CASE 1/2015

Page 1

ASIAKASLEHTI 01/2015

KANGASALA-TALO KEVÄTPÄIVÄ KANGASALLA

ISE 2015 UUTUUDET MESSUILTA

DIGICO DIGITAALIMIKSERIEN YKKÖNEN

KAUPPAKESKUS GOODMAN ÄÄNIEVAKUOINTI EDELLÄ

ELÄMYKSIÄ MAAN UUMENISTA

OUTOTEC SHOWROOM


Arvoisa lukija Kädessäsi on uuden Audicon ensimmäinen asiakaslehti CASE. Audico Systems Oy kasvoi vuoden vaihteessa, kun se yhdistyi Starlike Oy:n ja AV Media ECT Oy:n kanssa. Nyt Starlike Oy:n ja AV Media ECT Oy:n tutut ihmiset ja palvelut jatkavat siis ”uuden Audicon” puitteissa. Kolmen yhtiön yhdistyminen on edennyt hyvin, ja olemme kaikki innostuneita yhdistymisen luomista uusista vahvuuksista ja mahdollisuuksista. Jo nyt on käynyt selväksi, että erilaiset osaamisalueemme täydentävät erinomaisesti toisiaan. Audico Systems on vaativien AV-järjestelmien ja oman Audico-teknologian kokenut toimittaja. Starlike on tarjonnut laadukkaita tuotteita ja loistavaa palvelua esittävän taiteen tahoille ja AV Media on palvellut laajalti vaativien kokousratkaisujen tilaajia. Yhdessä meillä on entistäkin vahvempi osaaminen ja kokemus

vaativien audiovisuaalisten ja esitysteknisten ratkaisujen toimitukseen. Nyt meillä on myös kumppaneina entistä laajempi verkosto AV-alan johtavia päämiehiä ja mahtavia yhteistyökumppaneita. Kaiken tämän myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä kattavammin. Tämä uusi lehtemme jatkaa Starliken asiakaskuntaa jo 15 vuotta palvelleen Starnews-julkaisun ja AV Median aikoinaan julkaiseman AV-Aika -lehden perinteitä, kuitenkin uudistettuna vastaamaan tämän päivän asiakkaidemme odotuksiin. Tähän lehteen olemme poimineet uuden Audicon parhaat tarinat ja uutiset. Tutustu meihin ja ota yhteyttä! Ja kiitos, jos annat meille myös palautetta tästä lehdestä osoitteeseen case@audico.fi

Harri Leiva & Mika Pynnönen Toimitusjohtaja

Varatoimitusjohtaja

KUVA Oy Frontact Ltd

Tämä on Audico Systems Oy:n ensimmäinen asiakaslehti. Osoiterekisterinä on käytetty Audico Systems Oy:n, Starlike Oy:n ja AV Media ECT Oy:n markkinointi- ja asiakasrekistereitä. Mikäli et halua lehteämme tulevaisuudessa, ole hyvä ja ilmoita siitä osoitteeseen case@audico.fi

CASE / 02

Julkaisu ja sisällön toimitus Audico Systems Oy / Kati Pajukallio Ulkoasu Mediakolmio Oy / Jukka Illikainen Paino Printservice Oy Palautteet ja tilaukset case@audico.fi Audico Systems Oy Takomotie 7 00380 Helsinki vaihde 020 747 9340 info@audico.fi www.audico.fi

Rautatehtaankatu 22 20200 Turku


NYT

4

KANGASALA-TALO Kevätpäivä Kangasalla

8

SPORTS BAR CASINO HELSINKI Kaikki maailman lajit!

9

KAUPPAKESKUS GOODMAN Äänievakuointi edellä

9

AMER SPORTSIN PÄÄKONTTORI Karkea päältä, saumaton sisältä OUTOTEC SHOWROOM Elämyksiä maan uumenissa

11 14

ISE 2015 Uutuudet messuilta KANSALLISOOPPERA Ooppera verkottuu

4

8

9

23.-24.3. DIGICO ADVANCED THEATRE Kurssi sukeltaa teorian ja käytännön harjoitteiden avulla syvälle Digicon ainutlaatuisen teatteriohjelmiston ohjelmointiin ja ominaisuuksiin.

30.-31.3. WELCOME TO DIGICO Kurssi käy teorian ja käytännön harjoitteiden kautta läpi perusteellisesti koko DiGiCo-malliston ominaisuudet, käyttöliittymän, kytkennät, ohjelmoinnin ja softalaajennukset niin FOH-miksaajan, kuin monitorimiksaajankin näkökulmasta. Audico Academy edustaa Audicon koulutustarjontaa. Haluamme tarjota asiakkaillemme ja sidosryhmillemme tarvittavaa tuotekoulutusta toiminnan tueksi sekä uutta ja ajankohtaista tietoa helpottamaan valintojen tekoa tulevaisuudessa. Uusi koulutustilamme Helsingin Pitäjänmäellä tarjoaa loistavat puitteet koulutuksille. Lisätietoa saat netistä ja osoitteesta info@audico.fi. Tervetuloa!

20.–21.4. JA 22.-23.4. COOLUX BASIC TRAINING

Ilmoittaudu osoitteessa info@audico.fi

KOULUTUKSIA VIELÄ KEVÄÄLLÄ 2015:

Coolux mediaserverin perusteet - kuinka luoda vaikuttavia esityksiä ja lavastuksia.

27.-29.4. GRANDMA2 BASIC MA UNIVERSITYN VIRALLINEN PERUSTASON KURSSI Kurssin tavoitteena on tehdä tutuksi perustoiminnot grandMA2-valopöydästä, sen käyttöliittymästä ja käydä läpi pääpiirteet MA2-ohjelmoinnin filosofiasta.

4.-5.5. JA 25-26.5. GRANDMA2 ADVANCED MA UNIVERSITYN VIRALLINEN EDISTYNEIDEN MA-KÄYTTÄJIEN KURSSI Vaatimukset: Suoritettu BASIC-kurssi, DMX ja Ethernet perusasioden osaaminen. Tavoitteena on syventää entisestään valopöydän toimintoja ja niiden soveltamista. AMX, MyMix, Analog Way, Powersoft ja L-Acoustics!

CASE / 03


CASE

KEVÄTPÄIVÄ KANGASALLA PIRKANMAALAISEN KANGASALA-TALON AVAJAISIA JUHLITTIIN NÄYTTÄVÄSTI KEVÄTTALVELLA. AUDICO TOTEUTTI SUOMEN UUSIMMAN KULTTUURIKESKUKSEN ESITYS- JA KOKOUSTEKNIIKAN.

