Page 1

Vortex Adventures

MOOTS 1 6-8 mei 2011


Moots 1 2011 Datum 6, 7 en 8 mei 2011 Locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt www.st­walrick.nl Prijzen Speler: 12 ­ 15 jaar: 0 ­ 11 jaar: Monster: Evenementlidmaatschap:

€ 60,­ € 30,­ € 15,­ € 30,­ € 5,­

Contact Vereniging Vortex Adventures Postbus 103 3500AC Utrecht info@the­vortex.nl Foto's © Maarten ter Braak http://www.icemotion.nl/

© Vortex Adventures 2011 www.the­vortex.nl


Voorwoord

Welkom op de eerste Moots van 2011! Ook deze Moots vindt plaats op het vertrouwde St. Walrick, Overasselt. Belangrijk: je mag de auto NIET langs de kant van het zandpad parkeren! Gebruik in plaats daarvan de aangegeven parkeerplaats. Bij de ingang van het terrein, naast het kampeerveld, kun je wel laden en lossen. Vanaf hier zijn ook enkele bolderkarren beschikbaar. Nadat de spullen gelost zijn moet je direct de auto naar de parkeerplaats brengen. Het pad naar het speelveld is een toegangsweg voor de hulpdiensten en moet vrij blijven. Er worden geen uitzonderingen gemaakt, auto's die er toch staan kunnen weggesleept worden. Het is niet toegestaan om over de houtwallen te lopen! Verder nogmaals het verzoek van de EHBO: als je voor het evenement al ergens last van hebt, ga dan gewoon naar je eigen dokter. De EHBO is alleen voor eerste hulp. Het bestuur bedankt iedereen die de afgelopen maanden bezig is geweest voor de vereniging en hoopt dat ook dit evenement voor iedereen weer mooie momenten zal opleveren. Natuurlijk staat het VA­team voor je klaar als je vragen of opmerkingen hebt: Via email: info@the­vortex.nl Of kijk op: http://www.the­vortex.nl Corinne, Erik, Floor, Jantien, Jeroen en Nicky

Meehelpen

Vortex Adventures draait volledig op de inzet van vrijwilligers; zonder hun buitengewone inzet zouden er geen evenementen zoals de Summoning en de Moots kunnen bestaan. Wij kunnen dan ook altijd meer handen gebruiken. Momenteel zoeken we vooral mensen die mee willen helpen met op­ en afbouw van het evenement, en mensen die de bar willen bemannen. Wil je je inzetten voor de vereniging, geef je dan op als vrijwilliger door je in te schrijven via http://www.the­vortex.nl/events/. Maak de evenementen van VA nu echt van begin tot einde mee!


De tijd is nabij

Om de ene eeuwigheid af te sluiten

En een nieuwe te beginnen De plaats is gemarkeerd Het begin is gemaakt

Machten zijn verzameld De tijd is nu

Voor een nieuwe vorm van puurheid

Een nieuwe manier van leven


Voor het evenement prijzen Zie voorin voor de prijzen. Je kunt bij aankomst op het terrein betalen. verzekering Niet alle verzekeringen dekken on­ gevallen tijdens LARP­evenemen­ ten. Controleer je polisvoorwaarden en sluit anders een reisverzekering af. medische en eigenverklaring Voordat je begint met spelen, willen we eerst nog een medische ver­ klaring en een eigenverklaring van je hebben. Deze kun je bij het in­ checken invullen en inleveren. Maar als je deze van tevoren alvast invult gaat het veel sneller. Je kunt de verklaring downloaden van onze website, www.the-vortex.nl/events/wanneer/

Op het terrein is een EHBO­post aanwezig. Deze is 24 uur per dag beschikbaar. Zonder een goed in­ gevulde medische verklaring kan de EHBO haar werk niet goed doen. personage­formulier Als je een nieuw personage gaat spelen, dan moet je ook een per­ sonage­formulier invullen. Hierin staat wat de persoon die je gaat spelen, jouw rol, allemaal kan en geleerd heeft. Dit formulier kun je inleveren bij het inchecken.

gewijzigde spelregels Sinds Moots 2 van 2010 zijn de spelregels gewijzigd! Na evaluatie zijn enkele verbeteringen doorge­ voerd, die vanaf dit evenement in­ gaan. Lees alle regels nog eens door op: www.the-vortex.nl/spel/spelregels/

wapens en veiligheid Alle wapens worden gekeurd op veiligheid. Afgekeurde wapens wor­ den door de organisatie om veilig­ heidsredenen in bewaring genomen, en kunnen aan het einde van het evenement worden afgehaald. Vanaf dit evenement zijn ketting­ wapens ( "flails" ) toegestaan. Natuurlijk moeten ook deze gewoon gekeurd worden.


