Page 1

Magyar

Vendégségben az

Esterházyaknál Kiállítások Koncertek Rendezvények Étterem és kávézó Selektion Burgenland Esterházy Borászat Kastély Shop

2013 www.esterhazy.at


Vendégségben az

Esterházyaknál

Tartalom Az Esterházy család Az Esterházyak története

3

Esterházy-kastély A kastély Az Esterházy-kastély fénypontjai Dísztermek Hercegnői lakosztályok festival Esterházy Haydn Terem Haydn explozív Bormúzeum Idegenvezetés gyerekeknek Kastély Shop Selektion Burgenland vinotéka Henrici étterem Café Maskaron

4 5 5 7 8 9 10 11 11 12 12 13 13

Fraknó vára A vár Várvezetés a fegyvergyűjtemény megtekintésével Hercegi hallali Az Esterházy ősgaléria Esterházy kincstár Idegenvezetés gyerekeknek

14 15 15 16 17 17

A Lackenbachi kastély A kastély A természet nyomában Idegenvezetés gyerekeknek

18 19 19

Esterházy különlegességek Szentmargitbányai kőfejtő Operafesztivál

20 21

Borkultúra Esterházy Borászat

22

Buszkirándulás Bécsből Különleges ajánlat Bécsből érkező látogatóink számára

24

Rendezvények 2013-ban Áttekintés a rendezvényekről

25

Általános információk Belépődíjak és nyitva tartás

26


Történelem

Bűvölet generációkon át

Az Esterházy család Az Esterházy hercegek Európa egyik legnagyobb jelentőségű nemesi dinasztiáját alkották, mely évszázadokon át nagy hatást gyakorolt az európai történelem alakulására. Az Esterházy Magánalapítvány a kezelésébe tartozó kastélyoknak és váraknak köszönhetően mára Burgenland egyik legfontosabb kulturális intézményévé vált. Feladata, hogy megőrizze és a közönség számára hozzáférhetővé tegye az értékes kulturális örökséget. A térség arculatát négy évszázadon keresztül nagyvonalú mecénásként, szenvedélyes műgyűjtőként, ugyanakkor kiváló gazdálkodóként formáló Esterházy hercegek hagyományát követve az Esterházy Magánalapítvány jelenleg is kiemelkedő szerepet játszik a kulturális élet támogatásában.

Titkos tipptől a közönségmágnesig A kismartoni Esterházy-kastélyt, Fraknó várát, a Lackenbachi kastélyt, a Lánzséri várromot, a Magyarországon található fertődi Esterházy-kastélyt, valamint a Szentmargitbányai kőfejtőt a pannon térség legismertebb Esterházy birtokai között tartjuk számon. A térség kulturális élete ma már elképzelhetetlen lenne az évente mintegy 500.000 látogatót vonzó látványosságok nélkül.

3


Vendégségben az

Esterházyaknál

Ilyen szép lehet a történelem

Esterházy-kastély A tartományi fővárosban, Kismartonban (Eisenstadt) található pompás Esterházy-kastély Burgenland egyik legfőbb jelképe, egyúttal Ausztria egyik legszebb barokk kastélya. Az érdekfeszítő kiállítások segítségével a látogatók bepillantást nyerhetnek a fényes hercegi udvar egykori életébe. A kastély mind a mai napig Burgenland kulturális életének központjaként működik, valamint számos ünnepség és társadalmi esemény festői szépségű helyszíneként szolgál.

4


Kiállítások Az Esterházy-kastély fénypontjai Az egyedülálló kiállítás az Esterházy Magánalapítvány nagyszerű gyűjteményéből származó műkincsekkel, valamint a kastély háromszáz évre visszanyúló, lebilincselően izgalmas építéstörténetével varázsolja el a látogatókat, melyeken keresztül egyben bepillantást enged a h e rce g i c s a l á d é l et v i te l é b e i s . A k i á l l í tá s legkülönlegesebb darabjait többek között frankenthali porcelán, a híres bécsi Würth ezüstmanufaktúra ezüst étkészlete illetve az empire stílusú ingaóra és a hozzátartozó páros gyertyatartó képezik. 2013-ban először tekintheti meg a nagy nyilvánosság az Esterházy kincstár részét képező részben ill. teljes mértékben restaurált barokk ékszereket.