K

angasala-talon tarjontaan kuuluvat niin klassinen kuin kevyt musiikki, teatteri ja tanssi, kirjallisuus ja kuvataide – lasten ja nuorten tapahtumia unohtamatta. Konserttisalin ja taidemuseon lisäksi talosta löytyvät kunnanvaltuuston ja -hallituksen uudet kokoustilat, jotka varusteltiin modernilla kokousteknologialla ääni- ja kuvasiirtoineen. Valtuustosalissa Televicin äänestys- ja puhejärjestelmän keskusyksikkö ohjaa yli viidenkymmenen Confi dea-kokousmikrofonin kokonaisuutta tallennusjärjestelmineen. Kuvapuolesta huolehditaan Panasonicin videotykeillä ja robottitarkkailukameroilla. Audicon av-urakkaan sisältyi myös kunnanhallituksen kokoushuoneen varustaminen sekä koko talon digital signage -infojärjestelmä näyttöineen.

Kasvualustaa kulttuurille Talon esitys- ja tapahtumatekniikan käyttöönotosta vastaava Heikki Mäenpää on tyytyväinen Kangasalan kulttuurikorttelia täydentävän talon avaamista tulevaisuudennäkymistä. Kangasala-talon valmistuminen luo merkittäviä kasvumahdollisuuksia paikalliselle kulttuuriteollisuudelle ja toisaalta mahdollistaa jopa kansainvälisten esitysten tuomisen paikkakunnalle. ”Talo kokoaa yhteen toimintoja, joita on aiemmin yritetty toteuttaa eri puolilla koulujen juhlasaleista alkaen. Nyt meillä on kokonaisuus, joka toimii vaativimmissakin produktioissa!” Talon ylpeys on noin 300-paikkainen Kangasala-sali, jonka esitys-

CASE / 04

ja av-tekniikan Audico toteutti valaistuksesta äänentoistoon ja videosta ohjausjärjestelmiin. Tila muuntuu konserttisalista kokouskäyttöönkin, jolloin esitystekniikka voidaan näppärästi ohittaa AMX:n ohjausjärjestelmällä. Salia on tarkoitus käyttää myös elokuvateatterina, joten se varusteltiin tarkoituksenmukaisella järeällä videotykillä.

Surroundia saliin Audicon projektipäällikkö Mika Oeschin mukaan yhteistyö niin asiakkaan kuin suunnittelusta vastanneen Akukon Oy:n Tapio Ilomäen kanssa sujui kivuttomasti. ”Äänentoisto saatiin toimimaan todella hyvin, kiitos laadukkaan L’Acoustics järjestelmän ja tilan hyvän akustiikan.”, Oesch arvioi. Kangasala-talon tekniikkatiimin vetäjä Mika Eerola puolestaan jakaa kiitosta Audicon väelle esimerkillisestä yhteistyökyvystä paineen alla ennen avajaisia, ja tiivistää käyttökokemukset valo- ja äänijärjestelmistä ”äärettömän myönteisiksi”. Saliäänentoisto on Eerolankin mielestä hieno ja akustiikan muutoksiin mukautuva. Lähtökohdiltaan klassisen musiikin esitystilaksi suunniteltu Kangasala-sali taipuu säädeltävän akustiikan avulla myös vahvistettuun musiikkiin. Äänentoistossa päädyttiin L-Acousticsin ARCS-järjestelmään. ”Salin katsomogeometriaan saatiin hurjasti kustannustehokkuutta ARCS:in kolmen nipun pistesäteilijäratkaisulla, joka käyttäytyy summautumisen kannalta kuin linjasäteilijä”, kertoo Audicon Pauli Molnár.

Myös sub- ja fillikaiuttimet, täysimittainen elokuva-surround sekä lavamonitorointi ovat L-Acousticsia. Äänitarkkaamon DiGiCon SD9 -mikseri linkittyy lavamikitykseen D-Rack- ja D2-Rack-yksiköiden kautta. Mittavan langallisen kattauksen lisäksi saliin toimitettiin Sennheiserin langaton mikrofonijärjestelmä.

Linjoissa löytyy Kangasala-salin esitysvalaistusta hallitaan GrandMA2 Ultra Light Silent -konsolilla, johon on oikeaoppisesti verkotettu MA Lightingin digitaalihimmentimet, Nodet ja DMX Boosterit. Etäohjaus onnistuu langattomasti iPad Minin avulla. ”Valopöytä ei lähetä dmx:ää, minkä etuna mikä tahansa verkkoon liitetty MA:n softalla varustettu tietokone voi toimia varmistuksena valopöydän rinnalla”, esittelee Audicon Pikku-Markku Tuominen. Heittimissä satsattiin erityisesti konventionaaliseen kalustoon: profiilispotteja on katossa parikymmentä, Par-heittimiä viitisenkymmentä. Fresnel-tyyppisiä heittimiä hankittiin ADB:n halogeeniversion lisäksi varsinkin Showtecin Power Spot 9 -lediversiona, joka on värimiksaukseltaan erittäin mielenkiintoinen RGBWA-UV. ”Sekä valolle että äänelle on linjoja enemmän kuin riittävästi ja ne ovat mukavasti eri puolilla salia, mikä tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Sekin puoli on täällä hyvin mietitty”, Eerola kiittelee. LISÄTIEDOT Mika Oesch 020 747 9369


KUVAT Studio Jukka-Pekka Juvonen

Noin 300-paikkaisen Kangasala-salin esitystekniikka ja säädettävä akustiikka mahdollistavat monimuotoisen esitystoiminnan musiikista tanssiin ja teatterista elokuvaan.

Valaistusta ja ääntä ohjataan yhdistetyssä tarkkaamossa: etualalla Elon kosketusnäytöllä varustettu GrandMA2 UltraLight, taustalla DiGiCo SD9 -mikseri.

Valtuustosalin äänestysja puhejärjestelmänä toimii Televic Confidea.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelema kevättalvella avattu Kangasala-talo on maan uusin kulttuurikeskus.


AUDICO SYSTEMS OY YRITYS Audico on suomalainen yritys, joka tarjoaa audiovisuaalisia ratkaisuja ja palveluja yritysten ja yhteisöjen toiminnan tueksi. Audico on lähes 60 vuoden ajan valmistanut ja toimittanut laadukkaita tuotteita ja järjestelmiä asiakkaiden kommunikointiin, viestintään ja elämyksien tuotantoon. Audicon toimittamien ratkaisujen kirjo on laaja, se koostuu niin erilaisista kommunikaatioratkaisuista kuin vaativista konserttisalijärjestelmistä.

