__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr 3 18 februari 2021

ÅTVIDABERGS platsen


Du efterlängtade.... Nu känns det väl ändå som att man har skottat färdigt på all snö! Musklerna har blivit tillräckligt stora att man kan ta sig an 2021 och lata sig i vårsolen istället. Det finns en stark längtan efter sol, ljuset och något varmare temperatur. Tänk vad härligt att bära en tunn jacka och sneakers och åka ut och börja vårstäda i sommarstugan, sätta ner alla lökar inför årets skörd i trädgården och börja klippa äppleträden. Det finns inget härligare än våren, då vet man att sommaren är på ingång, allt luktar gott i naturen och man kan äntligen börja krypa ut och nalla lite sol mot sin bleka vinterhy. Visst, det kanske är lite tidigt att drömma om våren redan i februari, men för två år sedan var det 24 grader i vattnet i Virken redan i Maj. Så drömmen är inte omöjlig. Dessutom har vi lite extra att se fram mot just våren 2021. Vi ska få vaccin! Förhoppningsvis är den här dumma pandemin som bortblåst inom en snar framtid och vi kan leva lite mer värdigt och fritt. Och framför allt kan våra hjältar inom vården få leva ett normalt liv med mer värdiga arbetstider och mindre slit. Tror ni att det kommer bli som förut? Jag är lite osäker på det. Jag tror att vi lärt oss att vara lite mer försiktigta i mötet med människan, vi är bättre på att stanna hemma och vi njuter kanske ändå lite av att kalendern inte är fullbokad? Hur som helst känns det fantastiskt om vi ändå har möjligheten att bjuda hem lite vänner eller gå på teater OM man vill. Tänk vad trevligt det kommer bli på alla arbetsplatser när alla slipper att jobba hemifrån, det måste kännas som att vara tillbaka efter ett VÄLDIGT långt jullov. Vad ser ni fram mot mest när corona är över?

I detta nummer: • M AT TJ Ä T T E N - KU N S KA P, KVA L I T É O C H S E R V I C E • B I B L I OT E K E T Ö P P N A R U P P I G E N

Skriv, ring eller kom förbi oss och berätta! Lina

Nästa nummer 4 mars

Gilla oss på facebook

manusstopp 19 februari F o t o f ra m s i d a : S a t u K n a p e

T RYC K & M E D I A Ö s te rg ö t l a n d A B

FÖRSÄLJNING

D E S I G N & L AYO U T

N o r ra O s k a r s g a t a n 1 9 , 5 8 2 7 3 L i n k ö p i n g

M a t s L i l j e g re n m a t s @ t r yc ko m e d i a . s e M o b i l : 076 -1 0 2 0 2 4 8

C a ro l i n a To n s t r ö m - L i n d g re n l i n a @ t r yc ko m e d i a . s e Te l . 01 0 -1 8 8 6 6 2 3

A n sva r i g u t g i va re : D a n i e l H a l l i n g s t r ö m Tr yc k : Tr yc k & M e d i a Ö s te rg ö t l a n d A B . U p p l a g a : 7 5 0 0 -2 3 0 0 0 ex . D i s t r i b u t i o n : P o s t N o rd A B . V i h a r ko n to r i L i n k ö p i n g , Å tv i d a b e rg , K i s a o c h V ä s t e r v i k B e s ö k s a d re s s : S p å rg a t a n 1 1 Å tv i d a b e rg , i n g å n g Tv ä rg a t a n www. a tv i d a b e rg s p l a t s e n . s e

Daniel Hallingström d a n i e l @ t r yc ko m e d i a . s e M o b i l : 07 3 - 67 7 9 5 1 3

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 2

T E X T & FOTO M o rg a n K a r l s s o n M o b i l : 072- 6 0 0 6 6 0 0


500 KR RABATT Stort parti märkesbågar från William Morris

CAROLINE EKEROOS 0721 - 51 27 00 CAROLINE@MAGNUSSONMAKLERI . SE

KOSTNADSFRI SYNUNDERSÖKNING! Alltid vid köp av kompletta glasögon. Värde 395 kr.

EXTRA GLASÖGON PÅ KÖPET! Vid köp av progressiva glasögon

bjuder påprogressiva. ett extra par läs-, Gäller vid köpviav

avstånds- eller solglasögon i dina styrkor samt kostnadsfri synundersökning.

Ett orange kuvert kommer lastat!

Värde 2290 kr inkluderar synundersökning 395 kr, båge upp till 595 kr, samt enkelslipade glas med färg eller reptålig yta 1300 kr. Mer information i butiken.

SPARA 2290:-

…med en mängd information, siffror och prognoser. Vill du ha hjälp att förstå vad det betyder för dig? Fråga oss - vi kan pension!

atvidabergsspb.se

Adelswärdsgatan 1, Åtvidaberg Tel: 0120-101 22 Angivna erbjudanden gäller t.o.m. 2021-03-28 För öppettider se: w w w. g l a s o g o n m a g a s i n e t . s e

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 3


Information från Åtvidabergs kommun

Åtvidabergs kommun samarbetar med föreningar i Åtvidaberg för att ge barn och ungdomar möjligheten till en aktiv fritid under sportlovet.

Längskidåkning

Under sportlovet vecka 8 arrangeras bland annat:

• Skidstugan, Grebo

• Pimpelfiske

Skridskoåkning

Skidspår finns på följande platser i kommunen: • Björsäter, vid skolan • Golfbanan, Åtvidaberg • Eljusspåret, Åtvidaberg • Edbergafältet, Åtvidaberg

Om vädret tillåter är bandyklubbens isbana öppen varje dag under sportlovet.

• Pyssel • Digital sagostund • Tipspromenad i Åtvidaberg, Grebo, Falerum och Björsäter • Livestream med bakning

Spolade banor finns även utanför skolorna i Björsäter och Grebo när vädret tillåter.

Följ Åtvidabergs kommun i sociala medier

• Lär dig skapa spel i Roblox Hela sportlovsprogrammet hittar du på kommunens webbplats

@visitatvidaberg

@atvidabergskommun

atvidaberg.se/sportlov

@atvidabergskommun

KOMMUNEN MED FRAMÅTANDA atvidaberg.se

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 4


NDA rg.se

Ansökan är öppen till Åtvidabergs mentorprogram

Vi finns här när livet förändras

www.capellaab.se

info@capellaab.se

Ta chansen att utveckla din verksamhet - eller bidra med din kunskap för att hjälpa någon annan att ta sitt företagande till nästa nivå! Nu lanserar vi Åtvidabergs mentorprogram för företagare! Näringslivscentrum matchar ihop mentorparen, som under ett års tid träffas vid ett tiotal tillfällen samt bjuds in till 1-2 nätverksträffar. Programmet är kostnadsfritt och öppet för alla åtvidabergsföretagare, oavsett storlek, bransch eller hur länge man varit verksam.

