Page 1

Samenwerking met Vila Joya Page 1

DE vip club Page 10

Deel 1 Nummer 1 November 2009

Driemaandelijkse nieuwsbrief voor investeerders met nieuws, actuele informatie en voortgangsrapportages

Editorial

Welkom bij onze eerste nieuwsbrief M

et deze eerste uitgave van onze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over de laatste ontwikkelingen rondom de Aurora Group Resorts.

U kunt lezen over de investeringen, de voortgang, de garanties en over de gevestigde zekerheden. Vooral het hoofdstuk over de ontwikkelingen met betrekking tot de projecten verdienen uw aandacht. Tevens wordt er in deze nieuwsbrief aandacht besteed aan het unieke “The New Luxury Lifestyle Concept”. Een bijzonder interessant hoofdstuk uit deze nieuwsbrief is gewijd aan de VIP Clubs. Deze unieke VIP Clubs worden vaak zeer interessant gevonden door onze investeerders en door de toekomstige leden van de Aurora Group. Verder bevat deze nieuwsbrief onder andere algemene informatie over Portugal.

Onze onderneming heeft veel groeipotentie. De voorspellingen voor de komende jaren zijn positief. De financiële crisis en de economische recessie zijn gunstig voor Aurora Group. Wij hebben namelijk te maken met een kopersmarkt. Wij zijn overtuigd van het succes van onze resorts en daarmee van het succes voor onze investeerders.

Door Marcel Sanders CEO van Aurora Group


De Aurora Group Resorts streven naar het verlenen van 5-sterren hotelservice. Alle deeleigenaren hebben toegang tot de luxe faciliteiten. Deze services zullen worden verleend door Vila Joya. Deze Duitse hoteloperator zal onze partner worden met betrekking tot de exploitatie van het hotel. Vila Joya beschikt onder andere over een met Michelinsterren bekroond restaurant en een zeer luxe spa.

Samenwerking met Vila Joya Vila Joya wordt door velen beschouwd als de parel van de Algarve, een paradijs dat is verborgen in een prachtige omgeving. De Moorse architectuur en de geur van de zee zorgen voor een sprookjessfeer. Dit zeer luxe privé-toevluchtsoord verwelkomt u in een ongedwongen sfeer die aan elke wens tegenmoet komt. De oostenrijkse chef-kok Dieter Koschina heeft een zeer bijzonder talent voor het combineren van frisheid en luchtigheid in eersteklas gerechten. Sinds 1999 is het restaurant het enige in Portugal met twee Michelin-sterren.

V

Met haar wereldwijd erkende en excellente niveau van dienstverlening is deze hoteloperator aan ons verbonden. Vila Joya zal de deel-eigenaren van de Aurora Group Resorts de best mogelijke “Luxury Lifestyle Experience” bieden.

2

November 2009


Pa rtn ersh i ps

2

1

3

4

5

1. Een prachtige wijnkelder met een wereldse wijnselectie 2. Een van de bijzondere gerechten bereid door Dieter Koschina 3. De bekroonde kok Dieter Koschina 4. The Joy Jung, een bijzondere Spa beleving 5. Vijf sterren service

November 2009

3


Pa rtn ersh i ps

1

2

3

4

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid C.F. 2. Deco, Chelsea F.C. 3. Anderson, Manchester United 4. JosĂŠ Mourinho, F.C. Internazionale Milano

4

November 2009


Vol trots kondigt Aurora Group de samenwerking aan met Polaris Sports voor het promoten van de Aurora Group en de VIP clubs.

Samenwerking met Polaris Sports

et moederbedrijf van Polaris, Gestifute, is wereldwijd een leider met betrekking tot sportagents en sportmarketing. Onder leiding van FIFA vertegenwoordiger Jorge Mendes heeft Gestifute bemiddeld bij een aantal zeer grote transfers. Daarnaast behaalde Gestifute een nieuw wereldrecord met de transfer van Cristiano Rondaldo naar Real Madrid.