Korkeatasoisella suunnittelulla ja henkilökohtaisella palvelulla Audico haluaa ylittää asiakkaiden odotukset. Tavoitteena on aina löytää käyttötarkoitusta parhaiten palveleva ratkaisu, hyödyntää alan viimeisintä teknologiaa ja olla asiakkaan pitkäaikainen, luotettava kumppani. Rohkeus, into ja ammattitaito ovat olleet Audicon toiminnan perustana, josta on kasvanut AV-alan johtava yritys. Audicon palveluksessa on nykyään 50 ammattilaista Helsingin ja Turun toimipisteissä.

AMMATTITAITO Audicolla on laaja kokemus niin suunnittelusta, projektinhallinasta ja järjestelmien ylläpidosta, kuin tuotteiden valmistuksesta ja tuotekehityksestä. Audico panostaa vahvasti sekä oman henkilöstön että asiakkaiden koulutukseen ja kehitykseen, jota alan jatkuvasti kehittyvän teknologian ymmärrys ja omaksuminen vaatii.

Osaava ja sitoutunut henkilökunta on Audicon kantava voima. Henkilöstössä yhdistyy vuosien kokemus ja korkea ammattitaito; jokaisella on oma tärkeä roolinsa organisaatiossa. Audico haluaa tarjota positiivisen työympäristön, jossa kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus kehittää osaamistaan.

HISTORIA Audicon historia muodostuu monesta polusta. Audiovisuaalisen alan muutokset ja kehitys ovat vaikuttaneet alalla toimineiden yritysten suuntaan ja kumppanuuksiin. Nykyisen Audicon taustalla on neljä vahvaa alansa toimijaa: vaativiin järjestelmätoimituksiin keskittynyt Light & Sound Tech (perustettu 1988), myöhemmin Lightinen & Electrosonic, elämysteollisuutta palvellut Starlike Oy (perustettu 1986) ja kattavasti AV-välineitä

CASE / 06

ja -palveluja tarjonnut AV Media ECT Oy (perustettu 1993), sekä vuonna 1994 perustettu äänilaitevalmistaja Audico Systems Oy, jonka historia alkaa jo 1950-luvun puolivälistä keskusradioiden valmistuksella osana Teleste Oy:tä. Vuosien saatossa Audico on yrityskauppojen myötä vahvistanut asemaansa markkinoilla koko AV-alan kattavaksi yritykseksi.

AUDICONEWS / 03


AUDIOVISUAALISET RATKAISUT Audiovisuaaliset järjestelmät helpottavat elämäämme työssä ja luovat meille elämyksiä. Järjestelmä on parhaimmillaan ehdoton edellytys toiminnalle tai onnistuneelle tapahtumalle. Hyvä järjestelmä on luotettava, joustava ja helppo käyttää. Vahva eri teknologioiden hallinta, vankka kokemus, monipuoliset laadukkaat tuotteet ja asiakaslähtöinen palvelu ovat Audicon valtteja AV-järjestelmätoimittajana. Laadukkaaseen suunnitteluumme perustuvien,

mittatilaustyönä tehtyjen ratkaisujen avulla pyrimme aina ylittämään asiakkaidemme odotukset. Audico toimittaa AV-järjestelmiä aina vastaamaan tarpeita. Ohjaus, esitystekniset laitteet, äänentoisto sekä liitynnät kommunikointi-, valaistus- ja taloteknisiin järjestelmiin muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Järjestelmien tietoturvallisuus sekä käyttöliittymien erityispiirteet suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Audicon palvelu kattaa kaiken ideoinnista ylläpitoon.

TOTEUTUSKOHTEET Auditoriot ja koulutustilat

Teatterit ja monitoimisalit

Koulut ja yliopistot

Neuvotteluhuoneet

Viihdetilat ja elokuvateatterit

Valvomot

Hotellit ja ravintolat

Urheilutilat ja stadionit

Valtuusto- ja kokoustilat

Kauppakeskukset ja liiketilat

Kirkot ja kokoontumistilat

Risteilyalukset

CASE / 07


KUVA Kuvatoimisto Kuvio Oy

CASE CASE

SPORTS BAR CASINO HELSINKI

KAIKKI MAAILMAN LAJIT! ”JOKA ILTA URHEILUA – 30 SPORTTINÄYTTÖÄ – TUHDIT BURGERIT!” Näin Sports Bar Casino Helsinki houkuttelee urheilufaneja. RAY:n Casinon monipuolinen viihdetarjonta on saanut uuden lisän kohtaamispaikalla Helsingin ydinkeskustassa. Raha-automaattiyhdistyksen pyörittämä Casino Helsinki on Suomen ainoa kansainvälinen pelikasino. Sports Bar tarjoaa kansainvälisiä urheiluelämyksiä laajan kanavatarjonnan ja 30 näytön voimin. Urheiluhuumasta nautitaan joko yhdessä isolla jengillä tai privaatisti, sillä Sports Barista voi varata ryhmälle oman loosin kiinnostavan ottelun seuraamiseen. Sports Barin suosituissa kisastudiossa yhdistetään suorat lähetykset ja intohimoiset urheilukeskustelut; tapahtumia seurataan

CASE

livenä jättiscreenillä ja ravistelevaa keskustelua aiheesta käydään lavalla ennen otteluita ja niiden aikana. Audico Systems toimitti Casinon Sports Bariin kattavan ääni-, videoja ohjausjärjestelmäkokonaisuuden. Järjestelmä sisältää laadukkaita ja tyylikkäitä ammattitason näyttöjä sekä taustaprojisoidun jättiscreenin, joka on toteutettu kahdella Panasonicin lähiprojisointioptiikkaa hyödyntävällä projektorilla. Loosit ovat varustettu omien näyttöjen ja kaiuttimien lisäksi integroiduilla 4” kosketuspaneeleilla, joiden avulla asiakkaat voivat valita mitä urheilutapahtumaa haluavat seurata. Järjestelmän keskuslaitteena on LightWaren 64 x 64 -matriisikehikko ja videoprosessoinnista huolehtii Picturallin Octo -järjestelmä.

