Nieuwslijntje september 2020

Page 1

21ste jaargang N° 1 September 2020

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders

THEMA 2020 -2021 BRENG KLEUR IN JE VRIENDSCHAP Tien maanden lang samen dromen en samen werken in alle kleuren van de regenboog. Onze weg zit vol verrassingen, het onverwachte verwelkomen we. Graag zien en gezien worden zijn daarin alleszins een rode draad. We worden blij van spelen en experimenteren, van delen en danken. We genieten volop en vieren het leven. Zingeving en spiritualiteit geven daaraan een diepere vreugde. De Augustinusschool is een kleurrijke school. We willen een vrolijke en positieve school zijn Vreugde kleurt. Kleurrijk leven delen met elkaar. Op zoek naar een kleurenpalet aan talenten. Je eigen kleur beleven. Mogen zijn wie je bent, met respect voor de kleurschakering van de ander. Die ander helpen zijn kleur te ontdekken. Je laten verrassen door de veelheid aan kleur in het leven. In het spoor gaan van Hem die kleur geeft aan het leven van velen: Jezus van Nazareth. Aldus een mens zijn met een blije boodschap, een vreugdemens.


SEPTEMBER 2020

01 09 15 15 16 18 21 22 23 29 30

Eerste schooldag 2020-2021 3ls Zwemmen Schoolfotograaf Alternatieve infoavond 3ls Zwemmen Strapdag 6ls Benoit en de beiaard Lager: hindernissenloop 3ls Zwemmen 1ls, 2ls en 3ls Sportdag 3ls Zwemmen

We zijn zo blij jullie opnieuw te mogen verwelkomen in de St.-Augustinusschool. Na twee maanden vakantie moeten we toegeven dat we jullie echt gemist hebben. De laatste maanden van het vorige schooljaar verliepen dan ook nog eens behoorlijk anders dan wat we allen gewoon zijn. Wij hopen dit schooljaar onze kleuters en leerlingen iedere dag zo goed als normaal te kunnen verwelkomen. We zijn er alvast helemaal klaar voor!

Ons jaarthema is: breng kleur in je vriendschap! Onze voorstelling van het team gemist? Nieuwsgierig naar de gerenoveerde lokalen en de nieuw aangelegde speeltuin? Klik hier! 2


TROTS OP ONZE RENOVATIEWERKEN! Afgelopen zomer zijn er heel wat werkzaamheden gebeurd in onze school. We zijn dan ook ongelooflijk blij dat alles op tijd is klaar geraakt tegen 1 september. Onze paarse en oranje kleuterklassen werden volledig gerenoveerd. Deze zijn op dezelfde manier aangepakt als de andere 4 kleuterklassen. Ze stralen licht, ruimte, kleur en vooral rust uit. Onze turnzaal werd ook helemaal onder handen genomen. Ze lijkt als nieuw en er werden ook heel wat nieuwe toestellen en materialen aangekocht die onze leerlingen jaren beweegplezier zullen bezorgen. De chillzaal kreeg een rustgevend laagje verf en nieuwe deuren. De speelplaats achteraan onderging toch wel een grote metamorfose. We zijn ontzettend blij om in samenwerking met de werkgroep speelplaats onze speelheuvel met speelbuizen, snoephaagjes, plukstruikjes, voetbalveldje, buitenklasje en basketpleintje voor te stellen aan de kinderen.

3


Woensdagnamiddag bieden wij opvang aan tot 16u. HAP-rij: deze rij vertrekt op dinsdag en donderdag om 16u richting gemeenteschool voor lln die daar een muzische activiteit volgen. Vanaf de tweede week kunnen de leerlingen van de EERSTE graad, die in de opvang blijven, zich inschrijven voor dans en ritmiek. Je betaalt 1.20 euro = de opvang. Dit gaat door van 15u45-16u30. We zetten een max. van 25 lln op deze activiteit. Wie intekent belooft om alle sessies te volgen vanaf 7 september t/m 26 oktober. We bekijken de lijst volgens moment van inschrijving. HUISWERKMAPPEN DERDE KLEUTERS Traditiegetrouw krijgen onze derde kleuters die de grote stap naar het eerste leerjaar zetten een huiswerkmap van de school. 1 september zullen wij deze uitdelen aan hen. LEGE INKTCARTRIDGES Breng deze gerust mee begin september. Wij verzamelen ism met Recyca.

*BABYNIEUWS* Mirte Demeyer werd grote zus deze vakantie! Haar zusje Lucie werd geboren op 11 augustus. Proficiat aan de ouders!

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR… Enthousiaste haak(o)ma’s (1x/week maandag van 15u45 – 16u30) Opa’s/oma’s met groene vingers (1x/week maandag of donderdag van 15u45 – 16u30) Middagpersoneel voor begeleiding van kleuters KEN JIJ EEN GESCHIKTE KANDIDAAT OF BEN JE ZELF KANDIDAAT? Mail naar info@augustinusschool.be

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32 8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

4