__MAIN_TEXT__

Page 1

Utomhusbelysning i büde traditionell och modern stil – vi har stolpar, pollare, väggarmaturer samt accentbelysning.


Zobra AB Hultsfredsvägen 41 598 40 Vimmerby Tfn 0492 - 755 00 info@noral.se www.noral.se


Traditionella armaturer skapar fin stämning bland äldre bebyggelse och miljöer, som kyrkogårdar och andra kulturbyggnader. 4


Innehåll Låt dig inspireras av Noral.............................................. 5 Material och ytbehandling.............................................. 7 Noral – made in Sweden................................................ 9 Kulören som är ett hantverk........................................... 11 I ljuslabbet testas armaturen.......................................... 13 Ljusdioden som förändrade allt...................................... 14 LED-insatser för Norals armaturer................................... 16 Översikt modeller......................................................... 18 Symbolbeskrivning....................................................... 20 Stolpar........................................................................ 23 Park & gata – modern.................................................. 29 Park & gata – traditionell.............................................. 81 Pollare...................................................................... 141 Accentbelysning......................................................... 167 Väggbelysning........................................................... 195 Teknik och tillbehör..................................................... 218 Alfabetiskt register – produkter..................................... 225 Numeriskt register – artikelnummer............................... 226

5


Bra belysning bidrar till ökad trygghet, inte bara för nattvandraren, utan också för dig som har ansvar för fungerande belysning i parker och gatumiljöer. 6


Låt dig inspireras av Noral Företaget Noral har i mer än 40 år installerat utomhusbelysning av hög kvalitet över hela världen. Numera är Noral ett varumärke som ingår i Aura Light-koncernen. Vår ambition är att fortsätta möblera din utomhusinstallation med en designad, effektiv produkt, som samtidigt skapar en säker och trygg plats att vistas i. Noral-armaturerna tillverkas i Sverige. I samband med att Zobra förvärvade varumärket Noral 2010 flyttades hela verksamheten från Norge till småländska Vimmerby. Självklart är armaturerna fortfarande av samma goda kvalitet som alltid kännetecknat produkterna av varumärket Noral. Vill du ha en armatur som står emot tuffa väderförhållanden, som stark sol och saltstormar längs vindpinade kuster – då ska du välja Noral. Vår unika ytbehandling ger ett dokumenterat extra bra skydd mot korrosion. Metoden ger också en slitstark och UV-stabil finish som skyddar mot yttre slitage och bevarar kulör och lyster. Tack vare detta kan vi garantera att din belysning håller i många år. I sortimentet finns belysning för såväl offentlig som privat miljö, välj bland traditionella och moderna modeller. Vårt utbud innefattar Hus & Trädgård, Park & Gata, pollare, vägg, accentbelysning samt stolpar. När det gäller ljussättning kan kraven variera. Kanske behöver du skapa en funktionell och trygg lösning för en mörk miljö, eller en stämningsfull effekt med skuggor och reflexer. Noral är den perfekta lösningen för alla tänkbara behov. Den här katalogen har vi fyllt med många bilder, något som vi hoppas ska inspirera dig till nya, spännande belysningslösningar. Välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med ljusberäkningar eller projektering.

7


Marine Qualicoat tillsammans med pulverlack av klass II-kvalitet ger armaturen ett extremt bra skydd mot korrosion och en hรถg UV-stabilitet. 8


Material och ytbehandling Alla armaturer av märket Noral är tillverkade av gjuten aluminium. Vi tillämpar både kokill och pressgjutning. För att uppnå högsta möjliga produktkvalitet har vi valt aluminiumlegering av dokumenterad högsta kvalitet för användning i utomhusmiljö. Ur miljösynpunkt är materialet självklart återvinningsbart till 100 procent. Omfattande AST-tester (acid salt test) har gjorts för att hitta bästa möjliga ytbehandling mot korrosion, hela tiden med miljön i fokus. Ritsprov efter 1400 timmar AST-test visar absolut bästa skydd mot korrosion. Med dålig förbehandling tar korrosionen snabbt fart i det skadade aluminiumet och topplacken faller sakta av den behandlade ytan. Med vår förbehandling uppstår inte det problemet. Det kommer endast att visas som ett ärr i ytan. Detta system kallas för Marine Qualicoat och överträffar till och med vår tidigare berömda metod, Polyseal. För att upprätthålla UV-beständighet i topplacken har vi valt ett polyesterpulver av klass II-kvalitet. Det innebär i praktiken att 50 procent av topplackens lyster är bibehållen efter tio år. Gör man avkall på kvaliteten och går ner i klass så tappar man lystern redan efter fyra år. Vissa kulörer är extra utsatta för solljus, till exempel rött och svart. Då är det extra viktigt att välja rätt topplack. Noral-produkter har en utmärkt kvalitet över tid som gör att vi kan garantera dig många års bekymmersfri användning, även i de allra mest krävande miljöer.

9


10


Noral – made in Sweden När utbudet av varor blir större och större, i en tid där trenden för importerade produkter ökar, har vi en stor styrka i att de flesta av våra detaljer tillverkas i Småland. Allt finns inom rimligt avstånd till fabriken i Vimmerby, där bearbetning, lackering och slutmonteringen sker. Produkterna är helt kundanpassade, därför tillverkar vi våra armaturer först när kunden gjort sin beställning. Varumärket Noral förknippas med hög kvalitet. En av anledningarna är att vi, tack vare närheten, kan behålla kontrollen genom hela tillverkningsprocessen, från aluminiumlegeringen i gjutgodset till färdig armatur. I tillverkningsprocessen möts traditionella tillverkningsmetoder med moderna automatiserade metoder, och det senaste inom elektronik. Med produktionen i Sverige kan vi varje år investera i vår svenska fabrik, i produktutveckling samt upprätthålla det viktiga miljöarbetet. Det är med stolthet vi fortsätter att producera våra armaturer i Sverige. Därmed behåller vi arbetstillfällen, kompetens och den kvalitet som Noral-armaturerna gjort sig kända för.

11


Grönpatineringen efterliknar den åldrade ytan som uppstår genom naturlig nötning från väder och vind under lång tid. 12


Kulören som är ett hantverk När vi tillverkar armaturer är det särskilt en typ av specialfärg som kräver lite extra handpåläggning. Grönpatineringen görs med pensel och en säker hand, något som skulle ta minst 50 år på naturlig väg. Det krävs både kunskap och erfarenhet för att klara uppgiften, sen måste man så klart ha en stor portion känsla för att lyckas också.

13


I vårt moderna LED-ljuslabb mäter vi alla våra armaturer. Resultaten ligger sedan till grund för ljusfiler och tekniska specifikationer. 14


I ljuslabbet testas armaturen När vi ska ta fram nya produkter är det flera saker vi måste ta hänsyn till, som utseende, effektivitet och prestanda. De utmaningar vi ställs inför har ofta mer än en lösning. I vårt ljuslabb testar vi oss fram för att uppnå det bästa resultatet. Här finns utrymme för att experimentera och testa att våra armaturer uppfyller de krav och standarder som finns. Vi känner oss helt trygga med att det vi producerar håller måttet. Ljuslabbet ger oss även underlag för beräkning av ljusfiler.

15


LE light emitting diode

16


ED Lysdioden som förändrade allt

Lysdioder – LED – är den i särklass största förändringen inom belysningsbranschen i modern tid. Fördelarna jämfört med konventionell belysningsteknik är många. De har en hög energieffektivitet och lång livslängd. Ljuskällan är liten men också tålig och relativt enkel att styra. Den avger mycket ljus och har en hög färgmättnad. Lysdioder är dessutom den enda ljuskällan som har en linjär kurva när det gäller förhållandet mellan effekt och ljusflöde vid reglering. Nu finns möjligheten att bestycka din nytillverkade Noralarmatur med energieffektiv LED. Med samma optik kan du dessutom enkelt byta ut din gamla, konventionella optik, i befintliga armaturer, till modern LED. Genom att byta ut gammal teknik får man en armatur som är billigare i drift och dessutom kräver betydligt mindre underhåll.

När det gäller vår egenutvecklade kylkropp är produktutvecklingens perfektion allt annat än en slump. Konstruktionen är utvecklad för att i mesta möjliga mån efterlikna ljusbilden i våra reflektorer för konventionella ljuskällor. Samtidigt eftersträvar vi en god mekanisk avbländning. Kylkroppen är även en reflektorlösning för hela LED-modulen, vilket hjälper till att uppnå en så effektiv lösning som möjligt. Eftersom vi inte har någon naturlig skorstenseffekt, då armaturerna är täta för att uppnå önskad IP klassning, krävs en genomtänkt konstruktion av kylkroppen för att leda bort värmen från LED-modulen och driftdonet. Arbetet med att ta fram ny utbytesoptik pågår hela tiden. Du kan läsa mer om det på vår hemsida.

17


Energiförbrukning/år i kwh.

LED-belysning

Konventionell belysning

0

50000

100000h

Jämförelsen baserad på HQL 125W till asymmetrisk linsreflektor LED – spot x2/x3, 4000K, inklusive ett underhållsintervall.

LED-insatser för Norals armaturer Produktegenskaper • Ersätter natrium-, kvicksilver- och metallhalogenlampor. • Låga underhållskostnader. • Lång livslängd. • Asymmetrisk optik −5 -20°. • God mekanisk avbländning. miljöfaktorer • Minskat utsläpp av CO2 (koldioxid). • Fri från kvicksilver. • Ingen UV-strålning. Direktljus • Flimmerfri. • Direktljus. • Dimbar. • Konstant ljusflöde (CLO) mot förfrågan.

18

tillämpningsområden • Innerstadsgata/citygata. • Anslutande gata. • Korsning. • Cykel- och gångväg. • Parkområde. • Bostadsområden och närliggande gator. • Gågata och butiksområde. KOSTNADSFAKTORER • Upp till 80 procent energibesparing. • Livslängd 50 000 timmar. • Fem års garanti.


Några av våra LED-varianter Nu kan du välja LED till våra nytillverkade park- och gatuarmaturer. Du kan även uppdatera dina befintliga Noral-armaturer med utbytbara optikenheter som är utrustade med den senaste LED-tekniken. Sortimentet växer hela tiden och nyheter presenteras löpande på vår hemsida, noral.se.

Symmetrisk/asymmetrisk linsreflektor LED spot x2/x3.

Lido symmetrisk reflektor LED.

Asymmetrisk linjär reflektor LED.

Pollare LED.

Symmetrisk reflektor top/ring LED.

Pollare LED.

19


Stolpar

B

D

Q

A

C

F

Royal förhöjd

Royal

Park & Gata – modern

O.Disk

Horizon IV

Lido IV-V

Atrium III-IV

Cato

Nova IV

Ultimo IV

Primo IV

Park & Gata – traditionell

20

Promenade

Tuba

TubaTrieste

Oslo

Boulevard

Tenerife

Park Grande

Park Crown

Ambassador

Consul

Avenue


Pollare

U.Bik 110

Horizon III

Lido III

Maxime

Dilmun

Tellus

Accentbelysning

Focus 1800

Focus 1900

Focus 2000

U.Bik 20.1.1

U.Bik 40.2.1

U.Bik 40.2.2

U.Bik 60.2.1

U.Bik 60.2.2

U.Bik 20.2.2

Väggbelysning

Vision H100

Vision H200

Vision H300

Vision H400

Noir

Shield

Quartz sign

Quartz small

Quartz large

Porto

Newport

Othello

Marbella

Malaga

Rondo 180

Brick 240

21


Hitta rätt bland våra symboler För att göra det lite enklare för dig som kund har vi skapat ett antal symboler som beskriver funktionen i våra armaturer. Med hjälp av dem kan du snabbt få en bild över de olika modellerna. Här bredvid har vi samlat dem alla tillsammans med en kort beskrivning.

22


Säkerhet MONTERING driftdon SENSOR Optik lJUSKÄLLA

Slagsäker

Tiltbar optik −5 - 20°

Klass I

Kapslingsklass optik

Klass II

Ljusdistribution

Kapslingsklass

Symmetrisk

Stolpanslutning

Asymmetrisk

Montering lina

Högtrycksnatrium tub*

Montering vägg

Högtrycksnatrium elliptisk*

Montering tak

Metallhalogen tub/G12

Montering infälld

Metallhalogen elliptisk

Montering nedsänkt

Retrofit LED

Montering nedgrävd

Integrerad LED

Montering nedstick

Glödljusersättare

Montering spjut

GU10 halogen

Montering fotplatta

Kompaktljuskälla

Magnetisk

Kompaktljuskälla

Elektronisk

Kompaktljuskälla

Dimbar

Kompaktljuskälla

Inbyggd närvarosensor

Cosmopolis

*Passar även CDO.

23


24


C

Q

F

Royal förhöjd

Royal

Rätt stolpe ger belysningen en visuell helhet Stolpen är ett viktigt element som tillsammans med armaturen skapar en helhet. Den är minst lika viktig som armaturens design. Formspråket mellan armatur och stolpe bör harmoniera för att uppnå ett bra samspel. Vi har ett antal egenproducerade stolpmodeller, med olika former och höjder, som är framtagna för att passa tillsammans med våra armaturer. Samtliga är av samma höga kvalitet när det gäller ytbehandling, vilket garanterar att de står emot yttre slitage som väder och vind.

