Page 1

AustraliĂŤ Nieuw Zeeland

Reizen & Werken Down Under


Open dag bijlage Hartelijk dank voor het aanvragen van de brochure en je interesse in Australian Backpackers. Wij werken momenteel hard aan het ontwerp van een nieuwe brochure. Tot die tijd ontvang je nu tijdelijke de ‘open dag bijlage’. Een samenvatting van onze pakketten en dienstverlening, om een indruk te krijgen wat wij voor je kunnen betekenen om jouw reis Down Under werkelijkheid te laten worden! Mocht je na het lezen van deze ‘open dag bijlage’ nog vragen hebben, schroom dan niet om te bellen, te mailen, langs te komen bij ons op kantoor of onze open dag te bezoeken!

Wij delen heel graag onze reiservaringen en passie voor Australië met jou! Dat was ons uitgangspunt in 1994 toen Australian Backpackers werd opgericht. Het is nog steeds elke dag diezelfde motivatie wat ons inspireert; het delen van ervaringen, maar vooral 00k onze passie voor Australië en in tussen ook al vele jaren voor Nieuw Zeeland! Het enthousiasme van destijds hebben we ook nog steeds! Tel daar de nodige jaren ervaring bij op en je begrijpt waarom we zijn uitgegroeid tot de populairste Australië specialist voor jongeren. Tienduizenden backpackers hebben wij inmiddels succesvol op weg geholpen richting Down Under. Individueel vliegen of samen met een groep, wel of geen Startpakket begeleiding? Jij bepaalt het! Heb je plannen om voor een paar maanden of voor een ‘tussenjaar’ naar de andere kant van de wereld te gaan? Dan is deze open dag bijlage een eerste stap! Alle (potentiële) backpackers, maar ook de ‘thuisblijvers’ kunnen altijd bij ons terecht! Voel je vrij om alles te vragen wat je wilt; zowel in Nederland als in Australië staan we voor je klaar! Bel, mail of kom persoonlijk langs! Samen met een professioneel team van gecertificeerden Aussie Specialisten, geef ik je graag persoonlijk antwoord! Hope to see you Down Under mate!

Mark Wittebrood Oprichter Australian Backpackers

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2010


Australian Backpackers Australian Backpackers is dé reisorganisatie die Nederlandse en Belgische jongeren helpt náár en ín Australië. Met zowel een kantoor in Nederland (Alkmaar) als een kantoor in Australië (Sydney), begeleiden wij jou, als backpacker, zo goed mogelijk om jouw droom te verwezenlijken! Onze focus ligt op het reizen én werken Down Under. Wij zijn specialist in flexibele jaartickets die je dusdanig kunt personaliseren dat je Australië met veel andere landen kunt combineren. Of je nu voor een paar maanden wilt gaan of voor een tussenjaar, met deze tickets zit je altijd goed! Onze reizigers krijgen gratis de unieke ‘Goldcard Service’, waarmee je 24 uur per dag, 7 dagen per week op onze Nederlandse collega’s in Australië terug kunt vallen! Australian Backpackers is 100% Aussie Specialist!

Australië: Vrijheid en avontuur! Australië is ongeveer 240 keer zo groot als Nederland en telt slechts zo’n 22 miljoen inwoners! Ruimte genoeg dus om jezelf te (her-) ontdekken! Waar vind je paradijselijke surfstrandjes, uitgestrekte rode woestijnen, immense oerwouden, de meest bijzondere dieren, uitgestorven ‘spookstadjes’ en bruisende wereldsteden zoals Sydney en Melbourne? Je vindt het in Australië, of te wel ‘Down Under’! Het is díe variatie, gecombineerd met de relaxte atmosfeer, de mentaliteit van de Australiërs en het aangename klimaat wat Australië tot één van de meest aantrekkelijkste landen ter wereld maakt!

