Page 1


MARTIE

PIESA LUNII

Cel mai bine mă simt atunci când drumul se întinde înaintea mea iar eu deţin controlul deplin. Însă această iluzie se destrămă brusc când gropile şi zdruncinăturile îmi dau bătăi de cap. De aceea mi-am echipat maşina cu amortizoare de cea mai bună calitate, ce nu mă lasă la greu şi mă ajută să ajung confortabil la destinaţie.

AMORTIZOARE BILSTEIN


Sumar

La startul primăverii Iarna nu-i ca primăvara, și este foarte bine așa! Zăpada a început să dispară treptat, temperaturile încep să urce încet dar sigur și în curând ne vom bucura de copaci nou înfloriți și înmiresmați. Primăvara vine cu vești bune și pentru conducătorii auto care nu vor mai fi nevoiți să adapteze condusul la condițiile vitrege de mediu și cu siguranță, în lipsa poleiului, vom avea parte de mai puține accidente. Însă, ca înaintea oricărui anotimp, există o listă de măsuri care trebuie respectată pentru ca buna funcționare a autovehiculului să fie constantă de-alungul anului. În timpul iernii vremea geroasă poate determina uzura unor anumite componente, așadar faceți verificări la nivel de curele și furtunuri. Schimbarea filtrelor este mereu o idee bună, iar în anotimpul în care natura se trezește la viață, filtrul de polen va fi solicitat în plus. În rest, vă dorim o primvără cât se poate de plăcută și vă îndemnăm să vă bucurați de vremea frumoasă de afară, chiar printr-o plimbare relaxantă cu mașina.

Noutăți 4 • Augsburg Training. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 • COMELINE, un nou reprezentant de marcă din domeniul filtrelor auto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 • Site-ul WOLF a fost imbunătățit cu noi unelte de căutare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

De obicei la Augsburg International • Gates prezintă noul catalog online, accesibil prin smartphone. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • Clean Filters ridică ștacheta în domeniul filtrelor de aer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • BILSTEIN, printre mărcile secolului. . . . . . . . . . . . . . . . . • KRAEMER & FREUND despre importanța verificării arcurilor auto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • DACIA DUSTER pe podium, cu ajutorul inovațiilor SOGEFI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • O privire în detaliu asupra filtrelor auto, cu HERTH+BUSS. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10 10 14 20 24 26 30

Interviu 22 • Interviu cu domnul Dan Spătaru, proprietar AUTOMOTIVE SERVICE și membru PROGARAGE. . . . . . 22

Info Tehnice

33

• Funcțiile amortizoarelor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33

Știri din piața auto

33

• Știri din piața auto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 • Știați că. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33

Echipa Augsburg International

3


Noutăți

Augsburg Training AUGSBURG INTERNATIONAL, distribuitor oficial ZF SERVICES în România, a organizat în cursul lunii februarie Training-uri SACHS-Ambreiaje destinate clienților din Piața Independentă de Aftermarket din România. Prezentările au avut loc la Pitești, Sibiu și Timișoara și au constituit ocazii deosebit de plăcute de a ne întâlni cu partenerii noștri și de a discuta subiecte de interes referitoare la produse și la noutățile ZF Services. Conferințele au fost susținute de către Domnii Gerhard Endriss - Trainer ZF Services si Ferenc Láng Reprezentantul comercial al ZF Services în România. Prezentările au fost interactive , discuțiile și atmosfera fiind unele dintre cele mai plăcute. Vă mulțumim pentru participare și pentru interesul manifestat față de produse, brand și distribuitor. Vom continua să organizăm aceste evenimente din dorința de a fi cât mai aproape de dumneavoastră și afacerile dumneavoastră cu un suport complet de produse, servicii și training-uri.

4


Noutăți

COMLINE, un nou reprezentant de marcă din domeniul filtrelor auto Vă prezentăm încă un producător de mare succes pe piața internaționala, de data aceasta din domeniu filtrelor. Compania COMLINE și-a clădit deja o reputație datorită produselor sale de calitate și a experienței de peste 20 de ani în producția atât de filtre de ulei, cât și de aer și cu cărbune. Gama de produse COMLINE este deosebit de variată și este folosită de cei mai importanți constructori de mașini din Europa. Filtrele COMLINE sunt montate pe mașini de pe întreg continentul: din Islanda în Portugalia, din Lituania în Bulgaria și în toate țările situate între acestea. Cele mai bune filtre – 20 de ani de experienţă şi una din cele mai largi game de produse pentru toate mărcile de maşini (inclusiv cele mai noi aplicaţii) din Europa. Filtrele de ulei – filtre tradiţionale cu filet – testate 100% la presiune şi, desigur, o gamă de frunte de filtre de tip ecologic. Filtrele de aer – cuprind piese noi a căror listă se măreşte continuu – stocurile de piese COMLINE au parte de un volum crescând de vânzări prin unul din cele mai largi programe din Europa – şi realizează profituri brute maxime prin politica noastră concurenţială de preţuri. Filtre pentru cabine şi filtre cu cărbune – o zonă în plină creştere pentru distribuitori şi staţiile service - asiguraţi-vă că veţi beneficia de această oportunitate livrând filtre pentru cabine la toate staţiile de service.

