Page 1

collect moments & memories

ontdek al onze reisinspiratie op www.bestoftravel.be

BEST OF

MAAK EEN AFSPRAAK Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. Zo kom je zeker bij de juiste travel designer terecht en kunnen we voldoende tijd voor je vrijmaken.

hawaii 2019

CONTACT Koestraat 187 - 8800 Roeselare - BelgiĂŤ tel. +32 (0)51 700 516 info@bestoftravel.be - www.bestoftravel.be Erkenningsnummer VVR: 1085

BEST OF TRAVEL is een gedeponeerd merk met 35 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

U1_U4_Hawaii_AUS.indd 1 6164-Best Of Travel-Cover Hawaii-2019.indd 1-2

13.12.18 11:20 24/08/18 09:32


collect moments & memories

BEST OF HAWAII In 1980 zag ‘BEST OF TRAVEL’ het licht, geboren uit de passie van mijn familie voor het ontdekken van nieuwe horizonten… Vanaf de start kozen wij als reisorganisatie voor een direct klantencontact. Enkel op die manier kunnen wij jou als klant écht beter leren kennen. Het laat ons toe jouw interesses en wensen perfect aan te voelen en vanuit onze uitgebreide expertise en persoonlijke reiservaringen een reis op maat te creëren die perfect past bij jouw verwachtingen. De voorbije jaren konden we heel wat reizigers ‘ontroeren’ en resulteerde onze aanpak in heel wat mooie reisverhalen om na te vertellen. De vele leuke reacties en woordjes van dank geven ons telkens weer het gevoel ‘dat we goed bezig zijn’. Maar we zitten niet stil. Ook in de toekomst blijven we investeren in jouw comfort. Zo heb je via je persoonlijke online klantenzone overal ter wereld toegang tot je reisdocumenten en praktische tips en weetjes. Vandaag de dag is ons gepassioneerd familiebedrijf uitgegroeid tot de toonaangevende reisorganisatie in Vlaanderen voor alles wat met ‘reizen op maat’ te maken heeft. Binnen ons enthousiast en ervaren team heeft ieder zijn eigen specialiteit, maar allen beogen dezelfde doelstelling, namelijk jouw droomreis waarmaken! Graag maken we met jou een afspraak bij ons op kantoor om samen op zoek te gaan naar jouw ultieme reis op maat! Hopelijk kom jij ook terug met een onvergetelijk reisverhaal om na te vertellen… Els Verhoest zaakvoerder

collect moments & memories

Maak een afspraak met onze travel designers voor jouw reis op maat

www.bestoftravel.be

ONZE GARANTIES, JOUW ZEKERHEID. Uiteraard werken we met strikte garanties. Bij reservatie krijg je een prijswaarborg die je beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. We zijn verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werken onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’. Bij financieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie je een reiscontract afsloot, kan je beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan je doen door je te wenden tot jouw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan je als volgt bereiken: Metrologielaan 8, 1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of mail@gfg.be. Vraag de garantievoorwaarden aan jouw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vind je terug onder welke voorwaarden je, bij financieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen. De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2020 en ten laatste tot 31 maart 2020. Alle prijzen zijn voorbeeldprijzen. De prijzen kunnen veranderen door tussentijdse aanpassingen van onze leveranciers.

Koestraat 187 | 8800 Roeselare | België | info@bestoftravel.be | T 051 700 516 WWW.BESTOFTRAVEL.BE

U2_U3_Hawaii_AUS.indd 1 6164-Best Of Of Travel-Cover Travel-Cover Hawaii-2019.indd Hawaii-2019.indd 5-6 3-4 6164-Best

13.12.18 11:21 24/08/18 09:32 09:32 24/08/18


collect moments & memories


Over ons

PERSOONLIJK

DUURZAAM

FLEXIBEL

Geen anoniem callcenter maar ervaren en gedreven reisspecialisten – dat is wat u bij ons vindt. We zijn elk gespecialiseerd in ons eigen gebied. We houden van ‘onze’ bestemmingen, reizen er graag en vaak zelf heen en hebben grote delen van ons aanbod zelf getest. Wij gaan ook steeds op zoek naar nieuwe en unieke belevingen, bijzondere ervaringen die u zullen bijblijven. Advies van reizigers voor reizigers.

We zijn ons bewust van onze sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Onze reizen brengen ons steeds weer in contact met een fantastisch volk en prachtige natuur. We willen dat deze ontmoetingen ook mogelijk blijven voor de volgende generaties. Daarom zetten we in op een goede samenwerking met lokale partners, duurzaam toerisme en Fair Trade.

Ons hoogwaardig en veelzijdig aanbod met eerlijke prijzen zorgt ervoor dat u uw reis volledig volgens uw eigen wensen kunt samenstellen. Ook als u iets niet vindt in onze brochure, kunt u dit toch via ons boeken. Wij combineren vluchten, hotels, huurauto’s, dagexcursies en rondreizen tot een individuele reis op maat die perfect bij u past. Alles is mogelijk!

4

Algemene informatie


Wij reizen uit passie. En het liefst reizen we naar landen en streken die ons nauw aan het hart lig­ gen. Hierbij wijken we graag af van de traditio­ nele paden om zo adembenemende landschap­ pen te ontdekken. Om exotische geuren op te snuiven en lokale gerechten te proeven. Of de lokale bevolking te ontmoeten en hun cultuur beter te leren kennen. Wij kennen niet de hele wereld, maar zijn voor onze bestemmingen toon­ aangevende specialisten. Met onze erva­ ring en ons enthousiasme maken we van uw droom een onvergetelijke droomreis. Laat u in­ spireren door onze reisideeën in deze brochure. We kijken ernaar uit om samen uw reisplannen te bespreken en precies die droomreis samen te stellen die perfect bij u past!

SERVICE

GARANTIES

EEN STERK TEAM

Als klant staat u bij ons centraal. Uw tevreden­ heid is onze prioriteit. Zowel voor, tijdens als na de reis kunt u op ons rekenen. Op uw bestem­ mingen werken we samen met betrouwbare en ervaren partners die dezelfde service garan­ deren. Mocht zich tijdens de reis toch een pro­ bleem voordoen, dan staan zij u ter plaatse met raad en daad bij.

Uiteraard werken wij met strikte garanties. Bij ons bent u in goede handen. Wij werken onder duidelijke en correcte reisvoorwaarden en zijn goed verzekerd in geval van insolventie. Ook op het vlak van reisverzekeringen werken wij met competente maatschappijen met uitgebreide polisvoorwaarden.

Wij zijn al meer dan 25 jaar actief als reisspe­ cialisten. Gedurende deze jaren hebben we een groot en ervaren team opgebouwd, we zijn van veel markten thuis. Vele regio’s, vele soor­ ten reizen, vele manieren van reizen. Als team wisselen wij voortdurend reiservaringen en in­ formatie uit en beschikken zo over een zee aan kennis. Dat maakt van ons dé toonaangevende organisatie voor alles wat te maken heeft met reizen op maat naar Hawaii.


Goede redenen voor Hawaii

Rust en ontspanning

Veelzijdig landschap

Aangenaam klimaat

Hawaii staat bekend als een strandparadijs, met een surfcultuur die al vele jaren teruggaat. Ook de hotels en resorts spelen volop in op rust en ontspanning met heerlijke maaltijden, mooie zwembaden en ontspannende massages in het aanbod. Hawaii biedt tevens een prachtige natuur die uitnodigt tot ontdekken en ontspannen wandelen. Net als de stranden zorgt ook de natuur voor een ware paradijselijke ervaring!

De eilanden van Hawaii zijn uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie. De van oorsprong vulkanische eilanden rijzen hoog uit de oceaan,­ zijn weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien. Het landschap is gevarieerd: woestijnachtig, grasland, moeras, regenwoud, hooggebergte en een van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Kilauea. Samen met de prachtige stranden maakt dit Hawaii tot een veelzijdige vakantiebestemming.

Hawaii is gezegend met een tropisch klimaat. Het hele jaar door treft u hier heerlijke temperaturen die overdag variëren tussen de 24 en 31 graden. Op de eilanden zelf kunt u tegen een flinke bui aanlopen. De zogenaamde ‘stijgingsregens’ zijn een fenomeen die horen bij eilanden van vulkanische oorsprong. Bijzonder om mee te maken.

6

Algemene informatie


Aloha-cultuur

Surfen en Onderwater

Filmdecor

De kleurrijke cultuur op Hawaii wordt gevormd door een bonte verzameling van culturen die naast elkaar leven. Een warme gastvrijheid en vele verschillende tradities en festivals zijn het gevolg. Laat u verrassen door de typisch Hawaiiaanse gebruiken als de hula, een traditionele Hawaiiaanse dans, en luau, typisch Hawaiiaanse feesten. Aloha!

De watertemperaturen liggen het hele jaar boven de 20°C, ideaal voor diverse watersporten. Surfen is op de eilanden niet zomaar een vrijetijdsbesteding, het is een levensstijl. In de maan­den december t/m januari kunt u de profs bewonderen aan de noordkust van Oahu bij de Banzai Pipeline en Sunset Beach. Zelf kunt u aan de slag met een instructeur op de wat rustigere stranden. Snorkelen en duiken is goed mogelijk op Maui bij Molokini en op Big Island Hawaii, waar u naast dolfijnen ook reuzenmanta’s kunt bewonderen.

Licht, camera, actie! Als filmfanaat zit u op de eilanden van Hawaii goed. Met zijn natuurlijke schoonheid en tropische landschappen, zijn de eilanden al jaren geliefd als set voor menig Hollywood productie. Los Angeles ligt tenslotte maar op 5 uur vliegen en Hawaii is de 50e staat van de Verenigde Staten. U kunt de iconische locaties en achtergronden van favoriete films als Jurassic Park, Pirates of the Caribbean en Blue Hawaii zelf bezoeken of deelnemen aan een Hawaii Five-0 Tour.


Met z’n tweeën in het paradijs Honeymoon & trouwen

8

Algemene informatie


Met haar prachtige stranden, blauwe golven, tropische watervallen en niet te vergeten het prachtige weer is Hawaii de ultieme setting voor een trouwerij of een huwelijksreis. De zes eilanden Big Island, Oahu, Kauai, Maui, Molokai en Lanai zijn ieder geschikt om te ontspannen en te genieten. Elk eiland heeft zijn eigen charme. De adembenemende natuurlandschappen en de tropische vegetatie geven elke trouwfoto een bijzondere achtergrond. Wie droomt er niet van een romantisch huwelijk op het strand en wat is er mooier­ dan een bruidsfoto met tropische bloemen in het haar? Hawaii is een echt vakantieparadijs en een reis naar Hawaii is voor velen een droom die in vervulling gaat. Van bijzondere tochten langs de Na‘ Pali Coast op het eiland Kauai tot aan het spotten van bultrugwalvissen, niet te vergeten de zonsopgang bij de Haleakala vulkaan op het eiland Maui – een huwelijksreis naar Hawaii is zonder twijfel een bijzondere en unieke belevenis en een perfecte keuze als u romantiek wilt combineren met avontuur en ontspanning.

©Hawaii Tourism Authority (HTA) / Tor Johnson

individueel | exotisch | romantisch


Algemene informatie

Kauai 38

Over ons 4-5 Goede redenen voor Hawaii 6-7 Trouwen 8-9 Vliegverbindingen 12-13 Kaart 14-15 Reisformaliteiten en landeninfo 56-57

Excursies 39 Accommodaties 40-41

Huurauto´s

16

Alamo

16-17

Speciale aanbiedingen

18

Lono/Leilani 18-19 Aloha/Makai 20 Makuku 21 Hula 22 New York & Hawaii 23 CaliforniĂŤ & Hawaii 24-25

Oahu 26 Excursies 27 Accommodaties 28-31

Maui 32 Excursies 33 Accommodaties 34-37

10

Inhoudsopgave

The Island of Hawaii (Big Island) 42 Excursies 43 Accommodaties 44-45

Molokai 46 Excursies & accommodaties 46-47

Lanai 48 Excursies & accommodaties 48-49

Stopover 50 Los Angeles San Francisco New York

50-51 52-53 54-55


Boeken bij ons Met deze brochure bieden we u graag wat reisinspiratie voor de bestemmingen in Hawaii. U vindt in onze brochure een aantal voorbeeldreizen alsmede een selectie aan accommodaties. Heeft u concrete reisplannen? Contacteer ons dan voor een persoonlijk gesprek. Vertel ons hoe u uw reis wilt beleven en wij creëren de droomreis die perfect bij u past.

Onze symbolen Engelstalige reisleiding

Boottochten, ferries, cruises

Overnachtingen in hotels, resorts, lodges, ...

Autorondreis

Internationale en/of binnenlandse vluchten inbegrepen

Geldigheid van de brochure Deze brochure is geldig van 01.12.2018 t/m 31.03.2020, tenzij anders aangegeven. Deze brochure verliest zijn geldigheid bij het verschijnen van de brochure 2020/21.

Nieuw: Prijsvoorbeelden Hotels, huurauto’s en sommige reizen hebben enkel prijsvoorbeelden i.p.v. volledige prijstabellen. De prijsvoorbeelden zijn willekeurig gekozen, er zijn dus vaak voordeligere of duurdere reisperiodes mogelijk. Neem contact op met ons voor uw prijsvoorstel op maat.

Beperkte mobiliteit Voor onze reizen wordt gebruik gemaakt van transportmiddelen zoals vliegtuigen, bussen, minibussen, terreinwagens, schepen en boten. U overnacht in verschillende soorten accommodaties. Omdat wij noch in de openbare ruimtes, noch bij transportmiddelen en accommodaties een consequente toegankelijkheid kunnen garanderen, zijn onze reizen dikwijls niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of andere handicaps. Daarom is het belangrijk dat u ons op voorhand informeert over uw beperkte mobiliteit. Wij geven u graag advies en bekijken samen met u de mogelijkheden.

© Copyright Copyright uitsluitend bij de uitgever: BEST OF TRAVEL GROUP GbR, Geldern, Duitsland. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

De binnenzijden van deze brochure zijn gedrukt op 100% gerecycleerd papier.


Seattle

STOPOVER

San Francisco Los Angeles

HAWAII HAWAII Lihue Kauai Oahu Molokai

Honolulu

Kahului Lanai

Maui

Beste reiziger, Voor het boeken van uw vluchtarrangement bent u bij ons in goede handen. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste luchtvaartmaatschappij. Hierbij wordt rekening gehouden met vlieg- en overstaptijden evenals met de combinatiemogelijkheid voor binnenlandse vluchten of verschillende bestemmingen.

