Page 1

CREUS QUE EL CURRÍCULUM ESTÀ SOBRECARREGAT?


• Paula, Mestra a infantil: «A veure... jo parlo per infantil, però suposo que per primària deu ser igual. Penso que hem de tenir unes pautes per unificar criteris, i que per això està el curriculum, està bé tenir-lo de guia, però qui decideix en el fons si està carregat o no són els alumnes, hi ha nens/es que el seguiran tal i com està escrit i n'hi ha que no perquè necessiten més temps. Jo penso que no està carregat, sempre hi quan serveixi de guia i no s'hagi de seguir per obligació.»


• Marta, Mestra a Primària: «No sé si està sobrecarregat o no. Jo crec que tot ben planificat és possible ferho. El problema són els afegits a darrera hora, que no entren a la planificació anual i que ens desborden.»


• Sílvia, Mestra a Primària: «El currículum de cada asignatura ajuda al docent a guiar-se i poder desenvolupar la materia en concret plenament. Però realment, el document en si, és feixuc, dens i poc pràctic pel seu ús. Cal no deixar de banda, que el currículum ha aportat a l’ensenyament el concepte de Competències, concepte que vivencialitza els coneixements que s’imparteixen i colabora a un aprenentatge significatiu del que tant ens parlava Piaget. Per tant, concloc dient que el currículum en quan a eina de treball esta sobrecarregat, tot i que s’ha de ser conscient que abarca molts temes dels quals s’ha de nodrir tot l’ensenyament actual.»


• Meri, Mestra a Primària: « El currículum no està sobrecarregat. Som nosaltres, els mestres, els que el sobrecarreguem amb activitats extres i els que també, decidim dedicar més hores a coses superficials, com per exemple decorar l’escola i deixem en segon plat les coses realment importants!»


• Raquel, Mestra a Escola Bressol: «Des d’aquesta oportunitat que m’ha donat l’Aura m’agradaria fer una crida i reclamar el currículum de primer cicle d’educació infantil. Ja que treballem amb un de molt vell, i volem el nou que se’ns va prometre fa molt de temps i que no tenim!»


• Gemma, Mestra a una escola de Guatemala: «Aquí a Guatemala, treballem sense currículum i som la mar de feliços. L’escola és un espai per compartir, jugar i aprendre junts. Ens ho passem molt bé i aprenem moltíssim tot i no tenir currículum! L’escola a Guatemala és molt diferent, però jo no la canvio per res del món!»

creus que el curriculum  

jfkaljfdklafjdnfd jfdkajfdion jfkladun

creus que el curriculum  

jfkaljfdklafjdnfd jfdkajfdion jfkladun