Nieuwslijntje oktober 2019

Page 1

21ste jaargang N° 2 Oktober 2019

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders Met veel trots hebben we de op het einde van de eerste week van het schooljaar onze chillzone plechtig geopend!


OKTOBER 2019

02 04 08 09 12 16 17 23 27 28

Zwemmen 2LS + 3de kleuters (rood) Pedagogische studiedag Sportdag lager (picknick) Zwemmen 2LS + 3de kleuters (paars) KAARTING (vanaf 17u) Zwemmen 2LS + 3de kleuters (oranje) Torenbezoek + museum (4LS) Oudercontacten Zwemmen 2LS + 3de kleuters (oranje) Start herfstvakantie

Pedagogische studiedag: vrijdag 4 oktober 2019 Dit is een vrije dag voor de leerlingen. Er is GEEN opvang.

In de kijker: KAARTING- EN SPELLETJESAVOND Een hele gezellige avond met spelletjes voor de leerlingen en een mooie prijzenwinkel. Ook voor de volwassenen is er ruimte om te kaarten of een praatje te slaan met een hapje en een drankje. Herfstvakantie: Van maandag 28 oktober t/m zondag 3 november

2


EVENTJES TERUGBLIKKEN OP SEPTEMBER Startviering thema ‘vriendschap’. Bedankt aan de 3de graad om deze viering zo mooi voor te bereiden.

Op 17 september stond de verkeersdag op het programma voor alle Harelbeekse scholen. Het was een dag met tal van activiteiten: de fietsen werden onder de loep genomen, uitleg over de ziekenwagen/politie, fietsen op rollen, fietsparcours, snelheidscontroles langs de Stasegemsesteenweg…

Beleving voor groot en klein: Dag van de sport! Bedankt om allen jullie sportieve outfit aan te trekken. Deze outfit was nodig om vlot te kunnen bewegen tijdens de gymnastiek op de speelplaats.

3


Sporters beleven meer. Ook in jouw school! Sporters beleven meer. Ook in de Vlaamse scholen! Dat is wat Sport Vlaanderen, samen met Moev, wou laten zien aan Vlaanderen. Daarom riepen we alle scholieren op om op de derde woensdag van september in de outfit van hun sportclub naar school te gaan. Dit jaar mochten de leerlingen van 1.079 basis- en secundaire scholen in de tenue van hun sportclub naar school gaan. Dat deden ze als trotse ambassadeurs van de clubs waartoe ze behoren, samen met hun vrienden en vriendinnen, die vaak de doorslaggevende reden zijn om voor een sport en een club te kiezen. 1079 scholen hadden zich geregistreerd voor de actie ‘Breng je sportclub naar school’. Vooral in de basisscholen, waarvan 1 op de 4 deelneemt, is dat een succes. Ze ondersteunden de actie niet alleen, ze organiseerden zelf ook heel wat originele en sportieve initiatieven om van deze dag een onvergetelijke sportieve dag voor hun leerlingen te maken.

Dit jaar ging de 13de editie van de STRAPDAG door. Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen deden mee aan de actie. Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is. Strappen voor een gezonde schoolomgeving. Duurzaam woon-schoolverkeer heeft alleen maar voordelen: - Minder chaos aan de schoolpoort - Goed voor het milieu - Minder wagens in de schoolomgeving verbetert de luchtkwaliteit - Goed voor de gezondheid - Bevordert sociaal contact en zelfontplooiing

4


Benoit en de Beiaard (6de leerjaar) Benoit en de Beiaard is een combinatie van een workshop en een concert, in samenwerking met de Harelbeekse beiaard. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen verschillende liedjes aangeleerd, waaronder een kinderlied van Peter Benoit. Ze worden hierin begeleid door muziekpedagoog Karel Op De Beeck. Hij laat de leerlingen kennis maken met de figuur van Peter Benoit, het Peter Benoitmuseum en de beiaard. Op vrijdag zingen alle leerlingen die de workshop volgden samen met de beiaard op het Paretteplein. Traditiegetrouw zijn onze zesdeklassers ook gaan meezingen!

Kindergemeenteraadsverkiezingen Maandag 23 september kwamen ze van stad Harelbeke langs met de stembus. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mochten anoniem hun stem uitbrengen. Wie zal uiteindelijk onze school mogen vertegenwoordigen op de kindergemeenteraad? Spannend!

We streven er nog steeds naar de leerlingen zoveel mogelijk te laten bewegen. De jaarlijkse veldloop, waar we met alle klassen van het 1ste leerjaar tem het 6de leerjaar gaan lopen, stond dus met stip aangeduid op onze agenda (dinsdag 24 september).

5


De eerste kleuters van juf Annelore en juf Isabel brachten een bezoek aan de bio-boerderij ’t Goed ter Heule in Lauwe. Ze brachten heel wat sappig fruit mee en maakten met hun groenten een overheerlijke soep. Lekker gezond!

Levensloop 2019 dankt jullie!

6


INFO: - Oudercontacten op woensdag 23 oktober. Jullie worden in de 2de helft van oktober uitgenodigd om een afspraak te maken via een link. Hiervoor is het belangrijk dat we over de correcte e-mailadressen beschikken. Gelieve bij wijziging steeds het secretariaat te contacteren. -

Rij naar SAMWD voor buitenschoolse activiteiten (muziekschool, dictie…) is nog altijd voorzien.

-

Foto’s Unitas: De schoolfotograaf kwam op 10 september langs. Er werden individuele en klasfoto’s gemaakt. Ook broertjes en zussen gingen samen op de foto. Jullie kunnen de foto’s bekijken en bestellen op www.schoolfotografie.be Jullie vinden het blaadje van de schoolfotograaf met een gebruikersnaam en wachtwoord in de boekentas(sen) van jullie kind(eren). (We vertrouwen erop dat beide ouders, ook in geval van gescheiden gezinnen, deze code(s) aan elkaar doorgeven) Bestellingen die voor 5/10/19 geplaatst worden, zullen gratis op school geleverd worden.

Familienieuws We betuigen onze christelijke deelneming aan de families van Frans Bastiaen, grootvader van Faith Decancq Dina Verougstraete, overgrootmoeder van Storm en Hasse Kemseke Geboorte van Lionel Caes, broertje van Livia, zoontje van Ruben en Shelly Caes-Desmet Proficiat!

Zwangerschap juf Deborah Juf Marieke vervangt juf Deborah in 2/3KS rood. We wensen juf Deborah een goede zwangerschap toe en juf Marieke veel plezier met de kindjes van 2/3KS rood!

Gezocht: -

Zespri stickers (enkel de echte…)  graag op een plastiek mapje sparen (afgeven aan juf Elke)

-

Boeken en spelletjes zonder klein materiaal (vb: twister, times up, UNO, kwartet…) waarmee je ons nog een plezier kan doen om in onze chillruimte te gebruiken. Breng gerust binnen op het secretariaat .

7


Onderstaande enquête volgt vanuit het enthousiasme van de werkgroep ‘speelplaatsvernieuwing’:

Onze kinderen verdienen een nieuwe groene speelplaats! Maar niet vooraleer we eerst jullie mening kennen. Scan de QR-code of surf naar https://forms.gle/yBgZ1wirRbEGRXSU8 voor een korte vragenlijst. In 10 min is het geklonken. Bedankt!

vzw KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32 8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

8


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.