Page 1

NR 1, 10 FEBRUARI 2016

Lokalt förankrat Lokalt innehåll Når till alla


G A M L E B Y P L AT S E N N R 1 , 1 0 F E B R U A R I 2 0 1 6

4

10

8 4 P O R T R ÄT T E T

Läs om Ågot och Sven-Erik Byströms liv innan Gamleby.

6 CENTRUMSIDAN

Många fina erbjudanden till Alla hjärtans dag

8 DET BOWLAS MOT CANCER

Ja så är det, för turneringen pågår och finalen är nu på lördag. Det handlar

om Gamleby Memorial Open som går av stapeln för andra året i rad och den arrangeras i samarbete med Team Gamleby och Gambowl.

1 0

M E D M Ä N S K L I G H E T PÅ E VA K U E R I N G S B O E N D E T I slutet av 2015 kallade Västerviks kommun till möte angående flyktingmot-

tagandet. Det resulterade i ett evakueringsboende på Åbyskolan i Gamleby.

TIPSA OSS GÄRNA! Ring gärna och berätta vad som händer så försöker vi i mån av tid och plats att besöka och skriva om er!

KLIPPET I ÅTVIDABERG AB, Box 56, 597 22 Åtvidaberg. Besöksadress: Spårgatan 11. Tel. 0120-100 05 Ansvarig utgivare: Thomas Liljegren. Tryck: Åtvidabergs Bok & Tryck AB. Upplaga: 7000 ex. Utgåvor: 8 nr/år Distribution: Posten Sverige AB. Hemsida: www.atvidabergsplatsen.se

REDAKTION

Daniel Hallingström MARKNAD Tel. 0120-100 05 daniel@atvidabergsplatsen.se

Mats Liljegren MARKNAD Tel. 0120-100 05, 076-102 02 48 mats@atvidabergsplatsen.se

2

Åsa Melefors DESIGN&LAYOUT Tel. 0120-100 05 asa@atvidabergsplatsen.se

Thomas Liljegren PRODUKTION Tel. 070-540 81 99 asa@atvidabergsplatsen.se


NYA TANKAR BEHÖVER GOTT OM PLATS Efter en lång jul- och nyårshelg med lediga dagar och otvungen agenda får nya tankar, drömmar och visioner mer utrymme. Även om kylskåpet kanske var fyllt till bristningsgränser och gästernas madrasser ockuperade vardagsrummet, innebär ändå lediga dagar ett annat sätt att vara. Klockan får inte samma betydelse och en känsla av lugn och ro sprider sig i kroppen när vår biologiska rytm får styra. Vi får helt enkelt mer utrymme att bara vara. Kanske stressande för en del, kanske avslappande för andra, men för alla innebär variation i vardagen ett annat sätt tänka. När det finns tid och plats för reflektion händer det spännande saker. Vi på Gamlebyplatsen har kopplat ner den digitala kontakten med omvärlden under några dagar, och när telefonen laddat sina batterier på kontoret har vi aktivt laddat våra med nära och kära, vila och tid för reflektion. Vi har helt enkelt givit oss en egen julklapp med ny energi, med målet att ni kära läsare också ska få ta del av den under ett spännande 2016.

Varför är det viktigt att vila?

Dörren på glänt mot 366 blanka blad

I vårt aktiva, uppkopplade samhälle är vi alltid tillgängliga. Dygnet runt. Men våra hjärnor orkar inte alltid med. Om vi jämställer våra hjärnor med en helt vanlig dator blir det kanske lättare att förstå hur den fungerar. Hur menar vi då? Jo, när utrymmet är fyllt till bristningsgränsen och inte en enda mb finns ledig då blir känslan ”over load” och man vill bara trycka på ctrl + alt + delete.

Den härliga, spirande, positiva känslan vill vi ge till er läsare under året som kommer. Med nytänkande, kraft och vitalitet vill vi på redaktionen möta spännande personer, företagare, kreativa krafter, olika yrken, livsöden, annonsörer, produkter och tjänster. Ja, listan kan göras hur lång som helst!

Frigjort utrymme är det som behövs för att inte datorn ska bli överhettad, och precis likadant fungerar våra fantastiska hjärnor. Vi behöver plats, andrum och luft för att ge plats åt nya tankar. När vi frigör utrymme kan parallella processer starta och vi kan öppna dörren på glänt mot nya möjligheter. Vi blickar framåt, vi tänker och reflekterar, drömmer och hoppas. Det känns lockande, spännande och nytt.

