Page 1

CUM SĂ FACI MOMENTUL SPECIAL?

Aruncarea buchetului

ca-n filme?

VREI O CERERE ÎN CĂSĂTORIE

VALERIA RĂILEANU

PRIMUL DANS

CADOURILE - UN SEMN CĂ CINEVA SE GÂNDEŞTE LA NOI!

cu efect WOW!

al mirilor

Cum alegi învitaţiile de nuntă?

TOAMNA 2016 (nr.15)

,

#Clar_de_Lună

# Tendinţe beauty # Rochii de mireasă # Ţinute de seară

o nouă petrecere NUNTA by Aura

Gabi Marcu şi Cristina Evtodii Nuntă cu aromă mov

#Recomandări_profesioniste #Contacte_adrese_utile toamna 2016 (15)

de la A la Z ANATOL DURBALĂ

IRINA BIVOL Mi-am dorit o rochie altfel!

ŞI OLESEA SVECLĂ Perechea care dă peste cap ideile despre nuntă


“Manuel Caffe” tel: 068 171 464, 060 103 600 www.vendhouse.md VendHouse


Chişinău, bd. Gr. Vieru, 9 hotel „TURIST", of. 207 tel./fax: 022 24 23 37 mob.: 069 80 30 80 e-mail: aura@aura.md www.aura.md


BANQUET HALL

La Vista RES TA UR ANT

*****

LA VISTA

GUST • STIL • RAFINAMENT Chișinău, bd. Traian, 5/3 tel.: (+373 22) 533 310, (+373) 79796513 (+373) 79478652 e-mail: vista-olimp@mail.ru www.la-vista.md


COPERTA: VALERIA RĂILEANU FOTO: NATALIA MITEREVA

CUPRIN S „Aruncarea buchetului sau cum să faci momentul special?.................................... 6 Valeria Răileanu: „Cadourile - un semn că cineva se gândeşte la noi!”............ 10 Tatiana Talmaci: „Vrei păr sănătos, o coafură impecabilă şi durabilă?”.............. 14 Cum să impresionezi invitații cu primul dans al mirilor........................................ 20 Stil Band: „Pentru orice petrecere se găsește soluția perfectă!”......................... 28 Nicoleta Sergentu: „Meniul nunţii, între ciocan şi nicovală?!”.............................. 42


Eveniment sub baghetă

Aruncarea buchetului SAU

CUM SĂ FACI MOMENTUL SPECIAL?

Semnificația aruncării buchetului o știe fiecare domnișoară dornică să se așeze în linie în spatele miresei pentru a-i veni rândul la căsătorie. Se mai spune că mirosul florilor alungă spiritele rele, că buchetul ar aduce noroc celei care îl prinde și că ar semnifica fericire. Ideea acestui articol a pornit de la faptul că foarte des am fost martor la „accidente” în momentul aruncării buchetului. În plus, fiecare a doua mireasă mă întreabă cum să facă acest moment mai interesant. Deseori, în euforia momentului, mireasa nu ia în calcul înălțimea tavanului sălii de nuntă. Și de aici până la servitoarea cu mătură și fărașul care culege buchetul de mireasă e un mic pas. Deci, înainte de a arunca buchetul, dragă mireasă, privește în sus și calculează distanța până la tavan și lustre. Aminteșteți toate formulele matematice din școală și indiferent pe care ai să o aplici, îți recomand să stai mai aproape de domnișoarele de onoare și astfel, nu vei fi nevoită să arunci buchetul prea sus pentru a avea o traiectorie corectă.


Eveniment sub baghetă

Felul în care se aruncă buchetul rămâne la aprecierea fiecărei mirese: prin răsucire, cu sau fără suspans (de exemplu, doar la a treia numărătoare de „1, 2, 3 și …”). Dacă ții mult la buchetul tău și dorești să îl păstrezi ca amintire, atunci va trebui să ai un „buchet-dublură”. Acest „buchet de aruncat” va fi, cu siguranță, unul mai simplu și mai ieftin, pe care îl poți comanda împreună cu cel principal ori îl poți compune pe loc din florile primite de la invitați (cere ajutorul coordonatorului tău).

Dar și aici sunt diverse variante: buchetul întreg și buchetul care se descompune (în 3 sau mai multe buchețele), pentru ca să prindă mai multe domnișoare o parte din buchetul tău, ce este o surpriză plăcută și pentru domnișoare dar și pentru oaspeți în general. Dacă faci alegerea pentru un buchet întreg, oricum poți aplica „jocul cu panglici” legate de buchet și doar o singură domnișoară va fi cea norocoasă.

Să zicem că în general nu-ţi place ideea să arunci buchetul de mireasă, ce faci? 1.

2. 3.

Inițiază un dans de cuplu transformat într-un joc. La începutul melodiei se poate anunța momentul și din 10 în 10 secunde se vor face anunțuri de genul: „Să rămână pe ringul de dans cuplurile care sunt împreună de un an”, apoi „de doi ani” și tot așa până ce rămâne pe ringul de dans cuplul ce este de cel mai mult timp împreună. Astfel, poți dărui buchetul tău de mireasă acelei doamne, în semn de admirație pentru durata relației lor.

Organizează un dans al domnișoarelor, așa-zisa hora fetelor. Domnișoarele au la dispoziție o melodie să danseze în jurul tău, iar la final, fiind legată la ochi, vei alege la întâmplare una dintre ele, căreea să îi dăruiești buchetul.

Organizează o tombolă cu biletele scrise cu numele tuturor domnișoarelor prezente la nuntă. Vei extrage astfel numele „câștigătoarei” buchetului.

Posibil să nu dorești vreun moment special cu buchetul tău și poate nici nu dorești să-l păstrezi. E simplu! Dăruiește buchetul de mireasă unei persoane dragi prezente la nuntă, fără a face neapărat public acest moment. Orice ai alege – este exact cum trebuie să fie. E nunta ta, deci regulile tale!

Aurelia Gândea, event planner ag. AURA

tel.: 069 80 30 80 www.revistanunta.md

7


Bun găsit, dragă viitoare mireasă! Vestea bună pe care o aducem şi în această ediţie este că „Vocea miresei”, campania lansată de revista NUNTA by Aura continuă, iar istoriile cuplurilor care au trecut deja prin experienţa nunţii se transformă pe zi ce trece într-o bogată colecţie de recomandări utile, într-un ghid util de organizare a nunţii! Citiţi istoriile înscrise deja în campanie pe www.revistanunta.md, iar dacă aţi celebrat recent nunta voastră şi aveţi ce să ne spuneţi, aşteptăm mesajele voastre la revista. nunta@gmail.com. Ne puteţi contacta pentru detalii la 069 803 080.

Anastasia & Vitalie

14 mai 2016

Foto: Image Studio

Pentru ca nunta să decurgă cât mai bine, trebuie să ştiţi ce şi cum vă doriţi. Să nu uitaţi că cine caută, găseşte, iar în ziua nunţii zâmbetul nu trebuie să dispară de pe chipurile voastre.

13

Tatiana & Dan

august 2016

Foto: Grabazei Photography

Vocea Miresei

Veronica & Denis

20 mai 2016

Dacă vă doriţi o nuntă exact ca în visele voastre, tot ce ține de nuntă va trebui să treacă prin mâinile voastre, toate deciziile să le luaţi doar voi doi.

25 iunie 2016

Dorina şi Ilie

Fotografiile ramân amintiri pe viaţă, aşa că, alegeţi un fotograf cu viziuni clare, profesionist!

Nu economisiţi pe serviciile foto şi video, filmul şi fotografiile sunt amintiri pentru o viaţă, la ele veţi reveni şi peste 30, şi peste 40 de ani.