H

Polaris Sports werd opgericht om de beeldrechten van de atleten, die worden vertegenwoordigd door Gestifute, beter te beheren. Polaris Sports is vooral bekend door de invoering van vele internationale normen in de sportmarketing in Portugal. Naast voetballers richt men zich ook op andere atleten en sporten zoals Ă lvaro Parente die een van de belangrijkste aanwinsten in de autosport is. Vele doelen en waarden van Gestifute komen overeen met die van Aurora, zoals het aanbieden van unieke belevenissen voor de klanten, met name op het gebied van sport. De investeerders van Aurora Group Finance Nederland zullen worden uitgenodigd voor het grote openingsfeest van Aurora Group zodat ze de eerste keuze hebben met betrekking tot de resorts. Bij dit feest zullen grote beroemdheden aanwezig zijn. Deze beroemdheden zijn aan de Aurora Group verbonden.

November 2009

5


De omgeving De projecten “The Ocean” & “The Beach” bevinden zich in de buurt van Carvoeiro, in de gemeente Lagoa, gelegen op ongeveer 60 kilometer ten westen van Faro. Faro is de regionale hoofdstad en hier bevindt zich tevens het dichtstbijzijnde internationale vliegveld in de Algarve.

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal. De afgelopen 35 jaar is de Algarve uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa en Faro International Airport vervoert jaarlijks meer dan 5,5 miljoen passagiers.

D

De projecten zijn gesitueerd in een bestaande woonwijk vlakbij de badplaats Praia do Carvoeiro. Praia do Carvoeiro is een populaire badplaats in het westen van de Algarve. De bebouwing in dit gebied is overwegend laagbouw voor toeristen. Van oudsher is Carvoeiro een aantrekkelijke vakantiebestemming voor gezinnen vanwege de relatief rustige omgeving en de goede bereikbaarheid met commerciële en recreatieve faciliteiten. De regio wordt door toeristen reeds lange tijd beschouwd als een uitstekend gebied voor het kopen van een vakantiehuis. Onder andere door de verschillende kleine stranden die veel vermaak bieden. De meeste stranden worden omgeven door hoge rotsen , sommige van deze rotsen zijn zo ver uitgesleten dat het indrukwekkende donkere grotten zijn geworden waarvan de meeste alleen toegankelijk zijn bij laagtij en dan een echte romantische setting vormen.

6

November 2009


omgeving

1

2

3

4

1. Luchtfoto van Faro en Faro International Airport 2. Prachtig golfterrein bovenop een hoge klif 3. Praia do Carvoeiro strand en stad 4. Een van de vele stranden in de Algarve met kristalhelder water

November 2009

7


L i efd a d i g h e i d

2

1

3

4

5

1. TV hoek 2. Buitenspeelplaats 3. Binnenspeelplaats 4. Kantine 5. Kinderkamer

8

November 2009


Refúgio Aboim Ascensão is een christelijke en internationaal erkende particuliere non-profit liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van misbruikte, verlaten en verwaarloosde kinderen onder de 6 jaar.

Steun aan goede doelen inds 1985 heeft Refúgio’s een gespecialiseerd model van zorg Emergência Infantil, gewijd aan baby’s en jonge kinderen in nood. Dit fonds heeft talrijke nationale en internationale prijzen gekregen waaronder de prestigieuze — Diana Princess of Wales Award in 1998.

S

Het werk van Emergência Infantil bevat een breed scala aan therapieën, disciplines, onderwijs en zorg, specifiek voor misbruikte, mishandelde babies en kinderen in nood. Met trots steunt Aurora Group dit goede doel. Aurora Group streeft naar maatschappelijk bewustzijn in haar bedrijf, zowel op dit moment als in de toekomst.

November 2009

9


Het concept achter de VIP-clubs is om onze klanten de levensstijl van multimiljonairs — The New Luxury Lifestyle Concept — te bieden voor een betaalbare prijs.

DE vip club Aurora Group biedt klanten de mogelijkheid om gedeeltelijk eigendom te verwerven vanaf slechts €37.500,– Klanten krijgen toegang tot alle mogelijke luxe zoals: de beste golfbaan in het zuiden van Portugal: luxe privéjachten, luxe zeilboten, luxe autoclub, Skyboxen in het voetbalstadion, Skyboxen bij het race cirquit, met de 5-sterren hotelservice wordt er aan alle wensen tegemoet gekomen. Dit alles tegen zeer lage bijkomende kosten.