Läs mer och ansök på: nc-atvidaberg.se

Butikens öppettider mån-tors 13-16 fre 10-15

0120 - 149 49

lunchstängt 12.30-13

Spårgatan 12 597 53 Åtvidaberg

info@elinstallationer.net www.elinstallationer.net

Dina lokala leverantörer av skrivare och IT-lösningar.

VÄRMEPUMPAR FÖR DIG SOM VILL LEVA SMART Våra nya värmepumpar anpassar sig automatiskt till dina värmebehov och kommande väderprognos. IT’S IN OUR NATURE

Canon Business Center Linköping www.canonbusinesscenter.se info@linkoping@canon.se Tel: 013-36 49 00

NIBE.SE

Kontakta oss! Åtvidaberg 0120-295 90 | Kinda 0494-69 91 00 | Västervik 0490-697 00 | www.ternstedtinvent.se

Vi stödjer SOS Barnbyar. Läs mer på comfort.se

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 5

One IT Partner www.oneit.se info@oneit.se Tel: 0120-297 50


Mattjätten – Kunskap, kvalité och service Ingen matta är för stor eller för liten hos Mattjätten. God kundservice tillsammans med stort utbud gör att en kund på ett smidigt sätt kan få vad den önskar. Från att tidigare enbart varit grossist av mattor så är det nu 29 år sedan Per-Åke Helander startade upp Matthörnan, som efter 10 år blev Mattjätten, vilket det fortfarande heter. Petra Johansson har varit med från start och sedan fem år tillbaka är det hon som driver verksamheten.  Till sin hjälp har hon Tomas, Louise och Izabella. Tomas arbetar även mycket ute på fältet där han mallar och hjälper de kunder som önskar få mattan/mattorna på plats. Den samlade erfarenheten märks tydligt då vår tidning besöker dem i deras lokaler i Hackefors, Linköping. Här ser de möjligheter istället för hinder. Vi slår oss ner vid ett vackert bord med en skiva av breda och grova brädor och intill oss sprakar braskaminen på ett inbjudande sätt. Vi får här ta del av Petra Johanssons fem år som ägare av Mattjätten.

Bra team Mattjätten är en de verksamheter som snurrat på bra under pandemin. Detta kan bero på att fler arbetar hemifrån och på så vis upplever behovet av att förnya hemmet med lite nya mattor. Företagets kunder kommer från hela landet, från Piteå till Ystad. - Under de här åren som företagare har jag verkligen vuxit som person. Även om jag kunde våra varor så visste jag inte så mycket om att driva företag tidigare. Här har jag gått utbildningar samt att jag är med i olika nätverk, vilket är både lärorikt och givande. Sedan är jag ju omgiven av ett bra team av medarbetare, inleder Petra Johansson.

Hela landet - Vi försöker hålla ett så brett sortiment som möjligt. Förutom vårt utbud av färdiga mattor i olika material och storlekar så skapar vi även mattor till ex husvagnar, husbilar, båtar, helikoptrar, uteplatser, ja till allt vad du kan ha en matta till egentligen. Ett material som vi jobbar mycket med är polyamid. Det är en fiber som inte går av lika lätt som ex polypropylen. Polyamiden återhämtar sig bättre efter att man har gått på mattan.

- Vidare så har vi våra egna langetteringsmaskiner (symaskiner för att sy kanterna runt mattan). Tillsammans med vårt lager av råmaterial, upp till fyra meters bredd, så skapar detta en stor möjlighet att på ett snabbt och smidigt sätt kunna skapa mattor utifrån kundens önskemål. Ifall man är osäker på vilken storlek och färg som passar bäst in i sitt hem, så kan man få låna hem en matta för att testa, berättar Petra vidare.

Några av er har ju varit verksamma inom företaget under många år. Hur har trenderna utvecklats och vad efterfrågas i större utsträckning idag? - Mönster och material är väl det stora. Färgmässigt så är det mycket som går i grått och beige, sedan finns dessa i många olika nyanser. Heltäckningsmattor är något som kommit tillbaka starkt under de senaste 10 åren och ökar fortfarande. Vidare så är det modernt med stora mattor idag. - En annan grej som vi säljer mycket av är altan- och balkongmattor. Även här finns det olika kvalitéer och färger. En annan kund kanske önskar en köksmatta. Förr innebar det en plast- eller trasmatta, fast idag kan det vara vilken matta som helst, så visst har det ändrats som tur är. Det är det som gör det hela roligt, avslutar Petra Johansson. Text & Foto: Morgan Karlsson

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 6


www.modellsalong.com

Modell Salong i Åtvidaberg

Modell Salong Den kompletta salongen med behandlingar för hela

Välkomna till Fonus Öst kontor på Torggatan 5 i Åtvidaberg.

Välkomna in på samtal över en kopp kaffe och möjlighet att kunna hämta ut Vita Arkivet gällande tankar och önskemål om det sista avskedet. Välkomna Lise-Lott Holm, Rådgivare/Borglig officiant

kroppen!

Måndagar 12.30-16.00 Onsdagar 09.00-13.00 Övriga tider enligt tidsbokning

Frisör Klassisk fotvård Trådning

Fonus Öst Åtvidaberg 0120 – 121 39 013 - 12 47 04 (jour 17.00 - 08.00) atvidaberg@fonusost.se

Adelswärdsgatan 2, Åtvidaberg Tidsbokning 0120-13 100 Öppettider: Mån - Fre 10.00-18.00

Hyr ut lägenheter, hotellrum och industrilokaler

Vi ombesörjer utkörning av blommor. Följ oss gärna på facebook: Anne-Lie’s Blomsteria, för info och erbjudanden! Beställ blommor och presenter via telefon eller meddelande och betala enkelt med swish! swishnr 1236613723

Välkommen med Er intresseanmälan!

Vi har mer än bara blommor! Presenter, lösvikt teer smaksatt kaffe o retro godis

Klints Fastigheter

0120-135 00, 135 05 www.klintsfastigheter.se

Mån-Fre: 9.00 -18.00 Lördag: 10.00 -14.00

Vi har mattan till Ert hem och mycket mer!

Tilasplan 3, Åtvidaberg Tel. 0120 -107 70 0120-10770 • Tilasplan 3, ÅTVIDABERG

20%

Ta med annonsen får ni rabatt på ett köp

(gäller t.o.m 31/5-21) gäller ej beställningsvaror och arbete.

