Page 1

vara 2017 (18)

MI PIACE Eleganță și rafinament

PREOTUL MAXIM MELINTE

despre biserică femeie și „zile speciale”!

de la A la Z

ACTELE NECESARE PENTRU CUNUNIA CIVILĂ

GABI MARCU

cum faci din nuntă o petrecere de neuitat

CODRU

amazoana din spatele afacerii Kangoo Jumps

eveniment plin de surprise

NATA COLESNIC

NUNTA DE LA A LA Z

Agenţia Aura Cum organizezi o nuntă în 10 zile

#beauty_collection #real_weddings

localul inedit pentru un eveniment memorabil!

,

Coordonator VS organizator

Cine este wedding planner?

#Vocea_miresei

VARA 2017 (nr.18)


shop.jurnaltv.md


Chişinău, bd. Gr. Vieru, 9 hotel „TURIST", of. 207 tel./fax: 022 24 23 37 mob.: 069 80 30 80 www.aura.md


COPERTA: RESTAURANT MI PIACE

CUPRIN S Aurelia Gândea - Coordonator sau organizator...................................................................................... 4 Mi Piace – eleganță, rafinament și preț atractiv pentru evenimentul tău!................................ 8 Cadourile făcute cu dedicație, emoționează!........................................................................................18 Pețitul – de unde a apărut și ce reprezintă!............................................................................................21 Preotul Maxim Melinte - despre biserică femeie și „zile speciale”!...............................................35 Actele necesare pentru cununia civilă!.....................................................................................................40


tel. 022 200 515


Eveniment sub baghetă

Coordonator SAU organizator

?

Cine este un organizator?

Domeniul de servicii de organizare a evoluat pe parcursul ultimilor ani, dar totuși anumite definiții plutesc încă în ceață. Organizator, coordonator sau wedding planner? Cine sunt ei și care este diferența și rolul lor la o nuntă? Ca să limpezim un pic lucrurile, vom vorbi despre sarcinile și competențele lor. Dar, mai bine să o luăm de la capăt…

4

www.revistanunta.md

Wedding plannerul sau organizatorul (nu confundați cu un coordonator, deși la noi cam se încurc ițele), este persoana (sau agenția) care vede și construiește evenimentul din perspectiva proiectului. În egală măsură, el este preocupat de partea financiară, estetică, de ritmul evenimentului, cât și de rezolvarea lucrurilor la timp. Scopul său este integritatea și curgerea armonioasă a proiectului, potrivirea tuturor pieselor de puzzle și consilierea generală a clientului. Organizatorul te conduce pe cel mai potrivit drum și este pe aceeași lungime de undă cu tine. Întâlnesc din ce în ce mai des clienți surprinşi de varietatea largă de servicii accesibile pentru organizarea nunților. Cum să nu te pierzi printre oferte și să alegi exact ceea ce ai nevoie? Un organizator de nunți trebuie să cunoască toți furnizorii și toate serviciile de pe piață – de la restaurante și rochii de mireasă până la mărturii și invitații. Mai mult de atât, organizatorul cunoaște prețurile, ofertele şi ştie să recomande cei mai potriviți furnizori pentru bugetul și stilul fiecărui cuplu în parte, este mereu în legătură cu clientul pe toată perioada pregătirilor, inclusiv și în ziua nunții.


În competenţa organizatorului intră:

În competenţa coordonatorului intră:

CONSULTANȚA – răspunsul la întrebări, cât și sfaturi

COORDONAREA SERVICIILOR SELECTATE

la toate aspectele nunții;

DE CLIENȚI – contactarea furnizorilor în prealabil;

recomandarea furnizorilor disponibili care oferă

stabilirea locației, a adresei și a orelor conform time-

servicii calitative și se potrivesc pe gustul clientului,

planingului și dress-codului evenimentului.

dar și pe bugetul alocat respectivului serviciu.

ASIGURAREA TIMING-ULUI,

PLANNING – întocmirea și optimizarea bugetului;

DESFĂȘURĂTORULUI EVENIMENTULUI – livrarea

contactarea furnizorilor;

buchetului și altor accesorii;

stabilirea timing-ului;

montarea și demontarea decorului și a sunetului;

plasarea în timp a obiectivelor și a priorităților.

întâmpinarea artiștilor;

COORDONARE – coordonarea tuturor serviciilor în

coordonarea cu administrația sălii;

ziua nunții;

respectarea scenariului.

urmărirea desfășurătorului;

SOLUȚIONAREA SITUAȚIILOR

luarea deciziilor;

DE FORȚĂ MAJORĂ – înlocuirea serviciilor/

constituirea în nod de comunicare între toate

produselor defectate;

elementele în timp real.

chemarea ambulanței la necesitate; rezolvarea eventualelor conflicte între furnizori (se mai întâmplă).

Cine este un coordonator?

Deci...

Să precizăm din start – un coordonator nu este și organizator! Coordonarea evenimentului este una din competențele organizatorului la etapa finală. Deci, dacă doriți să aveți un ,,supraveghetor” în ziua nunții, care va fi ai voștri ochi și urechi, acesta va fi un coordonator de eveniment și nu un organizator. Planningul, adică organizarea, s-a încheiat deja în această etapă. Vorbim deja despre un overview-er, un mediator, un observator, un nod de comunicare pe perioada evenimentului. Cel mai important rol al unui coordonator este luarea micilor decizii sub presiunea momentului, găsirea de soluții (care apar în timpul zilei, indiferent cât de bine sunt puse lucrurile la punct), dar și alergarea între bucătărie și ceilalți furnizori cu scopul de a echilibra situația din teren, fără ca mirii măcar să afle ce se întâmplă ,,după culise”.

Să-ți organizezi de sine stătător nunta, de la A la Z, poate să-ți facă plăcere, dar te poate obosi și înnebuni în același timp. Dorești să te confrunți cu o avalanșă de furnizori și oferte, cu decizii în grabă sau din oboseală emoțională, doar ca să bifezi pe listă încă un lucru terminat? Sigur îți dorești asta? Dacă ești abia la începutul calei lungi de pregătiri pentru nuntă, sfatul meu este să-ți alegi un organizator și cu siguranță nu vei regreta. În cazul când nu mai e mult până la marele eveniment și deja te simți copleșită de multitudinea lucrurilor de făcut – atunci un coordonator poate fi soluția tuturor problemelor tale.

Cu drag, Aurelia Gândea – wedding expert, organizator, coordonator sau wedding planner – alege singur! ;) tel.: 069 80 30 80

www.revistanunta.md

5


Foto: Dodon Vadim

22

mai

2017

ea mirese oc

Daniela & Gheorghe

Sfat: Dacă vrei

totul să fie ca într - un basm ,

astfel de evenimente importante pentru noi

Vocea mire se sei e r

iV

nunt

necesită o planificare atentă și o organizare impecabilă .

Prin

urmare , viitoarele miresuici ,

înarmați - vă cu putere , curaj , emoții pozitive , imaginație și , desigur , cu multă iubire !

10

septembrie 2016

Foto: Andrei Țurcan

miresei Vo a ce e a oc

Vocea mir es sei re

sei Vocea ire m m i

Sfat: Serile frumoase nu se mai repetă, uitați de griji , fiți fericiți . S trăduiți - vă să vă luați un ajutor de nădejde alături , pentru ca voi să fiți cât mai relaxați la nuntă . I nvitații vor dansa cu plăcere dacă voi veți fi la fel .

m i

Bun găsit, dragă viitoare mireasă! Am decis să îţi comunicăm o veste bună, acum, când eşti în febra pregătirilor de nuntă. Revista NUNTA by Aura lansează campania Vocea miresei, scopul căreia este de a oferi sfaturi preţioase de la miresele ce au trecut deja prin această experienţă. Găsiţi aici câteva dintre recomandările şi experienţele mireselor înscrise în campanie, iar detalii, poze şi alte sfaturi utile puteți vedea și lectura pe www.revistanunta.md. După nuntă, vă aşteptăm neapărat cu recomandări şi impresii. Pentru a vă înscrie, contactaţi-ne la revista.nunta@gmail.com sau la 069 803 080.