Sports Barin jättiscreenin yhteyteen rakennetulta esiintymislavalta saadaan välitettyä videokuvaa ravintolan kaikille näytöille. Lavan äänentoisto on toteutettu Bosen tyylikkäillä ja tehokkailla linjasäteilijäpilareilla ja mikrofoneina käytetään Sennheiserin 2000-sarjaa. Sports Barin täysdigitaalinen järjestelmä on luonnollisesti teräväpiirtotarkkuutta. Laaja ja joustava järjestelmäkokonaisuus on ohjelmoinniltaan vaativa, mutta helposti käyttäjän hallittavissa, sillä kaikkea esitystekniikkaa ja valaistusta ohjataan AMX:n logiikalla 10-tuumaiselta MSD-kosketusnäytöltä. LISÄTIEDOT Olli Karisalmi 020 747 9357

KAUPPAKESKUS GOODMAN

KUVA Kuvatoimisto Kuvio Oy

ÄÄNIEVAKUOINTI EDELLÄ Hämeenlinnaa halkovan kolmostien uusi maamerkki Goodman imaisee ostoksille niin lähempää kuin kauempaa tulevat. Audico toimitti komeaan kauppakeskuksen mittavan taustamusiikki-, kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmän. Goodmanissa hyödynnetään Audicon kehittämää Avec G2 EN 54-16 sertifioitua yleisäänentoistojärjestelmää, joka yhdistää saumattomasti viihde- ja kuulutuskäytön äänievakuointilaitteistoon. ”Järjestelmä huolehtii kauppakeskuksen yleisten alueiden taustamusiikista ja koko kiinteistön äänentoistosta. Taustamusiikki katkaistaan automaattisesti korkeamman prioriteetin kuulutukseen tai esimerkiksi palohälytykseen”, kuvailee Audicon myyntipäällikkö Jyri Hiltunen. Goodmanissa Avec G2 -kokonaisuus linkittyy kiinteistön paloilmoitusjärjestelmän lisäksi hätäkeskukseen.

Audicon laitetoimitukseen sisältyy kymmenkunta vahvistinkeskusta ja toista tuhatta EN 54-24 -sertifioitua IC-Audion kaiutinta. Järjestelmän päävahvistinkeskus jakaa äänen ja ohjauskomennot alavahvistinkeskuksille ja edelleen kaiutinryhmille, jotka on hajautettu kymmenille alueille. Nyt kun käyttäjät ovat ehtineet asettua taloksi, järjestelmää räätälöidään vastaamaan muuttuvia toiveita. ”Ohjelmoimme uudelleen esimerkiksi äänilähteiden reititystä ja kuuluvuutta, kun tietylle alueelle halutaan paikalliset kuulutukset ja joltain toiselta alueelta halutaan taustamusiikki pois”, Hiltunen mainitsee.

LISÄTIEDOT Jyri Hiltunen 020 747 9356


KUVA Kuvatoimisto Kuvio Oy

CASE

AMER SPORTSIN PÄÄKONTTORI

KARKEA PÄÄLTÄ, SAUMATON SISÄLTÄ

CASE

KUVA Kuvatoimisto Kuvio Oy

Entisen konepajan rouheiden punatiiliseinien sisään kätkeytyy Amer Sportsin uusi pääkonttori – arkkitehtuuriltaan poikkeuksellisen toimitilan av-tekniikan toteutti Audico. Helsingin Vallilassa sijaitsevan toimitalon sisääntulokerroksesta löytyvät vastaanotto- ja aulatilat, brändimyymälä, kuusi neuvottelutilaa sekä näyttelyhuoneet Wilsonin, Atomicin ja Salomonin kaltaisille urheiluvälinemerkeille. Toimistotilat ovat toisessa kerroksessa, jossa sijaitsee myös henkilöstön kuntosali. Audico suunnitteli tiloihin av-järjestelmät avaimet käteen -toimituksena. ”Pääsimme jo suunnitteluvaiheessa hahmottelemaan laitevalintoja ja tarjoamaan asiakkaalle parhaat mahdolliset ratkaisut”, kiittelee Audicon Mikko Tenhunen. Jo tuloaulassa huomio kiinnittyy isoon videoseinään, jota raamittaa tyylikkäästi taustavalaistu kehys. Neuvot-

telu- ja näyttelytiloja komistavat 55- ja 65 -tuumaiset ledinäytöt, ja ovenpielistä löytyvät Evokon tilavarausjärjestelmän näppärät käyttöpaneelit. Hallituksen kokoushuoneen varustelu vakuuttaa – on videoneuvottelulaitteistoa, Sonyn laserled-projektoria, Euroscreenin valkokangasta ja AMX:n ohjauslogiikkaa kosketuspaneeleineen. Bosen puoliuppokaiuttimien voimin äänentoisto ulottuu tasaisesti koko taloon, sillä Amer tilasi parasta pöytään kaiken av-tekniikan osalta. ”Esimerkiksi telkkareiden sijaan otimme ammattinäytöt joka paikkaan – nimenomaan siksi, että ne on tarkoitettu kestämään jatkuvaa käyttöä ja kuvaa voi pyörittää vaikka kellon ympäri!” kertoo Amerin av-vastaava Reijo Pyhäranta. LISÄTIEDOT Mikko Tenhunen 020 747 9353

OUTOTEC SHOWROOM

ELÄMYKSIÄ MAAN UUMENISTA Outotecin uuden Espoon pääkonttorin ehdoton nähtävyys on elämyksellinen näyttelytila, jossa voi sukeltaa syvälle maan uumeniin ja takaisin digitaalisen kuvan ja äänen keinoin. "Hyödynnämme The World of Outotec Showroomissa av-tekniikkaa kertomaan luonnonvaroista ja maailman haasteista sekä siitä miten voimme ratkaista niitä. Tilassa on pisteitä, joissa kerrottujen ja kuvattujen osakokonaisuuksien kautta koostuu Outotec tarina", esittelee Outotecissa tilan tekniikasta vastaava it-päällikkö Antti Lavi. Outotecin pääkonttorin kakkosvaiheen av-kokonaisuudesta vastannut Audico pääsi toteuttamaan Show roomissa sangen erikoislaatuista kokonaisuutta. Näyttelytilan laajakulmaoptiikalla varustetuista teräväpiirtoprojektoreista osa on kohdistettu valkokangasmaalilla pinnoitettuihin seiniin ja osa pyöreisiin pöytätasoihin. Kuvaohjelmoinnin hermokeskuksena on Coolux Workstation,

johon yhdistetyt Compact Playerit siirtävät kuvan projektoreille. Käyttäjätasolla järjestelmää hallitaan Crestronin kosketusnäytöltä. Elämyskeitaassa myös äänimaisemalla on tärkeä osa. Panphonicsin paneelikaiuttimien ääni kohdentuu niin kapealle sektorille, että tilassa voidaan toteuttaa monta rinnakkaista äänimaisemaa. Aamusta iltaan pyörivää esitystä käyttävät yrityksen asiakkaiden ja vieraiden lisäksi sen työntekijät. ”Kun hyödynnetään digitaalisuutta tässä mitassa, se sallii rajattoman muokkaamisen. Fyysinen tila on ja pysyy, mutta vaihtamalla esitettävää materiaalia voidaan tilan ilmettä ja tunnelmaa säätää mielin määrin.”, Antti Lavi toteaa.