Kona

Hilo

Hawaii (Big Island)

KLM / Delta United Airlines Hawaiian Airlines

EM

G

IN

M

T ES

B

12

S

OP ST

Lufthansa / United Airlines

de meeste steden in de VS en op Hawaii

Bv. New York, Washington, Chicago, Los Angeles, San Francisco

KLM / Delta

de meeste steden in de VS en op Hawaii

New York, Washington, Miami, Los Angeles, San Francisco, Seattle

Hawaiian Airlines

tussen de eilanden van Hawaii

Algemene informatie – Internationale vliegverbindingen


EUROPA EUROPE

Chicago

New York Washington

E AG G BA

R YE L F T A N M UE AM Q E R FR OG PR

EN

G IN

K

ER

PM

O

Economy 1x 23 kg, Business 2x 32 kg

Mileage Plus

Uitstekend frequent flyer programma

Economy 1x 23 kg, Business 2x 32 kg

Flying Blue / Sky Miles

U vliegt zo direct mogelijk

USD 25 voor de eerste koffer, USD 35 voor de tweede koffer (max 23 kg per koffer)

Hawaiian Miles


Kauai Ha’ena State Park Na Pali Coast State Park

Hawaiian Islands

Hanalei

Kawaikini 1598 Waimea Canyon

Kapa’a

Waipouli Beach

Lihue

Waimea

Poipu

Oahu

Kauai Channel

Turtle Bay Pipeline

Polynesian Cultural Centre Haleiwa Sacred Falls State Park Kahana Valley State Park Wahiawa Makaha Kaneohe Pearl City Kailua Pearl Harbor Honolulu /Waikiki

Koko Head/ Hanauma Bay

Kaiwi Channe

Kalu

Ka

Kaum

Klimaat/reistijd Hawaii heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het gehele jaar tussen de 22 en 28 graden Celsius en is in alle jaargetijden vrij constant. De luchtvochtigheid is matig. Het nagenoeg altijd zonnige weer bij een lichte wind van zee maakt Hawaii tot een ideale vakantiebestemming.

gemiddelde maximum temperatuur gemiddelde minimum temperatuur gemiddelde neerslag

Big Island

°C 30 20 10 0

14

Jan

Jun Jul

Dec

mm

°C

240 160 80 0

30 20 10 0

Algemene informatie

Kauai

Jan

Jun Jul

Dec

mm

°C

240 160 80 0

30 20 10 0

Maui

Jan

Jun Jul

Dec

mm

°C

240 160 80 0

30 20 10 0

Oahu

Jan

Jun Jul

mm

Dec

240 160 80 0


ntre k Park

Pacific Ocean Kaiwi Channel

Molokai

Kaluakoi Kaupoa

Kalaupapa NP Sea Cliffs Halawa Bay Wailau Valley Kaunakakai

Lanai

Kapalua Kahana Ka’anapali

Maui Kahului

Scenic Coastline Road Lahaina Iao Valley Wai’anapanapa Park Lanai City Haleakala NP Hana Kihei 3054 Waimoku Falls Manele Wailea

Koele Kaumalapau Harbor

Seven Sacred Pools

Kahoolawe Alenuihaha Channel

Pololu Valley Waipio Valley Mauna Kea Beach Waimea Hapuna Beach Waimea-Kohala Airport Mauna Lani Beach

Waikoloa

Kona International Airport Kailua-Kona

Keahou Beach

Island of Hawaii (Big Island)

Akaka Falls Astronomical Observatories Mauna Kea Hilo Hilo International 4204 Airport Rainbow Saddle Road Falls Pahoa

City of Refuge

Mauna Loa 4170 Pahala

South Point

Kilauea Caldera Crater Road

Active Eruption

Hawai’i Volcanoes NP

50 km


Alamo Rent a Car Aloha! Ervaar Hawaii met een huurauto van Alamo. De eilanden hebben een goed ontwikkeld wegennet en zijn perfect voor een rondreis met uw eigen huurauto. Sinds 1974 is Alamo Rent A Car een van de toonaangevende autoverhuurbedrijven wereldwijd. De verhuurder wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk en modern wagenpark, gunstige prijzen en goede klantenservice.

4

2

5

Economy (EDAR): Chevrolet Spark o.g., automaat, airco, radio/CD, 4-deurs.

5

1

2

Intermediate (IDAR): Chevrolet Cruze o.g., auto­maat, airco, radio/CD, 4-deurs.

16

Huurauto

1

1

Compact (CDAR): Chevrolet Sonic o.g., automaat, airco, radio/CD, 4-deurs.

5

2

2

Standard SUV (SFAR): Chevrolet Grand Cherokee o.g., automaat, airco, radio/CD, 5-deurs.

5

2

1

Full Size (FCAR): Dodge Charger o.g., automaat, airco, radio/CD, 4-deurs.

5-7

3

2

Luxury Van (MVAR): Dodge Grand Caravan o.g., automaat, airco, radio/CD, 5-deurs, met 7 pers. 2 grote en 1 kleine koffer.


Alamo Rent A Car Hawaii Prijs per huurauto, 01.04.2019 - 31.03.2020 per dag

per week

EDAR

49 €

269 €

CDAR

53 €

293 €

IDAR

54 €

300 €

FCAR

56 €

307 €

SFAR

78 €

432 €

MVAR

78 €

432 €

IJAR

56 €

309 €

STAR

80 €

442 €

Verplichte toeslag: Bij overname tussen 11.04.19-20.04.19, 01.07.19-17.08.19 en 15.12.19-31.12.19 • cat. EDAR, CDAR of IDAR - per voertuig/dag

€ 17

• cat. EDAR, CDAR of IDAR - per voertuig/week

€ 84

• voor alle andere categorieën - per voertuig/dag

€ 18

• voor alle andere categorieën - per voertuig/week

€ 89

Inclusief: onbeperkt aantal km‘s, CDW verzekering voor de huurauto zonder eigen risico, aansprakelijkheidsverzekering met dekking tot USD 1 mio., luchthavenbelasting voor overname op de luchthaven, lokale belastingen. Exclusief: benzine, aanvullende verzekeringen (bijv. RSP Roadside Plus), extra bestuurder (USD 9,99/dag), toe­slag voor jonge bestuurders (21-24 jaar; USD 25/dag), bijzondere uitrusting (bijv. kinderzitje, navigatiesysteem). Extra te boeken: Baby- of kinderzitje (verplicht voor kinderen t/m 7 jaar, USD 6,99/dag, USD 70/maand), GPSnavigatie-systeem (USD 7,99/dag, onder voorbehoud van wijzigingen). Deze toeslagen zijn ter plaatse te betalen en zijn onderhevig aan de lokale belastingen (ca. 20%).

Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 93714

Huurvoorwaarden Overzicht van de huurvoorwaarden

Bestuurder (leeftijd/rijbewijs)

(geldig vanaf 01.01.2019, wijzigingen voorbehouden)

• minimumleeftijd 21 jaar

Verhuurdepots

• vergeet niet dat naast het nationale rijbewijs ook een geldig internationaal rijbewijs verplicht is

L=luchthaven; S=stadscentrum

4

2

Jeep (IJAR): Jeep Wrangler o.g., automaat, airco, radio/CD, 2-deurs, max. 2 volwassenen + 2 kinderen.

Oahu: Honolulu (L), Waikiki (S) Maui: Kahului (L) Kauai: Lihue (L) Big Island (Hawaii): Kona (L), Hilo (L) Molokai: Molokai (L) Toeslagen depots De toeslag voor overname van de huurauto op de luchthaven is inbegrepen in de prijs. Minimun huurperiode 1 dag Berekening huurprijs 1 huurdag = 24 uur. De prijs op datum van overname is bepalend voor de volledige huurperiode. Per eiland wordt een afzonderlijk huurcontract afgesloten.

4

2

Convertible (STAR): Ford Mustang o.g., automaat, airco, radio/CD, 2-deurs, max. 2 volwassenen + 2 kinderen.

One-way rentals Op Oahu tussen Honolulu luchthaven en Waikiki, op Big Island tussen Kona en Hilo kosteloos.

• extra bestuurders zijn mogelijk mits toeslag en moeten opgenomen worden in het huurcontract Verzekering De CDW-verzekering (Collision Damage Waiver) zonder eigen risico en de EP (Extend Protection) met een dekking tot USD 1 mio. zijn in de huurprijs inbegrepen. Bijkomende verzekering (optioneel) RSP (Roadside Assistance Plus): USD 4,99/dag (stand december 2018) dekt volgende onderdelen, door eigen schuld veroorzaakt (geen technisch defect) en die bij de standaard Road Assistance niet inbegrepen zijn: vervangsleutel, Lockout Service, Jump Start, brandstoflevering, lekke band, vervangen van band en sleep­ kosten. Er is geen verzekeringsdekking bij • rijden onder invloed van alcohol en drugs • rijden door onbevoegde personen • rijden op stranden of niet toegelaten wegen • opzettelijke schade en/of contractbreuk Waarborg Een waarborg van USD 100/week, aangevuld met eventuele extra kosten, moet bij aanvang van de huurperiode­ per creditcard op naam van de hoofdbestuurder (Visa,

Huurauto

17


Lono Reis (Leilani Reis)

In een oogopslag • 21-daagse individuele reis incl. internationale en nationale vluchten • overnachtingen op Oahu, Kauai, Big Island en Maui • incl. huurauto van Alamo Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - Oahu Vlucht vanaf Brussels naar Honolulu. Aankomst laat in de avond, u heeft een transfer naar uw hotel in Waikiki, waar u drie nachten verblijft. 3 overnachtingen: Shoreline Hotel Waikiki (Leilani),­ Queen Kapiolani (Lono STD), Hyatt Regency Waikiki­Beach Resort (Lono SUP). Dag 2 - 3e dag: Oahu. Tijdens de twee dagen kunt u het eiland Oahu ontdekken en van het strandleven in Waikiki

18

Speciale aanbieding

genieten. Ga in ieder geval één dag rond het ei­ land, bijv. per openbaar vervoer („The Bus“ rijdt elke 20 minuten rond het eiland ). Oahu kent vele unieke plekken. Aan de noordzijde kunt u het Polynesian Cultural Center en het Waimea Falls Park bezoeken. Neem de auto, bus of taxi naar Diamond Head en geniet van het prachtige uitzicht over Honolulu. Eindig de dag met een diner in een van de leuke restaurants in de wijk Waikiki.

Dag 9: Kauai - Maui. U levert de huurauto in op de luchthaven van Lihue. Geniet van het prachtige uitzicht tij­ dens de vlucht naar Maui. Na aankomst op de luchthaven van Maui staat een nieuwe huur­ auto voor u gereed. U verblijft 5 nachten in een hotel aan de droge zuidwestkust van Maui. 5 overnachting­ en: Castle Kamaole Sands (Bud­ get), Kaanapali Beach Resort (STD), Andaz Maui at Wailea Resort (SUP).

Dag 4: Oahu - Kauai. Vandaag heeft u een transfer naar de lucht­ haven van Honolulu voor de vlucht naar Kauai. Na aankomst haalt u uw huurauto af en rijdt u naar uw hotel waar u vijf nachten verblijft. 5 overnachtingen: Aston Islander on the Beach (Leilani), Kauai Beach Resort (STD), Kauai Mar­ riott Resort & Beach Club (SUP).

Dag 10 - 13e dag: Maui. U heeft 4 dagen om Maui te ontdekken. Maui is een eiland vol contrasten, u treft hier rust en een zeer uitbundig natuurschoon naast de gezellige drukte van het stadje Lahaina. Iets voorbij La­ haina liggen Ka‘anapali, Kahana en Kapalua, met de meest prachtige stranden van Hawaii, is dat zeker een bezoekje waard. De kustweg naar Hana, met zijn 600 bochten, is een attractie op zich. Ga in ieder geval een dag naar het hoogste punt van Maui, de Haleakala vulkaan, de groot­ ste slapende vulkaan ter wereld. Van december tot en met april kunt u per boot voor de kust de bultrug walvissen zien.

Dag 5 - 8e dag: Kauai. U heeft 4 dagen om het eiland Kauai te ontdek­ ken. Kauai wordt ook het bloemeneiland van Hawaii genoemd. Het is het oudste en meest begroeide eiland van het archipel. Begin uw dag met een autotocht richting het noorden. Bij de Hanalei vallei kunt u het prachtige uitzicht be­ wonderen met de talloze watervallen en andere unieke plekken ontdekken. De Na’ Pali Coast is zeker een bezoek waard. U kunt hier een prach­ tige wandeling maken of een excursie per boot. Tijdens uw verblijf op Kauai mag een bezoek aan de indrukwekkende Waimea Canyon zeker niet uitblijven. Dit is een van de populairste attrac­ ties van het eiland met fantastische uitzichten.

Dag 14: Maui - Big Island (Hawaii). U levert de huurauto in op de luchthaven van Maui. Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de vlucht naar Big Island. Na aankomst in Kona staat een nieuw huurauto voor u gereed. U verblijft 5 nachten in een hotel aan de droge westkust van Hawaii. 5 overnachtingen: Royal Kona Resort (Leilani), Sheraton Kona (STD), Waikoloa Beach Marriott (SUP).


Islandhoppen is de ideale manier om de eilanden van Hawaii te bezoeken. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en zijn eigen ongeëvenaarde schoonheid. Met de Leilani Reis ontdekt u de vier belangrijkste eilanden. Bij de Leilani Reis hebben wij basic 2-3 sterren (budget) hotels voor u aangehouden. Stelt u niet te veel eisen aan uw verblijf en gebruikt u de kamer alleen om te slapen dan is deze reis perfect voor u! Bij de Lono Reis verblijft u in middle class (STD) of first class hotels (SUP) met goed verzorgde hotelkamers.

©Soyez

Dag 15 - 18e dag: Big Island (Hawaii). Het meest spectaculaire landschap vindt u op het eiland Hawaii, ook wel the Big Island ge­ noemd. Belangrijkste hoogtepunt op het eiland is de Kilauea vulkaan, de meest constant actieve­vulkaan ter wereld. U ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsten op de vulkaanhelling. Leer over de vulkanische activiteit in het bezoekerscentrum van het Volcanoes National Park. Langs de schitterend gelegen kustweg ziet u talloze watervallen, prachtige baaien en een overvloed aan kleurrijke bloemen. Stop onderweg bij Waipio Valley voor een wandeltocht en bezichtiging van de Polynesische tempels. De zwarte rotsen aan de Kona kust bieden een scherp contrast met het donkerblauw van de oceaan, het lichtblauw van de lucht en het groen van de vegetatie. Aan de zuidzijde van de Kona kust ligt de meest heilige plaats van de Hawaiianen, de „Place of Refuge“. Hier wordt uitleg gegeven over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Hawaii. Bij Hapuna en Waikoloa vindt u de beste stranden van het eiland. Dag 19 - 20e dag: Big Island (Hawaii) - Brussels. U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Kona en vertrekt ´s avonds vanuit Big Island op dag 19. Dag 21: Brussels. Aankomst in Brussels.

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Leilani (Budget)

STD = Standard

21.12.2018 - 28.12.2018

3.765

4.010

5.910

29.12.2018 - 02.01.2019

3.185

3.495

5.290

03.01.2019 - 22.03.2019

3.110

3.360

4.570

23.03.2019 - 31.03.2019

3.135

3.415

4.570

01.04.2019 - 22.06.2019

3.085

3.295

4.865

23.06.2019 - 30.06.2019

3.455

3.820

5.185

01.07.2019 - 23.08.2019

3.515

3.920

5.275 4.855

Bezetting met pers.

SUP = Superior

24.08.2019 - 19.10.2019

3.010

3.400

20.10.2019 - 31.10.2019

3.010

3.360

4.855

01.11.2019 - 08.12.2019

3.010

3.300

4.855

09.12.2019 - 20.12.2019

3.215

3.540

5.485

Inclusief: • L ijnvlucht met United Airlines vanaf Brussels in Economy Class inclusief € 345 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden) • 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten • Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines (geen bagage inbegrepen) • 3 nachten in het gekozen hotel op Oahu + luchthaventransfers • 5 nachten het gekozen hotel op Kauai • 5 nachten in het gekozen hotel op Maui • 5 nachten in het gekozen hotel op Big Island • A lamo-huurauto op Kauai, Maui en Big Island (Economy Full Inclusive, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Persoonlijke uitgaves • Maaltijden en excursies • Sommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plaatse dient te worden betaald • Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor de eerste koffer, stand december 2018) • Reisverzekering

Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 115972

Speciale aanbieding

19


Aloha Reis (Makai Reis) u het Polynesian Cultural Center en het Waimea Falls Park bezoeken. Eindig de dag met een diner in een van de leuke restaurants in Waikiki. Dag 4: Oahu - Maui. Transfer naar de luchthaven van Honolulu. Na aankomst in Maui staat er een nieuwe huurauto voor u gereed. 5 overnachtingen: Castle Kamaole Sands (Makai), Kaanapali Beach Hotel (Aloha STD).