6

Filtrele COMLINE: ŸŸ Sunt fabricate conform ultimelor proceduri ISO ŸŸ Au o calitate constantă şi corespund standardelor OE


Noutăți

Site-ul WOLF a fost îmbunătățit cu noi unelte de căutare Firma producătoare de lubrifianți WOLF simplifică procesul de cumpărare online aducând noi îmbunătățiri sistemului de găsire a produselor. Într-o piață din ce în ce mai complexă și solcitantă, website-ul unei companii de profil trebuie să furnizeze vizitatorilor unelte de căutare ușor de folosit și disponibile pe tot parcursul paginii. Această nouă funcție poate filtra rezultatele

8

căutării în funcție de tipul vehiculului, model și marcă. Această unealtă exclusivă ajută clienții să găsească mărcile din piața care corespund specificațiilor WOLF. Iar pentru ca toate operațiile să fie cât se poate de clare, articolele tehnico-comerciale găzduite pe site furnizează informații detaliate și analize făcute pe tendințele pieței și ale industriei de lubrifianți auto.


De obicei la Augsburg International

Catalogul online de la GATES este acum accesibil şi de pe dispozitivele dvs. mobile Versiunea online a cataloagelor de aplicaţii Gates, www.gatesautocat.com, poate fi acum accesată şi de pe smartphone-ul sau tableta dvs. Versiunea pentru mobil a catalogului vă permite să consultaţi datele actualizate pentru aplicaţii oriunde, oricând. Catalogul online extins furnizează aplicaţii detaliate şi informaţii despre produse pentru toate modelele de maşini. Pentru fiecare model de maşină, se pot găsi produse pentru sisteme de transmisie, pentru sisteme de mare capacitate şi de răcire de la Gates. Noul site mobil vă oferă o listă în ordine alfabetică a produselor disponibile, cu diverse dimensiuni de vizualizare şi imagini clare ale produselor. Echipa de cercetare specializată de la Gates monitorizează piaţa îndeaproape pentru a menţine gama actualizată. În concluzie, indiferent de vehiculul pe care îl are în faţă, instalatorul poate să se asigure că găseşte un produs de calitate care să se potrivească cu cel original, din gama Gates. Pentru a uşura şi mai mult munca instalatorului, acesta poate acum să acceseze catalogul online portabil cu ajutorul codurilor QR (coduri de răspuns rapid) afişate pe ambalajul Gates. Prin scanarea codului, instalatorul este direcţionat imediat la informaţiile relevante pentru respectivul produs la care lucrează. Alături de date specifice pentru aplicaţii, catalogul online mai oferă şi buletinele tehnice aferente, informaţii despre traseul curelei şi kit-uri posibile. Design-ul funcţional al catalogului online permite vizitatorilor să acceseze rapid toate informaţiile necesare despre produsele Gates disponibile pentru orice tip de maşină. Acest site Web nu numai că a fost conceput din nou, dar Gates are şi 15 versiuni lingvistice diferite, la dispoziţia clientului.

Nu ezitaţi să vizitaţi www.gatesautocat.com de pe smartphone-ul sau tableta dvs.!

10

Versiunea pentru mobil a catalogului online vă permite să consultaţi datele actualizate pentru aplicaţii oriunde, oricând.


+Extra

Lichid de parbriz

Vizibilitate sau pericol E timpul pentru [terg`toare noi Bosch

C§nd v-a]i schimbat ultima dat` [terg`toarele? Performanța acestora – implicit vizibilitatea – începe să scadă deja după 12 luni. Acesta este un motiv întemeiat de a schimba ștergătoarele cu unele Bosch, care asigură curățarea ideală a parbrizului. Mai mult, datorită adaptorului pre-montat, acestea sunt și ușor de înlocuit la orice vehicul. În perioada martie – aprilie 2013, la fiecare set de ștergătoare AEROTWIN sau la fiecare 2 bucăți AEROTWIN achiziționate achizi]ionate prin Augsburg, primiți extra un recipient de 2L de lichid de spălat parbrizul pentru vară. (în limita stocului disponibil de premii).