LISÄTIEDOT Olli Karisalmi 020 747 9357 Sami Rautio 020 747 9358

CASE / 09


AUDICO

TUOTTEET Audiovisuaalinen ala kehittyy jatkuvasti. Nopean teknisen kehityksen vuoksi alalla on tärkeää tuntea ja hallita uusimmat innovaatiot. Audico on perusteellinen yhteistyökumppaneiden valinnassa ja edustaa vain innovatiivisia valmistajia, jotka ovat kehityksen kärjessä. Audicon periaate on aina löytää asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopiva tekninen ratkaisu. Audicon tuotevalikoima koostuu laajan kumppaniverkoston tarjoamista ja edustamista tuotteista, sekä maailmanlaajuisesti myydyistä oman tuotekehityksen suunnittelemista ja Suomessa valmistetuista digitaalisista Audico Avec -äänentoistojärjestelmistä. Monipuolista ja laadukasta tuotevalikoimaa käytetään Audicon suunnittelemissa ja toteuttamissa järjestelmissä, sekä myydään erilaisille jakeluportaille tai suoraan loppukäyttäjille tuotteesta ja tuoteperheestä riippuen.

conference


ISE

ISE

ANALOG WAY ASCENDER 16

AMX SERENO KAMERA

KUNINKAALLINEN KUVAMATRIISI

PALAVERIA ETÄNÄ

Laajoista liitännöistään ja upeasta efektipaletistaan kuuluisat Analog Wayn videomatriisit ovat ihanteellisia työkaluja viimeisen päälle hiottujen esityksien tuotantoon. Ketterä Ascender 16 tarjoaa sarjan isommista moninäyttömatriiseista tuttua prosessoritehoa sekä vastaavat edistyneet soft edge -toiminnot panoraamaesityksiin. Laite vaihtaa saumattomasti kahden kuvanlähteen välillä, ja liitäntämahdollisuudet 12 sisään/4 ulos -matriisissa ovat niin tulo- kuin lähtöpuolella vertaansa vailla. Kahden skaalatun layerin lisäksi jokaiseen lähtöön voidaan asettaa skaalaamaton taustalayer. Erinomaisen selainpohjaisen konfigurointityökalun avulla asetuksien teko onnistuu helposti ilman ylimääräisiä softa-asennuksia. Analog Wayn videomatriiseja, kuvamiksereitä sekä muita tuotteita tuo maahan Audico. Demokalustosta löytyvät muun muassa Ascender 32 ja Vertige-ohjauspinta.

AMX:n kuumimpiin ISE-uutuuksiin lukeutuva Sereno tarjoaa ihanteellisen ratkaisun avokonttorin palaveritilan tai pienen kokoushuoneen videoneuvottelutarpeisiin. Serenon laajakulmalinssi näkee kaikki osallistujat pienenkin pöydän ääressä, ja teräväpiirtoisen kuvalähetteen lisäksi äänenlaatukin on ylivertainen, sillä suuntaavat mikrofonit korostavat puhekaistaa suodattaen samalla epätoivottuja häiriötaajuuksia. Mekaaninen suljin katkaisee kuva- ja ääniyhteyden luottamuksellisuutta ja yksityisyyttä edellyttävissä neuvottelutilanteissa. Vakiovarusteinen kääntyvä alusta tekee kameran asentamisesta ja säätämisestä helppoa. Sereno tarjoaa parhaat työkalut esimerkiksi avokonttorin nurkassa hoidettavaan videopalaveriin – vieläpä Enzo-yhteensopivana! Serenon myötä AMX:n aito pilvipalvelupohjainen Enzo-presentaatioratkaisu on yhä useampien ulottuvilla, nyt myös videoyhteyden kautta. LISÄTIEDOT Mikko Tenhunen 020 747 9353

LISÄTIEDOT Sami Rautio 020 747 9358

ISE

ISE

LANGATTOMIEN YKKÖSUUTUUS!

ATLONA AT-UHD-CLSO-601

Sennheiserin huippuluokan mikrofonit ovat saapuneet luvista vapaille taajuuksille: D1 on odotettu digitaalinen langaton mikrofonimallisto paitsi muusikoille myös puhekäyttöön vaikkapa auditorioympäristöissä. D1-settejä saa sekä osina että kuljetuslaukkuun pakattuina valmissetteinä, joihin sisältyy helppokäyttöisen vastaanottimen lisäksi joko käsilähetin, tai panta- tai solmiomikrofoni huippukevyellä vyölähettimellä. Soitinkäyttöön löytyy instrumenttikaapelilla varustettu setti. Äänenmuokkaus hoituu taajuuskorjaimen, s-limitterin ja automaattisen gain-säädön avulla. Toimettomiksi jääneet Evolution-sarjan kapselit sopivat D1:n kapuloihin. Android- ja iOS-sovelmillakin hallittava D1 toimii 2,4 gigahertsin taajuusikkunassa luotettavasti, sillä se tarkkailee älykkäästi Wifi- ja Bluetooth-liikennettä, ja vaihtaa ruuhkan ilmetessä itse vapaalle kaistalle. Kattavan D1-malliston lisäksi Audicolta saatavilla nyt myös Sennheiserin lippulaivatuote: maailmankuulua toimintavarmuutta ja korkeinta kompressoimatonta äänenlaatua tarjoava D9000-mikrofonijärjestelmä!

Atlonan kärkiuutuuksiin lukeutuva AT-UHD-CLSO-601 sai ISE-messuilla ensiesittelynsä! AV-moniformaattimatriisien tuoteperhettä täydentävä, poikkeuksellisen kilpailukykyinen ja kustannustehokas AT-UHD-CLSO-601 on vahvoilla esimerkiksi kokous- ja luokkahuoneiden esitysjärjestelmissä, joissa tarvitaan useampia ohjelmalähteitä ja näyttöjä. Kaikkiaan kuusi tuloväylää sisältävässä laitteessa on neljän HDMI-portin lisäksi kaksi näppärää monitoimiliitäntää vaikkapa eilispäivän analogikoneille, jotka siirtyvät näin HDMI-ympäristöön – natiiviresoluutioistaan riippumatta. Ydinominaisuuksia ovat niin ikään 4K-skaalaus molempiin suuntiin, kahdentavat HDBaseT- ja HDMI-lähdöt, reilu kattaus RS232-ohjausportteja, balansoitu stereoäänilähtö sekä selainpohjainen käyttöliittymä asetuksien tekoon. Etäohjauksen vaihtoehtona etupaneelista löytyvät tärkeimmät painikkeet lähdevalinnasta järjestelmän konfigurointiin. Phantom-syötöllä varustetun mikrofoniliitännän todella kätevä ducker-toiminto vaimentaa valitun av-tulon voimakkuustasoa aina kun mikrofonia käytetään.