In een oogopslag • 16-daagse individuele rondreis incl. internationale en nationale vluchten • overnachtingen op Oahu, Maui en Big Island • incl. Alamo huurauto De combinatie van het bruisende leven in Waikiki, het prachtige natuurschoon van Maui en de vulkanische activiteiten van Big Island zijn een aanrader. Bij de Makai Reis hebben wij basic 2-3 sterren hotels voor u aangehouden. Stelt u niet te veel eisen aan uw verblijf en gebruikt u de kamer alleen om te slapen dan is deze reis perfect voor u! Bij de Aloha Reis verblijft u in de betere middle class hotels (STD). Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - Oahu. Vlucht vanaf Brussels naar Honolulu. Aankomst laat in de avond, transfer naar uw hotel in Waikiki. 3 overnachtingen: Shoreline Hotel Waikiki (Makai), Queen Kapiolani Hotel (Aloha STD). Dag 2 - 3e dag: Oahu. Tijdens de twee dagen kunt u het eiland Oahu ontdekken en van het strandleven in Waikiki genieten. Verken zeker één dag het eiland („The Bus“ rijdt elke 20 minuten rond het eiland ). Oahu kent vele unieke plekken. Aan de noordzijde kunt

20

Speciale aanbiedingen

Dag 5 -8e dag: Maui. Op Maui treft u rust, een zeer uitbundig natuurschoon en de gezellige drukte van het stadje Lahaina aan. Iets voorbij Lahaina liggen Ka‘anapali, Kahana en Kapalua, met de meest prachtige stranden van Hawaii. De kustweg naar Hana, met zijn 600 bochten, is een attractie op zich. Ga in ieder geval een dag naar het hoogste punt van Maui, boven op de Haleakala, de grootste slapende vulkaan ter wereld. Van december t/m april kunt u per boot de bultrug walvissen spotten. Dag 9: Maui - Big Island (Hawaii) Vandaag levert u de auto in op de luchthaven. Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de vlucht naar Big Island Hawaii. Na aankomst in Kona staat een nieuwe huurauto voor u gereed. 5 overnachtingen: Royal Kona Resort (Makai), Sheraton Kona (Aloha STD). Dag 10 - 13e dag: Big Island (Hawaii) Het meest spectaculaire landschap vindt u op het eiland Hawaii, ook wel the Big Island ge­noemd. Belangrijkste hoogtepunt op het eiland is de ­Kilauea vulkaan, de meest constant actieve vulkaan ter wereld. U ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsten op de vulkaanhelling. Bij Hapuna en Waikoloa vindt u de beste stranden van het eiland. Dag 14 - 15e dag: Big Island - Brussels. U geeft de huurauto terug op de luchthaven van Kona. Vertrek ´s avonds vanuit Kona op dag 14. Dag 16: Brussels. Aankomst in Brussels.

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

Makai = Budget

Aloha = Standard

21.12.2018 - 28.12.2018

2.695

3.260

29.12.2018 - 02.01.2019

2.415

2.785

03.01.2019 - 22.03.2019

2.350

2.745

23.03.2019 - 31.03.2019

2.330

2.745

01.04.2019 - 17.04.2019

2.310

2.625

18.04.2019 - 22.06.2019

2.310

2.625

23.06.2019 - 30.06.2019

2.725

3.090

01.07.2019 - 23.08.2019

2.795

3.170

24.08.2019 - 31.10.2019

2.330

2.690

01.11.2019 - 08.12.2019

2.310

2.630

09.12.2019 - 20.12.2019

2.420

2.805

Inclusief: • Lijnvlucht met United Airlines vanaf Brussels in Economy Class inclusief € 330 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden) • 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten • Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines (geen bagage inbegrepen) • 3 nachten in het gekozen hotel op Oahu + luchthaven­ transfers • 5 nachten in het gekozen hotel op Maui en Big Island • Alamo-huurauto op Maui/Big Island (Economy Full Inclusive, incl. 1 chauffeur, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Persoonlijke uitgaves • Maaltijden en excursies • Sommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald • Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018) • Reisverzekering Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 116024


Makuku Reis Dag 4: Oahu - Kauai. Vandaag transfer naar de luchthaven van Honolulu voor de vlucht naar Kauai. Na aankomst haalt u uw huurauto af en rijdt u naar uw hotel. 5 overnachtingen: Kauai Beach Resort (STD), Kauai Marriott Resort & Beach Club (SUP).

In een oogopslag • 16-daagse individuele rondreis incl. vluchten • 3 eilanden: Oahu, Kauai, Maui • incl. huurauto van Alamo op Kauai en Maui Het “Garden Island” Kauai betovert elke bezoeker! Loop langs de Waimea Canyon, ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. Een bezoek aan de indrukwekkende Na Pali kust mag niet ontbreken, net als een bezoek aan de zandstranden van Poipu. Bij de hoogtepunten van Maui horen in elk geval de Haleakala vulkaan, de weg naar Hana en de betoverende Iao Valley. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - Oahu Vlucht vanaf Brussels naar Honolulu. Aankomst laat in de avond, u heeft een transfer naar uw hotel in Waikiki. 3 overnachtingen: Queen Kapiolani Hotel (STD), Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa(SUP). Dag 2 -3e dag: Oahu. Tijdens de twee dagen kunt u het eiland Oahu ontdekken en van het strandleven in Waikiki genieten. Ga in ieder geval één dag rond het eiland („The Bus“ rijdt elke 20 minuten rond het eiland). Oahu kent vele unieke plekken. Eindig de dag met een diner in een van de leuke restaurants in de wijk Waikiki.

Dag 5 - 8e dag: Kauai. U heeft 4 dagen om het eiland Kauai te ontdekken. Kauai wordt ook het bloemeneiland van Hawaii genoemd. Bij de Hanalei vallei kunt u het prachtige uitzicht bewonderen met de talloze watervallen en andere unieke plekken ontdekken. De Na’ Pali Coast is zeker een bezoek­ waard. U kunt hier een prachtige wandeling maken of een excursie per boot. Tijdens uw verblijf op Kauai mag een bezoek aan de indrukwekkende Waimea canyon zeker niet uitblijven, geniet van de schitterende uitzichten. Dag 9: Kauai - Maui. U levert de huurauto in op de luchthaven van Lihue. Na aankomst op de luchthaven van Maui staat een nieuwe huurauto voor u gereed. 5 overnachtingen: Kaanapali Beach Hotel (STD), Andaz Maui at Wailea (SUP). Dag 10 - 13e dag: Maui Maui is een eiland vol contrasten, u treft hier rust en een zeer uitbundig natuurschoon naast de gezellige drukte van het stadje Lahaina. Iets voorbij Lahaina ligt o.a. Ka‘anapali, met de meest prachtige stranden van Hawaii, is dit zeker een bezoekje waard. De kustweg naar Hana, met zijn 600 bochten, is een attractie op zich. Ga in ieder geval een dag naar het hoogste punt van Maui, de Haleakala vulkaan, de grootste slapende vulkaan ter wereld. Van december t/m april kunt u per boot de bultrug walvissen spotten. Dag 14 - 15e dag: Maui - Brussels. U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Kahului en vertrekt ´s avonds vanuit Maui op dag 14. Dag 16: Brussels. Aankomst in Brussels.

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

STD = Standard

SUP = Superior

21.12.2018 - 28.12.2018

3.275

4.625

29.12.2018 - 02.01.2019

2.810

4.020

03.01.2019 - 22.03.2019

2.680

3.900

23.03.2019 - 31.03.2019

2.735

3.805

01.04.2019 - 17.04.2019

2.615

3.805

18.04.2019 - 22.06.2019

2.615

3.865

23.06.2019 - 30.06.2019

3.115

4.265

24.08.2019 - 19.10.2019

2.660

3.830

20.10.2019 - 08.12.2019

2.620

3.830

09.12.2019 - 20.12.2019

2.725

4.185

Inclusief: • Lijnvlucht met United Airlines vanaf Brussels in Economy Class inclusief € 330 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden) • 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines • (geen bagage inbegrepen) • 3 nachten in het gekozen hotel in Honolulu + luchthaventransfers • 5 nachten in het gekozen hotel op Kauai en Maui • Alamo-huurauto op Kauai en Maui (Economy Full Inclusive, incl. 1 chauffeur, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Persoonlijke uitgaves • Maaltijden en excursies • Sommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald • Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018) • Reisverzekering Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 115991

Speciale aanbiedingen

21


Hula Reis Kauai Beach Resort (STD), Kauai Marriott Resort & Beach Club (SUP) Dag 5 - 8e dag: Kauai. Kauai wordt ook het bloemeneiland van Hawaii genoemd. Het is het oudste en meest begroeide eiland van het archipel. Bij de Hanalei vallei kunt u het prachtige uitzicht bewonderen met de tal­ loze watervallen en andere unieke plekken ont­ dekken. De Na’ Pali Coast is zeker een bezoek­ waard. U kunt hier een prachtige wandeling maken of een excursie per boot. Tijdens uw verblijf op Kauai mag een bezoek aan de indruk­ wekkende Waimea canyon zeker niet uitblijven, geniet van de fantastische uitzichten. In een oogopslag • 16 daagse indivuduele rondreis incl. interna­ tionale en nationale vluchten • Overnachtingen op Oahu, Kauai & Big Island • incl. huurauto op alle eilanden behalve Oahu Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - Oahu. Vlucht vanaf Brussels naar Honolulu. Aan­ komst laat in de avond, u heeft een transfer naar uw hotel in Waikiki. 3 overnachtingen: Queen Kapiolani Hotel (STD), Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa (SUP). Dag 2 - 3e dag: Oahu. Tijdens de twee dagen kunt u het eiland Oahu ontdekken en van het strandleven in Waikiki ge­ nieten. Ga in ieder geval één dag rond het eiland („The Bus“ rijdt elke 20 minuten rond het eiland). Oahu kent vele unieke plekken. Eindig de dag met een diner in een van de leuke restaurants in de wijk Waikiki. Dag 4: Oahu - Kauai. Vandaag transfer naar de luchthaven van Ho­ nolulu voor de vlucht naar Kauai. Na aankomst haalt u uw huurauto af en rijdt u naar uw hotel waar u vijf nachten verblijft. 5 overnachtingen:

22

Speciale aanbiedingen

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € STD = Standard

SUP = Superior

21.12.2018 - 28.12.2018

3.195

4.340

29.12.2018 - 02.01.2019

2.720

3.750

03.01.2019 - 22.03.2019

2.585

3.120

23.03.2019 - 17.04.2019

2.635

3.490

18.04.2019 - 22.06.2019

2.635

3.405

23.06.2019 - 30.06.2019

3.130

3.860

01.07.2019 - 23.08.2019

3.195

3.920

24.08.2019 - 08.12.2019

2.715

3.530

09.12.2019 - 20.12.2019

2.760

3.915

Bezetting met pers.

Inclusief:

Dag 9: Kauai - Big Island (Hawaii). U levert de huurauto in op de luchthaven van Lihue. Na aankomst op de luchthaven van Kona staat een nieuwe huurauto voor u gereed. U verblijft 5 nachten in een hotel aan de droge zuid­ westkust van Hawaii. 5 overnachtingen: Sheraton Kona Resort (STD), Hilton Waikoloa Beach Marriott (SUP).

• L ijnvlucht met United Airlines vanaf Brussels in Economy Class inclusief € 330 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden)

Dag 10 - 13e dag: Big Island Hawaii. Het meest spectaculaire landschap vindt u op het eiland Hawaii, ook wel the Big Island ge­ noemd. Belangrijkste hoogtepunt op het ei­ land is de Kilauea vulkaan, de meest constant actieve­vulkaan ter wereld. U ziet rookkolom­ men opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsten op de vulkaanhelling. De zwarte rot­ sen aan de Kona kust bieden een scherp con­ trast met het donkerblauw van de oceaan, het lichtblauw van de lucht en het groen van de ve­ getatie. Bij Hapuna en Waikoloa vindt u de beste stranden van het eiland.

• 5 nachten in het gekozen hotel op Kauai en Big Island

Dag 14 - 15e dag: Big Island (Hawaii) - Brussels. U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Kona en vertrekt ´s avonds vanuit Big Island op dag 14. Dag 16: Brussels. Aankomst in Brussels.

• 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internatio­ nale vluchten • Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines (geen bagage inbegrepen) • 3 nachten in het gekozen hotel in Honolulu + lucht­ haventransfers • A lamo-huurauto op Kauai en Big Island (Economy Full Inclusive, incl. 1 chauffeur, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Persoonlijke uitgaves • Maaltijden en excursies • S ommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald • Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018) • Reisverzekering Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 116008


New York en Hawaii reis Dag 5: New York - Oahu. U verlaat de ‚city‘ en vliegt naar Honolulu op Oahu, het hoofdeiland van Hawaii. Luchthaventransfers zijn inbegrepen. 4 overnachtingen: Shoreline Hotel Waikiki (MC).

In een oogopslag • 16 daagse individuele reis incl. internationale en nationale vluchten • Overnachtingen in New York, op Oahu en Maui • incl. huurauto van Alamo op Maui Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - New York. Vlucht vanaf Brussels naar New York. Na aankomst transfer op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft vier nachten in Manhattan. 4 overnachtingen: ROW NYC Hotel (MC). Dag 2 - 4: New York. „The Big Apple“, „The City that never sleeps“ New York is een belevenis, voor iedereen op elk moment. Uiteraard bezoekt u Manhattan, met z‘n imposante wolkenkrabbers, het wereldbe­ roemde Broadway en Times Square. Maar ook Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, die beiden ­alleen per boot te bereiken zijn, zijn een be­zoek waard. Andere markante punten in de stad zijn Madison Square Garden, Empire State Building en het Rockefeller Center (met zijn ijsbaan in de winter). Voor leuke cafés en restaurants van over de hele wereld gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown.

Dag 6 - 8: Oahu. Tijdens de drie dagen kunt u het eiland Oahu ontdekken en van het strandleven in Waikiki genieten. Verken zeker één dag het eiland („The Bus“ rijdt elke 20 minuten rond het eiland). Oahu kent vele unieke plekken. Aan de noordzijde kunt u het Polynesian Cultural Center en het Waimea Falls Park bezoeken. Eindig de dag met een diner in een van de leuke restaurants in Waikiki. Dag 9: Oahu - Maui. ´s Ochtends transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Maui. Na aankomst haalt u op de luchthaven uw huurauto af en rijdt u naar uw hotel. 5 overnachtingen: Ka‘anapali Beach Hotel (MC). Dag 10 - 13: Maui. Op Maui treft u rust, een zeer uitbundig natuurschoon en de gezellige drukte van het stadje Lahaina aan. Iets voorbij Lahaina liggen Ka‘anapali, Kahana en Kapalua, met de meest prachtige stranden van Hawaii. De kustweg naar Hana, met zijn 600 bochten, is een attractie op zich. Ga in ieder geval een dag naar het hoogste punt van Maui, boven op de Haleakala, de grootste slapende vulkaan ter wereld. Van december t/m april kunt u per boot bultrug walvissen spotten op Maui. Dag 14 - 15: Maui - Brussels. U levert ´s avonds (dag 14) de huurauto in op de luchthaven van Maui voor vertrek naar Brussels.

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € 2

Bezetting met pers. 21.12.2018 - 28.12.2018

3.300

29.12.2018 - 02.01.2019

2.910

03.01.2019 - 31.03.2019

2.815

01.04.2019 - 22.06.2019

2.775

23.06.2019 - 30.06.2019

3.235

01.07.2019 - 23.08.2019

3.345

24.08.2019 - 31.10.2019

2.905

01.11.2019 - 08.12.2019

2.835

09.12.2019 - 20.12.2019

2.965

Inclusief: • L ijnvlucht met United Airlines vanaf Brussels in Economy Class inclusief € 315 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden) • 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten • Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines (geen bagage inbegrepen) • 4 nachten in New York • 4 nachten op Oahu + luchthaventransfers • 5 nachten op Maui • A lamo-huurauto op Maui (Economy Full Inclusive, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Persoonlijke uitgaven • Maaltijden en excursies • S ommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald • B agage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018) • Reisverzekering Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Dag 16: Brussels. Aankomst in Brussels. Neem contact op met ons voor uw reisvoorstel op maat - ref 116078

Speciale aanbiedingen

23


Supersaver California & Hawaii Dag 2: San Francisco Bezoek de indrukwekkende stad met de im­ posante Golden Gate Bridge! Wandel langs Fisherman‘s Wharf met zijn vele winkels en straatartiesten en ontdek het authentieke China­ town.