A

Gedeeltelijk eigendom is een zeer populaire trend in de huidige vastgoedmarkt omdat eigenaren van een 2e woning geen honderdduizenden euro’s willen uitgeven aan een huis dat ze zelden bewonen. Daarbij komen nog eens de zorgen over het onderhoud van het huis. De meeste mensen die

10

November 2009

een 2e huis bezitten bewonen het vaak niet meer dan twee maanden per jaar. Vandaar dat het concept van Aurora Group is gebaseerd op gedeeld eigendom dat wereldwijd succes heeft bewezen. Aurora Group heeft verschillende VIP-clubs opgericht zodat investeerders en kopers van vastgoed het “The New Luxury Lifestyle Concept“ concept kunnen beleven en ervaren. Aurora Racing Team maakt een belangrijk onderdeel uit van de VIP clubs omdat het een waardevolle marketingtool is en naamsbekendheid verwerft ten behoeve van de verkoop van de Aurora Group Resorts. Aan alle mogelijke wensen tegemoet te komen en nog veel meer. Dit alles tegen zeer lage bijkomende kosten.


Vip club

1

2

3

4

1. Aurora Racing Team 2. Sailing Club 3. Golf Club 4. Yacht Club 5. Luxury Car Club

5

November 2009

11


Portugal wil vooruitstrevend blijven

12

November 2009


Portugal

ortugal was een dictatuur tot april 1974 toen, na een linkse militaire staatsgreep, democratische hervormingen werden doorgevoerd. Het land is ook een belangrijke speler op het wereldtoneel en is een stichtend lid van de NAVO. In 1986 betrad het land de Europese Gemeenschap waarmee twee decennia van relatieve welvaart werd ingeluid.

P

Momenteel heeft het land de leiding over een NAVOoperatie aan de kust van Somalië om piraten te bestrijden die schepen beroven in de Golf van Aden. Het CIA factbook zegt over Portugal: ‘Het land heeft een gevarieerde en steeds meer dienstgerichte economie gekregen sinds de toetreding tot de Europese Gemeenschap in 1986. In de afgelopen twee decennia hebben de opeenvolgende regeringen veel genationaliseerde bedrijven geprivatiseerd en belangrijke sectoren van de economie geliberaliseerd, inclusief de financiële en telecommunicatie sector. “ Portugal tekende voor deelname aan de gemeenschappelijke Europese munteenheid en voerde deze in op 1 januari 2002. De nationale gezondheidszorg in Portugal wordt goed beoordeeld, onder andere doordat het de laagste kindersterftecijfers ter wereld kent. Anderzijds werd het land geconfronteerd met uitdagingen in het onderwijssysteem die vaak een belemmering vormden voor de productiviteit. Daarnaast heeft het land te kampen gehad met concurrentie van markten in Centraal-Europa en Azië.

te brengen tot 2,6% in 2007. Desalniettemin werd de regering geconfronteerd met moeilijke keuzes in haar pogingen om de economie, die in 2008 met 0,1% daalde, te stimuleren. Toch lukte het de regering om het begrotingstekort in de eurozone binnen het plafond van 3% te houden. Het land is onlangs opgeklommen uit de eenjarige economische recessie en rapporteerde positieve groeicijfers over het derde kwartaal van 2009. Er wordt verdere groei voorspeld voor 2010 door diverse internationale instellingen zoals Eurostat, OESO en IMF. De huidige regering in Portugal is de Socialistische Partij, hoewel de partij vele linkse aanhangers is kwijtgeraakt door de kapitalistische opvattingen over de economie en het versoepelen van de arbeidswetgeving. Minister president José Sócrates presenteerde onlangs het regeringsprogramma voor het volgende mandaat dat in november 2013 eindigt. Hij zegt zich te blijven inzetten voor het stimuleren van de verzwakte Portugese economie door middel van stimuleringsprojecten, inclusief de aanleg van een netwerk voor de hogesnelheidstrein en een nieuwe internationale luchthaven in Lissabon. Volgens het nationale persbureau Lusa beloofde hij, naast de aanleg van de luchthaven en de HSH-treinverbindingen van Lissabon naar Madrid, Porto en Vigo, te blijven investeren in het verbeteren van de scholen, zorginstellingen en de sociale infrastructuur én geld vrij te maken voor projecten voor duurzame energie.

