__MAIN_TEXT__

Page 1

Ruoriapila 22.12.2020 1/20


Ruoriapila 22.12.2020 (85.)

sisällysluettelo

Julkaisia Auran tytöt Ry

Joulu runo 3

Taittaja Senja Myllynen senjamyllynen@gmail.com Ilmestyy 2 kertaa vuodessa Kannen kuva Assi Kairamaa

Lippukunnan johtajan puheen vuoro 4 Meritähdet 6 Kuuttien etäkokoukset 8 Venekuulumiset 9 s/y Aurantyttö 11 Minimatkis 23.-26.7.2020 12 Sudenpentujen syysretki 16 Päiväretki Kuhankuonon kansallispuistossa 18 Riimu 2021

20

Auran tyttöjen ja Partio sissien kesäleiri 21 Tasalan apteekki

21

Auran tyttöjen partiovuosi 2021

22


Hyvää Joulua Hyvää Joulua H lua Hyvää Joulua Hyvää Joulu Hyvää Joulua Joulua Hyvää J Joulu kuulostaa kulkuselta. Hyvää Joulua Hyvää Joulu tuntuu pumpulilta.Joulua H Joulu maistuu piparilta vää Joulua taiJoulua namuselta Hyvää Joul tai mantelilta. Joulu näyttää tähtöseltä. Hyvää Jo Joulua Hyvää Joulua Joulu näyttää kynttilältä. Joulu tuoksuu vihreältä Joulua H Hyvää Joulua Hyvää tai punaiselta tai ruskealta. lua Hyvää Jouluaon vihreä Hyvää Joulu Sillä joulukuusi ja kuusen oksan kätkössä Hyvää Joulua Joulua on piparipossun seurana Hyvää J kirkkaanpunainen omena. Hyvää Joulua Hyvää Joulua H vää Joulua Joulua Hyvää Joul Joulua Hyvää Joulua Hyvää Jo


K

Lippukunnan johtajan puheen vuoro tia lähes normaalista elämästä. Oli ihania purjehduksia vaikka isot kesäleirit valitettavasti siirtyivätkin odottamaan parempia aikoja. Itselleni kesästä jäi päällimmäisenä mieleen ne monet päivät ja illat, jotka vietettiin merellä purjehtien, mahdollistaen samalla lapsille ja nuorille toivottavasti ikimuistoisia kokemuksia poikkeuskevään jälkeen. Maileja kertyi kiitettävästi koulutusaluksellemme, monille lippukuntalaisillemme ja itselleni useammalla eri purjeveneellä. Monet pääsivät myös ihka ensimmäistä kertaa kokemaan purjehduksen riemua maailman upeimmassa saaristossa – voiko olla parempaa tapaa viettää kesä?

ulunut vuosi on ollut kaikin tavoin poikkeuksellinen ja erikoinen. Vuoden alussa aloimme kuulemaan uutisia maailmalla leviävästä viruksesta, joka aluksi tuntui täällä turvallisessa koti- Suomessa vielä aika kaukaiselta uhalta. Allekirjoittanutkin ehti vielä helmikuussa hiihtolomalla tankata D-vitamiinia Afrikan auringon alla. Poikkeusoloja oli kuitenkin aistittavissa jo tuolloin, kun Gambian lentokentälle laskeuduttuamme jokaiselta lomalaiselta mitattiin kuume otsasta otettavalla pikatestillä. Aika pian Suomeen palaamisen jälkeen tilanne alkoi täälläkin konkretisoitua: koulut siirtyivät etäopetukseen, kaupat ja keskustat tyhjenivät ja harrastustoiminta jäi käytännössä tauolle. Lippukuntatasolla seurasimme tiukasti piirin sekä SP:n ohjeistusta ja toimimme sen mukaan. Tilanne oli kaikille aivan uusi. Lupaus normaalimmasta kesästä kuitenkin varmasti auttoi jokaista jaksamaan.

