Page 1

V o r t ex Adventures

summoning XV 30 juli - 2 aug 2010


Summoning XV 2010 Datum 30, 31 juli, 1, 2 augustus 2010 Locatie Scoutingcentrum Gilwell Ada's Hoeve Zwolseweg 17 7731BC Ommen www.adashoeve.nl Prijzen Speler: 12 ­ 15 jaar: 0 ­ 11 jaar: Monster: Evenement lidmaatschap:

€ 85,­ € 35,­ € 15,­ € 35,­ € 5,­

Contact Vereniging Vortex Adventures Postbus 103 3500AC Utrecht info@the­vortex.nl Omslag © Tony Aker http://suasion.fotopic.net/

© Vortex Adventures 2010 www.the­vortex.nl


Voorwoord

Welkom op Summoning XV. Nadat er, afgelopen Moots, voor het eerst sinds enkele jaren een evenement is georganiseerd dat zich afspeelde op een andere wereld, is het weer tijd om terug te keren naar de Vortex. Het bestuur bedankt iedereen die de afgelopen maanden bezig is geweest voor de vereniging en hoopt dat de komende evenementen voor iedereen weer mooie momenten zullen opleveren. Natuurlijk staat het VA­team voor je klaar als je vragen of opmerkingen hebt: Via e­mail: info@the­vortex.nl Of kijk op: http://www.the­vortex.nl Veel spelplezier! Erik, Floor, Gerrit, Jantien, Jeroen, Joyce en Sander

Meehelpen

Vortex Adventures draait volledig op de inzet van vrijwilligers; zonder hun buitengewone inzet zouden er geen evenementen zoals de Summoning en de Moots kunnen bestaan. Wij kunnen dan ook altijd meer handen gebruiken. Wil je je inzetten voor de vereniging, geef je dan op als vrijwilliger door een mailtje te sturen aan: hrm@the­vortex.nl Zo zijn we altijd op zoek naar mensen die mee willen helpen met op­ en vooral afbouw van het evenement. Maak de evenementen van VA nu echt van begin tot einde mee!


Een hart vijf stenen. Nieuwe kracht, nieuwe mogelijkheden. Grote afwezigen, nieuwe machten. Verbroken verbonden, nieuwe verstandhoudingen. De vlucht ingezet, de achtervolging begonnen. Strijd zal komen, vooral naar hen die wachten.


Voor het evenement prijzen Zie voorin voor de prijzen. Je kunt bij aankomst op het terrein betalen. verzekering Niet alle verzekeringen dekken on­ gevallen tijdens LARP­evenemen­ ten. Controleer je polisvoorwaarden en sluit anders een reisverzekering af. medische verklaring en eigen­ verklaring Voordat je begint met spelen, willen we eerst nog een medische ver­ klaring en een eigenverklaring van je hebben. Deze kun je bij het in­ checken invullen en inleveren. Maar als je deze van tevoren alvast invult gaat het veel sneller. Je kunt de verklaring downloaden van:

www.the-vortex.nl/events/wanneer/

Op het terrein is een EHBO post aanwezig. Deze is 24 uur per dag beschikbaar. Zonder een goed in­ gevulde medische verklaring kan de EHBO haar werk niet goed doen. personage­formulier Als je een nieuw personage gaat spelen, dan moet je ook een per­ sonage­formulier invullen. Hierin staat wat de persoon die je gaat spelen, jouw rol, allemaal kan en geleerd heeft. Dit formulier kun je ook downloaden van de website:

www.the-vortex.nl/events/wanneer/

spelregels Zoals bij elk spelletje zijn er ook hier spelregels. Op de website staat alles tot in detail uitgelegd, maar dat hoef je niet allemaal uit je hoofd te kennen. Zorg dat je wel de belang­ rijkste signalen en kreten kent. Deze staan in het regelboekje, te vinden op de website:

www.the-vortex.nl/spel/spelregels/

De belangrijkste spelregels zijn: wees eerlijk en wees niet bang om te vragen 'wat doet dat?'. mana per dag Vanaf dit jaar wordt mana weer per dag bijgehouden. Je krijgt bij het inchecken alle mana voor het hele evenement. Afhankelijk van je vaar­ digheden heb je een maximum aan mana dat je per dag kan verbruiken. Voor elke dag zijn aparte mana­ kaartjes. Spelleiding zal extra con­ troleren op naleving. wapens en veiligheid Alle wapens worden gekeurd op veiligheid. Afgekeurde wapens wor­ den door de organisatie om veilig­ heidsredenen in bewaring genomen, en kunnen aan het einde van het evenement worden afgehaald. Als je zelf wapens of schilden maakt, lees dan aandachtig het regelboekje door, met name pagina 33 en 34.