LISÄTIEDOT Jouko Suonio 020 747 9394

LISÄTIEDOT Mikko Tenhunen 020 747 9353

NÄYTÖT KÄYTTÖÖN!


KUVA Jouni Saaristo

AVEC G2

Oasis of the Seas

AUDICO AVEC G2 ÄÄNENTOISTOJA ÄÄNIEVAKUOINTIJÄRJESTELMÄ

A

udico Systems Oy on suomalainen äänentoisto- ja konferenssijärjestelmien laitevalmistaja. Olemme panostaneet alan teknologiakehitykseen ja luoneet ratkaisuja, jonka ansiosta järjestelmämme edustavat alan huippua. Audico on toimittanut tuhansittain järjestelmiä erilaisiin, vaatimuksiltaan vaihteleviin julkisiin tiloihin ja kasvanut markkinajohtajaksi Suomessa. Oman tuotekehityksen suunnittelemia ja Suomessa valmistettuja digitaalisia äänentoisto- ja äänievakuointijärjestelmiä myydään maailmanlaajuisesti. Audico Avec G2 on äänijärjestelmätuotteemme, jolla voimme täyttää hyvin kattavasti monia äänentoisto-

Viimeisimpänä AVEC G2 -järjestelmä on tyyppihyväksytty laivateollisuuden vaatimusten mukaisesti (DNV).

TYPE APPROVED PRODUCT CERTIFICATE NO. A-13795

EN 54 -16 VOICE ALARM CONTROL AND INDICATING EQUIPMENT

EN 60849 SOUND SYSTEMS FOR EMERGENCY PURPOSES

Audico Avec G2 -järjestelmä on sertifioitu ja täyttää EN 54-16, EN 54-4, EN 54-24 ja EN 60849 standardit. Avec-kojeet on erikseen sertifioitu ja täyttävät myös EN 60945 -standardin.

AUDICO TEKNOLOGIA Kehitysjohtaja Raino Hyttinen 020 747 9360 raino.hyttinen@audico.fi

tarpeita. Olemme yhdistäneet samaan laitteeseen sekä viihde- että kuulutuskäyttöominaisuudet ja äänievakuointistandardien mukaiset järjestelmän valvontarutiinit. Digitaalisuuden ansiosta järjestelmän äänenlaatu, taloudellisuus ja joustavuus ovat erinomaisella tasolla. Audico Avec G2 on optimaalinen äänentoistojärjestelmä kaikkiin julkisiin tiloihin. Äänentoisto- ja äänievakuointijärjestelmän keskeinen tehtävä on välittää informaatiota – toisinaan myös äärimmäisissä olosuhteissa. EU-alueella äänievakuointijärjestelmän ominaisuudet määritetään harmonisoiduilla standardeilla, jotka määrittelevät mm. testausmenetelmät sekä suorituskykyvaatimukset järjestelmässä käytettäville laitteille.

"Sertifioitujen ja tyyppihyväksyttyjen järjestelmien valmistus edellyttää jatkuvaa laadunja toiminnanvalvontaa. Niinpä yrityksemme ja alihankkijamme auditoidaan vuosittain usean ilmoitetun laitoksen (Notified Body) toimesta. Tässä suhteessa olemmekin Suomessa poikkeus: oikea tehdas, josta asiakas saa hänelle räätälöidyn tuotteen valmiiksi tehtynä ja testattuna, varmasti vaatimukset täyttävänä turvajärjestelmänä." Raino Hyttinen, Audico Systems Oy

AUDICO AVEC Myyntipäällikkö Jyri Hiltunen 020 747 9356 jyri.hiltunen@audico.fi


KUVA Tommi Saarela

AUDIO

BALTIC PRINCESS

RISTEILIJÄ ROKKAA! Äänentoistonsa uudistanut Tallink Siljan Baltic Princess kasvoi kertaheitolla mestaruussarjan keikkapaikaksi. Itämerta seilaavien esiintymisareenoiden rima on nyt nostettu uudelle korkeudelle. Turusta Tukholmaan liikennöivä Baltic Princess tarjoaa koko perheen viihteen jatkeeksi potkua myös rankempaan menoon, kun laivan päänäyttämön Starlight Palacen äänentoisto pantiin uusiksi. Satsauksen yhtenä pontimena on reitin markkinointi charter-tapahtumajärjestäjille, jotka haluavat varata laivan vaikkapa

uivan rokkifestivaalin käyttöön. Varustamon teknisen konsultin Tuomas Karppisen mukaan tavoitteena oli viimeisen päälle raiderikelpoinen setti, josta yhdelläkään vierailijalla ei ole nokan koputtamista. Uusi äänijärjestelmä täyttää vaativan yleisön toiveet niin kattavuuden kuin äänenpaineen ja -laadunkin suhteen. ”Samalla esiintyjät taustavoimineen pääsevät nauttimaan ensiluokkaisista työskentelyolosuhteista”, Karppinen myhäilee. Audicon toimittamaan L-Acoustics -järjestelmäkokonaisuuteen kuu-

luu tusina KARAi-kaiutinta ja neljä SB18-subia kardioidiasetelmassa. Neljä järeämpää SB28-subia on kätketty uppoasennuksena seinään. Reippaita subitehoja tarvitaan, ettei bassotoisto jää laivan pohjajyminän jalkoihin. Keskiklusterin KIVA-kolmikko ja strategisiin paikkoihin sijoitettavat 8XT ja 5XT-viivekaiuttimet viimeistelevät järjestelmän kattavuuden. Esiintyjienkin kuuntelu saatiin kuntoon kymmenen 115XTHiQ-monitorin voimalla. LISÄTIEDOT Pauli Molnár 020 747 9393

