Page 1

Nieuwtjes over onze school voor de ouders verantwoordelijke uitgevers : Nancy Herman & Johan Coopman

‘N i e u w s l i j n t j e ‘

veertiende jaargang – n° 6 – feb 2013

DE KERN VAN ALLE DINGEN IS STIL EN EINDELOOS. (Felix Timmermans) Als alle geluid verstomt in de bergen, in een bos, een natuurgebied ... beleef je een overweldigende ervaring. IJzingwekkend! Stilzwijgen aan het ziekbed van een geliefde, stilte in eenzame momenten kan confronterend zijn en angstaanjagend. Een minuut ingetogenheid in een stadion of een kerk, op de begraafplaats, het werk, de school ... een sprekend gebaar. Een pakkend teken van verbondenheid, alle woorden voorbij. Vele gebeurtenissen in het leven ontroeren en doen ‘stil vallen’: een filmfragment, een tekst, een foto, een muziekstuk, een behaald resultaat, een ontmoeting, een innige omhelzing, de geboorte van een kind, de dood van een geliefde ... Wij, mensen, hebben stilte broodnodig: momenten en een plaats om ons terug te trekken, om bij onszelf te komen. Stilte voert naar de kern. Daar worden concentratie, kalmte, sereniteit, ontvankelijkheid, mededogen en wijsheid geboren. Daarom zal elke school kinderen en jongeren vormen van stilte leren ontdekken, kansen tot verstilling scheppen en bevorderen. Hoe is jouw school vind- en oefenplaats van stilte, vingerwijzing naar wat onzegbaar is? Zeker in deze vastentijd, de boog die Aswoensdag met Pasen verbindt

In onze gedachten was je In onze gedachten ben je In onze gedachten zul je altijd blijven

FABRICE LONCKE papa van Maren en Arden Afscheidsdienst op zaterdag 2 februari om 11u30 in de parochiekerk Sint-Eutropius te Heule


Welkom nieuwe peuters

KALENDER

In de maand februari onthalen we twee keer instappertjes.

vr

1

za

2

zo

3

ma di wo do vr za zo ma di

4 5 6 7 8 9 10 11 12

wo

13

do vr za zo

14 15 16 17

ma

18

di wo do vr za zo ma di

19 20 21 22 23 24 25 26

wo

27

do

28

FEBRUARI 2013 Instapdag Startdag 1ksc Teldag 8u 10u30

nm nm 16u

Op 1 februari komen Manon Callens, Collin Delrue en Marthe Delaere erbij in 1ksa. Frauke Debels, Apolonia Benoit en Flore Delaere worden de nieuwe vriendjes in 1ksb.

Winterwandeling Kinderliturgie Kronkeldiedoe 1ste gr Zwemmen 1ste gr en 2/3ksa

Op 18 februari, net na de krokusvakantie, zullen nog enkele peuters instappen. Noah Vanhalst en Wim Blomme worden verwacht in 1ksc.

Oudercontacten lager Carnaval op school

KROKUSVAKANTIE KROKUSVAKANTIE KROKUSVAKANTIE aswoensdag KROKUSVAKANTIE KROKUSVAKANTIE

nm

Kinderliturgie Instapdag Start tutti frutti wedstrijd Zwemmen 2de gr en 2/3ksb

vm 8u15

St.-Amandsdag voor 6de lj KOFFIESTOP

19u30

Info-avond peuters Zwemmen 2de gr PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

nm

Jawel, ondertussen zal 1ksc op volle toeren draaien. Juf Annelore is er helemaal klaar voor. Op 1 februari zullen de volgende 1ste kleuters er hun intrede doen: Sebas Guillemyn, Louis Clissen, Brent Wyseur, Joran Vandecasteele, Lauke Deprez, Thomas Devos en Rachel Masure. We wensen hen veel plezier in de nieuwe klas. Info-avond in de peuter/1ste kleuterklassen Maandag 25 februari om 19u30 Voor alle ouders met peuters die de kans nog niet kregen een infoavond mee te volgen. De juffen vertellen over het reilen en zeilen in de klas. Inschrijven Nieuwe spelregels! Je kiest een school. Omdat de broer of zus er al gaat, omdat ze dicht bij huis ligt, omdat je die school de beste vindt voor jouw kind… Kan jij je kind nu al inschrijven voor het volgende schooljaar (2013 – 2014)? Ja, maar er liggen nieuwe spelregels klaar, voor ouders en scholen Inschrijven in een school is behoorlijk ingewikkeld geworden. De startdatum en procedure van inschrijven is overal anders.

Woensdag 27 februari 2013 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten Thema: ICT en media GEEN SCHOOL Voor de kinderen Ouderraadgegevens Voorzitter: Dirk Biesbrouck gsm 0479/326859 e-mail : dirkbiesbrouck@hotmail.com

Binnenkort informeren we jullie hierover. Er moet eerst nog overleg gepleegd worden met de gemeente en alle scholen van Harelbeke.