25

stolpar

A

D

Stolpar – modern/traditionell

B


Ytbehandling: Alla våra aluminiumstolpar är korrosionsskyddade på samma sätt som våra belysningsarmaturer. Höjdjustering av stolpe: Stolparna B, D och Q kan justeras i höjd. De har en säker och dubbelverkande låsning. Modell: O Ø76, 4,25m B1 Ø76, 4,6-4, 85m FP B1 Ø76, 4,6-4, 85m NS500 B2 Ø76, 4,5-5, 5m FP B2 Ø76, 4,6-5, 5m NS500 D1 Ø76, 3,4m FP D1 Ø76, 3,4m NS500 D2 Ø76, 3,9m FP

Artikelnummer: 845100 815100 815110 815200 815210 825100 825110 825200

Modell: Artikelnummer: D2 Ø76, 3,9m NS500 825210 Q Ø50, FP I1, 3,2-3,7m 850100 Q Ø50, FP I2, 3,2-3,7m 850101 Q Ø50, NS500 I1, 3,2-3,7m 850110 Q Ø50, NS500 I2, 3,2-3,7m 850111 Q Ø50, FP Nova IV 850102 Q Ø50, NS500 Nova IV 850112

Ø 60 Ø 76

3500 - 3000 - 4000 - 5000 - 6000

D13400 3400 - –D2D2 3900 D1 3900

Ø76 Ø75

3200-3700 3200-3700

Ø 108 Ø108

2500 2500 300 300 600 - 700 600-700

800 800

Ø108 Ø108

Ø 27

Stolpe O

Stolpe B

Stolpe D

Ø 290 Ø290

Ø325

CC 200

Ø25.5 Ø22,5 200 250

Ø25.5 Ø22,5

250 200

250

CC 200

Ø22,5

CC 200

500-800 500

500-1000

1400 1400

400 400

400 400

Ø108 Ø108

1200 1200

4600-4850––B2 B24600-5500 4600-5500 B1 B1 4600-4850

Ø 50 Ø50 Ø75 Ø76

2100/2750 2100/2750

1211.5 1211

4254 4254

Ø108 Ø108

200

Ø11,5

Ø 27 (4x)

Stolpe Q

Stolparna är egenproducerade, med undantag av konisk och rak stål (modern).

26


Stolpar – modern

Stolpe O: Aluminium, med fotplatta. Stolpe B: Aluminium, för nedstick i fundament eller med fotplatta. Lös sockel kan monteras. Stolpen kan höjdjusteras. Stolpe D: Aluminium, för nedstick i fundament eller med fotplatta. Lös sockel kan monteras. Stolpe Q: Aluminium, för nedstick i fundament eller med fotplatta. Stolpen kan höjdjusteras. Konisk: Stål/aluminium, för nedstick i fundament eller med fotplatta. Kan fås mot förfrågan. Rak stål: Kan fås mot förfrågan. Sockel I: Lös, delad sockel H:1000. Sockel II: Lös, hel sockel H: 630. Sockel III: Förhöjd sockel H: 500.

B

D

Q

I

II

III

27


22,5(3x) (4x) ØØ(4x) 11,5 Ø 22,5 ØØ(4x) 22,5 Ø11,5 (3x) 11,5 (3x)

Stolpe A1

1490

840

Ø 490 Ø 75

4000 Ø 108 Ø 108 Ø108

Stolpe A3x

Stolpe C

Stolpe F

460

Ø

370

320 Ø 290 370

370 370

370 370 370

11,5(3x) (3x) Ø 11,5 Ø (3x) 11,5 (3x) ØØ11,5 Ø11,5 (3x)

670

460

695

2000

3200 460 460

2000 3200 370

370

370 370 370

11,5 (3x) Ø 11,5 (3x) 11,5Ø(3x) (3x) ØØ11,5 Ø11,5 (3x)

670 460 460 460 695

2000 2000 3200 695

670 670 695 460

3200 460

2000 370 370

370 370

370 370

11,5(3x) (3x) ØØ 11,5 Ø (3x) 11,5 (3x) ØØ22,5 (4x) Ø22,5 (4x) Ø 11,5 11,5 (3x)

460 460 460 460 670

3200 2000 3200 670

2000 2000 460 460

670 670 670

670 695 695 670 460 460

2750

Ø 108

320 320 320 320 320 290 Ø290 Ø 290 Ø 290 ØØ290

320 320 320 320 320 Ø290 Ø 290 290Ø 290 ØØ290

320 320 320 400 320 320400 290 ØØ290 300 Ø Ø 290 300 Ø 290 290

Stolparna är egenproducerade, med undantag av konisk och rak stål (modern).

28

250

2900 - 3200 - 3900

840 250 840 1490250 Ø 490 960 1490250 840 310 250 250 840

1490 1490

Ø 108

Ø 75

3600-4700

4000 4000

4000

4000 3600-4700

3750-5500 4000

4000 3600-4700

12 120

Stolpe A2

2900 - 3200 - 3900 2900 - 3200 - 3900 2900 - 3200 - 3900

3430 3730 – 4430 2900 – - 3200 - 3900 1490

250 Ø 490

Ø 490 840

Ø 490

Ø490 Ø 490250 310

960

310 250 250 310

2000 2000

2750

670 695

460 460 370 370

370

370 370 370

11,5(3x) (3x) ØØ11,5 Ø 22,5 11,5 (3x) Ø 11,5 (3x) Ø Ø11,5 (3x) Ø(4x) 11,5 (3x)

Ø 75Ø76 Ø 75 75 Ø 75 Ø

Ø 108Ø 108Ø 108

3500 3500

2000 3200

2000

2750 2000 670 460 460 670 460

460 670 670 460 670

2750 2750 670 670

12 370

370 370

370

460 460

460 670 670 460 460

2000

3500 2750

2750 3500 670 460 670 670

12

12

12

670

2000 2000 3500

3500

670 670 460 460

2750

3500

12

Ø 22,5 Ø 11,5 (3x) (4x)

Ø 540 Ø 11,5

Ø 75

Ø 75 Ø 75 Ø 75Ø76

Ø 75

Ø 108 Ø 108 Ø108

320 400 320 320 320 320 320 290 Ø290 ØØ290 Ø 290 Ø 300 Ø 290 290

400 400 400 320 320 320 Ø300 290 300 Ø290 300 Ø 290

Ø 75Ø 75

108 ØØ108 Ø 108Ø 108

Ø 108 Ø 108

Ø 108 Ø108

320400 300 Ø 290

3600-4700 3750-5500 4000-6500 4000-6500 3600-4700

Ø 108 Ø 108Ø 108 Ø108 Ø 108

Ø 540 Ø540 Ø 11,5 (6x) Ø 540 ØØ540 335

Royal Ø76/90 - förhöjd sockel

Ø 75 ØØ 7575 Ø 75 Ø76

Ø 75

3600-4700 3750-5500

3750-5500 3750-5500 4000

4000-6500 3750-5500

3750-5500 4000-6500

4000-6500

4000-6500 3600-4700 3600-4700

3750-5500 4000-6500

Ø 108 Ø 108Ø 108Ø 108

2900 - 3200 - 3900

2900 - 3200 - 3900

250

960 1490

310

75 75Ø76 Ø 75ØØ75 ØØ75

460 460 460 460 670 670 460

Ø 75 ØØ76 Ø7575Ø 75

Ø 75

Ø 108 Ø 108

CC 200

Ø(6x) 11,5 (6x)(4x) Ø11,5 (6x) Ø 540 Ø 335 11,5 Ø (6x) 11,5 Ø Ø 22,5

335(4x) Ø335 11,5 (6x) Ø 335 ØØØ22,5 335 ØØ540

Royal Ø76/90 - fast sockel

A3x förhöjd sockel

Ø 75 Ø 75

CC 200

Ø(4x) 22,5 (4x) Ø22,5 (4x) 335 Ø 22,5 Ø (4x) 22,5 Ø 11,5 (6x)

Ø 22,5 (4x)

Ø 335

310

CC 200 CC 200 CCCC 200 200

Marknivå

960 250 840 310 960 250 960

2900 - 3200 - 3900 2900 - 3200 - 3900 2900 - 3200 - 3900

Marknivå

370

Ø 22,5 (4x)

CC 200

250

Ø 490 960

960

310

CC 200

250

2900 - 3200 - 3900

2900 - 3200 - 3900

Modell: Artikelnummer: Royal 1 Ø76, 2,9m 855100 Royal 2 Ø90, 3,2m 855110 Royal 2 Ø90/75, I1/I3S 3,2m 855120 Royal 2 Ø90/75, I1 Stegpinne 3,2m 855121 Royal 2 Ø90/75, I1/I2, G6 3,2m 855122 Royal 2 Ø90/75, I1/I2, G1 3,2m 855123 Royal 2 Ø90/75, I3, G3/G6/3,2m 855124 Royal 3 Ø90, 3,9m 855210 Royal 3 Ø90/75, I1/I3S 3,9m 855220 Royal 3 Ø90/75, I1 Stegpinne 3,9m 855221 Royal 3 Ø90/75, I1/I2, G6 3,9m 855222 Royal 3 Ø90/75, I1/I2, G1 3,9m 855223 A1 Ø76, 3,6-4,7m 810100 A2 Ø76, 3,75-5,5m 810200 A3X Ø76, 4,0-6,5m 810310 C Ø76, 3,2m 820100 F Ø76, 4,0m 835100 Royal Ø76/90, förhöjd sockel 914011

2900 – –3200 3900 2900 -3200 3200–- –3900 2900 3900

Ytbehandling: Alla våra aluminiumstolpar är korrosionsskyddade på samma sätt som våra belysningsarmaturer.

Ø 11,5 (3x) Ø


Stolpar – traditionell

Stolpe A1: Aluminium, fast sockel. Stolpen kan höjdjusteras. Stolpe A2: Aluminium, fast sockel. Stolpen kan höjdjusteras. Stolpe A3x: Aluminium, fast sockel. Stolpen kan höjdjusteras. Stolpe C: Aluminium, fast sockel. Stolpe F: Aluminium, fast sockel. Royal Ø76/90: Aluminium, fast sockel. Royal Ø76/90: Aluminium, förhöjd sockel.

A

C

F

Royal - sockel

Royal

29


30

Storgatan, Boxholm.


Horizon IV

Lido IV-V

Atrium III-IV

Cato

Nova IV

Ultimo IV

Primo IV

Park & Gata – modern

O.Disk

modern

Spännande och nyskapande former Våra moderna armaturer bygger på världsledande och futuristisk design som passar i många olika miljöer, både offentliga och privata. Formgivningen är mycket genomtänkt vilket gör modellerna både lättskötta och servicevänliga. Ett brett färgprogram gör armaturerna anpassningsbara efter tycke och smak. På samma sätt som alla våra produkter är de marknadsledande när det gäller metoder för korrosion och ytbehandling. Tack vare det håller våra armaturer mycket länge i alla miljöer

31


32


O.Disk Design: Jean- Pierre Vitrac

33


34


O.Disk Design: Jean- Pierre Vitrac

35


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: O.Disk, 4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe O, Standard konisk, Standard stål m/60/76 mm topp.

O.Disk small*

207

1011

207 207

160

1011 1011

972

I1 110210

202

148

Ø810

330

330 330

Ø810 Ø810

160 160

F 110311

1995

I2 110220

*Hus- och trädgårdssortimentet.

36


O.Disk

Design: Jean- Pierre Vitrac

Symmetrisk

(m) 10

Typ

Symmetrisk topp-reflektor

Kapslingsklass

IP66/IP44*

Säkerhet

Klass II*

Ljuskälla/sockel MT

70W – G12

8 6 -90

90

4 2

100 -60

150W – G12

400

-30

60

C = 0˚– 180˚

140W – PGZ12

50 30 10

-4 -6 30

-8

0

90W – PGZ12

70

-2

300

CPO 60W – PGZ12

90

0

200

(cd/klm)

C = 90˚– 270˚

- 10 - 10 - 8 - 6 - 4 - 2

MT 70/150W.

0

2

4

6

8 10 (m)

Isolux LPH=4 meter.

Asymmetrisk

(m) 10 8

Typ

Asymmetrisk

Kapslingsklass

IP66/IP44*

Säkerhet

Klass II

100

Ljuskälla/sockel MT

70W – G12

200

6 -90

90

-60

150W – G12 -30

90W – PGZ12

C= 0º - 180º

140W – PGZ12

2

400 0 C= 90º - 270º

MT 70/150W.

50

-2

40 30 20

-4

10

0 60

300

CPO 60W – PGZ12

4

-6

30

-8 (cd/klm )

- 10 - 10 - 8 - 6 - 4 - 2

0

2

4

6

8 10 (m)

Isolux LPH=4 meter.