REGELGATAN 1 - LINKÖPING - 013-154135 - WWW.MATTJATTEN.COM ÖPPETTIDER VARDAGAR 09:00-17:00 LÖRDAGAR 10:00-15:00 SÖNDAGAR 11:00-15:00

ÅT V I DA B E R G8 S P L ATS E N 7


Biblioteket öppnar igen Från att ha varit stängt från och med den 30 okt kunde biblioteket äntligen kunna öppna igen den 8 februari - fast med restriktioner. Biblioteket i Åtvidaberg har varit stängt för besök sedan den 30 oktober, fast den 8 februari fick man lov att öppna verksamheten för besök igen, fast detta med restriktioner. - Det känns fint att kunna öppna upp biblioteket igen, så som det är tänkt. Nu ska det bli spännande att se hur stort besöksantalet kommer bli, berättar bibliotekspersonalen då de öppnar porten till biblioteket.

”Det känns fint att kunna öppna upp biblioteket igen, så som det är tänkt.” Max 15 minuter För att personalen ska kunna ha koll på antalet besökare, måste alla som vill gå in på biblioteket ta en biljett vid huvudentrén. Om det inte finns biljetter kvar, innebär det att lokalen är full, och du måste vänta tills någon lämnar biblioteket. Max 20 besökare får vistas i lokalen samtidigt.

Personalen på biblioteket ber er att skyndsamt utföra era ärenden och begränsa besöket till max 15 minuter, eftersom biblioteket inte är en mötesplats. Om möjligt önskas att ni utföra ärendet ensam. Endast huvudentrén kommer att vara öppen för besökare.

Take-away Personalen har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till vid datorerna. Utskrifter sker via tjänsten Princh. Meröppet kommer att vara stängt. För att göra besöken så säkra som möjligt, ombeds besökarna att följa rådande restriktioner. Håll avstånd till varandra och dröj inte kvar i lokalen längre än nödvändigt. För dig som inte vill besöka biblioteket men ändå vill låna böcker och medier, fortsätter biblioteket med take-away-servicen. Hämtning och återlämning kommer fortsatt att ske i Mässens entré Text& Foto: Morgan Karlsson

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 8


Mer än bara en bygghandel! • TRÄDGÅRDSMASKINER • VERKTYG/MASKINER • DÖRRAR/FÖNSTER • KAKEL/KLINKER • ARBETSKLÄDER • BYGGVAROR • TRÄDGÅRD • MARKSTEN • VITVAROR Välkommen • TAPETER in till oss! • FÄRG • TAK M.M.

ÅTVIDABERG Fågelsångens Industriområde mån-fre 6.30-18, lör 9-13 Tel: 0120-299 70

Den historiska bilden Vi fick till oss ett skolfoto där vi önskade få hjälp att komplettera namnen. Inlämnaren av fotot meddelade att bilden ska vara tagen på en kulle mellan kommunala mellanskolan och småskolan, vilket år var dock frågan. Vi har fått till oss att barnen ska vara födda 1932 och att bilden är från 1940/1941. Efter att ha fått några samtal så ska nu namnlistan vara komplett, dock är det inget vi kan säkerställa, utan det är uppgifter vi fått till oss.

Stående från vänster: Maj Björkman, Greta Olin, Berit Eriksson, Sara Karlsson, Inger Johansson, Marit Johansson, Berit Andersson, Barbro Larsson, Ulla Hallingström, Majvor Jönsson, Inger Daun.

Sittande:

k-bygg.se

Hans Strand, Gösta Johansson, Inge Widholm, Hans Åsberg, Roland Rosengren, Gunnar Kempe, Lars Elving? samt Sven-Åke Jonsson.

Klipp ut och spara

"

Din mäklare i Åtvidaberg Nu är jag tillbaka!

Halva priset

på din första behandling hos mig! Använd ditt friskvårdsbidrag till massage. Är även kopplad till ActiWay. Köp presentkort till dig själv eller en vän. Jag använder munskydd/visir.

Välkomna att kontakt mig! Reg. Fastighetsmäklare Lars-Ove Jacobsson 070-536 42 22 lars-ove.jacobsson@riksmaklaren.se

www.jeanetteshälsoverkstad.se Facebook/Instagram Bäckfallsvägen 25, 59750 Åtvidaberg jeanetteshalsoverkstad@gmail.com 073 844 89 30 ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 9

013-13 44 10


Fakta: Född på det glada 50-talet i Motala av finlandssvensk mamma. Uppväxt i Linköping Bor: I Åtvidaberg Familj: Hustrun Mia, fyra barn och sju barnbarn + ett bonusbarnbarn Yrke: Skådespelare och musiker Utbildning: Teaterlinjen Norrköping och Statens scenskola i Stockholm Aktuellt: Skådespelare i ”Den osannolika mördaren”, ny vinyl EP/LP ”The Golden Years” med bla. Tomas Göransson, Stanley Nilsson och Lasse Fallman, med rötter i Åtvidaberg Bästa skådespelare Jimmy arbetat med: B.la. Nicole Kidman, James Caan, Lauren Bacall, Stellan Skarsgård, Sören Dahlgren, Helena Fransson och Kjell Bergqvist.

Jimmy Uller i ny film Jimmy Uller är nu mitt uppe i inspelningen av filmen ”Den osannolika mördaren”, en film där han möter både Mikael Persbrandt och Robert Gustafsson. En höstdag under 2020 satt Jimmy Uller och njöt på ett café i Linköping. Telefonen ringde och först var han osäker på om han skulle svara, då han inte kände igen numret, som tur är så svarade han slutligen. I andra änden fanns Felix Härngrens produktionsbolag FLX som frågade om Jimmy hade möjlighet att komma och provspela för den kommande filmen Den osannolika mördaren - Skandiamannen och mordet på Olof Palme. Provspelningen gick bra och Jimmy fick ett manus att läsa på inför första inspelningen som ägde rum på Tegeluddsvägen i Stockholm den 21 december. Inspelningsdagarna som följer sker under strikta undersökningar av covid-19 och detta varje gång som teamet ses.

