Page 1

Bona pasqua!!


Una plaga de mosquits tigre ha afectat una guarderia pública de Madrid, “Los cascabeles” i ha obligat a traslladar de forma provisional als 107 alumnes. Llavors, els alumnes entre zero i tres anys, seran traslladats a l’escola Trempralanes, de San

Sebastián de los Reyes, a la província de Madrid, on els petits faran classe fins el 28 de Març.

Lucía González

SOLUCIONS DIVERSES


Seguiment del virus Zica a Catalunya Joel Alfaro, 5è A

Com ja sabeu hi ha una nova malaltia que ha arribat a Catalunya des del Brasil. Es contrau a través de la picada d’un mosquit asiàtic, el Zica. Afecta principalment a les dones embarassades i fa que el nadó pateixi malformacions al néixer. La resta de la població no pateix greus molèsties ni seqüeles, es passa com una grip comuna. L’organització Mundial (OMS) ha declarat que la infecció pel virus Zika és una epidèmia. Recordeu que epidèmia és quan una malaltia brota amb molts casos, en una ciutat o regió, de manera més nombrosa del que és habitual. Si s’estén a grans àrees, llavors se’n diu pandèmia. Últimament hi ha hagut un augment dels casos de malformació al sistema nerviós. A Espanya a mitjans de març ja eren

43 els casos

detectats, dels quals només

cinc

són de dones embarassades. Tots són importats d’altres

països...


L’èbola es va originar a Guinea l’any 2014, després cap a Libèria i Sierra Leona uns països d’Àfrica. Però l’epidèmia va ser molt forta i va arribar a Nigèria, Senegal i Malí. Fins i tot va haver un cas detectat a Espanya, però va ser curat.

L’Èbola és una malaltia causada pel virus èbola que produeix febre, vòmits i diarrea negre, dels quals si no es cura a temps poden acabar morint-se. Però els científics han declarat el final de l’Èbola, una malaltia que de 28.637 casos, nom´rd 17.322 persones van sobreviure.

En realitat, el virus de l’èbola segueix existint. Però es declara el final perquè els països afectats ja no corren risc. Notícia feta per: Mar Pujadas 6è B


Els casquets polars d’Alaska i del Canadà s’estan fonent per culpa del canvi climàtic I de l’escalfament global, que provoquem els homes i les dones. Per sort, els polítics dels governs i els científics que hi entenen s’han reunit a París aquest hivern per intentar solucionar-ho abans que no sigui massa tard.

Creus que hi serem a temps? Andrea Ciurana, 6è B


L’ESQUELET DE DINOSAURE MÉS GRAN Un pagès argentÍ va descobrir casualment un dinosaure. Van excavar més i van trobar fòssils, eren restes de Titanosaure el més gran dels dinosaures que va existir mai. Es van trobar a la Patagònia, Argentina a la punteta de més al sud d’América. Els ossos s’han portat al Museu de Nova York, en concret al Museu d’Història, que és un dels més grans de Nova York. Per que us feu una idea de lo gran que és aquesta troballa penseu que l’esquelet del Tirex fa només uns 12 metres de llarg. El Titanosaure fa uns 34 metres de llarg com 3 autobusos posats un darrere l’altre.

Míriam Vivas, 6è A


A

finals de Febrer, un diumenge, a Torrent (València) hi va haver una discussió entre 2 clans familiars, enfrontats des de fa temps i veïns al poble. Les cases estan a poca distància. Algú es va tirar un pet i entre ells van començar ha discutir , en una baralla que va anar pujant de to, resolta en 4 ferits, 2 trets. Un pare de 54 anys i el seu fill de 29 estan, ara mateix, estan ingressats a un hospital de urgències, a cures intensives. Més informació, aquí http://www.diarioinformacion.com/sucesos/2016/02/23/simple-pedodetonante-tiroteo-torrent/1731165.html

Arnau Gironés


Mortadelo y Filemón És el còmic més popular del dibuixant Francisco Ibáñez Talavera. Explica les peripècies de dos agents de l'organització secreta TIA (Tècnics d'Investigació Aeroterràquia).

El Francisco Ibáñez va néixer a Barcelona al 1936

Una mica d’història. El primer còmic es va fer entre el 1969 i el 1971, el segon entre el 1972 i 1974 i el tercer entre el 1975 i 1976 . Com que el còmic tenia molt d’èxit van començar a fer pel·lícules amb els mateixos personatges. L’última pel·lícula de dibuixos d’en Mortadelo y Filemón es va estrenar al 23 de novembre del 2014 amb el títol: Mortadelo y Filemón contra Jimmi el cachondo.