Uit een groot aantal studies blijkt dat Portugal een van de veiligste landen (misschien zelfs het veiligste land) in Europa is. Dit heeft ertoe geleid dat veel NoordEuropeanen besloten om in Portugal van hun pensioen te genieten en niet in Spanje of een van de andere ‘nieuwe’ bestemmingen langs de Middellandse Zee. De economische groei in Portugal lag voor het grootste deel van de jaren 90 boven het EU gemiddelde maar viel terug in augustus 2001. Volgens de meest recente cijfers die CIA factbook over het land publiceerde, bedraagt het bruto binnenlands product (BBP) per hoofd van de bevolking ongeveer tweederde van het EU-27 gemiddelde. Het begrotingstekort steeg tot een recordhoogte van 6% van het BBP in 2005 maar de regering slaagde er een jaar eerder dan gepland in, dit terug

November 2009

13


Algarve, een prachtig klimaat

14

November 2009


Portugal

e thermometers klommen in oktober consequent naar 30 graden Celsius en hoewel sommigen suggereren dat dit een teken is van de opwarming van de aarde, staat de Algarve bekend om de slechts twee maanden durende winters en de milde temperaturen in de rest van het jaar. Met meer dan 3000 zonuren per jaar is de Algarve een populaire vakantiebestemming.

D

In het najaar wordt de regio overspoeld door golfers waarvan de piek in november plaatsvindt. Dan ontvluchten de Noord-Europeanen hagel en sneeuw om te genieten van de zon en een aangename temperatuur die kan oplopen tot zo’n 20 graden Celsius. De stranden in de Algarve worden over het algemeen beschouwd als een van de meest pittoreske ter wereld. Het strand Praia da Rocha in Portimão wordt als een van de meest gefotografeerde beschouwd. De toerismebond in de Algarve verklaart: “De stranden bieden voor ieder wat wils en de meeste hebben erkenning gekregen in de vorm van de Europese ‘Blauwe Vlag’ voor kwaliteitsnormen. Langs de 200 kilometer lange kustlijn biedt de Algarve alle soorten baaien, kliffen en grotten en rotsachtige stranden die contrasteren met breed uitgestrekte zandvlakten. Ook het milde klimaat dat het hele jaar aanwezig is maakt de Algarve aantrekkelijk. Van Odeceixe tot Vila Real de Santo Antonio, de hele kust heeft een Mediterraans microklimaat met temperaturen die variëren van 15º C in de winter tot 30º C in de zomer.’’ Slechts 3 uur verwijderd van de meeste internationale luchthavens van Europa, gekoppeld aan het succes van de low-budget luchtvaartmaatschappijen, maakt de Algarve tot een populaire bestemming. Een toenemend aantal mensen boekt een weekendje weg naar de Algarve wanneer ze de zon weer eens willen zien!

November 2009

15


J u r i d i s c h e i n f o r m at i e

AGF Juridische informatie BusinessPlan

Memorandum voor de obligatiehouders

Er is een businessplan van PriceWaterhouseCoopers voorhanden, dat u op elk door u gewenst moment kunt inzien. Dat businessplan beschrijft hoe uw gelden worden geïnvesteerd. Uw gelden worden door middel van een geldlening verstrekt aan Temple of Fortune, een vennootschap naar Portugees recht. Temple of Fortune koopt met deze gelden aandelen in de Portugese vennootschap Espiritomodis Promoção Imobiliaria S.A. Deze vennootschap verwerft op haar beurt de gronden waarop het Ocean Residence & Spa project zal worden ontwikkeld. Dit is in Portugal de gebruikelijk manier om gronden te verwerven. De gronden waarop het project The Ocean Residence & Spa zal worden ontwikkeld bestaan uit vijf kavels. De totale waarde van de gronden (en daarmee dus ook van de aandelen in Espiritomodis) bedraagt 15,5 miljoen euro. Het ligt in de verwachting dat in het tweede kwartaal van 2010 de voorverkoop van het project zal starten. De opbrengsten uit de voorverkoop zullen worden gebruikt om aan de verplichtingen van Aurora Group Finance Nederland B.V. jegens u, als obligatiehouder, te voldoen.