Dísztermek* A kastélyban tett körséta kiemelkedő állomásai a Kis Kínai Szalon, melynek falait a XVIII. század közepéről származó kantoni tapéta fedi, valamint a Vörös Szalon. A fényűző Tükörterem a hercegi rezidencia központi helyisége volt, a kastély fénykorában mint elsőszámú fogadóhelyiség szolgált. Innen léphetünk ki az erkélyre, mely a kastély tér felőli homlokzatát ékesíti. A látogatók az idegenvezetés végén tekinthetik meg az Empire Termet, a hercegi család fényűzően berendezett dísztermét.

*) A dísztermek megtekintése a termek bérbeadásával foglalkozó részlegünkkel történt előzetes egyeztetést követően, a rendelkezésre állás függvényében lehetséges.

5


Vendégségben az

Esterházyaknál

6

Maria Theresia, született Thurn & Taxis hercegnő


Kiállítások Erős asszonyok és lenyűgöző történeteik

Hercegnői lakosztályok A kiállítás az Esterházy-udvar úrnőinek - Maria Josefa Hermenegilda, született Liechtenstein hercegnő, Maria Theresia, született Thurn és Taxis hercegnő és Lady Sarah Child-Villiers - lenyűgöző történetét mutatja be lakosztályaikon és berendezési tárgyaikon keresztül. e

Kincsek újrafelfedezése A kastély első emeletének nemrégiben felújított és történelmi bútorokkal berendezett termeiben Sissi királyné és I. Ferenc József császár kiállításra kerülő tárgyait tekinthetjük meg.

Maria Josefa Hermenegilda, született Liechtenstein hercegnő

Lady Sarah Child – Villiers

7


KISMARTON

Koncertek 2013-ban Esterházy-kastély, Kismarton lLiebhaber-Concerte l lEsterházy

Vonósnégyes Fesztivál l lPiknik koncertek l lMüncheni Kamaraopera l lPannon Karácsonyi Gála l

Stukkómaszkok

esterhazy.at/fesztival


Kiállítások

Egy dallamos barokk gyöngyszem

Haydn Terem Az Esterházy-kastély egyedülálló akusztikai adottságai és hangulata kivételes zeneművek megalkotására inspirálták a híres komponistát, Joseph Haydnt, aki több mint negyven évig állt a hercegi család szolgálatában. A róla elnevezett Haydn Terem barokk freskóival és falfestményeivel a mai napig a világ legszebb és legjobb akusztikával rendelkező koncerttermei közé sorolható. A kiemelkedő zenei rendezvények, a pompás berendezés és az impozáns építészeti megoldások hazai és nemzetközi zeneművészek ill. a világ minden tájáról érkező vendégek sorát nyűgözi le. A Haydn Terem 2013-ban ismét otthont ad a festival Esterházy rendezvénysorozatnak.

9


Vendégségben az

Esterházyaknál

Kismarton és örök ifjú szupersztárja

Haydn explozív*2013 A kiállítás remekül érzékelteti, hogy Joseph Haydn életútja leginkább egy szupersztáréhoz fogható. Haydn nem csak új zenei műfajokat teremtett, hanem korát meghaladóan ezek népszerűsítéséhez is nagyszerűen értett. A vonósnégyes műfajának megteremtőjeként és a kamarazene virtuóz mestereként számon tartott komponista máig hatással van a zene világára. A hercegi udvar hangulatának és Haydn zenéjének átélését nagyszabású hang- és videóanimációk segítik. Ezen kiállítás keretében idén egy külön szekció foglalkozik I. Esterházy Pál herceg – halálának 300 éves évfordulója alkalmából – “Harmonia Caelestis” c. művével.

10


Kiállítások Egy pillantás a pincébe

Bormúzeum A kastély 330 éves pincéjében található Ausztria legnagyobb bormúzeuma. Az impozáns gyűjtemény, mely több mint 700 lenyűgöző kiállítási tárgyat ölel fel, többek között Burgenland legrégebbi bálványos szőlőprését, átfogó képet nyújt a burgenlandi borkultúra történetéről.