En journalist Wilhelm Behrman och Niklas Rockström, som tidigare gjort tv-serierna ”Kalifat” och ”Innan vi dör” för SVT, hade då, under våren, jobbat med manus till en serie på fem avsnitt. Netflix nya svenska originalserie ”Den osannolika mördaren”. Serien, som produceras av FLX spelas in nu under vintern och våren 2021 och har premiär hösten 2021. Serien bygger på Thomas Petterssons bok med samma namn och regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser. På rollistan finns även Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson. Här gestaltar Jimmy en journalist som ägnar sig åt Palmemordet, mer än så får inte Jimmy berätta för oss. - Jag tillbringar några dagar i veckan i huvudstaden för denna inspelning och jag tror att det för min del kommer fortsätta så till och med mars månad. Det är ett trevligt projekt och det är roligt att återigen få komma ut och träffa sina kollegor, säger Jimmy Uller. Utöver filminspelningen har Jimmys sommar omfattat några spelningar utomhus samt en EP/LP med fyra låtar. Text & Foto: Morgan Karlsson

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 0


HÄNG MED kl 12 på utepass ons och fre

Senior, vältränad motionär, ALLA är välkomna!

Vi bygger om vi kommer att ha stängt under hela mars månad pga ombyggnation Välkomna åter i april

HÖR AV DIG så berättar jag mer

50 kr/pass

070 44 98 348 Kammarbovägen 14 jessitraningochmassage@gmail.com

Vi tar även hand om Dina däck i vårt DÄCKHOTELL.

•Bilservice •Verkstad •Däck •Butik Välkommen!

hälsningar personalen pizzeria san remo

ÖPPETTIDER måndag - torsdag 07.00-18.00 fredag 07.00-16.30 lördag 10.00-13.00 Lunchstängt vardagar mellan 13-14

OUTBACK CLASSIC OUTBACK OUTBACK CLASSICCLASSIC OUTBACK CLASSIC OUTBACK CLASSIC Sista chansen att köpa klassiska Outback i sin nuvarande version. Vill du gå all-in och chansen attdu köpa klassiska Outback i sin nuvarande version. Vill du gå all-in och Sista chansenOutback att köpa klassiska OutbackSista i sin nuvarande version. Vill du gå all-in och Sistavår chansen attatt köpa klassiska i sin nuvarande version. Vill gå köpa topputrustade Summit-modell har vi dessutom en vinterrabatt på du 10.000 kr. Sista chansen köpa klassiska Outback i sin nuvarande version. Vill gå all-in ochall-in och köpa vår topputrustade Summit-modell har vi dessutom en vinterrabatt på 10.000 kr. köpa vår topputrustade Summit-modell har vi dessutom en vinterrabatt på 10.000 kr. köpaköpa vår vår topputrustade har vi dessutom en vinterrabatt på 10.000 kr. Summit-modell vi dessutom en vinterrabatt på 10.000 kr. Totalt kan du topputrustade spara upp tillSummit-modell 36.000 kr! har Totalt kan du spara upp till 36.000 kr! Totalt kan du spara upp till 36.000 kr! Totalt sparaupp upp till till 36.000 Totalt kankan dudu spara 36.000kr! kr!

VINTERHJUL, VINTERHJUL, K OCH DR AGKRO VINTERHJUL, DR AGKROK OCH TTA , MA UL MS HJ ERU TER VIN BAGAG AGKROK OCH AGERUMSMATTA DR BAG HTTA OC OKMS MA KRERU AGAG DR BAG

0:– 0:–

GERUMSMATTA GA BAAllt mon terat och klart *

0:–

0:–

Allt mon terat och klart * Värd e 26.0 00 kr Värd e 26.0 00 kr Allt mon terat och klart * Värd e 26.0 00 kr

VINTERHJUL, DR AGKROK OCH BAGAGERUMSMATTA

0:–

Allt mon terat och klart * Värd e 26.0 00 kr

Allt mon tera t och klar t* kr Värd e 26.0 00 SUBARU OUTBACK med Active-paketet SUBARU OUTBACK med Active-paketet SUBARU OUTBACK med Active-paketet SUBARU OUTBACK med Active-paketet fr. SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 2020 3 ÅRS FRI SERVICE*** fr. fr. *** SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 20 SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 2020 3 ÅRS FRI SERVICE Privatleasingfr. fr. 3.895 kr/mån** Privatleasing fr. 3.895 kr/mån** Privatleasing fr. 3.895 kr/mån** SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 2020 3 ÅRS FRI SERVICE*** SUBARU OUTBACK Active-paketet Privatleasing fr.med 3.895 kr/mån** INGÅR ALLTID: INGÅR ALLTID: INGÅR ALLTID: • Världsledande fr.förarassistanssystemet EyeSight INGÅR ALLTID: SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 3 ÅRS FRI SERVICE*** förarassistanssystemet EyeSight2020 • Världsledande förarassistanssystemet EyeSight • Världsledande • Fyrhjulsdrift • Lineartronic automatlåda •Privatleasing Världsledande förarassistanssystemet EyeSight fr. 3.895 kr/mån** • Lineartronic automatlåda • Fyrhjulsdrift • Lineartronic automatlåda • Fyrhjulsdrift *** och adaptiv farthållare • 3 års •friFyrhjulsdrift service • Autobroms • Lineartronic automatlåda *** • 3 års fri service*** • Autobroms och adaptiv farthållare • Autobroms och adaptiv farthållare • 3 års fri service *** INGÅR ALLTID: • Autobroms och adaptiv farthållare • 3 års fri service Bränsleförbr. 8,6 l/100 km, CO -utsläpp 193 g/km ( WLTP). Bilen i annonsen är extrautrustad. Erbjudandet gäller t o m 2021-03-15. Det går ej att kombinera med andra erbjudande, rabatter eller avtal.

344.900:– 344.900:–

344.900:–

344.900:–

344.900:– 2

*17-tums vinterhjul, fast dragkrok och låg bagagerumsmatta. **Privatleasing via Subaru Finans, 36 mån, körsträcka mil/år, service ingår, uppl avg. 695 kr, km, aviavgift 60 kr, reservation för sedvanlig Bränsleförbr. 8,6 l/100 CO -utsläpp g/km (kreditprövning. WLTP). Bilen i annonsen extrautrustad. Erbjudandet gäller t o m 2021-03-15. Det går ej att kombinera med Bränsleförbr. 8,6 l/100 km, COavtalstid -utsläpp 193 g/km1500 ( WLTP). Bilen i annonsen är extra utrustad. Erbjudandet gäller t o193 m 2021-03-15. Det går ej att kombinera medärandra erbjudande, rabatter eller avtal. 2 2 ***Eller vid Bränsleförbr. 1500, 3000 och 4500 mil. *17-tums vinterhjul, dragkrok och låg bagagerumsmatta. **Privatleasing via Finans, 36 mån,för körsträcka mil/år, service ingår, uppl avg. 695 kr, aviavgift 60 kr, reser vinterhjul, fast låg bagagerumsmatta. **Privatleasing via Subaru Finans, avtalstid körsträcka 1500 mil/år, servicemed ingår, uppl avg. 695Subaru kr, rabatter aviavgift 60avtalstid kr, reservation sedvanlig1500 kreditprövning. 8,6 l/100 km, *17-tums CO -utsläpp 193dragkrok g/kmoch ( WLTP). Bilen i annonsen är extrautrustad. Erbjudandet gäller t ofast m36 mån, 2021-03-15. Det går ej att kombinera andra erbjudande, eller avtal.