Iluminare

Electrice

Electronice

Control sisteme termice

Suport vânzări

Suport tehnic

Ideile noastre, succesul dumneavoastră

Fără compromisuri când vorbim despre siguranță – Alegeți farurile originale Hella

Siguranța necesită o lumină bună! Dar la fel de importante sunt și vânzările dumneavoastră. Veţi obţine această siguranţă numai cu înalta calitate oferită de reperele originale Hella. Farurile de calitate inferioară ascund riscuri imprevizibile pentru dumneavoastră și vânzările dumneavoastră.

Jucaţi la sigur, folosind piese Hella originale. Clienţii care conduc în siguranţă și văd pericolele din timp sunt clienţi mulţumiţi, prin urmare, o sursă permanentă de vânzări pentru afacerea dumneavoastră. Așadar, achiziţionaţi farurile Hella prin intermediul distribuitorului dumneavoastră și transformaţi nevoia de siguranţă a clienţilor într-o sursă sigură de vânzări.

Idei de azi pentru mașinile de mâine


De obicei la Augsburg International

Clean Filters ridică ștacheta în domeniul filtrelor de aer Rigorile potrivit cărora judecăm un sistem modern de propulsie au crescut din ce în ce mai mult de-a lungul anilor. Așteptările de acum vizează, pe lângă solicitarea unei puteri mai mari, reducerea consumului și respectarea condițiilor legate de emisiile motorului. Astfel, sisteme auxiliare ale motorului au trebuit sa fie adaptate acestor noi condiții. Filtrele de aer fac parte din această categorie, acestea ajungând astăzi să fie elemente cheie care asigură durata de funcționare și eficiența vehiculelor. Așadar, în afară de îndeplinirea rolului său principal, care este furnizarea de aer curat către motor, filtrul de aer modern trebuie să aibă și o durată de viață prelungită, pe măsura duratei de funcționare a vehiculului. Termenul principal de care ne folosim pentru a determina calitatea unui filtru de aer este “Randamentul”. Acesta reprezintă raportul dintre greutatea impurităților introduse pe țeava de admisie și cea a părții reținute de filtru. Dacă se introduc 100g de impurități și din acestea 97g au fost reținute de filtru, randamentul obținut este de 97%. În consecință, eficiența unui motor va crește proporțional cu valoarea randamentului de filtrare. Beneficiile filtrelor Clean Filters sunt randamentul sporit și o durată de viață mai lungă în comparație cu produsele concurente. Delgorosso este compania din spatele Clean Filters și reprezintă unul din cei mai importanți producători de pe piața filtrelor, cu 60 de ani de experiență în acest domeniu. Marca Clean Filters se diferențiază prin atribute precum: ŸŸ ŸŸ ŸŸ ŸŸ ŸŸ

14

Folosirea materialelor de înaltă calitate Prelucrarea atentă a materiilor prime Cercetarea tehnică inovativă Perfecționarea procesului de producție Controlul riguros al calității

Acestea sunt calități importante, care trebuie luate în considerare atunci când doriți garanția unei funcționări corespunzătoare a părților mecanice ale vehiculului și un cost de întreținere minim.


Sisteme Evacuare Bosal Întotdeauna solut, ia potrivita ˘! ■ Tobe și țevi de evacuare

■ •Catalizatoare

■ Accesorii montaj

Bosal – Specialistul dumneavoastră pentru Sisteme de Evacuare Produse inovative premium, gama completă care acoperă peste 98% din parcul auto european, soluții E-Business de vârf și o logistică excelentă care oferă maximum de disponibilitate de stoc – Bosal a fost întotdeauna aproape de afacerile clienților Fie că este vorba despre tobe de eșapament, convertoare catalitice sau accesorii de montaj, profesioniștii aleg produsele originale Bosal ! BOSAL SISTEME DE EVACUARE

BOSAL Deutschland GmbH · Metallstraße 5 · 41751 Viersen · www.bosal.com · www.catalogue.bosal.com


ere.

zile lib a i i ş î u n nţa

Performa

g r u b s g u A , l a n o i t a n Inter e d i r u t ă i al ş ă r t s a o v a e n m u d ă t ă b m â s

La Augsburg International nevoile clienţilor sunt mai presus de orice. Am demonstrat acest fapt prin alcătuirea unei reţele de distribuţie eficientă care pentru convenienţa dumneavoastră, livrează şi sâmbăta. Puteţi vizualiza în timp real orele de plecare a maşinilor de distribuţie, prin intermediul portalului AICAT. Este important de reţinut că se pot onora comenzile lansate cu 10 minute înainte de ora de plecare a maşinilor de distribuţie din Depozitele Regionale, respectiv cu 20 de minute pentru livrările din Depozitul Central.