Nagy élmények kicsiknek

Idegenvezetés gyerekeknek A k a s té l y v a l a m e n n y i k i á l l í tá s á h oz s p e c i á l i s gyermekvezetés is tartozik (min. 8 gyerek jelentkezése esetén), mely izgalmasan, játékosan, a gyerekek nyelvén ismerteti a különböző témákat az ifjú látogatókkal. A gyerekek születésnapjukat is megünnepelhetik az Esterházy-kastély falai között. Hercegnői lakosztályok: Ha a szobák mesélni tudnának… A kastély fénypontjai: Izgalmas időutazás Csillogó kincsek nyomában Haydn explozív: Operasztár és díva Zenekari próba Bormúzeum: Hercegi szőlőszemek

11


Vendégségben az

Esterházyaknál Sok-sok maradandó emlék

Kastély Shop Irodalom, zene, bor vagy épp egy kedves apróság – az Esterházy-kastélyban, Fraknó várában és a Lackenbachi kastélyban kialakított ajándéküzletek igen vonzó termékekkel, sokszínű ajándékötletekkel ill. hasznos kulturális és regionális információs anyagokkal, könyvekkel várják a kedves vásárlókat.

bor borbár csoda vár Az Esterházy-kastéllyal szemben található Selektion Burgenland vinotéka elegáns és modern borbárjával kellemes időtöltésre és borkóstolásra invitál. A kínálat több mint 600 különféle bort foglal magában, melyek közül 40 félét pohárban kimérve, helyben is fogyaszthat. A vinotékában a habzóbortól kezdve a különleges csemegeáruig minden megtalálható. Selektion Burgenland vinotéka az Esterházy-kastélynál Esterházyplatz 4 7000 Eisenstadt T: +43 (0) 2682 63345 www.selektion-burgenland.at


Shop & kulináris élvezetek Ahol az ínyencek otthon érzik magukat

Henrici étterem Az Esterházy-kastéllyal átellenben található Henrici gourmet étteremben még a magas igényű ínyencek kívánságai is teljesülnek. Hagyja, hogy Önt is elvarázsolja az egykori istállókban kialakított exkluzív étterem kiemelkedő színvonalú gasztronómiai kínálata – az Esterházy-kastély konyhájának pannon ízvilágot idéző ételkülönlegességei mellett elmaradhatatlan az Esterházy szelet.

Édes pillanatok ezüst tálcán kínálva

Café Maskaron A Café Maskaron vendégei a hagyományos osztrák kávéházi specialitások mellett az Esterházy szőlőbirtok csúcsminőségű borai közül is választhatnak. A kávézó nevét a kastély belső udvarának homlokzatát díszítő stukkómaszkokról, az ún. mascaronokról kapta.

13


Vendégségben az

Esterházyaknál

Varázs eredeti állapotában

Fraknó vára A fraknói vár évszázadokon át az Esterházy család híres műgyűjteményeinek trezorjaként szolgált. Elég egy pillantást vetni a várra, hogy megértsük, mire gondolhatott Johann Wolfgang von Goethe, amikor az „Esterházy tündérbirodalomról” írt. A Nyugat védőbástyájaként ismert vár kincsei között fegyverek, hadi felszerelések, műkincsek és ritkaságok egyaránt bemutatásra kerülnek. A Kismartontól csupán félórányi autóútra található fraknói vár kiváló úticél – legyen bármilyen is az időjárás.

14


Kiállítások

Hadtörténelem első kézből

Várvezetés a fegyvergyűjtemény megtekintésével Vá r v ezeté s ü n k s o rá n v e n d é g e i n ket i zg a l m a s felfedezőútra invitáljuk, ahol eg yebek mellett megismerkedhetnek az Esterházy-hercegek 300 éves hadtörténetével. Megtekinthető a várkápolna, a történelmi várkonyha és Európa egyik legnagyobb magánkézben található fegyvergyűjteménye. A felújított első emeleti helyiségekben átrendezésre került és új tárgyakkal egészült ki a fegyver- és hadszer gyűjtemény. Az új megjelenítés nagy hangsúlyt fektet az Esterházy hadtörténet jeles korszakaira, a XVII. század végétől a XIX. századig bezáróan. A 2013-ban megújuló kiállítás része többek között a magyar történelem eddig ismert legrégebbi, eredetiben fennmaradt koronázási zászlója.

Vadászokról és üldözötteikről

Hercegi hallali A vár hercegi lakosztályainak területén, az időszakos kiállításoknak kialakított termekben található a „Hercegi hallali“ című, az Esterházyak négyszáz éves vadászhagyományait bemutató kiállítás. A látogatók betekintést nyerhetnek a téma legkülönbözőbb aspektusaiba: a kiállítás a vadászat különféle formáinak bemutatásától kezdve a vadászbaleseteket ábrázoló lát ványos X VII. századi festményekig számos érdekességgel szolgál.