Rubén i Maycol de 4t.


Hola amics i amigues nosaltres som la Lola, el Joan Albert, el Carles i el Jahir de 5è i 6è. Ens encarreguem de preparar una enquesta lliure. Hem triat el tema dels esports. Hem passat pels 6 tallers. Hem enquestat a 88 persones. Les nostres dues preguntes han sigut: 1ª “T’agraden els esports?” Les respostes que hem triat són: - Sí – No. 2a. Quin esport t’agrada més?  fútbol  basquet  piina  altres Les respostes han sigut:


Nosaltres pensàvem que guanyaria el futbol perquè la majoria de persones jugaven al futbol a la escola o a fora, però la cosa ha sortit força igualada. Serà que el futbol ja no és el que era? Gracies per la vostra colavoració/atenció !


Hola som la Liv i el Pedro de quart de primària. Ens agrada el futbol i per això hem preguntat als nostres companys del cicle mitjà:

QUIN EQUIP CREUEN QUE GUANYARÀ LA CHAMPIONS?

Aquests són els resultats El Barça: 77 VOTS El Atlético de Madrid: 4 VOTS

1% 2% 2% 6% 4%

Barça Atlético de Madrid

El Real Madrid: 2 VOTS

Real Madrid Juventus

Juventus: 2 VOTS

Bayern de Múnich

Bayern de Múnich: 1 VOT

85%

Cap d’aquests

Cap d’aquests 5 VOTS

Dels 91 companys que han contestat l’enquesta, el 85%c creu que guanyarà el Barça. Nosaltres també pensem el mateix.


Hola som el Pedro I la Liv de quart de primària us volem fer una enquesta per saber quin és el vostre jugador preferit. Hem preguntat a tots els nostres companys del cicle mitjà. En total han participat 71 companys. Aquests són els resultants Messi Torres Benzema Carlos Teves Muller Cap d’ aquests

Messi

Torres

57 vots

Benzema 3%

6 vots

4%

Carlos Teves

Muller

4%

0%

0 vots

9%

2 vots 3 vots 3 vots

80%

El jugador que ha sortit més votat és el Messi que té un 80 % dels vots!!!

LEO MESSI

KARIM BENZEMA

FERNANDO TORRES

Cap d’ aquests


H

ola lectors i lectores de la nostra revista Petits Periodistes. Ens fa molta il·lusió presentar-vos l’entrevista d’una persona que admirem moltíssim, la nostra directora de l’escola Coral de l’Orfeó Català, la Glòria Coma. 1. On vas estudiar primerament? Vaig estudiar piano de grau elemental al conservatori de Sabadell, també contrabaix de grau professional i interpretació de cant de títol superior a l’escola “Esmuc”. També sóc llicenciada en la història de l’art i vaig fer cursos de direcció a la “Fcec”. Amb directors i professors com en Josep Vila i Johan Duhik entre d’altres.

2. Quina és la teva feina a l’Orfeó? La meva feina és dirigir al Cor Infantil, faig classes de cant a les sopranos del cor de l’Orfeó. 3. Tenies ja des de petita aquesta afició per la música i el cant?


Sí, cantava en una coral des dels deu anys, del meu poble. 4. Com van ser els teus inicis ? Vaig començar dirigint nens petits i mitjans a la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallès. I després un cor d’adults amb el nom: “Xiribec”.

5. Quants anys fa que estàs a l’ Orfeó Català? I com vas entrar? Fa vuit anys que vaig entrar. Vaig entrar a la temporada del 2008/2009. Vaig entrar a substituir la directora del Cor Infantil un any i després un altre any fins que hem vaig quedar a dirigir el Cor Infantil . 6. Com t’ho fas per ensenyar a alumnes d’edats tant diferents i en plena adolescència? Amb molta paciència. I intentant adaptar-me a les necessitats de cadascú i passant-ho bé.


7. Cada any l’Orfeó prepara un programa diferent amb un objectiu determinat basat sempre en els valors humans. Com ho organitzeu? Ens reunim amb el Pau (pianista), i intentem que cada any fem alguna cosa diferent. Per divertir-nos. 8. Ara si ens permets voldríem fer-te una pregunta més personal. Amb tota la feinada que teniu, amb els concert que feu a dintre del Palau i fora del Palau, com compagines la teva vida professional amb la familiar? La compagino perfectament bé. A vegades necessito sacrificar estan a casa, però la feina que faig m’agrada molt. 9. Ara si et sembla podem parlar de les teves aficions: T’agrada viatjar? A on? Molt, a tot arreu sobretot a Àfrica i Àsia. He viatjat a Camerun, Marroc, Índia, Xina i Indonèsia. T’agrada llegir ? Quins llibres t’agraden ? M’agrada molt llegir. I els llibres que més m’agraden són els llibres de creixement personal i meditació. T’agrada la música ? Quin tipus de música t’agrada? Totes les músiques m’agraden, però sobretot la “Salsa” i els concerts de Brandem burg de Badí.


