Page 1

Té un familiar amb pèrdua d’audició?

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Muntaner, Muntaner, 142 142 - 08036 - 08036 Barcelona Barcelona - T- 934 T 934 5353 5656 5252 - audiopacks@audiopacks.es - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es | www.audiosocial.es


Teniu un familiar amb pèrdua auditiva? Les investigacions indiquen que el nombre de persones amb pèrdua d’audició augmenta en els països occidentals degut a l’envelliment de la població, però també a l’exposició continuada al soroll (tràfic, MP3, sorolls de les fàbriques, discoteques ...). Es calcula que en el món hi ha 250 milions de persones que pateixen aquest problema. Si un familiar experimenta una pèrdua d’audició progressiva o de sobte, probablement serà conscient d’aquest problema. Es evident que li succeeix a ell, però... la pèrdua d’audició afecta a tota la família, no tan sols a qui la pateix.

Audiología y Logopedia


Què pot fer per motivar-lo a posar-hi solució? Conviu amb una persona que té pèrdua auditiva i l’ajuda en el seu dia a dia? Ara que l’ús d’audiòfons se està popularitzant, podria deixar de estar pendent de les seves dificultats de comunicació. Donar aquest pas és molt senzill.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Les investigacions més recents demostren que la pèrdua d’audició és un tema molt seriós i sovint negat per la persona que la pateix. Probablement argumentarà que els altres parlen massa baix, que murmullen o que, senzillament, aquests últims dies està distret. Els estudis revelen que potser els seus familiars directes haurien d’animar-lo activament a solucionar el seu problema auditiu per a poder millorar la qualitat de vida de tota la família. La pèrdua auditiva ha de ser considerada una condició mèdica degut a que qui la pateix és més propens a sofrir depressió, paranoia, desequilibris emocionals i tenir comportaments antisocials. La pèrdua d’audició, per tant, és una discapacitat física, com la fractura d’un braç. Oi que no s’enfadaria amb un familiar que tingués un braç trencat? Donat a que la pèrdua d’audició és invisible, és fàcil oblidar l’impacta del mal físic que causa. Es important que tingui paciència i entengui aquestes circumstàncies, però també fermesa i decisió a l’hora de buscar ajuda. El temps no restableix la pèrdua d’audició, al contrari, cada dia que passa limita més les possibilitats de resoldre el problema. Sabem que obtenir el benefici a temps incrementa l’efectivitat dels audiòfons i de les ajudes tècniques. No obstant, redirigir la pèrdua d’audició d’un familiar és complicat degut a les barreres que ell argumenta. L’obstacle més habitual és la negació: “la meva audició no és tan dolenta” o “puc aguantar sense cap ajuda” o “no vull portar res a les orelles” o “uns audiòfons faran que sembli vell”. Per això, els familiars han de ser conscients i estar alerta a les conseqüències potencials de la pèrdua d’audició no tractada, així com dels beneficis d’utilitzar audiòfons. Si sospita que un familiar té pèrdua d’audició hauria d’animar-lo a buscar un diagnòstic i un tractament adequat.


Està preparat per entendre el canvi? Volem plantejar-vos una qüestió que és segur que us preocupa: Com canvien les relacions a casa quan el familiar amb problemes auditius adquireix uns audiòfons?

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Hi ha parelles que la pèrdua d’audició les afecta quan envelleixen. També hi ha persones que tenen dificultats auditives d’infància i que s’han casat amb un normoïdor. Algunes encara tenen presents els sentiments de frustració que sentien a l’escola, les dificultats per a progressar en l’àmbit laboral, o les incertituds patides en les relacions socials. Us heu convertit en les oïdes del familiar quan l’acústica d’una sala no és bona. També sou el responsable d’evitar les confusions generades dins d’una conversa o d’explicar-li el context del que se està parlant. Es probable que es giri constantment per a saber si el seu familiar entén el que es diu, sobre tot en els moments en que es fixa que ell assenteix i somriu sense respondre durant una conversa, independentment de si el missatge fa gràcia o no. Mots cops, si ell no reconeix la seva pèrdua auditiva, no admet que no ha entès la conversa, generant dubtes sobre una hora de visita, la data en que se celebra una reunió d’amics o d’un comentari realitzat per una altra persona. Hi ha nens que han crescut amb pares que no entenien el que els deien, o que confonien les coses, generant sovint malentesos per assumptes banals. Un cop la persona amb pèrdua auditiva ha començat a conviure amb la tecnologia, hi ha familiars que es troben desconcertats quan s’enfronten a la nova situació. Passen a deixar de ser les seves oïdes i passen d’estar constantment pendents d’ell a demanarse què han de fer a partir d’ara. Poden arribar a pensar que ja no són necessaris, però amb els dies entendran que la nova situació és molt millor. A partir d’aquest moment llurs relacions personals tornaran a ser naturals, l’autonomia dels membres de la família ja és una realitat. La tensió desapareix i les discussions, malentesos i les dificultats del dia a dia disminueixen considerablement.