Har du mött någon spännande person, provat en ny produkt, besökt ett nytt företag - eller bara reflekterat över vad som skulle kunna bli ett spännande reportage i vår tidning? Hör av dig till oss och berätta. Vi har alltid dörren på glänt, vi bjuder på kaffe och en pratstund när du tittar förbi. Nu när helgerna är slut, är såväl våra som telefonens batterier ful�laddade och med glädje svarar vi när du ringer till oss. Skottårets 366 oskrivna blad ska vi fylla med väl valt innehåll. Välkommen till ett spännande 2016 tillsammans med oss! TEXT & FOTO: Redaktionen

VINNARE av TÄVLINGEN ”räkna julrenar” Rätt antal julrenar var 21 st! Vi fick in mängder med svar och många av er hade räknat helt rätt! De som vann var: 1:a pris Presentkort på Saker & Ting 1) Chrisitna Ottosson, Gamleby 2: pris Lunch för två på Torg1 2) Mona Halling, Edsbruk 3:e pris två trisslotter 3) Ann Jansson, Gamleby

Ett stort grattis till er! Åtvidaberg 0120-101 68 Linköping: 013-344 10 44 Kisa: 0494-105 30 Gamleby: 0493-10 553

Vinnarna har även meddelats per telefon

NÄSTA NUMMER 23

MARS

MANUSSTOPP FREDAG 11 MARS

www.kambrinks.se

3


PORTRÄTTET

ÅGOT OCH SVEN-ERIK BYSTRÖM TEXT & FOTO: Göran Johansson

Jag känner till Ågot och Sven-Erik (S-E) sedan tidigt 60-tal men är lite nyfiken på deras historia innan dess. Berätta lite om ert liv före Gamleby? S-E: Jag föddes i Sollefteå och gick 7 år i skolan och ytterligare ett halvår för att lära mig lite hemkunskap. Redan som 13-åring fick jag jobb på SJ som sorterare och jobbade där tills jag tog värvning på T3 som militär. Som 17-åring fick jag dispens att köra fordon. Efter 3 år sökte jag mig till utbildning som idrottslärare på Lillsved i Stockholm, där jag träffade min livskamrat. Ågot: Oskarshamn var min födelsestad. Liksom S-E var vi 5 syskon i familjen. Jag gick först 5 år i folkskolan och sedan ytterligare 5 år till realen. Efter 1 år på Lillsved, där vi även förlovade oss nyårsafton 1960, undervisade jag 1 år i Virserum, innan jag fick anställning i Gamleby 1961. Väntade sedan på S-E till 1963 då han också fick jobb här. Vi gifte oss även det året och flyttade till den lägenheten vi återigen bor i. Ågot har sedan 1961 jobbat som gymnastiklärare på Åbyskolan, Folkan, Lantan och Yrket vid olika tider. Hon har även undervisat i Lofta och för Hemtekniska (nuv. Fotoskolan). Till det kan läggas nästan 20 år i Överum. Det har blivit många elever genom åren och genom fler generationer. Sven-Erik slutade på Åbyskolan 1968. Jobbade sedan på Folkan och Yrket. På Lantan även som elevkonsulent. Efter utbildning på GIH i Örebro 1971-73 fick han anställning i Överum till 1980, då han blev chef för Folkans idrottslärarlinje. S-E gick i pension som 60-åring men fortsatte som frilans till 2006 då även Ågot blev pensionär.

Vad har varit roligast under ert långa arbetsliv ? Ågot: Det har varit kontakten med så många härliga ungdomar och att jobba med något som vi också är intresserade av på fritiden. S-E: Vi har också trivts jättebra i Gamleby. Det finns många skolor här med olika inriktningar, vilket ger ett levande

samhälle. Eftersom vi haft samma yrke har vi också kunnat inspirera varandra med nya idéer. Arbetslivet för detta energiska par har präglats av mycket idrott och naturliv, fritiden har gått i samma spår. Som fyrbarnsföräldrar blir det ju mycket stöttning till var och en på olika sätt, samtidigt som de haft simskola i Odensvi, gjort otaliga skidresor till Italien/Österrike och Åre. De ledde också frivillig gymnastik på kvällstid en period och har jobbat inom Gamleby gymnastikförening. Som pensionärer har de i 5 år varit volontärer i Åre vid världscuptävlingar och ska snart dit igen med en stor del av familjen. De har ett stort engangemang i samhället och S-E är medlem i Lions och Ågot var med och startade Gamlebyavdelningen av Rädda Barnen på 60-talet. Bryr sig om tiggarna i Gamleby och fyllde bl.a tillsammans med Thomas på macken en tiggares tank vid hemfärd till Rumänien. Undertecknad tackar för samtalet och lämnar lägenheten de haft före och efter huset på Ugglevägen. Jag kan också berätta att jag hittills alltid blivit fägnad vid mina besök. Denna gång blev det äppelkaka, vaniljsås och kaffe av ett par som alltid ger positiv energi.