In een oogopslag • 25 daagse individuele rondreis met internati­ onale en nationale vluchten • Overnachtingen op Oahu of Maui of Big Is­ land of Kauai • incl. huurauto van Alamo

Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Brussels - San Francisco Vlucht vanaf Brussels naar San Francisco. ´s Avonds aankomst en transfer op eigen gele­ genheid naar uw hotel in de stad, waar u twee nachten verblijft. 2 overnachtingen: Sheraton Fishermans Wharf

24

Speciale aanbiedingen

Dag 3 - 16e dag: California, Nevada en Arizona U heeft twee weken de tijd om de steden van het Westen en het unieke landschap van de Nationale Parken te verkennen. De levendige steden, evenals de Pacific Coast zijn een unieke ervaring. Ten noorden van San Francisco zijn de beroemde wijngaarden van Napa en Sono­ ma en de bossen met de torenhoge „Red Ce­ dar“ bomen. Rij door het prachtige Yosemite National Park naar Las Vegas, de casino-stad

in de woestijn. Er is geen groter contrast dan vervolgens de indrukwekkende Grand Canyon te ontdekken. Ook Zion National Park en Bryce Canyon National Park mogen niet ontbreken in uw reis. U beëindigt uw tour van het Westen in Los Angeles met een bezoek aan bijvoorbeeld San­ ta Monica en Venice Beach, Disneyland of de filmstudio‘s in Hollywood. Dag 16: Aankomst Los Angeles Op de laatste dag levert u uw huurauto in op het vliegveld van Los Angeles en neemt u de hotelshuttle naar het hotel bij de luchthaven. 1 overnachting: Custom Hotel Los Angeles lucht­ haven.


25 dagen California en een Hawaiiaans eiland naar keuze. Het westelijk deel van de Verenigde Staten heeft een zeer gevarieerd landschap en biedt een verscheidenheid aan attracties. Tijdens een rondreis met de auto (of eventueel motorhome) krijgt u een goede indruk van dit unieke gebied. En wat is er leuker dan na een week zoals deze van de rust te genieten op een subtropisch eiland. U heeft de keuze, elk eiland van Hawaii is uniek. Ook al is de huurauto het ideale vervoersmiddel om een Hawaiiaans eiland te zien, zult u de auto deze week heel wat minder gebruiken.

Dag 17 - 22e dag: Los Angeles - Hawaii Hotelshuttle naar de luchthaven en vlucht naar Hawaii. Bij het boeken van uw reis, kunt u kiezen op welk eiland u wilt verblijven. Na aankomst in Hawaii overname van de huurauto op de luchthaven en check-in bij het hotel, waar u zes nachten verblijft. Inspiraties voor excursies op het eiland van uw keuze vindt u op de volgende pagina‘s. 6 overnachtingen naar keuze in: Shoreline Hotel Waikiki, Oahu of Kauai ­Beach Resort, Kauai of Ka‘anapali Beach Resort, Maui of Sheraton Kona Resort, Big Island. Dag 23 - 24e dag: Hawaii - Brussels U checkt s’ middags uit bij uw hotel, maar u kunt nog gebruik maken van de huurauto tot ’s avonds. U levert de huurauto in op de luchthaven (dag 23), vervolgens checkt u in voor de terugvlucht naar Brussels.

Reisdata: dagelijks Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in €

Oahu

Maui

Big Island

Kauai

21.12.2018 - 28.12.2018

2.850

2.930

2.835

3.010

29.12.2018 - 02.01.2019

2.340

2.420

2.325

2.500

03.01.2019 - 31.03.2019

2.210

2.360

2.270

2.300

01.04.2019 - 17.04.2019

2.240

2.245

2.300

2.410

18.04.2019 - 22.06.2019

2.270

2.275

2.325

2.440 2.985

23.06.2019 - 30.06.2019

2.820

2.775

2.810

01.07.2019 - 23.08.2019

2.955

2.925

2.940

3.115

24.08.2019 - 31.10.2019

2.385

2.360

2.370

2.545

01.11.2019 - 08.12.2019

2.280

2.185

2.270

2.380

09.12.2019 - 20.12.2019

2.445

2.445

2.400

2.550

Inclusief: • Lijnvlucht met United Airlines van/naar Brussels in Economy Class inclusief € 300 taksen en toeslagen (wijzigingen voorbehouden) • 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten • 2 nachten het Sheraton Fisherman’s Wharf og. • 1 nachten in het Custom Hotel Los Angeles luchthaven og. • 6 nachten in het Shoreline Hotel of Kauai Beach Resort of Ka‘anapali Beach Resort of Sheraton Kona Hotel • A lamo-huurauto van San Francisco naar Los Angeles en op het gekozen eiland (Economy Full Inclusive, CDWverzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen) Exclusief: • Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur • Accommodatie tijdens de autorondreis tussen San Francisco en Los Angeles • Persoonlijke uitgaves • Maaltijden en excursies • Sommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald • Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018) • Reisverzekering

Neem contact met ons op voor uw reisvoorstel op maat - ref 116057

Speciale aanbiedingen

25


Oahu

„The Gathering Place“ De plaats van samenkomst, vroeger en nu. In Oahu was het hof van de Polynesische koningen, hier wonen de meeste Kama’aina’s (niet Hawaiiaanse inwoners) en in Oahu maken de meeste toeristen voor het eerst kennis met Hawaii.

26

Algemene informatie


Pearl Harbor en city tour Halve dagexcursie van/naar Waikiki of Kahala Een stuk Amerikaanse geschiedenis van dichtbij! Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) In Pearl Harbor kunt u een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van de Verenigde Staten van dichtbij beleven! De paradijselijke Hawaiianse eilanden waren in de veertiger jaren van de vorige eeuw zwaar bevochten en de gebeurtenissen in Pearl Harbor waren de reden voor de VS aan de Tweede Wereldoorlog deel te nemen. Deze marinebasis was doelwit van een verrassingsaanval van de Japanners op 7 december 1941 en kwam als een grote schok voor de Amerikanen. Zie het “Arizona Memorial” en hoor wat er in deze dagen allemaal gebeurde. Ook bezoekt u het informatieve Visitor Center. Daarna ziet u de hoogtepunten van Honolulu, zoals de Iolani Palace, het beeld van King Kamehameha V en de Punchbowl begraafplaats.

Highlights of Oahu Dagexcursie van/naar Waikiki Zie het tropische eiland Oahu. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Wandel langs beroemde surfstranden, zie de Amelia Earheart Lookout, gevestigd op Diamond Head om ‚s werelds eerste solo-vlucht van Hawaii naar Noord-Amerika te herdenken en de prachtige, wereldberoemde Hanauma Bay. Sandy Beach en Makapuu Point zijn beide paradijselijke stranden met ongelooflijk wit zand en een turquoisekleurige oceaan. Je krijgt ook de kans om foto‘s te maken bij het uitkijkpunt Nuuanu Pali en een bezoek te brengen aan de pittoreske Byodo-In-tempel aan de voet van de weelderige groene kliffen en de duidelijk gevormde Chinaman‘s Hat. Tot slot bezoekt u de Dole Plantation, een niet te missen aanvulling op het “ananas-eiland” van Hawaii. Deze kleurrijke tour is de ideale manier om het prachtige Oahu te leren kennen.

Polynesian Cultural Center Excursie van/naar Waikiki HET culturele Center van de volkeren van de Stille Zuidzee bevindt zich op Oahu. Mis het niet! Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Een bezoek aan het Polynesische culturele centrum aan de noordkant van het eiland is een van de hoogtepunten van een verblijf in Oahu. Hier komen alle Polynesische culturen van de Stille Oceaan bijeen. In het culturele park zul je mensen en hun culturen tegenkomen, onder andere uit Samoa, Tahiti, Fiji, Tonga en Rapa Nui (Paaseiland). Je bezoekt de dorpen van de verschillende culturen en je krijgt inzicht in de manier van leven van deze mensen door middel van bv. ambachten, het gebruik van geneeskrachtige planten en dans. Geniet ook van de unieke show en het traditionele diner. Inclusief transfers van/naar Waikiki.

Dagexcursies Hawaii

27


Aqua Skyline at Island Colony Honolulu, Oahu Hoogbouw hotel met fantastisch uitzicht over Waikiki en Diamond Head. Modern, recent gerenoveerd hotel met 704 kamers. Er is een buitenzwembad, spa, sauna en hot tub. Het hotel beschikt over een dakterras, winkeltje, wasserette, koffiebar en parkeerplaatsen. Ligging: Op enkele minuten lopen van het strand. Veel ­restaurants en winkels in de directe omgeving. Accommodatie: Elke kamer is voorzien van een lanai, airco, een kluis en een kitchenette met magnetron, kookplaat, koelkast en koffiezetter/waterkoker. De badkamers hebben een bad/douche combinatie en föhn.

Queen Kapiolani Hotel Honolulu, Oahu Rustig gelegen hotel bij het Kapi‘olani Park. In het restaurant is elke avond de Aloha Live Show, een unieke mix van Polynesische dans en een Cirque du Soleilachtige voorstelling inclusief diner. Er is tevens een coffee shop & deli in de lobby, lounges, buitenzwembad, wasserette, winkels, tourdesk en parkeergarage. Het gehele hotel is rookvrij en biedt gratis wifi in de lobby. Geen resort fee, parkeren ca. USD 20/dag. Ligging: Het hotel ligt aan het Kapi‘olani Park, slechts een blok verwijdert van het strand. Van het Kulana restaurant en de Pool Bar heeft u een prachtig uitzicht op Diamond Head en Waikiki Beach. Accommodatie: De 315 kamers zijn ruim en comfortabel ingericht, voorzien van airco, LCD TV, telefoon, koelkast, kluis, haardroger (op verzoek) en de meeste beschikken over een Lanai. De meeste kamers hebben uitzicht over Diamond Head.

Coconut Waikiki Hotel Honolulu, Oahu Aangenaam, vriendelijk hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, barbecueplekken, een fitnesscentrum en een wasserij. Elke ochtend gratis ontbijt. Parkeren tegen betaling. Ligging: Rustig gelegen hotel bij de Ala Wai Boulevard, op loopafstand van Waikiki Beach. Accommodatie: De 81 kamers zijn mooi ingericht en hebben allemaal televisie, badkamer met douche en haardroger, kluis, wifi, gratis krant, thee-/koffiezetapparaat en een strijkijzer/strijkplank.

28

Accommodaties Hawaii


Shoreline Hotel Waikiki Honolulu, Oahu Modern boutique hotel met eiland flair op loopafstand van Waikiki Beach. Ingericht in een hippe moderne stijl biedt dit hotel net even wat extra chique. Het hotel beschikt over een zwembad op het dak met ligbedden, een fitness centrum (tegen betaling) en een cafĂŠ/restaurant dat de gehele dag geopend is. Wifi en een strandlaken service zijn bij de prijs inbegrepen. Valet parkeren is mogelijk in de parkeergarage van het hotel tegen betaling 30USD/dag. Het gehele hotel is niet roken. Ligging: Centraal gelegen in Waikiki Beach ter hoogte van het Royal Hawaiian Hotel, het strand en Waikiki Bay liggen op 8 minuten lopen. Accommodatie: De 135 kamers zijn onlangs geheel gerenoveerd en zijn in dezelfde moderne hippe stijl ingericht. U treft fijn wit beddengoed van hoogwaardige kwaliteit, een flat screen tv, iPod dock, een koelkast, magnetron en koffiezetapparaat/waterkoker. De badkamer heeft een ruime douche en u treft er een haardroger. De meeste kamers hebben een lanai met zitje.

Outrigger Waikiki Beach Resort Honolulu, Oahu Prima ligging tussen strand en Kalakaua Avenue. Het strandresort beschikt over een buitenzwembad met ligbedden. Eetmogelijkheden in het restaurant, in de bar/ lounge en een bij de poolbar. Er is een fitnessruimte en een winkel. Parkeren tegen betaling. Ligging: Centraal gelegen in Waikiki, tussen strand en Kalakaua Ave met veel restaurants en winkels. Accommodatie: De 524 comfortabele kamers zijn voorzien van lanai, airco, kluis, koffie/thee faciliteiten, koelkast, draadloos internet, tv en telefoon. De badkamer heeft een douche of bad en een haardroger.

The Modern Honolulu, Oahu Leuk, modern ingericht hotel met alle voorzieningen Luxe hotel met volledige ingerichte spa, buitenzwembad en fitnesscenter. Er zijn drie restaurants, discotheek, dakterras en parkeerplaatsen tegen betaling. Ligging: Naast de Ala Wai Yachthaven en dicht bij het Ala Moana Beach Park gelegen hotel. Accommodatie: Het hotel beschikt over 353 kamers met airco, iPod dok, wifi en laptopkluis. Luxe bedden, grote tv met premium kabelzenders, koelkast, telefoon en gratis krant. De badkamers zijn voorzien van douche, badjassen en fĂśhn. Op verzoek is er een magnetron en strijkplank/ijzer beschikbaar.

Accommodaties Hawaii

29


Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa Honolulu, Oahu Luxe strandhotel met alle voorzieningen. Dit resort hotel is voorzien van een buitenzwembad, een spa met behandelingen, twee whirlpools, en een sauna. In de gemeenschappelijke ruimtes is er wifi. In het restaurant kunt u van Hawaiiaanse specialiteiten genieten, verder is er een koffiebar, poolbaar met snacks en een loungebar. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, een winkel en parkeerplaatsen (tegen betaling). Ligging: Het Hyatt ligt aan het strand in Waikiki, dicht bij het Kuhio Beach Park en de Ala Wai Golfbaan. Accommodatie: Alle 1230 kamers zijn voor zien van een ­lanai. In de kamer is er airco, laptopkluis, wifi, tv, telefoon en strijkplank/-ijzer. Er is een koelkast met gratis mineraalwater, de badkamers zijn voorzien van bad/douche combinatie, badjassen, toiletartikelen en föhn.

The Royal Hawaiian Resort Honolulu, Oahu Sinds heel veel jaren een van de beste hotels van Honolulu en zeker een bezoek waard! Laat u royaal verwennen in de luxe spa of ontspan op het privéstrand! Ook zijn er buitenzwembaden in de tropische tuin en meerdere restaurants en lounges. Parkeren tegen betaling. Ligging: De “Pink Palace”, zoals dit klassieke, luxe hotel ook wordt genoemd, ligt aan een privéstrand in Honolulu, centraal in de wijk Waikiki. Accommodatie: Dit unieke hotel heeft 528 klassiek ingerichte kamers met airco, ze zijn voorzien van laptopkluis, wifi (tegen betaling) en tv. De badkamers zijn voorzien van badjassen, luxe toiletartikelen en föhn.

Royal Hawaiian

30

Accommodaties Hawaii


Halekulani Honolulu, Oahu Het beste Hotel van Waikiki U kunt excellent dineren in het elegante restaurant met Franse keuken of in één van de twee andere uitstekende specialiteitenrestaurants. Er zijn bars, een buitenzwembad en het hotel verzorgt diverse watersportfaciliteiten aan het strand. Als u zich helemaal wilt laten verwennen, mag u het SpaHalekulani zeker niet missen. Ligging: Perfecte ligging op een van de mooiste plekken van Waikiki Beach. Het hotel is omgeven door een prach­ tige tuin en telt tal van open binnenplaatsen, welke het drukke leven van Waikiki buiten houden. Een echte oase van rust! Accommodatie: Alle ruime kamers zijn van eenvoudige ele­ gantie en hebben een luxe uitstraling. Een aparte zithoek vindt u zowel binnen als ook buiten op de lanai. De meeste kamers hebben fantastisch uitzicht op de oceaan. Ze zijn uitstekend verzorgd en de badkamers zijn voorzien van bad en douche.