Beissbarth- un partener de încredere! Beissbarth GmbH este unul dintre pionierii inovației tehnologice la nivel mondial, în domeniul aparatelor pentru reglarea geometriei direcției roților și a standurilor de testare a forței de frânare. Echipamentele pentru service Beissbarth sunt omologate și recomandate de către producătorii de autovehicule, aceștia utilizându-le în propriile rețele de service la nivel internațional. Produsele Beissbarth sunt apreciate în special pentru precizia și acuratețea măsuratorilor efectuate. Începând cu Aprilie 2007, Beissbarth devine membru Robert Bosch GmbH, îmbinând astfel competențele inovaționale a două dintre cele mai importante branduri la nivel mondial, respectiv segmentul de diagnoză cu cel al testării forței de frânare și reglării geometriei roților.


De obicei la Augsburg International

BILSTEIN, printre mărcile secolului Cunoscutul produc[tor de suspensii Blistein a câștigat un premiu important la Ennepetal, Germania. Cele mai importante mărci care reprezintă o anumită ramură industrială sunt nominalizate pentru “Marca secolului”, iar anul acesta a fost chiar mai special. Fiind o ediție aniversară, evenimentul a fost elaborat cu mai multă atenție și a fost publicat în mai multe limbi, incluzând germana, engleza și chineza. Această ediție a primit numele “Balize în oceanul de mărci”. A fost a doua oară când Blistein a primit acest premiu. Selecția mărcilor a fost facută de un comitet consultativ format din experți consacrați din domeniile media, industrial și publicitar. Acest premiu este o confirmare și un vot de încredere pentru calitatea tehnologiei Blistein. Blistein este unul dintre cei mai apreciați furnizori de amortizoare și suspensii de înaltă tehnologie din întreaga lume. De mai bine de 50 de ani această companie oferă soluții competente și inovative în domeniul suspensiilor. Rezultatele acestor calități au fost reflectate prin succesele înregistrate în lumea sportului cu motor inclusiv prin acest premiu “Marca secolului”. Numeroși producători renumiți de automobile au încredere în calitatea produselor Blistein și le introduc în producția de serie.

20

Blistein este, de asemenea, un important producător OEM al unei game extinse de componente pentru piața pieselor de schimb universale. Toate aceste succese nu ar fi putut fi atinse fără o gamă de produse și servicii de calitate superioară. Blistein oferă amortizoare și suspensii perfect adaptate pentru aproape toate vehiculele produse în ultimele decenii, pentru reparații care să reflecte calitatea vehiculului și pentru sportul competitiv cu motor. Pentru a-și extinde poziția și a-și consolida un viitor prolific, Blistein a devenit parte din divizia ThyssenKrupp Technologies AG în 1988. Acest parteneriat s-a dovedit a fi o mutare de succes și compania Blistein și-a continuat ruta ascendentă în lumea auto.


Interviu

Interviu cu domnul Dan Spătaru, proprietar AUTOMOTIVE SERVICE și membru PROGARAGE

Am ales ProGarage pentru a intra într-o amplă rețea, recunoscută și pentru o mică schimbare de imagine a afacerii. Conceptul ProGarage înseamnă, sper, un parteneriat de succes. Care sunt pasiunile dumneavoastră? Îmi place să merg pe munte și să schiez. Anual aloc o săptămână pentru munte și una pentru schi. Bună ziua! Cum ați demarat această afacere? În 2006 am luat decizia să deschid acest service, doarece lucram ca inginer la compania Mercedes încă din 1999 și am considerat ca este momentul oportun pentru deschiderea unei astfel de afaceri. Cum a evoluat afacerea? Ce reprezintă service-ul pentru dumneavoastră? Service-ul a evoluat spre foarte bine până în 2010 după care a involuat datorită crizei financiare. Service-ul reprezintă mai multe lucruri pentru mine: un business, un loc de muncă și posibilitatea de a plăti lunar peste 20 de salarii. Care este perspectiva dumneavoastră asupra pieței de profil? Cred că va urma o scădere după care va urma o creștere pentru cei ce vor rezista pe piața auto, actualmente greu încercată la nivel european. Părerea mea este că 30% din service-urile din România vor fi în insolvență sau vor avea mari probleme financiare până la finele lui 2013. Care este aportul colaborării cu Augsburg International în dezvoltarea afacerii dumneavoastră? Este principalul furnizor de piese și presupune o susținere continuă și semnificativă în dezvoltarea sau menținerea afacerii. De ce ați ales să deveniți membru al rețelei ProGarage? Ce înseamnă conceptul ProGarage pentru compania dumneavoastră?