4

FAKTARUTA Namn: Sven-Erik och Ågot Byström Född: (S-E) 1939. (Å) 1941 Familj: 4 barn och 10 barnbarn. Yrke: Passionerade f.d. idrottslärare. Åbyskolan: Startade i Herrgårdens lokaler 1916. Yrket:Lokaliserades till Gamleby 1959 som den första Riksyrkeskolan i landet. Sedan 1983 AMU Folkan och Lantan: 1898 etablerade sig Norra Kalmar läns Folkhögskola och Lantmannaskola i Gamleby där Joshua friskola huserar nu.


Priserna gäller vecka 6 t o m 14/2-16. Lokalt kan lägre priser och variationer i sortimentet förekomma. Reservation för slutförsäljning och ev tryckfel.

Gamleby

Alla hjärtans dag på söndag 

kortpris

39

90

/st

2 för

45k

Dra kortet!

Laxfilé Pacific. 500 g. Fryst. Jfr pris 79:80/kg.

Kaffe Löfbergs. 450-500 g. Gäller ej Genuin, Harmoni,

Max 1 köp/hushåll. Kortpris

Serenad och Hela Bönor. Jfr pris 45:00–50:00/kg. Max 1 köp/hushåll.

10k

3990

/st

/kg

Kortpris

Blandfärs

Blodapelsiner i nät

ICA. Ursprung Sverige. Ca 800-1600 g. Max 22% fetthalt.

ICA. Italien. 1 kg. Klass 1.

Av nöt 50%, gris 50%. Jfr pris 39:90/kg. Max 2 köp/hushåll.

Jfr pris 10:00/kg.

in till oss! Välkommen

Alla dagar 8–21

ll! Vi har mat... och lite ti Onlinehandeln kan ha skillnad i prissättning/sortiment.

Inspireras på ica.se/gamleby

Telefon 0493-102 60

5


CENTRUMSIDAN

TÄNK SMART ”Tänk Smart. Handla Lokalt. Allt Under Samma Tak.” Ja, det handlar såklart om just det tak som omsluter torget och butikerna på Gamleby Köpcentrum. På så sätt skyddar och värmer det också var mans vardagsrum i det offentliga Gamleby. Här finns det alltid någon att tala med eller bara känna igen och bli igenkänd av. Det kan vara på torget, inne på Linas Skafferi, i kön på ICA och i de välkomnande fackbutikerna med innehavare som brinner för sin verksamhet och den familjära stämning som skapats. För här har nästan alla ett känt namn. För en utböling som jag, fanns den öppna famnen och erkännandet nära till hands för ett år sedan då vi slog upp portarna till en nygammal verksamhet. Det är påtagligt att Gamleby sått ett frö som gror, eller kanske redan en planta, till det som vi kan kalla Gamlebyandan. Under hösten 1993 kom jag att börja arbeta som utbildare, föreläsare och coach för de som förlorat sin självkla-

ra plats på arbetsmarknaden och ville finna sin väg framåt. Ett av de materialen jag använde mig av var ”Vi Kan, Vi Vill, Vi Vågar” och handlade om att finna verktyg för att utvecklas, men även att bevara och befästa det som är bra och att våga lita på sin styrka även under förändring. Ju mer jag tänker på det så känns det som en perfekt modell för Gamlebys väg in i framtiden. Låt oss nyttja de kompetenser, den service och därmed de mänskliga resurser som KAN och vill vara en bärande del i vårt samhälle.

Låt oss VILJA vattna och göda Gamlebyandan och vidareutveckla samhörighet och delaktighet i vårt samhälle. Låt oss fundera på vad som krävs i form av egen insats, anslag och uppbackning för att vi ska VÅGA satsa lite blod, svett och tårar för vårt samhälle. Vad vill jag då säga med detta? Det är vi, du och jag, som har tillgång till gas och broms, men även ratten är i våra händer! Så lossa på bojorna, snöra på dig dojjorna så joggar vi taktfast till VI KAN, VI VILL, VI VÅGAR rakt in i 2016!