Turtle Bay Resort Kahuku, Oahu Aan de rustige noordkant van Oahu gelegen, ver weg van de drukte van Honolulu. Leuk hotel om te ontspannen en van de vakantie te genie­ ten! Er zijn twee buitenzwembaden, een volledige uitge­ ruste spa, stoombad en sauna, kinderzwembad met wa­ terglijbaan, parasols op het strand en bij het zwembad, tennisbanen en golfbaan. Verder zijn er een restaurant, een bar/lounge, een koffiebar en een strandbar. Resort­ toeslag voor wifi en parkeren. Ligging: Het Turtle Bay hotel ligt aan het strand in Kahuku. Het is niet ver van het Polynesian Culture Center. Ideaal voor uitstapjes naar rustige stranden en parken. Accommodatie: Dit hotel heeft 443 smaakvol ingerichte kamers met airco, tv, kluis, koelkast en koffiezetapparaat/ waterkoker, badkamer en lanai.

Accommodaties Hawaii

31


Maui

„The Valley Isle“ Lange zandstranden, weelderig regenwoud, stenig vulkaanlandschap en groepjes walvissen en dolfijnen in de glinsterende oceaan. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. Eenzame landstreken en gezelligheid. Maui – wie droomt er niet van.

32

Algemene informatie


Hana Adventure Tour van/naar Maui Hotels Als u altijd al een ongerept tropisch paradijs wilde verkennen, is Hana de juiste bestemming voor u! Ontdek de ­majestueuze en ongerepte schoonheid van het eiland. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) U reist in een comfortabele minibus door een wereld die tientallen jaren onveranderd is gebleven. Ontdek de prachtige oceaankust, omgeven door weelderig groen en tropische planten. De weg naar Hana is een ervaring op zich. Eenmaal in Hana, neem de gelegenheid waar, om de verborgen watervallen en natuurlijke pools te verkennen. Het water, dat erdoor stroomt, is voor de Hawaiianen heilig. Een geweldige ervaring voor iedereen die de geschiedenis van het eiland en de adembenemende schoonheid van ­Moeder Natuur weet te waarderen. Ontdek de unieke flora en fauna van de regio en geniet met volle teugen van de unieke, nog ongerepte natuur van Maui. Hana is een tropisch paradijs dat iedereen magisch aantrekt!

Zonsopgang op de Haleakala van/naar Maui Hotels Begin een dag tijdens uw verblijf op Maui met de prachtige zonsopgang vanaf de top van de berg Haleakala. Deze slapende vulkaan biedt een uniek landschap en een adembenemend uitzicht op de opkomende zon. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) De wekker gaat midden in de nacht en u dient zich warm aan te kleden voor de reis in de comfortabele minibus naar de top van de inactieve vulkaan. Het is een paar graden onder nul daar boven als de zon wakker wordt en u langzaam gaat opwarmen. Zie hoe briljante kleuren de hemel vullen terwijl u naar de zonsopkomst aan de horizon van dit vulkanische terrein kijkt. Het diepe rood van de aarde en de scherpe punten van het landschap zullen worden over­spoeld door de prachtige schittering van de zon. Terwijl de zon haar klim naar de wolken maakt, kunt u van een continentaal ontbijt op de bergtop genieten. U zit letterlijk in het „Huis van de Zon“ zoals Haleakala vertaald heet en u luistert naar de verhalen van de halfgod Maui, die de deskundige leiding vertelt. Een onvergetelijk avontuur op een geweldig eiland!

Snorkel Safari Tour van/naar Maui Hotels Bent u klaar voor een unieke ervaring? Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Deze Snorkelsafari is een 2 uur durende privé snorkeltour met een lokale gids. Een geweldige boottocht naar de beste plaatsen om te snorkelen, een op maat gemaakte excursie. Het beste wat Maui te bieden heeft op het gebied van snorkelen! Tijdens deze tocht zult u verschillende zeedieren zien in een plaats die speciaal geselecteerd wordt voor u. Eventueel heeft u een snorkelplek helemaal voor zichzelf.

Dagexcursies Hawaii

33


Maui Eldorado Kaanapali By Outrigger Kaanapali Coast, Maui Goede prijs-kwaliteitverhouding nabij strand voor een ontspannen vakantie. De appartementen zijn over twaalf lage gebouwen ver­ deelt, in een goed verzorgde tuin met drie zwembaden. Bij het strand is een overdekte Beach Cabana met barbecue faciliteiten, die alleen voor gasten beschikbaar is. Diverse restaurants dichtbij. Het resort beschikt over fitnesscenter, tennisbaan, wasserette en watersportmogelijkheden aan het strand. Een Championship golfbaan ligt vlakbij. Ligging: Fantastische ligging nabij het bekende Ka’anapali strand (10 min. lopen) in een uitgestrekte tuin. Op loopaf­ stand liggen winkels en restaurants bij het winkelcentrum Whalers Village. Accommodatie: de 99 studio’s en appartementen zijn goed verzorgd en voorzien van balkon, airco, TV, telefoon, kluis, volledig uitgeruste keuken met vaatwasser, wasmachine & droger, strijkijzer &- plank, haardroger en koffiezetter/ waterkoker. Geen dagelijkse service van kamer, bij vertrek betaalt u schoonmaakkosten, belastingen en een resort fee.

Royal Lahaina Resort Kaanapali Coast, Maui Rustig gelegen resort. Het hotel ligt in een tropische tuin en beschikt over 2 res­ taurants, enkele bars, lounges, zwembaden, tennisbanen en een whirlpool. Aan het strand zijn watersportactivitei­ ten mogelijk. Nabij het hotel liggen 2 wereldklasse golf­ banen. Er wordt een zeer authentieke luau geboden. Dit hotel heeft geen resort fee, parkeren is mogelijk tegen betaling. Ligging: Gelegen aan de rustige noordelijke kant van het bekende Ka‘anapali strand, ongeveer 8km van het stadje Lahaina. Accommodatie: De 350 kamers in de Lahaina Kai Tower en de 114 cottages in de tuinen zijn in Hawaiianse stijl ge­ bouwd. Ze zijn voorzien van badkamer, airco, LCD TV, in­ ternetverbinding, koelkast, koffie-/thee faciliteiten, kluisje en lanai.

Maui Coast Hotel Kihei, Maui Goed verzorgd en modern hotel. Dit gezellige, moderne hotel heeft 260 kamers en suites, een restaurant, poolside café/bar, zwembad, jacuzzi, ten­ nisbanen, fitness center en wasserette. Dit resort vraagt geen resort fee en u kunt gratis parkeren. Ligging: Kihei, alleen door de kustweg van het Kamaole ­Beach Park gescheiden. Op enkele minuten loopafstand van restaurants en winkels. Accommodatie: Comfortabele moderne kamers en suites voorzien van badkamer, haardroger, airco, plafondventila­ tor, LCD TV, WiFi, koelkast, koffie-/thee faciliteiten, kluisje en lanai. De suites beschikken over een jacuzzi.

34

Accommodaties Hawaii


Kaanapali Beach Hotel Kaanapali, Maui Een sinds jaren geliefd strandhotel. Dit strandhotel is omgeven door een mooi aangelegde tuin en heeft een restaurant, een bar/lounge, een buitenzwem­ bad met poolbar en ligbedden, een spa en een dakterras. Parkeren en wifi tegen betaling. Ligging: Aan het strand in Kaanapali bij Lahaina gelegen en op loopafstand naar Whalers Village Shopping Center. Accommodatie: Dit wat oudere, maar aangename hotel heeft 430 kamers met airco. De kamers zijn voorzien van een kluis, een koffiezetapparaat/waterkoker en een bad­ kamer met föhn. Alle kamers hebben een lanai.

Palms at Wailea Maui by Outrigger Wailea, Maui Ruime villa accommodatie in prachtig aangelegde tuinen. Het resort heeft een buitenzwembad met jacuzzi en lig­ bedden en een wasserette. Parkeren en wifi zijn gratis. Ligging: Deze twee verdiepingen tellende villa-accommo­ daties zijn een paar minuten te voet van een zandstrand. In de omgeving zijn er 3 golfbanen en een tennisclub. In een paar minuten lopen bereikt u het plaatsje Wailea met winkels en restaurants. Accommodatie: Alle 77 villa‘s zijn voorzien van airco, tv, strijkijzer/-plank, badkamer met bad/douche, föhn en La­ nai. Er is een kitchenette met een magnetron, een koelkast en een koffiezetter/waterkoker.

Sheraton Maui Resort Ka‘anapali Coast, Maui Gelegen in het gezellige stadje Lahaina. Er is een groot zwembad, kinderzwembad en whirlpool, fitness center, tennisbanen, golfbaan, winkels en wasserette. Vier restaurants met verschillende specialiteiten, bar en lounge. ´s Avonds wordt er bij de Black Rock een spectaculaire Luau en ceremonie gehouden. Diverse watersporten bij het strand, hier kan uitstekend worden gesnorkeld. Het hele jaar wordt een kinderprogramma aangeboden. Het hotel heeft een verplichte resort fee. De resort fee is inclusief het gebruik van faciliteiten, wifi, parkeergarage, koffie en mineraalwater op de kamer. Ligging: Dit bekende hotel ligt (gedeeltelijk) op Black Rock, een lava­ formatie, die ongeveer 20 meter boven het strand en de blauwe oceaan uitsteekt. Van hier springen cliff-divers bij zonsondergang in de golven. Er is een wit zandstrand, ideaal om te zwemmen. Accommodatie: Het hotel heeft 510 kamers, verdeelt over 6 gebouwen, die zich goed in de landschap passen. De kamers zijn uitstekend verzorgd met TV, airco, koelkast, kluis, koffie en theefaciliteiten en haardroger.

Accommodaties Hawaii

35


Westin Maui Resort & Spa Kaanapali, Maui Strandhotel met een fantastisch zwembadlandschap. Leuk resorthotel met een groot buitenzwembad, omringd door palmbomen en ligbedden. Er is een spa, een health club en een kinderzwembad. Restaurant, een koffiebar en een pool-bar completeren het culinaire aanbod. Parkeren en wifi tegen betaling. Ligging: Gelegen aan het strand in Maui, enkele minuten van het winkelcentrum Whalers Village en de golfbanen van Kaanapali. Accommodatie: Dit hotel beschikt over 759 kamers die over verschillende vleugels verdeeld zijn. Alle kamers beschikken over een Lanai en tevens over airco, kluis (laptopformaat), bureau met telefoon, een koelkast en koffie/thee faciliteiten.

Hyatt Regency Maui Kaanapali, Maui Tophotel bij het strand in Lahaina. Zeer aangenaam resort met een volledig uitgeruste spa, tennisbanen en een buitenzwembad met poolbar en een swim-up bar, een kinderbad en een spabad. Er zijn vijf gourmet-restaurants en een koffiebar. Parkeren tegen betaling, gratis wifi in de openbare ruimtes. Ligging: Deze Hyatt ligt aan het strand in Kaanapali, dichtbij Golfbanen en het Whalers Village Shopping Center. Accommodatie: De 806 luxe kamers met lanai zijn voorzien van airco, kluis en gratis wifi. Elke kamer beschikt over een bureau, telefoon, tv met games en films tegen betaling. De badkamers hebben een bad/douche combinatie, badjassen en een fรถhn. Verder is er een koelkast en een koffie/waterkoker.

Andaz Maui at Wailea Resort Wailea, Maui Luxe, stijlvol en goed verzorgd resort in Wailea. Het hotel biedt 4 overloopzwembaden, 2 restaurants, bar en lounge en een full-service spa. Ook worden er kano-, paddleboard-, kajak- en surflessen aangeboden. Het hotel beschikt bovendien over een fitnesscentrum met fitnessen yogalessen. Wifi is gratis beschikbaar en dit resort heeft geen resort fee. Ligging: Dit luxe resort ligt aan Mokapu Beach. De luxe winkels en vele eetgelegenheden liggen op loopafstand van het resort. Accommodatie: De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van Lanai, TV, een zithoek, koffie -/theefaciliteiten, minibar en een badkamer met regendouche.

36

Accommodaties Hawaii


Travaasa Hana Hana, Maui Op loopafstand van Kaihalulu Beach, aan de oostkant van Maui. Een buitenzwembad met hot tub, een restaurant en avontuurlijke buitensportactiviteiten behoren tot dit prachtig gelegen resort. Er is een Spa, waar u van massages, lichaam -en gezichtsbehandelingen kunt genieten. Ligging: Dit resort wordt omgeven door een mooie tropische tuin en ligt op 6 minuten rijden van Wai‘anapanapa State Park. Accommodatie: Alle cottages zijn smaakvol ingericht en beschikken over een lanai, plafondventilator en een zit­ hoek. Wifi is beschikbaar in het hele resort.

Hotel Wailea Maui Wailea, Maui Kleinschalig boutique hotel in prachtige groene omgeving. Dit kleinschalige boutique hotel heeft een zwembad met luxe loungebedden. Er is een Italiaans restaurant, fitness centre, Spa centre met jacuzzi, sauna en diverse baden, een wasserette en een shuttleservice naar het strand. U kunt hier tussen 8.00-15.00 uur gebruik maken van ligbed en parasol. Dit hotel heeft een resort fee, waarbij een licht ontbijt en parkeren inbegrepen zijn. Ligging: Gelegen in de tropische groene heuvels ten zuiden van Kihei met uitzicht op zee en het Wailea Resort gebied. Het strand Makena Beach ligt op 4,5km rijden. Accommodatie: De 72 luxe kamers met lanei zijn ruim en van alle comfort voorzien. U beschikt over airco, wifi, LCD TV, iHome alarmklok/radio voor iPod, strijkijzer/plank, haardroger, badjassen, kitchenette met koelkast, 2-pits ­kookplaat, magnetron en koffie-/theefaciliteiten.

The Fairmont Kea Lani Wailea, Maui Een heerlijk verwenhotel met een prachtige tuin. Het Kea Lani heeft een volledig ingerichte spa met moderne uitrusting. Deze faciliteiten worden gecombineerd met kruiden en oliën uit de traditionele Hawaiiaanse traditie. Er zijn drie zwembaden, één is alleen voor volwassenen. Voor kinderen is er een kinderzwembad en een kinderclub. Veel strandactiviteiten, een fitnesscentrum en boetieks ronden het aanbod af. Er zijn verschillende restaurants met gourmet-maaltijden, maar ook cafés voor de eenvoudigere lunch, een koffiebar, een cocktail lounge en een bakkerij. Ligging: Dit luxe hotel ligt aan het strand in Wailea, dichtbij Wailea Blue Golf Course en Makena State Park. Accommodatie: Alle 450 kamers zijn voorzien van lanai, koelkast, magnetron en koffie/theekoker. De kamers hebben een iPod-dok, een kluisje, gratis wifi, mineraalwater, televisie met dvd-speler en videospelletjes. Badkamers met bad, douche, badjassen en haardroger.

Accommodaties Hawaii

37


Kauai

„The Garden Isle“ In alle nuances van groen groeien de exotische planten op dit oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. De prachtige natuur en het gevarieerde landschap trekken niet alleen rustzoekende vakantiegangers, maar ook bekende regisseurs. Voor films zoals “Blue Hawaii”, “South Pacific”, “King Kong” en “Jurassic Park” was Kauai het decor.

