Page 1

Vortex Adventures

MOOTS 1 13-15 april 2012


Moots 1 2012 Datum 13, 14 en 15 april 2012 Locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt www.st­walrick.nl Prijzen Speler: 12 ­ 15 jaar: 0 ­ 11 jaar: Monster/Crew: Evenementlidmaatschap:

€ 65,­ € 32,50 € 0,­ € 45,­ € 5,­

Contact Vereniging Vortex Adventures Postbus 103 3500AC Utrecht info@the­vortex.nl Foto's © Maarten ter Braak http://www.icemotion.nl/

© Vortex Adventures 2012 www.the­vortex.nl


Voorwoord

Welkom op de eerste Moots van 2012 — de ouverture van een nieuw CS­ team! We zijn benieuwd wat dit jaar gaat brengen. Belangrijk: je mag de auto NIET langs de kant van het zandpad parkeren! Gebruik in plaats daarvan de aangegeven parkeerplaats. Bij de ingang van het terrein, naast het kampeerveld, kun je wel laden en lossen. Vanaf hier zijn ook enkele bolderkarren beschikbaar. Nadat de spullen gelost zijn moet je direct de auto naar de parkeerplaats brengen. Het pad naar het speelveld is een toegangsweg voor de hulpdiensten en moet vrij blijven. Er worden geen uitzonderingen gemaakt, auto's die er toch staan kunnen weggesleept worden. Het is niet toegestaan om over de houtwallen te lopen! Verder nogmaals het verzoek van de EHBO: als je voor het evenement al ergens last van hebt, ga dan gewoon naar je eigen dokter. De EHBO is alleen voor eerste hulp. Het bestuur bedankt iedereen die de afgelopen maanden bezig is geweest voor de vereniging en hoopt dat ook dit evenement voor iedereen weer mooie momenten zal opleveren. Natuurlijk staat het VA­team voor je klaar als je vragen of opmerkingen hebt: Via email: Of kijk op:

info@the­vortex.nl http://www.the­vortex.nl

Corinne, Erik, Floor, Michiel, Nicky en Niels

Meehelpen

Vortex Adventures draait volledig op de inzet van vrijwilligers; zonder hun buitengewone inzet zouden er geen evenementen zoals de Summoning en de Moots kunnen bestaan. Wij kunnen dan ook altijd meer handen gebruiken. Momenteel zoeken we vooral mensen die mee willen helpen met op­ en afbouw van het evenement, en mensen die de bar willen bemannen. Wil je je inzetten voor de vereniging, geef je dan op als vrijwilliger door je in te schrijven via http://www.the­vortex.nl/events/. Maak de evenementen van VA nu echt van begin tot einde mee!


From thesky an skyanvilan from the fell anvil fell It would bebe theirs theirs it would They would forge they would forge swords and swords and destinies destinies They they would ring their would ring their hammers and up high hammers and up high they would listen they would listen loud would their Howhowhammers loud would sound their hammerssound how heavy the burden the of How heavy burdensuch ofa tool such a


Voor het evenement prijzen Zie voorin voor de prijzen. Je kunt bij aankomst op het terrein betalen – contant of met PIN. verzekering Niet alle verzekeringen dekken on­ gevallen tijdens LARP­evenemen­ ten. Controleer je polisvoorwaarden en sluit anders een reisverzekering af. medische en eigenverklaring Voordat je begint met spelen, willen we eerst nog een medische ver­ klaring en een eigenverklaring van je hebben. Deze kun je bij het in­ checken invullen en inleveren. Maar als je deze van tevoren alvast invult gaat het veel sneller. Je kunt de verklaring downloaden van onze website, www.the-vortex.nl/events/wanneer/

Op het terrein is een EHBO­post aanwezig. Deze is 24 uur per dag beschikbaar. Zonder een goed in­ gevulde medische verklaring kan de EHBO haar werk niet goed doen.

personage­formulier Als je een nieuw personage gaat spelen, dan moet je ook een per­ sonage­formulier invullen. Hierin staat wat de persoon die je gaat spelen, jouw rol, allemaal kan en geleerd heeft. Dit formulier kun je inleveren bij het inchecken. wapens en veiligheid Alle wapens worden gekeurd op veiligheid. Je kunt de wapenkeur­ ders vrijdagmiddag vinden in de buurt van de incheck. infobalie Tijdens het evenement kun je met al je vragen terecht bij de informatie­ balie. De openingstijden staan bij de informatiebalie aangeplakt.