Ullatina Asplund Blomstrand Centrumledare Gamleby Köpcentrum

Alla hjärtans dag

Ge bort något till den Du tycker om!

14 februari

Halssmycke fr 249 kr Kärleksthe 29 kr/hg Nagellack 69 kr Fylld hjärtkartong med chokladpraliner 79 kr Du hittar dessa saker hos

SAKER & TING

TILL HENNE Värmeborste 299 kr Hårtork 349 kr TILL HONOM Remington ”All in one kit” 449 kr Du hittar dessa hos

ELKEDJAN

6


G A M L E BY

KÖ P C E N T R U M PÅ GÅNG

TÄVLING

20/2 Smaka på världen i byn! Kom och provsmaka mat från alla världens hörn, välkomna kl 10-14.

Bästa förslag för att skapa förutsättningar för hållbar handel och service i Gamleby belönas med lunchbuffé för två på Linas Skafferi.

19/3 Fest och bröllopsmässa! Ett stort antal företag presenterar sina tjänster för er stora dag, välkomna! Den stora parkeringen kommer göras iordning under våren!

Lämnas i förslagslådan på Måla Färgbutik senast den 30/3. Juryn består av representanter från Gamleby.

Fiskbilen är här på torsdagar!

FIKA, LUNCH & CATERING

0493-138 00

På SONJAS

FRISERING

FIKA, LUNCH & CATERING FIKA,0493-138 LUNCH&&00 CATERING FIKA, LUNCH CATERING

hittar du kvalitetsprodukterna för att få till den snitsiga festfrisyren

0493-13800 00 0493-138

Butiken Blomstra

har extraöppet på söndagen den 14/2 och dessutom utkörning av blommor. Välkommen in!

”Även när det gäller ditt hem så har vi det mesta mellan butikerna”

Fiskeriet

H s

Tapet och renoverat skrivbord från Måla Färgbutik Lampa från Elkedjan Butik Blomstra och Saker & Ting för övrig utsmyckning

7

0493-130 90


FÖRENINGEN

”Alla pengar som satsas i spelet Turbo går till cancerforskningen”

DET BOWLAS MOT CANCER! Ja så är det, för turneringen pågår och finalen är nu på lördag. Det handlar om Gamleby Memorial Open som går av stapeln för andra året i rad och den arrangeras i samarbete med Team Gamleby och Gambowl. Gamlebyplatsen pratar med Marcus Hammerman som är delaktig i turneringen och han berättar varför turneringen blev till. - Per (Carlsson red anm) som äger hallen har länge varit intresserad att starta en turnering och när en känd bowlare gick bort häromåret i cancer, så var det läge och därav namnet, säger Marcus. Till skillnad från förra året så är det en höjd prissumma. Det är numera 100 000 kr i prispengar. Ett medvetet val för att locka bättre spelare att anmäla sig. Marcus berättar att dom fått bra respons från premiäråret, att det var bra anordnat.

- I år har vi ca 150 spelare som är med och tävlar och vi kör handicapptävling som innebär att Svenska bowlingförbundet räknar ut ett handicapp på varje spelare och sen tävlar alla på samma villkor oavsett hur bra man är. Alla kan vinna med andra ord, vilket givetvis är lockande. Det syns också på anmälningarna. Det är inte bara spelare hemmahörande i Smålands urskogar som gästar bowlingbanan i Gamleby, bowlare från Östergötland, Allingsås, Köping och från grannlandet Norge syns också representerade i anmälningslistorna. Man spelar för att vinna, men man spelar också för att bidra till cancerforskningen. - Alla pengar som satsas i spelet Turbo går till cancerforskningen. Förra året blev det 11 000 kr och 94% av spelarna skänkte pengar.

Turbospelet innebär förövrigt att om man lägger en summa så får man en andra chans att gå till final. Den finalen går alltså nu på lördag den 13 feb. - Vill ni se bra bowling, kom och kolla. Vi håller på mellan 9-18, det blir en heldag i bowlinghallen, avslutar Marcus Hammerman.

Profilera Ditt företag med hjälp av oss! Vi hjälper Dig med: Visitkort • Kuvert med logo • Rollups • Affischer • Broschyrer Blanketter • Etiketter • Hängetiketter samt mycket mer...

