Page 1

Vortex Adventures

summoning

XVIII

23 - 26 augstus 2013


Summoning 18 Datum 23, 24, 25 en 26 augustus 2013 Locatie Scoutingterrein Gilwell Ada's Hoeve Zwolseweg 17 7731BC Ommen www.adashoeve.nl Prijzen Speler: 12­15 jaar: Monster/Crew: Evenementlidmaatschap: Verenigingslidmaatschap:

€ 90,­ € 45,­ € 55,­ € 5,­ € 15,­/jr

Contact Vereniging Vortex Adventures Postbus 103 3500AC Utrecht info@thevortex.nl

Foto's © Marlinde Oosterwijk

© Vortex Adventures 2012 www.thevortex.nl


Voorwoord Hoewel de Summoning dit jaar iets later valt dan normaal, lijkt het er op dat we ook dit keer weer geweldig weer en een geweldig evenement gaan hebben. Wij als bestuur hopen dan ook jullie allemaal weer te zien voor een spectaculair weekend vol spanning, avontuur en gezelligheid te Ommen. Met het inmiddels zeer ervaren plot­team, een enthousiast nieuw monster­ spelleidingteam en onze geweldige deelnemers, of ze nou veteranen zijn of net komen kijken, kan het vrijwel niet anders dan dat de Summoning weer het evenement wordt dat je niet wil missen! Leg dus nog de laatste hand aan je kostuum, selecteer je wapens en neem je spreuken nog een keer goed door want je wil niet onvoorbereid in op de Vortex terechtkomen! ­Het Bestuur Chiel, Raoul, Cindy, Joris, Johan, Fardau en Jan Meehelpen? VA is volkomen afhankelijk van haar vrijwilligers om haar evenementen op te zetten en aan te kleden. Zeker de week voor de Summoning en de paar dagen erna kunnen we veel hulp gebruiken met de op­ en afbouw. Daarnaast zoeken we nog mensen voor het security team, de toiletploeg en om mee te helpen met het laden en lossen van de vrachtwagens in Papekop op respectievelijk dinsdag 20 en dinsdag 27 augustus. Dus, zie jij ook graag dat het aanstaande evenement er weer goed uitziet en soepel verloopt? Geef je dan op als vrijwilliger en kom meehelpen! ( http://www.the­vortex.nl/events/ ) Bestuursleden In november lopen de bestuurstermijnen van onze Voorzitter (Jan), Event Control (Chiel) en Algemeen Bestuurslid (Raoul) af. Hoewel dat nog ver in de toekomst lijkt, zijn we nu al op zoek naar mensen die eventueel hun taken over zouden willen nemen en zich dus verkiesbaar willen stellen. Als je geïnteresseerd bent, laat dan vooral van je horen bij de voorzitter (Jan, voorzitterva@gmail.com). Op die manier kun je informatie krijgen over wat het inhoudt om een functie te vervullen in het bestuur van de grootste LARP­vereniging van Nederland. Ook kan er gekeken worden of je met de Moots in oktober eventueel mee kan draaien met één van de bestuursleden om de praktische kant van het besturen te bekijken.


In een eindeloze droom kan nooit iets stilstaan. De werelden zijn in beweging, de goden zijn in beweging, de stervelingen zijn in beweging. De pikorde is niet meer wat het was. Sommigen zijn een traptrede omhoog gegaan. Anderen hebben plaatsgemaakt op hun trede voor hun opvolgers. Eenieder vecht voor zijn plek. De goden zullen nooit stil staan. Waarom bloeden de goden? Waarom worden nieuwe goden gemaakt? Is de demoon van Engara, ooit een kind van de zon, nog te stoppen nu het zwaard gebruikt is op de heer der doden? Moet hij wel gestopt worden nu hij een trede hoger is komen te staan? Wat heeft de heer van de wet gedaan met Boris? Waarom schreeuwen de goden? De werelden scheuren. Langzaam begint de grond van de Vortex te scheuren. De lijnen liggen open. Wie komen er doorheen? Wat zijn de wezens die op de laatste dag van de Moots verschenen? Hoe kunnen ze tegen worden gehouden. De alchemisten lijken een plan te hebben, maar is dat wel het juiste plan? Nieuwe leiders zijn opgestaan, nu opnieuw de prinsen der elementen opgeroepen dienen te worden. Opnieuw zullen stervelingen ten strijde trekken op de Vortex om te tonen wie de sterkste zijn en wie de sterkste prins oproept. De Summoning begint en alles zal weer in beweging komen.