De la:

resei Voce mi a

ab

t un

n Viitoarea Mireasă ea

Pentru:

ra

u ya

miresei Vo cea c Vo

Foto :Sergiu Bîrcă

Vocea m sei ire ire ocea mires iV ei se

m

23 iulie 2016

Vera şi Valeriu

Foto: Dragoș Cojocaru

Foto: www.festiv.md

Nu uitaţi că cel mai important lucru e organizarea din timp, în special când ai persoana potrivită alături.

Revista Nunta by Aura


Agenția Aura, bd. G.Vieru, 9, of. 207 (hotel Turist) • www.aura.md • aura@aura.md • f/b Agentia Aura

tel.: 069 80 30 80, 022 24 23 37 www.aura.md • aura@aura.md • f/b Agentia Aura

www.aura.md • aura@aura.md • f/b Agentia Aura • Agenția Aura, bd. G.Vieru, 9, of. 207 (hotel Turist)

Agenția Aura, bd. G.Vieru, 9, of. 207 (hotel Turist)


Cover Story

Valeria Răileanu:

Cadourile

- un semn că cineva se gândeşte la noi!

Eroina pictorialului din ediţia curentă este Valeria Răileanu, expert în materie de cadouri, pe care am provocat-o la o şedinţă foto autumnală şi o discuţie despre daruri. Ne-a vorbit despre cadourile preţioase primite de la mama, dar şi despre criteriile de alegere a unui dar plin de valoare pentru oamenii dragi. Citiţi în continuare mai multe idei care vă vor fi utile în importanta misiune „Alegerea cadourilor”. Cum a fost şedinţa foto pe care aţi realizat-o cu ocazia acestui interviu, cu ce emoţii şi impresii aţi rămas? Valeria Răileanu: A fost o ședinţă foto foarte plăcută, am avut parte de emoţii pozitive pe toată durata proiectului, mi-a plăcut echipa şi atmosfera liniștită în sânul naturii. Cred că aş mai accepta o provocare de acest gen. Apropo despre provocări, cum le trataţi, vă plac schimbările de look? Valeria R.: Eu sunt o fire foarte activă, dinamică în viaţa de zi cu zi şi foarte des îmi schimb look-ul, mereu mă tentează lucrurile noi. Da, pot spune că sunt o adeptă a provocărilor.

10

www.revistanunta.md


Ce „relaţie” aveţi cu bijuteriile? Valeria R.: Părerea mea este că bijuteriile sunt accesoriile indispensabile unei femei sau unui barbat care vrea să impresioneze si să se facă remarcat. Aceste accesorii ne completează stilul şi dacă le alegem corect, bijuteriile ne oferă eleganţa şi rafinamentul dorit. Cum vă alegeţi de obicei bijuteriile?

Unii transmit bijuteriile de la mamă la fiică, aţi primit bijuterii de la mama? Ce bijuterii i-aţi oferi în dar fiicei? Valeria R.: Desigur, am primit bijuterii de la mama, îmi sunt foarte dragi şi le consider preţioase, ele simbolizează dragostea ei. Pe unele la rândul meu le-am dăruit deja fiicei mele şi mi-ar plăcea să fie transmise din generaţie în generaţie, să ajungă şi la nepoatele mele.

Valeria R.: Îmi aleg bijuteriile în funcţie de ţinută, dar şi de eveniment. Optez pentru bijuteriile minimaliste în timpul zilei, dar uneori, la petreceri, îmi place să ies în evidenţă.

www.revistanunta.md

11


Cover Story

Îndrăznesc să vă întreb, chiar dacă intuiesc răspunsul, vă plac darurile? Ce vă place să primiţi în semn de dragoste şi respect? Valeria R.: Apreciez toate cadourile care mi se fac, dar sigur, bijuteriile sunt darul cel mai aproape de suflet. Mă fac să mă simt mai feminină şi chiar mai senzuală, calitaţi cu care orice femeie este înzestrată. Dacă ar fi să daţi o definiţie proprie pentru cuvântul CADOU, care ar fi aceasta? Valeria R.: Cadourile sunt cele care ne fac să zâmbim, oferindu-ne bună dispoziţie, sunt un gest plăcut, un semn că cineva se gândeşte la noi. Indiferent de vârstă oamenii iubesc cadourile. Credeţi că există un anotimp al cadourilor? Valeria R.: Nu, chiar nu cred că există un anotimp al cadourilor, ele se oferă oricând, cu şi fără ocazie, dar se oferă din suflet, ele sunt simboluri, vise, investiţie şi siguranţă. Uneori, cu cât cunoaștem mai bine o persoană, cu atât ne vine mai greu să-i alegem un dar. Dumneavoastră personal cum vă descurcaţi în astfel de situaţii? Valeria R.: Îmi place să dăruiesc. Să văd chipul oamenilor dragi zâmbind, radiind de bucurie. De obicei aleg bijuteriile. Ele oglindesc dragostea pentru frumos, bun gust, stil şi nu în ultimul rând, calitatea desăvârşită. Aleg bijuteriile HIMALAYAN Crystal Collection şi Bernhard H. Mayer de la QNET, deoarece pe lângă faptul că sunt frumoase, sunt confecţionate minuţios din cristale naturale, aur alb şi galben, argint şi diamante, deci sunt bijuterii solide şi de o mare valoare. Cu și după ce criterii alegeţi cadourile pentru persoanele dragi? Valeria R.: Sunt foarte pedantă la alegerea cadourilor. Mă straduiesc să fac pe plac şi să dăruiesc lucruri care simbolizează ceva şi care ar rămâne o amintire plăcută. Depun suflet în toate cadourile şi aleg în funcţie de nevoile şi ce i s-ar potrivi persoanei respective.

12

www.revistanunta.md

Ce recomandări aveţi pentru noi, cum să alegem darurile potrivite? Valeria R.: Eu mereu recomand bijuteriile. Ele se păstrează, se transmit din generaţie în generaţie şi nu îşi pierd valoarea materială niciodată. QNET ofera o gama larga de bijuterii unice, care le puteti gasi in magazinul virtual. Avem nevoie de ocazii speciale pentru a face daruri sau putem transforma orice zi în sărbătoare oferind un cadou? Valeria R.: Orice zi trebuie trăită ca o sărbătoare. Dăruind, oferim o parte din sufletul nostru şi e prea scurtă viaţa ca să ne limităm doar la ocazii.


HIMALAYAN

Crystal Collection

E TIMPUL DARURILOR PREŢIOASE! HIMALAYAN Crystal Collection şi Bernhard H. Mayer sunt bijuterii de lux, primele şi singurele branduri care au vândut energia şi frumuseţea naturală. Sunt confecţionate cu măiestrie din aur alb şi galben, argint, cristale şi diamante. Bijuteriile sunt confecţionate manual, foarte delicat şi meticulos, asigurând calitatea şi unicitatea lor în întreaga lume.

Exclusively available from

www.qnet.net


de... sfaturi I} AC

Tatiana {TA

LM

1001

hair stilist salonul Style Studio

Vrei păr sănătos, coafură impecabilă şi durabilă?

Cu siguranţă ai răspuns „da” la întrebarea de mai sus. Noi, femeile, ne dorim în permanenţă păr ca la fetele din reclame, mătăsos, frumos, sănătos şi uşor de aranjat. Iar pentru că suntem în secolul tuturor posibilităţilor, acum chiar nu mai este o problemă să avem un păr bogat şi simplu de coafat. Dacă te pregăteşti să fii mireasă, ori vei avea o întâlnire supermega-specială şi ţi-ai programat o vizită la stilist, cu aproximativ o lună înainte de a merge la salon, e bine să utilizezi produsele speciale de îngrijire care vor pregăti părul, astfel încât rezultatul să fie maxim. Foloseşte şampon, mască şi ser din gama REDIST professional, acestea FORTIFICĂ rădăcinile, NETEZESC firele, iar părul arată SĂNĂTOS şi PUTERNIC. Gama de produse REDIST cu cheratină sunt recomandate pentru părul normal, uscat şi deteriorat, iar utilizarea regulată vor face părul viguros, sănătos, lucios şi foarte mătăsos.