22


De obicei la Augsburg International

KRAEMER & FREUND despre importanța verificării arcurilor auto Toamna și iarna sunt anotimpurile în timpul cărora arcurile auto sunt solicitate la maxim. Acest fapt se datorează în mare măsură umidității și abraziunii care afectează componentele importante ale suspensiilor. Aceste condiții combinate cu suprafețele neuniforme ale drumurilor pot avea consecințe dezastruase asupra autovehiculului dumneavoastră.

„Controlul regulat al arcurilor vehiculului este important pentru siguranţa traficului rutier. Cu ocazia controalelor de primăvară staţiile de service îşi vor informa clienţii în legătură cu importanţa

Conform raportului DERKA de defecte curente, ruperea arcurilor este una dintre defecțiunile care apar cel mai des la nivelul sistemului de suspensii și ocupă locul al treilea în ordinea celor mai frecvente defecțiuni, în general. Compania specializată în arcuri Kraemer & Freund (KF), a lansat o serie de recomandări pentru stațiile de service. Verificarea arcurilor la inspecția anuală de primăvară este cea mai bună metodă de a repera eventualele defecțiuni. Iar cauzele cele mai comune care aduc deteriorarea sunt: ŸŸ

înfiltrarea apei

ŸŸ

frigul și temperaturile scăzute

ŸŸ

depunerile de sare

ŸŸ

surpările de pietre

Ignorarea acestor elemente poate avea consecințe serioase asupra autovehiculului: ŸŸ

pierderea contactului cu drumul

ŸŸ

vehiculul se leagănă şi derapează în curbe

ŸŸ

arcurile se aplatizează din cauza lipsei de tensiune

ŸŸ

vehiculul se lasă în jos

În calitate de specialist al acestui domeniu, Kraemer & Freund recomandă verificarea arcurilor cu ocazia urmatoarei schimbări a cauciucurilor de iarnă cu cele de vară.

24

verificării arcurilor”,

spune

Rainer Popiol,

instructajele la Kraemer & Freund.

director

cu


De obicei la Augsburg International

DACIA DUSTER pe podium, cu ajutorul inovațiilor SOGEFI Modelul Dacia Duster vine echipat cu modulele de filtrare “FL293” ale companiei Sogefi. Aceste module au fost incluse în construcția motoarelor diesel K9K, care au primit in 2011 premiul Autobest. Unele dintre consecințele funcționale ale folosirii acestor filtre sunt diminuarea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de CO2. Pe lângă modelele Dacia, Sogefi echipează motoarele K9K ale altor modele consacrate precum: Twingo, Clio, Scenic, Laguna, Micra și Qashqai. Modulul de filtrare “FL293” este o aplicație a tehnologiei “Chevron” a companiei Sogefi. Principalul scop al acestui modul este creșterea randamentului în funcționare a motorului și constituie soluția ideală de filtrare pentru motoarele K9K. Carcasa turnată din aluminiu a fost gândită de echipele profesioniste de cercetare-dezvoltare de la Sogefi și optimizează debitul de ulei. Mai mult, noile puncte de prindere fac ca acest modul să poată fi montat și pe alte componente ale motorului, ocupând mai puțin spațiu și venind astfel în sprijinul constructorilor de mașini. Filtrul va deveni imediat disponibil atât pentru serviciile de urgență cât și pentru cele postvânzări, la următoarele mărci ale grupului Sogefi: Coopersfiaam, Fram și Purflux. Filtrele Sogefi au cunoscut o continuă îmbunătățire de-alungul timpului, “FL293” fiind a cincea versiune a modulelor de filtrare fabricate pentru motoarele K9K ale grupului Renault. În ultimii 3 ani Grupul Renault a produs peste un milion de motoare K9K în fiecare an, toate echipate cu filtre de calitate superioara Sogefi. Pe lângă premiul Autobest, modelul Duster s-a bucurat şi de alte premii la nivel internaţional. Dintre acestea le menţionăm pe cele mai importante: premiul „Trophée de l’Argus” în Franţa şi premiul „Maşina Anului” al Asociaţiei Române a Presei Automobilistice. Sogefi este un grup italian lider mondial în producţia de piese pentru automobile, specializat în sisteme de filtrare şi în componente flexibile pentru suspensii, atât pentru echipamentele originale, cât şi pentru piaţa postvânzare. Grupul Sogefi este partenerul celor mai importanţi fabricanţi de autoturisme şi vehicule comerciale, cu prezenţă la nivel global şi cu 36 de fabrici situate în 13 ţări de pe trei continente.