Syksy tuo aina tullessaan jollain tapaa uuden alun. Tänä vuonna oli monta kysymysmerkkiä ilmassa: miten palataan kouluun ja töihin, miten partiotoimintaa pystytään turvallisesti toteuttamaan? Kevään tauon jälkeen meille oli erityisen tärkeää, että ryhmien viikkotoimintaa saataisiin pyöritettyä syyskaudella mahdollisimman normaalisti. Aika pian siirryttiin ulko-

Koitti kesä. Kevään tiukat rajoitukset tekivät tehtävänsä ja ihanan Suomen suven ajan saimme naut-

4


kokouksiin, joita johtajamme ovat urheasti pyörittäneet koko syksyn ajan, satoi tai paistoi. Näin olemme mahdollistaneet satojen lasten partiotoimintaa, uusien taitojen karttumista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten ylpeä ja kiitollinen olen meidän johtajistamme, mahdollistajista – kiitos, olette super!

Samalla jätän taakseni myös lippukunnan hallituksen, jossa olen laskujeni mukaan ollut yhteensä kymmenen vuotta erilaisissa pesteissä. Partiotaipaleeni ei toki pääty, vaan edessä on toivon mukaan vielä monia maileja s/y Aurantytön kipparina sekä uusia haasteita. Marraskuussa alkoi KoGi-kurssini, jonka tarkoituksena on mm. kehittää itseään partiojohtajana sekä viedä suomalaista partiotoimintaa eteenpäin. Kurssiin kuuluu kehittämistehtävä, jossa pääsen uudistamaan lippukuntamme meripartio-ohjelmaa. Lienee sanomattakin selvää, että oma intohimoni on meritoiminnan parissa. Ajatus ensi kesän Tall Ships’Races -osallistumisesta ensimmäistä kertaa omalla koulutusaluksellamme on myös kutkuttava. Ihania, mielenkiintoisia aikoja siis luvassa, uskoa parempaan ja helpompaan ensi vuoteen. Sitä odotellessa haluan vielä kiittää ihan jokaista kuluneesta partiovuodesta ja toivottaa rauhallista joulunaikaa – anna itsellesi lupa vain olla, nauttia ja tehdä juuri sitä mitä huvittaa, ilman velvollisuuksia. Olet sen ansainnut.

Yhtä lailla kulisseissa, vähemmän näkyvissä, tehdään jatkuvasti tärkeää työtä partiotoiminnan hyväksi. Lippukunnan johtajisto ja hallitus pohtivat ja ideoivat jatkuvasti, tekevät päätöksiä, välillä vaikeitakin. Puuhanaiset jaksavat tehdä venetöitä, miettiä varainkeruuta, vetää kokouksia, järjestää tapahtumia ja organisoida markkinoita sekä paketointia. Onnea on ollut uudet aikuiset, jotka ovat löytäneet lippukuntaamme sankoin joukoin ja käärineet heti hihat sekä ryhtyneet toimeen. Tuiki tärkeää ja pyyteetöntä tekemistä ovat toteuttaneet aivan kaikki lippukuntamme jäsenet ja kotijoukot. Jokaisen panos on tärkeä. Tuki ry on tietysti myös korvaamaton, apua saa aina tarvittaessa, iso kiitos kuuluu myös heille kuluneesta vuodesta. Carin Oma pestini lippukunnanjohtajana tulee helmikuussa päätökseen.

5


Meritähdet Meidän ryhmän vahvuus on 17(lasta)+3(johtajaa). Olemme joukko energisiä ja iloisia kolmannen vuoden sudenpentuja. Johtajat haastattelivat meritähtiä muutamilla kysymyksillä liittyen tämän syksyn kokouksiin. Vastauksista koottiin kolme eri tilastoa. Haastateltavana oli 14 meritähteä.

1. Jokainen vastasi kolme eri asiaa

6


2. Jokainen vastasi kaksi eri leikkiä

3. Jokainen vastasi yhden kokouksen

7

Meritähtien johtajat Amanda, Elina ja Saara


Kuuttien etäkokoukset Moi, me ollaan kuutit ja me pidettiin etäkokouksia Teams:in kautta keväällä, koska kololla ei saatu nähdä koronan takia ja halusimme pitää yhteyttä toisiimme, vaikka kolollekin olisi ollut kiva tulla. Kokoukset kestivät noin puolitoistatuntia, joskus kokoukset kestivät kuitenkin vain vähän yli tunnin. Kokouksissa oli yleensä suurin osa jäsenistä paikalla. Ensimmäisessä kokouksessa totuteltiin videokokouksiin ja puhuttiin Itämeren tilanteesta. Toisessa kokouksessa piirsimme jokainen omat vaakunat ryhmällemme. Lopuksi äänestimme parhaan vaakunan ryhmällemme. Kolmannessa kokouksessa me tutustuttiin eri maiden kulttuureihin ja uskontoihin. Jakauduimme pareihin ja teimme lyhyet esitelmät omista aiheistamme.