*IP66/optikens utrymme. IP44/driftdonets utrymme. LED endast som klass I. LED – se noral.se för information.

37


38


Horizon IV Design: Hallvard Jakobsen

39


40


Horizon IV Design: Hallvard Jakobsen

41


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Horizon IV, 5-8 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe B2, Standard konisk, Standard stål m/60/76 mm topp.

Horizon III

2005

1056

1200

1056

2005

2005

1200

2005

2005

370

226

2005

370

226

2005

2005

1050

1110

1056

1050

1200

1110

385 1200

1050 1056 1056

385 1200

1110

1050

1110

1050

1200

1050

I1 120210

1050

285

1050 I1 120211

370

226 226

2005 I2 120221

1050

1200

1110

1050 1056

1110

385 1200

1050

F 120311

370

952 226

975

370

2005 2005

42

1180 380 380

257 380

952

226

257

952

I2 120220

F 120310

975

975 975 975

952

380

1180

975

2005 380

1056

380

2005 2005

1200

1180

1180 1180

285

285

1050

285

1050


Horizon IV

Design: Hallvard Jakobsen

asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 150W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 100

-90

300

500

700 90

5

70W – E27 100W – E27

20 60 -60

60

150W – E27 CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12 140W – PGZ12

*IP66 och klass II mot förfrågan.

10

40

0

-5

-30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 100W.

-10 m

-5

0m

5

10m

Isolux LPH=8 meter.

LED – se noral.se för information.

43


44


Lido IV/V Design: Hallvard Jakobsen

45


46


Lido IV/V Design: Hallvard Jakobsen

47


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Lido IV, 3,5 - 4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe Q, Standard konisk (endast I1), Noral stolpe D1, Noral stolpe D2, Standard stål m/60/76 mm topp (endast I1). Rekommenderad stolphöjd: Lido V, 4 - 4,5 meter Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe Q, Standard konisk, Standard stål m/60/76 mm topp.

Lido III

LIDO IV Ø550 Ø550

1200 1198

750

610

740

615

610

610

625

605

LIDO IV LIDO V Ø550

I1 125210

LIDO VLido IV

I2 125220

605

1198

Ø705

605

Lido IV

625 610

740

750

610

615

610

610

Lido IV

A 125310 Lido V

48

I1 125211


Lido IV/V

Design: Hallvard Jakobsen

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

70W – E27

MT

35W – G12 70W – G12

ME

*Klass II mot förfrågan.

100W – E27

10 20

-90

60

100

140 90

7 10

5 25 37

0

-60

60 -5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

SE 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

49


50


Atrium III Design: Hallvard Jakobsen

51


Familjekoncept Stolpmodell: Atrium III, levereras alltid med stolpe M vid M1 och M2-utförande.

Atrium IV

870 870

Ø268 Ø268

Ø268 Ø268

293 293

293 293

293 293

550 550

Ø268 Ø268 395 F 131311

M1 131210

52

2707 2707

207 2707

M2 131220


Atrium III

Design: Hallvard Jakobsen

symmetrisk Väggmonterad Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE*

50W – E27 70W – E27

FSQ 18W – G24d-2 FSM 26W – GX24d-3 Glödljus

IAA

100W – E27

symmetrisk stolpmonterad Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel ST

50W – E27 70W – E27

FSQ 18W – G24d-2 FSM 26W – GX24d-3

*SE med intern tändare.

53


54


Atrium IV Design: Hallvard Jakobsen

55


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Atrium IV, 4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe D, Standard konisk, Standard stål m/60/76 mm topp.

Atrium III

705 705

Ø450 Ø450 495

Ø450 Ø450

1452 1452

Ø23 Ø238

873 873

Ø450 Ø450 Ø168

I2 130220

293

I1 130210

Ø265

56

F 130311


Atrium IV

Design: Hallvard Jakobsen

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP54*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 10

100W – E40 MT

70W – G12

100

-90

3 00

500

90

5

100W – G12 ME

70W – E27

0 -60

100W – E27 CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12 140W – PGZ12

*IP66 och klass II mot förfrågan.

110 70

60

-5 -30

45

25 12

30

6

0 C= 0º - 180º

C= 90º - 270º

(cd/klm )

ST 100W.

-10 m

-5

0m

5

10m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

57


58


Cato Design: Hallvard Jakobsen

59


60


Cato Design: Hallvard Jakobsen

61


Rekommenderad stolphöjd: Cato, 5-9 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe B2, Standard konisk, Standard stål m/60/76 mm topp.

575

660

900

1650

975

Ø508

Ø508 I2 135220

472

F 135311

400 400 136

711 711

Ø508

L enkel 135710 L dubbel 135711

Ø508 Ø508 I1 135210

62


Cato

Design: Hallvard Jakobsen

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40 150W – E40

ST

10

70W – E27 100W –E40

100

-90

300

500

700 90

5

6

150W – E40 MT

70W – G12 70W – E27 100W – E27 150W – E27

*IP66 mot förfrågan.

16

22

11

60

150W – G12 ME

33

0

-60

27

-5 -30

30 0

C= 0º - 180º

C= 90º - 270º

(cd/klm )

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

63


64


Nova IV Design: Hallvard Jakobsen

65


66


Nova IV Design: Hallvard Jakobsen

67


Rekommenderad stolphöjd: Nova IV 3,5- 4,5 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe Q, Standard konisk (endast I1), Standard stål m/60/76 mm topp (endast I1).

NOVA IV SYMM. I1

NOVA IV SYMM. I2

NOVA IV SYMM. I1

NOVA IV SYMM. I1

NOVA IV SYMM. I2

1160 685

685

NOVA IV SYMM. CATENARY DOUBLE

1160

NOVA IV SYMM.

700

NOVA IV F SYMM.

NOVA IV SYMM. CATENARY SINGLE

NOVA IV SYMM. I1

NOVA IV SYMM. I1

400

685

1160

700

185

585

400

700

F S 140311

SCALE 1:10

NOV4_003

SCALE 1:10

SCALE 1:10

SCALE 1:10

NOV4_003

SCALE 1:10

NOV4_003

NOVA IV ASYMM. I1

NOV4_003

SCALE 1:10

NOV4_003

SCALE 1:10

NOVA IV ASYMM. I2

NOVA IV ASYMM. I2

700 700

1160

685

685

1160

1160

NOVA IV ASYMM.

NOVA IV F ASYMM.

NOVA IV ASYMM. I1

NOVA IV ASYMM. I1

NOVA IV ASYMM. CATENARY DOUBLE

520

520

520

605

795 795

605 605

605

NOVA IV ASYMM. CATENARY SINGLE

605

NOV4_001

NOV4_003

SCALE 1:10

NOVA IV ASYMM. I1

NOVA IV ASYMM. I1

700

SCALE 1:5

NOV4_003

NOV4_003

SCALE 1:5

ASYMM. I1

NOV4_001

185

585

Ø420

700

685

185

400

I1 A 140210 NOV4_004

SCALE 1:10

SCALE 1:10

SCALE 1:5

68

SCALE 1:10

NOV4_004

295

L A dubbel 140711

NOV4_004 SCALE 1:5

NOV4_004

295

F A 140311

I2 A 140220 NOV4_004

295

590

305

590

795

220

220

220

585

605

NOV4_003

360

L S dubbel 140711 SCALE 1:5

NOV4_003

670

360

795

590

370

I1 SI2140210 S 140220

I1 S 140210

220

220

220

585

590

670

795

585

670

670

795

585

360

Ø420

670

670

585

670

585

NOV4_004

SCALE 1:10

NOV4_002

SCALE 1:10

SCALE 1:5

NOV4_002

NOV4_004

NOV4_004

SCALE 1:10

SCALE 1:10

NOV4_004

SCALE 1:10

NOV4_004


Nova IV

Design: Hallvard Jakobsen

10

symmetrisk

20

-90

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

70W – E27

60

100

140

90

5 1 9

0

-60

5 3

60 -5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

FSQ 26W – G24d-3

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

-10 m

FSQ 26W.

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

50W – E27 70W – E27

ST

70W – E27

MT

35W – E27 70W – E27

ME

70W – E27

10 100

-90

200

-60

300 90

60

5 83

0

55

14

33

-5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

SE 70W.

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

*IP66 mot förfrågan.

69


70


Ultimo IV Design: Hallvard Jakobsen

71


72


Ultimo IV Design: Hallvard Jakobsen

73


Rekommenderad stolphöjd: Ultimo IV, 5-9 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe B2, Standard konisk (endast I1), Standard stål m/60/76 mm topp, Standard stål m/5 grader vinklad arm m/48 ände. Tillbehör: Ljusring för ljusutsläpp till vissa varianter, är dock inte möjligt med LED.

ULTIMO IV

880

525

880

1030

G3/F-350

2225

G3/F-350

1085

1085

Ø600 Ø600

Ø600 Ø600

G3/F 145310 600

600

204 204

573 573

Ø600

Ø600 Ø600 I1/G3/F 145210

74

I2/G3/F 145225

L dubbel 145711

967

Ø600 Ø600

967

Ø600

967

967 880

Ø600

Ø600

1105

1105

525

2230 2225

880 880

1065

1105

1085 1085

1065

I 2 G3/F-350

880

I1

1105

1030

I 2 G3/F-350

2230 1030

880

1030

880

ULTIMO IV

I1


Ultimo IV

Design: Hallvard Jakobsen

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP54*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 100 200 300 400 500 600 90

-90

5

70W – E27 100W – E27

0

-60

CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12 140W – PGZ12

*IP66 och klass II mot förfrågan.

110 70

60

150W – E27

-5 -30

45

25 12

30

6

0 C= 0º - 180º

C= 90º - 270º

(cd/klm )

ST 150W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=8 meter.

LED – se noral.se för information.

75


76


Primo IV Design: Hallvard Jakobsen

77


78


Primo IV Design: Hallvard Jakobsen

79


Rekommenderad stolphöjd: Primo IV, 5 - 6 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral konisk (endast I1), Noral stolpe B2, Standard stål m/60/76 mm topp, Standard stål m/5 gr vinklad arm m/48mm ände. Tillbehör: Ljusring för ljusutsläpp till vissa varianter, är dock inte möjligt med LED.

990 990 990

2080 2080

940 940

940 940 940

1105 1105 1105

940

0

Ø450 Ø450 Ø450

Ø450

Ø450 Ø450

I2/G3/F 150225

I1/G3/F 150215

990

1010 1010 400

185

Ø450 Ø450

G3/F 150311

80

415

220

940

220

1105

220

415

415

970 970

940 940

400

Ø450

Ø450

L enkel 150712


Primo IV

Design: Hallvard Jakobsen

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP54*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

10

70W – E27 100W – E40

100

-90

300

500

700 90

5

150W – E40 MT

70W – G12

20 60 -60

60

150W – G12 ME

70W – E27 100W – E27 150W – E27

*IP66 och klass II mot förfrågan.

10

40

0

-5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 100W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

81


82


Tuba

TubaTrieste

Oslo

Avenue

Tenerife

Park Grande

Park Crown

Ambassador

Consul

Boulevard

Park & Gata – traditionell

Promenade

traditionell

Eleganta modeller i traditionell stil Traditionella armaturer är estetiskt tilltalande med sina fina detaljer och passar utmärkt bland lite äldre byggnader. Sitt ursprung har de i 1800-talets gaslyktor. Flera av dem ingår i ett familjekoncept med olika storlekar och konfigurationer. Detta gör det möjligt att ljussätta både mindre och större ytor med anpassade modeller inom samma familj. Armaturerna är slagtåliga och passar väl in i miljöer med högt ställda krav. Ytbehandlingen är unik och garanterar bra hållbarhet mot slitage och korrosion.

83


84


Promenade Design: Hans- Gabriel Finne

85


86


Promenade Design: Hans- Gabriel Finne

87


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Promenade, 4 - 5,5 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A1, Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe B2, Noral stolpe Royal, Noral stolpe Royal m/förhöjningssockel.

Tuba

Tuba Trieste

Trumpet*

360

1850 1850

895

498

895 895

1196

1220 1220 457

457 457

570

570

1220

1130

1130

650

1880 1270 1980

970 970

905

G6 F I2

895 895

940 905

Ø550

G3 G9FFI2I1

G6 F I1

G3 F I1

457

970

G3 F I3S I1/G6/F 210217

G6 F I3S

I2/G3/F 210225

I2/G6/F 210227

1770 1770

1670 1670

360

498

896

885 885

1220 1220

I1/G3/F 210215

I3S/G3/F 210235

G9 F 1200 185 185

960 960 G3/F 210315

885 360

360 360

885 885

1220 1220

1000 1000

900 900

400 645 235

G6 F

645 235 645 235

G3 F

I3S/G6/F 210237

L enkel 210710 G6/F 210317

L dubbel 210711

*Hus- och trädgårdssortimentet.

88


Promenade

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

100W – E40 150W – E40 MT

10

70W – E27

8

60

100

140 180

14

5

90

26 38

70W – G12

0

-60

150W – G12 ME

20

-90

60 -5

70W – E27

-30

30 0 (cd/klm )

100W – E27 150W – E27

-10 m

ST 70W.