Gama „40 extracte naturale” de la REDIST professional vă va cuceri de la prima utilizare pentru că este cu adevărat unicală. Cele 40 de tipuri de uleiuri naturale din componenţa produselor asigură luciu, elasticitate și finețe părului, dar lista beneficiilor nu se opreşte aici. Produsele „40 extracte naturale”: • Oferă protecție împotriva umidității • Hidratează, hrăneşte şi nu îngraşă părul • Restabileşte luciul natural • Previne și tratează mătreața • Stimulează creșterea părului • Tratează și repară părul deteriorat, uscat, afectat de coafarea frecventă. Produsele din această gamă sunt perfecte pentru părul rebel, dificil de pieptănat, iar efectul utilizării acestora este garantat, un păr uşor de pieptănat şi coafat.

Redist Professional Moldova • tel: 076 771 002, 0(22) 838 831, fax: 0(22)838832 • www.hebamed.md • www.beautyhair.md

14

www.revistanunta.md


1001

de... sfaturi

Cum să faci

o cerere în căsătorie ca în filme

Bună, sunt Cristina Postolachi!

?!

Imaginația și creativitatea sunt aliatele mele de încredere în munca pe care o prestez și am o experiență vastă în organizarea cererilor în căsătorie. Mi-am dezvoltat o intuiție ce nu dă greș atunci când viitorul mire dorește să își surprindă iubita cu cea mai superbă propunere, cea de a-l însoți în drumul vieții. Mi-am antrenat flerul în cei 19 ani de dansuri profesioniste, și, mai ales în urma unui „buchet” de experiențe adunate la nunțile noastre, unde am evoluat cu drag. Serviciul meu e unic în Moldova, excelez în domeniul organizării cererilor în căsătorie. Am înțeles cum să „citesc” personalitatea viitorului cuplu de miri și știu cum să ofer clipe cu adevărat magice, în care viitoarea mireasă va rosti cu încredere „Da”. Mai bine de 2 ani am trecut cot la cot printr-un ocean de emoții alături de cei care au așteptat ca alesele inimilor să le confirme dorința de a le fi soții. Mizez pe originalitate, emoții și multă implicare. În fiecare cerere pe care o organizez, îmi las un fragmet de suflet și pasiune, dar, și, speranțe că viitorul cuplu va avea un trai demn de povestit nepoților. Peste 80 de domnișoare au răspuns afirmativ iubiților lor în cadrul cererilor de căsătorie organizate de mine și echipa mea. Povestea continuă cu alți eroi, scenarii rupte din filme încă nerealizate, dar, care promit multe emoții și fericire. Da!

tel.: 068 574 648 postolachi.md www.postolachi.md

16

www.revistanunta.md


Creăm povești frumoase!

Wi-FI

SALA MARE 120-250

PARCARE

SALA MICĂ 80

TERASA

CĂSUȚA 25

CAMERA MIRILOR

bd.Decebal, 16 • Tel.: 060 903 903 • www.villagarden.md •

CONFERINȚE

100 - 500

BUCĂTĂRIE TRADIȚIONALĂ, EUROPEANĂ

VillaGardenRestaurant


1001

de... sfaturi

Cum alegem invitatiile pentru nunta? Specialiștii de la compania Invitatii.md v-au pregătit câteva recomandări la capitolul selecției invitațiilor de nuntă!

1 2

3 18

ALEGEM ŞI COMANDĂM invitaţiile cu 4-6 luni înainte de marele eveniment. Pentru a savura pe deplin plăcerea selecției invitațiilor, care presupune un design corespunzător și un text frumos, e nevoie de timp. Tocmai de aceea, vă recomandăm s-o faceți din timp. Plus la toate, în cazul în care oaspeții vor primi invitația cu 4-6 luni înainte de nuntă, vor putea să-și planifice activitățile, așa încât acestea să nu coincidă cu data marelui eveniment. Şi, nu în ultimul rînd, participarea la o nuntă prevede anumite cheltuieli care tot trebuie a fi planificate din timp. ÎNMÂNĂM INVITAŢIILE PERSONAL tuturor invitaţilor. Chiar dacă ați fost anunțați de persoana ori familia invitată că nu poate fi prezentă la fericitul eveniment, vă recomandăm ca repartizarea invitațiilor să se petreacă într-un timp cât mai scurt posibil, astfel încât persoanele ce vor primi, printre ultimii, invitația, să nu se simtă neimportanți. ACORDĂM IMPORTANŢĂ MOSTRELOR. Dacă răsfoiţi cataloage care n-au măcar o mostră din invitaţie, ci doar poze, sau vă decideţi asupra unei invitaţii găsite online, recomandăm insistent să vedeţi o mostră din acea invitaţie, pentru a observa calitatea hârtiei, a cernelii şi dacă dimensiunile şi design-ul sunt cele mult căutate.

www.revistanunta.md

4 5

STABILIM UN BUGET PREVENTIV, destinat invitaţiilor pentru nuntă. Astfel, chiar şi cu-n buget foarte modest, puteţi găsi invitaţia dorită. Pentru aceasta, Invitatii.md vă pune la dispoziţie o gamă largă de modele. ALEGEM DUPĂ PREFERINŢE. Actualmente sunt o mulţime de modele de invitaţii: clasice sau moderne, romantice sau nonconformiste, simple sau personalizate. Printre aceste modele, cu siguranţă, este şi cel dorit de dumneavoastră. ALEGEREA VĂ APARŢINE! www.invitatii.md e-mail: print@nunta.md mun. Chişinău, str. Columna 133/1 tel.: (022) 922-888


Tel.: 060192327 Adriana Ticu


1001

de... sfaturi

Cum să

impresionezi invitații cu

Primul Dans

cu Marina Anghilinici

primul dans al mirilor

A

venit momentul să vă gândiţi şi la primul vostru dans de nuntă?! Cu siguranţă, îl doriţi unic, superb şi memorabil. Iar pentru ca acesta sa fie astfel, va trebui să vă lăsaţi ghidaţi de inspiraţie şi ajutaţi de profesionişti. Pentru a confirma cele de mai sus, am discutat cu balerina Marina Anghilinici, care împreună cu colegele sale ştiu să transforme orice dans într-o adevărată feerie. Marina susţine că primul dans este momentul artistic în care dragostea se transformă în gesturi tandre, paşi pe note, priviri intense şi trăiri unice. Este clipa în care pasiunea pune stapânire pe invitaţi, iar dansul va fi cea mai frumoasă expresie a iubirii dintre voi. Prezenţa balerinelor la primul dans va amplifica emoţiile, graţia, delicateţea şi tandreţea momentului, va crea o atmosferă de basm, amintirea căreia o veţi păstra pentru o viaţă.

Contacte: tel.: 079 483 913 Trupa de balet „Elegance” PrimulDans.MD/Balerine

20

www.revistanunta.md


CUM A AJUNS un serviciu „must” la evenimente?! Sunteți în pregătiri pentru un eveniment important din viața voastră și ați nimerit în pană de idei la capitolul serviciilor inovaționale și utilitare? Mobile Bar vă vine în ajutor.

Prezența constantă al acestuia în cadrul manifestațiilor de familie, aniversărilor, lansărilor, prezentărilor, dar și evenimentelor mondene, va acoperi o mulțime de necesități apărute în materie de deservire. Dacă aţi apelat la serviciile acestuia, cu siguranţă, aţi avut ocazia să vă convingeţi de utilitatea şi multifuncţionalitatea lui, iar dacă mai staţi la îndoială, citiţi în continuare argumentele şi răspunsurile la eventualele întrebări.

22

www.revistanunta.md


?