Aankomst en vertrek opening Je kunt het terrein op vanaf vrijdag 12:00 uur. Het spel begint om 20:00 uur. sluiting Het spel eindigt op zondag rond 16:00 uur. We willen graag dat iedereen daarna eerst helpt om de eigen factie op te ruimen. Pas als dit gedaan is kun je uitchecken bij de informatiebalie. Reken op een ver­ trektijd van 19:00 uur. uitchecken Alleen als je je voor vertrek uit­ checkt, hebben we de correcte gege­ vens van je personage. Zorg dus dat je dit netjes doet – dat voorkomt fouten op de volgende evenementen. parkeren Er is een apart parkeerveld een eindje van het terrein. Daar kun je je auto gedurende het weekend neer­ zetten. Voor het laden en lossen is er een klein parkeerveld vlakbij het kampeerveld; gebruik deze zo kort mogelijk. Er zijn karren aan­wezig om zware spullen te vervoer­en. Breng deze direct weer terug! Je mag niet met de auto het veld op en niet langs de zandweg parkeren! kamperen De Moots is een kampeerevene­ ment – je moet zelf voor een tent zorgen. Campers, stacaravans en dergelijke zijn niet toegestaan.

infobalie Tijdens het evenement kun je met al je vragen terecht bij de informatie­ balie. De openingstijden staan bij de informatiebalie aangeplakt. afval Je kunt afval inleveren bij de infobalie – daar staan grote afval­ bakken. Deze bakken zijn bedoeld voor normaal afval. Als je tent stuk is gegaan of je hebt een enorm bouwwerk gemaakt voor eenmalig gebruik, neem het dan gewoon mee naar huis en gooi het daar pas weg. Ook stukke luchtbedden willen we niet hebben. Als je eten of drinken over hebt, laat het dan niet op het veld staan, maar vraag even of de organisatie het wil hebben. Alvast bedankt! afbouwen en opruimen Na een vermoeiend evenement is meehelpen met afbouwen niet het eerste waar je aan denkt. Toch willen we je vragen om even mee te helpen. Als iedereen zijn of haar best doet om de eigen factie en de omgeving van de eigen tent netjes achter te laten is alles zo gedaan. Het uitchecken kan pas nadat je factie helemaal is opgeruimd! De vrijwilligers die nog een dag langer blijven om alles op te ruimen zijn je heel dankbaar!


opbouw en kampementen Als je een IC tent wil opzetten, kan dat bij of naast een factie. Dit betekent niet dat alle groepen door de organisatie gedwongen worden zich aan te sluiten bij een factie, maar we willen wel dat je bij of naast een factie je kamp opbouwt. Als je geen factie weet of niet bij een factie wil horen, dan krijg je een plek bij / in factie Wyvern (voorheen Pegasus) toegewezen. Om een IC tent op factiegronden op te zetten heb je geen toestemming vooraf nodig. Geef het wel van tevoren aan bij de factiespelleider, zodat we een idee krijgen van de omvang van de factie. Voor tenten en aankleding op de factiegronden geldt: Wij ontmoedigen spelers om omgetoverde partytenten of leger­ tenten met doeken te gebruiken, en behouden ons het recht voor om deze alsnog te laten verwijderen. Gildedorp Naast de facties is er het gildedorp. Hierin worden alle gildes verte­ genwoordigd. Als je als speler je tent in het gildedorp wil zetten, moet je daar voor het evenement toestem­ ming voor vragen bij de spelleiding (vortexspelleider@gmail.com). Je moet een goede reden waarom je met je tent in het gildedorp thuis­ hoort. Ook hier geldt dat je een gepaste tent en aankleding moet gebruiken.

Opbouw Het terrein is pas toegankelijk vanaf vrijdagochtend. Als je een gaaf plan hebt en daar echt meer opbouwtijd voor nodig hebt, neem dan contact op met het bestuur. In overleg is veel mogelijk. Als je vrijdagochtend vroeg wil beginnen, mag je nog wel op donderdagavond aankomen en je slaaptent opzetten. Meld dit wel van tevoren aan de FLM: vortexflm@gmail.com Let op: dit kost € 7,50 extra. Meld je bij aankomst bij de organisatie. Stookplaatsen zijn in eerste instan­ tie bedoeld voor de facties en het gildedorp. Als er meer stookplaat­ sen beschikbaar zijn, kunnen deze door spelersgroepen gebruikt wor­ den. Wel graag van tevoren aan­ vragen.


sint walrick

De locatie voor Moots 1 is weer scoutingterrein Sint Walrick. Dit terrein heeft een kampeerreglement. De belangrijkste regels zijn:

water Er zijn waterpunten op het terrein, maar dit is geen drinkwater tenzij anders vermeld.