-5

0m

10 m

5

Isolux LPH=6 meter.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 70W – E27 100W – E27 150W – E27

200

-90

-60

800 90

5

8

15 44

30

60 -5 -30

90W – PGZ12

C = 0˚– 180°

*IP66 och klass II mot förfrågan.

600

0

CPO 60W – PGZ12 140W – PGZ12

400

30 0 C = 90°– 270°

(cd/klm)

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

89


90


Tuba Design: Hans- Gabriel Finne

91


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Tuba, 3,5 - 4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2.

Tuba Trieste

Promenade

Trumpet*

G6 FI2

G3 FI2

G3 FI1

1580 1580

920 920

1750 1750

Ø450 Ø450

830 830

1060 1060

1055 1055

457 457

705 705

I1/G6/F 215217 I2/G3/F 215225 G3 FI3S

I1/G3/F 215215

G6 FI3SI2/G6/F 215227 1570 1570

820 820

1060 1060

1410 1410

I3S/G3/F 215235

I3S/G6/F 215237

G6 F

G3 F

845 845

760 760

TUBA CATENARY SINGLE

TUBA CATENARY DOUBLE

400

185

G6/F 215317

L enkel 215710

SCALE 1:5

235

235

TUBA_001

585

235 585

G3/F 215315

585

360 360

1060 1060

820 820

400

SCALE 1:5

*Hus- och trädgårdssortimentet.

92

TUBA_001


Tuba

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk

10

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

8 20

-90

140 180

14

5

90

26 38

0 -60

60 -5

100W – E40 ST

60 100

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E27

-10 m

SE 70W.

-5

0m

10 m

5

Isolux LPH=6 meter.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27 100W – E27

CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12

* IP66 och Klass II mot förfrågan.

10

200

-90

400

600

800 90

5

0 -60

8

15 44

30

60 -5 -30

C = 0˚– 180°

30 0 C = 90°– 270°

(cd/klm)

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

93


94


Tuba Trieste Design: Hans- Gabriel Finne

95


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Tuba Trieste, 3,5 - 4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2.

Tuba

Promenade

Trumpet*

TUBA TRIESTE I1 POST F

920 920

450 450

I1 216210

Ø75

96

4100

*Hus- och trädgårdssortimentet.


Tuba Trieste

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk

10

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

8 20

-90

140 180

90

14

5

26 38

0 -60

60 -5

100W – E40 ST

60 100

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

-10 m

SE 70W.

-5

0m

10 m

5

Isolux LPH=6 meter.

Asymmetrisk

10

Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel ST

70W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27 100W – E27

*IP66 och klass II mot förfrågan.

200

-90

400

600

800 90

5

4 62 12

0 -60

21 11

7

60 -5 -30

C = 0˚– 180°

30 0 C = 90°– 270°

(cd/klm)

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=6 meter.

LED – se noral.se för information.

97


98


Oslo Design: Hans- Gabriel Finne

99


Rekommenderad stolphöjd: Oslo, 4-5,5meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2, Noral stolpe Royal, Noral stolpe Royal m/förhöjningssockel.

G6 A

G1 A

1660

1420 1420

1777

1660

1777

1420

OSLO

Ø480 Ø480

360 860

G1/A 220312

G6 A

G1 A

1420

1420 1420

430

506

457

374.8

457

840 840 374,8

996

996

506 506

845

360 360

506

862

I2/G1/A 220222

860 860 G6/A 220316

360

I2/G6/A 220226

100

427

840 I1 220210


Oslo

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

-60

100W – E40 ST

60 80 100 120 90

60

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

SE 70W.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 100 200 300 400 500 90

-90

5

70W – E27 100W – E27

40 -60

-5

CPO 60W – PGZ12

-30

90W – PGZ12

C = 0˚– 180˚

*IP66 och klass II mot förfrågan.

24 8

60

150W – E27

140W – PGZ12

31

0

30 0 C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

101


102


Boulevard Design: Hans- Gabriel Finne

103


104


Boulevard Design: Hans- Gabriel Finne

105


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Boulevard, 4-5,5 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe B2.

Tenerife

Avenue

Classic*

Torino*

BOULEVARD

840 840

840

430 430

381 381 381

430

809

930 930

1654 1766

1654 1654 930 1654

457 457

1766 1766

1654

840

1766

457 457

457

930 930

809 809 809

809

470 1766 470

1654

506457

470

BOULEVARD BOULEVARD

457 381 457 457 457

ARD

840

856 856

506 506

430 430

381

457

360 360

930

498 498

1654

498

856 I2/G1/A 225226 360

506

I2/G6/F 225227

430

I1/G6/F 225217

381

I1 225210

457

457

930

G1/A 225312

G6/F 225317

*Hus- och trädgårdssortimentet.

498

856 360

106

856 856


Boulevard

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

60 80 100 120 90

-60

100W – E40 ST

20 40

-90

70W – E27

60

-30

30 0 (cd/klm )

100W – E40 150W – E40

SE 70W.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 70W – E27 100W – E27

200

-90

400

5 104 70

35 17

60 -5

CPO 60W – PGZ12

-30

90W – PGZ12

C = 0˚– 180˚

*IP66 och klass II mot förfrågan.

800 90

0 -60

150W – E27

140W – PGZ12

600

30 0 C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

SE 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

107


108


Avenue Design: Hans- Gabriel Finne

109


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Avenue, 3,5-4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2.

Boulevard

Tenerife

Classic*

Torino*

405

571 457 645

571

385

I2/G6/A 230226

G1

821 821

G6

645

436 436

804

804 804 804 804

G1 F

821 821

506 506

506

804

G1 A

506 506

506

436 645 645

1570

571

385

G1 A G6/A 230316

1580 G1/A 230312

G1 F G6AF I2 G6 G6 F I2 G6/F G6 F I2 230317 G6 A G6 F I2

360

G6 F I3 S

G6 F I2 821

G6 F

821

G G6 F I1 G6 F I1

G6 F I3 S G6 F I3 S

G1 F I2

G1 A I2

*Hus- och trädgårdssortimentet.

498

G6 F I1

360

G1 F I2

G6 F I2

360

G6 A I2

821F I2 G1 G6 A I2 I3S/G6/F 230237 G1 F I2 G1/F 230313 821 I1 G6 A I2

I1

498

G6 F I1

I3S/G6/A 230236 G1 A I2

360

G1 A I2

G6 F I1

360 360

I2/G1/F

110

457

I2/G6/F 230227

360 360

1570 1570

571 571

1580

G1 A I2

457

804

506

I2/G1/A 230222

1580

I1

G1 A

498 498

I1/G6/F 230217

1570

G6 F I2

1570

1580

385 506

457

1570

1570 1570

G6 F I2

895

1570

804

I1 230210

580

457 457 571

380

1695 1580

457

380

385 385

895

895

436

693 385

1580

380

1580 457

1695 1695

1695 1580 1695

1570 1695

457

457

1580

1695

457 457

457

895

693 693

1695

1570

1580 1580

895 895

380

405 405

1695

1570

1695 693

1580 405

G6 F


Avenue

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

-60

100W – E40 ST

60 80 100 120 90

60

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

SE 70W.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27 100W – E27

CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12

*IP66 och klass II mot förfrågan.

10 100 200 300 400 500 90

-90

5 40

31

0

-60

24 8

60 -5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

111


112


Tenerife Design: Hans- Gabriel Finne

113


114


Tenerife Design: Hans- Gabriel Finne

115


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Tenerife, 3,5-4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1,Noral stolpe D2.

Classic*

Torino*

860 860

860 860

1710 1710 1710 1710

1005

1005

1005 1005

1005 1005 1005 1005

I2/G6/A 235226

G1 A I2 G1 A I2 G1 A I2

I2/G6/F 235227

1530 1530 G6 A I2

G6 A I2 G6 A I2

G6 F I2 G6 F I2 G6 F I2

1530 1530

845 845

860 860

1200 1200

830 830

I3S/G6/A 235236

830 830

830 830

G6 A I3S

G6 F I3S

360 360

1060 1060

506 506

810 810

506 506

1060 1060

810 810

I3S/G6/F 235237

845 845

I1/G6/F 235217

360 360

628

I2/G1/A 235222 I1 235210

Avenue

1710 1710 1710 1710

1590 1590 1590 1590

413

Boulevard

810 G1/A 235312

G1/F 235313

G6/A 235316

G6/F 235317

*Hus- och trädgårdssortimentet.

116

G1 A

G1 F

G6 A

G6 F


Tenerife

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

-60

100W – E40 ST

60 80 100 120 90

60

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

SE 70W.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27 100W – E27

CPO 60W – PGZ12 90W – PGZ12

*IP66 och klass II mot förfrågan.

10 100 200 300 400 500 90

-90

5 40

31

0

-60

24 8

60 -5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

117


118


Park Grande Design: Hans- Gabriel Finne

119


120


Park Grande Design: Hans- Gabriel Finne

121


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Park Grande, 4-5,5 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A1, Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe B2, Noral stolpe Royal, Noral stolpe Royal m/förhöjningssockel.

Park*

Prince*

Princess*

1815 1815

506 506

1190

1200

1475 1475

1420 1420

1200 1200 1200

1175 1175

1175

457 457 457

1940

925 925

G6 G6F FI1I1

G1 A I2

1815

G6 F I2 945 945

1475

1940 1940

1200 1200

506

1420

G1 G1/AA 240312

I2/G1/A 240222

360 360

I1I1

I1/G6/F 240217

1190 1190

I1 240210

925

G1 A

I2/G6/F 240227

G1 A I2 122

G6 F

G6/F 240317

*Hus- och trädgårdssortimentet.

G6 F I2

360

1010 1010 1010

1175

Park Crown


Park Grande

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40 150W – E40

ST

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

150W – G12 ME

10

70W – G12 70W – E27 100W – E27

200

-90

400

5 104 70

35 17

60 -5

CPO 60W – PGZ12

-30

90W – PGZ12

C = 0˚– 180˚

*IP66 och klass II mot förfrågan.

800 90

0 -60

150W – E27

140W – PGZ12

600

30 0 C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 100W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

123


124


Park Crown Design: Hans- Gabriel Finne

125


126


Park Crown Design: Hans- Gabriel Finne

127


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Park Crown, 3,5-4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2, Noral stolpe Royal.

I1

Princess*

1750 17501750 1750

920

920

920

1150

1150

1150

1150

930

457

Prince*

1750 17501750

G6 F I1

I2/G6/A 245226

I2/G1/A 245222

A 12 G1 AG112G1 A 12

920 920

930 930

1570

I3S/G6/F 245237

850 G6 F I3S

850

360 360

920 920

885 885

506 506

830 830

506 506

1205

G6 A I3S

830 830

G1 A

G6 FG6 12G6 F 12F 12

A 12 G6 AG612G6 A 12

I3S/G6/A 245236

G1/A 245312

I2/G6/F 245227

360 360

I1/G6/F 245217

G6 F I1

1570 1570

128

Park*

1205

I1 245210

I1

1625 1625 16251625

920

1150 930 930

457 457

775

775 905

905

920 920

450

1150

450

Park Grande

G1/F 245313

G1 F

G6/A 245316

G6/F 245317

G6 F G6 A och trädgårdssortimentet. *Hus-


Park Crown

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

-60

60

100W – E40 ST

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

60 80 100 120 90

ST 100W.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27

MT

70W – G12

10 100 200 300 400 500 90

-90

5

150W – G12 ME

70W – E27

40 -60

-5

CPO 60W – PGZ12

-30

90W – PGZ12

C = 0˚– 180˚

*IP66 och klass II mot förfrågan.

24 8

60

100W – E27

140W – PGZ12

31

0

30 0 C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 100W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

129


130


Ambassador Design: Hans- Gabriel Finne

131


132


Ambassador Design: Hans- Gabriel Finne

133


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Ambassador, 4-5,5 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A1, Noral stolpe A2, Noral stolpe A3x, Noral stolpe B2.

535

1375

990

1305 1305

1370 1370

1370

457 457

1835 1835

990

G1 A I2

I2/G6/F 250227

1145

I2/G1/A 250222

4 - 65M

4 - 5M

1375

Senator*

825

825

I1/G6/F 250217

1145

990

1370 4 - 65M

I1 250210

Regent*

465

1715 17151715

535

Cardinal*

990

960 960

465

1715

Consul

G6 F I2

506 506

306 306

1305 1305

1420

890 890

870 870 G1/A 250312

G1 A 134

G6/F 250317

G6 F

*Hus- och trädgårdssortimentet.


Ambassador

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk

10

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

5

34

0

-60

23

12

6

60 -5

100W – E40 ST

60 80 100 120 90

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

-10 m

SE 70W.

-5

0m

10 m

Isolux LPH=4 meter.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40 150W – E40

ST

100W – E40 150W – E40 MT

10

70W – E27

100W – G12

200

-90

400

70W – E27 100W – E27 150W – E27

*IP66 och klass II mot förfrågan.