• Världsledande förarassistanssystemet EyeSight 2 Alltid ett Finans, välsorterat av mil/år, begagnade bilar hallen! ***Eller vid 1500, 3000ingår, och 4500 mil. ***Eller vid 1500, 3000**Privatleasing och 4500 mil. *17-tums vinterhjul, fast dragkrok•och låg bagagerumsmatta. via Subaru avtalstid 36 mån,lager körsträcka 1500 service uppl avg. 695 kr,iaviavgift 60 kr, reservation för sedvanlig kreditprövning. • Fyrhjulsdrift Lineartronic automatlåda ***Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil. Försäljningsteamet Kisa: • 3 års fri service*** • Autobroms och adaptiv farthållare

GRAHNS BILAR AB GRAHNS BILAR AB

Bränsleförbr. 8,6 l/100 km, CO2-utsläpp 193 g/km ( WLTP). Bilen i annonsen är extrautrustad. Erbjudandet gäller t o m 2021-03-15. Det går ej att kombinera med andra erbjudande, rabatter eller avtal. *17-tums vinterhjul, fast dragkrok och låg bagagerumsmatta. **Privatleasing via Subaru Finans, avtalstid 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, service ingår, uppl avg. 695 kr, aviavgift 60 kr, reservation för sedvanlig kreditprövning. ***Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil.

KISA 0494-79310 TRANÅS 0140-18095

Mån-fre 9-18 lör 10-13 grahnsbilar.se

Lars Dagérus

Björn Svensson

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 1

Björn Löfgren

Anna S Johansson

Erik Zentio


Städ & fastighetsskötsel i Åtvidaberg En förlorad upphandling av taxitrafik ledde istället till en stark uppbyggnad inom städ och fastighetsskötsel. Städ teamet består idag av ca 25 personer.

där vi tar hand om allt. Det är enkelt att få hjälp av oss, vi finns nära tillhands och är mycket flexibla för era olika önskemål. Under pandemin så erbjuds det att vi använder munskydd och handskar hos alla och vi följer folkmyndighetsen rekommendationer.

Städ & fastighetsskötsel, SFS, är ett Åtvidabergs företag med verksamhet i Östergötland med omnejd. Kundlistan består av både företag och privatpersoner, vilka de hjälper med städtjänster och fastighetsskötsel. De åtar sig längre eller kortare uppdrag av alla storlekar.

Inga konstigheter

- Då Kenneth Kenna Axelsson förlorade en upphandling rörande taxitrafiken i Åtvidaberg runt 2017, så fokuserade han mer på inriktningen av städ och fastighetsskötsel som då hade utförts i mindre skala med fyra anställda. Idag består städ teamet av ca 25 personer, där man arbetar två och två, berättar Jennifer Rundberg och Sofia Loord när vi träffas i företagets konferensrum.

Mycket flexibla - Vi utför de flesta städuppdrag, men även trädgårdsoch fastighetsskötsel. Utöver detta så åtar vi oss även lite omsorgsarbete i mindre skala. En del är anslutna till hemtjänsten, men kanske känner sig osäkra då det ofta kommer nya obekanta personer till dem. Med oss så blir det samma personer som återkommer.

-Vi har märkt av en nedgång sedan pandemins start och vi hoppas vaccinationen gör att våra kunder återupptar sin städning när vaccinationen kommer igång. För många är städningen också en stund till social närvaro och en fikastund kan vara lika uppskattad som att få det städat. En del önskar få hjälp med inköp och några vill att vi tvättar kläder. Vi gör det mesta de önskar, så för oss är det inga konstigheter, avslutar Jennifer Rundberg och Sofia Loord. Utöver SFS så har Kenna fler ben att stå på. Axelssons transport AB där det bedrivs budtransporter med olika storlekar på fordon. Det finns även ett litet fastighetsbolag som äger några hyresfastigheter i Västerviks kommun. Taxibolaget finns kvar, fast är vilande just nu. I fastigheten där verksamheterna har sitt säte intill 35:an, finns även andra företag som hyrt in sig. Här finns det nu några lediga kontorslokaler, där det utlovas en god gemenskap och vi-anda till dem som är i behov av dessa.

- Vår kundlista har vuxit kontinuerligt under åren och allt fler uppskattar att få hjälp med en helhetslösning,

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 2

Text & Foto: Morgan Karlsson


* All vår personal omfattas av kollektivavtal, de är ansvarsförsäkrade och arbetar under tystnadsplikt. Vi använder oss av rut-avdrag.

Vi förenklar din vardag i hus, hem och trädgård IndustrIgatan 3B • 597 53 ÅtvIdaBerg • tel: 0120-120 20, 013-13 00 20 • www.stadFast.se all städnIng Inom: Hem • Fönster • Flytt • trädgÅrd • Kontor • FastIgHeter • Bygg

Söker Du lägenhet?

WOLLMAR JOHANSSON BYGG AB

Vi har ledigt! Gå in på vår hemsida och gör din intresseansökan. www.bostads.se 0120 – 295 50

070-345 22 79

Kjell 070-3452279 • Perka 076-3351003 kjell@wollmarsbygg.se

Vi sköter även hela dödsbon.

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 3


Ellinor Nyberg – Med blick för det goda Somliga har talangen och blicken för att skapa en tilltalande rätt eller ett vackert bakverk. Ellinor Nyberg är en av dessa. Något som hon nyligen fick testa inom Sveriges Mästerkock. Intresset kring matlagning och att baka har Ellinor Nyberg haft sedan barnsben. Hon berättar att det var genom mormor som detta blommade ut. - Jag bakade väldigt mycket hemma hos mormor och jag fick lov att testa på olika saker. Bland annat så kokade jag pasta i ett litet tält på gården, något som skapade fina minnen. Även hemma bakade jag mycket. Men då jag inte gillade att följa recept så improviserade jag mycket, vilket ledde till många ”hittepå skapelser”. Jag har också alltid gjort mina egna födelsedagstårtor. - I högstadiet började tankarna om vad jag skulle välja för gymnasieinriktning. Det var antingen mot kockeller konditoryrket och valet föll på konditor. Min praktik gjorde jag på Linds och 2020 tog jag examen på Ljunkan i Linköping. Under pandemin har det varit lite svårt att få en heltidsanställning så i dagsläget varvar jag flera arbetsgivare, med några timmar på varje ställe. Då både som kock och konditor.

