Page 1

Viure amb audiòfons


Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


ELS COMENÇAMENTS Us felicitem pels vostres nous audiòfons. Aquesta guia us ajudarà a aconseguir els millors resultats possibles. A continuació us donem una sèrie de recomanacions i recursos per obtenir el màxim dels vostres nous audiòfons i sobre què necessiteu tenir cura durant els primers dies i setmanes d’ús. També facilitarà que familiars i amics puguin entendre i comprendre millor quin és el procés que esteu fent, els donarà algunes pistes sobre els vostres nous audiòfons i com poden ajudar-vos a ser un usuari amb ple èxit. La clau per estar satisfet amb els vostres nous audiòfons és pensar en totes les noves situacions en les que podreu participar i practicar l’experiència d’escoltar portant-los en diferents ocasions. Ben aviat percebrà els seus beneficis.

Audiología y Logopedia


UN NOU MÓN DE SONS Quan comenceu a utilitzar els vostres audiòfons, descobrireu novament tota una gama de sons que estaven emmascarats a causa de la pèrdua d’audició. A casa, experimentarà el tic-tac del despertador, el brunziment del refrigerador, el so del diari i el del tambor de la rentadora. Afora, el tràfic serà més fort i en el supermercat tot semblarà més bulliciós. Tot plegat us sobrepassarà una mica al començament, però intenteu veure-ho com a positiu ja que constantment esteu rebent “regals auditius” que torneu a escoltar. Sons que el vostre cervell processarà i afegirà a la seva “memòria auditiva”, percebent la comunicació igual a com la rep la gent que us envolta.

Nuestro El nostre cerebro filtra cervell filtra els los sonidos sons que no que no son són importants importantes.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


ESTAR PREPARADO PARA NUEVAS EXPERIENCIAS

DESCOBRIR L’AUDICIÓ NOVAMENT Al principi notareu que sentiu veus i sons que no havieu escoltat des de feia molt temps. El vostre cervell necessita identificar aquests sons. Ha de tornar a aprendre a focalitzar la seva habilitat en els que són importants i filtrar la resta. És semblant a si haguéssim anat a viure a prop d’una estació de tren. Al començament sentirem tots el trens que passen, però al cap d’una estona, el nostre cervell se n’adona que aquests sons no són importants i els filtra. Amb la tecnologia d’avui es té el millor suport per a aconseguir-ho sense quasi esforç i, quan s’aconsegueix el procés, hom descobreix que quant més s’utilitzen els audiòfons, menys es vol estar sense ells.


ÉS UN ENTRENAMENT DEL CERVELL El vostre cervell registra tants nous sons durant el període inicial en que ha començat a utilitzar audiòfons, que podeu pensar que presta més atenció a l’ambient que us envolta que abans. No obstant, aquesta fase passa ràpidament i tot seguit notareu que es focalitza en els sons necessaris, que li aporten informació útil. Més que estar pendent de cada paraula i la seva relació entre frases, automàticament començareu a entrar en la conversa i a participar-hi.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


COM HA CANVIAT LA VOSTRA VIDA EN ELS PRIMERS DIES ADAPTACIÓ A UN VOLUM MÉS ALT Al principi molts sons semblen més forts que abans de posar-vos els audiòfons. Això és normal i no és perquè el volum s’hagi fixat massa alt. La raó i el perquè pot semblar alt és que el cervell havia ajustat automàticament la captació a un volum més baix (que era el que percebia) i per això necessita reajustar-se al seu nivell original. Donar als vostres audiòfons les millors precondicions. Per això podem utilitzar unes “dreceres”, com :

• Abans d’anar al cinema o al teatre, telefoneu i pregunteu si subministren “ajudes per a escoltar” o si disposen de bucle magnètic (tecnologies que poden facilitar-vos escoltar amb audiòfons).

• Quan reserveu una taula en un restaurant, intenteu aconseguir les zones més tranquil·les i que la situació de les cadires miri cap al so.

• Al assistir a seminaris, intenteu arribar aviat i asseure’s a primera fila. No dubteu en preguntar al Al principi molts Nuestro presentador sons semblen més cerebro filtra forts abans losque sonidos si utilitzarà de posar-vos que no son micròfon. importantes. els audiòfons.


Recursos de comunicació per a tota la família. La família, amics i col·legues poden ajudar-vos molt. És important dir-ho i demanar que ho tinguin en compte per a fer-vos la comunicació més fàcil. Unes quantes coses que ha de tenir presents una persona pròxima per ajudar són:

• Estar a prop, segut o de peu i on la seva cara romangui il·luminada i es puguin observar les seves expressions facials i llegir els seus llavis.

• Intentar no parlar amb xiclets ni fumant.

Nuestro Expliqui al seu cerebro entorn què filtra han de tenirlos en sonidos compte per que no son a fer-vos la comuniimportantes. cació més fàcil.

• No amagar la cara darrera d’un diari o recolzar la galta o la barbeta a la mà mentre parla.

• Intentar no parlar massa de pressa. • Si el vostre company té dificultat en entendreus, intentar repetir la frase més que repetirnos a nosaltres mateixos.

• Evitar sorolls de portes i finestres; si no poden tancar-se, trobar un lloc tranquil per a parlar.