19 noiembrie 2016

a

n

a unt

b

ur ya

Andrei & Anastasia

Sfat: Pentru a vă bucura pe deplin de ziua nunții, angajați o echipă profesionistă . N u uitați , cele mai apropiate persoane vor să vă vadă alături

în această zi . D ansați lângă ei până dimineața . Mirele și mireasa sunt cei care fac dispoziție pentru toți ceilalți .

a by

au

sei Vocea

Vocea Miresei

Foto: Dumitru Lesnoi

Olga & Eugen CONAREV

cea mirese Vo iV ei


Foto: Andrei Țurcan

septembrie 2015

Liliana & Sergiu

Sfat: Dragă viitoare mireasă, fii îngăduitoare cu părinții și oferă - le marea plăcere să se implice câtuși de puțin în organizarea petrecerii . E un mare eveniment și pentru ei , iar amintirea acestuia va fi frumoasă pentru toți .

Diana & și Alexandru

Foto: Dima Zaharia

06

07

ei V o

iresei Voc am ea ce

Foto: Alex Walker

mai 2017 Sfat: Organizează-ți petrecerea nu cum o cer tendințele , dar cum ai visat - o tu !

20 mai 2017

Oleg & Cristina

Gabriela & Mihai

ir m

09

iunie Oleg &2017 Cristina

ea miresei V oc o V i

Voc sei re

a by

iresei Voc am ea ce

ea mi re se

Sfat: Această zi zboară ca o clipa! Zâmbiți cât mai mult , distrați - vă la maxim , profitați din plin de orice moment , pentru că este rezultatul muncii voastre , a - ți depus suflet , emoții , poate și nervi :)  Lasați toate grijile și doar savurați!

nunt

aura

Foto: VioMark

ura

Sfat: Pentru ca

evenimentul să decurgă așa

cum vă doriți și cum l - ați visat , este necesar să

dedicați timp și să puneți suflet în tot ce faceți .

Ascultați toate placul vostru .

părerile , dar alegeți ce este pe

sei Vocea m ire m i

Pentru: De la:

Viitoarea Mireasă Revista Nunta by Aura


1001

de... sfaturi

Restaurantul

– elegantã, rafinament şi pret atractiv

pentru evenimentul tãu!

O știe fiecare cuplu, alegerea unei săli de nuntă poate fi o povară câteodată, deoarece ne dorim ca în ziua evenimentului totul să fie perfect. Restaurantul poate însemna diferența dintre o nuntă reușită și una mai puțin reușită.

8

www.revistanunta.md

Cu o istorie în spate, restaurantul „Mi Piace” de ani buni îşi menţine calitatea serviciilor. Deschis din anul 2012 şi modernizat pe parcursul anilor, restaurantul a ajuns un simbol al generaţiilor de miri care şi-au trăit sărbătoarea în acest local. În prezent, restaurantul reprezintă o combinaţie dintre modern şi clasic, cu săli spaţioase şi picturi impunătoare. Un nou concept de îmbinare a luxului, eleganţei şi al stilului original.


decor: Sanflo

Localul poate găzdui toate tipurile de evenimente: • Nunți • Cumetrii • Întâlniri de afaceri • Dineuri/prânzuri de afaceri sau cu caracter social • Baluri, banchete, majorate, petreceri de aniversare, baluri de absolvire, petreceri corporatiste, botezuri • Lansări de produse • Conferinţe, seminare, workshopuri, târguri

www.revistanunta.md

9


1001

de... sfaturi

Săli Foaierul primului etaj are un design distinctiv și luxos, fapt care permite oaspeților să se acomodeze cu ambianța plăcută și atmosfera de sărbătoare a ceremoniei festive. Sala mică poate găzdui până la 50 de persoane. Având o suprafață de 600 mp, restaurantul poate găzdui cu ușurință evenimente de până la 300 de persoane.

10

www.revistanunta.md

Locaţie Situat în Chişinău, în imediata vecinătate a parcului Valea Trandafirilor din sectorul Botanica, Restaurantul “Mi Piace” este înconjurat de un spațiu verde și o terasă impresionantă care vă va oferi vouă și invitaților voștri un echilibru perfect între aglomerația urbană și liniștea interioară autentică.


Bucătăria Oaspeții vor fi serviți cu bucate alese, pregătite cu iscusință de către bucătari profesioniști care se deosebesc de alții prin creativitate culinară, oferindu-vă o gamă variată de meniuri. Deservirea impecabilă şi ambianţa distinsă sunt cartea de vizită a Restaurantului „Mi Piace”.

Dacă îţi doreşti o nuntă de vis, organizată cu fast şi profesionalism, vino la restaurantul „Mi Piace”. Servicii de calitate şi o deservire impecabilă găsiţi doar aici.

Un loc special pentru evenimente speciale! or. Chişinău, str.Trandafirilor 4 tel.:

079 145 555

www.revistanunta.md

11


1001

de... sfaturi

Gabi Marcu:

Cum faci din nuntă o petrecere de neuitat! Ne-am convins nu odată că secretul unei nunți reușite vine din alegerea corectă a moderatorului de nuntă. Iar cum tinerii însurăței nu vor ca invitații să moară de plictiseală la evenimentul lor, este foarte important să se informeze și să opteze pentru o persoană cu un bagaj de experiență în spate. Pentru a confirma cele spuse mai sus am avut o discuție cu moderatorul Gabi Marcu, care deja de 9 ani știe să facă așa încât mirii să se simtă vedete la cea mai importantă zi din viața lor. • Experiența nu are cum să nu-și spună cuvântul, mai ales când ai la activ sute de evenimente moderate, diverse ca stil și conținut, iar dezvoltarea se bazează pe acțiuni. Așa că este foarte important ca mirii să aleagă moderatorul care va înțelege perfect doleanțele lor. • Secretul unui eveniment de familie reușit este atunci când fiecare invitat se simte parte a acelui eveniment, iar gazda este lăsata să se bucure de fiecare clipă pe care moderatorul se străduie să o facă memorabilă. • Este foarte important ca mirii să ia în calcul ceea ce-și doresc ei, nu ce vor părinții sau nașii, deoarece peste 20 de ani, când vor răsfoi pozele sau vor urmări filmul de nuntă împreună cu copii, ar trebui să le placă ceea ce văd. • Pe final i-aș sfătui să uite de griji și să savureze fiecare moment, pentru că nunta nu se mai repetă, iar a doua zi nu vor înțelege nimic din acest eveniment!

12

www.revistanunta.md


Vara aceasta putem să aducem marea în paharele noastre. Cu aromele fructate din struguri proaspeți selectați, mango, piersică, mere, bogat în antioxidanți – vinul demi sec Chardonnay 100% natural este exact ceea ce va da savoare acestui anotimp perfect. Iar culoarea albastră, extrasă din coaja strugurilor aromați, te va cuceri definitiv. Cu un pahar din vinul nostru, fiecare clipă se transformă într-o emoție plină de gust!

SAVUREAZĂ

fiecare moment al verii alături de gustul inconfundabil al vinului PASIONBLUE!

adresa : Str. PRELUNGIREA COLENTINEI, 2A, Mogosoaia, jud. ILFOV vânzări: +40 730 710 849 pasionbluero e-mail : heavenbluewines@yahoo.com


1001

de... sfaturi

Restaurantul CODRU – localul inedit pentru un eveniment memorabil! Un rol principal în cadrul organizării unei nunţi, ceremonii jubiliare, petreceri corporative sau altă sărbătoare fastuoasă, îi revine desigur localului. Codru Complexul Industrial Comercial & Hotel ELM oferă posibilitatea unică, de a petrece o seară de neuitat împreună cu invitații voștri.

