Nieuwslijntje november 2020

Page 1

21ste jaargang N° 3 november 2020

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders Velen worden onderweg moedeloos bij gebrek aan aanmoediging, aan erkenning. Ze voelen zich niet aanvaard en erkend zoals ze zijn. Men vit wel op kleine details die onaf zijn, niet helemaal aan de verwachtingen beantwoorden of voldoen, maar men ziet de inspanning niet, het pogen en proberen, en vooral men beseft gewoon niet wat er plots in hen kan omgaan. Waarderen is al de waarde eren die er is, is de andere erkennen met zijn gaven en talenten, aanmoedigen is moed geven bij wat zij bezig zijn te realiseren aan vrijheid, verantwoordelijkheid, aan verbondenheid. Daarom hebben aanmoediging en erkenning te maken met geloof in en geduld met de andere. En vooral ook de andere onvoorwaardelijk proberen te aanvaarden zoals hij of zij is. Gezien, erkend en bemoedigd worden is het begin van de zingeving voor de andere. Daarom het smeulend pitje niet doven, het geknakte riet niet breken, jonge mensen kansen geven, is vandaag de deur openen voor morgen.


NOVEMBER 2020

2-11 11 12 13 23 26 27

Herfstvakantie Wapenstilstand Welkom aan de instappertjes Afsluit pannenkoekenverkoop Start voorleesweek Afhaling pannenkoeken (15u30-17u) Afhaling pannenkoeken (15u 16u30)

Geplande uitstappen zijn geannuleerd (coronamaatregelen) OPGELET: DE HERFSTVAKANTIE IS VERLENGD! De herfstvakantie zal verlengd worden: alle scholen - basis-, secundair-, deeltijds kunst- en volwassenenonderwijs - maken de brug naar 11 november en openen opnieuw op donderdag 12 november tot de kerstvakantie. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de onderwijspartners. Dat besluit komt er op basis van een nieuw advies dat de virologen hebben overgemaakt aan de minister.

Eerste communie Na een periode van maandenlang wachten was het dan eindelijk zover‌ De leerlingen van 2LS mochten hun eerste communie doen. Ze straalden! Proficiat!

2


Dag van de leerkracht: 5 oktober 2020 Bedankt aan ons wOUwDERcomitĂŠ!

CORONANIEUWS Samen gaan we de verspreiding van COVID-19 tegen! Stad Harelbeke investeerde in CO2-meters van Renson in klaslokalen in alle Harelbeekse scholen. Via een kleurcode geven de toestellen aan of de lucht in de klas gezond is en wanneer er verlucht moet worden als dat niet het geval is. De meters meten ook andere parameters: vocht, geurtjes, geluid, temperatuur en licht. Via een app kunnen we volgen hoe het daarmee gesteld is.

OPENING SPEELHEUVEL De werkgroep speelplaatsvernieuwing zat al van eind augustus te popelen om de speelheuvel officieel te kunnen openen. Deze werd dan ook met heel veel trots geopend begin oktober. De werkgroep had duidelijke afspraken klaar en deze werden meegedeeld aan de leerlingen. We dragen samen zorg voor deze mooie plaats, onze tuin. Er werd al heel wat geravot en er komen nog extra beplantingen.

3


Wat deden wij zoal in oktober? Driloefeningen rekenen in alle leerjaren

Mooimakers

Herfstwandelingen Team up Kortrijk

LEERLINGEN HARELBEEKSE SCHOLEN ZINGEN IN VIDEOCLIP SAMEN MET DE BEIAARD De leerlingen van het zesde leerjaar van de Harelbeekse scholen schitteren in een videoclip waarin ze zingen over Peter Benoit en Harelbeke. Het jaarlijkse initiatief “Benoit en de beiaard” komt uit van de dienst Erfgoed van Stad Harelbeke. Normaal zingen de kinderen elk jaar op de vrijdag na Harelbeke kermis allemaal samen op een podium op het Paretteplein onder livebegeleiding van de beiaard. Omdat het concert dit jaar omwille van de coronamaatregelen niet kon doorgaan, werden de kinderen virtueel samengebracht in een heuse videoclip. De kinderen zingen onder begeleiding van muziekpedagoog Karel op de Beéck en stadsbeiaardier Koen Cosaert het lied “Beiaard en Benoit”. Ze leerden tijdens het educatief pakket ook andere liedjes zingen, zoals “Het schaapje” van Peter Benoit. Ontdek het filmpje op https://www.harelbeke.be/benoit-en-de-beiaard. https://youtu.be/yvQ25SXVC60

4


Er is een enthousiaste grootouder gevonden met groene vingers! Ken jij nog iemand die ook wil meehelpen? Met twee is leuker dan alleen! Laat gerust weten: info@augustinusschool.be * Met de stijgende cijfers willen we nogmaals een oproep doen om het brengen en het ophalen van jullie kinderen zo kort mogelijk te houden. Wij merken dat vele ouders nog wat staan te wachten of een praatje willen slaan maar gelieve dit te beperken. We zijn sociale wezens en we weten dat dit echt niet fijn is maar we moeten erdoor. * We voorzien vanaf heden een spray met milde handgel voor de leerlingen bij aankomst op school. Wij blijven alsnog inzetten op de goede gewoonte om regelmatig de handen te wassen met water en zeep. * Wij hebben een nieuwe brugfiguur in Harelbeke: Lize Decorte Hier nog info betreffende Huis van het kind.

5


We betuigen onze christelijke deelneming aan: de familie van Ludwig Vansteenkiste, opa van Milo en Xena Vansteenkiste

Na de herfstvakantie verwelkomen we 8 instappers: Oona Maquet Kobe Vercruysse Eliana Van Meirhaeghe Ayden Denys MĂŠdard Vanhoenacker Anna Van Laeken Lotte Van Leynseele Manon Vermeulen Welkom en bedankt voor het vertrouwen in onze school!

*BABYNIEUWS* Een zusje voor Lewis Devos (2/3KS oranje), welkom Zoey! Juliyann, een broertje voor Jesse (2LS) Lou Vanhovenacker (2/3KS rood) heeft een klein broertje, Jeroom! Proficiat aan de kersverse ouders!

Fijne VERLENGDE herfstvakantie iedereen! We zien elkaar terug op donderdag 12 november!

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32

8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

6