800 90

5 104 70

0 -60

35 17

60

150W – G12 ME

600

-5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

ST 70W.

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

135


136


Consul Design: Hans- Gabriel Finne

137


138


Consul Design: Hans- Gabriel Finne

139


Familjekoncept Rekommenderad stolphöjd: Consul, 3,5-4 meter. Lämpliga stolpmodeller: Noral stolpe A2, Noral stolpe A3, Noral stolpe F, Noral stolpe D1, Noral stolpe D2.

Regent*

Senator*

1735 1735 1735 1735 1140 1140 1140 1140

1205 1205 1205 1205

I2/G6/A 255226

I2/G1/A 255222

I2/G6/F 255227

1555 1555

436

CONSUL

I1/G6/F 255217

I3S/G6/A 255236

I3S/G6/F 255237

G6 A I3S

820 820 G6 F I1

G6 F I3S 840

840

820 820 G1/F 255313

G1/A 255312

1140

1260 360

381 381

506 506

506 506

I1

1140 1140

1100 1100

1140 1140

960

G6 F I1

G1 A I2 G1G1 A I2 A I2

830

I1

1560 1560

G6 F I2 G6G6 F I2 F I2

G6 A I2 G6G6 A I2 A I2

910 910

555 555

436

360

830

555

1205 1205 1205 1205

830 960

910

I1 255210

CONSUL

Cardinal*

1735 1735 1735 1735

1610 1610 1610 1610

436 436

1140

436

Ambassador

G6/A 255316

G6/F 255317

*Hus- och trädgårdssortimentet.

140


Consul

Design: Hans- Gabriel Finne

symmetrisk

10

Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

20 40

-90

5

34

0 -60

23

12

6

60 -5

100W – E40 ST

60 80 100 120 90

-30

30 0 (cd/klm )

70W – E27 100W – E40

-10 m

SE 70W.

-5

0m

10 m

Isolux LPH=4 meter.

Asymmetrisk Typ

Asymmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP55*

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

70W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27

10 50

-90

100 150 200 250 90

10

0

-60

34

14 7

27 20

60 -5 -30

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

100W – E27

*IP66 och klass II mot förfrågan.

5

-10 m

-5

0m

5

10 m

Isolux LPH=4 meter.

LED – se noral.se för information.

141


142


Horizon III

Lido III

Maxime

Dilmun

Tellus

Pollare

U.Bik 110

Pollare ger bra ljus och fin stämning pollare

Pollare är den perfekta lösningen för parker, trädgårdar eller entréer där man vill ha ett bra och funktionellt ljus, samtidigt som man vill forma omgivningen och skapa effekter. Vårt sortiment av pollare är en unik blandning av både traditionella och lite modernare modeller. De passar lika bra för offentliga som för privata miljöer. Konstruktionerna är slagtåliga och har samma unika ytbehandling som alla Norals produkter.

143


144


U.Bik 110 Design: Jean-Pierre Vitrac

145


Familjekoncept Tillbehör : Ingjutningsfäste ingår. Spridningsvinkel: 30° eller spot 10°. Övrigt: Avsäkrad med finsäkring i armaturfot. Lamphuvud ställbart från −45° till +135°.

U.Bik 110 315100

450 450

1100 1100

2000

U.Bik 20, 40, 60

U.Bik 110 315200

Ø269 Ø269

146

Ø269 Ø269

Ø269


U.Bik 110

Design: Jean-Pierre Vitrac

spot 10° Typ

Spot 10°

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT

35W – G12 70W – G12

Narrow flood 30° Typ

Narrow flood 30°

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT

35W – G12 70W – G12

FSM 26W – GX24d-3

LED – se noral.se för information.

147


148


Horizon III Design: Hallvard Jakobsen

149


Familjekoncept Horizon III: Avsäkrad med finsäkring. Dekorativ pollare i modern design för offentlig miljö. Tillbehör: Betongfundament med ingjutna gänghylsor för montage med fotplatta. Ingjutningsfäste ingår vid fotplatta. Nedstick förankras direkt i marken. Modellen finns även med stolplucka.

Horizon IV

305 305

285 285

Ø14.5 Ø14,5

Horizon III 320130

288 288

160 160.0

350 350

160.0 160 285 285

350 1000 1000 2000 3000

1000

1000 2000

500

500

Horizon III FP 320110

150

Horizon III NS 320211


Horizon III

Design: Hallvard Jakobsen

ENKELT LJUSUTSLÄPP Typ

Enkelt ljusutsläpp

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

50W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27

DUBBELT LJUSUTSLÄPP Typ

Dubbelt ljusutsläpp

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

50W – E27

MT

70W – G12

ME

70W – E27

LED – se noral.se för information. Endast enkelt ljusutsläpp.

151


152


Lido III Design: Hallvard Jakobsen

153


Familjekoncept Tillbehör: För nersticksmodell används betongfundament Ø108. För fotplatta används betongfundament med ingjutna gänghylsor för montage med fotplatta. Ingjutningsfäste ingår vid fotplatta. Modell Ø108 kan fås med stolplucka. Övrigt: Avsäkrad med finsäkring.

Lido IV

1250 1250

Ø350 Ø350

Ø108 Ø108 Ø140 Ø140

Lido III 325100

SCALE 1:10

154

500 500

Ø210 Ø210 Lido III 325200

Lido V


Lido III

Design: Hallvard Jakobsen

armaturhus Typ

Lykthus

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel ST

50W – E27

SE

70W – E27

MT

70W – G12

FSQ 26W – G24d-3 ME

70W – E27

20

40

60

-90

90

4 -60

60

-30

3

3 5 7,5

2

30 0

C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

(cd/klm )

10 15

20

1 0 1m

2

3

4

5m

LED – se noral.se för information.

155


156


Maxime Design: Hallvard Jakobsen

157


Tillbehör: Nersticksmodell förankras direkt i marken. För fotplatta används betongfundament med ingjutna gänghylsor för montage med fotplatta. Ingjutningsfäste ingår vid fotplatta. Övrigt: Avsäkrad med finsäkring.

1200 1200

Ø140 Ø140

Ø215 Ø215

Ø140 Ø140

435 435

Ø215 Ø215

1200 1200

Ø215 Ø215

Ø140 Ø140 Ø210 Ø210 Maxime 340100

Maxime 340200 500 500

Maxime R 340300

158


20

40

60

-90

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE IAA

70W – E27 100W – E27

Maxime

Design: Hallvard Jakobsen

symmetrisk

90

4 -60

60

3

2,5 3

-30

5

2

30

7,5

0 C = 0˚– 180˚

C = 90˚– 270˚

20

(cd/klm )

10

1 0 1m

2

3

4

5m

LED – se noral.se för information.

159


160


Dilmun Design: Hallvard Jakobsen

161


Tillbehör: Nersticksmodell förankras direkt i marken. För fotplatta används betongfundament med ingjutna gänghylsor för montage med fotplatta. Ingjutningsfäste ingår vid fotplatta. Övrigt: Avsäkrad med finsäkring.

Ø300 Ø300

1200 1200

1200 1200

Ø300 Ø300

Ø140 Ø140

Ø140 Ø140

500 500

Ø210 Ø210 Dilmun 330100

162

SCALE 1:10

SCALE 1:10

Dilmun 330200

DILM_002


20

Typ

Symmetrisk reflektor

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

IAA

100W – E27

40

Dilmun

Design: Hallvard Jakobsen

symmetrisk

60

-90

90

4

-60

60

3 3

2 -30

C = 90˚– 270˚

10

20

0 C = 0˚– 180˚

2,5

7,5 5

30

1 (cd/klm )

0 1m

2

3

4

5m

LED – se noral.se för information.

163


164


Tellus Design: Anders Holmedal

165


1000 1000

Tillbehör: Adapter krävs för montering med betongfundament Ø108. Ingjutningsfäste ingår. Övrigt: Avsäkrad med finsäkring.

Tellus 345410

Ø125

166


Tellus

Design: Anders Holmedal

symmetrisk Kapslingsklass

IP65

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

*LED- data – se noral.se.

167


168


Focus 1900

Focus 2000

U.Bik 20.1.1

U.Bik 40.2.1

U.Bik 40.2.2

U.Bik 60.2.1

U.Bik 60.2.2

U.Bik 20.2.2

Accentbelysning

Focus 1800

Förstärk intrycket med accentbelysning

accent

Med ljus har du stora möjligheter att skapa både dramatiska och stämningsfulla effekter, samtidigt som du vill ha en funktionell ljusmiljö. Med våra eleganta accentbelysningar är det lätt att lyfta fram såväl offentliga som privata miljöer lite extra. Idag använder vi ljus till så mycket mer än att bara lysa upp en mörk yta, vi vet också att det har en positiv inverkan som får oss att må bra.

169


170


171


172


173


Familjekoncept Focus 1800: Markstrålkastare för privat och professionell användning. Armaturen är mycket stryktålig och klarar att köras över med bil. Modellen är byggd efter samma princip som de större markarmaturerna Focus 1900 och Focus 2000. Avsäkrad med finsäkring. Tillbehör: Externt skyddsgaller samt kopplingsbox IP67 med 2xPG16 (IP68) för överkoppling. Spridningsvinkel: Focus 1800 – 12V, 10°, 24, 38°, 60°. Focus 1800 – 230/240V, 25°, 50°.

24°

25°

50°

38°

Focus 2000

60°

FOCUS 1800

FOCUS 1900

Ø171 Ø171

Ø232

351

220 220

10°

Focus 1900

Focus 1800 420500

174


Focus 1800

Design: Noral

focus 1800 Typ Kapslingsklass

IP67

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass II HAGS 230V

GZ10/GU10

focus 1800, intern transformator Typ Kapslingsklass

IP67

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass II HAGS 12V

GU5,3

LED – se noral.se för information.

175


Familjekoncept Focus 1900/1900 T: Modellen Focus 1900 T är speciellt konstruerad för att få så låg yttertemperatur på glaset som möjligt. Detta är extra viktigt i miljöer där armaturen är åtkomlig för barn. Avsäkrad med finsäkring. Tillbehör: Internt bländskydd för 10° och 30° optik. Externt skyddsgaller samt kopplingsbox IP67. Snabbkoppling IP68 på kabel är standard.

Focus 1800

Focus 2000

Spridningsvinkel: Focus 1900 – 10°, 30°, 60°, 180°. Focus 1900T – 10°, 30°.

60°

180°

10°

30°

FOCUS 1800

FOCUS 1900

FOCUS 2000

Ø171

Ø232 Ø232

Ø301

FOCUS 1900 TOUCH VERSION

Focus 1900 421500

176

491 490.5

455

351 351

220

Ø298 Ø298.0

Focus 1900 T 419500


Focus 1900/1900T

Design: Noral

sp 10°/MT 70W=100% – MT 35W=50% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

9

1,6

549

18

3,2

138

344 36

27

4,8

60

26

nfl 30°/MT 70W=100% – MT 35W=50% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

9

4,9

234

18

9,9

47

36 9

27

14,8

23

4

mfl 60°/MT 70W=100% – MT 35W=50% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

9

15

93

3

18

30

23

1

27

45

10

0,5

ww 180°/MT 70W=100% – MT 35W=50% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux C

3

1,0

82

57 3

4

1,0

76

47 3

5

1,0

68

35 3

3

1,0

81

26 4

4

1,0

67

16 4

5

1,0

67

16 4

177


178


Focus 1900/1900T

Design: Noral

focus 1900/1900 T Typ

SP 10° Ställbar reflektor

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900)

35W – G12

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900 T)

35W – G12

70W – G12 70W – G12

focus 1900/1900 T Typ

NFL 30° Ställbar reflektor

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900)

35W – G12

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900 T)

35W – G12

70W – G12 70W – G12

focus 1900 Typ

MFL 60° Fast reflektor

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900)

35W – G12 70W – G12

focus 1900 Typ

WW 180° Fast reflektor

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel MT (Focus 1900)

35W – G12 70W – G12

179


Familjekoncept Focus 2000: En flexibel armatur med många möjligheter. Den har en avancerad optik som ger högt ljusutbyte och bra energieffektivitet. Armaturen är också mycket lätt att installera. Av våra markstrålkastare är Focus 2000 den mest kraftfulla. Avsäkrad med termisk säkring. Tillbehör: Internt bländskydd för 10°optik samt för 180° WW optik. Externt skyddsgaller och asymmetrisk spridningslins för SP 10°. Extra IP68, snabbkoppling. Focus 1800

Focus 1900

Spridningsvinkel: Focus 2000 – 10°, 30°, 60°, 140°, 180°.