Nieuw Zeeland: Adrenaline en uitdaging! Op zo’n 3,5 uur vliegen ten oosten van Australië, ligt Nieuw Zeeland. Het land van uitersten; hemels mooie stranden, besneeuwde bergtoppen, geisers en vulkanen. Nieuw Zeeland is een compleet ander land dan Australië. Het staat met name bekend om de extreme sporten, zoals bungeejumpen en skydiven, maar ook om de prachtige hikes waar je soms wel 4 seizoen in 1 dag ervaart. Nieuw Zeeland is ongeveer 8 keer groter dan Nederland, telt slechts 4,5 miljoen inwoners, máár maar liefst 60 miljoen schapen! De meeste van de 4,5 miljoen inwoners wonen in de drie grote steden, voor de rest is Nieuw Zeeland eigenlijk één groot, adembenemend mooi natuurpark!


Sydney Beach Hostel Ons Sydney Beach Hostel ligt op slechts 50 meter van één van de populairste surfstranden van Sydney. “Your home away from home” met grote slaapkamers, een gemeenschappelijke keuken, een chille tvkamer en een dakterras met hangmatten, BBQ’s en zelfs een zwembad! In het hostel hebben wij onze helpdesk, waar je met al je vragen en problemen bij onze Nederlandse collega’s terecht kunt! De ideale ‘thuisbasis’ om je reis te starten!

Groepsreis: Het meest complete pakket! De groepsreis is de meest onbezorgde en complete start van jouw reis Down Under, vol gezelligheid én zekerheid! Onze groepsreizen vertrekken gedurende het hele jaar gemiddeld één keer per week, dus je kunt zelf kiezen wanneer je naar Australië afreist! De groepsreis begint vanaf Schiphol, waar je je medereizigers voor het eerst zal zien! De groepen bestaan uit gemiddeld 15 gelijkgestemde jongeren, waarmee je samen vanaf Amsterdam naar Sydney vliegt. Wel zo gezellig tijdens zo’n lange vlucht! Eenmaal in Sydney word je samen met je groep opgevangen door het Nederlandse team en in 5 dagen geïntroduceerd in de backpackerswereld! We organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals een echte Aussie BBQ, een dagje naar een National Park en je eerste surfles! Uiteraard zorgen we ook dat al je belangrijke (werk-) zaken goed geregeld worden, zoals een Australische bankrekening, Tax File Number én Medicare. Indien gewenst, kun je beroep doen op onze Job Coach die je kan helpen bij het vinden van een baantje! Daarnaast krijg je nog een postadres, waarnaar je al je post kunt laten versturen (privé, loonstroken, bankzaken etc.), wij kunnen dit tijdens je reis naar je doorsturen. En tot slot krijg je nog een OV-kaart, simkaart en hostelkortingskaart! Uiteraard kun je tijdens je gehele reis terecht bij onze Nederlandse collega’s die je kunnen helpen bij het uitstippelen van je route of bijvoorbeeld bij het boeken van en camper/buspas! Kortom, na de 5-daagse introductie ben je helemaal ‘reis en/of werkklaar’ en kun je zelf invulling geven aan het vervolg!


Ticket Only Ga je liever alleen het avontuur aan? Dat kan natuurlijk ook! Australian Backpackers biedt namelijk ook jaartickets aan voor de individuele backpacker! Je hebt de keuze uit meerdere airlines, zoals Cathay Pacific en China Airlines. Cathay Pacific is al meerdere keren uitgeroepen tot ’s werelds beste airline en ook China Airlines is een prettige airline met een prachtige route! Wij hebben speciale afspraken met airlines, waardoor wij je niet alleen een voordelig ticket bieden, maar ook een heel flexibel ticket! Met een flexibel jaarticket kun je na vertrek de data én de route van je vluchten nog gewoon wijzigen, zodat je zoveel mogelijk vrijheid houdt! Wij weten namelijk als geen ander dat je plannen tijdens het reizen van dag tot dag weer veranderen! Bovendien zijn de tickets zo samen te stellen dat je Australië kunt combineren met bijvoorbeeld Nieuw Zeeland, Bali of Thailand! Voor ieder wat wils! Met een Ticket Only kun je vertrekken op iedere dag van de week! Bij ieder ticket (dus ook bij de groepsreis) zijn de maaltijden in het vliegtuig inbegrepen, worden er drankjes geserveerd en ondertussen kun je onbeperkt films kijken op je eigen televisiescherm! Die 24 uur vliegen zo voorbij! Het is aan te raden je ‘ticket only’ aan te vullen met een Sydney Slaappakket of Startpakket, voor een onbezorgde start van je reis!

