és jó hangulat hetek

BOBBY TÉLI AJÁNLATA: TANULJ MEG SÍELNI 165,- EURÓTÓL › A 2013-14-es idényben is érvényes partnereinknél, gyerekeknek és fiataloknak 15 éves korig. Részletek a www.obertauern.com honlapon. A tél örömeire vágyunk, pedig még alig szállingóznak a hópelyhek, vagy itt a tavasz és elolvadt az utolsó hó is? Ha így van, Obertauernben a helyünk! Egész Salzburg tartomány legmagasabban fekvő síterepe egyike az Alpok-vidék legbiztosabb hóhelyzetű régióinak.

Sportlehetőségek végtelenje A fantasztikusan szép salzburgi hegyek között, 1630 és 2313 méter közötti magasságban a téli sportok óriási kínálata várja a sportolókat. 100 kilométernyi álomszép sípálya, egy kabinos felvonó, 18 ülőlift, egy ülőszékes/kabinos kombinált felvonó, 6 húzófelvonó, 26 kilométernyi pompás sífutópálya, a Bibo Bär családi sípark és egy a freestylerek érdeklődésére méltán számot tartó újjáalakított snowpark.

Az ágyból egyenesen a pályára Bárhol szálljunk is meg itt fenn a magasban, biztosak lehetünk, hogy közvetlen ­közelben találjuk a 100 kilométeres pályahossz valamelyik pontját. Így hát Ober­­ tauernben érvényes az ún. „ski-in/ski-out“ garancia, síbuszközlekedésre nincs szükség. Obertauernhez tartozik az alpesi térség legközkedveltebb sípályarendszereinek egyike, a Tauernrunde. Itt egymásba kapcsolódnak a remek lesiklópályák, a síléc lecsatolása nélkül juthatunk el bárhonnan bárhová. Obertauernben a legmodernebb szállodákat és üdülőlakásokat találjuk, kiemelt szintű wellness- és fitnesszkínálatot, változatos vásárlási lehetőségeket, izgalmas esti és éjszakai szórakozást kínáló lokálokat minden mennyiségben. Számtalan ext-

32

rakategóriás rendezvényre és hamisítatlan vakációs hangulatra számíthatunk. Újdonság, hogy az online foglalás garantáltan működik!

ELÉRHETŐSÉG Tourismusverband Obertauern Pionierstraße 1 / 5562 Obertauern T +43/(0)6456/7252 info@obertauern.com www.obertauern.com


Téli üdülés a napfényes Lungauban Lungau üdülőrégió télen is a hegyi sportok fellegvára, hóhelyzete abszolút biztos. Izgalmas sportolási lehetőségek valóságos tárháza kicsiknek és nagyoknak LUNGAUI SÍÉLMÉNYEK (min. 5 éjszakára foglalható) 7 éjsz., 6 napos lungaui síbérlet, választhatóan 1 belépő a „FürdőSZIGETre“, a Samsunn vitál- és wellnessközpontba, Mauterndorf várába vagy fogyasztás síkunyhóban (f-nek 8,00 eurós, gy-nek 5,00 eurós), 10 % engedmény síszervizelésre/síkölcsönzésre, 10 % engedmény síoktatásnál. ÁRAK/FŐ, 2Á sz-ban:

383,– e urótól magán/falusi/ panzió/SZR

537,– eurótól ***szálloda/fogadó/FP 726,– eurótól ****szálloda/FP 1080,– e urótól üd.lakás (2 f + 2

© Ferienregion Lungau, Heiko Mandl

Salzburg tartomány legdélibb fekvésű üdülőrégiója, az egyéni hangulatú Lungau a vakációs lehetőségek végtelenjét kínálja vendégeinek. Ezt az átlagosan 1000 méteres tsz. fölötti magasságban elterülő régiót nem hiába tartják számon az aktív pihenés bázistáboraként. Szállásra szállodákban, fogadókban, biogazdaságokban találunk, csak választanunk kell. A kiadós éjszakai pihenés előtt elmerülhetünk Lungau csillagos egének csodáiban a remek levegőn. Reggel felüdülve kezdhetjük és kedvenc sportunknak szentelhetjük a napot!