DE CE MOBILE BAR ESTE UN „MUST” LA O PETRECERE #1

Este zona de întâmpinare a invitaţilor, care va cuceri de la primul cocktail

#2

Este zona în care oaspeţii vor comunica aşteptând începutul evenimentului

#3

Este locul în care invitaţii îşi vor savura băutura preferată, oricare ar fi aceasta

Este locul unde oaspeţii vor beneficia #4 de deservire pe toată durata evenimentului #5

Este o zonă cu atmosferă relaxantă, cocktailuri aromate şi colorate ce vor crea emoţii adevărate

www.MobileBar.md tel.: 068 999 875

www.revistanunta.md

23


1001

de... sfaturi

Parfum de nuntă

sau aroma amintirilor plăcute

Orice mireasă este o prinţesă graţioasă, iubită şi fericită, iar mirele său prinţul visat, dorit şi iubit. Deci nunta lor nu poate fi altfel decât minunată, iar o nuntă minunată înseamnă detalii armonizate perfect. Cu siguranţă, veţi fi de acord că unul dintre cele mai importante detalii care personalizează şi definitivează stilul mirilor şi al evenimentului este PARFUMUL. Se ştie că parfumul are capacitatea de „a trezi” şi de a crea emoţii, stări şi trăiri, iar atunci când simţim un miros, s-ar putea nici să nu îl identificăm, dar totuşi să îl asociem cu unele amintiri anume. Iată de ce, dragi miri, naşi şi nuntaşi, este foarte bine să alegeţi parfumul de nuntă cât se poate de atent şi cu toată responsabilitatea. Dacă doriţi să le oferiţi cadou mirilor un set de parfumuri ce le vor aminti de fericirea din ziua nunţii, va trebui să aflaţi preferinţele lor în materie de arome. Or, cu cât mai plăcut va fi parfumul, cu atât mai intense vor fi emoţiile şi amintirile legate de nuntă. Să ştiţi că despre compatibilitate putem vorbi nu doar în cazul persoanelor, dar şi al parfumurilor. Iată de ce, atunci, când porniţi în căutarea darurilor de nuntă pentru fini, recomandarea parfumerilor este să alegeţi arome compatibile, iar pentru ca această misiune să nu vi se pară complicată, alegeţi parfumuri special concepute pentru Ea şi El de la Geparlys PARIS. Iar pentru a vă simplifica şi mai mult misiunea, vă recomandăm să apelaţi la profesioniştii în materie de daruri, magazinul VESTIO.

Contacte: tel.: 069 044 741 24

www.revistanunta.md


MAKE YOUR IMPRESSION

GOSH – NATURA CARE INSPIRĂ FRUMUSEŢE Un păr sănătos, frumos şi uşor de coafat este visul oricărei femei, indiferent de vârstă şi ocazia pentru care se pregăteşte. Iar pentru că părul sănătos înseamnă o îngrijire adecvată, cosmetologii de la GOSH au elaborat o serie de produse noi, pe bază de ulei de cocos, pe care le recomandă cu toată încrederea. Numeroasele studii realizate au dovedit faptul că uleiul de cocos este produsul natural ce contribuie la hrănirea, îngrijirea şi tratarea podoabei capilare. Stiliştii care au reuşit să testeze noile produse de îngrijire a părului marca GOSH recomandă utilizarea produselor pentru un păr sănătos, frumos şi uşor de coafat. Urmaţi toate etapele de îngrijire, hrănire şi tratament, iar efectul nu se va lăsa mult aşteptat!

ŞAMPON GOSH COCONUT OIL HAIR SHAMPOO

MASCĂ PENTRU PĂR GOSH COCONUT OIL CREAM MASK

ULEI HIDRATANT - GOSH COCONUT MOISTURIZING HAIR OIL

Şamponul GOSH COCONUT Oil este ideal pentru toate tipurile de păr. Conţine ulei natural de nucă de cocos, proteine de grâu şi provitamina B5. Revitalizează, hrăneşte şi hidratează părul, dar şi scalpul. Perfect pentru utilizarea zilnică.

GOSH COCONUT OIL CREAM MASK este îmbogăţită cu ulei natural de nucă de cocos, keratină, provitamina B5 şi unt de shea. Masca cremă hidratează profund părul uscat, fragil şi deteriorat. Veţi observa efectul de la prima aplicare, iar părul va arăta sănătos de la rădăcini până la capete.

GOSH COCONUT MOISTURIZING HAIR este un produs foarte fin cu un conţinut mare de ulei natural de cocos şi ulei de abesia. Ingredientele se absorb foarte repede chiar şi atunci când părul este foarte uscat, iar acesta devine vizibil mai neted. Sunt suficiente doar câteva picături pentru a îmblânzi părul rebel şi greu de aranjat. Uleiul are capacitatea de a restaura şi de a hidrata profund capetele uscate şi despicate.

BALSAM CU ULEI DE COCOS GOSH COCONUT OIL ONDITIONER

GOSH COCONUT OIL CONDITIONER este un balsam fastuos, îmbogăţit cu ulei de nucă de cocos, proteine de keratină, provitamina B5 şi unt de shea. Hrăneşte, hidratează şi netezește părul, făcându-l moale, mătăsos și lucios, oferindu-i un parfum foarte fin şi plăcut de nucă de cocos.

Tel.: 069 642 240 / 068 084 587 • www.gosh-shop.md • e-mail: goshinfo@mail.ru • str. Alecu Ruso, 1 • C.C. SOIUZ, et.1, but. 132 •

GOSH Copenhagen Moldova


1001

de... sfaturi

mun. Chișinău, str. Zelinski 15/4 tel. 0 22 26 03 25, 069 259 238 www.imperialdent.md

ZÂMBET PERFECT FĂRĂ DURERE! CE SUNT FAŢETELE DENTARE? Faţetele dentare sau vinirile sunt structuri artificiale confecţionate din porţelan sau compozit, care se aplică pe suprafaţa dinţilor, din motive estetice sau medicale, creând cel mai admirabil şi extravagant zâmbet. Faţetele dentare din ceramică permit restaurări care se armonizează perfect cu fizionomia pacientului, gingia, buzele, şi păstrează vitalitatea dinţilor mai mult timp. Faţetele de ceramică (porţelan) creează un aspect natural, firesc al danturii. Datorită absenţei metalului, oferă o translucenţă foarte apropiată de cea a dinţilor naturali. Suprafaţa de porţelan este foarte netedă şi impenetrabilă, iar dinţii cu faţete nu-şi vor schimba niciodată culoarea şi strălucirea conferită de ceramică. DE REGULĂ FAŢETELE SE APLICĂ ÎN CAZ DE: •

discromii ale dinţilor, ce nu pot fi îndepărtate prin proceduri de profilaxie sau albire dentară profesională. Faţetele acoperă în totalitate coloraţiile intense, iar rezultatul final este un zâmbet strălucitor.

• dinţi fisuraţi superficial sau ciobiţi, care nu mai pot fi plombați pentru a rezolva perfect problema estetică. • dinţi cu modificări de poziţie, spaţiaţi sau înghesuiţi, pentru care nu se poate interveni ortodontic. Uneori, pacienții aleg faţetele dentare, deoarece este o soluţie mai rapidă. Realizarea lor dureaza câteva zile spre deosebire de tratamentul ortodontic care durează în medie 1-2 ani.

26

www.revistanunta.md

AVANTAJE • nu produc sensibilitate sau iritaţii la nivelul gingiilor • reduc placa bacteriană • nu îşi schimbă culoarea în timp • sunt rezistente şi durabile Faţetele dentare ceramice sunt o soluţie inovatoare şi eficientă în tratarea diverselor probleme dentare, iar pacientul poate zâmbi din toată inima, natural şi cu o dantură perfect aliniată!

IMPORTANT! Înainte de tratamentul cu faţetele dentare se poate face o simulare, pentru ca pacientul să vadă cum va arăta la final dantura şi zâmbetul său, după aplicarea faţetelor ceramice.


