Page 1

Nieuwtjes over onze school voor de ouders verantwoordelijke uitgevers : Nancy Herman & Johan Coopman

vNieuwslijntje v

Vrije Basisschool “St-Augustinus” Stasegemdorp 32 - 8530 Harelbeke tel. 056/20.37.76 fax 056/25.65.32 augustinus@skynet.be www.augustinusschool.be dertiende jaargang – n°10 – juni 2012

Liefde is in elkaar blijven geloven. Liefde is een parcours dat langs vele kruispunten dag in dag uit een mens steeds weer op weg zet. Het begint met hopen en dromen. Hopen dat het de volgende keer weer even goed zal zijn. Dromen dat het nog heel lang zo verder kan gaan. Het is soms vrezen en wachten. Vrezen dat een signaal verkeerd is overgekomen. Wachten op een reactie die hopelijk nog kansen geeft. Vele keren is het genieten en beleven. Genieten van de levensvreugde die de andere uitstraalt. Leven van de kracht die je er zelf uit haalt. Steeds heeft het iets van doordoen en volhouden. Doordoen in het zoeken naar elkaars geluk. Volhouden in het steeds opnieuw verlangen naar elkaar. Liefde is als een klok die blijft tikken en zo de toekomst opent. Het is in elkaar blijven geloven in goede en kwade dagen. Antoon Vandeputte


Juni 2012

kalender

Beste ouders JUNI Vr Za Zo Ma

1 2 3 4

Di

5

Wo

6

Do

7

Vr Za

8 9

Zo

10

Ma

11

Di

12

Wo

13

Do

14

Vr

15

Za

16

Zo Ma

17 18

Di

19

Wo Do Vr Za Zo Ma

20 21 22 23 24 25

10u30

Kinderliturgie

9u

Bijen, hommels en wespen (4lsa) – in de Gavers Zwemmen 1ste gr

nm

Di

26

9u

Do

20u

10u30

29

za

30

Kinderliturgie

Vriendelijke groetjes, directeur Nancy en directeur Johan

Zwemmen 2 gr en 2/3ksa Oriëntatieloop 3de graad

Ouderraadgegevens: de

hele dag vm

vm 16u 20u 9u

Vr

Laatste keer tutti frutti Zwemmen 3de gr en 2/3ksc Ouderraad Schoolreis kleuters Peuter/1ste kl AVIFLORA 2/3 kleuter: TOVERBOS en ZOEM ZOEM in de Gavers: Leerlingenraad

de

27 28

Bijen, hommels en wespen (4lsb) – in de Gavers

Vaderdag Ontbijtactie

nm nm Wo

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. Juni brengt ons nog tal van evenementen zoals vaderdag en onze ontbijtactie, schoolreis voor de kleuters, sport en cultuur voor het lager, evalueren van de moswerking. Traditiegetrouw willen we ook alle kinderen evalueren. Voor de leerlingen van het lager betekent dit wat meer toetsen. We rekenen dan ook op de ouders om ervoor te zorgen dat de kinderen voldoende rust, ontspanning en bemoediging krijgen. Op donderdag 28 juni nodigen we jullie dan uit naar het evaluatiegesprek met de klasleerkracht. In de maand juni willen we ook de school met jullie evalueren. Vullen jullie de enquête in? Zo weten we hoe we het nog beter kunnen doen. Alvast een dankjewel voor jullie medewerking.

2012

11u40

6 naar DURBUY 6de in Durbuy 6de in Durbuy 6de komt terug van Durbuy Schoolreis BRUGGE 5de lj

Voorzitter: Dirk Biesbrouck gsm 0479/326859 e-mail : dirkbiesbrouck@hotmail.com

Info ‘klaar voor de academie’ voor 2de lj Zwemmen 1ste gr Fietsexamen 6de lj

volgende algemene vergadering v/d ouderraad: woensdag 13 juni 2012

Doe aan sportbeurs 6de lj Oudercontacten kleuter en lager Afscheidsfeestje 6de lj Eucharistieviering

Op 21 mei mochten we nog 2 nieuwe peuters verwelkomen: Milan Vanmaercke en Mohammed El Fakiri. Veel plezier met de nieuwe vriendjes in 1ksb!