26


Gamă completă

de piese de schimb pentru aplicaţii asiatice, americane… şi nu numai


VALEO: POMPE de APĂ Gama de produse: - 587 referințe, acoperire 92% a parcului auto european - 63% din gamă este destinată aplicațiilor germane și asiatice - peste 7500 aplicații disponibile

Argumente pentru Gama Valeo - Valeo este unul dintre liderii mondial în construcția de Sisteme de Răcire - 100% din pompele de apă au certificarea de calitate ValeoOrigin

Avantaje: - Valeo, expert în Sisteme de Răcire pentru OE - Fiecare pompă de apă Valeo este supusă unor criterii de calitate deosebit de dure: • incercări de rezistență a rulmentului: 325 ore de testare – funcționare în condiții extreme • teste  de temperatură: încercări de funcționare la temperaturi de peste 110 grade Celsius  folosește cele mai noi materiale(ex: garnituri din materiale - Valeo ceramice) - Un ambalaj special cu dublă protecție pentru evitarea deteriorării produsului - Gama Valeo Pompe Apă este standardizată, permițând optimizarea nivelului de stoc și a disponibilității

Gama Valeo funcţie de naţionalitatea producătorilor de autovehicule -aplicații germane 70

-aplicații asiatice

35 25 211

82 164

-aplicații franceze -aplicații italiene -aplicații europene -alte aplicații

Referinta

Constructor

506575

CITROËN

C5

Model

1201C4

OES PN

506655

DACIA

Logan

8200582675

506590

ALFA SAAB

145 9-5

46515970

506533

AUDI SKODA

A3 OCTAVIA

038121011A

506715

CITROËN

C2/C3

1201G9

506863

DACIA

Duster

7701478031

506583

AUDI

A3

06B121011L

506595

CITROËN PEUGEOT

BERLINGO/C2 PARTNER

1201E5

506700

AUDI

A3

045121011F

506035

CITROËN PEUGEOT

AX 106

1201E3

506573

DACIA

Sandero

8200146298

506698

MITSUBISHI

Carisma

MW30620725

506699

AUDI

A3

03G121011

506576

SKODA

Octavia

036121008L

506674

NISSAN

Almera/Micra

21010BN700

506640

FIAT

Albea

55184080

506704

CITROËN

Nemo

1201G0

506019

MITSUBISHI

Carisma

M855991

506308

OPEL

Astra F

1334046

506714

CITROËN

C1

1201G8

Instrumente de comunicare: - 2011-2012 Thermal Systems Catalogue (cod 955472) - Prezența completă TecDoc


De obicei la Augsburg International

O privire în detaliu asupra filtrelor auto, cu HERTH+BUSS Compania Herth+Buss pune la dispoziţie un număr mare şi divers de filtre pentru modelele asiatice de vehicule. Datorită dimensiunilor pieţei asiatice, produsele trebuie să fie de o calitate superioară şi să funcţioneze cu precizie excelentă. Durata de viaţă, eficienţa şi precizia maximă de montaj sunt atribute care determină în mare măsură buna funcţionare a filtrelor iar compania Herth+Buss le respectă ireproşabil. Mai mult, materialele folosite sun consacrate pentru calitatea lor. Exemple bune sunt hârtia specială de filtru şi metalul tratat împotriva coroziunii. Deşi aceste componente nu sunt vizibile, ele afectează performantă filtrului şi asigură o desfăşurare lină şi continuă a filtrării. Filtrele pentru aerul din cabină - îndepărtează aerul de slabă calitate Pentru a putea călători într-un confort deplin, aerul de calitate inferioară nu are ce căuta în cabină.. Pentru a combate acest inconvenient Herth+Buss comercializează atât filtre cu particule cât şi pe baza de cărbune activ. Filtrele de aer - Aerul pur împiedică uzură timpurie a motorului Rolul filtrului de aer este să înlăture praful acumulat, împiedicând astfel particulele fine să intre în circuitul uleiului de motor. Printre consecinţele înlocuirii filtrului menţionăm creşterea randamentului motorului şi scăderea consumului de până la 10%.