15


Zu Gast bei

Szemtől-szemben a családi múlttal

Az Esterházy ősgaléria Az Esterházy ősök galériája Közép-Európa legnagyobb barokk családi képgyűjteménye. A festmények keletkezésük idején az akkoriban feltörekvő hercegi dinasztia jelentőségét és hírnevét voltak hivatottak hangsúlyozni. A részint kitalált fantomősök között olyan jól csengő neveket is találunk, mint Attila, a hunok királya, vagy Vlad III. Tepes, aki Bram Stokert Drakula gróf történetének megírására ihlette.

Az ezüstgyűjteményről A kiállítás fénypontja a páratlan szépségű barokk ezüst bútorokat bemutató terem. A David I. Schwestermüller által különleges technikával készített ezüstasztal, valamint számos egyéb ezüstből készült dísztárgy kizárólag Fraknó várában, Európa egyik legnagyobb és legrégibbi ezüst bútor gyűjteményének keretében tekinthető meg. Hiszen a versailles-i udvarban tárolt ezüst bútorokhoz hasonlóan, más európai nemesi udvarok ezüstből megmunkált kincseinek nagy része is beolvasztásra került, többnyire a háborús kiadások fedezésére.

16


Kiállítások Maradandó varázs

Esterházy kincstár Az Esterházy család kincstára világszerte az egyetlen, máig eredeti helyén őrzött barokk művészeti és csodakamra. I. Esterházy Pál herceg értékes órák, automaták, egzotikus állatpreparátumok és további művészeti ritkaságok szenvedélyes gyűjtője volt. Kincseit bonyolult zárszerkezetek mögé rejtve, biztos helyen tárolta a kincstárban. Az értékes darabokat mind a mai napig eredeti helyükön csodálhatjuk meg.

Az elefántcsontból, valamint más állati csontokból készült rendkívül finom kidolgozású és értékes tárgyak a XVII. században, berchtesgardeni művészek keze által, valamint a Zick család nürnbergi műhelyében készültek. A fraknói várban megőrzött alkotások a világ egyik legnagyobb, máig fennmaradt elefántcsontból és más csontokból esztergált és faragott tárgyakból álló gyűjteményét alkotják. A műkincsek aprólékos kidolgozottsága ma is bámulatba ejti a látogatókat.

Hódításra készen

Idegenvezetés gyerekeknek Fraknó vára szeretettel várja a kis felfedezőket is: akár a családdal, vagy egy speciális gyermekvezetés keretében (min. 8 gyerek jelentkezése esetén), ahol a ház története a gyerekek nyelvén kerül bemutatásra. És azoknak, akik szívesen ünnepelnék születésük napját egy várban: a gyermek születésnapi party is ajánlatunk része. Mindennapok a várban | Rózsa, turbán, aranygyapjas rend | „Draculade“ – Teliholdas vezetés

17


Vendégségben az

Esterházyaknál

Több, mint élmény

Lackenbachi kastély A reneszánsz stílusban megépült Lackenbachi kastély, egyben az Esterházyak egyik legnagyobb múltra visszatekintő rezidenciája, Burgenland középső részének lankáin, idilli környezetben helyezkedik el. Míg a kastély magánhasználatban áll, a melléképületeket átépítették és kibővítették a nagyközönség számára. A koncertterem, a nagyvonalú rendezvénytermek, valamint a kávézó ünnepélyes alkalmak helyszínéül szolgálhatnak. A természeti élménymúzeum a természet és a környezet megismerésére és felderítésére ad módot interaktív kiállítás keretében.

18


Kiállítások Felfedezőút minden érzékkel

A természet nyomában A Lackenbachi kastélyban található modern természeti élménymúzeumban minden a természet körül forog. A látogatók az erdőkben, mezőkön, a folyók vagy tavak mentén kialakult élettereket különféle perspektívákból, interaktív kiállítás formájában ismerhetik meg. Az innovatív prezentáció során ugyanakkor az emberiség történetét, a régészetet, az erdőgazdálkodást, a megújuló energiákat vagy a környezetvédelmet érintő témák is előtérbe kerülnek. A kiállítás a vadászat témájára is nagy hangsúlyt fektet, a kőkortól napjainkig, különös tekintettel az Esterházy család vadászati hagyományaira. e

Augusztus 1. és október 31. között a múzeum kínálata a „Mechanikus állatvilág“ című időszakos kiállítással bővül.