ЭКСПРЕСС-ЭФФЕКТ ОСВЕТЛЕННЫХ ПРЯДЕЙ МГНОВЕННОЕ СОЗДАНИЕ БЛИКОВ И ИГРЫ ЦВЕТА Beauty & SPA center OLSI представляет революционный продукт, аналогов которого нет на молдавском рынке. Жидкий деколорант нового поколения, созданный в лабораториях Framesi (ИТАЛИЯ). DECOLOR B SHIMMER - осветление за одно нанесение. Обесцвечивающий лосьон работает на сухих волосах после сушки или укладки волос и не требует смывания. Используется как на натуральных, так и на окрашенных волосах, осветляет до 2 уровней, создавая светлые, блестящие 3D-контрасты. str. V. Alecsandri, 97 tel.: (+373 22) 21-12-21, (+373 67) 211-221 www.olsi.md SPABeautyCentersOlsi


1001

de... sfaturi Când alegeţi formaţia pentru nuntă, nu o faceţi în grabă. Ascultaţi-i pe internet, interesaţi-vă de experienţa şi reputaţia acestora. Foarte bine ar fi, să mergeţi și să-i ascultaţi Live la o nuntă, unde să staţi cel puţin o oră şi anume în timpul programului de dans.

&

Sandu Leahu Liliana Sorici cu „Stil Band

Atunci când vrei să cumperi verighete, mergi la giuvaergiu, iar când vrei să afli totul despre muzica de petrecere, mergi la muzicanţii care ştiu cel mai bine ce înseamnă chef şi cum se face acesta. Aşa am făcut şi noi! Am realizat un interviu cu echipa Stil Band, pentru a afla recomandări şi sfaturi utile pentru cei ce sunt în căutarea muzicii de petrecere.

28

www.revistanunta.md

Pentru orice petrecere se găsește soluția perfectă!


Ce înseamna Stil Band, cine sunt ei? Stil Band înseamnă muzicieni talentați. Experiența de aproximativ 20 de ani de activitate în domeniu își spune cuvântul, iar fiecare membru știe exact ce trebuie să facă pentru ca să transmită publicului emoții pozitive, stare de spirit de sărbătoare și dispoziție bună.

Care ar fi condițiile de „tocmire”? Condiția principală – este să avem public dorit de muzică diversă, de chef și voie bună. În ceea ce privește programul, repertoriul, prețul serviciilor, toate se discută prealabil și sunt în funcție de data, locul și durata evenimentului. Pentru orice petrecere se găsește soluția perfectă, pentru ca toți să fie împăcați și mulțumiți.

Cum ați ajuns să cântați în formula actuală? Întotdeauna ne-am dorit o componență neobișnuită, iar când zic neobișnuită, citiți – Stil Band. Toți cei 7 membri ai formației suntem ca o familie. Liliana Sorici este persoana care ne reprezintă, este solistă și prezentatoare. Alexandru Leahu este vocea masculină, clapistul și șeful formației, Sergiu Cotorobai – acordeonist, Gheorghe Boghean – viorist, Constantin Munteanu – saxofonist, Vadim Gheorghiță – chitarist, solist și Valeriu Jumbei – toboșar. În această componență publicul are posibilitatea să își aleagă muzicantul favorit, iar noi avem posibilitatea de a interpreta live atât muzică populară cât și ușoară. Când şi unde puteţi fi invitaţi pentru programe artistice? Suntem disponibili să facem chef la orice gen de petrecere cu oameni buni și veseli. Acolo unde este necesar să se petreacă lumea. De obicei, suntem solicitați în diverse localități ale Moldovei, și României. Curiozitatea ne-a făcut să ajungem și în Franța, în Italia – la evenimente private organizate de diasporă.

tel.: 069 130 120 www.youtube.com/SanduLeahu STIL BAND

www.revistanunta.md

29


1001

de... sfaturi

Eugen Duminica

„Faceti nuntile ziua!” Sfaturile preţioase sunt rezultatul unei experienţe bogate, iar cea mai convingătoare recomandare este rezultatul bun al muncii, un adevăr valabil şi în cazul muzicienilor. La aceste concluzii am ajuns după ce am realizat recent un interviu cu virtuozul instrumentist și apreciatul acordeonist Eugen Duminica. Din tată-n fiu Eugen Duminica a moştenit de la tata, celebru lăutar trompetist, pasiunea pentru muzică. A aflat pentru prima dată ce înseamnă un acordeon pe când avea vreo 6 ani, iar după un examen pe care i l-a „organizat” bunelul Mihai, a ştiut exact ce are de făcut. Mic fiind, imediat ce auzea muzica Eugen dansa, iar bunelul, vâzând aplecarea nepotului spre muzică, l-a pus să bată toba, s-a convins că acesta are simţul ritmului şi l-a binecuvântat să ţină calea muzicii. Muzică şi chef După o perioadă în care şi-a investit timpul în studii şi perfecţionarea măiestriei interpretative a fondat Orchesta Eugen Duminica˝, iar în anul 2012, grupul muzical apărut pentru a participa în cadrul Festivalului Gustar. Cântă de la Nord la Sud şi de la Est la Vest, cunoaşte specificul nunţilor în fiecare zonă, ştie exact cât trebuie să dureze o sârbă ca nuntaşii să-şi împlinească pofta de dans.

TOP 3 Recomandări

de la acordeonistul Eugen Duminica

Tradiţii Îşi aminteşte cu drag despre nunţile de altă dată, iubeşte şi respectă tradiţiile neamului şi apreciază enorm faptul că zona de sud a ţării excelează în organizarea nunţilor tradiţionale moldoveneşti. Atunci când tinerii îi cer un sfat, o părere sau o recomandare cu privire la organizare, muzică şi tradiţii, le oferă cu cele mai bune intenţii şi în cunoştinţă de cauză.

1. Nu organizaţi totul într-o singură zi, veţi obosi, iar seara nu veţi mai avea chef de nuntă, oaspeţi şi distracţie! 2. Ogranizaţi-vă timpul astfel ca la nuntă să fiţi relaxaţi, degajaţi, odihniţi, doar așa veţi putea trăi şi memoriza fiecare clipă a nunţii voastre. 3. Faceţi nunţile ziua, veţi fi plini de energie, iar invitaţii nu se vor grăbi să plece după o oră de petrecere.

30

www.revistanunta.md

CONTACTE: tel.: 079485124


Trupa de dans „Mărţişor” -

atenţi la detalii şi plini de energie! Cine credeţi că se pricepe mai bine la legat hore şi încins ringul de dans, dacă nu ei, dansatorii care la orice nuntă bucură inima şi privirile invitaţilor, trezesc pofta de chef şi veselesc de nu mai contenesc!?! Dansatorii Trupei de dans „Mărțișor” de 14 ani animă şi dau culoare la oricare sărbătoare! Ştiu să creeze feerie şi veselie prin dans popular, ţigănesc, bulgăresc, ucrainesc, rusesc, de gală şi latino american. Au străbătut în paşi de dans ţara în lung şi-n lat, apoi au trecut hotarul ducând faima dansului popular la nunţile moldovenilor din România, Germania, Turcia, Ucraina.

Experienţa bogată şi cariera artistică variată îşi spune cuvântul de fiecare dată când îşi fac apariţia, atunci când se implică în realizarea programului de dans al unui eveniment, o fac uşor, frumos şi bine, de le merge vestea de dansatori harnici şi buni. Se spune că orice nuntă cu dansatori e precum o casă împodobită cu flori. Iar pentru că suntem de aceeaşi părere, vă invităm să vă împodobiţi nunta cu cei mai bravi şi chipeşi băieţi, dar şi cele mai frumoase fete, care fac veselie şi la cumetrie.

Pentru invitaţii şi colaborări: Svetlana Leşan la tel.: 079164891


1001

de... sfaturi

Tatiana Romaniuc:

Tatiana Romaniuc în cuvinte

3

Nunta perfectă înseamnă un vis împlinit!

