Nieuwslijntje april 2020

Page 1

21ste jaargang N° 8 April 2020

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders APRIL 2020

06 09 10 12

Begin paasvakantie Witte donderdag Goede vrijdag Pasen

Paasvakantie van maandag 6 april en duurt tot en met zondag 19 april. het schoolfeest op 25 april is geannuleerd

Nieuwe datum voor de Eerste Communie: zondag 4 oktober 2020 (dit is een organisatie van de school met de parochie) De datum van het vormsel wordt bepaald door de kerkelijke instanties. Vanaf het moment dat wij op de hoogte zijn, zal die op onze website in de linkerkolom meegedeeld worden. Fiscale attesten werden op woensdag 1 april doorgemaild naar de ouders. Deze zijn niet gehandtekend en louter ter info. De officiĂŤle documenten worden uitgedeeld aan de gezinsoudste van zodra de school weer open gaat.


SPORTUITSLAGEN: netbal en trefbal

2


CORONA Dit verraderlijke virus bracht heel wat onrust met zich mee. Gelukkig voelen wij ons op school in tijden van social distancing enorm verbonden met elkaar. We willen de ouders uitdrukkelijk bedanken voor de goede samenwerking in deze bijzonder moeilijke tijden. Het is geen evidentie om van thuis uit te werken en ondertussen ook nog de kinderen bezig te houden. Chapeau! Ook de leerkrachten willen we langs deze weg bedanken voor hun inzet om alle kinderen zo goed mogelijk van op afstand te coachen!

Vonden jullie het beertje al aan het raam van onze school? Kom maar zoeken! Je kan het verhaal bekijken en beluisteren via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=El6oxRXwqXc

3


Het zal zijn als Het zal zijn als het ontwaken uit een winterslaap de frisheid van een dauwtrip de ochtendzon tegemoet. Het zal zijn als kiemen in de donkere aarde barsten uit de knop ontvouwen van nieuw groen na ijs en dorre koude. Het zal zijn als een ontwapenende glimlach twee vragende ogen hoop in woorden warme nabijheid die je doen opstaan uit wat je verpletterend verlamde. Zo is verrijzen: Christus gaat ons voor in een leven uit de dood. Pasen: nooit te vroeg nooit te laat!

Familienieuws Met grote droefenis nemen we afscheid van: de overgrootmoeder van Yaline Verbauwhede (6LS)

vzw KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32 8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

4