Természet, tapasztalat, élmény

Idegenvezetés gyerekeknek A természet megismerését nem lehet elég korán kezdeni: gyerekekre szabott, izgalmas vezetések (min. 8 gyerek jelentkezése esetén) tárják fel a kis látogatók előtt a természet csodáját. A gyerekek továbbá születésnapjukat is megünnepelhetik a Lackenbachi kastély falai között. KULT(ur) Natur

19


Vendégségben az

Esterházyaknál

Kő a legizgalmasabb formájában A Szentmargitbányai kőfejtő az egyedülálló FertőNeusiedler See térségben fekszik. A kőfejtő környékét számos nemzetközi művész által készített, fantáziát pezsdítő kőplasztika díszíti. Nem véletlen, hogy 1959-ben itt tartották az első Európai Szobrászati Szimpóziumot. A természetet kedvelőket a kőfejtő lenyűgöző természeti és földrajzi adottságai sétára csábítják.


Esterházy különlegességek Színpad valami különlegeshez

Szentmargitbányai kőfejtő A Szentmargitbányai kőfejtő – 2001 óta az UNESCO világörökség része – Európa legrégebbi kőfejtője, így igen gazdag múlttal bír: az itt kitermelt homokkövet többek között a bécsi Stephansdom és a Ringstraße legjelentősebb épületeinek építéséhez használták fel. Az Európa egyik legszebb és legimpozánsabb szabadtéri színpadát magába foglaló fesztiválterületet 2006-tól kezdődően folyamatosan bővítették, hogy elegendő helyet biztosítson az évről-évre, a világ minden tájáról ide érkező látogatóknak.

Don Giovanni, 2011

Nyári esték lenyűgöző kulisszája

Operafesztivál A kőfejtő 1997-ben történt, Wolfgang Werner intendáns nevéhez köthető újrafelfedezése és különleges fesztiválhelyszínné alakítása, valamint az átfogó munkálatok keretében létrejött egyedülálló szabadtéri aréna megteremtése között eltelt tíz év igen sikeres időszakot jelent, hiszen a természet nyújtotta egyedülálló díszletek közepette megrendezett események időközben évi 220.000 látogatót vonzanak. 2013-ban sem lesz ez másként, hiszen az Operafesztivál színpadán Giacomo Puccini „La Bohéme“ c. operája kerül bemutatásra.

Steinbruch St. Margarethen 21


Vendégségben az

Esterházyaknál

Tőkék, melyek győzteseket teremnek

Esterházy Borászat Az enyhe klíma, az évi több mint 200 napsütéses nap, a kitűnő minőségű talaj és mindenekelőtt a helybéli borászok évszázados tapasztalata elsőrangú bortermelő vidékké tették Burgenlandot. A legmodernebb berendezésekkel és bemutatótermekkel felszerelt trausdorfi szőlőbirtokon a látogatók betekintést nyerhetnek a kiváló minőségű hercegi borok termelési folyamatába. A birtok bemutatása során exkluzív borkóstoló keretében lehetőséget biztosítunk vendégeink számára, hogy maguk is megkóstolhassák a híres és kitűnő minőségű borokat.

22


Esterházy borok Mennyei élvezet

Esterházy borászat Az Esterházyak 250 éve foglalkoznak Burgenlandban borászattal, és mindezt sikerrel teszik: a kitűnő fekvésű területek szőlőiből – a Fertőmelléki-dombságon elterülő borvidék központjában, valamint a Lajta-hegység és a Ruszti-dombság déli lankáin – évről-évre kiváló minőségű borok készülnek.