Kokouksissa me muun muassa pelattiin Kahoottia ja suunnittelimme sekä toteutimme erilaisia projekteja yksin ja yhdessä. Suurin osa projekteistamme liittyi merkkien saamiseen, kuten esimerkiksi Itämeri-merkki ja ilmansuuntamerkit. Etäkokoukset olivat kivsuja, ja kokoukset olivat rikkaampia ja rennompia, sillä kaikki keskittyivät paremmin.

8


Venekuulumiset Stella Aloitin Aman kanssa venemestarihommissa noin vuosi sitten. Veneen huoltaminen ja siitä huolehtiminen tosiaan opettaa joka käyntikerta jotain uutta, ja siksi miellänkin useasti itseni ennemminkin venemestarioppilaaksi, kuin mestariksi niinkään. Suurta apua ja iloa pesteihimme on tuoneet Assi ja Tumpe, konkarivenemestarit, joilta on tarvittaessa saanut avun pulmaan kuin pulmaan. Assi ja Tumpe ovat myös saaneet (varsinkin minut) pysymään edes jokseenkin aikataulussa. Venemestareiden työhön kuuluu veneen talvikunnossapidon ja remonttien organisoinnin lisäksi lukuisten varaosien ja käyttöosien etsintä niin suomalaisista kaupoista, mutta myös ulkomailta. Parhaillaan partiossa venepestin lisäksi, johdan suden-

pentulauma Merenneitoja keskiviikkoisin, toimin jollavastaavien apulaisena, sekä harjoitusvesi alueen kipparina.

Amanda (Manta) Seuraava vuosi on 13. partiovuoteni Auran Tytöissä. Olen aktiivisesti mukana niin viikkotoiminnassa kuin myös purjehduksilla. Pidän erityisesti purjehtimisesta meidän upealla s/y Aurantytöllä, jota venemestarina pääsen kunnostamaan. Aloitin venemestarina parini Stellan kanssa vuosi sitten keväällä ja vannon, että tässä pestissä jos jossakin oppii paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita. Vene vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja kunnostusta, jota on huippua tehdä yhdessä partio kavereiden kanssa.

9


10


s/y

Aurantyttö

S/y Aurantyttö talvehtii ensi talven Heinänokan partiovenesatamassa tukevan pukin päällä. Veneen päällä on pressu, jota kannattelee pressuteline. Talvella suurempia venetöitä ei ole tiedossa, mutta pieniä projekteja onneksi aina löytyy. Veneen pöydänjalka tehdään laskettavaksi, jolloin nukkumapaikkoja veneeseen saadaan muutama lisää. Keskisalongin patjojen tarrat uusitaan sekä varustelua Tall Ships races 2021 varten parannellaan ja hankitaan. Tällä hetkellä suuri projektimme on löytää 10 hengen pelastuslautta lainaan heinäkuun kisaviikoille. Mikäli sinulla olisi vastaava pelastuslautta käyttämättä heinäkuussa, ja olisit valmis lainaamaan lauttaa meille sopivaa maksua vastaan, olethan yhteydessä Stellaan! Mikäli maailmantilanne sen sallii, katseemme suuntaa kesänä 2021 kohti Tall Ships

Races -purjehduskilpailua, sekä matkapurjehduksia Itämerellä ja näiden seikkailujen tuomia uusia kokemuksia. Odotammekin jo kovasti kesää, sekä toivomme kaikkien innokkaiden aurantyttöjen osallistuvan kevään venetöihin, jotta saadaan vene huippukuntoon seuraavaa kautta varten. Käynnissä on jatkuvasti erilaisten lahjoitusten hankinta, joten jos mitään apuja mielessä tai tarjolla veneen varusteluun liittyen, niin olethan rohkeasti yhteydessä venemestareihin. Tuoreimpana uutuutena veneellä on käytössä laadukkaat ja upeat uudet pelastusliivit, joista osan saimme lahjoituksena (Besase oy) ja osan hyvällä alennuksella (Sail Tech Oy). Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Veneterkuin, Amanda ja Stella (mankinen.amanda@gmail.com, stella.laaksonen@gmail.com)