38

Algemene informatie


Island Heli Tour Onvergegetelijke helikopter tour Beleef de schoonheid van dit magische eiland vanuit de lucht! Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Ontdek de ongerepte schoonheid van het eiland Kauai. U ziet de Na Pali Coast, de Waimea Caynon, de Wailua Falls, Mount Waialeale terwijl de piloot u over de legendes en de geschiedenis van het eiland vertelt. U kunt de Waimea Canyon, ook „Grand Canyon of the Pacific“ genoemd en Mt. Waialeale zien. Mount Waialeale staat bekend als de natste plek op aarde. Het merendeel van de regen mondt uit in de het nabijgelegen Alakai Swamp, de thuisbasis van een aantal zeldzame planten en vogels. De Wailua Falls watervallen staan ook bekend als de “Fantasy Island Waterfalls”. De legendarische Na Pali Coast, met zijn dramatische kliffen betovert elke kijker, telkens weer. Hier stond de filmset van de legendarische “Bali Hai” en nog andere bekende films.

Jungle Valley Adventure Ontdek het tropische Kauai met de Kayak Op een kajak tour leert u het regenwoud en de schoonheid van de „Garden Isle“ kennen. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Geniet van het uitzicht op de prachtige Hanalei Mountains, terwijl u de afgelegen Kalihiwai rivier nadert. U vaart met de kajak door de rustige regenwoud vallei, genietend van tropische geluiden, geuren en uitzichten. Tenslotte bereikt u de spectaculaire Uluhe Fern Ridge. Deelnemers met een gewicht tussen de 36-90 kg, kunnen met twee z­ iplines over de waterval en de rivier met het zwemgedeelte vliegen. Degenen die niet „zippen“ kunnen toekijken of naar de idyllische plek waar kan worden gezwommen, wandelen. Daarna wordt het springen, zwemmen, op het water drijven en ontspannen. Geniet van een heerlijke picknick. Deze prachtige plek is op dit moment alleen voor u!

Na Pali Coast Snorkel and Raft Adventure Adembenemend mooi! Zie de prachtige kustlijn van Kauai en ervaar de wonderbaarlijke wereld van de waterfauna. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) U ziet de spectaculaire watervallen, zeegrotten, kliffen, prachtige stranden en de unieke kust van Kauai. De route is weersafhankelijk. U kunt dolfijnen, schildpadden, walvissen (in het seizoen) en vele andere dieren zien spelen. Kijken naar dolfijnen in de golven is een ervaring die u nooit zult vergeten. U kunt vanaf de boot zwemmen en snorkelen, er zijn ook twee uitkijkplatforms. Snorkel over de tropische riffen onder het toeziend oog van onze bemanning. Geniet van een eenvoudig ontbijt met gebak, een smakelijke lunch, en er worden water en verschillende drankjes aangeboden. Alle apparatuur en instructies zijn inbegrepen.

Dagexcursies Hawaii

39


Aston Islander on the Beach Kapa´a, Kauai Rustig en toch centraal gelegen hotel. Vriendelijk hotel met meerdere vleugels van 3 etages met in totaal 198 kamers (geen lift). Zwembad, whirlpool en poolbar liggen in tropische tuin. Het hotel heeft geen eigen restaurant. Er is een verplichte resort fee, deze is inclusief gebruik van faciliteiten, wifi, koffie/-theefaciliteiten, krant en dvd‘s. Ligging: Aan het zandstrand, naast het winkelcentrum‚ Coconut Plantation Marketplace‘ dat over een aantal ­ goede­restaurants beschikt. Accommodatie: De kamers zijn netjes en comfortabel ingericht, beschikken over badkamer, airco, roomsafe, TV, koelkast, koffie-/theefaciliteiten en lanai.

Aqua Kauai Beach Resort Lihue, Kauai Aangenaam hotel in de buurt van de luchthaven. Onlangs gerenoveerd hotel in Hawaiiaanse stijl met 350 ­kamers. Er zijn vier zwembaden, twee whirlpools, spa & fitness centre, restaurants, bars, ATM machine in lobby en wasserette. Dit resort heeft een verplichte resort fee. Deze is inclusief internet toegang, parkeren, lokale telefoontjes, blu-ray/dvd‘s, playstation met 3 games, krant, kluis en ­faciliteiten van het fitness centrum. Ligging: Centraal gelegen ten zuiden van Wailua aan de oceaan op maar 10 minuten van de luchthaven van Lihue. Het strand bij het hotel is prachtig maar is niet ideaal om te zwemmen. Andere stranden om veilig te zwemmen liggen op enkele minuten rijden. Accommodatie: Moderne ruime kamers, voorzien van badkamer, lanai, airco, TV, radio/alarm met iPod docking station, internetverbinding, kluisje, koelkast, strijkijzer/plank, koffie-/thee faciliteiten en haardroger.

Kauai Marriott Resort Lihue, Kauai Schitterende ligging aan Kalapaki Beach! Het resort beschikt over 5 restaurants, diverse bars, bijzonder groot zwembad, jacuzzi, fitness centre, Spa voor ­diverse behandelingen, 36 holes ‚Jack Nicklaus‘ golfbaan en diverse watersportfaciliteiten vanaf het strand. Dit resort heeft geen resort fee, parkeren kan tegen betaling. Ligging: Centraal gelegen in de omgeving van Lihue aan de panoramische Kalapaki Bay. Accommodatie: De ruime moderne kamers beschikken over airco, lanai, internetverbinding, LCD TV, kluisje, haar­ droger, badjassen, strijkijzer/plank, koelkast en koffie-/ thee faciliteiten.

40

Accommodaties Hawaii


Grand Hyatt Kauai Resort and Spa Koloa, Kauai Prachtig hotel op een geweldige locatie. Dit mooi aangelegde hotel heeft een volledig uitgeruste spa met 3 spabaden en een golfbaan en wordt omgeven door een fantastische tuin. Het resort beschikt over 5 restaurants, een koffiebar/café, 2 poolbars en 2 bars/­ ­ lounges. Verder is er een buitenzwembad en een kinderclub. Gratis parkeren. Ligging: Direct aan het mooie strand van Poipu gelegen. Accommodatie: Het Grand Hyatt Kauai heeft 602 kamers. De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van een luxe badkamer met badjassen en föhn, koelkast, thee-/koffiezetter, airco, plafondventilator, lanai, kluis, lcd-tv, gratis WiFi en krant en telefoon.

Sheraton Kauai Resort Koloa, Kauai Goed gelegen resort voor een ontspannen vakantie. Aangenaam resort hotel met 414 kamers in laagbouw van 2 etages. Grote, tropische tuin met riviertjes en bruggetjes. Twee restaurants en lounges, twee zwembaden, whirlpool en fitnesscenter, tennisbanen en watersportfaciliteiten aan het strand. Het hotel heeft een verplichte resort fee, deze is inclusief gebruik van faciliteiten, wifi, koffie-/ theefaciliteiten en parkeren. Ligging: Direct aan het prachtige strand van Poipu, aan de zuidkust van Kauai. Accommodatie: De comfortabele kamers zijn mooi ingericht, voorzien van badkamer, airco, TV, koelkast, koffie -/ theefaciliteiten en lanai.

Waimea Plantation Cottages Waimea, Kauai Leuk resort op een oorspronkelijke plantage. Het resort beschikt over een zwembad, tennisbanen en een restaurant met eigen boutique bierbrouwerij. Het hotel heeft een verplichte resort fee, deze is inclusief internet, kluisje in de kamer, dagelijkse ochtendkrant, films en playstation 3 games en lokale telefoongesprekken. Ligging: In een ruime palmentuin, net buiten het dorpje Waimea. De tuin grenst aan het strand, helaas kan hier niet worden gezwommen vanwege de sterke zeestroming. Accommodatie: De bungalows zijn eenvoudig, maar zeer gezellig en in typische Pacific-stijl ingericht. Elk cottage is voorzien van een aparte woonkamer en één of meerdere slaapkamers, badkamer, plafondventilator, TV, keuken en lanai.

Accommodaties Hawaii

41


The Island of Hawaii (Big Island) Het jongste eiland van de archipel is nog niet af – onstuimig als een tiener, met frequente lava erupties groeit het nog steeds. The Big Island, zoals het eiland Hawaii genoemd wordt om verwarring te voorkomen, is een eiland van enorme verschillen.

42

Algemene informatie


Blue Hawaiian Helicopters Helicoptervlucht vanuit Waikoloa Spectaculaire helikoptervlucht over Big Island en z‘n vulkanische activiteiten! Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Tijdens deze helikoptervlucht kunt u de geologisch actieve omgeving van de beroemde vulkaan Kilauea zien, die sinds 1983 continu aan het uitbarsten is. Uniek zijn de lavastromen en de zwarte zandstranden. Ervaar het adembenemende schouwspel van Madame Pele, de godin van de vulkanen en de lava. U kunt ook de weelderige regenwouden van de Hamakua kust, de torenhoge kliffen en extreem diepe en kronkelende valleien van de Kohala Mountains zien. Adembenemende watervallen, die honderden meters door het regenwoud storten en de overblijfselen van de oude Hawaiiaanse nederzettingen maken deze unieke helikoptervlucht af. De ultieme „Big Island Adventure“!

Volcano Adventure Tour Dagexcursie op Big Island Ervaar het lava-spektakel op Big Island tijdens deze dag­ excursie. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Beleef Big Island – zie de vele facetten van dit unieke ­Hawaiiaanse eiland tijdens een dagexcursie. Ervaar de uitbarstingen bij de Kilauea-vulkaan en de lavastromen van dichtbij. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u naar de rand van een lavastroom van 1000 graden gaan. Een echt Polynesisch avontuur! Aansluitend is er tijd voor de volgende bezienswaardig­ heden: Hilo, Macadamia Nut Factory (seizoensgebonden en tijdsafhankelijk), Orchid & Anthurium Nursery, Volcano ­National Park, Volcano Observatory, Jagger Museum, Steam Bluffs & Crater Drive, Thurston Lava Tube, Volcano House en Kilauea Iki krater.

Whale Watch Cruise Halve dagexcursie vanuit Kailua Zie de indrukwekkende zeezoogdieren vanuit een catamaran! Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) U vertrekt vanaf de Kailua-pier voor deze indrukwekkende Whale Watch cruise. In deze wateren zijn er veel bultrugwalvissen te zien. Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u deze indrukwekkende dieren zien en door de hydrofoon ook horen. Vaak worden ook potvissen, valse orka‘s, grienden en dolfijnen gespot! Als u geen dieren kunt zien krijgt u een tweede kans op een volgende afvaart. Cruise in comfort aan boord van deze luxe catamaran! Op het benedendek van de boot is er een grote schaduwrijke lounge met kussens, tafels, een bar en toiletten. Het schip heeft ook een zonnedek waarvan u een fantastisch uitzicht heeft op alle actie. Inclusief lichte snacks en frisdrank.

Dagexcursies Hawaii

43


Royal Kona Resort Kailua-Kona, The Island of Hawaii Hotel met een uitzicht! Relax op het dek van het zwembad met uitzicht op zee of neem een duik in de beschermd gelegen zoutwater lagune met klein gecreëerd privéstrand, waar tevens gesnorkeld kan worden. Het resort heeft tal van faciliteiten waaronder een alfresco restaurant, bar, spa, tennisbanen, fitness center en winkels. Parkeren tegen betaling. Ligging: Spectaculaire ligging op de zwarte zeekliffen met uitzicht op Kailua Bay, in het hart van het gezellige centrum van Kailua-Kona. Accommodatie: De ruime kamers liggen in de Alii, Bay en Lagoon Towers en zijn voorzien van lanai, airco, koelkast, telefoon, TV, wekkerradio, kluisje, strijkijzer- & plank en koffie -/theefacliliteiten.

Kanaloa at Kona by Castle Kailua-Kona, The Island of Hawaii Volledig ingerichte appartementen met mooi uitzicht. Aangenaam condo resort met spectaculaire ligging. Er zijn 3 zwembaden, 2 tennisbanen. De accommodatie is aan het water maar u kunt niet zwemmen ivm de rotsen. Restaurants vindt u in het Keauhou Shopping Village en in het stadje Kona. Ligging: Mooi gelegen aan de oceaan en op enkele autominuten van het Keauhou Shopping Village en Kona Town. Accommodatie: Moderne, goed ingerichte appartementen met volledig ingerichte keuken, wasmachine/droger, badkamer, plafondventilator, wifi, tv, kluis, strijkplank/ijzer en lanai.

Sheraton Kona Resort & Spa Keauhou, The Island of Hawaii Spectaculaire ligging aan de oceaan en in de buurt van een 18-hole golfbaan. Het hotel beschikt over een restaurants, café, bar, winkels, 2 zwembaden, kinderbad, spa & fitnesscenter, tennisbanen en parkeerterrein. Dit resort heeft een verplichte resort fee. De resort fee is inclusief internet toegang, parkeren, dagelijks flesje water op de kamer, bepaalde activiteiten en korting op fietsenhuur. Ligging: Dit luxe resort ligt aan de zuidkant van Keauhou Bay, op de vulkanische zeekliffen ca. 5 min. met de auto van het stadje Kona. Accommodatie: De onlangs gerenoveerde kamers zijn ruim en voorzien van balkon, airco, koelkast, telefoon, TV, radio, kamerkluis, haardroger en koffie faciliteiten.

44

Accommodaties Hawaii


Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa Waikoloa, The Island of Hawaii Resort in prachtige baai met zandstrand. De tropische tuinen van het resort en de historische Fish Pond van King Kamehameha geven het resort een serene sfeer. Er zijn diverse zwembaden met luxe ligbedden, whirpool‘s, fitness centre, restaurant met terras, coffeeshop en een Mandara Spa voor diverse behandelingen. Er wordt twee keer per week een Royal Lu‘au op het strand van het resort gehouden. Dit resort heeft een verplichte resort fee, deze is inclusief parkeren, internet toegang en lokale telefoontjes. Ligging: Gelegen aan de prachtige Anaeho‘omalu Bay in Waikoloa, een van de weinige zandstranden van Big Island. Op loopafstand van winkels, restaurants, golfbanen en watersportactiviteiten van Waikoloa Village. Accommodatie: De moderne kamers beschikken over een ruime lanai met zitje en zijn voorzien van airco, LCD TV, internetverbinding, radio, stereo, koffie-/theefaciliteiten, kleine koelkast, kluisje, strijkijzer/plank en haardroger en Yukuta badjassen.

Mauna Kea Beach Hotel Kohala, The Island of Hawaii Dit luxe hotel ligt aan een prachtig zandstrand. Aangenaam en rustig hotel met 258 kamers, gelegen aan een mooi strand met loungestoelen, parasols en watersportfaciliteiten. Restaurants, lounges, bars, tourdesk, zwembaden, spa met diverse behandelingen, fitnesscenter, tennisbanen, winkels, watersportfaciliteiten en een 18 hole golfbaan met clubhouse. Parkeren is mogelijk tegen betaling. Ligging: Dit luxe hotel ligt aan een prachtig mooi zandstrand in Kauna‘oa Bay, waar goed gezwommen en gesnorkeld kan worden. Accommodatie: De elegant ingerichte kamers zijn ruim en voorzien van airco, LCD TV, iPod wekkerradio, WiFi, minibar, koffie-/theefaciliteiten, kluis, haardroger, badjassen en lanai.

Chalet Kilauea Hotel Volcano National Park, The Island of Hawaii Ideaal gelegen bij het Volcano National Park. Het hoofdgebouw is geheel omgeven door een veranda, er is een lounge met open haard, een kleine bibliotheek en spelletjes. Elke middag wordt hier tussen 3 en 5 uur ‚afternoon tea‘ geserveerd. De lodge biedt gratis wifi en er is een computer voor gasten. In de tuin treft u een ‚hot tub‘ met uitzicht op het regenwoud. De lodge biedt toegang tot een eindeloze verscheidenheid aan recreatiefaciliteiten, zoals wandelen, golfen en paardrijden. Ligging: Gemoedelijke lodge, rustig gelegen in het unieke regenwoud van het Volcano NP, dicht bij de ingang. Winkeltjes en restaurants liggen op loopafstand. Accommodatie: De kamers zijn met eigen badkamer, de meeste kamers hebben een lanai en tv.

Accommodaties Hawaii

45


Molokai

„The Friendly Isle“ Na aankomst op Molokai wordt iets meteen duidelijk: Hang loose! Hier kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en de ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig Polynesisch tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen.

