Page 1

Nieuwtjes over onze school voor de ouders verantwoordelijke uitgevers : Nancy Herman & Johan Coopman

 Nieuwslijntje 

Gesubs. Vrije Basisschool “Sint-Augustinus” Stasegemdorp 32 8530 Harelbeke tel. 056/20.37.76 fax 056/25.65.32 email augustinus@skynet.be http://www.augustinusschool.be dertiende jaargang – n° 4 – dec 2011

Is er nog plaats? Misschien een beetje een vreemde vraag omdat iedereen op de affiche kan zien dat er rond het vuur nog voldoende plaats is voor eentje meer. Toch is de advent de uitgelezen periode om even stil te staan bij de vraag of ik plaats kan maken voor: - mensen met andere ideeën, - ongelovigen of iemand met een ander geloof, - een kind in armoede, - een buur met zorgen, - mensen die je niet zo nauw aan het hart liggen. Als we anderen op een open manier tegemoet gaan, ontdekken we wat ontmoeting kan betekenen. Een wederzijdse warmte waarvan we samen kunnen genieten. Als iemand ons welkom heet of als wij naar een ander toestappen, altijd is er een mens die zich gekend, gewaardeerd en bemind voelt. Mensen ervaren een ‘zoete-inval’-gevoel wanneer ze tijd en ruimte vrijmaken voor anderen. ‘Weer of geen weer, altijd welkom” is een gekende slogan. Jezus volgen, is deze uitspraak handen en voeten geven. Is er nog plaats en ben ik van harte welkom? - tijd maken om anderen te ontmoeten zodat ze de kansen krijgen waarop ze recht hebben, - tijd maken om jezelf te ontmoeten zodat je voldoende zuurstof krijgt om met anderen op weg te gaan, - tijd maken om God te ontmoeten in Jezus zodat je wereld groter wordt dan het kleine ik. Vinden wij in de drukte van elke dag tijd en plaats om even bij die drie vormen van ontmoeting stil te staan?


December 2011

Woordje van de directie

KALENDER

Do

01

Vr

02

Za Zo Ma

03 04 05

Di

06

Wo

07

Do Vr Za Zo Ma Di Wo

08 09 10 11 12 13 14

Do

15

Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Ma

9

20u

Heel wat voorbereiding ging vooraf aan het feest voor de grootouders. We blikken terug op een gezellige namiddag. Ondertussen kijken we alweer verlangend uit naar de komst van de sint en ook naar het kerstgebeuren. December brengt ons elk jaar spanning,hoop en sfeer. Om ten volle te kunnen genieten worden geen rapporten voorzien voor de kinderen van het lager. Sedert vorig jaar verschuiven we de evaluatie naar februari. We wensen iedereen een gezellige decembermaand toe.

december 2011 Oudercomité Sint en zijn pieten op bezoek

10u30

20u

11u45

Kinderliturgie Verjaardag Sinterklaas Zwemmen 3de gr en 2/3ksb Opstartvergadering werkgroep ontbijtpakketten

Groetjes directeur Nancy en directeur Johan

Leerlingenraad

Ouderraadgegevens

Nm

‘op weg naar het secundair onderwijs’ info aan 6de lj

10u30

Kinderliturgie

16u

Afhalen koeken

9u 15u

Kerstviering Begin kerstvakantie

Voorzitter: Dirk Biesbrouck gsm 0479/326859 e-mail : dirkbiesbrouck@hotmail.com Algemene vergaderingen ouderraad : do 1 dec ’11 - di 20 mrt ’12 – wo 13 juni ‘12

LEESTIP Hoe kunnen kinderen zelf een passend boek kiezen? Laat ze kijken naar de prent(en), lees de korte inhoud, blader door het boek en kijk naar de lettergrootte.

Hoe vermijd je dat een te moeilijk boek gekozen wordt? Het kind kiest een pagina uit het boek en leest deze stil voor zichzelf. Als het gaat lezen houdt het vijf vingers omhoog. Wanneer het kind een woord tegenkomt dat het met moeite kan lezen of niet begrijpt, doet het een vinger naar beneden. Als voor het einde van de bladzijde alle vingers naar beneden zijn, is het boek waarschijnlijk nog te moeilijk voor het kind.

Begin 2de trimester Instapdatum peuters

kerstvakantie : van maandag 26 december ’11 t/m zondag 8 januari ‘12

Op vrijdagnamiddag 23 december ‘11 is er school tot 15u.