11


Minimatkis 23.-26.7.2020 Kipparin aatoksia

A

uran Tyttöjen tämän vuoden ainoa, mutta sitäkin tasokkaampi minimatkis seilattiin kauniissa Turun saaristossa heinäkuun vaihtelevissa säissä. Koska purjehduspäiviä oli kohtuullisen vähän ja intoa uuden oppimiseen oli ainakin yhden ilmaisämpärillisen verran, päätimme startata matkiksen rennon reippaalla purjehdusosuudella kohti Kasnäsiä. Koko porukka pääsi hiomaan yö n av i go i nt i taitojaan ja nopeaa sadeasun pukemista, kun luontoäiti päätti yllättää meidät virkistävällä ke s ä s ate e l l a . Reippaasti puo-

12

len yön jälkeen Kasnäsiin saavuttuamme tulevaisuuden superkipparimme pääsi harjoittelemaan rantautumista pimeällä, tietenkin oikukkaiden puuskatuulien


saattelemana. Manööverit sujuivat tietenkin kuin tanssi!

mutoimien ja naapuriveneen pelastusoperaation (kyseessä onneton konerikko) jälkeen suuntasimme keulan kohti Högsåraa. Kauaa? ei tarvinnut keulaa suuntailla, kun jo parin mailin päässä Högsåran uljaat? laiturit jo häämöttivätkin.

Seuraavana aamuna armollinen kippari soi kaikille hieman pidemmät kauneusunet yöllisen uurastuksen jälkeen. Tosin naisistomme pienet tarjoushaukat ehtivät kuitenkin aamutuimaan koluta Kasnäsin rannan sievän putiikin läpikotaisin, tehden huikeita löytöjä! Aa-

Högsårassa vietimme kutakuinkin täydellisen heinäkuisen kesäpäivän auringon,paisteen, herk-

13


kuruokien ja täydellisen seuran merkeissä. Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa! Tapahtumarikkaan saaripäivän jälkeen oli kova hinku merelle, joten päätimme, että seuraavaan satamaan ei ainakaan mennä suorinta reittiä. Pääsimme nauttimaan ihan kirjaimellisesti merituulen antimista, kun saimme kunnian päästä vierailemaan Merituuli-veneilyseuran kauniiseen satamaan. Siitä olemme vieläkin ihan mahdottoman kiitollisia! Viimeinen ilta sujui yhdessä uiden, saunoen, tehden ruokaa ja tietenkin Aurantyttöjen ehdottomia bravuureja eli lättyjä nautiskellen henkeäsalpaavan auringonlaskun aikaan. Matkiksen viimeisenä päivänä palasimme onnellisina, vaikkakin hieman vastahakoisesti, turvallisesti kotisatamaamme Heinänokkaan. “Isonhalin” saattelemana jokainen reipas partiolainen lähti tallustelemaan kohti kotikolojaan.

14


Minimatkis vielä numeroina: Reippaita purjehtijoita: 10 Seilattuja maileja: 119 Syötyjä hedelmiä ja vihanneksia: 12kg Löytyneitä mysteeripikkareita: 1 Bongattuja hylkeitä: 2 Kiitos ihanalle naisistolleni, teitte reissusta unohtumattoman! Ensi kesän purjehduksia odotellen, Minimatkiksen ikionnellinen kippari

15


Sudenpentujen syysretki

A

uran Tyttöjen sudenpentujen syksyinen päiväretki järjestettiin sunnuntaina 4.10.2020 Liedon Vanhalinnassa. Päivän teemana olivat Itämeri sekä erilaiset Itämeren suojelun keinot. Retken aikana kierrettiin rastirataa, jossa oli neljä Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI –kampanjan mukaista rastia. Lisäksi päivän aikana tarjottiin lämmin ruoka, jonka tekemiseen sudenpennut pääsivät itse osallistumaan. Tapahtuman tarkoituksena oli antaa nuorille meripartiolaisille konkreettisia keinoja suojella Itämerta, jonka palveluita hyödynnämme jatkuvasti toiminnassamme. Lisäksi nuoremmat sudenpennut saivat mahdollisesti ensikosketuksen Itämeren elämään, niin naapurivaltioihin kuin kalalajeihinkin.