LITTLE HALL 90

P 100 LOCURI

GOLD HALL 280

TERASA

Complexul Codru – deschis din anul 1974, își merită pe deplin faima, deoarece an de an s-a modernizat, reușind să intre în topul celor mai solicitate locații din capitală. Pune la dispoziția dumneavoastră atât un meniu gustos, cu elemente din bucătăria naţională, sau cu specific european, menite să satisfacă gusturile și poftele oricărui gurmand, cât și o echipă specializată în decorul sălii, pentru a personaliza încăperea după caracterul și gustul dumneavoastră.

Dacă doriţi o organizare calitativă a oricărei sărbători, cu gust şi atenţie la fiecare detaliu, sunteţi bineveniţi în localul

"Codru Complexul Industrial Comercial & Hotel ELM". PLATINUM HALL 320

HOTEL

DESIGN CLASIC

BUCĂTĂRIE EUROPEANĂ TRADIȚIONALĂ

HAVUZ

Wi-FI

CODRU Complexul Industrial Comercial & Hotel ELM • str. Spicului, 6 • tel.: 060 840 085 • 068 533 433 • 022 62 09 18

www.banquethall-codru.md


or. Chişinău str. Spicului, 6 tel.: 060 840 085 068 533 433 022 62 09 18


1001

de... sfaturi

} N A

Vrei să străluceşti la un eveniment mult aşteptat sau pur şi simplu te-ai săturat de rutina fiecărei zile şi vrei să te simți răsfățată? Studioul Hair School by Alina Jantuan îți poate oferi aceste senzații. Cu o experiență de 7 ani în domeniu, Alina va avea grijă ca aspectul tău exterior să arate anume așa cum ai visat. “Calitatea este primul factor pe care mă bazez, iar rezultatele demonstrează acest lucru. Plus, sunt și o fire foarte prietenoasă, care găsește mereu limbă comună cu cei care îmi calcă pragul studioului. Cred că anume aceste criterii conving clientele mele să aibă încredere în mine”, spune Alina Jantuan. Alina reușește să combine perfect mai multe roluri - este mamă fericită a doi copilași, soție fidelă, susține cursuri de perfecționare și oferă clientelor răsfăț și frumusețe. A ales domeniul beauty, deoarece a fost mereu un fan al aspectului exterior plăcut și a decis să ajute femeile să-l obțină.

Foto: Ana Maria Moroz

Alina {JAN

TU

Hair School by Alina Jantuan Încercaţi să fiţi diferite!

16

www.revistanunta.md


Pentru ați face o programare în Studioul Hair School by Alina Jantuan accesează hairschoolbyalinajantuan sau sună la tel.: 0690 88 874

SERVICIILE STUDIOULUI:

CURSURI:

Tratamente cu keratină;

tratament cu keratină;

Extensii păr;

extensii de păr;

Ondulare chimică a părului;

extensii gene;

Microblanding;

microblanding;

Stilizare și vopsire sprâncene cu Brow Henna;

stilizarea sprâncenelor;

laminarea genelor;

epilare sugaring.

Laminarea genelor;

Epilare Sugaring.


1001

de... sfaturi

Cadourile făcute cu dedicație, emoționează! Alegerea unui cadou pentru nuntă, botez, aniversare și alte evenimente îți dă mereu bătăi de cap. Din mulțimile de variante, nu știi ce să alegi ca invitatul tău să se simtă special. Ei bine, un cadou rafinat nu se va demoda niciodată, iar Rondinella handmade oferă o gamă întreagă de accesorii personalizate, realizate cu multă delicatețe și îndemânare. Păpuși, pernuțe sau inimioare cusute special pentru invitatul tău vor emoționa până la lacrimi. Mirosul lavandei proaspete din fiecare accesoriu va produce un spectacol deosebit, fiind un produs 100% biologic crescut cu grijă pe meleagurile Moldovei. Rondinella handmade crează amintiri care pot fi transmise prin moștenire. Nu mai sta pe gânduri, accesează pagina de facebook și comandă un cadou special pentru cei dragi.

tel.: 060 231 313 060 280 028 Atelier de creație, str. Miron Costin, 3/1, of. 19A Rondinella handmade

18

www.revistanunta.md


1001

de... sfaturi

Alina Stavarachi: moderatorul dedicat totalmente evenimentului tău!

Atunci când faci totul din plăcere, rezultatele nu întârzie să apară. Alina Stavarachi este o persoană energică, plină de viață și mereu în acțiune. Iar pentru că face totul cu multă plăcere și dăruire, la finalul procesului de muncă se bucură mereu de un produs frumos și calitativ.

Alina vine cu un sfat pentru viitorii miri: ”Cei care sunt în căutarea unui moderator de succes pentru evenimentul său, trebuie să decidă în primul rând ce vor să vadă, să audă si să simtă la petrecerea lor. Să se informeze cât mai mult posibil în ceea ce privește domeniul respectiv, ca să fie siguri și mulțumiți de alegerea făcută”.

Cu o bogată experiență în domeniul moderării evenimentelor, Alina obișnuiеște să fie unică în ceea ce face și chiar să reinventeze un stil aparte, atunci când este nevoie să se afirme într-un anumit domeniu. Este un om al artei, având studii în domeniul muzicii și al dansului, dar și al filologiei, ceea ce o ajută să fie mereu deschisă spre comunicare, socializare și colaborare în organizarea evenimentelor culturale și de divertisment. De mică s-a visat prezentatoare TV, însă s-a reinventat. Astfel, pornind de la moderarea unui bal al absolvenților, a ajuns să fie tot mai des chemată pe la nunți și cumetrii. O nuntă reușită, în opinia ei, pornește de la alegerea moderatorului dedicat totalmente evenimentului, când există o colaborare sănătoasă între solicitant și solicitat, dar și între coechipierii prezenți la eveniment. tel.: 069 980 909 Alina Stavarachi

www.revistanunta.md

19


1001

de... sfaturi

Ideal Decor

- decor cu personalitate

Pentru ca evenimentul dumneavoastră să fie unul de succes, nu e suficient ca locația să fie una de „basm” sau meniul să fie unul extraordinar, ci și un décor ales cu gust.

Ana Moroi, fondatoarea companiei Ideal Decor, vă ajută să vă organizați cele mai originale cumetrii. A decis să se perfecționeze în acest domeniu acum 3 ani, când a înțeles că pasiunea pentru tot ce este frumos, pentru micile detalii, sunt ceea ce o captivează și cu ce ar dori să se ocupe mai departe. După ce a devenit iarăși mămică și a trebuit să-i organizeze copilașului cumetria, a înțeles cât de important este să ai pe cineva care să se ocupe de organizarea acestui eveniment. Ana, împreună cu echipa sa, realizează cu pasiune cele mai creative decoruri pentru evenimentele dedicate copiilor. Detalii confecționate manual, unice și pline de culoare – toate le puteți obține odată ce apeleți la echipa Ideal Decor!

tel.: 079 595 006 • www.idealdecor.md

20

www.revistanunta.md

Ideal Decor – pentru un eveniment cu personalitate!


1001

„Pețitul”

- de unde a apărut și ce reprezintă

Tradițiile de nuntă dau culoare marelui eveniment și asigură continuitatea datinilor străvechi. Și chiar dacă uneori ele ni se par neînsemnate, acestea au un rol bine determinat în a ne defini apartenența la o anumită cultură sau neam. De-a lungul anilor, convingerile religioase, cutumele sociale și culturale și-au pus amprenta asupra lor, care au evoluat și au căpătat noi valențe. Însă cu siguranţă, există anumite tradiții care vor rezista proba timpului. Noi credem că „Pețitul” intră la sigur în această listă!

de... sfaturi

?

