Nieuwslijntje december 2019

Page 1

21ste jaargang N° 4 December 2019

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders

Verlangend naar iets uitkijken is mooi. Dan leeft iets in je gedachten wat nog komen moet en dat is boeiender dan wat er al is.

786+


DECEMBER 2019

02 03 04 04 05 09 10 11 12 13 16 17 17 20 23 25

IMOG bedrijfsbezoek Sint op school! Toneel 2LS Zwemmen 3LS + 3KS (oranje) De Kleifabriek 3LS Bezoek Spes Nostra 6LS Stemwijs 6LS (deelgroep) Zwemmen 3LS + 3KS (rood) Stemwijs 6LS (deelgroep) Klusjesavond oudercomité (DANK U!) Levering pannenkoeken Financiële educatie 5LS + 6LS Alles met de bal 4LS kerstviering begin kerstvakantie kerstmis

Vanaf maandag 23 december genieten we van een welverdiende kerstvakantie! Wij zien elkaar terug op maandag 6 januari 2020. Wij wensen jullie hele fijne feestdagen maar vooral een gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

De lekkerste pannenkoekenverkoop! Bestellen kan nog tot vrijdag 6 december. Dank je wel voor het grote enthousiasme 

AFHALING: maandag 16 december tussen 16u-18u (TURNZAAL) 2


De GROTE Voorleesdag Van 18 tot en met 22 november 2019 organiseren de ouderkoepelverenigingen GO! ouders, KOOGO en VCOV de Grote Voorleesdag voor ouders op school. Het is al de 6 e keer op rij dat ze dit doen! De Grote Voorleesdag valt in de Voorleesweek van Iedereen Leest. Scholen kunnen zelf kiezen op welke dag ze ouders uitnodigen om te komen voorlezen. Soms zitten de kinderen lekker onderuitgezakt achter hun bank naar een verhaaltje van mama of papa te luisteren, soms werken ze klas- of zelfs schooldoorbrekend. Een groep kinderen die op het kerkhof naar een griezelverhaal luistert terwijl een andere groep met de bewoners van het rusthuis van een sprookje geniet, het gebeurt allemaal. De enige voorwaarde is dat het ouders (of grootouders) zijn die voorlezen. Op deze manier worden verschillende doelen bereikt: kinderen beleven plezier in voorlezen terwijl de ouders op een fijne manier betrokken worden bij het schoolleven. Dit verlaagt de drempel om naar de school te stappen wanneer het misschien niet zo goed loopt. Ook wij deden hieraan mee! Hartelijk dank aan de (GROOT)ouders om onze leerlingen te verwennen met jullie mooie verhalen. Ze hebben er enorm veel deugd van gehad. Het was ook heel gezellig.

SPORT Het vijfde leerjaar mocht genieten van ‘American Games’!

VRIENDSCHAP De zesdeklassers dragen zorg voor onze eerste kleuters tijdens een herfstwandeling naar de vijver.

3


SOS HUISWERK Als ouder kun je een belangrijke rol spelen in het maken van uw kind z’n huiswerk. Een paar eenvoudige tips helpen je op weg: 1. EIGEN PLEKJE Zorg voor een speciale plek waar je kind steeds z’n huiswerk kan maken. Een eigen bureautje op de kamer of een apart rustig plekje in de living zorgen alvast voor een eerste stimulans. 2. DEZELFDE TIJD Probeer een vast tijdstip af te spreken wanneer je kind z’n huiswerk moet maken. Bekijk samen met je kind of het liever eerst wat speelt als het van school komt of toch liever meteen huiswerk afmaakt. Dit hangt van kind tot kind af. 3. ONTSPANNEN Is je kind al wat ouder? Zorg dan voor voldoende pauzes tijdens het leren. Zorg voor voldoende ontspanning voor het slapengaan. 4. GEWOON IN DE BUURT Zet je niet steeds naast je kind wanneer het aan z’n huiswerk begint. Dit kan voor stress zorgen! Blijf gewoon ergens in de buurt zodat zoon- of dochterlief je hulp kan inroepen wanneer het nodig is. 5. PAUZE VOOR OVERHOREN Wil je je kinderen overhoren om te zien of ze de leerstof goed genoeg kennen voor de toets van morgen? Laat hen na het leren dan een half uurtje met rust, zodat ze zich wat ontspannen en begin dan aan het overhoren. Dan pas weet je of ze hun stof onder de knie hebben. 6. EXTRA VRAGEN Geef niet meteen het juiste antwoord wanneer je kind twijfelt bij het overhoren van de leerstof. Stel gewoon een aantal extra vragen om hen op de goede weg te zetten. 7. MOTIVEREND BELONEN Beloon de kinderen voor hun inspanningen door hen geregeld een complimentje te geven. Dit werkt motiverend. 8. NIET VERGELIJKEN Probeer niet in de val te trappen om je zoon of dochter te vergelijken met hun broers of zussen. Dit werkt absoluut niet motiverend én ze zullen nog een grotere hekel krijgen aan leren of huiswerk maken.

___________________________________________*BABYNIEUWS*______________________________ Rode klas: Noah Depoortere werd grote broer van zusje Isa! Arthur Gevaert kreeg ook een broertje, Jules. Paarse klas: Een zusje voor Lio Vandromme, Juliette! 2LS: Cyriel Yzewijn, het kleine broertje van Gust Yzewijn. Zo veel babynieuws, daar worden we toch alleen maar gelukkig van… Proficiat!

FACTURATIE – vanaf heden ontvangen jullie de maandelijkse facturen per mail

vzw KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32 8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

4


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.