Page 1

CREUS QUE EL CURRÍCULUM ESTÀ SOBRECARREGAT?


• Paula, Mestra a infantil: «A veure... jo parlo per infantil, però suposo que per primària deu ser igual. Penso que hem de tenir unes pautes per unificar criteris, i que per això està el curriculum, està bé tenir-lo de guia, però qui decideix en el fons si està carregat o no són els alumnes, hi ha nens/es que el seguiran tal i com està escrit i n'hi ha que no perquè necessiten més temps. Jo penso que no està carregat, sempre hi quan serveixi de guia i no s'hagi de seguir per obligació.»


• Marta, Mestra a Primària: «No sé si està sobrecarregat o no. Jo crec que tot ben planificat és possible ferho. El problema són els afegits a darrera hora, que no entren a la planificació anual i que ens desborden.»


• Sílvia, Mestra a Primària: «El currículum de cada asignatura ajuda al docent a guiar-se i poder desenvolupar la materia en concret plenament. Però realment, el document en si, és feixuc, dens i poc pràctic pel seu ús. Cal no deixar de banda, que el currículum ha aportat a l’ensenyament el concepte de Competències, concepte que vivencialitza els coneixements que s’imparteixen i colabora a un aprenentatge significatiu del que tant ens parlava Piaget. Per tant, concloc dient que el currículum en quan a eina de treball esta sobrecarregat, tot i que s’ha de ser conscient que abarca molts temes dels quals s’ha de nodrir tot l’ensenyament actual.»


• Meri, Mestra a Primària: « El currículum no està sobrecarregat. Som nosaltres, els mestres, els que el sobrecarreguem amb activitats extres i els que també, decidim dedicar més hores a coses superficials, com per exemple decorar l’escola i deixem en segon plat les coses realment importants!»


• Raquel, Mestra a Escola Bressol: «Des d’aquesta oportunitat que m’ha donat l’Aura m’agradaria fer una crida i reclamar el currículum de primer cicle d’educació infantil. Ja que treballem amb un de molt vell, i volem el nou que se’ns va prometre fa molt de temps i que no tenim!»


• Gemma, Mestra a una escola de Guatemala: «Aquí a Guatemala, treballem sense currículum i som la mar de feliços. L’escola és un espai per compartir, jugar i aprendre junts. Ens ho passem molt bé i aprenem moltíssim tot i no tenir currículum! L’escola a Guatemala és molt diferent, però jo no la canvio per res del món!»

creus que el curriculum  

jfkaljfdklafjdnfd jfdkajfdion jfkladun

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you