Per últim et voldríem preguntar que t’agradaria fer en el futur al nivell professional.

M’agradaria seguir dirigint un cor, també m’agradaria fer de solista i lligar la música amb la meditació.

Gràcies pel teu temps i dedicació. Ha estat un plaer parlar amb tu.

Treball realitzat per l’Arnau Gironés i la Mar Pujadas de 5è i 6è de primària.


INTERVIEW COLUMBUS

with

CHRISTOPHER

Group: the beautiful Members of the group: Sofia Alcalde, Uxia Casanova, Chaoyué Chen and Itziar Rocamora Interviewer 1: Good morning and welcome to the show. Today our special guest is Christopher Columbus. Guest: Good morning! Interviewer 1: Why did you decide to go to America? Guest: Because I didn´t believe that the Earth is flat. Interviewer 2: When were you born? Guest: I was born in 1451. Interviewer 1: When did you discover America? Guest: I discovered America in 12th October 1492. Interviewer 2: What are the names of your boats? Guest: The names of my boats are: ``La Pinta, La Niña and La Santa Maria´´.


Interviewer 1: Have you ever married? Guest: Yes, I married in 1479 with Felipa Perestelo. Interviewer 2: Do you have any child? Guest: Yes, I have 2 children. The first one I had with Felipa is Diego. Then, I found another woman and had another son named Fernando. Interviewer 2: Thank you very much for you collaboration and we wish you good luck with your trips! Guest: Thanks to you!


Interview: MaryPoppins INTERVIEWER 1: Good morning and welcome to the show. Today our special guest is Mary Poppins GUEST: Hello. INTERVIEWER 1: The first question is how old are you? GUEST: I’m 36 years old. INTERVIEWER 2: Where do you live? GUEST: I live in U.S.A. INTERVIEWER 1: Do you have a boyfriend? And what’s his name? GUEST: Yes, I do. His name is Jonathan. INTERVIEWER 2: When did your start to be a babysitter?


GUEST: I started to be a babysitter when I was 20 years old. INTERVIEWER 1: Why did you choose to be a babysitter? GUEST: Because I like children very much. INTERVIEWER 2: Thank you very much for your collaboration. Bye GUEST: Bye, thanks to you.

Gisela Gomáriz, Cristina Keledzhyan and Jana Yagüe


INTERVIEW WITH ROWAN ATKINSON Interviewer 1: Good morning and welcome to the show. Today our special guest is Rowan Atkinson. Guest: Hello. Interviewer 1: The first question is: how old are you? Guest: I am 61 years old. Interviewer 2: Where do you live? Guest: I live in England. Interviewer 1: When did you decide to be a comedian? Guest: I decided to be a comedian when I was in the university. Interviewer 2: Is the job that you always dreamt of? Guest: No, the job that I always dreamt of was to be an electrical engineer. Interviewer 1: Do you like Mr. Bean? Guest: Yes, he is very funny. Interviewer 2: Would you like to visit Barcelona?


Guest: Yes, because it is a very interesting city to visit. Interviewer 2: Thank you very much indeed for your help and collaboration. Guest: Nice to meet you and see you soon.

Aina Rafel Gerard Fernรกndez Ramy Hamchaoui


INTERVIEW WITH USAIN BOLT Interviewer 1: Good morning and welcome to the show. Today our special guest is Usain Bolt. Guest: Hello. Interviewer 1: The first question is: when were you born? Guest: I was born in Sherwood Content. Interviewer 2: How old are you? Guest: I’m 29 years old. Interviewer1: Where do you live now? Guest: I live in Kingston, Jamaica. Interviewer 2: When did you realize that you could be a sprinter? Guest: I was always around as a kid and was always quick, so I won a lot of school races. But when I won the world Junior Championships, that made me realize I could do something big. Interviewer 1: How many medals do you have? Guest: I have 13 gold medals and 2 silver.


Interviewer 2: Which sports do you like? Guest: I like football and cricket. Interviewer 1: Thanks for your collaboration.

Miguel Angel Londo単o , Marcos Pe単a and Danilo Rumack


MENJAR SA I MENJAR NO TANT SALUDABLE

Menjar sa

El menjar sa és el que s’ha de menjar amb més quantitat. És sa perquè aporta proteïnes, hidrats de carboni i sals minerals amb la justa mesura. Són aliments saludables: les patates, els tomàquets, les pastanagues, els pebrots, les fruites com la poma, la taronja, la llimona, la pera, la maduixa, el raïm,la cirera o la mandarina...