Voor het evenement prijzen Zie voorin voor de prijzen. Je kunt bij aankomst op het terrein betalen – contant of met PIN. verzekering Niet alle verzekeringen dekken on­ gevallen tijdens LARP­evenementen. Controleer je polisvoorwaarden en sluit anders een reisverzekering af. medische verklaring en eigen­ verklaring Voordat je begint met spelen, willen we eerst nog een medische ver­ klaring en een eigenverklaring van je hebben. Deze kun je bij het in­ checken invullen en inleveren. Maar als je deze van tevoren alvast invult gaat het veel sneller. Je kunt de verklaring downloaden van: www. the-vortex. nl/events/wanneer/

Op het terrein is een EHBO­post aanwezig. Deze is 24 uur per dag beschikbaar. Zonder een goed in­ gevulde medische verklaring kan de EHBO haar werk niet goed doen. De EHBO is er enkel voor de eerste hulp tijdens het evenement, heb je voor het evenement al ergens last van, ga dan naar je eigen huisarts en wacht niet met behandeling tot op het evenement.

personageformulier Als je een nieuw personage gaat spelen, dan moet je ook een per­ sonageformulier invullen. Hierin staat wat de persoon die je gaat spelen, jouw rol, allemaal kan en geleerd heeft. Dit formulier kun je ook downloaden van de website: www. the-vortex. nl/events/wanneer/

wapens en veiligheid Alle wapens worden gekeurd op veiligheid. Je kunt de wapenkeur­ ders vrijdagmiddag vinden in de buurt van de incheck. Vanaf 2011 staat VA ook ketting­ wapens ( "flails" ) toe. Natuurlijk moeten ook deze gewoon gekeurd worden. infobalie Tijdens het evenement kun je met al je vragen terecht bij de informatie­ balie. De openingstijden staan bij de informatiebalie aangeplakt.


Aankomst en vertrek aankomst Je kunt het terrein op vanaf vrijdag 11:00 uur. Als je veel op te bouwen hebt, mag je al op donderdagavond aankomen zodat je op vrijdag vroeg kan beginnen. Meld je in dat geval voor het evenement bij de FLM. De kosten van een extra overnachting op donderdag zijn €7,50. Als je mee­ helpt met opbouwen is dit gratis en krijg je ook nog te eten! Bij gebrek aan opbouwers moeten facties en gildes wellicht hun eigen tenten opzetten. opening Het spel begint om 16:00 uur. Zorg dat je voor die tijd ingecheckt bent en je wapens hebt laten keuren. LET OP: het is verplicht je wapens te laten keuren. sluiting Het spel eindigt op maandag rond 16:00 uur. Daarna ruimen we geza­ menlijk het spelterrein op. Luister naar de instructies van de spel­ leiders. Facties en gildes bouwen in ieder geval hun eigen tent af, help daar dus even mee. De infobalie opent kort na het einde van het spel zodat je je personage kan uit­ checken. Zorg dat je dit ook netjes doet – dat voorkomt fouten op de volgende evenementen. Hou er rekening mee dat waarschijnlijk je pas vanaf 19:00 echt naar huis kan.