Esterházy borászat Trausdorf 1 7061 Trausdorf T: +43 (0) 2682 63348 www.esterhazywein.at

Nyitva tartás: április - október: hétfő - vasárnap 10.00 – 18.00 óra november – március: hétfő – péntek 10.00 – 18.00 óra

23


Vendégségben az

Esterházyaknál

Vendégségben az Esterházyaknál:

Buszkirándulás Bécsből 2013-ban A kényelmes, légkondicionált „Esterházy-busz“ a bécsi indulást követően Haydn zenéjével hangolja vendégeit a hercegi időutazásra, melynek során megtekinthetik az Esterházyak örökségének legjavát. 9.00 óra

Indulás Bécsből az Esterházy busszal a Bécsi Állami Operával szemben található buszmegállóból

10.00 óra Kismartonban a „Hercegnői lakosztályok” c. kiállítás megtekintése idegenvezetéssel továbbá a Haydn Terem, valamint „Az Esterházy-kastély fénypontjai” és a „Haydn explozív” kiállítások egyéni megtekintése 11.30 óra Szabadprogram Kismartonban, Haydn városában 12.30 óra Továbbutazás Fraknó várába 13.00 óra Idegenvezetés Fraknó várában Izgalmas felfedezőút a barokk várban 13.45 óra Indulás Fraknóból Bécsbe 14.30 óra Érkezés Bécsbe

Időpontok:

2013. július - augusztus Csütörtök, péntek és szombat

Ár: € 39,00/ fő Az ár magában foglalja az utazás költségeit, a kiállítási belépőket és az idegenvezetések díját Jegyek foglalhatók az Esterházy Service Centernél, T +43 (0)2682 63004-721, tourismus@esterhazy.at


Rendezvények

Rendezvények 2013-ban 4. 27.

Haydn Expressz – Èlményvonat Eisenstadtba

Esterházy-kastély

Esterházy Vonósnégyes Fesztivál

6. 2.

Escher Quartet Orion Quartet Jupiter String Quartet Afiara Quartet

6.4. 6.7.

amaranth ensemble Dal- és áriaest

5. 30. 5. 31. 6. 1.

Esterházy-kastély

Liebhaber-Concerte Esterházy-kastély

Donald George és Lucy Mauro közreműködésével

7. 4-8. 30.

Nyári zenei matinék minden csütörtökön és pénteken

Esterházy-kastély

Piknik koncertek 7. 13. 7. 14. 8. 10. 8. 11. 9. 20-22. 10. 11. 10. 13. 11. 29-12. 1.

Carmina Burana Carmina Burana Szentivánéji álom Szentivánéji álom Puskaporos Történelmi Fesztivál Müncheni Kamaraopera „Két úr szolgája“ Advent Fraknó várában

Esterházy-kastély

Fraknó vára

Esterházy-kastély

Fraknó vára

12. 6.-8.

Advent a Lackenbachi kastélyban

Lackenbachi kastély

12. 13-15.

Advent az Esterházy-kastélyban

Esterházy-kastély

Pannon Karácsonyi Gála

Esterházy-kastély

12.19.

25


Vendégségben az

Esterházyaknál

Esterházy-kastély Belépődíjak Hercegnői lakosztályok* Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 9,00 € 7,00 € 19,00

Az Esterházy-kastély fénypontjai Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 9,00 € 7,00 € 19,00

Haydn explozív Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 7,00 € 5,00 € 15,00

Bormúzeum Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 7,00 € 5,00 € 15,00

Az idegenvezetés ára (maximum 50 fős csoportok részére)

€ 45,00

Nyitva tartás Január 4 – március 14. Péntektől vasárnapig, ill. ünnepnapokon 9.00 – 17.00 óra Március 15 – november 14. Naponta 9.00 – 18.00 óra November 15 – december 30. Péntektől vasárnapig, ill. ünnepnapokon 9.00 – 17.00 óra

Cím Esterházy-kastély 7000 Eisenstadt

26


Általános információk

Fraknó vára Belépődíjak Várvezetés a fegyvergyűjtemény megtekintésével Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 9,00 € 7,00 € 19,00

Esterházy kincstár* Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 9,00 € 7,00 € 19,00

Esterházy ősgaléria Felnőtt jegy Kedvezményes/csoportos jegy Családi jegy

€ 9,00 € 7,00 € 19,00

Nyitva tartás Március 15 – október 31. Naponta 10.00 – 18.00 óra Csoportoknak egész évben előzetes egyeztetés alapján. Cím Fraknó vára 7212 Forchtenstein *) csak idegenvezetéssel tekinthető meg

Esterházy kombinált belépő 2013* 2 kiállítás = 1 jegy Felnőtt jegy € 13,00 Gyerekjegy (6-16 éves korig) € 6,50 *) Érvényes az Esterházy-kastély vagy a fraknói vár bármely két kiállítására

27


Vendégségben az

Esterházyaknál

Szentmargitbányai kőfejtő Belépődíjak Idegenvezetés a kőfejtőben Felnőtt jegy Kedvezményes jegy Családi jegy Iskolai osztályoknak