Einde schooljaar voor de kinderen zomervakantie

2


Juni 2012

Ons Zonneslimme schoolbeleid houdt in:

Scholencampagne “slimmer in de zon”

1. Openluchtactiviteiten plannen andere tijden dan de middag

Stichting tegen Kanker lanceert een zonnepreventiecampagne voor lagere scholen onder de slagzin “slimmer in de zon”. Door kinderen goed te beschermen in de zon, kan 90% van de huidkankers vermeden worden. Om die reden wil Stichting tegen Kanker zo veel mogelijk scholen “Zonneslim” maken. Zonneslim, dat is verstandig met de zon omgaan om kinderen te beschermen. Door de juiste reflexen mee te geven, zijn we allen “slimmer in de zon”!

op

2. Openluchtactiviteiten plannen waar er schaduw is 3. Kinderen aanmoedigen om in de schaduw te spelen of te zitten tijdens de speeltijden, lunchtijd, sportactiviteiten en uitstappen 4. Leerkrachten en ouders aanmoedigen om goede rolmodellen te zijn door ‘zonneslim’ te zijn 5. Ouders sensibiliseren hun kinderen in te smeren op zonnige dagen (ook op schooldagen)

Hoe kan je huidkanker voorkomen?

5 EXTRA BELANGRIJKE TIPS VOOR KINDEREN !

6. Kinderen, ouders en leerkrachten er regelmatig aan herinneren hoe ze zonneslim kunnen zijn

De huid van kinderen is dunner en gevoeliger voor UV-stralen dan die van volwassenen. Zij moeten dus dubbel opletten wanneer ze in de zon lopen.

Lunchpakketten

Maar hoe doe je dat?

Gezond en fris advies:

Tip 1: Zoek de schaduw op Stel je zo weinig mogelijk bloot aan de zon, vooral tijdens de middag (12u – 15u) in het voorjaar en in de zomer Tip 2: Draag beschermende kledij Draag een hoedje, een zonnebril met UV-werende glazen en fijn geweven, losse kledij die je huid beschermt.

Als het warm weer is, is het niet evident om alle lunchpakketten voldoende fris te houden tot ’s middags.

Tip 3 : Smeer je om de 2 uur in Gebruik om de 2 uur zonnecrème met een beschermingsfactor van minimum 30SPF

We investeerden koelboxen.

hiervoor

in

Toch geven wij graag het advies om beleg dat vlug bederft te vermijden op heel warme dagen. Kies eventueel voor kaas, groenten, fruit, tapenade… ipv vleeswaren. Vermijd zeker rauw vlees (gehakt, préparé).

Tip 4 : zorg dat je niet verbrandt Verbranding is een teken dat je te lang onbeschermd in de zon bent geweest Tip 5 : Ga niet onder zonnebanken en zonnelampen Ze zijn verboden onder de 18!

3


Juni 2012

Vaderdag zondag 10 juni 2012

Doe de klik: energiebesparende tips

van harte proficiat aan alle papa’s

In een koelkast is de temperatuur niet overal hetzelfde. Elk voedingsmiddel heeft een optimale temperatuur om in te bewaren. Als een voedingsmiddel op de juiste plaats staat, kan het langer bewaard worden. Leve de besparingen!

We laten jullie genieten van een heel lekker en uitgebreid ontbijt. Mama’s kunnen nog inschrijven tot 4 juni.

Donderdag 28 juni Oudercontacten Alle ouders worden verwacht om de balans op te maken van het voorbije schooljaar. Leerkrachten en ouders maken dan samen de balans op. Heeft je kind zich gejeund? Heeft het veel bijgeleerd? Heeft het zijn talenten ingezet? Afscheid 6de leerjaar

Op donderdag 24 mei 2012 vond de Grote Verkeerstoets plaats. Maar liefst 27.107 leerlingen van het vijfde leerjaar legden een online toets af. 87% van hen was geslaagd en behaalde minstens 17/25. De VSV (Vlaamse stichting verkeerskunde) is verheugd dat er zo’n mooie resultaten werden geboekt! Dat bewijst dat er in het basisonderwijs steeds meer aandacht gaat naar de voorbereiding van de toets.

Vanaf 20u worden de ouders en leerlingen van het 6de leerjaar verwacht voor een afscheidsfeest. De leerlingen treden op, er volgt een speech en we sluiten af met een drankje. FAMILIENIEUWS WELKOM Tijn Naessens, kleinzoon van juf Lieve Raes (3lsb)

Gemiddeld behaalden de leerlingen 19/25. De vragen over de thema's 'binnen het stadscentrum' en 'buiten het stadscentrum' werden het best beantwoord. De vragen in verband met verkeersborden bleken iets moeilijker voor de leerlingen.

We betuigen ons medeleven Aan de familie van Zuster Agnes (Marie-Louise Debrouwere), ere–kleuteronderwijzeres katholiek basisonderwijs Harelbeke

De resultaten van 5lsa: Vlaams gemiddelde: 19/25 Klasgemiddelde 5LSA: 20/25 Laagste score van de klas: 17/25 (1 ll) Hoogste score: 22/25 (2 lln)

Zomervakantie

Proficiat, jullie behalen allemaal het diploma!

Begint op vrijdag 29 juni ’12 om 11u40

4

nieuwsl juni 2012  

nieuws en kalender juni 2012 van St.-Augustinus

Advertisement