30°

60°

140°

180°

FOCUS 1800

FOCUS 1900

FOCUS 2000

Ø171

Ø232

Ø301 Ø300

455 455

351

220

10°

Focus 2000 422500

180


Focus 2000

Design: Noral

sp 10°/MT 150W=100% – MT 70W=47% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

9

1,6

1251

503

18

3,2

313

126

27

4,8

138

57

nfl 30°/MT 150W=100% – MT 70W=47% Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

9

4,9

465

80

18

9,9

107

19,5

27

14,8

53

8,4

wfl 140°/MT 150W=100% – MT 70W=47% Hm

3

Hm

Dia. m E max Lux

E min Lux

1,0

103

E min Lux

C

89

3

4

1,0

94

80

3

5

1,0

102

36

3

3

1,0

92

33

4

4

1,0

83

29

4

ww 180°/MT 150W=100% – MT 70W=47% Hm

mfl 60°/MT 150W=100% – MT 70W=47%

Dia. m E max Lux

3

Dia. m E max Lux

1,0

82

E min Lux

C

57

3

4

1,0

76

47

3

5

1,0

68

35

3

9

15

225

6,3

3

1,0

81

26

4

18

30

57

1,6

4

1,0

67

16

4

27

45

25

0,7

5

1,0

67

16

4

181


182


Focus 2000

Design: Noral

focus 2000 Typ

SP10°

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

70W – E27

MT

70W – G12 150W – G12

ME

70W – E27 100W – E27 150W – E27

focus 2000

focus 2000 Typ

NFL 30°

Typ

WFL 140°

Kapslingsklass

IP67

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

70W – E27

ST

70W – E27

MT

70W – G12

MT

70W – G12 150W – G12

150W – G12 ME

ME

70W – E27

70W – E27

100W – E27

100W – E27

150W – E27

150W – E27

focus 2000

focus 2000

Typ

MFL 60°

Typ

WW 180°

Kapslingsklass

IP67

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27

ST

70W – E27

ST

70W – E27

MT

70W – G12

MT

70W – G12

150W – G12 ME

70W – E27

150W – G12 ME

70W – E27

100W – E27

100W – E27

150W – E27

150W – E27

183


Familjekoncept U.Bik 20.1.1: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två armaturhuvuden. Armaturen lämpar sig för både privata och offentliga miljöer. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

U.Bik 20, 40, 60

230/240V

25°

50°

208 Ø150

118 118

U.Bik 20.1.1 415211

Ø150

184

U.Bik 110


U.Bik 20.1.1

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 20.1.1 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

U.BIK 20.1.1 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

185


Familjekoncept U.Bik 20.2.2: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två lamphuvuden. Armaturen är avsedd för både privata och offentliga miljöer. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

U.Bik 20, 40, 60

230/240V

25°

50°

220 220

236 236

U.Bik 20.2.2 415222

Ø150 Ø150

186

U.Bik 110


U.Bik 20.2.2

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 20.2.2 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 2x50W – GZ10/GU10

U.BIK 20.2.2 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 2x50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

187


Familjekoncept U.Bik 40.2.1: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två lamphuvuden. Armaturen är avsedd för både privata och offentliga miljöer. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Extern symmetrisk eller asymmetrisk reflektorplåt av rostfritt stål. Plåten är fabriksmonterad och i rostfritt stål. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

230/240V

25°

50°

410 410

137 137

U.Bik 40.2.1 415421

Ø150 Ø150

188

U.Bik 20, 40, 60

U.Bik 110


U.Bik 40.2.1

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 40.2.1 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

U.BIK 40.2.1 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

189


Familjekoncept U.Bik 40.2.2: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två lamphuvuden. Armaturen är avsedd för både privata och offentliga miljöer. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

U.Bik 20, 40, 60

230/240V

25°

50°

419 419

236 236

U.Bik 40.2.2 415422

Ø150 Ø150

190

U.Bik 110


U.Bik 40.2.2

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 40.2.2 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 2x50W – GZ10/GU10

U.BIK 40.2.2 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 2x50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

191


Familjekoncept U.Bik 60.2.1: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två lamphuvuden. Armaturen är avsedd för både privata och offentliga miljöer. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Extern symmetrisk eller asymmetrisk reflektorplåt av rostfritt stål. Plåten är fabriksmonterad och i rostfritt stål. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

230/240V

25°

50°

611

611

137

U.Bik 60.2.1 415621

Ø150 Ø150

192

U.Bik 20, 40, 60

U.Bik 110


U.Bik 60.2.1

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 60.2.1 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

U.BIK 60.2.1 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

193


Familjekoncept U.Bik 60.2.2: Serien U.Bik finns i olika höjder samt med ett eller två lamphuvuden. Armaturen är avsedd för både privata och offentliga miljöer. Tillbehör: Ingjutningsfäste eller fabriksmonterat markspjut. Armaturhuvud: Ställbart från - 45 till 135°. Spridningsvinkel: 25° och 50°.

230/240V

25°

U.Bik 20, 40, 60

50°

619 619

236 236

U.Bik 60.2.2 415622

Ø150 Ø150

194

U.Bik 110


U.Bik 60.2.2

Design: Jean-Pierre Vitrac

U.BIK 60.2.2 – 230V, ingjutningsfäste Typ Kapslingsklass

IP55

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HARI

max 2x50W – GZ10/GU10

U.BIK 60.2.2 – 230V, markspjut Typ Kapslingsklass

IP44

Säkerhet Ljuskälla/sockel

Klass I HAGS

max 2x50W – GZ10/GU10

LED – se noral.se för information.

195


196


Vision H200

Vision H300

Vision H400

Shield

Quartz sign

Quartz small

Quartz large

Porto

Newport

Othello

Marbella

Malaga

Rondo 180

Brick 240

Noir

Väggbelysning

Vision H100

Tidlösa modeller som passar överallt Norals sortiment av väggmodeller bygger på väl utformad och tidlös design. Flera av modellerna passar utmärkt även för montering i tak. Beroende på val av modell och färg kommer armaturen att antingen ta en framträdande plats eller smälta in i miljön. De har en robust konstruktion av aluminium och är mycket tåliga, något som borgar för en trygg installation. Den unika ytbehandlingen garanterar också bra hållbarhet, även när det gäller lite tuffare väderslitage.

vägg

197


198


199


200


201


Modell: Grundartikelnummer: Vision H100 LED 535310

95 95

Ø296 Ø296

Vision H 100 Typ

Vägg/tak

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

202

Vision H 100

Design: Espen Thorup

Vision: Modellen finns i fyra olika varianter, H 100, H 200, H 300 och H 400, alla med lite olika visuellt uttryck. Fin haloeffekt med ljusspridning, mot vägg eller tak runt armaturen.


Vision H 200

Design: Espen Thorup

Vision: Modellen finns i fyra olika varianter, H 100, H 200, H 300 och H 400, alla med lite olika visuellt uttryck. Fin haloeffekt med ljusspridning, mot vägg eller tak runt armaturen. Modell: Vision H200 LED

Grundartikelnummer: 540310

109 109

Ø296 Ø296

Vision H 200 Typ

Vägg/tak

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

203


Modell: Vision H300 LED

Grundartikelnummer: 545310

109 109

Ø296 Ø296

Vision H 300 Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

204

Vision H 300

Design: Espen Thorup

Vision: Modellen finns i fyra olika varianter, H 100, H 200, H 300 och H 400, alla med lite olika visuellt uttryck. Fin haloeffekt med ljusspridning, mot vägg runt armaturen.


Vision H 400

Design: Espen Thorup

Vision: Modellen finns i fyra olika varianter, H 100, H 200, H 300 och H 400, alla med lite olika visuellt uttryck. Fin haloeffekt med ljusspridning, mot vägg eller tak runt armaturen. Modell: Vision H400 LED

Grundartikelnummer: 550310

109 109

Ø296 Ø296

Vision H 400 Typ

Vägg/tak

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

205


Modell: Noir LED

Grundartikelnummer: 565310

281

107

28 1

28 1

281

10 7

noir Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

*LED- data – se noral.se.

206

Noir

Design: Espen Thorup

Noir: Modellen har en front av högblank, svart glas som kan beställas med önskad märkning för exempelvis husnummer. Fin haloeffekt med ljusspridning mot vägg runt armaturen. Modellen finns endast i kulören Noir Sablé.


Shield

Design: Espen Thorup

Shield: Modellen är designad för modernare miljöer och passar både utomhus och inomhus. Fin haloeffekt med ljusspridning mot vägg runt armaturen. Modellen finns endast i kulörerna silver och grafit. Modell: Shield LED

Grundartikelnummer: 566310

10102 2

2 281 81

281 281

2 81

shield Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP67

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

*LED- data – se noral.se.

207


Modell: Quartz sign LED Quartz sign, 18W Quartz sign uplight, 18W

Grundartikelnummer: 571310 571310 571311

Ø192

118

272

270

145

395

226

176

Quartz sign

Quartz sign uplight

Typ

Symmetrisk vägg

Typ

Symmetrisk vägg

Kapslingsklass

IP44

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

Ljuskälla/sockel FSM

18W – GX24 q-2

*LED- data – se noral.se.

208

Quartz sign

Design: Mårten Cyrén

Quartz sign: Modellen finns i tre olika varianter, Quartz small, Quartz large och Quartz sign. Samma mått gäller för modellen med nedljus. Modellen finns endast i kulören RAL 9006. Quartzserien är de enda av Norals armaturer som tillverkas i stålplåt.


Quartz small

Design: Mårten Cyrén

Quartz small: Modellen finns i tre olika varianter, Quartz small, Quartz large och Quartz sign. Samma mått gäller för modellen med nedljus. Modellen finns endast i kulören RAL 9006. Quartzserien är de enda av Norals armaturer som tillverkas i stålplåt. Modell: Quartz small LED Quartz small, 18W Quartz small uplight, 18W

Grundartikelnummer: 570310 570310 570311

379

Ø192

132

145

255

187

32

Quartz small

154

Quartz small uplight

Typ

Symmetrisk vägg

Typ

Symmetrisk vägg

Kapslingsklass

IP44

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

Ljuskälla/sockel FSM

18W – GX24 q-2

*LED- data – se noral.se.

209


210


Quartz large

Design: Mårten Cyrén

Quartz large: Modellen finns i tre olika varianter, Quartz small, Quartz large och Quartz sign. Samma mått gäller för modellen med nedljus. Modellen finns endast i kulören RAL 9006. Quartzserien är de enda av Norals armaturer som tillverkas i stålplåt. Grundartikelnummer: 572310 572310 572311

176

145

178

348

Modell: Quartz large LED Quartz large, 42W Quartz large uplight, 42W

552

32

Quartz large

160 Ø265

Quartz large uplight

Typ

Symmetrisk vägg

Typ

Symmetrisk vägg

Kapslingsklass

IP44

Kapslingsklass

IP44

Säkerhet

Klass I

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel LED

*

Ljuskälla/sockel FSM

42W – GX24 q-4

*LED- data – se noral.se.

211


280280

Modell: Grundartikelnummer: Porto LED 510310

166 166

280 280

Porto Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

212

Porto

Design: Lennart Nyström

Porto: Modellen har kupa av opalt UV-stabiliserat polykarbonat samt symmetrisk reflektor med ljusspridning på väggen runt armaturen.


Newport

Design: Lennart Nyström

Newport: Modellen har kupa av opalt UV-stabiliserat polykarbonat samt symmetrisk reflektor med ljusspridning på väggen eller i taket runt armaturen. Grundartikelnummer: 515310

280 280

Modell: Newport LED

144 144

280 280

newport Typ

Vägg/tak

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet Ljuskälla

Klass I LED

*

*LED- data – se noral.se.

213


214


Othello

Design: Hamilton & Hempel

Othello: Modellen har kupa av opalt UV-stabiliserat polykarbonat samt symmetrisk reflektor med ljusspridning på väggen runt armaturen. Grundartikelnummer: 520310

280 280

Modell: Othello FSQ

320 320

160 160

othello Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel FSQ

18W – G24d-2

215


230 230

Modell: Grundartikelnummer: Marbella FSQ 525310

365 365

155 155

marbella

216

Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel FSQ

18W – G24d-2

Marbella

Design: Lennart Nyström

Marbella: Modellen har kupa av opalt UV-stabiliserat polykarbonat samt symmetrisk reflektor med ljusspridning på väggen runt armaturen.


Malaga

Design: Lennart Nyström

Malaga: Modellen har kupa av opalt UV-stabiliserat polykarbonat samt symmetrisk reflektor med ljusspridning på väggen runt armaturen. Grundartikelnummer: 530310

365 365

Modell: Malaga FSQ

230 230

157 157

malaga Typ

Vägg

Kapslingsklass

IP66

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel FSQ

18W – G24d-2

217


105 105

86 86 89 89

Modell: Artikelnummer: Rondo 180 555310

Ø145 Ø145

Min. Ø153 Min. Ø153

NORAL

Kabel Kabel

95 95

Ø180 Ø180

RONDO 180

218

Typ

Infälld/vägg

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel FSQ

10W – G24d-1

Rondo 180

Design: Noral

Rondo 180: Modellen är mycket tålig tack vare härdat säkerhetsglas. Finns med opalglas eller galler. Tillbehör: Ingjutningsbox för ingjutning i betong.