AUDIO

DIGICO

CASE / 03 AUDICONEWS / 03

KUVA Uupi Tirronen

KUVA Digico

DIGITAALIMIKSERIEN YKKÖNEN Audicon maahantuontiin siirtynyt DiGiCo on ammattilaisen ykkösvalinta ympäri maailman, olipa lajina live, teatteri tai broadcast. Jo legendaarisen SD-sarjan mikserimallit muuntuvat joustavasti T-versioksi teatteriin ja B-versioksi tuotantokäyttöön, joten DiGiCon mikseriperheestä löytyy aina prikulleen oikea vaihtoehto kaikkiin puitteisiin. DiGiCon vakioitu prosessorivoima antaa käyttäjälle selkänojaa: matriisi ei syö kapasiteetista ensimmäistäkään bussia, eivätkä kanavakohtaiset korjaimet ja kompressorit vähennä inserttiefektien määrää. Kuituoptinen väylä nostaa DiGiCon miksausjärjestelmät omalle tasolleen mitä tulee signaalinsiirron luotettavuuteen, reitityksien monipuolisuuteen, audioverkon laajuuteen tai kaapelivetojen pituuksiin. DiGiCo kerää kiitosta myös siitä, että käyttöpinnan muokattavuus on asiakkaan päätösvallassa. Ja mikä

parasta, kun on tutustunut yhteen konsolimalliin osaa käyttää kaikkia. Vahva DiGiCon käyttäjäkunta kasvaa Suomessakin kiihtyvällä vauhdilla, ja ulottuu nyt vuokrafirmoista konserttisaleihin sekä tuotantoyhtiöistä teattereihin. Viimeisimpinä DiGiCoon ovat päätyneet Suomen Kansallisooppera sekä Lahden kaupunginteatteri. Audicon DiGiCo-tietämystä ja -tarjontaa hyödyntämällä saat saman katon alta paitsi konsolit myös lavaräkit, laajennusyksiköt ja edistykselliset lisävarusteet, joiden avulla luot saumattoman digitaalisen miksausjärjestelmän, jonka antimista nautitaan niin katsomossa kuin tiskin takana. Audicon showroomista löydät DiGiCo-tiskit laidasta laitaan – tule koeajolle, niin huomaat miksi DiGiCo on digitaalimikserien ykkönen. LISÄTIEDOT Pauli Molnár 020 747 9393

CASE / 13


KUVA Lumikuningatar-baletti / Sakari Viika

PRO

Kansallisooppera sai uudet GrandMA2 Light Silent -valo-ohjaimet.

KANSALLISOOPPERA

OOPPERA VERKOTTUU Kansallisoopperan valaistusosastolla valmistaudutaan kuumeisesti kaikkien aikojen suurimpaan tuotantosatsaukseen, kun megamusikaali Oopperan kummitus saa syksyllä ensi-iltansa. Päänäyttämön satoja valonheittimiä ohjaava järjestelmä uusittiin vaihtamalla vuosia uskollisesti palvelleet ykkössarjan GrandMa-pöydät peräti viiteen uuteen GrandMA2 Light -konsoliin, jotka ovat jo kovassa käytössä. Kansallisoopperassa nähdään uusia ensi-iltoja vuodessa kymmenkunta ja repertuaariin palaavia vanhoja teoksia toinen mokoma. Aina kun päänäyttämön esirippu nousee, MA-verkossa on valmiudessa kaksi konsolia. Kolmatta pöytää käytetään salissa harjoitusten aikana, jotta ohjaaja, valosuunnittelija ja operaattori pääsevät kommunikoimaan vaivattomasti vierekkäin. Neljäs pöytä on pienellä näyttämöllä Alminsalissa ja viides kuuluu suunnitteluhuoneen kalustukseen. Valonohjaukseen kytkeytyy neljä MA Lightingin NPU-verkkoprosessoria, joista saadaan lisää laskentatehoa, minkä lisäksi Kansallisooppera hankki kahdeksan MA Lightingin DMXsplitteriä sekä reilut parikymmentä 2-Port Nodea. Liikkuvien ja konventionaalisten valojen lisäksi ”kakkosmummoilla” ohjataan mediaservereitä.

KAUAN ODOTETTU HELPPOKÄYTTÖINEN JA ÄLYKÄS MA DOT2 ON NYT TÄÄLLÄ! TULE TUTUSTUMAAN MEILLE JA LUE LISÄÄ WWW.MA-DOT2.COM

CASE / 04


LIGHT

SPOTLIGHT GREEN LINE

VIHREÄÄ VALOA Spotlightin Green Line -heitinperhe on kasvanut vauhdilla – nyt kaikkia konventionaalisia heitintyyppejä saa vertailukelpoisina lediversioina. Ledivaloa käyttävien profiilien, fresnelien ja pc:eiden valonlaatu sekä heittimien ulkonäkö harhauttavat jopa konkarin olettamaan valonlähdettä perinteiseksi. Esimerkiksi ProfiLED 250 RGBW päihittää kilowatin halogeeniprofiilin ilman kompromisseja valon laadussa, kiitetyt TW-mallit tarjoavat teatterissa tärkeän portaattomuuden kylmän ja lämpimän valkoisen välillä, ja

LIGHT

ProfiLED 250 ZS -uutuus muuntuu optiikkaa vaihtamalla profiilista seurantaheittimeksi. Sopivia teholuokkia kaikenkokoisiin esitystiloihin löytyy MiniLED-sarjan 15-wattisista FresneLED 600:een, joka taipuu spotista floodiksi ja peittoaa valotehollaan jopa kaksikiloisen halogeenin. Spotlightin leditarjonta ei jää kiinni laadusta eikä määrästä: niin himmenninverkkoon kytkettäviä kuin dmx-tulolla varustettuja heittimiä löytyy nyt joka lähtöön!

JB LIGHTING VARYSCAN P8, SPARX 10

KORKEALLA PROFIILILLA! JB Lighting esittelee uutteran tuotekehittelyn tuloksena profiilityyppisen P8-heittimen, jonka myötä ledin spottikäyttö ei enää tarkoita kompromisseja valon laadun suhteen. Varyscan-malliston odotetun moving head -uutuuden 21 rgb-lediä tuottavat 800W tehollaan kirkkaan ja syvän värintoiston – valkoinen mukaan lukien. P8:ssa on zoomilla ja fokuksella varustettu korkealaatuinen optiikka, ja se sisältää kahden gobopyörän, prisman, iirishimmentimen ja frostin lisäksi animaatiopyörän näyttävien efektien tuottamiseen. Jäähdytyskapasiteettiinkin on satsattu, ja ääneltään hiljaisena P8 sopii erityisesti teatterikäyttöön.

LIGHT

Ledipesurien sektorilla uusi Sparx 10 tarjoaa edistyksellisen zoom-optiikkansa avulla beamin samassa paketissa. Huiman tehokkaan Sparx 10:n värimiksaus on suuresta rgbwmultichip-ledien määrästä johtuen saumatonta, mikä tuottaa aiempaa tyylikkäämmän pesuefektin. Nopealla ja tarkkaliikkeisellä moottorilla varustettu Sparx 10 himmenee portaattoman tasaisesti nollaan. JB Lightingin heittimien tapaan Varyscan P8 ja Sparx 10 ovat aitoja ammattilaisen työjuhtia. Kun tarvitaan varmatoiminen laatuheitin, valinta onkin yleensä JB Lighting!