Tél határok nélkül A több mint 140 kilométernyi sípályát számláló Grosseck-Speiereck, Katschberg-Aineck és Fanningberg síterepekkel a legigényesebb síelők is meg lesznek elégedve. A pályák 2000 méteres magasságbeli fekvésük miatt abszolút hóbiztosak is. A sípályákon túl kb. 200 kilométernyi sífutópálya, több tucatnyi sítúraútvonal, ro-

gy. 15 é-ig)

mantikus téli túrautak és helyes kis alpesi menedékkunyhók várnak. Ráadásul az egész országban itt a legmagasabb a napos órák száma!

Érvényes: szezonkezdettől - 2013.XII.20., 2014.I.11-31., 2014.III.15. – IV.21. (a szezon végéig).

Egyetlen síbérlettel A lungaui sírégióban mindössze egyetlen síbérletre van szükségünk, ezzel szabad az út a lungaui sípályák mindegyikén. Szállásunk és a pályák közt ingyenes, környezetbarát síbuszokkal közlekedhetünk egész Lungauban. Ha messzebbre akarunk kalandozni, döntsünk a még nagyobb távlatokat megnyitó LUNGO síbérlet mellett: ez az egy bérlet 300 kilométernyi sípályára érvényes a Katschbergtől kezdve Lungaun át egészen Obertauernig.

33

ELÉRHETŐSÉG Ferienregion Lungau Rotkreuzgasse 100 5582 St. Michael/Lungau T +43/(0)6477/8988 F +43/(0)6477/8988-20 info@lungau.at www.lungau.at www.facebook.com/lungauferien


Garantáltan remek tipp: a Katschberg! Salzburg legdélebbi síterepe 100 %-os hógaranciával. Szállodák a pályánál !

34


6 km-rel távolabb, Rennweg településen családias panziók, fogadók és üdülőlakások állnak rendelkezésre. Az ingyenes síbusszal mindössze 10 perc az út a síterepre. A hóborította alpesi legelők menedékkunyhói télen is nyitva tartanak és étellel-itallal várják a napsütötte teraszon megpihenni vágyó éhes síelőket. Síelés után is érdemes benézni, az esti órákban magasba hág a hangulat.

Időtöltés a sípályákon túl

A szállodából közvetlenül a pályára – ez a kényelem a Katschberg minden vendégének jár! Az 1640 és 2220 méter közötti fekvésnek köszönhetően mindig biztos a hóhelyzet. A pályák állapotát 100%-ban garantálják a modern hóágyúk is. A Katschberg rajongói összesen 70 kilométernyi pályán síelhetnek! Az Alpok napos oldalán vagyunk, igen magas a napsütéses órák száma és délies a vakációs hangulat is, mindenki laza és jókedvű, családok, felnőttek, gyerekek. A gyerekeknek külön pályájuk van a „Katschi“ gyermekbirodalmában. Rajzfilmfigurák szólalnak meg és biztatják az elhaladó gyerekeket, akiket egy biztonságos tányéros felvonó, a Mini-Jet juttat vissza a starthoz. A Katschberghöhe-n bőven van családbarát szállás, 4 csillagos szállodákban, üdülőlakásokban, menedékkunyhókban és vendégházakban. A szállodákból általában nem hiányzik a nagyvonalúan kialakított wellness részleg, és az üzemeltetők, igazodva a családos nyaralók igényeihez, gyermekfelügyeletet, gyermekeknek fenntartott helyiségeket és gyermekmenüt is biztosítanak.

› Sífutás: 16 km igényes magashegyi sífutópálya (skating és klasszikus) a Katschberghöhe-n, 8 km sífutópálya Pöllatal/ Rennweg. Vendégváró kunyhók mindkét útvonal mentén. › 30 km téli túraút, vezetett hótalptúrák, szánkózás (kedden és szombaton megvilágított pályán is), családi szánkótúra a Gamskogelhütte kunyhóhoz (szánkó kölcsönözhető), fáklyás túrák. › Naponta többször indul lovas szán, van alpesi lovasközpont és téli pónibirodalom. › Korcsolyapályák Rennweg településen és a Katschbergen (22:00 óráig ki van világítva). › Téli geocaching: kincskeresés a hóban elektronikus eszközzel, rejtvény, nyomkövetés – kaland és természeti élmény, a gyerekek különösen szeretik. GPS ingyenesen kölcsönözhető a Katschberg és a Rennweg turisztikai irodáinál, a nehézségi fokot magunk választhatjuk meg. › A Katschberg kalandparkja: hegymászós feladatok 150 állomáson. Télen is nyitva, bejelentkezés és min. 6 látogató esetén.