Ring 0120-100 40 www.bokotryck.se

8

TEXT: Daniel Hallingström FOTO: Team Gamleby


Nya bilar i nyrenoverade lokaler! Ett rejält ansiktslyft har vi fått på Bilservice i Åtvidaberg. Nu är vår lokal nyrenoverad och bilhallen är fylld med nya bilar. Vi har ett långvarigt förtroende på orten och är auktoriserad för bilmärkena Ford och Citroën.

VI KAN NU ERBJUDA FLER BILAR OCH HAR ETT BREDARE PROGRAM AV VISNINGSBILAR. Nu har vi LÖRDAGSÖPPET!

Besöka oss gärna och provkör våra

NYA BILAR!

Mån-fre 09:00-18:00 Lördagar 10:00-14:00

9


MEDMÄNSKLIGHET PÅ EVAKUERINGSBOENDET! I slutet av 2015 kallade Västerviks kommun till möte angående flyktingmottagandet. Det resulterade i ett evakueringsboende på Åbyskolan i Gamleby. Evakueringsplatserna är en lösning på en akut situation och ska användas till asylsökande innan de kommer in i systemet och får tillgång till andra typer av boenden. Gamlebyplatsen får en pratstund med Julia Wennström som är utsedd samordnare för frivilliga flyktingarbetare i Gamleby. - Vi har 90 personer här i dagsläget och det finns plats för 100 personer, säger Julia. Flyktingarna kommer från Syrien, Irak, Iran, Etiopien och ett flertal andra länder. Första gruppen som anlände till Åbyskolan har åkt vidare, de stannade i ca tre veckor. Den grupp som bor där

nu har varit på plats i fem veckor, något som uppskattas av Julia. - Samtalen blir bättre och man får en bättre kontakt med människorna. Flera kan engelska också, så det underlättar. Det krävs en hel del insatser att ta hand om så många människor och många ideella föreningar hjälper till utefter ett schema. Hur kan man då hjälpa till som privatperson? - Man kan hjälpa till med allt möjligt, som att dela ut mat till de boende eller sortera kläder till männen, kvinnorna och barnen. All hjälp ger en otrolig värme till de boende. Vidare berättar Julia att man människorna i och runt Gamleby hjälper till genom att skänka kläder, det kommer människor som tar med sig de boende till fritidsgården. När det var snö ute så kom några kvinnor till boendet och

HÄNDER i NÄRHETEN

åkte pulka i backen. Andra exempel på medmänsklighet är när lärare kom till Åbyskolan, undervisade och lärde ut några vanliga svenska ord, samt när folk kommer och går på promenader med de nyanlända och visar upp Gamleby. Men Julia påpekar att det behövs mer folk som ställer upp och hjälper till. Det är inga svåra uppgifter och man får ett positiv relation med nya människor. - Det är frivilligt och man satsar den tid man har. Det är inga som helst krav, avslutar Julia. Åbyskolans evakueringsboende kommer vara i drift till 31 maj. TEXT: Daniel Hallingström FOTO: Göran Johansson

RADISAR

Grattis

BRUKSKULTUR ÅTVIDABERG presenterar utställningen

Grattis SIVERT på 64-årsdagen! Hoppas du får en trevlig födelsedag!

EXPONERAD PERSON

Gammal spelare

- Porträtt från Thorins ateljé

Diverse

Visas i MUMS-lokalen i anslutning till Åtvidabergs Bruks- och Facitmuseum

JAKTARRENDE ÖNSKAS! 300-2000 ha. Älg ej nödvändigt. Enbart vildsvin också av intresse.

t.o.m 12 mars

öppet lördagar kl. 11-14 www.brukskultur.se

0493-930 20, peter.krusfalk@gmail.com

10


ERBJUDANDE!

Personligt Engagerat Kompetent

ROBOTGRÄSKLIPPARE Stiga 223 NU 12.900:Ord.pris 14.500

Standardinstallation ingår

Personlig assistans på dina villkor

Erbjudandet gäller från 10 februari till 31 mars 2016

Lotta Forsberg 070-618 02 35 www.inspireraassistans.se

LEIFS VERKTYG & TRÄDGÅRD GAMLEBY Tel. 0493-514 74. Öppet: Mån-fre 09-18, lör 09.30-13

BIOPROGRAM/ FEB/MARS

MiSenti gör det möjligt för andra att lyckas!