Aankomst en vertrek opening Je kunt het terrein op vanaf vrijdag 9:00 uur. Het spel begint om 17:00 uur. sluiting Het spel eindigt op maandag rond 16:00 uur. We willen graag dat iedereen daarna eerst helpt om de eigen factie op te ruimen. Pas als dit gedaan is kun je uitchecken bij de informatiebalie. Reken op een eind­ tijd van 19:00 uur. uitchecken Alleen als je je voor vertrek uit­ checkt, hebben we de correcte gege­ vens van je personage. Zorg dus dat je dit netjes doet — dat voorkomt fouten op de volgende evenementen. parkeren Direct bij de ingang is een parkeerveld. Daar kun je je auto gedurende het weekend neerzetten. Er zijn karren aanwezig om zware spullen te vervoeren, maar breng deze direct weer terug! Je mag niet met de auto het veld op

.

kamperen De Summoning is een kampeer­ evenement – je moet zelf voor een tent zorgen. Campers, stacaravans en dergelijke zijn niet toegestaan. Zet je tent i.v.m. brandveiligheid niet te dicht naast andere tenten en volg de aanwijzingen van onze crew op.

infobalie Tijdens het evenement kun je met al je vragen terecht bij de informatie­ balie. De openingstijden staan bij de informatiebalie aangeplakt. afval Je kunt afval inleveren bij de infobalie – daar staan grote afval­ bakken. Deze bakken zijn bedoeld voor normaal afval. Als je tent stuk is gegaan of je hebt een enorm bouwwerk gemaakt voor eenmalig gebruik, neem het dan gewoon mee naar huis en gooi het daar pas weg. Ook stukke luchtbedden willen we niet hebben. Als je eten of drinken over hebt, laat het dan niet op het veld staan, maar vraag even of de organisatie het wil hebben. Alvast bedankt! afbouwen en opruimen Na een vermoeiend evenement is meehelpen met afbouwen niet het eerste waar je aan denkt. Toch willen we je vragen om even mee te helpen. Als iedereen zijn of haar best doet om de eigen factie en de omgeving van de eigen tent netjes achter te laten is alles zo gedaan. Het uitchecken kan pas nadat je factie helemaal is opgeruimd! De vrijwilligers die nog een dag langer blijven om alles op te ruimen zijn je heel dankbaar!


opbouw en kampementen Soms willen groepen een eigen kampement opzetten buiten de facties of het gildedorp. Gezien de hoeveelheid extra werk die dit oplevert hebben we besloten dit niet meer toe te staan. Wij vragen hier begrip voor – de logistiek van een evenement is al behoorlijk ingewikkeld zonder allerlei extra losse kampementen. Dit betekent niet dat alle groepen door de organisatie gedwongen worden zich aan te sluiten bij een factie. We willen echter wel dat je bij of naast een factie je kamp opbouwt. Kom je met een grote groep en heb je veel ruimte nodig? Meld dit dan van tevoren, dan houden we er re­ kening mee. Vertel dan ook bij welke factie je wil staan. Als je geen factie weet of niet bij een factie wil horen, dan krijg je een plek bij/in factie Wyvern (voorheen Pegasus) toegewezen. Stookplaatsen zijn in eerste instantie bedoeld voor de facties en het gildedorp. Als er meer stookplaatsen beschikbaar zijn, kunnen deze door spelersgroepen gebruikt worden. Wel graag van tevoren aanvragen.

Gildedorp Naast de facties is er het gildedorp. Hierin worden alle gildes verte­ genwoordigd. Als je als speler je tent in het gildedorp wil zetten, moet je daar voor het evenement toestem­ ming voor vragen bij de spelleiding (vortexspelleider@gmail.com). Je moet een goede reden hebben waarom je met je tent in het gildedorp thuishoort, en natuurlijk een gepaste tent. Wij ontmoedigen spelers om omge­ toverde partytenten of legertenten met doeken te gebruiken en be­ houden ons het recht voor om na opzet in het gildedorp alsnog tenten te laten verwijderen. Opbouw Dit jaar staan we niet meer toe dat je een dag eerder komt om je eigen kamp op te bouwen, tenzij je hier­ voor expliciet toestemming hebt ge­ kregen. Als je een gaaf plan hebt en daar echt meer opbouwtijd voor nodig hebt, neem dan contact op met het bestuur. In overleg is veel mogelijk. Als je vrijdagochtend vroeg wil be­ ginnen, mag je nog wel op donder­ dagavond aankomen en je slaaptent opzetten. Let op: dit kost € 7,50 extra. Meld je wel van tevoren aan bij de FLM: vortexflm@gmail.com