46

Algemene informatie


Hotel Molokai Kaunakakai, Molokai Traditioneel Polynesisch resort. Beleef het Hawaii van vroeger! Eenvoudiger hotel in traditionele, Polynesische stijl. De kamers zijn verdeeld over meerdere huizen van 2 etages. Restaurant en bar met live muziek, winkeltje, WiFi, was­ serette en zwembad. Het hotel organiseert activiteiten en excursies. Ligging: Aan de exotische zuidelijke kust, bij het mooie ­Kamiloloa Beach en dichtbij het stadje Kaunakakai. Accommodatie: De 53 kamers beschikken allemaal over een badkamer, tv, koelkast, magnetron, koffiezetter/water­ koker en lanai, sommige ook over een kitchenette.

Castle Molokai Shores Kaunakakai, Molokai Rustig gelegen appartementen aan het strand. Ruime tuin met een zwembad met ligbedden en barbecue/ picknick plekken. De receptie is op bepaalde tijden open, gratis parkeren. Ligging: Mooie ligging aan het water, een paar minuten met de auto van het plaatsje Kaunakakai. Accommodatie: 31 studio‘s en appartementen met thee-/ koffiezetter, tv, telefoon en Lanai. Sommige apparte­ menten hebben een keuken, een strijkplank/-ijzer en een plafondventilator.

Kalaupapa schiereiland Dagexcursie van/naar Kalaupapa Beleef deze fascinerende plek met een uniek landschap, waar vroeger een leprakolonie was. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) U rijdt op uw muilezel naar het Kalaupapa schiereiland. De weg gaat over steile zeekliffen en u ziet de natuurlijke levensruimte van verschillende Hawaiiaanse dieren en planten. Het uitzicht van de ca. 5 kilometer lange weg met de 26 bochten is fantastisch! Op Kalaupapa wordt u rondgeleid op de plek, waar vroe­ ger de leprakolonie van Belgische Pater Damian was. Hier leefden de zieken afgescheiden van de wereld. U hoort de verhalen van de mensen, van het lijden en van de ongelofe­ lijke inzet van de verplegers. U ziet de kerk en de begraaf­ plaats maar ook de steile kliffen en de rotsformaties van deze afgescheiden plek.

Accommodaties & Dagexcursies Hawaii

47


Lanai

„The Private Island“ Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland.

48

Algemene informatie


Hotel Lanai Lanai City, Lanai Familiair, kleinschalig hotel met een verrassende keuken. Het hotel staat bekend om z’n uitstekende restaurant (het beste van het eiland). Het hotel regelt tours op het eiland. Een continentaal ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Geen re­ sort fee, u betaalt lokaal voor de airport transfers. Ligging: Dit historische boutique hotel ligt in een mooie tuin net buiten het plaatsje Lanai Town. Accommodatie: De 11 comfortabele en charmant ingerichte kamers en cottages zijn voorzien van badkamer, ventilator, telefoon, radio, gratis WiFi, haardroger en koelkast.

Four Seasons Resort at Manele Bay Lanai City, Lanai Paradijs voor de rustzoeker. Luxueus resort, geïnspireerd op Aziatische en Mediterrane architectuur. Prachtige Chinese tuin met vijvers en brug­ getjes. 257 kamers in trapsgewijs met elkaar verbonden vleugels van 2 etages, restaurants, piano bar, lounges, zwembad met twee whirlpools en bar, fitnesscenter en watersportfaciliteiten. Geen resort fee, u betaalt lokaal voor de airport transfers. Ligging: Gelegen aan de zuidoostkust, iets boven het prachtige strand van Hulopoe. Accommodatie: Ruime, elegante kamers met zeer luxe badkamers met handgeschilderde wanddecoraties, haar­ droger, badjassen, airco, LCD TV, DVD speler, iHome alarm­ klok, WiFi, kluisje, minibar en lanai.

Lanai Jeep Rentals Dagexcursie van/naar Lanai De ideale manier om Lanai op eigen gelegenheid te verkennen is per 4WD Jeep. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Huur een 4WD jeep en ontdek de hoogtepunten van La­ nai. Het spectaculaire landschap en het eigen voertuig zorgen voor een comfortabel en uniek avontuur. Bezoek het „Cook Island“ – naaldboombos op de Munro Trail en ontdek de steile ravijnen en bergkammen met varens en tropische planten. Maak bij Shipwreck Beach een wande­ ling bij het rif, uiteraard met een spectaculair uitzicht op het scheepswrak. Keahiakawelo laat fascinerende rotsfor­ maties zien over regenboogkleurig landschap ... ontdek de vele geheimen van Lanai!

Accommodaties & Dagexcursies Hawaii

49


Los Angeles USA

De op één na grootste stad in de VS is een dichtbevolkt en etnisch diverse metropool aan de Stille Oceaan in Zuid-Californië. LA - vaak wordt de afkorting gebruikt, is een uitgestrekte stad met verschillende districten.

50

Algemene informatie

Los Angeles

°C 30 20 10 0

Jan

Jun Jul

mm

Dec

240 160 80 0


Best Western Plus Hollywood Hills Los Angeles

Double Tree by Hilton LA Westside Los Angeles

Vriendelijk hotel in Hollywood met buitenzwembad.

Stadshotel met ruime kamers en buitenzwembad.

Dit kleine hotel beschikt over 86 kamers en een buitenzwembad met ligstoelen. Verder is er een fitness-ruimte, wasserette, restaurant en een coffee-shop. Gratis wifi, parkeren tegen betaling.

Modern, aangenaam middenklasse hotel met een buitenzwembad, een spabad en een fitness ruimte. Er is een restaurant, lounge/bar, een winkeltje en een wasserette. Parkeren tegen betaling.

Ligging: In Hollywood nabij Capitol Records Tower gelegen, in de buurt van de Walk of Fame en de Universal Studios.

Ligging: Dit hotel ligt in de buurt van de internationale luchthaven en een Shopping Center. Op enkele minuten rijden bereikt u Santa Monica en de stranden.

Accommodatie: Alle kamers zijn voorzien van airco en iPod dock, tv en dvd speler. De badkamers zijn voorzien van douche en föhn. In elke kamer is er een kitchenette met magnetron, koelkast en koffiezet­apparaat/ waterkoker.

Marina del Rey Marriott/Westside LA Los Angeles

Accommodatie: De 368 ruime kamers zijn voorzien van airco, koffiezetapparaat/waterkoker, koelkast, föhn, strijkset, TV en gratis wifi.

Huntley Santa Monica Beach Los Angeles

Zeer aangenaam hotel in een leuke omgeving.

Smaakvol ingericht hotel in Santa Monica dichtbij de beroemde pier.

Het hotel beschikt over een buitenzwembad met ligbedden, winkeltjes, zonneterras, fitness center en garage (tegen betaling). Gratis wifi.

Hoogbouw hotel met 18 verdiepingen en mooi uitzicht van de ocean view kamers. Er is een spa, een restaurant, een bar en parkeerplaatsen tegen betaling.

Ligging: Perfecte ligging op ca. 1 kilometer van het strand Venice Beach, niet ver van de luchthaven en op ca. 10 minuten rijden van Santa Monica. Accommodatie: De stijlvol ingerichte kamers van dit hotel zijn voorzien van airco, kluis en balkon. Kitchenette met koffiezetter/waterkoker, ­magnetron en koelkast. Er is een tv, radio wekker en strijkplank/strijkijzer.

Ligging: Dit fraaie, modern ingerichte hotel ligt op loopafstand van het strand, de gezellige winkelstraat en restaurants. Accommodatie: De 213 kamers van dit hotel zijn voorzien van airco, kluis, minibar en wifi. De badkamers beschikken over föhn en badjassen.

Stopover USA

51


San Francisco USA

Het kloppende hart van de Bay Area – San Francisco! Wie droomt er niet van een bezoek aan deze legendarische stad met de Golden Gate Bridge. In deze kleurrijke stad valt altijd wat te beleven.

52

Algemene informatie

San Francisco

°C 20 10 0 -10

Jan

Jun Jul

mm

Dec

240 160 80 0


Pickwick Hotel San Francisco

Adagio Hotel San Francisco

Historisch hotel in neogotische stijl op een goede locatie. Het hotel werd een paar jaar geleden volledig gerenoveerd.

Mooi hotel met Spaanse architectuur. De gemeenschappelijke ruimtes en de kamers zijn smaakvol en in stijl ingericht.

Stadshotel met 189 kamers op zeven verdiepingen. Er is een café, restau­ rant en bar, een fitnessruimte en een garage (tegen betaling). Gratis wifi.

Het Adagio beschikt over een restaurant en een gezellige bar/lounge. Dit stadshotel heeft 171 prachtig ingerichte kamers. WiFi en parkeergele­ genheid beschikbaar tegen vergoeding.

Ligging: Vanuit dit centraal gelegen hotel kunt u vele attracties, waar­ onder Union Square, Chinatown en een groot winkelgebied te voet ver­ kennen.

Ligging: Het hotel is goed gelegen in het centrum van de stad, in de buurt van Union Square, winkelstraten en theaters.

Accommodatie: Het Pickwick Hotel heeft klassiek ingerichte kamers met airco, koffiezetapparaat/waterkoker, kleine koelkast en TV. Badkamer met bad en haardroger.

Accommodatie: Alle kamers beschikken over airco, een iPod-dock, een televisie, koffie/thee faciliteiten en een minibar-koelkast. De badkamers hebben een bad/douche combinatie, badjassen en een haardroger.

Sheraton Fishermans Wharf Hotel

Argonaut Hotel Kimpton

San Francisco

Stijlvol centraal gelegen hotel. Vlakbij is er een kabelbaan. Het hotel biedt naast een restaurant en bar ook een conciërge-, was-, en roomservice, een zwembad, fitness, business center, kluisje, parking (tegen betaling) en gratis wifi in de Lobby. Ligging: op ca. 25 minuten van de internationale luchthaven en loopaf­ stand van Fishermans Wharf en de Promenade Embarcadero. Dichtbij alle bezienswaardigheden in de stad, inclusief Pier 39, Ghirardelli Square en de ferry naar Alcatraz. Accommodatie: 531 licht en modern ingerichte niet-roken kamers met douche/wc, airco, bureau, tv, telefoon, radio, wifi (tegen betaling), haar­ droger, badjassen, strijkijzer/-plank, kluisje & koffie-/theefaciliteiten.

San Francisco

Het moderne boetiekhotel Argonaut is zeer smaakvol en geheel in het maritieme thema ingericht. Zeer goed gelegen aan de rand van Fisherman‘s Wharf. Vanuit het hotel kunt u de beroemde Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz zien. Volledig gerenoveerd hotel met trendy decoratie in het Zeeman- en Gold Rush-thema. Restaurant & Bar, lounge met een open haard en een fit­ nessruimte. Parkeren en wifi tegen betaling. Ligging: De Fisherman‘s Wharf, Pier 39, Ghirardelli Square en een Cable Car halte zijn zeer dichtbij het hotel. Accommodatie: De 252 smaakvol ingerichte kamers met airco, een kluis­ je, TV, minibar en koffiezetter/waterkoker. Badkamers met haardroger en badjassen.

Stopover USA

53


New York USA

De Big Apple, zoals de grootste stad van de VS ook genoemd wordt, is een ware smeltkroes. Geen Nationaliteit van deze aarde die niet sporen heeft achtergelaten op het asfalt van deze metropool. New York is een van de meest belangrijke wereldsteden vanwege de invloedrijke rol in financiĂŤn en handel, mode, kunst en educatie.

54

Algemene informatie

New York

°C 20 10 0 -10

Jan

Jun Jul

mm 240 160 80 0 Dec


ROW NYC Hotel New York

Stijlvol modern hotel met goede prijs-kwaliteitverhouding nabij Times Square. Groot, onlangs gerenoveerd hotel met 1331 kamers. Er is een foodcourt, café dat in de avond omgetoverd wordt tot nachtclub, 24 uurs receptie en fitness center. Ligging: Gelegen in Midtown in het hart van Broadway op loopafstand van het legendarische Times Square. Accommodatie: De kamers zijn modern en minimalistisch ingericht en beschikken over airco, bureau, LCD tv, iHome docking station, kluisje en luxe wit bedlinnen.

Distrikt Hotel New York

Hampton Inn Manhattan Soho New York

Het hotel is in Lower Manhattan gelegen, in de wijk Soho. Hier en in het aangrenzende Chinatown en Little Italy zijn vele gezellige restaurants en cafés. Elke ochtend een gratis ontbijt. Fitnesscenter, bar & lounge en terras op de 19e verdieping met prachtig uitzicht op de Hudson rivier. Gratis wifi, geen eigen parkeergelegenheid. Ligging: Vlakbij de attracties van Lower Manhattan als 9/11 Memorial Ground, Wall Street en Greenwich Village. Veel bus- en metrohaltes in de omgeving. Accommodatie: Alle 160 kamers beschikken over airco, kluis, tv, koffie­ zetapparaat/waterkoker en badkamer met haardroger.

Sheraton Times Square New York

Aangenaam hotel met modern design in Midtown Manhattan, op loopafstand van Bryant Park.

Dit hotel is midden in de Big Apple, centraler gaat niet! Dit Sheraton hotel is sinds jaren een icoon en een zeer geliefd hotel.

Het Distrikt Hotel is een echt stadshotel met weinig faciliteiten, maar wel functioneel en stijlvol. Ontbijtrestaurant en bar, gratis wifi. Geen parkeergelegenheid op eigen terrein.

Een van de grootste hotels in New York met 1.781 kamers, restaurant, café, bar en lounge. Fitnesscenter, valet parking (toeslag) en gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Ligging: Zeer goed gelegen, op slechts een steenworp afstand van Times Square en vele theaters. In de omgeving zijn tal van restaurants en cafés.

Ligging: Gelegen in het bruisende hart van New York: Broadway, Times Square, Museum of Modern Art, Central Park en vele theaters zijn in de directe omgeving.

Accommodatie: De 155 kamers zijn gezellig ingericht en beschikken over airco, iPod-dock, koffie/thee faciliteiten en kluis. Elke kamer heeft een bureau met telefoon en televisie

Accommodatie: Alle kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over airco, kluis, televisie en koffiezetapparaat/waterkoker. Haardroger in de badkamers. WiFi in de kamers tegen betaling.

Stopover USA

55


Hawaii Bevolking De bevolking van Hawaii is etnisch gemengd: de oorspronkelijke Polynesiërs zijn tegenwoordig in de minderheid. Het grootste deel van de be­ volking is van Amerikaanse en Europese komaf, verder zijn er veel Japanners, Filippino’s en Chi­ nezen. Ongeveer 70% van de gehele bevolking leeft in en om Honolulu.

Geschiedenis De Polynesiërs komen van oorsprong uit Zuid­ oost-Azië en legden met hun enorme kano‘s grote afstanden af over de Stille Oceaan. Ze bereikten eerst Fiji (rond 1500 v.C.). Van hieruit zeilden ze naar een groot aantal eilanden in de Pacific en uiteindelijk rond 600 n.C. ook naar Hawaii.

Paspoort/visa Na aankomst in Hawaii (VS) dienen Burgers van Nederland en België een geldig, machinaal lees­ baar paspoort te tonen. Het paspoort moet gel­ dig zijn voor de hele reis. Elke reiziger moet een ESTA (elektronische toestemming) voor vertrek via internet verkrijgen. Het visum voor max. 90 dagen wordt bij aankomst verleent. Houdt u er rekening mee, dat deze informatie op elk mo­ ment kan wijzigen en elke reiziger altijd zelf ver­ antwoordelijk is voor de juiste documenten. Op medisch vlak dient u geen speciale voorberei­ dingen te treffen. Wij raden u aan, voor vertrek een goede reisverzekering met werelddekking af te sluiten.