Aankomst en vertrek opening Je kunt het terrein op vanaf vrijdag 12:00 uur. Het spel begint om 20:00 uur. Eventueel mag je al op donder­ dagavond aankomen om je slaaptent op te zetten. Let op: dit kost € 7,50 extra. Meld je bij aankomst bij de organisatie. sluiting Het spel eindigt op zondag rond 16:00 uur. Daarna ruimen we gezamenlijk het spelterrein op. Pas als dit gedaan is kun je uitchecken bij de informatiebalie. Reken op een vertrektijd van 19:00 uur. Mocht je eerder moeten vertrekken, meld dit dan bij je factiespelleider. Alleen als je je voor vertrek uitcheckt, hebben we de correcte gegevens van je personage. Zorg dus dat je dit netjes doet – dat voorkomt fouten op de volgende evenementen. parkeren Er is een apart parkeerveld een eindje van het terrein. Daar kun je je auto gedurende het weekend neer­ zetten. Voor het laden en lossen is er een klein parkeerveld vlakbij het kampeerveld; gebruik deze zo kort mogelijk. Er zijn karren aanwezig om zware spullen te vervoeren. Breng deze direct weer terug! Je mag niet met de auto het veld op en niet langs de zandweg parkeren!

kamperen De Moots is een kampeerevene­ ment – je moet zelf voor een tent zorgen. Campers, stacaravans en dergelijke zijn niet toegestaan. Tussen 3:00 en 8:00 's nachts moet je op en rond het kampeerterrein stil zijn – ook de andere deelnemers hebben hun slaap nodig. afval Je kunt afval inleveren bij de infobalie – daar staat een afval­ container. Deze is bedoeld voor normaal afval. Als je tent stuk is gegaan of je hebt een enorm bouwwerk gemaakt voor eenmalig gebruik, neem het dan gewoon mee naar huis en gooi het daar pas weg. Ook stukke luchtbedden willen we niet hebben. Als je eten of drinken over hebt, laat het dan niet op het veld staan, maar vraag even of de organisatie het wil hebben. Bedankt! afbouwen en opruimen Na een vermoeiend evenement is meehelpen met afbouwen niet het eerste waar je aan denkt. Toch willen we je vragen om even mee te helpen. Als iedereen zijn of haar best doet om het spelterrein en de omgeving van de eigen tent netjes achter te laten is alles zo gedaan. De vrijwilligers die nog een dag langer blijven om alles op te ruimen zijn je heel dankbaar!


opbouw en kampementen Veel spelers nemen zelf een tent mee voor op het spelterrein. Deze tenten mag je in, of bij, de verschillende facties zetten. Kom je met een grote groep en heb je veel ruimte nodig? Meld dit dan van tevoren, dan houden we er rekening mee. Als je geen factie weet of niet bij een factie wil horen, dan krijg je een plek bij/in factie Wyvern toegewezen. Natuurlijk moeten hiervoor gepaste tenten gebruikt worden, liefst ver­ fraaid met banieren, totempalen, altaren, luifels, gebruiksvoorwerpen, etc. Moderne kampeer­ en legertenten zijn niet toegestaan op het spel­ terrein. Dit geldt ook voor tenten die duidelijk van modern materiaal zijn gemaakt. De veelgebruikte "Sahara" tent accepteren we als ondergrens van een gepaste tent. Er zijn ook fraaiere alternatieven, zoals middel­ eeuwse tenten, tipi’s of vikingtenten, waarvan we er graag meer op het spelterrein zouden zien. De organisatie (Event Control) be­ paalt wat wel of niet is toegestaan wat betreft aankleding van het spel­ terrein (tenten, luifels, muren e.d.). In overleg met Event Control kun­ nen er uitzonderingen gemaakt worden, maar zijn besluit is bin­ dend.

gildedorp Naast de facties is er het gildedorp, waar alle gildes te vinden zijn. Als je als speler je tent in het gildedorp wil zetten, moet je daar voor het eve­ nement toestemming voor vragen bij spelleiding: vortexspelleider@gmail.com

Je moet een goede reden hebben waarom je met je tent in het gilde­ dorp thuishoort. Ook hier geldt dat gepaste tenten gebruikt moeten worden. De organisatie behoudt zich het recht voor om tenten alsnog te laten verwijderen. Stookplaatsen zijn in eerste instan­ tie bedoeld voor de facties en het gildedorp. Als er meer stook­ plaatsen beschikbaar zijn, kunnen deze door spelersgroepen gebruikt worden. Wel graag van tevoren aan­ vragen. opbouw Als je een gaaf plan hebt en daar echt meer opbouwtijd voor nodig hebt dan alleen de vrijdag, neem dan vooraf contact op met het bestuur. In overleg is veel mogelijk.


sint walrick

De locatie voor Moots 1 is weer scoutingterrein Sint Walrick. vuur Tenzij er een vuurverbod is, mag er vuur gestookt worden in de aan足 wezige stookplaatsen. Ook barbe足 cues en andere open vuren graag in de buurt van de stookplaatsen houden. Zorg voor een emmer zand of water en een brandblusser. Vuur op andere plaatsen eerst overleggen met de organisatie. Gebruik van vuur in de vijfhoek moet eerst overlegd worden met de FLM of EC. Vuurwerkeffecten zijn niet toegestaan.

water Er zijn waterpunten op het terrein, maar dit is geen drinkwater tenzij anders vermeld. douches en toiletten Toiletten zijn in het toiletgebouw op het kampeerveld en bij de douches in de blokhut (achterom). Laat alles netjes achter. Als er een probleem is, meld het dan bij de organisatie. natuurreservaat Het terrein grenst aan een natuur足 reservaat. Overdag mag je hier wandelen, maar na zonsondergang is het gesloten.