Sydney Slaappakket

Sydney Startpakket

Vliegen naar Australië is niet niks, het is best een hele reis! Zeker als je de week voor je vertrek nog wat afscheidsfeestjes en slapeloze nachten hebt gehad! Bovendien is het ook best spannend om helemaal alleen naar de andere kant van de wereld te vliegen. Het is dan fijn als je je aankomst in Sydney goed hebt geregeld! Kies je voor het Sydney Slaappakket dan regelen wij je transfer van de luchthaven naar ons Sydney Beach Hostel. Daar vangen onze Nederlandse collega’s je op. In dit pakket zijn 3 hostelovernachtingen inbegrepen, zodat je rustig aan bij kunt komen van je jetlag en genoeg tijd hebt om andere backpackers te leren kennen en je verdere reis voor te bereiden. Dit pakket is een ideale start wanneer je een aantal weken tot maanden gaat reizen!

Het Sydney Startpakket is een stuk uitgebreider dan het Slaappakket en met name geschikt voor de backpackers die naast reizen óók gaan werken. Ook met dit pakket word je transfer van de luchthaven in Sydney naar het hostel geregeld en zijn er 3 overnachtingen in het Sydney Beach Hostel inbegrepen. Verder word je geholpen met al je werk-/ regelzaken, zoals je bankrekening, Tax File Number en Medicare. Daarnaast mag je beroep doen op de Job Coach voor tips en adviezen voor het vinden van een baantje. Tot slot krijg je een postadres, een simkaart en een OVkaart voor de bus, de trein, de ferry en de metro, waar je de eerste dagen van je reis binnen Sydney mee kunt reizen. Kortom, een compleet pakket voor als je gaat reizen én werken Down Under!


Wist je dat… … Australië 60 miljoen kangoeroes telt en slechts 22 miljoen inwoners? … de afstand van oost naar west 4.352 km is? Dat is zeker 5,5 uur vliegen! … het 'eiland' Australië is omgeven door meer dan 8000 eilandjes? Om precies te zijn 8.222!

… Nederland ongeveer de grootte heeft van de helft van het eiland Tasmanië?

…Australië ongeveer 10.000 stranden telt, waarvan er al zeker 72 binnen de stadsgrenzen van Sydney liggen? … het tussen 1828 en 1902 verboden was om te zwemmen in de zee? ... de zomers en winters in Australië tegengesteld zijn? Ze vieren dus kerst en Oud en Nieuw in de zomer!


Afstanden over de weg Sydney Sydney Sydney Melbourne Adelaide Darwin Adelaide Perth Cairns

Cairns Brisbane Melbourne Adelaide Alice Springs Alice Springs Perth Darwin Darwin

2.495 km 1.001 km 872 km 731 km 1.533 km 1.489 km 2.781 km 4.205 km 2.882 km

Australian Backpackers Sydney Beach Hostel 24/7 Helpdesk


Goldcard! De Goldcard ontvang je gratis bij ieder ticket dat je bij ons boekt! Een unieke service voor onze backpackers! Waar kun je op rekenen als Goldcard-houder? 

 

Voor vertrek is er vanuit ons kantoor in Alkmaar begeleiding in het plannen van je reis, het uitstippelen van je route, visumzaken, reisverzekeringen en werkvoorbereidingen. Onbeperkt bellen, mailen en langskomen op kantoor in Alkmaar. Ons kantoor in Alkmaar als algemeen aanspreekpunt voor de thuisblijvers (familie en vrienden) tijdens jouw reis. Eenmaal in Australië heb je 24/7 service bij ongevallen, ziekte, heimwee, werk problemen, ticket problemen, verloren bagage etc.! Veiligheid, zekerheid én betrouwbaarheid van een ervaren Nederlandstalig team in Australië. Voor ondersteuning of een peptalk wanneer jij die nodig hebt! Onbeperkt toegang tot onze helpdesk in het hostel in Sydney voor algemene reisvragen, tips en adviezen.