30

Filtrul de combustibil - combustibilul curat protejează pompă de injecţie şi injectorul În timpul alimentării cu combustibil, în rezervor se pot înfiltra diferite tipuri de impurităţi. Aceste mici paricule de vopsea, rugină sau praf sunt reţinute de filtru înainte de a ajunge la motor. Este foarte important ca filtrul să fie curăţat sau înlocuit regulat, pentru a evita o înfundare treptată, care blochează fluxul de combustibil, scăzând randamentul motorului. În siutatii extreme, impurtiatile pot chiar împiedica definitiv fluxul combustibului către motor. Filtrul de ulei - se înlocuieşte la fiecare schimbare a uleiului Lubrifierea corespunzătoare este o condiţie funcţională de baza pentru motoarele cu combustie internă. Însă căldura generată de motor duce la arderea uleiului. Produsele rezultate în urmă acestor arderi sunt cenuşa, particule de metal şi alte impurtiati care fac calitatea uleiului să scadă şi cresc uzura motorului. Filtrul de ulei înlătură chiar şi cele mai mici particule dăunătoare, fiind eficient împotriva impurităţilor cu dimensiuni de până la 10 micrometri.


Porni]i la drum cu \ncredere deplin`:

SACHS v` ofer` siguran]`. Produsele SACHS echipeaz` milioane de autovehicule din \ntreaga lume. Ele ofer` siguran]` maxim`, confort \n conducere [i o fiabilitate extraordinar`. SACHS este prima alegere pentru Ambreiaje sau Amortizoare. Pentru c` \mbin`m expertiza avut` \n echiparea de fabric` (OEM) cu inova]iile tehnologice destinate autovehiculelor de competi]ii. Profita]i de experien]a noastr`. Suntem bucuro[i s` v` fim al`turi.

SACHS este un brand ZF

www.zf.com


Știri din piața auto Timbrul de mediu intră în vigoare din 15 martie

competiţiei acerbe de pe acest segment: Lexus, Infinity.

Surse oficiale au confirmat introducerea timbrului de mediu ca înlocuitor al actualei taxe auto. Ministrul Mediului a precizat că noul sistem de taxare va fi implementat pe data de 15 martie şi va fi perceput la înmatricularea autovehiculelor.

Cu ajutorul acestei investiţii, Honda doreşte să reintre în graţiile

Este important de ştiut că formula de calcul a fost modificată şi a fost introdusă o creştere de circa 10% a sumei de plată pentru automobilele Euro 4 şi Euro 3. În acelaşi timp, maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro vor cunoaşte o scădere cuprinsă între 60% şi 90%. Raţionamentul din spatele acestei decizii constă în faptul că deşi maşinile cu tehnologii mai învechite poluează mai mult, durată de funcţionare a acestora este mai scurtă.

drept o companie valoroasă pe segmentul premium. Ce trebuie să

clienţilor americani, unde vânzările de Acura au scăzut cu 25%. Mike Accavitti, directorul de marketing al filialei din SUA a declarat: "Cel mai mare defect al Acurei este că era cunsocuta doar facem este să plusăm pe factorul emoţional".

Printru-un document transmis de Ministerul Mediului se arăta că taxă pentru maşinile Euro 5 va rămâne la fel, în timp ce posesorii de maşini Euro 6 şi maşini hibride sau electrice vor fi absolviţi complet.. Investi\ie de 1 miliard de dolari pentru Acura Honda Motor au decis să revitalizeze divizia de lux, Acura, printr-o infuzie de 1 miliard de dolari. Deşi în ultimii ani compania mamă părea că vrea să se descotorosească de divizia de lux, care părea să nu facă faţa

Știați că?... Revenim și în acest număr cu o serie de informații inedite și interesante din universul auto. Vreți să aflați unde trăiesc cei mai mulți posesori de Rolls Royce? Dar care a fost cea mai scumpă amendă înregistrată vreodată? Răspunsurile vă așteaptă mai jos. ŸŸ În medie, ansamblarea unui automobil durează 25 de ore, din care 10 sunt dedicate vopsitului. ŸŸ Oraşul cu cele mai multe automobile Rolls Royce pe cap de locuitor este Hong Kong. ŸŸ În China, în oraşul Shanghai, sunt interzise maşinile de culoare roşie. ŸŸ Cea mai scumpă amendă auto dată vreodată a fost în valoare de 1.000.000 $. S-a întâmplat în Elvetia, acolo unde amendă se calculează luând în considerare nu numai viteză, dar şi salariul şoferului. ŸŸ Unele modele Dacia 1300 erau dotate, în lipsa unui spălător automat de parbriz, cu o pompă acţionată de picior situată în stânga pedalei de ambreiaj. ŸŸ Modelul Dacia 500, mai cunoscut sub denumirea de Lăstun, a fost foarte aproape să devină o maşină de război. Va imaginaţi cum ar fi arătat echipată cu mitralieră?