KATSCHBERGI SZEZONNYITÓ 3 x szállás félpanzióval **** szállodában a pályánál, 2 napos TOP síbérlettel ÁR: személyenként, 2Á sz-ban

306,– eurótól Érvényes: 2013.XII.1-21. (érkezés XII.18-ig)

NAPFÉNYES SÍELÉS ÁTALÁNY 4 x szállás üdülőlakásban, 3 napos TOP síbérlettel ÁR: személyenként (min. 4 főtől)

146,– eurótól Érvényes: 2014.I.11. – II.1. (érkezés vas., hétfő, kedd), III.8. – IV.12. (érkezés bármikor)

TÉLI ÖRÖMÖK ÁTALÁNY 7 x szállás félpanzióval *** szállodában, 6 napos TOP síbérlettel ÁR: személyenként, 2Á sz-ban

485,– eurótól Érvényes: 2013.XII.1. – 2014.IV.20. (kivéve: 2013.XII.24. – 2014.I.4.)

Tényadatok › 10 szálloda közül 9 közvetlenül a sípályánál van › 70 km lesiklópálya › melegedő pavilonok › megvilágítható sípályák › hógarancia: 100%-os havaztatás › a felvonók legmodernebbjei › sípálya gyerekeknek › KIVÁLÓ családi szállodák › Katschi fotóállomás › ingyenes WLAN › szánkópálya (megvilágítható) › és sok más

35

ELÉRHETŐSÉG TOURISMUSREGION KATSCHBERGRENNWEG MARKETING GMBH Katschberghöhe 30 9863 Rennweg am Katschberg T +43/(0)4734/630 vagy 330 F +43/(0)4734/753 vagy 3305 office@katschberg-rennweg.at www.katschberg.at


Mókás családi sívakáció a Dachstein Westnél 15 izgalmas, vicces pálya, síelési lehetőség összesen 140 elsőrangúan karbantartott kilométeren, jó ajánlatok, geocaching, jópofa síkunyhók a legjobb falatokkal ADVENTI SÍÜDÜLÉS › R emek sívakáció és hangulatos karácsonyi vásárok a Lammer völgyében és Salzkammergutban. › 3 éjszaka 2 napos síbérlettel személyenként 2Á szobákban

159,– eurótól/fő

Érvényes: szezonkezdettől 2013.XII.20-ig

EGY HÉT SÍELÉS ÉS SZÓRAKOZÁS › V áltozatos lehetőségek: workshopok, tréning, kulturális ajánlatok. 6 éven aluliak szállása és síbérlete ingyenes! › 6 éjszaka 3 napos síbérlettel A Dachstein West síterep – Gosau-Russ­ bach-Annaberg – mókás pályái plusz érdekességekkel tetézik meg a síelés élményét. Végtelen sok izgalom és móka adódik a fantasztikus buckapályákon, a „Snow Parkban“, az időméréses pályaszakaszokon, a startgépes hókrosszpályákon és a hullámpályákon. A gyakorlott sízők a világkupagyőztes Marcel Hirscherről elnevezett versenypályán tehetik próbára tudásukat. „Csupa mulatság – pályán innen és túl!““ mottónk jegyében a sípályákon túl is igyekszünk számtalan mókás szórakozást biztosítani vendégeinknek. Ezek egyike a GPS-készülékre (vagy mobiltelefonra) támaszkodó közkedvelt és trendi „kincskeresés“, a „geocaching“. Kínálatunk folyamatosan bővül, a közelgő idény újdonsága, hogy készülékeket adunk kölcsön és bevezető tanfolyamot biztosítunk a kezdőknek. A régióra jellemző jóízű ételekről, italokról és az evés-ivás közbeni jó hangulatról a síkunyhók vendégszerető gazdái gondoskodnak.