Qüestionari auditiu Aquest petit qüestionari us ajudarà a determinar si el familiar té problemes auditius. Les preguntes són relatives a situacions del dia a dia i reflecteixen les circumstàncies d’escolta més habituals en la vida quotidiana de qualsevol persona. Contesti les preguntes sense pressa, intentant pensar en les diferents situacions que ha viscut amb la seva família els últims dies. Contesti si o no a les següents preguntes. Després compti el nombre de respostes afirmatives que ha donat i busqui el resultat al final del qüestionari.


Preguntes referents al familiar O X

Puja la televisió a un volum més alt del que consideraríeu confortable?

O X

Us demana, particularment o als seus familiars, que repeteixin el que acaben de comentar?

O X

Sol dir que parlen baix o que no vocalitzen correctament?

O X

Té més dificultats de comprensió quan hi ha soroll de fons?

O X

Li han preguntat els seus amics o familiars si té cap problema d’audició?

O X

Creu que evita assistir a actes socials o a reunions familiars?

O X

Creu que s’ha començat a aïllar de la resta de la família?

O X

Es fixa en els llavis quan se li parla?

O X

Creu que es cansa o s’estressa més ràpidament del normal?

O X

Té canvis en el seu comportament en els últims anys?

Total respostes afirmatives O

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Respostes 0 respostes afirmatives Si ha contestat “no” a totes les preguntes, segurament el seu familiar no té cap problema auditiu.

De 1 a 3 respostes afirmatives Aquest resultat indica que el seu familiar pot tenir problemes auditius en determinades situacions. Us recomanem que vagi a un especialista de la salut auditiva per a realitzar un estudi audiomètric exhaustiu.

De 4 a 6 respostes afirmatives El resultat del test indica que el seu familiar pot tenir una pèrdua auditiva lleu. Us recomanem que vagi a un especialista de la salut auditiva per a realitzar un estudi audiomètric exhaustiu.

De 7 a 10 respostes afirmatives Aquest resultat reflecteix que el seu familiar possiblement té una pèrdua auditiva. Us recomanem que vagi a un especialista de la salut auditiva per a realitzar un estudi audiomètric exhaustiu.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Passos per escoltar millor:

Si creieu que teniu o algun familiar té pèrdua auditiva, seguiu els passos descrits a continuació per a millorar l’audició i obtenir tota la informació necessària per una òptima qualitat de vida. Us convidem a realitzar el nostre test auditiu online en la intimitat de casa i amb els seus familiars.

Demani hora de visita trucant al 934 53 56 52 o enviant-nos un e-mail a audiopacks@audiopacks.es. També pot omplir el Formulari de contacte. El contactarem el més aviat possible.

Un cop feta una exploració audiològica completa, provarà els seus audiòfons durant 30 dies.


Som un equip d’audiòlegs, logopedes i assessors acústics especialitzats en rehabilitació auditiva. Els primers símptomes de la pèrdua auditiva són els canvis socials i laborals. Quan una persona sol·licita ajuda, Audio[packs] pensa en solucions globals que permetin millorar la seva comunicació en el mínim temps possible. Els nostres professionals actuen en diferents moments i contextos del procés, oferint-vos: amplificació amb audiòfons dels millors fabricants, formació en estratègies de comunicació, entrenament auditiu, suport de la lectura labial, assessoria acústica i instal·lació d’ajudes tècniques a domicili. La millora de la vostra audició demana solucions personalitzades, perquè totes les persones som diferents i les nostres necessitats auditives també.

B 54 58 64 66

B 14 59 63

Villarroel

Hospital Clínic

B 31 37

Casanova

Provença

Mallorca

Còrsega B 31 58 64

Rosselló

Aribau

B 14 59 63

B 54 66 67 68

Muntaner, 142

B 54 59 66

Enric Grandos

Casanova

Audio[packs] té 5 Packs auditius amb diversos serveis i productes que us donen l’opció més adequada a les vostres necessitats.

B 31 37 63

B 14 59 B 20 43 44

B 20 43 44

Muntaner, 142 08036 Barcelona T 934 53 56 52 audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es www.audiosocial.es

Té un familiar amb pèrdua d'audició?  

Té un familiar amb pèrdua d'audició?

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you