Brick 240

Design: Noral

Brick 240: Modellen är mycket tålig tack vare härdat säkerhetsglas. Finns med opalglas eller galler. Tillbehör: Ingjutningsbox för ingjutning i betong. Modell: Artikelnummer: Brick 240 560310

BRICK 240

62 67,5 62 52 52

67,5 67,5

209 209 237 237

NORAL

60 60 66 66

243 243

Brick 240 Typ

Infälld

Kapslingsklass

IP55

Säkerhet

Klass I

Ljuskälla/sockel FSD

9W – G23

219


Noral vit - 1

Noral svart - 2

Noral grafit - 3

Noral antikgrön - 6

kulörer Noral har fem olika kulörer som standard. Tack vare pulverlack av klass II-kvalitet har alla ett bra UV-skydd och samma höga motståndskraft mot korrosion. Andra färger kan beställas som special och har då artikelnummer - 9.

Installation El: Markspänning, 230V och 50Hz. Elkomponenter är normalt placerade i armaturhuvudet. I enstaka fall kan annan placering förekomma. Säkringssystem monteras i stolpen. Säkringssystem ingår som standard på vissa armaturer.

Skyddsklasser Klass I: Skyddsklass för jordad armatur. Samtliga strömförande delar skall vara skyddsjordade.

Montering och service: Norals armaturer och stolpar är förberedda från fabrik för att underlätta en så enkel montering som möjligt. Den genomtänkta konstruktionen gör modellerna både lättinstallerade och servicevänliga.

Klass II: Dubbelisolerad armatur. Dubbla isoleringslager krävs för skydd mot eventuellt kabelbrott. Ingen separat skyddsjord behövs. CE- märkning Märket betyder att vi som armaturproducent garanterar att våra produkter minst uppfyller de krav som europeiska standarder kräver. Produkterna godkänns av en tredjepartscertifierare. Vilket i sin tur betyder att en oberoende instans har testat produkterna. IP66 – för enklare rengöring Klassning IP66 innebär att armaturens reflektor är helt förseglad från att damm läcker in. Försegligen underlättar rengöring och gör att armaturens verkningsgrad inte försämras.

JUSTERBAR REFLEKTOR Gäller de flesta asymmetriska modeller. Den asymmetriska reflektorn kan enkelt justeras från -5° till +20° för att få önskad ljusfördelning mot den belysta ytan. Tryck lätt på fjäderblecket och justera reflektorn mellan de olika stegen.

220

Noral silver - 4

Stolpadapter: Ett flexibelt system som gör att de flesta modeller kan monteras mot önskad stolptopp Ø60 eller 76mm (i vissa fall 50mm). Betongfundament: Till samtliga stolpar och pollare kan Noral leverera passande betongfundament. Möjligheten till platsgjutning finns också med hjälp av Norals ingjutningsfäste. Betong innehåller vissa aggressiva ämnen som aluminiumdelar måste isoleras ifrån. Norals stolpar och pollare med fotplatta levereras med isolerande packningar och skyddshylsor för att förhindra korrosion via betong. Elsäkerhetsgodkännande: Alla Norals armaturer är CE märkta och godkända enligt lågspänningsdirektivet EN60 598 och EMC enligt EN55015.


Teknik & tillbehör

Bländskydd: Passar symmetrisk optik.

Höjdjustering av stolpe: Flera av Norals stolpar kan justeras i höjd. De har en säker och dubbelverkande låsning.

Stegpinne: Passar alla stolpar Ø76 mm utom stolpe Royal. Armaturer med stolpe E1 levereras inklusive stegpinne.

Stolpdekor: Stolpe B och D kan också levereras med dekor-sockel som monteras över markytan.

Lös, hel sockel H: 630 mm.

Förhöjd sockel H: 500 mm.

Lös, delad sockel H:1000 mm. teknik

221


Förankring av stolpar: Norals stolpar kan användas för alla typer av förankring. Markens beskaffenhet bestämmer vilket fundament du ska använda. Det är därför viktigt att du känner till förhållandena på platsen. I detta sammanhang kan vi endast beskriva generella förankringsmetoder. Behöver du mer information går det bra att kontakta oss. Höjdjustering av stolpe: Flera av Norals stolpar kan justeras i höjd. De har en säker och dubbelverkande låsning.

Marknivå Marknivå

Isolationsring

A3x förhöjd sockel.

Isolationsring eliminerar galvanisk kontakt mellan betongen och stolpen.

Elkabel

Prefabricerat betongfundament. Dräneringsrör Ingjutningsfäste

Ø 368

Elrör 800

222


Teknik & tillbehör

IP-klasser för inträngande vätskor och partiklar IP-klassning innebär ett tvåsiffrigt system som anger vilket skydd som gäller för en viss produkt. Som lägst har Noral-armaturerna IP44. Vissa produkter, kan mot förfrågan, även levereras som IP66. IP-klassning – Första siffran 0: Inget skydd. 1: Petskyddad mot föremål större 2: Petskyddad mot föremål större 3: Petskyddad mot föremål större 4: Petskyddad mot föremål större 5: Dammskyddad. 6: Dammtät.

än än än än

50 mm. 12 mm. 2,5 mm. 1 mm.

IP-klassning – Andra siffran 0: Inget skydd. 1: Skyddad mot droppande vatten. 2: Skyddad mot droppande vatten. Apparaten får ej luta mer än max 15° från normalvinkeln. 3: Skyddad mot strilande vatten. Max vinkel 60°. 4: Skyddad mot strilande vatten från alla vinklar. 5: Skyddad mot spolande vatten från munstycke. 6: Skyddad mot kraftig överspolning av vatten. 7: Kan nedsänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada. 8: Lämpad för långvarig nedsänkning i vatten, enligt tillverkarens anvisning.

SÅ HÄR BESTÄLLER DU! så här gör du din beställning Exempel: Primo IV, konfiguration I1/G3/F. Börja med att ange grundartikelnumret (1). Numret hittar du vid modellens streckteckning. Avsluta nummerkombinationen med den siffra som anger önskad kulör (2).Efter kulör anger du vilken stolpdiameter armaturen ska passa till (3). Nästa steg är att ange ljusfördelning (4). Slutligen anges önskad bestyckning (5). Beställningen i sin helhet ser nu ut enligt följande: 150215 2 Ø76 asym 70W MT G12.

150215 2 Ø76 asym 70W MT G12 1 1: 2: 3: 4: 5:

2

3

4

5

Grundartikelnummer. Kulör (se sidan 218). Stolpdiameter. Ljusfördelning. Bestyckning.

Asymmetrisk W

Kapslingsklass

IP54

Säkerhet

Klass I*

Ljuskälla/sockel SE

70W – E27 100W – E40

ST

990 990

940 940

Asymmetrisk reflektor

1105 1105

Typ

70W – E27 100W – E40 150W – E40

MT

70W – G12

Ø450 Ø450

150W – G12 ME

70W – E27 100W – E27

I1/G3/F 150215

150W – E27 Bestyckning

Grundartikelnummer

223


Byt ut din gamla optikenhet till ny LEd – beskrivning steg för steg Nu kan du enkelt byta ut din gamla optikenhet till LED. Noral har tagit fram helt nya utbyteskit. Med några enkla steg har du utrustat din Noral-armatur med senaste LED-tekniken. Se instruktioner för respektive modeller om hur du går till väga. Börja alltid med att kolla att armaturen är spänningslös.

1: 2: 3: 4: 5: 6:

1

2

3

4

5

7

8

9

10

11

Lossa skruven under armaturens topp. Fäll upp toppen för att komma åt optikenheten. Lossa skruvarna och vrid optikenheten motsols. Lyft ur optikenheten. Lossa kontakten från den gamla optikenheten. Lossa jordkabeln och sätt dit den nya.

1

2

7: 8: 9: 10: 11:

3

6

Sätt kontakten i den nya optikenheten. Sätt nya optikenheten på plats. Vrid optikenheten medsols och dra åt skruvarna. Fäll ner toppen. Skruva fast toppen.

4

5

KOPPLA ALLTID UR SPÄNNINGEN! 6 1: 2: 3: 4:

224

7

8

Vrid glasets camlock-skruv motsols. Glaset fäster i vajer. Lossa skruvarna och ta ur den gamla optikenheten. Lossa kontakten från den gamla optikenheten. Sätt kontakten i den nya optikenheten.

5: 6: 7: 8:

Sätt nya optikenheten på plats. Dra åt skruvarna. Sätt tillbaka glasskivan. Fäst glaset genom att vrida camlock-skruven medsols.


1

2

3

4

6

7

8

9

1: Lossa skruvarna i kupans ring. 2: Vrid ringen motsols och lossa kupan. Glaset fäster i vajer. 3: Lossa skruvarna på optikenheten. 4: Lossa kontakten från den gamla optikenheten. 5: Sätt kontakten i den nya optikenheten.

1: 2: 3: 4: 5:

6: 7: 8: 9:

Dra åt skruvarna på den nya optikenheten. Fäll tillbaka kupan. Fäst kupan genom att vrida ringen medsols. Dra åt skruvarna i kupans ring.

1

2

3

4

6

7

8

9

Lossa skruven på armaturens topp. Fäll upp toppen. Lossa skruvarna och ta bort optikenheten. Lossa kontakten från den gamla optikenheten. Sätt kontakten i den nya optikenheten.

6: 7: 8: 9:

5

Teknik & tillbehör

KOPPLA ALLTID UR SPÄNNINGEN!

5

Sätt nya optikenheten på plats. Dra åt skruvarna på den nya optikenheten. Fäll ner toppen. Dra åt armaturens skruv.

225


226


Alfabetiskt register

Produkter A Ambassador..................... 128 -133 Atrium III..............................48 - 51 Atrium IV..............................52 - 55 Avenue............................ 106 -109 B Boulevard........................ 100 -105 Brick 240................................ 217 C Cato....................................56 - 61 Consul............................. 134 -139 D Dilmun............................. 158 -161 F Focus 1800...................... 172 -173 Focus 1900/1900 T.......... 174 -177 Focus 2000...................... 178 -181 H Horizon III........................ 146 -149 Horizon IV...........................36 - 41 L Lido III............................. 150 -153 Lido IV/V.............................42 - 47

M Malaga.................................. 215 Marbella................................. 214 Maxime........................... 154 -157 N Newport................................. 211 Noir....................................... 204 Nova IV...............................62 - 67 O O.Disk.................................30 - 35 Oslo.................................... 96 -99 Othello................................... 213 P Park Crown...................... 122 -127 Park Grande.................... 116 -121 Porto...................................... 210 Primo IV...............................74 - 79 Promenade...........................82 - 87 Q Quartz large........................... 209 Quartz sign............................. 206 Quartz small........................... 207

S Shield..................................... 205 Stolpar................................. 23 -27 T Tellus............................... 162 -165 Tenerife............................ 110 -115 Tuba....................................88 - 91 Tuba Trieste..........................92 - 95 U U.Bik 20.1.1.................... 182 -183 U.Bik 20.2.2.................... 184 -185 U.Bik 40.2.1.................... 186 -187 U.Bik 40.2.2.................... 188 -189 U.Bik 60.2.1.................... 190 -191 U.Bik 60.2.2.................... 192 -193 U.Bik 110........................ 142 -145 Ultimo IV..............................68 - 73 V Vision Vision Vision Vision

H100............................ 200 H200............................ 201 H300............................ 202 H400............................ 203