route auto vanuit richting Den Bosch: * A326 richting Nijmegen * A73 richting Venlo vanuit richting Utrecht, Zwolle of Rotterdam, richting Arnhem: * A50 richting Nijmegen/Den Bosch * A73 richting Venlo vanuit richting Venlo: * A73 richting Nijmegen Daarna: * A73 afslag 2 Nijmegen足Dukenburg * eerste verkeerslicht rechtsaf. * Na 2 km rechtsaf (50m na de inrit naar het Buitencentrum. Deze inrit niet ingaan.) * Na 100 meter is de inrit rechts Let op: Er is maar beperkt ruimte om hier te parkeren, dus laad je spullen uit en breng de auto zo snel mogelijk naar het grote parkeerveld. Luister goed naar de instructies van de parkeerwachten.

openbaar vervoer Vanaf centraal station Nijmegen neem je lijn 9 richting Grave. Deze rijdt op vrijdag overdag tweemaal per uur. Op zaterdag en zondag rijdt de bus wat minder vaak. Voor verdere details verwijzen we naar: http://9292.nl/


catering Ook op Moots 1 2012 kun je je inschrijven voor de catering (avondeten). Het eten wordt deze keer verzorgd door Sugar & Spice. Het menu voor deze keer is: vrijdag Gevulde gehaktbal/staaf in jus. zaterdag Bieflappen in champignonsaus. Beide dagen geserveerd met pof­ aardappelen en groenten.

dieet­eisen Zoals gewoonlijk kan er, binnen redelijke grenzen, ook voor een aan­ gepast menu worden gezorgd. Geef dus op tijd aan of je vegetariër bent of andere dieet­eisen hebt! Het eten wordt vanaf 18:00 geser­ veerd bij de crew­tent op de par­ keerplaats. Neem zelf bord en bestek mee! inschrijven Inschrijven voor catering doe je via het formulier op: www.the-vortex.nl/events/bestelpagina/

bar

De bar wordt zoals altijd weer door vrijwilligers van Vortex Adventures zelf georganiseerd. Dat betekent weer scherpe prijzen, een goedge­ luimde bediening en alle winst wordt natuurlijk weer in het spel gestopt! Ook dit jaar zal de bar voorzien in drank (koffie, thee, fris, bier, wijn en mede) en snacks (hamburgers, friet, tosti's en misschien iets speciaals). Daarnaast kun je ook altijd bij de bar terecht voor gratis limonade. Vanaf 8 uur 's ochtends is de bar open voor koffie en ontbijt. De bar sluit wanneer het niet meer gezellig is.

We zijn nog hard op zoek naar mensen die mee willen helpen in de bar – al is het maar voor een ochtend, middag of avond. Mensen die langer willen helpen, komen in aanmerking voor de crewprijs. Neem hiervoor contact op met: hrm@the­vortex.nl Mochten we niet genoeg vrijwil­ ligers vinden, dan zullen we helaas andere openingstijden moeten aan­ houden.


Pannenkoekenhuis st walrick Het pannenkoekenhuis heeft ook nu weer voordelige menu's. Maar het kan druk zijn, dus reserveer op tijd een plekje. Het pannenkoekenhuis bevindt zich aan het eind van de in足 en uitlaad parkeerplaatsen langs de weg.

Pannenkoekenhuis St.Walrick 6611KG Overasselt tel: 024足6221385 e足mail: info@walrick.nl www.walrick.nl

handelaren op de moots

www.larp.nl

www.havingalarp.com

www.louiswittenburg.nl

www.dragonskin.nl


Verenigingsnieuws ALV De volgende algemene ledenverga­ dering staat gepland op zaterdag 26 mei. Op deze ALV zal o.a. het financieel jaarverslag 2011 gepresenteerd wor­ den. Daarnaast loopt met deze ALV de interim­bestuursperiode van de hui­ dige voorzitter af en moet er dus een nieuwe voorzitter gekozen worden. Stuur voor vragen of kandidaat­ stellingen een e­mail naar: voorzitterva@gmail.com

datum zaterdag 26 mei 2012 lokatie Sporthal Nieuw Welgelegen Grebbenberglaan 13 3527VX Utrecht tijdstip 12:30 tot 17:00 uur


Komende evenementen Summoning XVII

datum 10, 11, 12 en 13 augustus 2012 locatie Ada's Hoeve Zwolseweg 17 7731BC Ommen voorinschrijven Speler: € 75,­ 12 ­ 15 jaar: € 37,50 0 ­ 11 jaar: € 0,­ Prijzen gelden tot 27 juli 2012

Moots 2 2012

datum 19, 20 en 21 oktober 2012 locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt voorinschrijven Speler: € 55,­ 12 ­ 15 jaar: € 27,50 0 ­ 11 jaar: € 0,­ Prijzen gelden tot 5 oktober 2012

Moots 1 2012  

Evenementen gids

Moots 1 2012  

Evenementen gids

Advertisement