vuur Tenzij er een vuurverbod is, mag er vuur gestookt worden in de aan足 wezige stookplaatsen. Ook barbe足 cues en andere open vuren graag in de buurt van de stookplaatsen houden. Zorg voor een emmer zand of water, of een brandblusser. Vuur op andere plaatsen eerst overleggen met de organisatie. Dit geldt ook voor vuurwerk en pyrotechniek, bijvoorbeeld in de vijfhoek!

douches en toiletten Er zijn toiletten en douches in de blokhut. Laat alles netjes achter. Als er een probleem is, meld het dan bij de organisatie. natuurreservaat Het terrein grenst aan een natuur足 reservaat. Overdag mag je hier wandelen, maar na zonsondergang is het gesloten.


route auto vanuit richting Den Bosch: * A326 richting Nijmegen * A73 richting Venlo vanuit richting Utrecht, Zwolle of Rotterdam, richting Arnhem: * A50 richting Nijmegen/Den Bosch * A73 richting Venlo vanuit richting Venlo: * A73 richting Nijmegen Daarna: * A73 afslag 2 Nijmegen足Dukenburg * eerste verkeerslicht rechtsaf. * Na 2 km rechtsaf (50m na de inrit naar het Buitencentrum. Deze inrit niet ingaan.) * Na 100 meter is de inrit rechts Let op: Er is maar beperkt ruimte om hier te parkeren, dus laad je spullen uit en breng de auto zo snel mogelijk naar het grote parkeerveld. Luister goed naar de instructies van de parkeerwachten.

openbaar vervoer Vanaf centraal station Nijmegen neem je lijn 9 richting Grave. Deze rijdt op vrijdag overdag tweemaal per uur. Op zaterdag en zondag rijdt de bus wat minder vaak. Voor verdere details verwijzen we naar: www.9292ov.nl


catering Ook op Moots 1 2011 kun je je inschrijven voor de catering (avondeten). Het eten wordt weer verzorgd door Uit­Koken. Het menu voor deze keer is: vrijdag Lasagne. zaterdag Goulash met rijst. dieet­eisen Zoals gewoonlijk kan er, binnen redelijke grenzen, ook voor een aan­ gepast menu worden gezorgd. Geef dus op tijd aan of je vegetariër bent of andere dieet­eisen hebt!

bar

De bar wordt zoals altijd weer door vrijwilligers van Vortex Adventures zelf georganiseerd. Dat betekent weer scherpe prijzen, een goedge­ luimde bediening en alle winst wordt natuurlijk weer in het spel gestopt! Ook dit jaar zal de bar voorzien in drank (koffie, thee, fris, bier, wijn en mede) en snacks (hamburgers, friet, tosti's en misschien iets speciaals). Daarnaast kun je ook altijd bij de bar terecht voor gratis limonade.

Het eten wordt vanaf 18:15 geser­ veerd bij de crew­tent op de parkeerplaats. Borden en bestek worden verzorgd. inschrijven Je kunt je inschrijven tot en met zondag 1 mei. De kosten zijn € 8,­ per dag, te betalen bij de incheck. Als je mee wil eten, stuur dan een e­ mail naar: catering@the­vortex.nl Als je voor 3 mei nog geen bericht hebt gehad, neem dan contact op met: hrm@the­vortex.nl www.uit-koken.nl

Vanaf 8 uur 's ochtends is de bar open voor koffie en ontbijt. De bar sluit wanneer het niet meer gezellig is. We zijn nog steeds op zoek naar mensen die eens een ochtend, middag of avond willen helpen in de bar. Als je langer wilt helpen, dan staat daar van onze kant ook iets tegenover...


Pannenkoekenhuis st walrick Het pannenkoekenhuis heeft ook nu weer voordelige menu's. Maar het kan druk zijn, dus reserveer op tijd een plekje. Het pannenkoekenhuis bevindt zich aan het eind van de in足 en uitlaad parkeerplaatsen langs de weg.

Pannenkoekenhuis St.Walrick 6611KG Overasselt tel: 024足6221385 e足mail: info@walrick.nl www.walrick.nl

handelaren op de moots

www.larp.nl

www.havingalarp.com

www.louiswittenburg.nl

www.dragonskin.nl


Komende evenementen Summoning XVI

datum 15, 16, 17 en 18 juli 2011 locatie Ada's Hoeve Zwolseweg 17 7731BC Ommen voorinschrijven Speler: € 70,­ 12 ­ 15 jaar: € 35,­ 0 ­ 11 jaar: € 15,­ Prijzen gelden tot 1 juli 2011

Moots 2 2011

datum 14, 15 en 16 oktober 2011 locatie Scoutingterrein Sint Walrick St.Walrickweg 9A 6611KG Overasselt voorinschrijven Speler: € 50,­ 12 ­ 15 jaar: € 25,­ 0 ­ 11 jaar: € 15,­ Prijzen gelden tot 30 september 2011

Moots 1 2011  

Evenementen gids