Pețitul presupune ca tânărul să meargă, împreună cu tatăl și câțiva prieteni la casa fetei pe care o vrea de nevastă, pentru a obține acordul părinților acesteia. Această intenție de a peți este dinainte anunțată de către familia tânărului pentru ca la casa fetei să se poată pregăti cele necesare, iar oaspeții să fie întâmpinați cum se cuvine. Odată ajunși la casa fetei, tânărul trebuie să discute cu familia miresei, altfel spus, le va cere acestora acordul pentru a se putea căsători. Se vor discuta aspecte ce țin de viața viitoarei familii și, dacă toată lumea este de acord, se va stabili data nunții. În zilele noastre, hotărârea de a face nunta, în majoritatea cazurilor, este deja luată. Pețitul devine, astfel, doar o formalitate prin care cele două familii să se cunoască mai bine și, de ce nu, de a organiza un fel de petrecere și, pe de altă parte,  de a menține vie tradiția românească. Totuși, dacă analizăm mai bine, ne vom da seama că pețitul, ca obicei vechi al tradiției românești, este echivalentul cererii în căsătorie, al logodnei, un obicei modern. www.revistanunta.md

21


1001

de... sfaturi

Vlad Ceban

fotograful care captează cadre pline de emoții! Când începem să ne pregătim de nuntă, avem o listă de priorități pe care le bifăm în primul rând. Fotograful se află și el în această listă, deoarece anume lui tinerii îi vor încredinţa importanta misiune de a capta şi a păstra momentele speciale ale evenimentului. Fotograful Ceban Vlad, cu o experienţă bogată şi un stil unic, ţine enorm la calitatea înaltă a materialului foto realizat de el. Și chiar dacă prezența sa la eveniment poate fi neobservată, el va surprinde din umbră cele mai frumoase emoţii și memorabile momente. Recenziile primite de-a lungul anilor îl propulsează pe fotograf în rândul celor mai buni și responsabili, deoarece se străduie să respecte termenii indicaţi şi să ofere la timp materialul captat. Este cel care sfătuie orice client să nu facă economii pe seama amintirilor, deoarece odată cu trecerea timpului, ele devin din ce în ce mai preţioase. Iar portofoliul bogat, care poate fi găsit accesându-i pagina de facebook, spune mai multe decât o mie de cuvinte!

22

www.revistanunta.md

tel.: 069 899 842 Fotograf-Ceban Vlad


Garry Cozma

Un magician la eveniment va fi mereu cireașa de pe tort! Pentru fiecare mire și mireasă nunta reprezintă o amintire magică pe care vor să o păstreze pentru toată viața, iar momentele distractive, unice – dau personalitate evenimentului. Magicianul – iluzionist Garry Cozma este cel care vă poate darui un număr de magie personalizat, creat special pentru dumneavoastră, oferindu-vă astfel un suvenir pe care îl veți putea păstra pentru totdeauna.

Experiența sa de mai bine de 10 ani, este principala carte de vizită. Se diferențiază de alții prin faptul că se gândește mereu la numere, prestații, glume și surprize noi. Echipa sa își vede de treabă și se străduie să bucure clienții cu numere excepționale și moderne. Apariția sa pe scenă face ca invitații să uite de telefoane mobile, mâncare, probleme – toți dorindu-și să participe la numerele interactive. De ce clienții ar trebui să-l aleagă anume pe el? Pentru că un magician bun la un eveniment va fi mereu cireașa de pe tort, iar invitații vor ține minte mult evenimentul în care au fost vrăjiți de trucurile lui. Serviciile care le prestează: Magician-iluzionist, combinat cu actorie, psihologie și umor. Majoritatea trucurilor balansându-se între comedie și stand-up! SFAT: „Alegeți pentru sărbătoarea dumneavoastră doar ceea ce este mai bun, deoarece amintirea acelor momente va rămâne cu voi pentru toată viața!” tel.: 068 285 932 garry.cozma

www.revistanunta.md

23


1001

de... sfaturi

Moderatoarea Cristina Ionaș-Stețcaia: „Dacă respect toate regulile, se pierde farmecul petrecerii!” O sărbătoare de vis, o seară de neuitat, bine organizată și relaxantă o puteți obține doar cu ajutorul unui moderator care depune suflet în ceea ce face.

tel.: 068 356 557 Cristina Stețcaia Cristina Ionaș-Stețcaia

Cristina Ionaș-Stețcaia este jurnalistă, interpretă de muzică populară, moderatoare de nunți și mămică grijulie care știe să combine perfect aceste sarcini. Jurnalismul a ajutat-o să obțină o dicție perfectă, iar rolul de mamă o face să înțeleagă mult mai bine emoțiile mirilor, a părinților sau invitaților dragi, astfel încât se străduie ca fiecare petrecere să fie unică. Programul bogat şi creativ combină armonios tradiţionalul şi modernul. Moderatoarea încearcă de fiecare dată să pună accent pe calitate, nu pe cantitate. Profesionalismul, organizarea şi responsabilitatea sunt atuurile principale care o definesc cel mai bine. Iar emoțiile pozitive care le emană pe tot parcursul petrecerii fac ca fiecare invitat să se simtă perfect. Pentru Cristina Ionaș-Stețcaia tradițiile neamului nostru și muzica populară reprezintă întreaga varietate a vieţii poporului, deoarece anume în ea se reflectă sufletul fiecărui moldovean, ea înseamnă profunzime muzicală, temperament, omagiul adus strămoşilor și libertatea gândirii muzicale. Motto-ul care o îndeamnă să fie cine este acum sună astfel: „Pesimistul vede dificultăți în orice oportunități, optimistul găsește oportunități în orice dificultate”.


Invitatii.md fabrica de invitaţii

Vezi tendinţele anului 2017

5 motive de ce să alegi Invitatii.md:

• Lider în domeniu, cu o activitate prosperă din anul 2003, mii de comenzi realizate. • Reprezentant exclusiv al marilor producători de invitaţii şi accesorii din Europa. • Mereu în pas cu noile tendinţe în materie de invitaţii şi accesorii. • Modele variate şi pentru gusturi rafinate. • În spatele unei companii de succes stă o echipă unită, formată din profesionişti.

www.invitatii.md mun. Chişinău, str. Columna 133/1 tel.: (022) 922 888 e-mail: print@nunta.md


1001

de... sfaturi

echipa

www.LPstudio.md

LPstudio filmează amintiri!

V

Videografia de nuntă s-a ridicat la nivel de artă, fiecare nuntă e deosebită în felul ei. O combinaţie perfectă între miri și videografi este atunci când gusturile lor coincid cu cerinţele. Caracterul și libertatea în comunicare din ambele părţi, sunt cerințele cele mai importante într-o nuntă. Ca echipă, LPstudio se bazează pe un stil liber, și vor să aducă la cunoștinţă faptul că durata filmului de nuntă nu contează atât de mult pe cât informaţia implicată în el. Băieții realizează filmul de nuntă cu scopul de a vă reântoarce în ziua evenimentului, de a vă provoca din nou emoţiile trăite. Cu ajutorul internetului și a reţelelor de socializare, mirii au posibilitatea să vadă stilul și viziunea echipei, care contează enorm.