parkeren Je mag met je auto niet het terrein op, maar er zijn karren om zware spullen te vervoeren vanaf het parkeerveld. Breng deze direct weer terug! kamperen De Summoning is een kampeer­ evenement – je moet zelf voor een tent zorgen. Campers, stacaravans en dergelijke zijn niet toegestaan. Tussen 3:00 en 8:00 's nachts moet je op en rond het kampeerterrein stil zijn. afval Je kunt afval inleveren bij de par­ keerplaats – daar staat een afvalcon­ tainer. Deze is bedoeld voor normaal afval – geen kapotte tenten of lucht­ bedden. Als je eten of drinken over hebt, laat het dan niet op het veld staan, maar vraag even of de organisatie het wil hebben. Bedankt! afbouwen en opruimen Na een vermoeiend evenement is meehelpen met afbouwen niet het eerste waar je aan denkt. Maar als iedereen helpt om de eigen factie en gilde af te breken en op te ruimen is alles zo gedaan. De vrijwilligers die blijven om alles op te ruimen zijn je heel dankbaar!


Opbouw en kampementen In de afgelopen jaren is het aantal mooie, IC­verantwoorde tenten sterk uitgebreid. Buiten de factie­ en gildetenten nemen steeds meer spelers een eigen IC tent mee. Dit is uiteraard erg tof, want het is een hele sterke toevoeging aan de sfeer van het evenement en de factie­ kampen. Vorig jaar hebben we echter gezien dat het aantal tenten soms de capaciteit van het factie­ terrein overstijgt. We willen zoveel mogelijk spelers met een IC tent de mogelijkheid bieden om op IC ge­ bied te staan. Op de Summoning hanteren we net als vorig jaar het beleid dat je een plekje van te voren aan moet vragen bij de verantwoordelijke spelleider. Voor het grote veld betreft dit de EC, voor de factievelden is het uiteraard de specifieke factiespelleider. Mocht je geen verzoek voor een plekje bij je factiespelleider hebben neergelegd, hou er dan rekening mee dat je wel­ licht toch met je IC tent op de OC

camping zult moeten staan, omdat er misschien geen plek meer is. Als je netjes van te voren bij je factie­ spelleider aangeeft dat je met een tent op het IC veld wilt staan, is de kans groter dat we een plek voor je hebben, of bijvoorbeeld met de indeling van de factiekampen kun­ nen schuiven. Hopelijk kunnen jullie hier allemaal begrip voor opbrengen en aan meewerken. We willen graag dat iedereen zijn IC tent blijft mee­ nemen, want het is een ontzettend goede toevoeging aan de sfeer op de evenementen en deze extra inzet wordt zeker gewaardeerd. Voor alle tenten op IC gebied geldt uiteraard nog steeds dat ze een IC verantwoord uiterlijk moeten heb­ ben. Moderne tenten of kunststof tenten zijn hierin niet toegestaan. Mocht je het niet zeker weten, dan kun je uiteraard altijd de EC een mail met een foto sturen.

Handelaren

www. larp. nl

www. dragonskin. nl


Ada`s hoeve

De Summoning is op scoutingterrein Gilwell Ada's Hoeve. Dit terrein heeft een kampeer­reglement. De belangrijkste regels zijn: vuur Tenzij er een vuurverbod is, mag er vuur gestookt worden in de aan­ wezige stookplaatsen. Ook barbe­ cues en andere open vuren graag in de buurt van de stookplaatsen houden. Zorg voor een emmer zand of water en een brandblusser. Vuur op andere plaatsen eerst overleggen met de organisatie. Gebruik van vuurwerk van te voren overleggen met spelleiding.

water Op het terrein zijn watertappunten waar je drinkwater uit kunt halen. douches en toiletten Er zijn toiletten en douches op het centrale veld. Laat alles netjes ach­ ter. Als er een probleem is, meld het dan bij de organisatie. teken en andere beesten Onder de bomen van Ada’s Hoeve loop je kans op teken. Controleer je elke dag zorgvuldig! Als je allergisch bent voor insectensteken, zorg dan zelf voor anti­histamine en eventuele andere benodigdheden.