16


Retki alkoi klo 10 tervetuliaissanoilla sekä Muumijumpalla. Tämän jälkeen 32 sudenpentua jaettiin neljään ryhmään, jotka lähtivät kiertämään rastirataa. Ensimmäisellä pisteellä pohdittiin vesillä liikkumista sekä sitä, mitä kaikkea veden alla voi nähdä. Toisella rastipisteellä askarreltiin johtajan avustuksella kierrätysmateriaaleista hattivatti–huivimerkki. Kolmannella pisteellä sudenpennut pääsivät harjoittelemaan merimerkkejä paperiveneiden avulla. Neljännellä rastipisteellä sudenpennut saivat etsiä korteista heille sopivia Itämeren suojelukeinoja ja tehdä niistä näytelmiä. Sudenpentujen retkipäivä oli partiojohtajan peruskurssini johtamistehtävä. Haluaisinkin kiittää retkeä mahdollistamassa olleita johtajia sekä retkelle osallistuneita sudenpentuja! Erityiskiitos ohjaajalleni Sannille.

Rastiradan puolessa välissä oli porrastettu ruokailu, jossa tarjottiin Muumipapan hot dogeja lisukkeineen, Muumimamman puutarhan vihanneksia, Muumimamman vaapukkamehua sekä sudenpentujen itse paistamia Nuuskamuikkusen vaahtokarkkileipiä.

Elina Heinonen

17


Päiväretki Kuhankuonon kansallispuistossa

L

Pukkipalon reitti on koko Kuhankuonon retkeilyreitistön suosituimpia osuuksia ja tämä näkyi vastaan tulevien retkeilijöiden määrässä.

ähdimme kivalla pienellä johtajaporukalla päiväretkelle lauantaina 31.10. Kuhankuonon kansallispuistoon, tarkoituksena kiertää Pukkipalon 9 kilometrin pituinen lenkki. Mukaan seikkailuun lähtivät Eva, Sanni, Assi, Tuulia, Stella, Amanda Veera ja Reetta.

Ensimmäinen kohde oli Paltanvuori, jolle kiipesimme kuvaamaa somekuvaa #KokoSuomiHarjaa -kamppanjaan. Kuvan voi nähdä Auran Tyttöjen somekanavilla ja kamppanjaan voi tutustua paremmin sitä kautta. Kävimme myös Lakjärven laavulla pitämässä pienen tauon, ja auttamassa uusretkeilijöitä nuotion sytytyksessä.

Matkasimme kimppakyydeillä Pukkipalon parkkipaikalle. Jaettuamme yhteiset tavarat lähdimme matkaan kello kymmenen jälkeen täynnä intoa ja iloa.

Matka jatkui Takaniitynvuorelle, jossa söimme lounasta. Herkullinen retkimenu sisälsi pastaa choritoz-makkaralla ja Koskenlaskija-juustolla. Lisänä kevätsipulia, parmesanjuustoa

18


varustelista an oli kirjattu uikkarit. Kiirehdimme takaisin Pukinpalon parkkipaikalle enne pimeää. Matka päättyy juuri illan hämärtyessä, Assin Halloween kurpitsavalo johdattaman. Retkipäivä oli rento ja ravitseva. Suosittelen Pukinpalon reittiä päiväretkeilijöille, jotka kaipaavat keskivaikeita reittejä reissattavaksi.

ja kirsikkatomaatteja. Lounaan kruunasi kakkukahvit Mutakakulla ja herukoilla. Matka jatkui täydellä mahalla kohti Pukinpalon parkkipaikkaa. Matkalla kuljimme läpi Pukkipalon aarnialue eli metsän, joka on metsää aidoimmillaan ilman ihmisen liiallista kosketusta. Parkkipaikalla teimme pikaisen tavaroiden jätön autolle ja jatkoimme kohti Savojärven Rantapihaa, mistä löytyy myös uimaranta. Jätimme uimisen välistä, vaikka