LPstudio - arta imaginilor perfecte! 26

www.revistanunta.md


1001

de... sfaturi

Limonada & Cocktail BAR În ultima perioadă Barul de Limonadă şi Sangria Șpriţ este o noutate care face furori la evenimentele mondene, de familie, aniversări, nunți sau lansări şi prezentări, reușind să acopere mai multe necesităţi în materie de deservire. Dacă nunta voastră este una de vară, atunci 100% că Barul de Limonadă și Sangria Șpriț va fi punctul de interes maxim al invitaților, deoarece o băutură răcoritoare este mereu apreciată în zilele toride.

tel.: 068 566 000 •

limonada.bar • codor.catering@gmail.com


Când soarele arde pe cer nimic nu e mai potrivit decât un pahar rece din mixul de băuturi răcoritoare din citrice și sangria cu aromă îmbietoare spaniolă, din fructe naturale și sănătoase. Astfel, colțișorul tău răcoros va atrage atenția invitaților aducând o notă de prospețime și răcoare! Barul verde, alb sau negru, decorul cu flori și fructe în cilindri de sticlă sau băuturile nelimitate, vor da culoare și clasă evenimentului. Iar pentru că echipa ține la clienții săi, aceștia au inclus în prețul inițial transportul, fructele, gheața, borcănașele din sticlă, paiuri și alte detalii importante, pentru ca voi să vă relaxați din plin la evenimentul dumneavoastră.

Cei de la COD’OR vă pot servi invitații cu: • Limonadă clasică și limonadă rose preparată cu miere naturală și la solicitare cu diverse adaosuri – suc de afine, portocale și piersic. • Sangria Șpriț – oferă oaspeților posibilitatea de ași umple paharele cu licoarea roșie de origine latină care îmbie la dans. • Sucul fresh din portocale – poate fi băutura revigorantă care va îmbogăți atmosfera cu energie de petrecere și voie bună.

Barul COD’OR la nuntă poate fi exact acel „ceva” care adaugă culoare nunţii şi nu va trece neobservat!

Ana Smolnițchi jurnalistă Ea.md

Draggy Smile DJ Muz FM, owner BARBAR

Lilia Ojovan prezentatoare TV

Marco Ballerini manager la AB + Partners

Diana Ballerini Director Florence Style

„ Vara mea are gust

„Limonadă sănătoasă,

„ De când am copii sunt

„Servizio eccellente,

„Cea mai gustoasă

de limonadă rose.”

pentru oameni sănătoși!”

foarte atentă la ce le

ingredienti freschi e

limonadă. Fetița

ofer că să își potolească

genuini, la miglior

noastră a fost cel mai

setea. Iar când le găsesc

bibita per l'estate.

sincer degustător,

băuturile, rămân mereu

Limonata super!”

a savurat-o toată!”

încântată”


1001

de... sfaturi

GAMA DE PRODUSE COSMETICE DE ULTIMĂ GENERAŢIE! Un tratament corect de îngrijire a pielii începe cu folosirea celor mai calitative produse. Anume din acest motiv, Aliona Dolma, CEO Chrysallius Distribuition, a decis să aducă pe piața de acasă produse cosmetice profesionale de ultimă generație bazate pe ingrediente active revoluționare non-încapsulate, CLINICCARE!

D

atorită acidului hialuronic și ingredienților activi din compoziție, precum și a tehnologiilor avansate implicate în procesul de fabricație, produsele CLINICCARE vor modifica și îmbunătăți structura şi funcţia pielii, vor reduce vizibil apariția ridurilor, vor trata acneea, hiperpigmentațiile și vor îmbunătăți daunele produse de soare, fumat sau mod nesănătos de viață.

De ce CLINICCARE? Gama este destinată unor tratamente de reântinerire a pielii, orientate spre obţinerea unor rezultate avansate. Formulele de tratament oferă concentraţii optime de acid hialuronic farmaceutic cu greutate moleculară scăzută, vitamine, antioxidanţi, peptide şi alte ingrediente active puternice acolo unde

30

www.revistanunta.md

este cea mai mare nevoie de acestea – dedesubtul suprafeţei pielii (straturile inferioare ale pielii) – pentru a îmbunătăţi în mod activ sănătatea şi aspectul pielii.

Etapele tratamentului CLINICCARE: • Demachiere & curățare – din faza de curățare, produsele CLINICCARE calmează, hidratează și rearanjează textura pielii, conferă pielii o textură mătăsoasă

Plusurile produselor CLINICCARE? O piele bine hidratată, catifelată, care radiază de sănătate – datorită unei mixturi unice de ingrediente active revoluționare nano-încapsulate: • Acidul hialuronic cu masă moleculară mică – menţine tenul sănătos şi ajută în mod activ la diferenţierea și refacerea (restaurarea) naturală a celulelor.

• Tonifiere – unicile soluții tonice cu concentrație mare de acid hialuronic bio până la 5%, minerale esențiale și apă de mare adâncime din ocean, calmează și regenerează și cea mai sensibilă și subțire piele, transformând-o în piele radiantă și bine hidratată. Asigurând nutrienții și hidratarea necesară, acoperă pielea deteriorată cu un văl protectiv.

• Peptidele “mătase” (18 amino acizi) – asigură un echilibru în hidratarea pielii și îi conferă suplețe, strălucire și elasticitate.

• Exfoliere - datorită gelului mătăsos cu peeling enzimatic – îndepărtează celulele moarte din stratul superior al pielii, acționând printr-o serie de enzime de fructe de ultimă generație asupra liantului dintre celule, rezultatul fiind într-o piele curată și radiantă. Oferă pielii un strat hidratant, calmează și rearanjează textura pielii.

• Factorii de creștere – reglează componentele ECM (Matrice Extracelulară) precum colagenul, elastina şi laminina etc. • Complexul de vegetale și minerale


• Hidratare și regenerare cu cremă, la final – care oferă un efect antirid, anti-aging și hidratant, hrănește tegumenul, menține tonusul și ajută la regenerarea de noi straturi de colagen și elastină, necesare pentru procesul de regenerare a pielii. Stimulează micro-circulația și protejează pielea împotriva procesului de îmbătrânire. Recomandat pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenurile sensibile. Conținutul ridicat de acid hialuronic și tehnologiile avansate de fabricație vă asigură rezultate optime și de lungă durată în îngrijirea pielii. • Sigilarea cu cremă de protecție solară – CLINICCARE ne oferă unica

cremă de protecție solară care ne protejează timp de 13 ore contra razelor dăunătoare UVA şi UVB, mulţumită formulei sale speciale. Formularea complexă asigură un ten moale ca mătasea. Unde le găsești? Produsele CLINICCARE sunt orientate spre utilizarea profesională și sunt disponibile doar în clinicile medicale, cabinetele cosmetologice și oricând în Centrul Neo-Estetic, Chrysallis – fiind unicul importator de produse CLINICCARE de la noi din țară!

str. Maria Cibotari, 37 Hotel Jolly Alon @ chrysallis.md

060 977 117

TRATAMENTE FACIALE: • Tratamente cu Oxigen Hiperbaric • Tratamente estetice cu ultrasunete • Mezoterapie fără ace sau dermoporația • Mezoterapie fracționată • Mezoterapie facială • Biorevitalizare • Tratamentul ridurilor cu neurotoxină • Tratamentul ridurilor cu argirelină (non-toxic) • Augumentare buze • Reducerea ridurilor cu acid hialuronic • Peeling chimic • Peeling enzimatic • Peeling cu ultrasunet • Tratament cearcăne • Tratamente de rejuvenare cu radio frecvență bipolară • Microlifting prin utilizarea curentului galvanic • Microneelding prin role dermatologice cu microace • Tratamente pentru păr • Tratament Facial Express TRATAMENTELE CORPORALE: • Revitalizarea tegumentară (mâini/coate/genunchi) • Tratament vergeturi • Tratament laxitate cutanată • Tratament celulită • Tratament depozite de grăsime • Lipoliza prin mezoterapie • Lipoliza cu cavitație • Peeling chimic corporal • Presoterapie – drenajul limfatic • Înfășurarea aromaterapeutică, WIENER KOSMETIKUM • Total Contour Wrap • Împachetări corporale • Radiofrecvență multipolară&Vacuum


90x60x90

Nu lăsa kilogramele în plus să-ţi aleagă rochia de mireasă!