ada's hoeve

De locatie voor de Summoning is weer scoutingterrein Gilwell Ada's Hoeve. Dit terrein heeft een kam­ peerreglement. De belangrijkste re­ gels zijn: vuur Tenzij er een vuurverbod is, mag er vuur gestookt worden in de aan­ wezige stookplaatsen. Ook barbe­ cues en andere open vuren graag in de buurt van de stookplaatsen houden. Zorg voor een emmer zand of water, of een brandblusser. Vuur op andere plaatsen eerst overleggen met de organisatie.

water Water buiten de toiletten is geen drinkwater, maar gerecycled. Je kan ziek worden als je dit drinkt! douches en toiletten Er zijn toiletten en douches bij het centrale veld. Laat alles netjes achter. Als er een probleem is, meld het dan bij de organisatie. teken Onder de bomen van Ada's Hoeve loop je meer kans op teken. Con­ troleer je elke dag zorgvuldig!


route auto vanuit richting Zwolle: * A28 richting Meppel * N340 richting Ommen * N34 richting Ommen Daarna: * N347 rechtsaf (brug over) * afslag 1 rechtsaf (Voorbrug) * Na 1 km is de ingang van het terrein rechts.

openbaar vervoer Vanaf Zwolle en Emmen rijden overdag elk half uur treinen naar station Ommen. Vanaf daar is het zo'n 15 minuten lopen naar het terrein. Ga vanaf het station rechtsaf de Stationsweg op, en dan linksaf op 'Het Laar'. Ga daarna linksaf de Zwolseweg op. Zie ook de kaart hieronder.


catering De catering wordt net zoals vorig jaar weer verzorgd door Paradiso Zwolle. Het menu voor Summoning XV is: vrijdag Eenpans kipgerecht met tomaat, komkommer, fetakaas en aardappel­ kroketjes. zaterdag Lasagne. zondag Nasi en bami met satévlees in satésaus. Daarnaast zal er altijd iets van rauwkost geserveerd worden en fruit als toetje. Het eten wordt vanaf 18:15 geser­ veerd bij de crewtent. Spelers die

niet in de crewtent willen eten moe­ ten zelf bord en bestek meenemen. dieeteisen Zoals gewoonlijk kan er ook voor een aangepast menu worden ge­ zorgd. Geef in je e­mail dus aan of je vegetariër bent of andere dieet­ eisen hebt! inschrijven Inschrijven kan tot en met zondag 25 juli. Als je mee wil eten, stuur dan een e­mail naar: catering@the­vortex.nl De kosten zijn € 8,50 per dag, te betalen bij aankomst. Je bent alleen ingeschreven al je per e­mail een bevestiging hebt gekregen. Mocht je op 27 juli niets gehoord hebben, stuur dan een e­mail naar: algemeen@the­vortex.nl


handelaren op de summoning

www.larp.nl

www.havingalarp.com

www.louiswittenburg.nl

www.dragonskin.nl

bar

De bar wordt zoals altijd weer door vrijwilligers van Vortex Adventures zelf georganiseerd. Dat betekent weer scherpe prijzen, een goedge足 luimde bediening en alle winst wordt natuurlijk weer in het spel gestopt!

bar terecht voor gratis limonade.

Ook dit jaar zal de bar voorzien in drank (koffie, thee, fris, bier, wijn en mede) en snacks (hamburgers, friet, tosti's en misschien iets speciaals.) Daarnaast kun je ook altijd bij de

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die af en toe willen helpen in de bar. Als je langer wilt helpen, dan staat daar van onze kant ook iets tegenover...

Vanaf 8:00 uur 's ochtends is de bar open voor koffie en ontbijt. De bar sluit wanneer het niet meer gezellig is. Op maandag sluit de bar om 13:00 uur.


Komend evenement Moots 2 2010

datum 8, 9 en 10 oktober 2010 locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt voorinschrijven Speler: € 50,­ 12 ­ 15 jaar: € 25,­ 0 ­ 11 jaar: € 15,­ Prijzen gelden tot 22 september 2010

Summoning XV 2010  

Evenementen gids

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you