R Rondo 180.............................. 216

227 register


Artikelnummer 110210..................................O.Disk I1..................................................................................................... 30 - 35 110220..................................O.Disk I2..................................................................................................... 30 - 35 110311..................................O.Disk F...................................................................................................... 30 - 35 120210..................................Horizon IV I1 med stag.................................................................................. 36 - 41 120211..................................Horizon IV I1 utan stag.................................................................................. 36 - 41 120220..................................Horizon IV I2 med stag.................................................................................. 36 - 41 120221..................................Horizon IV I2 utan stag.................................................................................. 36 - 41 120310..................................Horizon IV F med stag................................................................................... 36 - 41 120311..................................Horizon IV F utan stag................................................................................... 36 - 41 125210..................................Lido IV I1..................................................................................................... 42 - 47 125211..................................Lido V I1...................................................................................................... 42 - 47 125220..................................Lido IV I2..................................................................................................... 42 - 47 125310..................................Lido IV A...................................................................................................... 42 - 47 130210..................................Atrium IV I1.................................................................................................. 52 - 55 130220..................................Atrium IV I2.................................................................................................. 52 - 55 130311..................................Atrium IV F................................................................................................... 52 - 55 131210..................................Atrium III I1.................................................................................................. 48 - 51 131220..................................Atrium III I2.................................................................................................. 48 - 51 131311..................................Atrium III F................................................................................................... 48 - 51 135210..................................Cato I1........................................................................................................ 56 - 61 135220..................................Cato I2........................................................................................................ 56 - 61 135311..................................Cato F......................................................................................................... 56 - 61 135710..................................Cato linfäste enkel......................................................................................... 56 - 61 135711..................................Cato linfäste dubbel...................................................................................... 56 - 61 140210..................................Nova IV I1................................................................................................... 62 - 67 140220..................................Nova IV I2................................................................................................... 62 - 67 140311..................................Nova IV F.................................................................................................... 62 - 67 140711..................................Nova linfäste dubbel..................................................................................... 62 - 67 145210..................................Ultimo IV I1.................................................................................................. 68 - 73 145225..................................Ultimo IV I2/G3/F........................................................................................ 68 - 73 145310..................................Ultimo IV G3/F............................................................................................. 68 - 73 145711..................................Ultimo IV linfäste dubbel................................................................................ 68 - 73 150215..................................Primo IV I1/G3/F......................................................................................... 74 - 79 150225..................................Primo IV I2/G3/F......................................................................................... 74 - 79 150311..................................Primo IV F.................................................................................................... 74 - 79 150712..................................Primo IV linfäste enkel.................................................................................... 74 - 79 210215..................................Promenade I1/G3/F..................................................................................... 82 - 87 210217..................................Promenade I1/G6/F..................................................................................... 82 - 87 210225..................................Promenade I2/G3/F..................................................................................... 82 - 87 210227..................................Promenade I2/G6/F..................................................................................... 82 - 87 210235..................................Promenade I3S/G3/F................................................................................... 82 - 87 210237..................................Promenade I3S/G6/F................................................................................... 82 - 87 210315..................................Promenade G3/F.......................................................................................... 82 - 87 210317..................................Promenade G6/F.......................................................................................... 82 - 87 210710..................................Promenade linfäste enkel............................................................................... 82 - 87 210711..................................Promenade linfäste dubbel............................................................................. 82 - 87 215215..................................Tuba I1/G3/F.............................................................................................. 88 - 91 215217..................................Tuba I1/G6/F.............................................................................................. 88 - 91 215225..................................Tuba I2/G3/F.............................................................................................. 88 - 91 215227..................................Tuba I2/G6/F.............................................................................................. 88 - 91 215235..................................Tuba I3S/G3/F............................................................................................ 88 - 91 215237..................................Tuba I3S/G6/F............................................................................................ 88 - 91 215315..................................Tuba G3/F................................................................................................... 88 - 91 215317..................................Tuba G6/F................................................................................................... 88 - 91 215710..................................Tuba linfäste enkel......................................................................................... 88 - 91 216210..................................Tuba Trieste I1.............................................................................................. 92 - 95 220210..................................Oslo I1........................................................................................................ 96 - 99

228


Numeriskt register

220222..................................Oslo I2/G1/A............................................................................................. 96 - 99 220226..................................Oslo I2/G6/A............................................................................................. 96 - 99 220312..................................Oslo G1/A.................................................................................................. 96 - 99 220316..................................Oslo G6/A.................................................................................................. 96 - 99 225210..................................Boulevard I1..............................................................................................100 -105 225217..................................Boulevard I1/G6/F....................................................................................100 -105 225226..................................Boulevard I2/G1/A...................................................................................100 -105 225227..................................Boulevard I2/G6/F....................................................................................100 -105 225312..................................Boulevard G1/A........................................................................................100 -105 225317..................................Boulevard G6/F........................................................................................100 -105 230210..................................Avenue I1 Vit.............................................................................................106 -109 230217..................................Avenue I1/G6/F.......................................................................................106 -109 230222..................................Avenue I2/G1/A.......................................................................................106 -109 230226..................................Avenue I2/G6/A.......................................................................................106 -109 230227..................................Avenue I2/G6/F.......................................................................................106 -109 230236..................................Avenue I3S/G6/A.....................................................................................106 -109 230237..................................Avenue I3S/G6/F......................................................................................106 -109 230312..................................Avenue G1/A...........................................................................................106 -109 230313..................................Avenue G1/F............................................................................................106 -109 230316..................................Avenue G6/A...........................................................................................106 -109 230317..................................Avenue G6/F............................................................................................106 -109 235210..................................Tenerife I1.................................................................................................110 -115 235217..................................Tenerife I1/G6/F.......................................................................................110 -115 235222..................................Tenerife I2/G1/A......................................................................................110 -115 235226..................................Tenerife I2/G6/A......................................................................................110 -115 235227..................................Tenerife I2/G6/F.......................................................................................110 -115 235236..................................Tenerife I3S/G6/A....................................................................................110 -115 235237..................................Tenerife I3S/G6/F.....................................................................................110 -115 235312..................................Tenerife G1/A...........................................................................................110 -115 235313..................................Tenerife G1/F............................................................................................110 -115 235316..................................Tenerife G6/A...........................................................................................110 -115 235317..................................Tenerife G6/F............................................................................................110 -115 240210..................................Park Grande I1..........................................................................................116 -121 240217..................................Park Grande I1/G6/F................................................................................116 -121 240222..................................Park Grande I2/G1/A...............................................................................116 -121 240227..................................Park Grande I2/G6/F................................................................................116 -121 240312..................................Park Grande G1/A....................................................................................116 -121 240317..................................Park Grande G6/F....................................................................................116 -121 245210..................................Park Crown I1...........................................................................................122 -127 245217..................................Park Crown I1/G6/F.................................................................................122 -127 245222..................................Park Crown I2/G1/A.................................................................................122 -127 245226..................................Park Crown I2/G6/A.................................................................................122 -127 245227..................................Park Crown I2/G6/F.................................................................................122 -127 245236..................................Park Crown I3S/G6/A...............................................................................122 -127 245237..................................Park Crown I3S/G6/F...............................................................................122 -127 245312..................................Park Crown G1/A.....................................................................................122 -127 245313..................................Park Crown G1/F......................................................................................122 -127 245316..................................Park Crown G6/A.....................................................................................122 -127 245317..................................Park Crown G6/F......................................................................................122 -127 250210..................................Ambassador I1..........................................................................................128 -133 250217..................................Ambassador I1/G6/F................................................................................128 -133 250222..................................Ambassador I2/G1/A...............................................................................128 -133 250227..................................Ambassador I2/G6/F................................................................................128 -133 250312..................................Ambassador G1/A....................................................................................128 -133 250317..................................Ambassador G6/F.....................................................................................128 -133 255210..................................Consul I1..................................................................................................134 -139 255217..................................Consul I1/G6/F........................................................................................134 -139

229


Artikelnummer 255222..................................Consul I2/G1/A........................................................................................134 -139 255226..................................Consul I2/G6/A........................................................................................134 -139 255227..................................Consul I2/G6/F........................................................................................134 -139 255236..................................Consul I3S/G6/A......................................................................................134 -139 255237..................................Consul I3S/G6/F......................................................................................134 -139 255312..................................Consul G1/A............................................................................................134 -139 255313..................................Consul G1/F.............................................................................................134 -139 255316..................................Consul G6/A............................................................................................134 -139 255317..................................Consul G6/F.............................................................................................134 -139 315100..................................U.Bik 110 L 450........................................................................................142 -145 315200..................................U.Bik 110 L1100.......................................................................................142 -145 320110..................................Horizon III FP L1000..................................................................................146 -149 320130..................................Horizon III FP L350....................................................................................146 -149 320211..................................Horizon III NS L1000.................................................................................146 -149 325100..................................Lido III fotplatta..........................................................................................150 -153 325200..................................Lido III nedstick..........................................................................................150 -153 330100..................................Dilmun fotplatta.........................................................................................158 -161 330200..................................Dilmun nedstick..........................................................................................158 -161 340100..................................Maxime fotplatta........................................................................................154 -157 340200..................................Maxime nedstick........................................................................................154 -157 340300..................................Maxime R.................................................................................................154 -157 345410..................................Tellus LED pollare.......................................................................................162 -165 415211..................................U.Bik 20.1.1.............................................................................................182 -183 415222..................................U.Bik 20.2.2.............................................................................................184 -185 415421..................................U.Bik 40.2.1.............................................................................................186 -187 415422..................................U.Bik 40.2.2.............................................................................................188 -189 415621..................................U.Bik 60.2.1.............................................................................................190 -191 415622..................................U.Bik 60.2.2.............................................................................................192 -193 419500..................................Focus 1900 Touch......................................................................................174 -177 420500..................................Focus 1800...............................................................................................172 -173 421500..................................Focus 1900...............................................................................................174 -177 422500..................................Focus 2000...............................................................................................178 -181 510310..................................Porto LED.........................................................................................................210 515310..................................Newport LED....................................................................................................211 520310..................................Othello FSQ 18W............................................................................................213 525310..................................Marbella 18W FSQ..........................................................................................214 530310..................................Malaga FSQ 18W............................................................................................215 535310..................................Vision LED H100..............................................................................................200 540310..................................Vision LED H200..............................................................................................201 545310..................................Vision LED H300..............................................................................................202 550310..................................Vision LED H400..............................................................................................203 555310..................................Rondo 180......................................................................................................216 560310..................................Brick 240.........................................................................................................217 565310..................................Noir LED..........................................................................................................204 566310..................................Shield LED........................................................................................................205 570310..................................Quartz small LED..............................................................................................207 570311..................................Quartz small uplight..........................................................................................207 571310..................................Quartz sign LED................................................................................................206 571311..................................Quartz sign uplight...........................................................................................206 572310..................................Quartz large LED..............................................................................................209 572311..................................Quartz large uplight..........................................................................................209 810100..................................Stolpe A1 Ø76 3,6-4,7m................................................................................26 -27 810200..................................Stolpe A2 Ø76 3,75-5,5m..............................................................................26 -27 810310..................................Stolpe A3X Ø76 4,0-6,5m..............................................................................26 -27 815100..................................Stolpe B1 Ø76 4,6-4,85m FP..........................................................................24 -25 815110..................................Stolpe B1 Ø76 4,6-4,85m NS500..................................................................24 -25 815200..................................Stolpe B2 Ø76 4,5-5,5m FP............................................................................24 -25

230


Numeriskt register

815210..................................Stolpe B2 Ø76 4,6-5,5m NS500....................................................................24 -25 820100..................................Stolpe C Ø76 3,2m.......................................................................................26 -27 825100..................................Stolpe D1 Ø76 3,4m FP.................................................................................24 -25 825110..................................Stolpe D1 Ø76 3,4m NS500..........................................................................24 -25 825200..................................Stolpe D2 Ø76 3,9m FP.................................................................................24 -25 825210..................................Stolpe D2 Ø76 3,9m NS500..........................................................................24 -25 835100..................................Stolpe F Ø76 4,0m........................................................................................26 -27 845100..................................Stolpe O O.Disk 4,25m..................................................................................24 -25 850100..................................Stolpe Q Ø50 FP I1 3,2-3,7m.........................................................................24 -25 850101..................................Stolpe Q Ø50 FP I2 3,2-3,7m.........................................................................24 -25 850102..................................Stolpe Q Ø50 FP Nova IV..............................................................................24 -25 850110..................................Stolpe Q Ø50 NS500 I1 3,2-3,7m..................................................................24 -25 850111..................................Stolpe Q Ø50 NS500 I2 3,2-3,7m..................................................................24 -25 850112..................................Stolpe Q Ø50 NS500 Nova IV.......................................................................24 -25 855100..................................Stolpe Royal 1 Ø76 2,9m...............................................................................26 -27 855110..................................Stolpe Royal 2 Ø90 3,2m...............................................................................26 -27 855120..................................Stolpe Royal 2 Ø90/76, I1/I3S 3,2m..............................................................26 -27 855121..................................Stolpe Royal 2 Ø90/76, I1 stegpinne 3,2m......................................................26 -27 855122..................................Stolpe Royal 2 Ø90/76, I1/I2,G6 3,2m.........................................................26 -27 855123..................................Stolpe Royal 2 Ø90/76, I1/I2,G1 3,2m3........................................................26 -27 855124..................................Stolpe Royal 2 Ø90/76, I3,G3/G6/G9 3,2m.................................................26 -27 855210..................................Stolpe Royal 3 Ø90 3,9m...............................................................................26 -27 855220..................................Stolpe Royal 3 Ø90/76, I1/I3S 3,9m..............................................................26 -27 855221..................................Stolpe Royal 3 Ø90/76, I1 stegpinne 3,9m......................................................26 -27 855222..................................Stolpe Royal 3 Ø90/76, I1/I2,G6 3,9m..........................................................26 -27 855223..................................Stolpe Royal 3 Ø90/76, I1/I2,G1 3,9m..........................................................26 -27 914011..................................Royal förhöjd sockel, Ø76/90........................................................................26 -27

231


232


Anteckningar

233


Tryck: DanagårdLitho, 2015. Foto: Carola Karlsson, Örjan Karlsson, Erik Faukland, Björn Celén, IStockphoto och Noral. Vi reserverar oss för eventuella feltryck och ändringar.


Zobra AB Hultsfredsvägen 41 598 40 Vimmerby Tfn 0492 - 755 00 info@noral.se www.noral.se

Profile for Aura Light

Noral Utomhusbelysning  

Norals katalog för utomhusbelysning - Stolpar, pollare, väggarmaturer och accentbelysning

Noral Utomhusbelysning  

Norals katalog för utomhusbelysning - Stolpar, pollare, väggarmaturer och accentbelysning