Galina TOMAȘ, nutriționist Dietele drastice, înalt restrictive din punct de vedere caloric, şi efectele lor nefaste, sunt cu atât mai puţin dorite în cazul viitoarelor mirese, întrucât acestea conduc rapid la astenizarea organismului, lipsa de energie, irascibilitate nervoasă, stările de ameţeală, durerile de cap sau pielea uscată. Miresele, însă, au nevoie de câteva sfaturi speciale, pentru a fi sigure că în ziua nunţii îi vor eclipsa pe cei din jur cu o siluetă de invidiat. În niciun caz nu te gândi să apelezi la diete drastice sau pastile de slăbit, ca să nu faci mai rău organismului şi să te îngraşi mai mult în perioada următoare. Pentru a evita acest aspect, urmează un program de slăbit într-un ritm normal, sănătos, început cu cel puţin 6-12 luni înainte de nuntă şi ţine cont de faptul că nu-i posibil să slăbeşti eficient într-un timp scurt, fără un program bine conce-

32

www.revistanunta.md

Să arate impecabil în ziua nunţii probabil este visul oricărei femei. Și pentru că aspectul fizic este important pentru o viitoare mireasă, tentația de a slăbi rapid și ușor, duce de multe ori la greșeli ce epuizează și stresează organismul. Astfel, rezultatele obținute s-ar putea să nu vă placă în oglindă. De aceea, vreau să vă ofer câteva sfaturi testate, care, cu siguranță, vă vor ajuta să scăpați de câteva kilograme în plus.

put de exerciţii. Nu te apuca de slăbit cu 5 zile înainte de nuntă, stabileşte-ţi un regim care să îţi dea rezultate, luând în considerare faptul că nu poţi slăbi cu mai mult de 1 kg pe săptămână. Trebuie să ştii că dieta de nuntă nu înseamnă doar dieta de slăbire, ci în primul rând, un regim de viaţă sănătos, adaptat nevoilor tale de moment, ale cărui principii să le poţi urma şi după nuntă.

Evită să mănânci

cu 24 de ore înainte de ziua nunţii, alimente care sporesc flatulenţa: alcool, băuturi carbogazoase, alimente procesate sau sărate, leguminoase.


1. N

2. N

Paşii pe care trebuie să îi urmeze o mireasă pentru a-şi putea alege rochia de vis:

Practică antrenamentul cu efort fizic dozat, de 3 ori pe săptămână, timp de o lună, apoi, în fiecare zi, încă cel puţin o lună, în funcţie de greutatea la moment şi numărul kilogramelor la care vrei să renunţi, luând în consideraţie faptul că vei putea slăbi în jur de 4-5kg pe lună.

3. N

Menţine pulsul aerob pe durata antrenamentului pentru a arde eficient grăsimile din depozitele de ţesut adipos. Respectă zilele de detoxifiere: o zi pe săptămână consumă doar un tip de aliment care îți place cel mai mult: doar hrișcă, doar chefir, doar mere coapte, doar kiwi etc.

4.

Înainte de eveniment cu o săptămână respectă o alimentație bazată pe produse care nu irită tractul digestiv, nu provoacă balonare și constipație. Elimină alimentele de tip fast-food, mezeluri, dulciuri, făinoase, leguminoase (fasole, năut, linte) și optează pentru legume cu frunze verzi care favorizează eliminarea de toxine, legume coapte sau fierte la abur pentru accelerarea tranzitului intestinal, cereale pentru sațietate și tonus bun, ceaiuri din plante pentru eliminarea retenției de lichide, apă cu lămâie pentru accelerarea metabolismului.

Alimentează-te echilibrat

Bea suficiente lichide

Consumă alimente bogate în magneziu, precum cereale integrale, legume cu frunze verzi, banane. Magneziul este un mineral ce ajută la eliminarea stresului şi poate fi de folos în această perioadă.

Renunţă la băuturile carbogazoase şi bea cât mai multa apă. Aceasta te va ajuta nu doar să slăbeşti, dar şi să-ţi hidratezi corpul, eliminând mai uşor toxinele acumulate. Mai mult, bea un pahar de apă cu 30 de minute înainte de a lua masa, pentru a reduce pofta de mâncare şi a ingera mai puţine calorii.

Dacă dorim să slăbim într-un interval scurt, optăm pentru alimente bogate în proteine şi limităm consumul de grăsimi şi carbohidraţi. Avem grijă să nu lipsească din meniu fructele, salata de crudităţi, peştele, carnea de vită, de curcan, oul.

Ceaiul de soc

este cel mai recomandat ceai dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Este diuretic și puțin laxativ și elimină rapid toxinele din organism. Partea bună este că are un gust plăcut și este aromat. Este ideal de consumat cu felii de lămâie.

Pentru a te asigura că rochia de mireasă îţi va veni perfect în ziua nunţii, apelează la un program de slăbit adaptat necesităţilor tale. Succes!

Ceaiul verde Favorizează arderea grăsimilor și este considerat de multă lume ca fiind principala armă împotriva kilogramelor în plus. Datorită ceaiului verde, viteza de ardere a caloriilor din corp crește.

www.revistanunta.md

33


1001

de... sfaturi

Igiena intimă între MIT şi REALITATE

Când vine vorba despre igiena intimă, părerile sunt împărţite, iar discuţiile sunt mereu controversate. Deși pare un subiect care nu ar trebui să ridice multe semne de întrebare, igiena intimă încă mai este un subiect tabu, pe care încercăm să-l evităm în discuțiile cu prietenele sau rudele.

ADEVĂR

MIT

• Igiena intimă se face din față spre spate. În caz contrar există riscul de a introduce o infecție în vagin.

• Produsele pentru igiena intimă afectează sarcina. Produsele moderne de igienă intimă sunt testate și nu prezintă risc pentru sarcină.

• Lenjeria intimă influențează sănătatea sistemului genital. Este foarte importantă alegerea lenjeriei de bumbac, care se poate spăla cu apă fierbinte, în detrimentul celei din material sintetic. • Igiena intimă zilnică distruge flora vaginală. Este parțial adevărat, dacă se face din auzite, cu soluții dezinfectante sau infuzii din plante nerecomandate pentru igiena organelor genitale. • Folosirea tampoanelor în perioada ciclului menstrual influențează zona intimă. Este strict necesar de a urma recomandările specialiștilor în utilizarea tampoanelor. Nu depășim timpul de folosire a unui tampon. Chiar dacă este recomandată schimbarea lui la maxim 6 ore, e bine să se facă la o perioadă mai scurtă, odată la 4 ore, chiar dacă ciclul menstrual nu este abundent.

• Trebuie să ținem cont de igiena intimă doar când suntem active sexual. De igiena intimă trebuie să avem grijă mereu, indiferent de perioada vieții. • Folosim doar infuzii de plante la igiena intimă. Într-o eră modernă cu produse testate dermatologic și clinic nu este cazul să folosim doar apă cu mușețel sau alte plante. • Igiena intimă se face o dată pe zi. Ideal ar fi ca igiena zonei intime să se facă după fiecare dată când mergi la baie. Dar pentru că pare imposibil acest lucru, în majoritatea cazurilor, igiena externă se realizează în general dimineaţa, seara şi după contactul sexual, folosind un gel sau săpun creat special pentru zona intimă, apă curată şi un prosop din bumbac.

