Nieuwslijntje November 2019

Page 1

21ste jaargang N° 3 November 2019

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders De WIFI-dictatuur! Kinderen willen alleen nog op reis naar een plaats waar ze verbonden zijn. Leerlingen zoeken op de speelplaats de plek waar ze het best verbonden zijn. Leerkrachten ergeren zich dood als ze in een hoek van de school niet verbonden geraken. Misschien moeten we ons collectief weer eens meer toeleggen op de warme verbondenheid van een gezellig samen zijn, op de rustgevende verbondenheid met de schoonheid van de natuur, op de biddende verbondenheid met God die “echt” leven geeft. Uit Leeftocht: november 2019


NOVEMBER 2019 1 Allerheiligen 2 Allerzielen 4-8 Digitale week voor 5LS en 6LS 6 Zwemmen 3LS + 3de kleuters (paars) 11 Wapenstilstand (geen school) 12 Pedagogische studiedag (geen school) 13 Zwemmen 3LS + 3de kleuters (oranje) 19 Infolessen CLB voor 6de leerjaar 19 Integratie 3de kleuter/1LS 19 Toneel 2de kleuters 20 Zwemmen 3LS + 3de kleuters (rood) 25 Educatief pakket 5LS 26 Stemwijs 6LS 27 Zwemmen 3LS + 3de kleuters (paars)

HERFSTVAKANTIE van maandag 28 oktober t/m zondag 3 november WAPENSTILSTAND Maandag 11 november PEDAGOGISCHE STUDIEDAG Dinsdag 12 november (geen school – geen opvang)

Tien tips om uw kinderen groenten en fruit te leren eten 1. Herhaling helpt. Blijf groenten en fruit aanbieden. Ook als ze weigeren. Dring aan maar dwing niet. 2. Probeer smaken uit. Blijf inzetten op het proeven. Kinderen hebben soms tot 15 proefmomenten nodig alvorens ze iets echt lekker gaan vinden. 3. Zoek een ‘sfeervol moment’ om groenten en fruit te eten, samen met andere kinderen, ouders, juf of meester. 4. Probeer ‘attractieve’ vormen uit. Maak diertjes, boompjes, auto’s… en speel met kleuren. 5. Serveer groenten af en toe rauw, in staafjes of blokjes gesneden. Het feit dat ze met de handen mogen worden gegeten, is een extra aantrekking. 6. Laat uw kinderen meehelpen bij het wassen, schillen en klaarmaken van de groenten en het fruit. Neem ze ook mee als u de groenten en het fruit gaat kopen. 7. Serveer soep. Zo kunnen ze smaken leren kennen, ook van minder populaire groenten. 8. Eet zelf ook groenten en fruit. Als uw kind dit ziet, zal het zelf ook willen proeven. 9. Zet een schaal met fruit steeds goed zichtbaar, zodat uw kind ervan kan nemen als het zin heeft. 10. Maak het fruit dat u uw kind te eten geeft hapklaar. Schil het en snij het in stukjes. Zo wordt het makkelijker aanvaard.

2


BEDANKT OUDERCOMITE!

Uit VRTNWS sept 2018

Kindergemeenteraadsverkiezing 2019-2020: Proficiat aan Tijl Blomme (5LS) en Mila Dejonghe (6LS)

Wat hebben we geluk met de Gavers zo dicht bij onze school. Tijdens onze sportdag konden we daar weer optimaal genieten van alle aanwezige faciliteiten: de klimmuur, de kano’s, vlotten bouwen, hindernissenparcours, hoogteparcours, boogschieten‌ De kinderen konden zich helemaal uitleven samen met hun klas.

SPORTEN IS GEZOND

3


VERKEERSACTIES GRAAG TRAAG De GRAAG TRAAG-affichecampagne is een terugkerende actie. Hiermee willen we de weggebruikers aanmanen om het iets trager aan te doen. Bedankt aan de enthousiastelingen die hebben meegeholpen!

CONTROL CRUISER Bedank de Control Cruisers! Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, snelheidsduivels… chauffeurs die straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Helaas blijft ook Harelbeke hier niet van gespaard. Maar wat met de autobestuurders die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen naam, Control Cruisers. Uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bleek dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidsbeperking te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien wil één op de vier mensen graag actief de rustige automobilisten bedanken. Dus bedacht de VSV een nieuwe, positieve term. De VSV verdeelt samen met stad Harelbeke borden die je tijdens de maand oktober aan je raam kan hangen. Zo kan je de Control Cruisers in jouw straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. Woon jij ook in een straat waar geregeld autobestuurders te snel rijden? We doen een warme oproep aan de inwoners om positief rijgedrag mee aan te moedigen.

4


HERFSTWANDELINGEN

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

5


PANNENKOEKENACTIE Naar jaarlijkse gewoonte houden wij een koekenverkoop. In overleg met het oudercomité wordt dit jaar gekozen voor een pannenkoekenverkoop ten voordele van de inrichting van de speel- en turnzaal die gerenoveerd zullen worden. We kozen voor pannenkoeken van Dries. Het zijn de lekkerste! De pannenkoeken kosten 7€ per pak van 1 kg. Deze pannenkoeken mogen in de diepvries bewaard worden. Gelieve onderstaand strookje en het gepaste bedrag in een gesloten omslag met naam en klas, ten laatste tegen vrijdag 6 december 2019 mee te geven met je kind. Levering staat gepland op maandag 16 december. Alvast van harte bedankt voor jullie medewerking.

Welkom in onze school! Wij zijn heel blij 4 instappertjes te mogen verwelkomen na de herfstvakantie in 1KS geel bij juf Nele! Emile Lagagie (broertje van Chloé) Bent Desmarez (broertje van Noud) Aimé Van Den Bulcke (broertje van Rémy) Marilou Polfliet De start van een nieuw avontuur!

BEDANKT VOOR DE STEUN OP ONZE KAARTING- EN KINDERSPELLETJESAVOND!

Kaarting Park- en basspelen Graag traag

vzw KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32 8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

6