Reetta Kotiloiden aikuisryhmästä

19


Partiolaisen vanhempi tule mukaan tekemään piirin Riimu 2021 kevätkisoja! Oletko aina halunnut nähdä mitä partiotaitokisojen kulisseissa tapahtuu? Tai vain viettää hauskan päivän tai osan päivää leikkien partiolaista? Tulevana keväänä siihen on tulossa oivallinen mahdollisuus! Aurantytöt ovat mu- Kiinnostuksen ilmaukset ja kana järjestämässä L-SP:n kyselyt voi osoittaa kisajohkevätmestaruuskisoja, jot- tajalle Aino Kalskeelle. ka järjestetään lauantaina 17.4.2021 Piikkiössä ja kaikenlainen apu erityisesti kisapäivänä on tervetullutta. Sähköposti: Mahdolliset hommat vaihte- kisajohtaja@riimu2021.fi levat rastilla toimimisesta, liiwww.riimu2021.fi kenteen ohjaukseen ja ruuan Facebook: @riimu2021 jakamiseen kisailijoille. Instagram: @riiimu2021

20


Tervetuloa Auran Tyttöjen ja Turun Partio-Sissien kesäleirille 5.-8.8.2021

Leiri pidetään ensi kesänä Rymättylän Vienolassa. Leirin teema on meri, sen eri muodoissa. Leiriohjelma suunnitellaan sudenpennuille, koska vanhemmille ikäryhmille on piirileiri Otava kesäkuussa Maisaaressa. Seikkailijat, Tarpojat ja Samoajat saavat ilomielin tulla Fokallekin. Leirille voi jo ilmoittautua: kuksaan.fi/39150. Ilmoittautuminen sulkeutuu pääsiäisenä.

Tervetuloa asioimaan apteekkiimme! Portti parempaan terveyteen Raisiontori 6, 21200 Raisio

Palvelemme ma-pe 9-20, la 9-17

21


Auran Tyttöjen partiovuosi 2021 Nyt kalenterit esiin! Tässä on nostoja partiovuodelta 2021. Tarkempaa tietoa tapahtumista ja ilmoittautumislinkit löytyvät lippukunnan nettisivuilla olevasta tapahtumakalenterista ja Säihketiedotussähköposteissa lähempänä tapahtumia. Seuraamme Koronatilannetta ja muokkaamme ohjelmaa siihen sopivaksi tarpeen vaatiessa. vko 2

LA 6.2. SU 7.2. LA 13.2. TI 16.2. KE 10.3. 19.-21.3.

Viikkokokoukset jatkuvat

Lippukuntapäivä Turku Vuosikokous Turku Piirin talvi-PT-kisat Turku Muistelemispäivä Ulkoillen Auranpäivä Ulkoillen Seikkailijoiden ja Tarpojien retki Sauvo

yli 16-vuotiaat yli 15-vuotiaat yli 12-vuotiaat kaikki kaikki 10-14-vuotiaat

Maaliskuu Maaliskuun peprikampania vkot 12, 13 Venetöitä heinänokassa 9.-11.4. Sudenpentujen kevätretki Oriniemi sudenpennut LA 17.4 RIIMU2021-kevät kisat Piikkiö yli 10-vuotiaat MA 19. 4 Paraatiharjoitukset klo 18 Kolo kaikki TI 20.4. Paraatiharjoitukset klo 18 Kolo kaikki KE 21.4. Paraatiharjoitukset klo 18 Kolo kaikki TO 22.4. Yrjönpäivä Ulkoillen kaikki SU 25.4. Partioparaati Turku kaikki vko 18 Ryhmien päätöskokoukset Kolo kaikki 10.-17.6. OTAVA, piirileiri Maisaari yli 10-vuotiaat 1.-4-7. Keskiaikaiset markkinat Turku kaikki 5.-8.7. Tall Ships´ Races Turussa Aurajoki kaikki 4.-8.8. HuHu-leiri Eura 15-22-vuotiaat 5.-8.8. FOKKA, lippukunnan kesäleiri Rymättylä kaikki

22


Jo päättyvät vuoden askareet ja aherrus syksyn työn. Ota sydämeesi hetket talviset ja rauha jouluyön. - Tuntematon

Profile for Auran Tytöt ry

Ruoriapila 1/20  

Advertisement
Advertisement