2


December 2011 de

Voetbaltornooi 3 graad scholengemeenschap 9 november 2011

Campagne ‘kijk wat ik al kan’

EINDUITSLAG 5de leerjaar: 1. H Hart 1 2. St.-Augustinus 2 3. De Vleugel 4. Wingerd 2 5. Wingerd 1 6. H Hart 2 7. St.- Augustinus 1 8. Mariaschool 6de leerjaar: 1. Mariaschool 2 2. Centrum 3. Wingerd 2 4. Wingerd 1 5. Wingerd 3 6. H Hart 7. Sint Rita en Mariaschool 8. Vleugel

Bijna alle jonge kinderen in Vlaanderen en Brussel gaan naar de kleuterschool. Het kleuteronderwijs in Vlaanderen is van prima kwaliteit. Daarom is elke dag naar school gaan, een slim idee.

Dikke proficiat aan alle voetballers! Bedankt aan allen voor de ambiance! Bedankt aan de scheidsrechters!

Wat leert jouw kind in de kleuterklas? Je kind leert er stap voor stap en op eigen tempo:  het leert ordenen van groot naar klein  het gebruikt nieuwe woorden  je kind leert taakjes afwerken  het oefent eenvoudige schrijfbewegingen  je kind durft te praten voor de hele klas  het geniet van zingen en dansen  het speelt en werkt met andere kinderen

Nieuwe regel De kleuterschool is belangrijk. Daarom is er een nieuwe regel in Vlaanderen en Brussel. Alleen wie regelmatig aanwezig is in de kleuterklas, mag naar het eerste leerjaar.

Draag zorg voor uw radiatoren Hoe zwaarder uw radiatoren belast zijn, hoe minder efficiënt ze werken. Haal er dus regelmatig het stof af en leg er niets op. Doe de gordijnen dicht om de koude buiten te sluiten. Als de radiator onder een raam staan, let er dan op dat de gordijnen zo vallen dat het radiator en het raam van elkaar gescheiden zijn. Zo voorkomt u dat u ook de ruimte tussen het gordijn en de ruit verwarmt!

Komen jullie ook elke dag op tijd?

Vernieuwde website! Nieuwtjes, weetjes, een kijk in de klassen, het schoolmenu…

Verwarm met mate Zet de verwarming in de woning niet hoger dan 19 tot 20°C. Dat is ruimschoots voldoende in de woonkamers. Draai de verwarming 's nachts of in de kamers die minder gebruikt worden op 16 tot 17 graden.

www.augustinusschool.be

3


December 2011

Infostand

Oproep

In de hal is een infostand in opbouw. Ouders vinden er informatie uit de regio ivm cultuur, sport, natuur…

De opvang wil graag de speelkasten aanvullen/vernieuwen. Gezelschapsspellen, puzzels, blokken en boeken, die jullie thuis niet meer gebruiken, zijn welkom.

Wij steunen … … het project ‘BANGUI’ Koekenactie

Omdat we het belangrijk vinden dat onze kinderen beseffen dat niet alle kinderen even veel geluk hebben op de wereld…

Wij sluiten de koekenactie af op donderdag 1 december ‘11.

Alvast even kennismaken? Dat kan! Via de link op onze website kom je op de facebookpagina terecht waar je foto’s kunt bekijken van het weeshuis. De kinderen in Bangui zijn al aan de slag: de kleuters maken tekeningen, de jonge kinderen knutselen autootjes uit restmateriaal en de ouderen zijn in de weer met stofjes. Met de foto’s zou een kalender gemaakt worden. Op het schoolfeest komt een stand met info en de gemaakte materialen.

Met de bestellingen wordt de school gesteund. De opbrengst komt volledig ten goede van de kinderen. Alvast dank aan de vele kopers. Wie een handje kan helpen op dinsdag 20/12/11 in de voor- en/of namiddag om de pakketten klaar te zetten is welkom. Graag vooraf een seintje : 056/203776 of isabel.caesens@skynet.be

De dozen zullen klaarstaan aan de klas van de kinderen en kunnen afgehaald worden vanaf dinsdag 20 december om 16u.

Grootouderfeest Op donderdag 17 november vierden de kleuters hun grootouders. Het werd een gezellig feest. Oma’s en opa’s genoten van een kleurrijke voorstelling en werden getrakteerd op koffie en lekkere taart of cake. We willen dan ook alle taartenbakkers heel hartelijk bedanken! In de eetzaal staan wel nog heel wat borden en schalen op hun eigenaars te wachten. Komen jullie ze afhalen?

Familienieuws WELKOM aan Lukas, broertje van Elias Dewaele en zoontje van Karolien Deleu (huispersoneel) ------------------------------We betuigen ons medeleven aan de familie van Denise Vander Ghinste, overgrootmoeder van Rhune Verheggen (2/3ksc)

Op de website vinden jullie de fotoreportage van deze fijne namiddag.

4

Profile for Nancy Herman

nieuwslijntje dec 2011  

het nieuwslijntje

nieuwslijntje dec 2011  

het nieuwslijntje

Advertisement