Menjar no tant saludable


Hem volgut fer una enquesta als nostres companys de cicle per saber quin menjar és el que més agrada. Els resultats són els següents: Entrecot Amanida Espaguetis Arròs Naguets Pizza Altres menjars

6 vots 8 vots 7 vots 3 vots 4 vots 53 vots 10 vots

Altres Amanida; menjars; Entrecot; 6; 8; 9% 7% 10 Espaguetis ; 7; 8% Arròs; 3; 3% Pizza; 53; 58%

Naguets; 4; 4%

Entrecot Amanida Espaguetis Arròs Naguets

Pizza Altres menjars

Dels 91 vots obtinguts més de la meitat (el 58%) els agrada la PIZZA!!!!

Fet per: Marina i Claudia 4t A primària


Hola, som la Sandra, el Christian, la Clàudia M. i l’Andrea de 5è i 6è. Aquest trimestre fem de periodistes. Ens han encarregat de preparar una enquesta lliure. Hem triat el tema de la tecnologia. Hem enquestat a 66 nens i nenes i 5 mestres. Hem fet dues preguntes, i són aquestes: -Us agrada la tecnologia? I les respostes son aquestes: -Sí o no. -Quin aparell t’agrada més? -Mòbil

-Ordinador

-Tauleta tàctil

-Consola

I aquí teniu les respostes

A 69 persones si els hi agrada la tecnologia.


Ara us posarem en un gràfic els resultats a les respostes de la gent sobre què prefereix, si mòbils, ordinadors, tauletes tàctils o consoles.

Creiem que el mòbil ha arrasat i ha sortit més triat perquè és fàcil d’utilitzar, són fàcils de portar i es poden fer moltes coses com per exemple, descarregar aplicacions (App) que converteix el mòbil en un petit ordinador. Moltes gràcies per la vostre atenció i esperem que us hagi agradat. 

ALGUNES SOLUCIONS


Hola. Som el Joel, el Mike, el Marc T, l’ Alejandro i el Sergi H. Aquest trimestre fem el taller de revista. Ens han encarregat de preparar una enquesta lliure. Hem triat el més als nens i

tema de les lectures que agraden nenes.

Hem passat revista, teatre, estratègies, matemàtics. Hem a 91 nens i nenes professors.

per tots els tallers: anglès, còmic i jocs entrevistat i a 6

Les nostres preguntes han sigut: Us considereu lectors? I les respostes que hem preparat són 2: Si o no.”Quin tipus de lectures us agraden més?” I les respostes que hem preparat han sigut 3: còmic, novel·la i diari/revista. Aquests són els resultats de l’enquesta: 1ª pregunta:

si:87

no:10


2ª pregunta: novel·la:62

còmic:17 diari:8

La nostra conclusió és: Ja ens esperàvem que guanyés novel·la perquè és la lectura més llegida arreu del món, perquè enganxa molt i no ho deixen, perquè és entretinguda i hi han molts tipus. Crèiem que el nº de lectors de còmic serià superior.

Gràcies per la vostra col·laboració.


Hola som la Mar, la Lucía, l’Arnau i la Míriam de 5è i 6è. Aquest trimestre fem el taller de Petits periodistes. Ens han encarregat de fer una enquesta lliure. Una enquesta és quan fas una pregunta a moltes persones i tens moltes respostes per escollir. Hem triat el tema: “Pel·lícules”. Hem passat pels “6” tallers de Cicle Superior (jocs matemàtics, estratègies, teatre, anglès, còmic i revista) i les classes de 4t de Primària. Hem entrevistat a 163 alumnes i 8 professors. La nostra pregunta a sigut: “Quin tipus de pel·lícules us agrada més veure?” i les respostes que


hem preparat són 4: comèdia, terror, acció i romàntiques.

Comèdia 57a i 4p

Terror 34a i 4p

Acció 29a i 1p

“a”:alumnes, “p”:professors. Els resultats han sigut els que ens esperàvem perquè, per exemple: un divendres a la tarda a ningú li agrada veure una pel·lícula de terror sinó de comèdia, per passar-s’ho bé i no patir etc. Gràcies per la vostra atenció i col·laboració.

Romàntiques 7a i 2 p


Hola, som en Sergi H i en Joel, de 5è i 6è i us hem preparat aquest dibuix ple de diferències que podeu localitzar.

Les heu trobades totes?