Familistă realistă emotivă

A studiat vioara, a absolvit Academia de Studii Economice, are o familie minunată şi o carieră în sectorul bancar. Iar acum îşi urmează un alt mare vis, MUZICA. MAI MULT DECÂT O PASIUNE Cântă din copilărie, iar implicarea în activităţile artistice ale Centrului de creaţie din Hînceşti, participarea la festivalurile „Micul Prinţ”, „Tamara Ciobanu” ş.a., au convins-o să studieze vioara timp de 7 ani. DE LA NOTE MUZICALE LA ACTE FINANCIARE Este absolventă a Academiei de Studii Economice și a făcut studii post universitare la Institutul de Management Financiar Bancar. Opt ani din viața sa i-a dedicat activității în sectorul bancar, dar marea sa pasiune, muzica, a însoțit-o mereu şi o recheamă de fiecare dată în scenă. CARIERA MUZICALĂ În anul 2013, destinul i-a prilejuit ocazia să înceapă o deosebită şi frumoasă colaborare cu Maria Stoianov. Graţie acestei prietenii, în repertoriul său, au apărut melodii de autor. Iar numele interpretei de muzică ușoară, Tatiana Romaniuc, se face auzit tot mai des pe scenă, în concerte și la evenimente, atât la noi, cât și peste Prut.

Tatiana Romaniuc email: tanya_mdh@yahoo.com tel.: 068 802 102 32

www.revistanunta.md

O NUNTĂ PERFECTĂ Nunta perfectă înseamnă, pentru fiecare, un vis transpus în realitate, un vis împlinit. Indiferent de tipul de nuntă dorit, indiferent de părerea celor din jur și de eforturile care trebuie făcute pentru a planifica nunta, totul e bine să fie în final, așa cum își doresc mirii. Secretul unei nunți reușite din punct de vedere muzical constă în alegerea unui play-list care să satisfacă pofta de dans a tuturor nuntașilor.

Recomandări pe portativ • Alegeți un taraf, un band care să știe să interpreteze melodii din toate zonele din care provin oaspeții. • Pentru a antrena toţi nuntaşii la dans, cereți formației sau Dj-ului o repriză de romanțe, valsuri si tangouri; asta daca doriți să vă vedeți și bunicii la dans. • Nu uitați și de câte o repriză scurtă de muzică retro, latino, rock. Desigur, totul în funcție de invitații Dvs.


str. Alexandru cel Bun, 98 A • mob.: 079 354 338 • tel.: 022 22 84 40 • 022 22 82 67

Hair style: Ina Manole MUA: Diana Romanciuc


1001

de... sfaturi

un manifest pentru generația de aur Viața este într-o continuă schimbare. Lucrurile noi le schimbă pe cele vechi. Pe alocuri le reinterpretează, păstrează ceea ce este cu adevărat important, dar inovează prin formă. Aceasta a făcut-o și Maurt. A păstrat esența într-o identitate nouă. Noua identitate a început de la întrebarea pentru ce există Maurt? Răspunsul era evident - pentru că ne place și știm cum se face un vin bun: teascul, cu o îmbrățișare fermă, dar iubitoare, sparge coaja bobiței tocmai coapte, eliberând toată paleta de gusturi și arome a miezului de poamă. La fel și produsele Maurt, consumate cu grijă, au misiunea să contureze emoțiile în culori mai vii, libere de preconcepții: inspirația pentru a crea, curajul de a încerca, afecțiunea pentru o comunicare mai caldă, liniștea pentru-n gând clar. Toate acestea s-au regăsit în noul logo – care reprezintă un teasc stilizat, pe fundalul colinelor roditoare ale Moldovei.


Maurt merge într-un pas cu timpul, păstrând cu pietate moștenirea generației care știe ce înseamnă dedicația pentru meseria sa. Valorile Maurt încep de la respectul pentru cei care au pus bazele vinificației în Moldova – generația de aur. Ei îi datorăm vinul pe care, astăzi, îl savurăm noi și întreaga lume. Un vin ca aurul. Noua identitate Maurt vine cu un manifest de recunoștință pentru Generația de aur. Îmbogățit de tradiție și determinat de spiritul inovativ, Maurt merge înainte. Urmează noi tehnologii și noi standarde de calitate. Caută și experimentează. Maurt se declară un brand curajos, care indiferent de obstacole își va urma pasiunea de a oferi un produs tot mai bun. Calitatea produselor noastre a fost recunoscută în repetate rânduri la expozițiile naționale și internaționale, precum și de certificatele ISO 9001:2000 și ISO 22000:2005. Rebrandingul Maurt a mers în paralel cu procesul de inovare și sporire a calității procesului tehnologic. O deosebită atenție a fost acordată vinurilor spumoase și vinurilor “Casa Amati”. Aceste vinuri selecte, cu gust și aromă inedită vor delecta gustul celui mai rafinat consumator.

Aceasta este noua noastră cale, pe care, vă invităm să mergeți cu noi.


1001

de... sfaturi

Creăm povești frumoase! Dacă apreciezi evenimentele fastuoase şi localurile frumoase, dacă eşti în căutarea unui colţ de rai în care să tot stai, atunci, cu siguranţă, prezentarea ce urmează, te va interesa şi te va motiva să mergi într-acolo, pentru a te convinge de cele citite și auzite despre VILLA Garden.

NUNŢI ÎN AER LIBER

200 36

www.revistanunta.md

VILLA Garden este o locație unică, modernă şi extrem de elegant amenajată , comod situată în zona parcului Valea Trandafirilor, dispune de 2 săli, a căror capacitate este de 120-250 și 80 persoane. Complexul reprezintă alegerea excelentă pentru evenimentele de dimensiuni mari, dar oferă și un spațiu ideal desfășurării festivităţilor mici. Bucătarii VILLA Garden surprind mereu prin diversitatea meniului savuros, reușind, de fiecare data, să împlinească cele mai sofisticate pofte culinare. La VILLA Garden puteți oficializa înscrierea, cununia religioasă sau civilă, în zona înverzită din curtea restaurantului, care oferă un peisaj deosebit, de basm.

CONFERINȚE

100 - 500

FOURCHETTE

100


Sunaţi ACUM

la 060 903 903 şi rezervaţi localul pentru data preferată! VILLA Garden Events Restaurant Bd. Decebal, 16

Departamentul GARDENDécor tel.: 060 904 904

VillaGardenRestaurant www.villagarden.md

www.revistanunta.md

37


1001

de... sfaturi

Lux regal fără egal Dacă vă pregătiţi de un eveniment grandios şi vi-l doriţi somptuos, cu siguranţă sunteţi în căutarea unei săli care v-ar găzdui festivitatea, care să-i „împrumute” solemnitate şi bun gust la propriu, dar şi la figurat, evenimentului dumneavoastră.

Evenimente

Vă propunem să aflaţi mai multe detalii despre oferta restaurantului KVINT Palace care vă invită în ospeţie, pentru a marca orice mare sărbătoare personală sau profesională: nunţi, cumetrii, aniversări, lansări, prezentări, seminare; servicii impecabile la preţuri rezonabile.

Săli & Stil

E bine să ştiţi că restaurantul dispune de două săli amenajate în stil baroc. Cea mare are o capacitate de 100 de persoane, iar sala VIP este încăpătoare pentru reuniuni mici, de până la 20 de invitaţi.

Bucătărie

Bucătarii iscusiţi şi bine instruiţi ai restaurantului KVINT Palace vor găti cu toată pasiunea culinară bucate tradiţionale moldoveneşti, cât şi preparate specifice bucătăriei europene, iar, chelnerii cu experienţă vă vor servi în cel mai delicat mod.

Vinotecă

Un vin bun când ai la masă, petrecerea e mai frumoasă! Dacă apreciaţi vinul de calitate, cu siguranţă, veţi fi plăcut surprinşi, cuceriţi chiar, de bogata cartă a vinurilor, de savoarea şi nobleţea acestora.