De obligatieaktes die zijn getekend in de periode 1 februari 2009 tot en met 31 augustus 2009 die in de aanhef nog vermeldden dat Aurora Group Finance Nederland B.V. is vertegenwoordigd door de heer M. Sanders waren in werkelijkheid getekend door D.E. Sanders, die op dat moment bevoegd was om Aurora Group Finance Nederland B.V. te vertegenwoordigen. Gelet op het feit dat elke relatie tussen D.E. Sanders en M. Sanders is verbroken, acht Aurora Group Finance Nederland B.V. het passend dat die obligatiehouders die beschikken over een door D.E. Sanders getekende obligatieakte, een nieuwe akte krijgen, waarbij M. Sanders als ondertekenaar is vermeld. De desbetreffende obligatiehouders zullen persoonlijk worden benaderd. Daarbij zullen ook de algemene voorwaarden worden aangepast. Hiervoor zult u nog nader worden geïnformeerd. De leningsovereenkomsten tussen Temple of Fortune en Aurora Group Finance Nederland B.V. waren getekend door de heer M. Sanders, op basis van een mondelinge volmacht. Ten tijde van die ondertekening was de heer D.E. Sanders statutair directeur. Inmiddels is conform de planning M. Sanders statutair directeur van Aurora Group Finance Nederland B.V. . De leningsovereenkomsten zijn door de M. Sanders bekrachtigd bij akte d.d. 13 oktober 2009. en blijven dus rechtsgeldig. Gelet op de ontwikkelingen binnen Aurora Group Finance heeft op de website van Aurora niet altijd de juridische structuur vermeld gestaan, zoals deze blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel. Vanaf in elk geval 1 september 2009 staat de juridische structuur op de website vermeld, zoals deze overeenkomt met de gegevens uit de Kamer van Koophandel.

Veilig investeren Ter meerdere zekerheid van uw investering is de Stichting Obligatiehouders Aurora Group Finance opgericht. Dat is een Nederlandse Stichting. Deze stichting zal een recht van hypotheek verwerven op de aangekochte gronden. Zodra het eerste hypotheekrecht is gevestigd zal Aurora daarvan mededeling doen. Tot die tijd houdt de Stichting andere zekerheden, die de geïnvesteerde bedragen dekken. Zoheeft deze stichting onder andere een recht van hypotheek verworven op het woonhuis van de heer M. Sanders.

Artikel op Quotenet.nl Zoals u heeft kunnen lezen is op Quotenet.nl het een en ander gezegd over dit project en in het bijzonder de relatie tussen dit project en de heer D.E. Sanders. Zoals al uiteengezet op de website is elke relatie met de heer D.E. Sanders verbroken.

In deze nieuwsbrief bent u ook al geïnformeerd over de samenwerking met Vila Joya. Er was reeds een zogeheten “Letter of Intent” getekend tussen Aurora en Vila Joya. Naar haar aard houdt een Letter of Intent in dat de samenwerking nog niet definitief vormgegeven is. Evenwel komt deze samenwerking, zoals u kunt lezen, steeds dichterbij. Ten slotte vermeldt Aurora nog dat zij inmiddels een nieuwe accountant heeft gevonden in de vorm van de heer R. Schagen AA van BDO CampsObers.

AGFNEWS wordt gepubliceerd door Aurora Group Finance en Aurora Group. Indien u meer informatie over onze diensten wenst verwijzen wij u graag naar onze websites. www.auroragroupfinance.nl www.auroragroup.nl

16

November 2009

AGFNews Nº01 - November 2009  

Vierteljährlicher Rundbrief für Investoren mit News, aktuellen Informationen und Fortschrittsberichten

AGFNews Nº01 - November 2009  

Vierteljährlicher Rundbrief für Investoren mit News, aktuellen Informationen und Fortschrittsberichten

Advertisement