Route auto vanuit richting Zwolle: * A28 richting Meppel * N340 richting Ommen * N34 richting Ommen

'Het Laar'. Ga daarna linksaf de Zwolseweg op. Zie ook de kaart hieronder.

Daarna: * N347 rechtsaf (brug over) * afslag 1 rechtsaf (Voorbrug) * Na 1 km is de ingang van het terrein rechts. openbaar vervoer Vanaf Zwolle en Emmen rijden overdag elk half uur treinen naar station Ommen. Vanaf daar is het zo'n 15 minuten lopen naar het terrein. Ga vanaf het station rechtsaf de Stationsweg op, en dan linksaf op

Bootcamp We verwelkomen graag nieuwe spe足 lers. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed vermaakt tijdens het evenement bieden we voor de beginnende LARP足ers een bootcamp aan. Vortex Adventures staat klaar om je hierin te begeleiden. Of dit nu je eerste evenement is, of je alleen wat tips en tricks wilt, je bent van harte welkom. Tijdens de bootcamp krijg je een introductie tot larp door middel van (theater)oefeningen en zal je kennis足 maken met de regels en de wereld

waarin je speelt. Na de bootcamp volgt een introductiequest. De bootcamp start op vrijdag bij de infobale om 13:00 en is helemaal gratis. Inschrijven kan door een email te sturen naar: vabootcamp@gmail. com

Onder vermelding van naam, leeftijd en ervaring. Mocht je verder nog vragen hebben kun je die ook gerust naar ons toesturen.


de Yurth van Bleda www. yurthvanbleda. nl

De catering en bar wordt weer verzorgd door de Yurth van Bleda. Er zijn dus weer ontbijten, versge­ maakte goede maaltijden, snacks, broodjes en pannenkoeken te ver­ krijgen. Ook wordt de bar voor zover mogelijk in tijd verantwoord neer­ gezet. We hebben geluisterd naar jullie opmerkingen en in het assortiment van de Summoning zijn nu de vol­ gende extra mogelijkheden opgeno­ men; kadetje gezond, watermeloen­ slice, broodje bapao en borrelhapjes­ garnituur. Bij de hoofdmaaltijden is er extra aandacht voor de verse salades en op veler verzoek is er ook de mogelijkheid voor de crew om een toetjeskaart te kopen voor vijf euro. Deze is te verkrijgen bij het inchecken. Tot maandagavond 19 augustus kun je je voorinschrijven voor het avondeten en ontbijt op: http: //www. yurthvanbleda. nl/

Op het evenement zijn er nog beperkt maaltijden te koop ­ zolang de voorraad strekt. Voor het diner kun je terecht bij de cateringtent van vijf tot acht, reserveren is daarvoor niet nodig. Zie ook: http: //tinyurl. com/yurthsumm201 3

Vrijdag Hoofdgerecht Gehaktbal of rolladeschijf en voor vegetariërs een portabella gevuld met brie. Dit wordt geserveerd met gekookte aardappelen, bloemkool met kaassaus, sperzieboontjes met nootmuskaat en een verse Hollandse salade. Nagerecht Griekse yoghurt met vruchten Zaterdag Hoofdgerecht Zomerse kipstoofpot met witbier en voor de vegetariërs een vegetarische variant. De stoofpot is klaargemaakt met een goede hoeveelheid groente en wordt geserveerd met rijst en een mooie koolsalade Nagerecht Luxe ijstoetje Zondag Hoofdgerecht Penne met zalm roomsaus of met een ham­kaassaus met broccoli en voor de vegetariërs kaastortellini met pestosaus daarbij wordt een Insalata Caprese en strooikaas geserveerd. Nagerecht Tiramisu


Komende evenementen Moots 2 2013 datum 11, 12 en 13 oktober 2013 locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt voorinschrijven Speler: € 55, 12 ­ 15 jaar: € 27,50 0 ­ 11 jaar: € 0,Prijzen gelden tot 27 september

Summoning XVIII  

Evenementengids voor Summoning 18

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you