Ce trebuie să ştim despre igiena intimă? Fiecare femeie alege un produs de igienă intimă în funcţie de convingerile legate de eficienţa ingredientelor pe care le conţine un produs. Gelul intim Epigen este alegerea ideală, pentru că e compus din extract din radăcină de lemn dulce şi acid lactic. Pe lângă faptul că curăţă mucoasa în profunzime şi neutralizează mirosurile neplăcute, acesta mai are şi următoarele proprietăţi: • Epigen gel este util în zilele critice, pentru că curăţă pielea delicat după folosirea tampoanelor și șervețelelor intime; • Menţine Ph-ul natural al zonelor intime; • Micşorează riscul candidozelor repetate; • Protejează şi înlătură iritaţiile locale; • Înlătură disconfortul după epilare, folosirea absorbantelor; • Se recomandă folosirea după relaţii intime, frecventarea bazinului, sălii de sport; • Fortifică tratamentul ginecologic și urologic.


1001

de... sfaturi

Preotul Maxim Melinte

Despre bisericã, femeie si „zile speciale”... Necurăţia trupească a femeii nu este şi nici nu poate fi un impediment de a intra în biserică. Cu regret, mai mulţi preoţi şi oameni în etate sunt „prea exageraţi” la acest capitol, făcând abatere de la tradiţia bimilenară a bisericii şi nedorind să revadă problema în actualitate. Necurăţia femeii este ceva firesc, la fel ca și curgerea nasului. Aşadar, femeia, în perioada menstruaţiei, are tot dreptul să intre în biserică, să se roage, nu neapărat lângă uşa bisericii, şi să ia aghiazmă şi prescură.

Sunt femei care refuză să intre în biserică în perioada zilelor speciale pe motiv că sunt necurate. Altele, pentru că așa au fost sfătuite. Care este totuși adevărul? Pentru a afla răspuns la această întrebare care pune în dilemă tot mai multe femei, am discutat cu preotul Maxim Melinti care își atrage enoriașii prin spiritul liber, sfaturile spuse din inimă și simplitate.

Cei, care apără „dogma necurăției femeii” în perioada ciclului menstrual, fac referințe la cartea Leviticul, cap. 12: „Dacă femeia va zămisli şi va naşte prunc de parte bărbătească, necurată va fi şapte zile, cum e necurată şi în zilele regulei ei. Femeia să mai şadă treizeci şi trei de zile şi să se curăţe de sângele său; de nimic sfânt să nu se atingă, şi la locaşul sfânt să nu meargă, până se vor împlini zilele curăţirii ei.” Dacă ținem cont de această regulă cu privire la necurăția femeii, de ce atunci mâncăm carne de porc, care era interzisă în tradiția iudaică? Așadar, ciclul menstrual este ceva firesc, natural. Să luăm aminte la cuvintele lui Sf.Pavel: „Toate sunt curate celor curaţi, iar celor necuraţi şi conştiinţa şi toate le sunt spurcate”.

www.revistanunta.md

35


1001

de... sfaturi

Diurici Inna – specialistul

care te face să uiţi de firele nedorite!

Electroepilarea are un avantaj semnificativ - cu ajutorul ei se poate elimina părul cărunt, puful și chiar părul foarte deschis la culoare. Avantajele electroepilării: • echipamentele moderne permit îndepărtarea chiar şi a firelor deschise la culoare de pe orice zonă a corpului; • este singurul proces prin care se distrug rădăcinile firelor de păr; • este cea mai eficientă procedură de îndepărtare a părului nedorit. Dacă te-ai hotărât să recurgi la această procedură în sezonul cald, calcă pragul specialistei Diurici Inna. Sfaturile și metoda ei te va ajuta să uiți de firele nedorite. Mai multe detalii afli accesând pagina

Electroepilare/Inna

Studio Lovely Lash –

îţi accentuează frumuseţea ochilor pentru efect de milioane!

Genele lungi vor rămâne întotdeauna în preferinţele femeilor. Iar dacă credeai că sunt greu de obţinut, datorită inovaţiilor din industria beauty, oricine le poate obține. Studio Lovely Lash îți asigură o privire seducătoare în doar câteva ore. Extensiile de gene sunt uşor de purtat, nu incomodează ochiul sau privirea și arată foarte bine. Cu ajutorul lor timp de 4-6 săptămâni nu va mai trebui să le faci nimic şi, practic, în orice moment al zilei vei avea o privire seducătoare. Nici nevoia machiajului zilnic nu va mai fi necesară, ele te vor ajuta să ai gene bogate şi alungite în orice moment al zilei. Studio Lovely Lash! Mai multe lucrări poți vedea accesând

Stasya Bijoux - creează bijuterii care inspiră şi emoţionează!

Leanca Anastasiev este o meșteriță de la noi care face bijuterii ce inspiră, uimesc și crează bucurie. Tânăra realizează accesorii din fire de aur, iar rezultatul este pur și simplu inedit. Drumul a pornit din pasiunea sa pentru lucrurile frumoase, accesoriile sale devenind cu timpul tot mai întrebate. Cerceluși croșetați din fire de aur, accesorii din cristale și perle – sunt doar câteva frumuseți care te vor cuceri din prima. Mesajele emoționale și împachetarea cu bun gust, te vor convinge că merită să le cumperi!


1001

Cristina Gliciuc, stilistul care

de... sfaturi

îţi scoate frumuseţea în evidenţă! Știe să ne amuze, să ne consoleze, să ne facă speciale sau să ne reinventeze. Cine altul dacă nu omul care stă în spatele scaunului atunci când mergi la coafor pentru ați tăia din vârfuri sau pentru o schimbare majoră a imaginii tale. Hair stilistul Cristina Gliciuc, care a sculptat imaginea vedetelor Jurnal TV, știe cum să pună accentul pe dorințele fiecărui client și să creeze anume ceea ce își dorește să primească. Lasândute pe mâinile ei, părul tău este îngrijit cu cele mai calitative produse, care vor reda sănătatea și strălucirea lui naturală. cristina.gliciuc

Andrei Ţurcan photography - nu propune servicii, ci momente, impresii şi emoţii!

Fotografiile sunt poate singura amintire a nunţii voastre, iar alegerea fotografului este esenţială în acest sens. Pasiunea lui Andrei Țurcan pentru arta fotografică, face ca materialul nunţii dumneavoastră să vă reânvie gândurile şi sentimentele cândva trăite. Cel reprezintă cel mai mult? Zâmbetele, reală bucurie, situaţiile comice, elemente fotografiate şi editate îngrijit şi elegant. Întreg portofoliul fotografului îl puteți vedea: www.turcanandrei.md

Feelingstudio Photography&Videography dau viaţă amintirilor!

Oricărui eveniment trebuie să-i acordaţi o importanţă maximă, iar fotografiile şi filmulețele video sunt singurele care vă vor aduce aminte de acele clipe minunate şi unice din viaţa dumneavoastră Echipa Feelingstudio Photography&Videography sunt pe piața de acasă de 3 ani și în această perioadă au reușit să capteze cele mai reușite amintiri. Se axează pe evenimentele de nuntă sau petrecerile de familie, care emană o atmosferă caldă și primitoare. Activează în acest domeniu din plăcere, din dorința de a bucura protagoniștii. Fotograful insistă ca mirii să aleagă un fotograf care se poate conecta la eveniment și îl poate dizolva în multe amintiri digitale sau imprimate. Întreg portofoliul echipei îl puteți vedea:

iutis.marin


Adrese Utile FOTO-VIDEO Studio Events or. Chişinău, str. Alexandu cel Bun, 24/A Tel.: 068 123 509 www.videoevents.md FotoHaus or. Chişinău Tel.: 078 797 666, 061 008 566 White Dream or. Chişinău Tel.: 079 374 645, 078 421 152 www.whitedream.net Studio Illusion or. Chişinău Tel.: 060 268 198, 079 268 788 www.photovideo.md Cristal Studio or. Chişinău Tel.: 069 203 055, 069 203 055 www.cristalstudio.md MasterStudio Life Emotions or. Chişinău Tel.: 060 186 599, 069 555 232 www.Masterstudio.md Saphir or. Chişinău, str. Sfîntul Gheorghe, 40/1 Tel.: 022 270 047, 079 290 854 www.saphir.md Berlin or. Chişinău Tel.: 022 752 507, 079 644 640 www.restaurantberlin.md