Gezondheid Normaal gesproken zijn geen bijzondere ­medische voorzorgsmaatregelen nodig. Het beste kunt u echter naar de GGD, het Tropisch Instituut of uw huisarts gaan voor een specifiek advies.

Vluchten en vliegverbindingen Het transport tussen de eilanden wordt meestal uitge­voerd door Hawaiian Airlines. Deze maat­ schappij heeft een zeer uitgebreid routenet en vluchtschema. U kunt overdag op vrijwel elk ge­ wenst tijdstip tussen de eilanden vliegen. Houdt u er rekening mee dat u voor de bagage moet betalen (USD 25 voor de eerste en USD 35 voor het tweede stuk bagage van max 23 kg, tarief is onderhevig aan wijzigingen). Tevens moet u aan boord betalen voor de koptelefoon en de drankjes. De luchthaven van Honolulu heeft een aparte terminal voor interisland vluchten. Eten en drinken In Hawaii vindt u een zeer ruime keuze aan ­restaurants, van de bekende fastfood ketens, lokale „takeaways“ (afhaal restaurant), exo­ ­ tische restaurantjes van immigranten tot zeer chique dinergelegenheden. De ingrediënten die gebruikt worden zijn vaak van betere kwaliteit dan we in Europa gewend zijn. De kleding is meestal informeel „Hawaiian Casual“, alhoewel in dure hotels en restaurants soms avond­ kleding wordt gewaardeerd. Fooien Voor persoonlijke bediening in bijvoorbeeld re­ staurants en taxi‘s wordt een fooi van rond 15% verwacht.

56

Algemene informatie

Kleding Luchtige katoenen kleding wordt overdag aan­ geraden. Neem ook een trui mee voor de avon­ den en als u gebouwen met airco binnengaat. Neem echter ook een paraplu en regenjas mee. Klimaat/reistijd Hawaii heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het gehele jaar tussen de 22 en 28 graden Celsius en is in alle jaargetijden vrij constant. De luchtvochtig­ heid is matig. Het nagenoeg altijd zonnige weer met een lichte zeebries maakt Hawaii tot een ideale vakantiebestemming. Ligging Hawaii vormt het noordelijkste punt van de Polynesische driehoek, die zich zuidwaarts uit­ strekt naar Nieuw-Zeeland en het Paaseiland. Tijdsverschil Hawaii is in de Hawaii-Aleutian Time Zone (HST). Het tijdsverschil bedraagt -11 uur bij wintertijd in beide landen. Veiligheid Hawaii is één van de veiligste staten van de Ver­ enigde Staten, met relatief weinig criminaliteit. Met name op de buiteneilanden leven de lokale mensen in nauw verband met hun dorp en fa­ milie, waardoor de sociale controle groot is. Op Oahu - waar de meeste toeristen komen - dient u alert te zijn voor kleine criminaliteit, zoals tas­ sendieven en zakkenrollers. Laat uw kostbaar­ heden echter nooit onbeheerd achter, berg ze op in de kluis op uw hotelkamer of geef ze in bewaring bij de receptie. Talen Op Hawaii wordt voornamelijk Amerikaans En­ gels gesproken. Maar de oorspronkelijke taal van de Poly­nesische bewoners is niet bedreigd, doordat het Hawaiiaans op school geleerd wordt en duizenden mensen deze taal thuis spreken.

Transport en verkeer Op het hoofdeiland Oahu en in de stad Honolu­ lu is uitstekend openbaar vervoer beschikbaar. Er zijn elke 20 minuten bussen rond het eiland, kaartjes kosten ca. USD 2,50 per rit. Op de ove­ rige eilanden is nauwelijks openbaar vervoer beschikbaar. Accommodaties Op de eilanden van Hawaii, die gekend zijn om hun gastvrijheid, vindt u een breed scala aan accommodaties - van middenklasse hotels tot lodges en luxe resorts. Kenmerkend voor Ha­ waii zijn de condo‘s - oftewel appartementen. In Waikiki liggen de meeste hotels dicht op elkaar en zijn hoogbouw. Op de buiteneilanden zijn de hotels en resorts over het algemeen niet hoger dan de hoogste palmboom en liggen ze in een fraai aangelegde tuin. Houdt u er echter reke­ ning mee dat veel hotels een betaalde parkeer­ garage hebben en dat ook voor het gebruik van de faciliteiten een resort fee wordt gerekend. Voor vrijwel alle hotels in Hawaii geldt dat de kamers voorzien zijn van eigen sanitair, televi­ sie, telefoon, airconditioning en terras/balkon. Het Hawaiiaanse woord „lanai“ betekent bui­ tenplaats, wat een patio of balkon kan zijn. De extra‘s, zoals maaltijden, resort fees, minibar etc., betaalt u het gemakkelijkst met uw credit­ card. Alle in deze brochure vermelde hotels ac­ cepteren American Express, Mastercard en Visa. Valuta en betaalmiddelen Het betaalmiddel is de Amerikaanse dollar (USD). Er bestaan biljetten van 100, 50, 20, 10 en 5 dollar. Er bestaan munten van 1 dollar alsmede 50, 20, 10, 5 en 1 cent. Betalen per creditcard (Visa, Mastercard en Dinersclub) is zeer gebrui­ kelijk. Buitenlands geld kan overdag bij banken worden omgewisseld in dollars, waarbij u reke­ ning moet houden met wisselkosten. Lokale belasting (General Sales Tax) In Hawaii wordt een sales-tax geheven van 4,5% op vrijwel alle goederen en diensten. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurants de vermelde prijzen vaak exclusief sales-tax zijn.


Oahu

Maui

Kauai

De plaats van samenkomst, vroeger en nu. In Oahu was het hof van de Polynesische koningen, hier wonen de meeste Kama’aina’s (niet Hawaiiaanse inwoners) en in Oahu maken de meeste toeristen voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne, multiculturele stad in een exotische omgeving en smeltkroes van bijna alle nationaliteiten, culturen en talen. De lucht is zoet van de vele tropische bloemen, tegelijk zout van de Pacific en mengt met de geuren van de curry schotels, barbecues en exotische vruchten tot een uniek geheel. Van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht klinken muziek, gezang en stemmen over de terrasjes van het strand – Waikiki Beach. Een van dé wereldstranden, druk, opwindend maar ook rustgevend en ontspannend. Een van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Bij een rit rond het eiland komt u prachtige parken en tuinen tegen, weelderige jungle en hoge bergen.

Lange zandstranden, weelderig regenwoud, stenig vulkaanlandschap en groepjes walvissen en dolfijnen in de glinsterende oceaan. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. Eenzame landstreken en gezelligheid. Maui – wie droomt er niet van. Hoog boven de Pacific, op de slapende vulkaan Haleakala (3050 m), heeft u bij helder weer een fantastisch uit­zicht over het groene eiland en de blauwe oceaan. Maui bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, met een grote vallei ertussen. In de Haleakalakrater kleuren verschillende lagen lava en as het mysterieuze maanlandschap in verschillende tinten van rood, zwart, geel en bruin. Een heel bijzondere ervaring is om vanaf de kraterrand de opkomst van de zon te beleven en te voelen hoe de stralen de ijskoude aarde langzaam verwarmen. Haleakala - het “Huis van de zon”.

In alle nuances van groen groeien de exotische planten op dit oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. De prachtige natuur en het gevarieerde landschap trekken niet alleen rustzoekende vakantiegangers, maar ook bekende regisseurs. Voor films zoals “Blue Hawaii”, “South Pacific”, “King Kong” en “Jurassic Park” was Kauai het decor.

Hawaii

Molokai

Lanai

Het jongste eiland van de archipel is nog niet af – onstuimig als een tiener, met frequente lava erupties groeit het nog steeds. The Big Island, zoals het eiland Hawaii genoemd wordt om verwarring te voorkomen, is een eiland van enorme verschillen. U kunt op de zelfde dag in de sneeuw skiën en in de oceaan zwemmen, door groen, weelderig regenwoud wandelen en over de zwarte, barre lavavelden lopen. Het Hawaii Volcanoes National Park, met de meest constant actieve vulkaan ter wereld - de Kilauea, is zeker het hoogtepunt. U ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsen op de vulkaanhelling. Lava stroomt langs de helling omlaag en stort met oorverdovend geweld in zee. Vaak is ook de kolkende rode lavastroom te zien nabij de zuidelijke kust. Hier huist de godin Pele, volgens de legende een in wit geklede vrouw. Haar stemmingen zouden de mate van de vulkanische activiteit bepalen en er worden haar regelmatig offers gebracht. In het uit­ stekende bezoekerscentrum wordt uitleg gegeven over de onder- en bovengrondse activiteiten van de aarde er worden films vertoond over de uitbarstingen. Met de auto kunt u op de Crater Rim Road door het spookachtige maanlandschap rijden en een bezoek aan het Volcano Observatory en het Jagger Museum brengen.

Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Spiritualiteit en godsdienst zijn vroeger op Molokai zeer ontwikkeld geweest en het eiland stond bekend om de effectiviteit van de gebeden en de rituelen die er uitgevoerd werden. Aan de droge westkant strekt zich de enorm grote Molokai Ranch uit, ooit van King Kamehameha V, vervolgens een landgoed met gastenverblijven dat helaas in 2008 haar deuren sloot. In het rustige plaatje Kaunakakai ontmoet de bevolking elkaar, worden boodschappen ge­ daan, gegeten en het laatste nieuws verspreid. Een paar kilometers verder vindt u de Molokai Coffee Plantation, waar u naast een rondleiding verse koffie van de verschillende soorten Koffie­bonen die er groeien kunt proeven en van koffiespecialiteiten kunt genieten. Heel teruggetrokken leven de mensen op het schiereiland Kalaupapa, waar de Belgische pater Damian een leprakolonie leidde. Er wonen nog steeds mensen, voormalige patiënten en hun verzorgers. De enige toegang tot het schiereiland is met een muildiertocht via een steile weg. Over de steile, begroeide zeekliffen aan de noordkust storten watervallen honderden meters naar beneden. Dit ruige, maar beeldschone landschap, is on­ toegankelijk en kan alleen per boot of helikoptervlucht worden gezien.

Ontdek het stadje Lanai Town, met niet meer als een handvol winkeltjes en een galerie, waar lokale kunstenaars tentoonstellen. Een ontdekkingstocht per jeep of mountainbike over het eiland is aan te bevelen. Lanai biedt veel verborgen natuurschoon. Een bijzondere attractie is het bizarre landschap “Garden of the Gods” waar rotsblokken in alle tinten van rood en oranje tot bruin en blauw verspreid liggen. Vanaf de meer dan 1000 meter hoge Lana’ihale heeft u een buitengewoon uitzicht: u kunt vijf Hawaiiaanse eilanden zien. Golfliefhebbers komen op Lanai volop aan hun trekken. De ­wereldklasse golfbanen “The Experience at Koele” ontworpen door Greg Norman en “The Challenge at Manele” ontworpen door Jack Nicklaus zijn een uitdaging voor iedereen die van deze sport houdt. Het heuvelachtige gedeelte en de valleien kunnen ook uitstekend op een paardrijdtocht met gids worden ontdekt. Een wandeltocht langs de kliffen van Hulopoe Bay met uitzicht op “Sweethart Rock” behoort tot het mooiste wat Lanai te bieden heeft. Bij laag water kunt u in de getijden pools de wonderbaarlijke diversiteit van het marine leven zien. Laat u zich inspireren door de bijzondere charme van dit eiland!

„The Gathering Place“

„The Big Island“

„The Valley Isle“

„The Friendly Isle“

„The Garden Isle“

De spectaculaire Na Pali Coast met zijn ge­plooide rotsen, die meer dan een kilometer loodrecht oprijzen van de diep blauwe oceaan, is van de noordkant per boot of op een inspannende trektocht over de Kalalau Trail te verkennen. Tussen december en april kunt u bovendien langs deze kust walvissen zien. De Na Pali Coast is daarnaast ook van bovenaf te zien, wanneer u langs de indrukwekkende Waimea Canyon rijdt. Tal van uitzichtpunten bieden een adembenemend zicht op deze “Grand Canyon van de Pacific” met zijn kleurrijke rotsen met een pallet van oranje, rood, paars en bruin.

„The Private Island“

Algemene informatie

57


58

Allgemeine Informationen


collect moments & memories

BEST OF HAWAII In 1980 zag ‘BEST OF TRAVEL’ het licht, geboren uit de passie van mijn familie voor het ontdekken van nieuwe horizonten… Vanaf de start kozen wij als reisorganisatie voor een direct klantencontact. Enkel op die manier kunnen wij jou als klant écht beter leren kennen. Het laat ons toe jouw interesses en wensen perfect aan te voelen en vanuit onze uitgebreide expertise en persoonlijke reiservaringen een reis op maat te creëren die perfect past bij jouw verwachtingen. De voorbije jaren konden we heel wat reizigers ‘ontroeren’ en resulteerde onze aanpak in heel wat mooie reisverhalen om na te vertellen. De vele leuke reacties en woordjes van dank geven ons telkens weer het gevoel ‘dat we goed bezig zijn’. Maar we zitten niet stil. Ook in de toekomst blijven we investeren in jouw comfort. Zo heb je via je persoonlijke online klantenzone overal ter wereld toegang tot je reisdocumenten en praktische tips en weetjes. Vandaag de dag is ons gepassioneerd familiebedrijf uitgegroeid tot de toonaangevende reisorganisatie in Vlaanderen voor alles wat met ‘reizen op maat’ te maken heeft. Binnen ons enthousiast en ervaren team heeft ieder zijn eigen specialiteit, maar allen beogen dezelfde doelstelling, namelijk jouw droomreis waarmaken! Graag maken we met jou een afspraak bij ons op kantoor om samen op zoek te gaan naar jouw ultieme reis op maat! Hopelijk kom jij ook terug met een onvergetelijk reisverhaal om na te vertellen… Els Verhoest zaakvoerder

collect moments & memories

Maak een afspraak met onze travel designers voor jouw reis op maat

www.bestoftravel.be

ONZE GARANTIES, JOUW ZEKERHEID. Uiteraard werken we met strikte garanties. Bij reservatie krijg je een prijswaarborg die je beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. We zijn verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werken onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’. Bij financieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie je een reiscontract afsloot, kan je beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan je doen door je te wenden tot jouw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan je als volgt bereiken: Metrologielaan 8, 1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of mail@gfg.be. Vraag de garantievoorwaarden aan jouw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vind je terug onder welke voorwaarden je, bij financieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen. De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2020 en ten laatste tot 31 maart 2020. Alle prijzen zijn voorbeeldprijzen. De prijzen kunnen veranderen door tussentijdse aanpassingen van onze leveranciers.

Koestraat 187 | 8800 Roeselare | België | info@bestoftravel.be | T 051 700 516 WWW.BESTOFTRAVEL.BE

U2_U3_Hawaii_AUS.indd 1 6164-Best Of Of Travel-Cover Travel-Cover Hawaii-2019.indd Hawaii-2019.indd 5-6 3-4 6164-Best

13.12.18 11:21 24/08/18 09:32 09:32 24/08/18


collect moments & memories

ontdek al onze reisinspiratie op www.bestoftravel.be

BEST OF

MAAK EEN AFSPRAAK Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. Zo kom je zeker bij de juiste travel designer terecht en kunnen we voldoende tijd voor je vrijmaken.

hawaii 2019

CONTACT Koestraat 187 - 8800 Roeselare - BelgiĂŤ tel. +32 (0)51 700 516 info@bestoftravel.be - www.bestoftravel.be Erkenningsnummer VVR: 1085

BEST OF TRAVEL is een gedeponeerd merk met 35 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

U1_U4_Hawaii_AUS.indd 1 6164-Best Of Travel-Cover Hawaii-2019.indd 1-2

13.12.18 11:20 24/08/18 09:32

Profile for Frank Ypma

Best of Hawaii 2019 - Best of Travel  

Best of Hawaii 2019 - Best of Travel  

Advertisement