Backpackers Reisverzekering Wij weten uit ervaring hoe belangrijk het is om goed verzekerd op reis te gaan. Daarom bieden wij, in samenwerking met Alliance Global Assistance, je de meest complete, flexibele én voordelige Backpackers Reisverzekering aan die er is! Deze verzekering is speciaal samengesteld voor reizigers die voor een aantal maanden gaan reizen, werken, studeren en/of stage gaan lopen in het buitenland! Een unieke reisverzekering die alleen door Australian Backpackers wordt aangeboden! Met onze reisverzekering ben je voor minimaal 1 maand tot maximaal 2 jaar aaneengesloten verzekerd! Gebeurt er iets tijdens je reis? Één telefoontje naar de Alarmcentrale en je wordt direct geholpen. Het maakt niet uit waar jij op dat moment bent; Australië, Nieuw Zeeland of Azië, wereldwijde dekking is gegarandeerd! ’s Werelds grootste reisverzekeraar Allianz Global Assistance heeft alarmcentrales in 34 landen wereldwijd en meer dan 400.000 hulpverleners. Waar je je ook bevindt, als je belt met de Backpackers Alarmcentrale dan word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week! Voor meer informatie ga je naar www.backpackersreisverzekering.nl.


Visumzaken Australië heeft een visumplicht. Dus hoe lang of hoe kort je ook wilt blijven, je hebt altijd een visum nodig. De meeste backpackers kiezen er voor om een toeristenvisum of een Working Holiday Visum aan te vragen. Met een toeristenvisum mag je alleen reizen en eventueel vrijwilligerswerk doen. Je kunt kiezen voor een 3-, 6-, of 12-maandstoeristenvisum. Met een Working Holiday Visum mag je naast reizen óók werken (betaalde baantjes en/of vrijwilligerswerk). Dit visum is maximaal 12 maanden geldig en mag je aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar bent. Dit visum kun je in principe maar één keer in je leven aanvragen, maar indien je 88 dagen in de agrarische sector hebt gewerkt, dan mag je ook een tweede Working Holiday Visum aanvragen! Wij bieden je hulp bij het aanvragen van je visum, of indien gewenst nemen wij je zorgen uit handen en vragen wij een visum voor je aan!

Werken

WWOOFen

De meeste backpackers vinden werk in de agrarische sector (fruit/groente plukken en sorteren), maar ook in de horeca (bediening, afwas, chefkok, barista), in de sales (promotionele werkzaamheden, fundraising), in fabrieken, in de bouw of bijvoorbeeld als au pair. Kortom, algemeen uitzendwerk. Ideale baantjes om een paar weken tot maanden geld te verdienen om vervolgens weer verder te kunnen reizen! Indien je met ons reist mag je altijd een beroep doen op onze Job Coach voor een CV-check en tips/adviezen voor het vinden van een baantje! Heb je veel moeite met het vinden van werk? Geen zorgen, je kunt altijd terug vallen op onze Job Coach!

Wanneer je niet gaat reizen op een Working Holiday Visum, maar op een toeristenvisum dan kun je geen betaald werk doen. Vrijwilligerswerk (WWOOF) is dan een goed alternatief! WWOOF staat voor Willing Workers On Organic Farms! Werken op een échte Australische farm tegen kost en inwoning. Van vee bijeendrijven tot schapen scheren, en van hekken repareren tot aan krokodillen voeren! Met een WWOOF-lidmaatschap kun je bij ruim 2.600 werkadressen terecht! Met het boek (inclusief lidmaatschap) kun je al vóór vertrek een baantje regelen! Binnen Nederland is Australian Backpackers het enige verkooppunt!