FEBRUARI

0702 49 88 88 I www.misenti.se

s

n Uknadale

INlG TR ÄoN ch hä sa

Nytt år nya utmaningar... Kom igen, nu kör vi!!

Jag erbjuder: Personlig träning: Ta med dig din andra hälft, kompis, systrer/bror. eller varför inte samla ihop kompisgänget.

Gruppträning: Åker även ut till företag, för att hjälpa till med olika typer av träning efter önskemål.

Kostrådgivning: Även Online coachning för kost och träningsupplägg. Kontakta mig för mer info och priser

IdaJansson lic.personlig tränare

070 21 99 431 • uppsale78@gmail.com

www.uknadalenstraning.se

ONS 10 SÖN 14 ONS 17 SÖN 21 ONS 24 SÖN 28 SÖN 28 MARS

THE SWEDISH THEORY OF LOVE Kl. 19, 11 år, 76 min, 80 kr

ONS 2 SÖN 6 ONS 9 SÖN 13 ONS 16 SÖN 20 SÖN 20

THE WOLFPACK Kl. 19, ålder ej fastställd, 80 min, 80 kr

VÄGA ÄLSKA Kl. 19, 7 år, 91 min, 80 kr DEN UNGE ZLATAN Kl. 19, barntillåten, 80 kr DEN UNGE ZLATAN Kl. 19, barntillåten, 80 kr ZOOTROPOLIS Kl. 19, sv text & eng tal, 60 kr ZOOTROPOLIS Kl. 16, Barntillåten, svensk tal, 60 k THE DANISH GIRL Kl. 19, 11 år, 120 min, 80 kr

YOUTH Kl. 19, 15 år, 118 min, 80 kr HAIL, CEASAR! Kl. 19, ålder och tid ej fastställd, 80 kr STEVE JOBS Kl. 19, barntillåten, 122 min, 80 kr EFTERSKALV Kl. 19, 100 min, 80 kr KUNG FU PANDA Kl. 16, barntillåten, tid ej fastställd, 60 kr TIMBUKTU Kl. 19, 15 år, 96 min, 80 kr

Läs mer på www.gamleby.se/ tjustbioprogram/html

VÄLKOMNA!! 11


Nu startar vi upp

säsongen 2016

r!

Nyhete

HELHETSLÖSNINGAR:

Nya cateringbuffér Grillmenyer • 3-rättersmenyer • Bakverk Tårtor • Uthyrning av porslin & dukar • Personal till servis & kockar • Utkörning Festlokal /Stenhuggeriet • Dekorationer • Blommor •

Ny hemsida: linasskafferi.se Ny cateringfolder för vår/sommar-säsongen.

TRÄNINGSMATCHER på KOPPARVALLEN Lördag 13 feb kl 13.00 Lördag 20 feb kl 12.00 Lördag 20 feb kl 14.30 Lördag 27 feb kl 13.00 Lördag 19 mars kl 13.00

ÅFF-IFK Värnamo ÅFF-FC Linköping City ÅFF-Vimmerby IF ÅFF-Oskarshamns AIK ÅFF-IFK Norrköping

VÄLKOMNA!

Hälsningar från oss på Linas Skafferi NÄSTA NUMMER 23

MARS

MANUSSTOPP FREDAG 11 MARS Linas Skafferi, Gamleby Centrum Tel. 076-1180754 • linasskafferi@gmail.com • www.linasskafferi.se

FÖR DIG SOM CYKLAR FORT ELLER HAR BESTÄMT DIG FÖR ATT BÖRJA GÖRA DET

DECA 20-VXL 10.995:-

STARREN 24-VXL 6.995:-

Ges ut tillsammans med Åtvidabergsplatsen

Välj oss om du behöver tala med en elektriker! Vi erbjuder heltäckande elinstallation med hög kvalitet och rätt kostnadsnivå.

Vi vill gärna vara Din lokala elektriker!

BJARKE 24-VXL 5.495:-

Gamleby 0493-124 49 (vid Gamleby Mekaniska Verkstad)

MÅN-FRE 8-18, LÖR 10-14 WWW.MOTORSPORT.SE VIMMERBY 0492-134 60 GAMLEBY 0493-102 62

Urban 0120-299 58

Mattias 0120-299 92

Dennis 0120-299 91

Håkan 0120-299 53

Gamlebyplatsen 160210  
Gamlebyplatsen 160210  
Advertisement