A veure si sou capaços de localitzar els oficis segßents :


ELS MONTRES RAROS Percy Jackson i el Mar dels Monstres és una pel·lícula plena d’acció i aventura, surten uns monstres molt espectaculars i fantàstics. Aquí us deixem uns quants d’ells amb algunes explicacions. Monstres

Faune

Cronos

Drac de l’aigua

Drac de raig

Força

4.000

1.000.000

800

700

Vida

1.000

1.000.00

900

999

Màgia

0

1.000

100

100

Agilitat

100

1000.000

100

100

Velocitat

200

1000.000

400

400

Resistència

1.000

1.000

400

400

Resistència al foc

400

400

0

0

Aquest monstre és el déu dels dracs de l’aigua i sembla metàl·lic.


Aquest és el pare de tots els déus.

Aquest és el Drac del Raig que llença rajos de foc per la boca.

La Naga primer era una bruixa molt potent, però en una lluita va perdre el seu encanteri i la va convertir EN UNA SERP HUMANA.

EL MINOTAURO ÉS UNA BARREJA DE TORO I HUMÀ. ÉS RAPID I FORT I TAMBÉ MOLT RESISTENT PERO ÉS BO PER DINTRE.

AQUEST ES DIU CAVALL D’AIGUA. ELS PERSONATGES QUE NOMÉS EL PODEN UTILITZAR SÓN EL PROTAGONISTA, EL SEU FILL, EL SEU COSI I EL DÉU DE L’AIGUA.

CARACTERÍSTIQUES VIDA MÀGIA FORÇA VELOCITAT RESISTÈNCIA

NAGA 100 1888 40 200.000 1.000

MINOTAURE 900 0 100.009 950 1.000

CAVALL 90 D’AIGUAD’AIGUA 2 90 1.000 200

Fet per: Pere, Héctor, Roger i David


Els nens i nenes de cicle mitja els trimestre passant fan una pel·lícula titulada SUC DE NEN . És una peli de por i aventures que Director: Pau Cabús

passa en una escola que es diu Anna Ravell. Tracta d’un vampir que vol capturar els nens i nenes de l’escola per fer suc de nen. És molt emocionant!!! Fet per: Daniela i Naraia

Nosaltres, la Carolina i la Raquel, us volem explicar l’obra de teatre que van representar els alumnes d’aquest taller titulada ELS TRES PELS DEL DIMONI. L’obra de teatre explica que el rei volia matar el fill d’uns moliners perquè el rei creia que es Director: Kike Esteban volia quedar amb el seu regne. El noi es va salvar gràcies a la princesa, la reina i la dimonieta. L’obra va ser molt divertida i es notava que tots els actors i les actrius s’havien estudiat molt bé el seu guió i s’havien esforçat molt per fer l’obra.


Els alumnes de 6è hem estat fent un projecte de robòtica amb un programa que es diu “Scratch” HISTÒRIA Va ser dissenya l’any 2003 per Mitchel Resnick. Serveix per crear els teus propis jocs. Creació Consisteix en fer moure un personatge (que pots triar i al principi és un gat.) es mogui, parli, faci sons i sorolls, que canviï d’entorns o que s’afegeixin personatges i vestimentes. Si voleu fer-ho podeu anar a la següent adreça que és la nova versió: “Scratch.mit.edu” i els tutorials que hem seguit són fàcils i els podeu fer fàcilment. http://www.slideshare.net/programamos/1primintroduccinalaherramientascratch?ref=http://programamos.es/materiales/educacionprimaria/ http://www.slideshare.net/programamos/scratch-en-primaria-1-el-baile-delgato?ref=http://programamos.es/materiales/educacion-primaria/ http://www.slideshare.net/programamos/3-primfiesta-dedisfraces?ref=http://programamos.es/materiales/educacion-primaria/ http://www.slideshare.net/programamos/4-primvideojuego-arkanoidi?ref=http://programamos.es/materiales/educacion-primaria/ http://www.slideshare.net/programamos/scratch-en-primaria-5-videojuego-arkanoidi?related=1 Fet per: Mar i Miriam de 6è


Resol aquest encreuat:


ENCREUATS DE FUTBOL Mike Illagan, Alejandro Trinidad, Sergi Huguet i Marc Tort


Petits periodistes 46  

Revista trimestral de Primària de l'escola Anna Ravell de Barcelona. Arriba al seu número 46 amb l'esforç, treball i dedicació de tota la no...

Petits periodistes 46  

Revista trimestral de Primària de l'escola Anna Ravell de Barcelona. Arriba al seu número 46 amb l'esforç, treball i dedicació de tota la no...

Advertisement