34


APRILIE

PIESA LUNII

Sunt mereu sigură pe mine şi fermă în deciziile pe care le iau. Nu-mi plac oamenii indecişi şi nici cei care nu-şi respectă angajamentele. Cred că maşina pe care o conduc trebuie să fie o extensie a personalităţii mele. De aceea am ales un model dotat cu arcuri de calitate superioară, care conferă stabilitate şi o excelentă ţinută de drum.

ARCURI KRAEMER & FREUND


36


37


CALL CENTER comenzi CALL CENTER mecanică și relații clienți consultanță Telefon: +4(037)413.48.90 +4(021)305.06.90 Fax: +4(021)404.31.06 E-mail: mecanica@augsburg.ro

Call Center ConsultanȚĂ Post-VÂnzare

Telefon: +4(021)305.05.50 Telefon:+4(037)413.46.50 Fax: +4(021)404.31.00 postvanzare@augsburg.ro

Telefon: +4(037)413.46.00 +4(021)305.05.00 Fax: +4(021)404.31.06 E-mail: relatiiclienti@augsburg.ro

Call Center GaranȚii

Echipamente Service

Concepte Service

Telefon: +4(037)413.48.60 Mobil: +4.074.030.59.28 Fax: +4(021)404.31.00 garantii@augsburg.ro

Telefon: +4(037)413.47.60 Telefon: +4(037)413.46.29 Telefon: +4(021)305.05.60 Telefon: +4(021)305.05.29 Fax: +4(021)404.31.06 echipamente@augsburg.ro concepte@augsburg.ro

Call Center Credit Control Telefon: +4(021)305.06.20 Telefon: +4(037)413.47.20 Fax: +4(021)404.31.10 creditcontrol@augsburg.ro

DEPOZITE REGIONALE AUGSBURG INTERNATIONAL Augsburg International Office București Chitila București Jilava București Colentina București Depozit Central Bacău Brașov Buzău Cluj Constanța Craiova Deva Galați Iași Oradea Pitești Ploiești Râmnicu Vâlcea Satu Mare Sibiu Suceava Târgu Mureș Timișoara

Șos. de Centură, nr. 5-6, com Chiajna, jud. Ilfov Șoseaua Chitilei, nr. 228 C, parter Comuna Jilava, Prelungirea Șoseaua Giurgiului nr.33 A Strada Nicolae Apostol nr. 2-4, sector 2, București A1 Business Park, Dragomirești Deal, km 13. 5, Ilfov Strada Izvoare, nr. 52 Ghimbav, Strada Fabricilor nr. 44B Șoseaua Brăilei, KM 3, județul Buzău Strada Orăștiei nr.10 Strada Industrială nr.6 Str. Decebal, nr. 85, Craiova Strada 22 Decembrie nr. 265, Corp Clădire C3 Bariera Traian, Strada Cetățianu Ioan nr.7, Hala nr.10 Miroslava, DN 28 Șoseaua Borșului nr. 45 DN 65B, zona Autostrada Sos. Ploiesti-Targoviste, Parc Industrial Ploiesti, str.Cornetului, nr.10 Strada Barajului nr. 52, Corp Clădire C1și C2 Strada Șoimoșeni FN, corp clădire C1 Strada Ștefan Cel Mare nr.193 Str. Apeductului, nr. 6C, Suceava Strada Budiului nr. 68, copr 10, jud.Mureș Strada Olarilor, nr. 1

office@augsburg.ro DepozitChitila@augsburg.ro DepozitJilava@augsburg.ro DepozitColentina@augsburg.ro DepozitRima@augsburg.ro DepozitBacau@augsburg.ro DepozitBrasov@augsburg.ro DepozitBuzau@augsburg.ro DepozitCluj@augsburg.ro DepozitConstanta@augsburg.ro DepozitCraiova@augsburg.ro DepozitDeva@augsburg.ro DepozitGalati@augsburg.ro DepozitIasi@augsburg.ro DepozitOradea@augsburg.ro DepozitPitesti@augsburg.ro DepozitPloiesti@augsburg.ro DepozitRamnicuValcea@augsburg.ro DepozitSatuMare@augsburg.ro DepozitSibiu@augsburg.ro DepozitSuceava@augsburg.ro DepozitTarguMures@augsburg.ro DepozitTimisoara@augsburg.ro

* Compania Augsburg International nu își asumă răspunderea pentru erorile de tehnoredactare sau de tipar care pot apărea în această revistă.

0374134700 0374134881 0374134867 0374134865 0374134850 0374134861 0374134871 0374134879 0374134870 0374134869 0374134864 0374134878 0374134863 0374134872 0374134880 0374134868 0374134873 0374134877 0374134876 0374134866 0374134862 0374134875 0374134874

Alles Gute! Martie - Aprilie 2013  

magazine, auto, vehicles, spare parts

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you