Page 1

Den självklara detaljen som minskar dina underhållskostnader och samtidigt värnar om miljön. Passar till alla våra förvaringslösningar och alla andra möbler som det går att borra ett hål i.

Aktivt Ventilationssystem Varför?

Dynamisk Funktion

Fördelar!

Under parollen Dynamisk Funktion har vi bestämt oss för att det inte skall finnas någon konflikt mellan inredning och teknik. Olika spelare, datorer, förstärkare mm. alstrar värme och om utrustningen monteras i ett vanligt skåp blir temperaturen för hög.

• Längre livslängd och bättre prestanda på apparater.

Lösningen!

• Ljudlös fläkt med dubbla kullager – maximalt 34,5 dba.

Vårt aktiva och helt automatiska ventilationssystem löser allt detta. Effektivare, snyggare och mer lättplacerat än ett ventilationsgaller. Allt för att din tekniska utrustning ska prestera bekymmersfritt och på toppen av sin förmåga under hela sin livslängd. Det aktiva ventilationssystemet förvandlar helt enkelt din inredning till professionell AV-inredning!

• Fläkten är helautomatisk genom termostatreglering. Startar vid 28 grader stängs av vid 26 grader och anpassar hastigheten steglöst efter värmen som alstras i skåpet.

• Mindre miljöpåverkan. • Frihet vid formgivning av inredningen. • Helautomatisk lösning. • Dubbelroterande – välj in eller ut luftning.

• Enkel installation – 70 mm dosfräs och 12V anslutning. • Kan dubbelmonteras. En för luft IN och en för luft UT • 5 års garanti. • CE- och WEEE-märkt, följer EU-direktiv CE-LVD:EN609501:2001(Lågspänningsdirektivet). • En fläkt byter ut en hel kubikmeter uppvärmd luft mot 1 kubikmeter omgivande luft på endast tre minuter. Best Nr: 16250

VENTILATION


Vad skiljer vanlig inredning från AVinredning? När vi på AudicomPendax konstruerar och tillverkar teknikvagnar, skåp, talarstolar, AV-väggar eller podiemöbler ser vi till att det finns tillräckligt med utrymme för all teknisk utustning. Vi tar till exempel hänsyn till att kontakter och kablage behöver plats både på fram och baksidan av en dator. I skissen till höger har vi placerat ut lite av det som skiljer ett vanligt skåp från våra AV-teknikskåp. (Dörren har vi utelämnat för tydlighetens skull.) Som synes finns kabel- och luftvägar både in och ut ur skåpet och mellan hyllplan. Vill man ha lås på dörren så ordnar vi det . Ventilationshål och kabelvägar är alltid väl tilltagna men inte så att man kan plocka ut saker den vägen. Det djup och bredd för ett 19” rack.

Det aktiva ventiationssystemet består av en styrenhet med inbyggd termostat. Termostaten är placerad i ett eget litet ventilerat utrymme i kapslingen så att den ska reagera på den omgivande temperaturen som korrekt som möjligt. Styrenheten monteras i skåpet på den plats där man vill övervaka temperaturen. På styrehhetens frontpanel finns en knapp med vilken man kan skifta mellan in (feed)- eller utblås (exhaust). Den andra delen är fläktenheten som är monterad i en silverfärgad rund kapsling. Fläktenheten skall monteras i ett hål som är 70mm i diameter med det dekorativa gallret utåt. Sladden till styrenheten är hela 75cm lång vilket garanterar möjligheten till en optimal placering i alla lägen. En switchande nätadapter som omvandlar 230VAC till 12VDC medföljer. Passar utmärkt till det aktiva ventilationssystemet då den drar mindre än en halv watt och inte alstrar någon värme.

AudicomPendax AB - Stockholm Besök: Flygfältsgatan 34 Box 2014, 128 21 Stockholm- Skarpnäck 08 555 369 00 info@audicompendax.com

www.audicompendax.com

AudicomPendax AB Besök Flygfältsgatan 34 Box 2014 SE-128 21 Skarpnäck Sweden Tel +46(0)8 555 369 00

AudicomPendax AB - Göteborg Flöjelbergsgatan 1, 431 35 Mölndal 031 748 19 90 AudicomPendax AB - Malmö Hanögatan 1, 211 24 Malmö 040 93 19 00 www.audicompendax.com

AudicomPendax Aktivt ventilationssystem  

Den självklara detaljen som minskar dina underhållskostnader och samtidigt värnar om miljön. Passar till alla våra förvaringslösningar och a...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you