€ 5,50 € 4,50 € 13,50 € 4,00

Cím Steinbruch St. Margarethen 7062 St. Margarethen

Lackenbachi kastély Belépődíjak Természeti élménymúzeum Felnőtt jegy Kedvezményes jegy Családi jegy Csoportos jegy vezetés nélkül Csoportos jegy vezetéssel Nyitva tartás Március 15 – május 31. Szerdától szombatig, ill. ünnepnapokon 9.00 – 17.00 óra Június 1 – augusztus 31. Naponta 9.00 – 17.00 óra Szeptember 1 – december 22. Szerdától vasárnapig, ill. ünnepnapokon 9.00 – 17.00 óra

Cím Museum Schloss Lackenbach 7322 Lackenbach

28

€ 5,00 € 3,00 € 12,00 € 4,00 € 5,00


Általános információk

Esterházy gyűjtőjegy 2013 9 kiállítás 4 helyszínen = 1 belépőjegy Felnőtt jegy € 36,00 Gyerekjegy (6-16 éves korig) € 18,00

Az árak 2013. január 1 – december 31-ig érvényesek. Az árak személyenként értendők, és tartalmazzák az Áfát. A változtatás jogát fenntartjuk. e

Csoportos jegyek 20 főtől válthatók. Kérjük, a csoportok érkezését előre legyenek szívesek jelezni. e

Hat év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes. Családi jegy a szülők (illetve nagyszülők), valamint két 16 év alatti gyermek számára váltható. e

Idegenvezetők és buszvezetők számára a belépés díjtalan. e

További információ a gyermekvezetésekkel és programokkal kapcsolatban: T +43 (0)2682 63004-715 vagy kulturvermittlung@esterhazy.at e

Kutyák számára a belépés nem engedélyezett. Megértésüket köszönjük!

29 27


Puskaporos Történelmi Fesztivál 2013. szeptember 21-22. Fraknó vára e

Fraknó vára ismét látványos csatajelentek történelmi színpadává válik 2013-ban ismét három napos történelmi rendezvénnyel várja Fraknó vára a kalandorokat: harcászati bemutatókkal, színes programokkal, mutatványosokkal elvenedik meg a történelmi Magyarország és I. Esterházy Pál XVII. századi világa. e

Szeptember 20-án, pénteken az iskolai osztályoké a vár! (A rendezvény napjain a vár ezüstgyűjteményét tartalmazó Ősgalériája ingyenesen látogatható!) e

esterhazy.at/puskaporos

Speciális ajánlat magyar ünnepnapokra Az alábbi magyar állami ünnepnapokon óránkénti magyar nyelvű idegenvezetéssel várjuk kedves vendégeinket a kismartoni Esterházykastélyban: e

2013. március 15 - 17. 2013. augusztus 17 – 20. 2013. október 23. e A fix idegenvezetések időpontjai: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 és 16.30 óra


Kellemes nyári piknik a kastélyparkban

A csodálatos akusztikájú Haydn Teremben felcsendülő szimfónikus koncerteket piknik kíséri a mesés kastélyparkban. A népszerű klasszikus dallamok előtt ill. a koncert szünetében ki-ki tetszése szerint, klasszikusan, kosárral a fűben, vagy asztalnál, elegánsan megterítve fogyaszthatja el az ínyenc falatokat. További koncertjeinkről itt talál bővebb információt: www.esterhazy.at/fesztival

Információ és kapcsolat Esterházy-kastély jegypénztára +43 (0)2682/638 54 12 konzert@esterhazy.at


Vendégségben az

Esterházyaknál

Megközelítés

Trausdorf St. Margarethen

Információ & kapcsolat Esterházy Privatstiftung Esterházyplatz 5. 7000 Eisenstadt T +43(0)2682/63854-12 tickets@esterhazy.at Bérbeadás Az Esterházy-kastély, Fraknó vára és a Lackenbachi kastély helyiségeit bérbe adjuk rendezvények, céges ünnepségek, esküvők megrendezésére. T + 43(0)2682 / 630 04-711 e.windisch@esterhazy.at

esterhazy.at Az Esterházyt megtalálja itt is:

Nyomdahibák és tévedések joga fenntartva. 2013. január

individual-folder-dr_2013_2_21_15_28  
individual-folder-dr_2013_2_21_15_28