Detalii

Informaţiile suplimentare, galerii foto ale meniului şi promoţiile de sezon pe care le organizează restaurantul KVINT Palace, le puteţi găsi pe pagina oficială www. kvintpalace.md. Tot aici veţi putea face un tur virtual al restaurantului pentru a vă convinge de splendoarea localului!

38

www.revistanunta.md


Str. Alba Iulia, 190/1 Tel.: 0 60 68 36 26 www. kvintpalace.md


1001

de... sfaturi Căsătoria înseamnă mereu un început nou, o viață nouă în doi. Iar o viață de cuplu în armonie și bucurie are întotdeauna nevoie de intimitate și libertate, adică de un cămin, un cuibușor pentru nebunii şi bucurii.

Căsuța noastră, cuibușor de bucurii! Conform unor sondaje realizate în rândul mirilor, unul dintre cele mai frecvente vise ale tinerilor căsătoriți este să își cumpere o casă nouă, iar una din cele mai populare urări la nuntă rămâne a fi „Casă de piatră”. Pentru a contribui la realizarea visului vostru, dragi miri, ne-am propus să vă prezentăm în această ediţie compania de construcţii şi recon­strucţii Gonvaro-Con, care, de 14 ani, zi de zi, construieşte sedii şi locuinţe durabile şi calitative, pentru familii fericite şi afaceri reuşite. Fondată în anul 2002, Gonvaro-Con a reuşit să dea în exploatare zeci de blocuri locative, sedii şi spaţii comerciale, atât în capitală cât şi în alte localităţi ale ţării. Tehnologiile moderne și materialele de calitate superioară, utilizate la construcția complexelor locative, oferă siguranța calității de care beneficiază fiecare client. Toate clădirile dispun de infrastructură individuală, locuințele sunt confortabile și spațioase, iar teritoriile adiacente blocurilor locative sunt amenajate cu spații verzi şi terenuri de joacă pentru copii. Astfel, compania Gonvaro-Con își îndeplinește obiectivul cheie de a contribui la îmbunatățirea condițiilor de trai a oamenilor şi a calității vieții.


stă a e c În a mnă toa gonvaro-con SOCIETATE DE CONSTRUCȚII ȘI RECONSTRUCȚII CAPITALE

Ofertele toamnei şi alte detalii, găsiţi pe www.gonvaro-con.md tel.: 0 22 58 99 40

riți o t ă s ă

ii c

er n i t u tr

pen

e

reduc

!

iale c e p s ri

-


de... sfaturi

TU} N E

?!

Meniul Nunţii,

Nicoleta {S

ER G

1001

între ciocan şi nicovală

1.

Atunci când m-am apucat să scriu despre subiectul meniului de nuntă, am fost asaltată de atâtea situaţii, încât mi-am dat seama cât de actual şi, pe alocuri, ieşit din comun, poate fi acesta. Deci, să încep să vă povestesc marele mele experienţe trăite în momentul în care meniul de nuntă, cu sau fără voinţa mea, devine aliat pentru o seară întreagă.

Aşa dar, primul model de meniu, e acel tradiţional, în care nu există ceva care să nu fie pe masă, adică nu există ceva ce nu ar exista! Mese pline cu bucate alese stau în faţa ta şi cochetează cu tine aşa, precum ai fi tu mireasa lui ( a se citi meniului) în seara dată, deci vrei nu vrei, vei fi doar a lui, adică vei mânca din tot ce ţi-au pregătit mirii. Să mă scuzaţi, dar nu înţeleg care-i sensul acestor meniuri. Ai impresia că ai nimerit într-o sectă şi asta pentru că după o astfel de nuntă, nutriţioniştii şi sălile de sport, deja au pregătite ofertele alea care să-ţi demonstreze că nu eşti bun şi nu arăţi la nivelul stereotipurilor. Deci, după mine, un astfel de meniu, îţi sustrage atenţia de la frumuseţea petrecerii, şi, mai degrabă, are scopul de a-ţi crea complexe şi inhibiţii. Mă întreb, oare mirii au vreun procent pentru faptul că după nunta lor, afacerile cuiva cresc semnificativ?!

2.

Şi dacă prima mea experienţă e despre meniurile tradiţionale, cu de toate, a doua e despre un nou tip de meniu, care-şi capătă semnificativ locul său sub soare, numindu-se meniu proporţionat. Ce ar însemna asta? Că fiecărui oaspete i se aduce un anumit fel de mâncare în farfuria sa. Eu l-aş asemăna cu meniurile din grădiniţe, unde fiecare are porţia sa, doar că aici e vorba de bucate mult mai alese. S-ar părea că acesta e o alternativă super bună meniului tradiţional, dar e doar o aparenţă. Dacă am realiza un sondaj, am obţine, cu siguranţă, un rezultat ce nu ar atinge cota de simpatie printre intervievaţi. Vă întrebaţi de ce? Pentru că dacă eu sunt alergică la peşte şi mi se aduce conform meniului mâncarea din peşte, eu ce fac? Ori mă trezesc având un şoc anafilactic ori mă ridic de la masă şi aştept ora când va fi servită un alt tip de mâncare. Şi, dacă în primul caz, sălile de sport se vor face cu-n număr semnificativ de clienţi, în cazul meniului proporţionat, în cel mai bun caz, localurile de alături, ori terasele, iar în cel mai rău caz, farmaciile. După ce-am trecut prin aceste două experienţe, nu pot să mai recomand nimănui niciun meniu din standartele deja cunoscute. Cert este, că atunci când realizaţi meniul de nuntă, să ţineţi cont de aceste situaţii şi să încercaţi să găsiţi mijlocul de aur. Europenizaţi meniul, dar păstraţi-i farmecul tradiţional. Doar aşa, veţi reuşi să găsiţi acel mijloc şi nu veţi mai fi ca între ciocan şi nicovală!

Nicoleta Sergentu, fondator/organizator Cuconada Mireselor

42

www.revistanunta.md


s. Mereni, raionul Anenii-Noi • str. Anton Pann 4 • tel.: 026 555 444 • www.salamer.com


1001

de... sfaturi

Ce trebuie să ştiţi

înainte de a vă înregistra căsătoria? Aţi decis, vă căsătoriţi! Începeţi marea aventură numită „pregătirea de nuntă”? Pe lângă felicitările de rigoare, ne-am propus să vă oferim câteva informaţii utile despre cum să vă pregătiţi de partea oficială a marelui eveniment din viaţa voastră,

căsătoria. Pentru a oficializa relaţia voastră, va trebui să:

• aveţi atinsă vârsta matr imonială minimă – 18 an i • completaţi şi să depu neţi declaraţia de căsăto rie la Primărie/Oficiul Stării Civ ile sau la Misiunile diplomatice şi oficiile co nsulare ale Republicii Moldova, în cazul în care locuiţi peste hotarele ţăr ii

De asemenea, aţi va trebui să prezent te: următorul set de ac de căsătorie rie • declaraţia raţia de căsăto la c e d la xa e n • a identitate • actele de le de naştere • certificate

Important!

Știai cliăg.a.ţ.iile

b rile şi o Dreptu ciproce ale re ata juridice naştere din d u soţilor ia ii căsătoriei la răr înregist de stare civilă. le organe

Încheierea c ăsătoriei se e fectuiază în termen de o lună de la data depunerii de claraţiei de c ă sătorie. Termenul înre gistrării căsă toriei poate fi redu s, în acest se n s va trebui să dep uneţi o cerere , anexând actul prin ca re se confirm ă motivul urgentării.