DEDOLIGHT DLED4, TECPRO FELLONI

STUDIOSTA KENTÄLLE Kuvaus- ja museokäyttöön suunniteltu Dedolightin DLED-valaisinperhe soveltuuu ja skaalautuu moniin tarpeisiin ja tilanteisiin, kevyeen eng-käyttöön soveltuvasta klipsikiinnikkeellä varustetusta 25-wattisesta DLED2:sta huipputehoisiin DLED9- ja DLED12-sarjoihin. Viimeksi mainittua lukuun ottamatta kaikki DLED-valaisimet ovat passiivijäähdytteisiä. Monikäyttöisen 40W teholuokan DLED4-sarja on muiden mallien tavoin varustettu huipputason asfäärisellä optiikalla, ja saatavilla daylight- ja tungsten-mallien lisäksi bicolor-versiona, joka mahdollistaa portaattoman säädön päivänvalosta tungsteniin. Poikkeuksellisen laajalla kiilan säädöllä

(4–60°) varustettuja DLED4-valaisimia saa sekä mobiili- että studiokäyttöön sopivilla tarvikkeilla. Dedolightin TecPro-sarjan Fellonipaneelivalaisin tarjoaa myös lyömätöntä led-valonlaatua kuvauskäyttöön. Jalustalle tai kattoputkistoon kiinnitettävä Felloni on saatavilla kolmena versiona (standard, high output ja low profile), joista jokaista löytyy kolmella värilämpötilalla (päivänvalo, tungsten tai bicolor) sekä kolmella avauskulmalla spotista floodiin (15, 30 tai 50 astetta). Fellonit tarjoavat huomattavan hyvän värintoistoindeksin sekä enemmän valovoimaa entistä pienemmällä sähkönkulutuksella – High Output -malli jopa 2750 luxia.

VALOTUOTTEDEN LISÄTIEDOT Juki Orpana 020 747 9390


PROJEKTIMYYNTI JA AV-JÄRJESTELMÄT

ÄÄNENTOISTO JA PRO AUDIO -SUUNNITTELU

Mikko Tenhunen Projektimyyntipäällikkö Projektimyynti, AV laitteet 020 747 9353

Olli Karisalmi Myyntipäällikkö Projektimyynti, AV laitteet 020 747 9357

Harri Ranta Myyntijohtaja Äänilaitteet 020 747 9351

Pauli Molnár Myyntipäällikkö Pro Audio 020 747 9393

Ulla Tapanainen Myyntipäällikkö AV laitteet 020 747 9359

OLETKO ETSIMÄMME? rekry@audico.fi

Kari Hakkarainen Myyntipäällikkö Äänilaitteet 020 747 9352

Jouko Suonio Myyntipäällikkö Pro Audio 020 747 9394

UUSI

Sami Rautio Myyntipäällikkö AV laitteet 020 747 9358

Ilkka Hildén Myyntipäällikkö Pro Audio 020 747 9395

ESITYSTEKNIIKKA JA VALO

SUUNNITTELU

Juki Orpana Osastopäällikkö Esitystekniikka ja valo 020 747 9390

Olli-Pekka Suominen Järjestelmäsuunnittelija 020 747 9364

Petteri Partinen Myyntipäällikkö Esitystekniikka ja valo 020 747 9392

Pikku-Markku Tuominen Myyntipäällikkö Esitystekniikka ja valo 020 747 9391

Eero Sali Järjestelmäsuunnittelija 020 747 9362

HUOLTOPALVELUT JA YLLÄPITO UUSI

AUDICO-TEKNOLOGIA JA VIENTI Raino Hyttinen Kehitysjohtaja 020 747 9360

UUSI

Jyri Hiltunen Myyntipäällikkö Audico Avec 020 747 9356

Jukka Kuronen Tuotantojohtaja 020 747 9370

Mika Kumpula Tuotekehitysinsinööri 020 747 9361

Tommi Hilliranta Tuotekehitysinsinööri 020 747 9372

Matias Valtonen Tekninen asiantuntija 020 747 9363

ASENNUS, OHJELMOINTI JA PROJEKTITUOTANTO Mika Oesch Osastopäällikkö 020 747 9369

Yrjö Fonselius Osastopäällikkö 020 747 9380

Marko Hyvärinen Projektinhoitaja 020 747 9386

Sami Blomster Projektinhoitaja 020 747 9381

Tero Torenius Projektinhoitaja 020 747 9388

Harri Heinilä Projektinhoitaja 020 747 9385

Toni Hämäläinen Projektinhoitaja 020 747 9387

Olli Mäkinen Ohjelmoitsija 020 747 9378

Kari Stenbäck Ohjelmoitsija 020 747 9374

Mika Eklund Tekninen asiantuntija 020 747 9373

Esa Vaaramaa Tekninen asiantuntija 020 747 9375

Mikko Fonselius AV-asentaja 020 747 9382

Hannu Hedborg AV-asentaja 020 747 9383

Tomi Tuomela AV-asentaja 020 747 9368

Aleksi Pehkoranta AV-asentaja 020 747 9389

Jorma Vaalasmaa AV-asentaja 020 747 9384

Yrjö Fonselius Osastopäällikkö 020 747 9380

Mika Oesch Osastopäällikkö 020 747 9369

Kalervo Karppinen Huoltoteknikko 020 747 9371

Jukka Kampman Huoltoteknikko 020 747 9379

Jouni Leppikangas Huoltoteknikko 020 747 9376

UUSI

Philip Reynolds Huoltoteknikko 020 747 9377

HALLINTO JA TUKI Harri Leiva Toimitusjohtaja 020 747 9350

Mika Pynnönen Varatoimitusjohtaja 020 747 9345

Päivi Rantanen Myynti- ja talousassistentti 020 747 9346

Anne Merenlahti Myynti- ja talousassistentti 020 747 9344

Janne Marttila Talouspäällikkö 020 747 9349

Eveliina Kivimäki Myynti- ja talousassistentti 020 747 9348

Kati Pajukallio Yhteyspäällikkö 020 747 9347

Markus Lähteenmäki Osto- ja logistiikkapäällikkö 020 747 9365

Tapani Rantanen Varastonhoitaja 020 747 9366 Petri Suominen Varastonhoitaja 020 747 9367

Audico Systems Oy Takomotie 7, 00380 Helsinki Rautatehtaankatu 22, 20200 Turku 020 747 9340 www.audico.fi