személyenként 2Á szobákban

285,– eurótól/fő

Érvényes: 2014. március 8-15. Tájékoztatás és foglalásfelvétel: www.dachstein.at

Remek családi szórakozás Síterepünk könnyen, gyorsan elérhető. Specialitásunk a családi kirándulók és sívakációzók fogadása. Már a gyerekeknek is sokféle lehetőséget ajánlunk, az első síelési leckéktől az egészen komoly, technikát tökéletesítő síoktatásig. Vannak gyakorlóliftjeink, varázsszőnyegeink, meseszlalom-pályáink, hóváraink, síkarusszelünk, gyerekeknek való buckapályáink és sok más! Egyéves kortól gyermekfelügyeletet is biztosítunk. A nagyobb gyerekeknek és a

36

fiataloknak a közkedvelt „Kid’s Cross Ötscherparkot“, a „Rookie Parkot“ és a „youngsters freestyle parkot“ ajánljuk. Ezek arra is alkalmasak, hogy ki-ki tökéletesíthesse tudását, újoncok és „profik“ egyaránt. A síterepünkön működő elsőrangú síiskolák változatos ajánlatokkal igyekeznek igazodni a különböző korcsoportok igényeihez. ELÉRHETŐSÉG Skiregion Dachstein-West Gästeservice Tennengau T +43/(0)6245/70050 info@tennengau.com www.dachstein.at


A salzburgi tél élménye falun Feledhetetlen vakáció falusi vendéglátóknál és a sípályán A GROSSARLI HOLZENHOFBAN › 3 éjszaka, önellátás (max. 10 fő) a großarli „Holzenhof“ parasztházban › h ótalptúra vezetővel › h elyi jellegű apró ajándék

85,– eurótól/fő, önellátással (6 főtől) Érvényes: 2014.I.4-től II.1-ig www.farmholidays.com/holzenhof

A ST. VEITI BOGNERHOFBAN › 7 éjszaka a „Bognerhof“ új üdülőlakásában St.Veitben, falusi reggelivel › e gy kupica üdvözlésül

240,– eurótól/felnőtt és 140,– eurótól/gyerek Télidőben, mikor pompás hótakaró lepi be Salzburg tartomány hegyeit és alpesi legelőit, remek üdülésre várnak a falusi gazdaságok és alpesi kunyhók legszebbjei. A téli sportok élménye még különlegesebb, ha az alpesi vidék téli mindennapjainak megismerésével ötvözzük. Alig lépünk ki szállásunk ajtaján, szinte máris a sípályán, sífutópályán vagy a szánkópálya mentén találjuk magunkat, nem kell hát sokáig keresgélni! A vendéglátó gazdaságok és alpesi házikók többsége közvetlenül a síterepen található. Megéheztünk? A szánkózással, hótalpazással, lovas szánkózással töltött élményteli nap végén jól esnek a falusi vendéglátók tálalta házi fogások és sütemények, kedvünk támad megérdeklődni a régi falusi receptek titkait.

Szállás hegyi kunyhóban Vakációzzunk hegyi kunyhóban! Ismerkedjünk meg az egészen egyszerűtől a luxuskivitelűig terjedő gazdag kínálattal. A tűzifa illata, a tűz pattogása, a levegő frissesége különleges élmény és itt még megtalálhat-

Érvényes: 2013-2014 telén www.farmholidays.com/bognerhof

Már most érdemes tájékozódnunk. Rendeljük meg a Falusi üdülés új ingyenes katalógusát és intézzük el mielőbb az online foglalást.

juk a mindennapi életből már-már eltűnő nyugalmat. A hegyi kunyhó remek szálláshely, a minőséget rendszeresen ellenőrzik. A salzburgi falvakban és fenn a hegyek közt a tájak legszebbjei, a házi konyha legjobb ízei várnak, nem beszélve a remek sípályákról. Mindezt még nagyobb élmén�nyé teszi falusi vendéglátóink vendégszeretete, őszinte igyekezete. Csodálatos napok várnak ránk Salzburg tartomány legszebb gazdaságaiban és alpesi kunyhóiban.