Gick vidare - I september/oktober kom jag ju med i Sveriges Mästerkock också. Det hela grundar sig i att mamma taggade mig på Facebook, då de sökte nya deltagare. Aldrig i livet, var min första tanke. Fast efter lite fundering blev jag ändå sugen på att söka, mest för att det är skoj. - Jag hade ju inte lagat så fina rätter som jag kunde vida upp innan, fast de gillade min personlighet, så de bad mig presentera en varmrätt och spela in en video där jag berättade hur rätten tillagats samt några bilder

på den. Därefter blev det vidare till Stockholm, där rätten skulle serveras för en provjury. Efter två dagar ringde de upp mig och berättade att jag hade gått vidare för att visa min varmrätt för den riktiga juryn.

Inspirerad av landet - Rätten bestod av en dovhjortssadel med en morotspuré, friterad potatis, picklade havtorn, en kall havtornssås, en rödvinssås, friterad grönkål samt kantareller. Det var mycket plock, men jag ville ha en varmrätt som symboliserar vem jag är. Jag är uppväxt på landet (Borkhult) med mycket skog runt omkring, därför ville jag få in svampen och morfars egenodlade havtorn i min rätt. - Jurymedlemmen Tom Sjöstedt sa att min rätt hade en ganska hög sötma, något som kanske beror på att jag är konditor och gillar att ha sötma i min mat, fast jag kan också balansera upp det hela med en friskhet från havtornen.

Ladda om - I Gävle tog min resa i årets Mästerkock slut. Vi hade en potatistävling och jag tänkte väl inte igenom mitt beslut med att göra kroppkakor. Detta hade jag bara gjort en gång innan och kunde inte receptet i huvudet. Fast optimist som jag är så tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt. Fast det var nog lite svårare än förväntat. Det blev fina kroppkakor, fast de nådde inte min mun. - Det var en häftig upplevelse att fått vara med om. Detta har gett mersmak om att få prova igen. Min debut i programmet ser jag som en provomgång, nu vet jag hur det går till så nu får jag väl ladda om och testa om något år igen, avslutar Ellinor Nyberg som nu inför Alla hjärtans dag har skapat och säljer sin egen samling av fina ätbara skapelser som uppskattas av ens käraste.

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 4

Text& Foto: Morgan Karlsson


Mellan himmel och jord Vad döljer sig bortom bergen? Kristen tro – en längtanstro ”Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången Det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt Hören något går och viskar, går och lockar mig och beder Kom till oss ty denna jorden, Illustration: Gunnel Moheim den är icke riket ditt.” Kanske känns det aningen världsfrånvänt när man lyssnar till visdiktaren Dan Anderssons vemodiga sångstrof i Omkring tiggarn från Luossa. Jag kan inte tänka mig att Jesus någon enda gång, när han pratar om sitt rike, Himmelriket eller Guds rike, utelämnar jordelivet, det enda som vi människor vet av och känner till inpå bara kroppen varje dag. Det jordeliv dit han kom, den gudasände människosonen, för att leva bland oss. Jordelivet med allt det rymmer av höga berg och djupa dalar, av lycka och olycka, innefattar han tvärtom i gudsriket, när han säger ”Ingen kan säga: Här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är inom er.” (Lukas 17:21). Det är bara att vi måste se det, känna det, höra det. Att längta och hoppas är att vara på väg. Jesus vill väcka oss till vandringen med honom i fastetiden ända fram till påsken. ”Hören något går och viskar…” Lotta

På plats… i kyrkoåret Gisslet är en gammal symbol för fastan och idag kan den betyda att vi är beredda att försaka eller avstå av vårt eget (som kan kännas plågsamt ibland) till förmån för dem som lider nöd. Nu börjar den kristna fastetiden då vi uppmuntras att stanna upp, lägga saker och önskningar åt sidan och försöka se på världen som Jesus gjorde. Han som såg en framtid utan våld, vapen, sjukdom och nöd och där tro, hopp och kärlek bor. Han som vill leda oss till en annan sorts jord, där alla människor, växter och djur får leva och frodas. Psalmtips: 252 och 287.

Söndag i Gamla kyrkan igen! Fr o m sön 21 februari har vi Öppen kyrka i Gamla kyrkan kl 11-12 (ljuständning och bön, med närvaro av präst och musiker). Öppen kyrka i Åtvid har under höst och vinter varit i Stora kyrkan på söndagarna, men nu stänger vi den och öppnar igen i juni (till Sommar i Stora kyrkan).

Kalendarium

18 februari - 4 mars

Åtvids Gamla kyrka öppen alla dagar ......09.00-16.00 Lö 20 Helgmålsbön digitalt .......................... 18.00 från Yxnerums kyrka Sö 21 Första söndagen i fastan Åtvids Gamla kyrka öppen .......11.00-12.00 för bön och ljuständning. Präst och musiker finns på plats. Björsäters kyrka öppen .............16.00-17.00 för bön och ljuständning. Präst och musiker finns på plats. Må 22 ”Bak-fika” online .....................10.30-11.30 länk på församlingens hemsida Ti 23 Kanalpromenad .................................. 10.00 Samling vid Klockarängens paviljong. Ungdomsgrupp i Åtvid ....................... 19.00 digital Facebookgrupp On 24 Diakonimottagning ...................10.00-12.00 Åtvids församlingsgård, Drop in ”Bak-fika” online .....................10.30-11.30 länk på församlingens hemsida Lö 27 Lördagsmusik ..................................... 17.00 digitalt på församlingens hemsida Sö 28 Andra söndagen i fastan Åtvids Gamla kyrka öppen .......11.00-12.00 för bön och ljuständning. Präst och musiker finns på plats. Gärdserums kyrka öppen ..........16.00-17.00 för bön och ljuständning. Präst och musiker finns på plats. Värna kyrka öppen ...................16.00-17.00 för bön och ljuständning. Präst och musiker finns på plats. Må 1 ”Bak-fika” online .....................10.30-11.30 länk på församlingens hemsida Ti 2 Kanalpromenad .................................. 10.00 Samling vid Klockarängens paviljong. Ungdomsgrupp i Åtvid ....................... 19.00 digital Facebookgrupp On 3 Diakonimottagning ...................10.00-12.00 Åtvids församlingsgård, Drop in ”Bak-fika” online .....................10.30-11.30 länk på församlingens hemsida Observera att det kan ske löpande ändringar.