Algemene vergaderingen ouderraad : 20 mrt ’13 – 13 juni ‘13

Noteer alvast: opendeur in het kleuter: Vrijdag 15 maart 2013 2

februari 2013


Winterwandeling 2013

Rapporten en oudercontacten

3 februari

Oproep voor de deelnemers: denk aan de fluohesjes! Alle ouders van het lager werden uitgenodigd naar het oudercontact op donderdag 7 feb ‘13. Wij verwachten de ouder(s) op het afgesproken tijdstip en vragen om er rekening mee te houden dat het om 10-minuten-gesprekken gaat. Wij zijn steeds bereid om op een ander moment in overleg te gaan indien dit nodig is. Mogen we ook vragen om zelf in te staan voor de eigen kinderen. Eventueel kunnen ze naar de betalende opvang.

Werken

Dank voor jullie engagement en medewerking. De werken aan de verwarming schieten goed op. Er is op het ogenblik wel enig ongemak omdat er veel werk aan de speelzaal is. Ondertussen worden de schilderwerken beëindigd. De toiletten van het kleuter, het halletje achteraan en de inkom vooraan werden opgefleurd.

Gezondheidsbeleid

Bericht voor de boterhameters: Zoals vermeld in het schoolreglement is de drank op school water. Het is dus niet toegelaten om dranken mee te brengen voor bij de broodmaaltijd. Alle kinderen krijgen soep en water van de school.

zaterdag 16 februari Papa’s gevraagd om de handen uit de mouwen te steken… En terwijl we bezig zijn… op 16 februari plannen we een werkdag. De speelpleinen krijgen dan een opknapbeurt. Samen met het oudercomité willen we de oudste stukken afbreken, de grond effenen en het voetbalveld terug bespeelbaar maken. We kunnen zeker nog meer hulp gebruiken. Ouders die zich willen engageren zijn van harte welkom. Als kers op de taart zullen dan nieuwe speeltoestellen geplaatst worden.

Dikke truiendag woensdag 20 februari 2013 Wij doen mee! Jij toch ook?

3

februari 2013


Carnaval

Wat is één portie?

Thema

KLEUR Een modeshow en gedurende de dag….

heel

wat

workshops

Categorie

Kleuters en 1ste graad

2de en 3de graad

Wat is één portie? Vbn

± 50-75 gram

±100-125 gram

½ appel, peer, banaan of sinaasappel

1 middelgrote appel, peer, banaan, sinaasappel 1 grote kiwi 2 pruimen, mandarijnen of clementines 1 dessertkommetje fruitsla, druiven, bessen, aardbeien ¼ cavaillon of galia meloen 1/8 watermeloen 1 tomaat 10 kerstomaatjes of radijsjes 1/3 komkommer 2 wortelen

Kleuter:

1 kleine kiwi 1 pruim, mandarijn of clementine

Feesten jullie met ons mee? Als een piraat of als een fee? Als een clown of als een beer? Of verzinnen jullie nog wat meer? We verwachten jullie op vrijdag 8 februari Misschien wel verkleed als een kanarie Het feest begint al ’s morgens vroeg En we hebben een drukke dag voor de boeg Dus zorg dat we jullie niet herkennen en laat je verder door de juffen verwennen

½ dessertkommetje fruitsla, druiven, bessen, aardbeien 1/8 cavaillon of galia meloen 1/16 watermeloen ½ tomaat 5 kerstomaatjes of radijsjes 1/5 komkommer 1 wortel

We wensen de klassen veel succes. Uiteraard moedigen we iedereen aan om ook na afloop van de wedstrijd van elke dag een fruitdag te maken!

lager Ook de leerlingen van het lager worden verwacht te defileren op de catwalk. Kom dus kleurrijk verkleed naar school. In de namiddag worden jullie verwacht op leuke en verrassende workshops.

Vrijdag 22 februari Om 8u15 en 13u

Tutti Frutti wedstrijd

Tussen de krokus- en de paasvakantie nemen we deel aan de Tutti Frutti wedstrijd! De principes van Tutti Frutti op een rijtje: - Het fruit meegebracht van thuis of op school verkregen wordt in groep opgegeten - Het fruitmoment wordt gekoppeld aan een educatieve activiteit. - De hele klas wordt gemotiveerd om deel te nemen Doel: van elke schooldag een fruitdag maken; d.w.z. elke leerling van de klas eet gedurende deze weken dagelijks minstens 1 portie fruit of groente op school. We vragen dan ook uw bereidwillige medewerking om elke dag 1 stukje fruit of groente mee te geven als tussendoortje met uw kind (i.p.v. een koek).

We betuigen ons medeleven aan de familie Nelly Callens, overgrootmoeder van Jeff, Flore en Marthe Delaere aan de familie van Agnes grootmoeder van Matisse Mortier

4

Vandamme,

februari 2013

Nieuwslijntje februari 2013  
Nieuwslijntje februari 2013  

nieuwsbrief augustinusschool stasegem februari 2013

Advertisement