Backpackerswebshop.nl - Backpackuitrusting Als backpacker is je backpack je ‘alles’! Het is dan ook belangrijk dat je een stevige en slijtvaste backpack aanschaft waar je je hele reis onbezorgd mee op pad kunt! Vanuit ons label Aussie Packs bieden wij super stevige backpacks aan voor een leuke prijs! Om je backpackuitrusting compleet te maken, bieden wij onder andere ook speciale lichtgewicht en sneldrogende reishanddoeken, slaapzakken, flightbags, reisslotjes en EHBO-setjes aan. Kijk voor meer informatie op www.backpackerswebshop.nl.

Aussie/Kiwi Rental Camperverhuur

Aussie/Kiwi Lines Buspassen Reizen met de bus kan in vier woorden worden omschreven: comfortabel, makkelijk, goedkoop én flexibel! Het grote voordeel van reizen met de bus, is dat je zelf niet zoveel hoeft uit te zoeken. De bussen stoppen op de beste plekken in Australië en Nieuw Zeeland dus je hoeft niets te missen! Bovendien is de bus een ideale plek om andere backpackers te leren kennen. Vanuit het label Aussie Lines bieden wij diverse ‘hop-on/hop-off’ buspassen aan. Voor Nieuw Zeeland doen wij dat vanuit het label Kiwi Lines. Voor meer informatie kun je kijken op: www.aussielines.nl en www.kiwilines.nl.

Reizen door Australië en Nieuw Zeeland met een camper of auto geeft je het ultieme gevoel van vrijheid! Als je voor een kortere periode gaat reizen in Australië of Nieuw Zeeland dan is huren vaak praktischer dan het kopen van een auto/camper. In Australië hebben wij depots in Sydney, Brisbane, Melbourne, Cairns, Perth en Darwin. In Nieuw Zeeland hebben wij depots in Auckland en Christchurch. Je kunt een auto/camper ophalen in de ene stad en eventueel weer inleveren in een andere. Ideaal dus om een grote afstand in Australië af te leggen! Kijk voor meer informatie op: www.aussierental.nl, www.kiwirental.nl.


Open dagen Iedere maand organiseren we een gezellige en informatieve open dag in een groot hotel nabij Schiphol (parkeren is gratis!). Tijdens de presentatie vertellen we je meer over onze pakketten en service. Bovendien is er voldoende ruimte om je vragen te stellen aan de medewerkers van Australian Backpackers. Ook zijn er altijd een aantal backpackers aanwezig die ‘vers’ terug zijn van hun reis! Vol enthousiasme zullen ze hun ervaringen delen en je eventuele vragen beantwoorden! Mocht jij er al helemaal klaar voor zijn, dan is er tijdens de open dag ook de mogelijkheid om je reis te boeken! Je kunt je op onze website geheel vrijblijvend en kosteloos aanmelden voor onze open dag (www.australianbackpackers.nl/opendagen)! Uiteraard zijn je ouders, familie en vrienden ook van harte welkom! Wij zorgen dat de koffie klaar staat!

Meer informatie? Onze uitgebreide en persoonlijke service omvat veel meer dan we in deze open dag bijlage kunnen verwoorden! Wil je meer weten over Australian Backpackers? Kijk dan eens op www.backpackers.nl. Voor al je vragen kun je natuurlijk altijd bellen of mailen! Uiteraard ben je ook van harte welkom op ons kantoor in Alkmaar! Van maandag tot en me vrijdag zijn we geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn we geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Doordeweeks kun je zonder afspraak langs komen! Kom je liever op een zaterdag langs? Dan is het wel verstandig om even een afspraak te maken in verband met de drukte. Voel je vrij om te vragen! We helpen je graag op weg!


Bel, mail of kom langs op kantoor!

Reserveer en boek op www.backpackers.nl

Scharlo 37 1815 CN Alkmaar info@backpackers.nl 072-5116697

Openingstijden Ma t/m Vr: 09.30 – 17.00 uur Za: 10.00 – 15.00 uur* * tijdens open dagen gesloten

Australian Backpackers Brochure  
Australian Backpackers Brochure  

Wij helpen je graag op weg bij het plannen van je backpack avontuur naar Australie en Nieuw Zeeland. Flexibele vliegtickets en een op maat g...

Advertisement