La solicitare, ofic căsătoriei poate fi ierea efectuată : • în mod so lem

n; • în afara o ficiului de sta re civilă; • în afara p rogramului d e lucru şi în zile de odihn ă. Detalii şi tari fe găsiţi pe www.stare-c ivila.gov.md

44

www.revistanunta.md


Adrese Utile Foto-Video Native Prodaction or. Chişinău Telefon: 060 424658 www.native.md OneDay.md or. Chişinău, str. Albişoara Telefon: 079 882777 www.OneDay.md R&R Studio or.Chişinău Telefon: 068 283786, 078 847727 sergheirussu@mail.ru Image Studio or. Chişinău, str. Albişoara,4 Telefon: 068 777291, 068 777292 www.ImageStudio.md eMotion Studio or. Chişinău Telefon: 069 335357, 079 335357 www.emotionstudio.org Best Moments Studio Photography or.Chişinău Telefon: 068 960410, 068 539240 maximvitalie93@gmail.com Restaurante Select Banquet Hall or. Chişinău, bd. Mircea cel Batrin, 21 Telefon: 022 858580, 069 500900 www.select.md Gril Parc Traseul Chişinău, Leuşeni-33 Km Telefon: 069 209902, 069 323576 www.grilparc.com/index.html Capitoles Park or. Chişinău, str. Melestiu, 13A Telefon: 078 999978 www.capitoles.md Amaris Garden or. Chişinău, str.Socoleni 5/3 Telefon: 060 186111, 068 061199 amarisgarden@gmail.com Novas Banquet Hall or. Sîngera, str Aerogării, 31 Telefon: 079 002007, 022 413070 www.novas.md Curtea Domnească or. Cricova, str. Chişinaului, 86 Telefon: 022 452557, 069 359949 www.curteadomneasca.md

46

www.revistanunta.md

Decor & Agenţii de evenimente

Nufarul or. Chişinău, str. Dacia, 47/6 Telefon: 022855704, 069036676. nufarul.nunta.md

Ansamblul „Ciocîrlia” or.Chişinău Telefon: 069 647720 ciocirlia.nunta.md

Vila Nouă or. Chişinău, str. Ginta Latină, 5/3 Telefon: 069 777575, 022 450309 www.vilanoua.md

Ansamblul „Moldoviţa” or.Chişinău Telefon: (069) 953890 andriul@mail.ru

Garden Palace Events or. Chişinău, str. V. Alecsandri, 8 Telefon: 079 803803, 060 433433 www.gardenpalace.md

Rochii

Arta Nunţii or. Chişinău Telefon: 068 344473 www.artanuntii.md

Salon de mariaj „Barcelona” or. Chişinău, str. A.Pușkin, 6 Telefon: 022 241783, 067 618425 barcelona.md

Studioul de decor „Iunelia” or.Chişinău , str.Igor Vieru, 15/3 Telefon: 079 475405, 079 794949 www.iunelia.md

Salon de mariaj „Beatrice” or. Chişinău, str. Bucuresti,111 Telefon: 022 237595, 022 244206 www.beatrice.md

Salon floristic „Livrare flori” or.Chişinău, str.I.Creanga, 6/2 Telefon: (022) 862121, (078) 862121 www.livrareflori.md

Salon de mariaj „Feerie” or. Chişinău , str. Bucureşti, 98 Telefon: 022 830031, 069 323576, 069 259179 www.feerie.md

Băutură

Café de Flore or.Chişinău, şos. Balcani, 36 Telefon: 078 378378 www.agrement.md Basarabia or. Chişinău, str. Kiev, 16/1 Telefon: 069 616882, 022 446088 basarabia@mail.ru Colina Pinului or. Chişinău, str.Valea Crucii, 7 Telefon: 060 045101, 079 507059 info@colina-pinului.md Divertisment Formaţia „DOR” or.Chişinău Telefon: 079 366440, 069 366440 www.volontir.md Big Flash Sound or.Chişinău Telefon: 069 139285 rustam.agaev.79@mail.ru helga-jd@mail.ru DJ Sunny Fish or.Chişinău Telefon: 068 700001 www.djsunnyfish.com Show ballet „Dance-Time” or.Chişinău Telefon: 068 149766, 060 365819 dancetimeshow.wordpress.com Paradis Quartet or.Chişinău Telefon: 069 349393, 079 349393 paradis.me DJ Jarcov or.Chişinău Telefon: 068 071482 www.jarcov.md Taraful Veaceslav Spînu or.Chişinău, Telefon: 069 749775 divertispro@gmail.com

Decor Premium Wedding or. Chişinău, str. Alecu Russo, 24/2, Telefon: 068 914141 www.dpremium.md

Compania „Migdal-P” or. Chişinău, str. Piața Veche, 4 Telefon: 060 200422, 022 221630, www.migdal.md

Salon de mariaj „L’Arossa” or. Chişinău, str. V.Alecsandri, 66 Telefon: 022 228684, 069 108196, 069 291155 www.l-arossa.com

Mobile Bar or. Chişinău Telefon: 068 999875 www.MobileBar.md

Salon de mariaj „Papilio” or. Chişinău, str. Puşkin, 5B Telefon: 068 217700, 022 838200 www.papilio.md

Drink Shop or. Chişinău, str. Uzinelor, 2 Telefon: 022422489, 068180011 www.drinkshop.md

Ab-Fashion or. Chişinău, str. Ismail, 24 Telefon: 022 271603, 069 333089, 069 109089 ab-fashion.com.md

Efecte speciale

Salon de mariaj „Mireasa Modernă” or. Chişinău, str. G.Bănulescu - Bodoni, 31 Telefon: 022 238314, 069 996378 mireasamoderna@ymail.com Sănătate & Frumuseţe Make-up artist - Olga Totoc or. Chişinău, str. Izmail, 48 А Telefon: 060 592785, 079 592785 Daria Room or. Chişinău, str. C. Negruzzi, 4 Telefon: 079 790807 Studio de bronzat ”Megasun” or. Chişinău, str. Decebal, 99 Telefon: 068 730159, 068 115115 Make-up Elle Marini or. Chişinău Telefon: 069 851579, 0 698515

Efecte speciale „Faina” or. Chişinău, str. Hristo Botev 27, Of. 1A Telefon: 069 339933, 060 226688 www.faina.md „Interfoc-Ms” or. Chişinău, str. Albişoara, 4 Telefon: 069 530002, 069 146892 pyroshow.md Focuri de Artificii „Dinamit” or. Chişinău, str. Calea Ieşilor, 10 Telefon: 068 770060, 069 071203 www.dinamit.md Cadouri Foto în cristale or. Chişinău, str. Columna 133/1 Tel.: 022 922 888 www.cristal.md www.facebook.com/3dfoto.md FotoPanou or. Chişinău, str. Columna 133/1 Tel.: 022 922 888 www.fotostend.nunta.md


Primul Ĺ&#x;i cel mai popular site de nunĹŁi din Moldova!

Str. Columna 133/1 E-mail: publicitate@nunta.md www.nunta.md nunta.publicitate2 nunta.md Tel.: (022) 922 888


Adrese Utile

NATALIA CARAMAN

FOTO LIVE Studio foto-video

Animator, petreceri pentru copii

Tel.: 068 088 688 079 688 088 www.sarm.md

Caraman Natalia tel.: 079 429 458

ION CAZACU P

H

O

T

O

G

R

A

P

H

Y

Tel.: 068 092 222 Ion Cazacu Photography www.cazacu.md

Str. Bucuresti 47 Tel.: (022) 222-179, Mob.: 0(79)171-211 www.carnaval.md carnaval.md

„Fotografiază - printează – distribuie!"

Torturi la comandă • Candy bar • Cozonaci Tel.: 078 233 442 selfiebox.md

Tel.: 069 164 184 bunatatidelamarika


,

Inspiră-te...

Găsește-ne...

U

U I N E N

ELECTE • NȚI S GH ID

UL

L

U

NE

Idei bune ...

ȚI SELECTE • G UN HI I N D

SELECTE • GH ID U

și recomandă-ne prietenelor tale!

NȚI

www.revistanunta.md L

U

U

U I N E N

Revista-NUNTA

Idei bune ... pentru ea ... și pentru el ... găsiți aici

U

NE

ȚI SELECTE • G UN HI I N D

UL

1001 sfaturi toamna 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you