37

ELÉRHETŐSÉG Urlaub am Bauernhof im SalzburgerLand Schwarzstraße 19 5020 Salzburg T +43/(0)662/870571-341 F +43/(0)662/870571-326 uab@lk-salzburg.at www.farmholidays.com/salzburgerland


FORDULJON HOZZÁNK! › INFORMÁCIÓK ELSŐ KÉZBŐL!

Forduljon hozzánk személyesen! Munkatársaink jól kiismerik magukat és ingyenesen adnak tanácsot. T +43/(0)662/6688-44 | info@salzburgerland.com

(hétfőtől péntekig 08:00 – 17:00 óráig)

› FOGLALJA LE SZÁLLÁSÁT ELŐRE!

Egy kattintásra több mint 4000 ajánlatot kap. booking.salzburgerland.com | info@salzburgerland.com | T +43/(0)662/6688-44

› S ALZBURGERLAND.COM

magyar nyelven

Fedezze fel Salzburg tartomány megkapóan szép tájait! Tájékozódjon, meg fogja találni az elképzeléseinek legmegfelelőbb ajánlatot.

VIDEÓK

www.youtube.com/salzburgerland

SZKENNELJE BE

ONLINE RENDELHETI MEG › TÁJÉKOZTATÓINKAT Üdüléséhez nálunk találja meg a prospektusok, tájékoztatók legjobb választékát.

› A SALZBURGI SZUPER SÍKÁRTYÁT Váltsa meg a Salzburg tartomány minden pályájára érvényes síbérletet.

› HÍRLEVELÜNKET Tőlünk a legfrissebb információkat kapja.

38


Minden sípályán, .. korlátozás nélkul Egyetlen síbérlettel, amely több mint 2500 km sípályára (75 % havaztatható) érvényes! Maximálisan rugalmas bérlet és az ára is kedvező!

repek között, ahogy az időjárási és pályaviszonyok engedik. A 3 napos síbérlet 139,– euróba, a 6 napos 241,– euróba kerül.

Salzburg tartomány egyike az Alpok leghíresebb télisport-régióinak: 110 téli üdülőhelye a síelés és snow­­boardozás­szerelmeseinek eldorádója. Páratlan kínálatára a salzburgi szuper síkártya teszi fel a koronát. Ez az előnyös síbérlet Salzburg tartomány 22 sírégiójára szól, kívánságtól függően a legkülönbözőbb időpontokra. Megváltható min. 3 és max. 14 napos bérlet, szezonbér­ let vagy 10 napos választásos bérlet (a szezon 10 különböző napjára) formájában, felnőtteknek, fiataloknak és gyerekeknek. Birtokában szabadon választhatunk a síte-

A salzburgi szuper síkártya (választásos és szezonbérletek) 2013.XII.5-ig kedvezményes elővételi áron kapható. 70,– eurót takaríthat meg!

TOVÁBBI TUDNIVALÓK T +43/(0)6542/789211 vagy www.salzburgsuperskicard.com

Salzburgi sí- és snowboardiskolák Több mint 120 helyen, hivatásos sí- és snowboardoktatókkal A Salzburg tartomány valamennyi síterepén megtalálható síiskoláknál kor és tudásszint szerint, rugalmas időbeosztással indulnak a tanfolyamok és sítáborok. A freestyle, a freeride, a vezető kísérte túrák az alapkínálat részei, folyamatosan bővül a trendi sportágak köre. A salzburgi síoktatók külön hangsúlyt helyeznek a gyerekek oktatására. Pozitív motivációval találják meg a hangot tanítványaikkal és minden korosztálynak sikeresen adják tovább a síelés helyes technikáját.

39

BIZTONSÁGI TRÉNING A salzburgi síiskolák felkészítenek arra, mit tegyünk, ha hirtelen erős havazás, a látásviszonyok romlása lép fel. Érdemes tanulni a terepet jól ismerő és magas színvonalúan képzett salzburgi síoktatóktól.

KONTAKT SBSSV Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband Waagstraße 12 5671 Bruck an der Großglocknerstraße T +43/(0)6545/60644 F +43/(0)6545/60644-4 sbssv@aon.at www.salzburger-skischulen.at


wintermag_2012_13_hu_2013_9_30_11_29