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 5

Musik i fastetid

Lördagsmusik - digitalt 27 februari kl. 17.00, inspelad i Gamla kyrkan Solosång (mel. Göran Fristorp), kör och rytm.


Mellan himmel och jord

Det som göms i snö … kommer upp i tö! Nej, inte riktigt så enkelt … ity mycket arbete behövs innan det prunkar runt gravar och gångar. Nu planerar arbetslaget för vår- och sommarsäsongen och köper senare i vår in växter och material, så att allt ska fungera bra och om möjligt ännu bättre – och bli prunkande som på bilden. I växtsäsongen är det full aktivitet på våra nio kyrkogårdar. Till detta arbete behöver vi rekrytera extra personal under vår, sommar och höst – kanske ett jobb för dig eller någon du känner – se annonserna nedan!

Vi söker säsongsarbetare till säsongen 2021

Sommarjobb på kyrkogården

Tidsbegränsad anställning, 100% Varaktighet: 1/4 tom 17/9 med möjlighet till förlängning till 31/10. Vana och intresse för växter och grönyteskötsel samt B-körkort krävs. Ansökan senast 15/3. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsterna kan tillsättasinnan sista ansökningsdatum. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/atvidsforsamling Hälsningar Åtvids församling kyrkogårdsförvaltningen

Varje sommar arbetar ca sex ungdomar på våra nio kyrkogårdar runt om i församlingen. Sommaren delas in i två perioder och varje ungdom får arbeta under en av dessa fyraveckorsperioder. Arbetsuppgifterna består bl. a av gräsklippning, ogräsrensning, krattning, mm och du måste ha fyllt 16 år. Är du intresserad av att arbeta på någon av våra kyrkogårdar vill vi att du anmäler dig personligen via mail, senast 7/3, till tobias.dahlberg@svenskakyrkan.se och märk ämnesraden med ”Sommarjobb kyrkogården”. De perioder du kan söka för denna sommar är: Period 1: v24 – 27 (14/6 – 9/7) Period 2: v28 – 31 (12/7 – 6/8)

Nytt! Bokcirkel hemma,

med träffar på Zoom (digitalt samtal) Ett liv på vår planet - David Attenboroughs omtalade bok från 2020. Med Attenborough som ciceron tar vi oss an frågan om vår skapelse och vårt ansvar. Steg för steg förstår vi mer om sambanden mellan människan och naturen och hur vi kan gå från ord till handling, för att rädda vårt gemensamma hem, jorden, och oss själva. Vad kan du och jag göra för att leva mer hållbart? I sommar hoppas vi kunna repetera cirkeln med fysiska möten i Stora kyrkan. Vid frågor, kontakta Susanne Bramfalk 072-512 99 69 eller Lotta Damm 072-577 20 15.

Bibelstudiet kan starta – läs i egen takt Nu kan du gå in på församlingens hemsida och börja läsa det första av fyra kapitel i Filipperbrevet, även kallat Glädjens brev. Här finns bibeltext, analys och reflektionsfrågor på ett och samma ställe. Ett bra sätt att förstå vad aposteln Paulus tänkte och ville förmedla till oss.

Mer om bokcirkel och bibelstudium på: www.svenskakyrkan.se/atvidsforsamling

Tel. 0120-29930, Kammarbovägen 1, 597 31 Åtvidaberg ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 6


Inför Kyrkovalet 2021 - Hur är det att vara förtroendevald i församlingen?

Dop, helt enkelt! Lördagen den 5 juni är det drop in-dop i Åtvids församling. Du kan välja mellan dop utomhus vid Klockarängens paviljong, inne i den medeltida Gamla kyrkan eller i det moderna andaktsrummet i församlingsgården. Du erbjuds dop, inklusive dopsamtal och liten dopgudstjänst med präst, vaktmästare och musiker – utan att behöva förboka. Vi bjuder också på ett enkelt dopfika i församlingsgården efteråt för er som vill. Kom förbi och låt dig själv eller ditt barn döpas. Vi lånar ut dopklänning eller dopdräkt, men man kan ha vanliga kläder också. Enkelt, gratis och stämningsfullt! Se mer på hemsidan eller kontakta Emelie Hjerth, tel 0120-299 67.

FASTEAKTIONEN 2021

UNDER SAMMA HIMMEL

Foto: Deborah Rossouw / Ikon

Jag ställer frågan till Monica Schyldt (boende i Grebo) och Anders Säberg (bor numer i Åtvid, tidigare på egen gård i Mormorsgruvan) Hur är det att vara förtroendevald i Åtvids församling? Roligt och lärorikt, säger Monica spontant. Hon har varit förtroendevald i snart åtta år, började som ersättare och är nu vice ordf i kyrkorådet. Anders, som varit med sedan 2002 och även varit ordförande i många år fram till nyligen, tycker att det varit en otrolig glädje och fascinerande att jobba med. Många stora beslut har fattats de senaste tio åren, bl a ihopslagning av församlingar, renovering av Stora kyrkan och kyrkoantikvariskt arbete med flera av våra åtta kyrkor, säger Anders. Hur kom det sig att ni ställde upp i kyrkovalet? Jag har alltid varit intresserad av religion som ämne och ville lära mig mer om kyrkans arbete och få mer kontakt med min egen kristna tro, säger Monica. För mig är det särskilt roligt att dessutom vara kyrkvärd. För Anders blev det en övergång från ett liv som lantbrukare till engagemang i kyrkan. Det ger allmänbildning och nya vyer, bokstavligt och bildligt talat säger han. Jag har nog stått på varenda kyrktak i något byggprojekt under åren! Jag var med i bärarlaget (som bär kistor till gravplatsen) sedan tidigare och nu fick jag chans att fördjupa mig, fortsätter han. Vad är intressant i arbetet? Kyrkan är mycket mer än man tror, säger Anders. Världen är orolig och kyrkan behövs. Det finns så mycket gott vi kan göra och i framtiden kan vi kanske öka tryggheten för ungdomar genom mer samarbete med andra föreningar mm. Vi behöver folk med olika bakgrund i kyrkorådet och fullmäktige. För Monica är det intressant att få inblick i och diskutera det som görs i församlingen. Jag har sett hur församlingsinstruktionen (det dokument som styr församlingens mål och arbete) har blivit bättre och hur mycket positivt det innebär. Det händer mycket i Åtvids församling och de anställda är ambitiösa, säger Monica. Är det något som kan förbättras? Jag fick ingen introduktion som ny ledamot, det hade varit bra, tycker Monica. Anders vill gärna se fler stora samlingar, post-corona, som var så positivt förr. Han minns sommarfester på Klockarängen, jul-auktioner och andra festliga insamlingar till behövande. Och varför inte tävling i tårtbakning, med korvgrillning och tält-teater någonstans i församlingen? Tack, Monica och Anders, för att ni gav oss en kort inblick i ert engagemang för församlingen! Kan du tänka dig att ställa upp i Kyrkovalet 2021? Gå in på vår hemsida och läs mer!