Equator or. Chişinău, str. Bernardazzi, 56 Tel.: 022 202 020, 022 228 210 www.equator.md Ecaterina traseul Chişinău - Orhei, km.11 Tel.: 022 478 640, 079 554 134 www.ecaterina.md Prezident or. Chişinău, bd. Dacia, 58/5 Tel.: 022 625 000, 060 625 000 www.hotelprezident.md Sala de nunţi Cristal r-nul.Criuleni, s. Corjova Tel.: 069 211 181 www.CristalBanket.md DIVERTISMENT Dj/Tamada or. Chişinău Tel.: 069 566 491, 079 444 981 Formaţia Artis or. Chişinău Tel.: 022 338 325, 068 724 244 artis.nunta.md Teodor Guţu – moderator or. Chişinău Tel.: 068 111 410

Elit Wedding & Event Design or. Chişinău Tel.: 068 562 464

Serghei Plop saxophonist Tel: 069 604 889 ROCHII Salon Vogue or. Chişinău, str. Sfatul Ţării, 5 Tel.: 069 777 765 Fashion Bride or. Chişinău Tel.: 079 140 351 Salon Cocos or. Chişinău, str. str. Bucureşti, 90 Tel.: 079 885 533 www.cocos.md Salon Ivory or. Chişinău, str. Armenească, 26 Tel.: 069 355 494 Florentino Delure or. Chişinău, str. Bucureşti, 23A Tel.: 060 261 538 florentinodelure.com

Formaţia Dorobanţii or. Chişinău Tel.: 022 991 856, 069 778 479

Elegant Dresses or. Chişinău Tel.: 069 643 100

Voyage or. Chişinău, şos. Hânceşti, 10 km Tel.: 026 827 080, 069 137 950 www.voyage.md

Formaţia Condor or. Chişinău, str. Alba-Iulia, 190/1 Tel.: 022 281 976, 069 350 115 formatiacondor.com

Tinereţea r-nul Ialoveni, s. Bardar Tel.: 079 520 131

Creativ Cvartet Tel: 060 408 340, 068 707 420

Doiniţa Gherman or. Chişinău Tel.: 069 263 883

Formatia Dorinta – Victoria Tutunaru or. Chişinău Tel.: 079 811 482

Casa Nunţii Ciorescu com. Ciorescu, str. Alexandru cel Bun, 7A Tel.: 022 456 649, 060 423 423

Berlizzo Events or. Chişinău, str. Pușkin, 5B Tel.: 022 202 615, 069 233 774

Julia Helena or. Chişinău, bd.Traian, nr.2 Tel.: 022 763 175, 079 464 148 www.juliahelena.com

Casa Sărbătorii or. Chişinău, str. Ghioceilor, 1 Tel.: 022 592 799, 069 353 432 www.casasarbatorii.md

Voia Boierilor s. Nimoreni, şos. Balcani Tel.: 069 717 800, 069 102 075 www.voiaboierilor.md

Echipa Codreanu or. Chişinău Tel.: 069 961 000

Trofim Natalia – moderatoare or. Chişinău Tel.: 060 585 888, 079 556 047 Victoria Lungu or. Chişinău Tel.: 069 176 444 Vasile Jechiu or. Chişinău Tel.: 079 553 966, 069 308 550 jechiu.nunta.md

SĂNĂTATE & FRUMUSEŢE Svetlana Haruţa – Make-up Artist or. Chişinău, str. Cuza Vodă, 2 Tel.: 022 921 026, 069 255 420 Diana Mariuţa – Hair Stylist or. Chişinău Tel.: 069 561 450, 079 850 922 Salon Etoile or. Chişinău, str. Puşkin, 50A Tel.: 069 613 653 Salon TOMA or. Chişinău, str. P. Zadnipru, 2/1 Tel.: 022 425 135, 069 108 394 DECOR & AGENŢII de evenimente Confetti.md or. Chişinău Tel.: 068 555 883

Prestige Decor or. Chişinău Tel.: 067 384 839 www.prestigedecor.md Ideal Decor or. Chişinău Tel.: 079 595 006 www.idealdecor.md MÂNCARE & BĂUTURĂ Apriori or. Chişinău, str. Decebal, 99 Tel.: 022 920 913, 068 180 011 www.apriori-wine.com Mobile Bar or. Chişinău Tel.: 068 999 875 www.MobileBar.md Călăraşi Divin or. Chişinău, str. Mesager, 11 Tel.: 022 855 544, 060 201 034 www.divin.md FOCURI DE ARTIFICII Show de lumini or. Chişinău Tel.: 022 639 547, 069 181 858 Nexo Tehnic or. Chişinău Tel.: 069 247 578 www.nexotehnic.com CADOURI Foto în cristale or. Chişinău, str. Columna 133/1 Tel.: 022 922 888 www.cristal.md www.facebook.com/3dfoto.md FotoPanou or. Chişinău, str. Columna 133/1 Tel.: 022 922 888 www.fotostend.nunta.md


Primul și cel mai popular site de nunți din Moldova! str. Columna 133/1 e-mail: publicitate@nunta.md www.nunta.md nunta.publicitate2 nunta.md tel.: (022) 922 888


Agenția 1001 matrimonială de... sfaturi

Util! Actele necesare pentru cununia civilã Nunta este evenimentul care necesită foarte multă atenţie, iar îndrăgostiţii adesea preferă să se ocupe singuri de organizarea ei. Este important ca pe lângă preferinţele personale legate de planificarea nunţii să ţinem cont şi de actele necesare pentru partea legală a căsătoriei. Dacă nu vreți să vă treziți cu surprize în ziua nunții, iată lista actelor de care veți avea nevoie pentru legalizarea căsătoriei și adresele oficiilor stării civile din Chișinău.

Organele de stare civilã vor solicita de la viitorul cuplu urmãtoarele acte: • • • • •

Documente ce atestă identitatea persoanei Certificatele de naștere ale tinerilor Certificatele privind trecerea examenului medical Documente ce confirmă desfacerea căsătoriei (dacă a existat căsătorie anterioară) Declarația de căsătorie îndeplinită de viitorii soți

Cãsãtoriile între cetãtenii strãini: Pe lângă documentele sus-menționate, viitorii soți vor prezenta acte eliberate de organele competente ale statelor, în care își au domiciliul și care confirmă că nu sunt căsătoriți.

40

www.revistanunta.md

Adresele oficiilor stãrii civile din Chisinãu: Sector Centru: 1. str. Maria Cebotari, 1 tel.: 022-23-89-18, 022-29-89-19

Sector Buiucani: str. Columna, 129 tel.: 022-24-78-35

2. str. A. Mateevici, 74 tel.: 022-27-87-25, 022-23-84-79

Sector Râșcani: str. Miron Costin, 7-b tel.: 022-49-75-29, 022-49-75-23

3. str. A. Mateevici, 25 tel.: 022-72-70-95, 022-73-14-48

Sector Ciocana: str. Maria Drăgan, 2/1 Tel.: 022-33-91-10

Sector Botanica: bd. Dacia, 37 tel.: 022-76-64-78, 022-77-44-23


ШУРИК и ГАРИК ИДУТ В ГОСТИ

КАЖДУЮ СУББОТУ В 20:30

1001 sfaturi vara 2017 web  

NUNTA by AURA - ghidul unei nunti selecte!

1001 sfaturi vara 2017 web  

NUNTA by AURA - ghidul unei nunti selecte!

Advertisement