• Tenir una conversa en un lloc amb eco és difícil. Trobar un lloc on la conversa no sigui distorsionada.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


ESTAR PREPARADO PARA NUEVAS EXPERIENCIAS

ESTAR PREPARAT PER A NOVES EXPERIÈNCIES Cura i manteniment dels vostres audiòfons Els audiòfons estan en contacte amb rivals com la humitat, la calor, la cera i productes pel cabell. Per a conservar-los en las millors condicions, seguir aquests consells :

• Preservar la vida de les bateries quan no s’usin. Obrir el compartiment de bateries.

• Mantenir sempre els audiòfons nets i secs. • Fer de la seva neteja un hàbit diari. No utilitzar mai fluids de neteja per la casa, oli o aigua. Utilitzar un drap sec i un raspall.

• Comprovar la sortida del so de l’audiòfon i treure qualsevol resta de cera que s’hi posi a diari.

• Abans de nedar, dutxar-vos o posar-vos spray en el cabell, verificar sempre que us heu tret els audiòfons.


Visites de seguiment Per a ajustar els audiòfons a la vostra oïda i estil de vida el millor possible, el vostre audiòleg us proposarà un seguiment de visites per fer l’ajust fi que precisen els vostres audiòfons. Aquestes visites també us ofereixen l’oportunitat de preguntar qualsevol qüestió s’hagi presentat des de l‘última visita. Durant les visites de seguiment, heu de comentar amb l’audiòleg si heu experimentat alguna situació inesperada, amb els audiòfons o amb l’oïda. Tot allò li proporcionarà informació i l’oportunitat de resoldre imprevistos. Al final teniu un espai on podeu escriure qualsevol pregunta i portar-la quan torneu la propera vegada. Sempre recomanem que vingueu a la visita acompanyat d’un conegut o amic. Entre els dos donareu més informació sobre el vostre estil de vida i hàbits d’escolta. Al portar dues opinions, l’audiòleg pot fer un ajust perfecte a les vostres necessitats individuals. Dues persones recorden més que una.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


HEU PENSAT EN… Després d’uns dies, i també d’unes setmanes, és una bona idea asseure’s i reflexionar sobre les vostres experiències amb audiòfons. Les següents preguntes poden ajudar-vos a obtenir les primeres idees : • Quins nous sons heu experimentat des de que heu començat a usar audiòfons?

Passats Nuestrouns dies o setmanes, cerebro filtra pregunteu-vos: los sonidos quina ha son estat la que no meva experiència? importantes.

• Heu fet alguna cosa en particular associada als nous sons? • Cóm noteu les converses en un ambient tranquil en comparació en ambients sorollosos, com un restaurant o una estació de tren? • Heu començat a fer alguna cosa nova, o a fer quelcom que havieu deixat de fer al perdre audició, des de que heu començat a usar audiòfons? • Pregunteu a la família i amics si els vostres audiòfons els han afectat d’alguna forma i com noten la vostra comunicació des de que els porta? • Teniu algun problema amb els audiòfons? Si es així, anoteu els problemes i les situacions en que apareixen.


LES VOSTRES NOTES

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Us felicitem pels vostres nous audiòfons i pels nous sons que fins avui havien desaparegut.


PASSOS PER A ESCOLTAR MILLOR:

Si creieu que teniu o algun familiar té pèrdua auditiva, seguiu els passos descrits a continuació per a millorar l’audició i obtenir tota la informació necessària per a una òptima qualitat de vida. Us convidem a realitzar el nostre test auditiu online en la intimitat de casa i amb els vostres familiars.

Demaneu hora demás visitacomunes Los acúfenos son trucant al personas 934 53 56con 52pérdida en las o enviant-nos unsue-mail a auditiva aunque severidad no audiopacks@audiopacks.es. se correlaciona con su grado. També podeu omplir el Formulari de contacte. Us contactarem el més aviat possible.

Un cop feta una exploració audiològica completa, provareu els vostres audiòfons durant 30 dies.

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Ha millorat la vostra comunicaci贸 en la vida familiar i social?

Opina la familia que la vostra audici贸 ha millorat?

Ha millorat la vostra qualitat de vida?

Val la pena portar els vostres audi貌fons?

Valora positivament haver realitzat aquesta prova durant 30 dies?

Muntaner, 142 - 08036 Barcelona - T 934 53 56 52 - audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es | www.audiosocial.es


Som un equip d’audiòlegs, logopedes i assessors acústics especialitzats en rehabilitació auditiva. Els primers símptomes de la pèrdua auditiva són els canvis socials i laborals. Quan una persona sol·licita ajuda, Audio[packs] pensa en solucions globals que permetin millorar la seva comunicació en el mínim temps possible. Els nostres professionals actuen en diferents moments i contextos del procés, oferint-vos: amplificació amb audiòfons dels millors fabricants, formació en estratègies de comunicació, entrenament auditiu, suport de la lectura labial, assessoria acústica i instal·lació d’ajudes tècniques a domicili. La millora de la vostra audició demana solucions personalitzades, perquè totes les persones som diferents i les nostres necessitats auditives també. Audio[packs] té 5 Packs auditius amb diversos serveis i productes que us donen l’opció més adequada a les vostres necessitats.

Muntaner, 142 08036 Barcelona T 934 53 56 52 audiopacks@audiopacks.es www.audiopacks.es www.audiosocial.es

Viure amb audiòfons  

Viure amb audiòfons

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you