Coronapandemin tvingar miljoner människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger.

SWISHA TILL

900 1223

Tillsammans kan vi göra skillnad. Din gåva gör det möjligt.

svenskakyrkan.se/act

Visste du att … din medlemsavgift till Svenska kyrkan • ger människor möjlighet att hitta en tro, få utrymme att växa och finna en plats för möten.

ÅTVIDS FÖRSAMLING www.svenskakyrkan.se/atvidsforsamling • • atvids.forsamling@svenskakyrkan.se www.svenskakyrkan.se/atvidsforsamling atvids.forsamling@svenskakyrkan.se

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 7


JUST NU PÅ TRYCK & MEDIA

Allt inom tryck & kommunikation

ARBETSKLÄDER, HANDSKAR OCH SKOR Vi erbjuder en helhet inom arbetskläder, arbetshandskar och arbetsskor till er. Givetvis med tryck på om så önskas.

Läs mer!

FLAGGOR Beachflaggor med eget tryck är ett perfekt tillfälle att på ett stort och snyggt sätt sprida ert varumärke utomhus. Inget slår en välplacerad beachflagga med ert budskap!

Läs mer!

HEMSIDOR OCH DIGITAL EXPONERING Gör som så många andra! Kontaka oss på Tryck & Media för hjälp med uppstart av hemsida eller varför inte skapa film för sociala medier?

VÄLKOMMEN TILL TRYCK & MEDIA 010 188 66 20 | hej@tryckomedia.se | tryckomedia.se ÅTVIDABERG | LINKÖPING | MOTALA | VÄSTERVIK | KISA

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 8

Se våra Case!


Åtvidabergs frikyrkoförsamling

ÅRSMÖTE 2021 8 mars

www.atfriky.se

kl. 18.30 - ca 19.30

Inga samlingar i våra kyrkor så länge de strikta riktlinjerna råder

Mötet sker digitalt via Meet

Vi uppmanar till: · Bön, till Gud om hjälp för varandra, sjukhuspersonal/ vårdpersonal och beslutfattare i Åtvidaberg, Sverige och världen. ·

Att visa omsorg om, och hjälp för varandra

Anmälan sker till: lararforbundet@atvidaberg.lararforbundet.se

Välkommen!

Gud, i dina händer får jag gråta ut, gråten delar du tills den tar slut. Gud, du känner ondskan, i din egen kropp. Att du delar smärtan ger mig hopp. Nära vill jag leva, nära dig, min Gud,

Välkomna till ÅIF:s

i din omsorg finner själen ro. Nära vill jag leva, nära dig, min Gud,

Välkomna till ÅIF:s digitala årsmöte 2021!

digitala årsmöte 2021!

i din kärlek kan min kärlek gro.

klockan 18.30 9/39/3klockan 18.30

Gud välsinge dig! Psalmer och Sånger 832 vers 3

För mer information skriv in eller skanna:

För mer information skriv in eller skanna: shorturl.at/pvTY8 shorturl.at/pvTY8

Digitalt sportlov Ta en pysselpåse! Måndag 22 februari – fredag 26 februari Släpp loss din kreativitet med målarbilder och pysselark från biblioteket! Det finns 100 st pysselpåsar, först till kvarn gäller. Påsen finns att ta i entrén till mässen där Take away-påsarna står. Lär dig skapa spel i Roblox Onsdag 24 februari kl. 13-15. Gillar du att spela Roblox? Då kanske du också är nyfiken på hur du bygger din egen bana i Roblox. Då kan du vara med på en digital workshop där du får prova att skapa egna spel i Roblox studios tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Antal platser: 12. Du deltar hemifrån via Zoom Se till att du har en fungerande dator samt

internetuppkoppling. Tänk på att Chromebooks inte fungerar. Två skärmar är en fördel men inget krav. Ange din mailadress vid anmälan så skickar biblioteket ett mail till dig med all ytterligare information du behöver inför workshopen. Har du frågor? Maila: koda@hemkodat.se . Du kan också kika in på www.hemkodat.se. Anmäl dig på gotabiblioteken.se senast 2021-02-19 Digital sagostund Torsdag 25 februari och fredag 26 februari Från och med kl. 9 på torsdagen till och med kl. 20 på fredagen. Följ med ett piratgäng på sin jakt efter regnbågsskatten. Den digitala sagostunden ligger endast uppe på bibliotekets Facebook-sida och Youtube-kanal under torsdagen och fredagen. Du får se den hur många gånger du vill.

För mer info: Ring 0120-831 97 eller maila till biblioteket@atvidaberg.se För information om eventuella förändringar besök www.atvidaberg.se/bibliotek ÅTV I D A B ER GS B IB L IOTE K

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 1 9


Priserna gäller 1/2–7/2-21.

P P I L K R SUPE %

Åtvidaberg Alla dagar 8–21

Minst 25

Välkommen! Denna vecka har vi ett helt gäng varor speciellt utvalda för dig (och alla andra). Vi ses!

Förbutik måndag–fredag 9–19 lördag–söndag 9–17 Telefon 0120-145 60 Inspireras på ica.se/atvidaberg Onlinehandeln kan ha skillnad i prissättning/sortiment

2 för

Sätt smak på veckan

rabatt!

25k +pant 4:-

Läsk Coca-Cola, Fanta, Sprite. 1,5 liter. Jfr pris 8:33/liter + pant.

20k /st

Bagarlimpa Skogaholm. 775 g. Jfr pris 25:81/kg.

20k 15k 3990 /st

Gröna kärnfria druvor i ask ICA. Sydafrika. 500 g. Klass 1. Jfr pris 40:00/kg.

/st

Chokladkaka Marabou. 180-200 g. Gäller ej premium. Jfr pris 75:00–83:33/kg.

ÅT V I DA B E R G S P L ATS E N 2 0

/kg

Revbensspjäll Ursprung Sverige. Ca 1000 g. Tjocka. Knäckta. Jfr pris 39:90/kg. Max 2 köp/hushåll.

Profile for Åtvidabergsplatsen

Åtvidabergsplatsen 210218  

Åtvidabergsplatsen 210218  

Advertisement