KASSARI 21

Page 1


KUHMO TA SSILEIRI 18.-20.6.2021

Tulevana kesänä tanssimme taas kauniilla Kalevalankankaalla, jonne on matkaa noin 3 kilometriä Kuhmon keskustasta. Siellä Kuhmon Kelo, Hyvinvointi Sampo ja Tanssiteltta (uutuutena), näköyhteyksien päässä toisistaan, ovat paikkoja, joiden tiloissa tulevana kesänä järjestämme Tanssileirimme. Tervetuloa nauttimaan Kuhmon kesästä ja tunnelmasta kaikki tanssiharrastuksesta kiinnostuneet! Käsiohjelman sisältö:

Kuhmon Lavatanssijat ry Tanssileirin tiimi Ahti Kyllönen, tiimin vetäjä Satu Pöysä Maija-Liisa Korhonen Jouko Klemetti

Infoa kurssipaikoista Ilmoittautuminen ja hinnat Anne Välisaari Ruokailut leirillä Anne-Riina Hurskainen Sari ja Jari Aaltonen Majoituskohteita Kuhmossa Leirin ohjelma Leirialueen kartta Muita menoja Jarno Itkonen Hannu Hautaniemi ja yhtye Ruokapaikat keskustassa Yhteystiedot

Tanssileirin ohjelma sivut 12-13

s. 3 s. 4 s. 5 s. 6 s. 7 s. 9 s. 11 s. 12-13 s. 14-15 s. 19 s. 19 s. 21 s. 25 s. 27

www.kuhmonlavatanssijat.com

2

©Kuhmon Lavatanssijat ry 2021 Käsiohjelman taitto Jouko Klemetti Tekstilähteet ja kuvat: Internet Takasivu Kelon esite v.1966, om. Ahti Kyllönen Painopaikka Eco-Print Oy Iisalmi


KURSSITILAT KUHMO KELO Kuhmon Kelo oli 1960-luvulla Pohjolan kaunein huvikeskus ja silloin siellä tanssittiin juhannustansseissa suurhallissa 3 orkesterin tahdissa klo 20.00 – 05.00. Paikoitustilat oli 2000 autolle ja tansseissa oli todellakin väkeä siihen aikaan. Oi niitä aikoja….. Kelo toimii myös kesän 2021 Tanssileirin ”kotipesänä”. Siellä sijaitsee leirin info- ja ilmoittautumispiste, se toimii yhtenä kurssipaikkana ja siellä leiriläisiä palvelee pienimuotoinen kahvio. Lauantai-illan orkesteritanssit järjestämme Kelolla, jossa esiintymässä Jarno Itkonen & Yötaivas ja Kelolle kokoonnumme sunnuntaina tanssikurssien loppuessa nauttimaan yhteisestä kahvihetkestä ja arpomaan leiripalkinnot. Alemanan tanssikenkien, -vaatteiden ja -tarvikkeiden esittely- ja myyntipiste on koko Tanssileirin ajan Kelolla. TA SSITELTTA Tulevan kesän uutuus Tanssileirillämme on Tanssiteltta (150 m², josta tanssitilaa 10 x10 m). Tanssiteltta sijoitetaan Kalevalan liikuntakeskuksen huoltorakennuksen läheisyyteen. Huoltorakennuksen WC:t ja suihkutilat ovat leiriläisten käytettävissä leirin aikana. Tanssiteltalle tuomme kahvitauoille myytäväksi kahvia ja pientä purtavaa.

HYVI VOI TI SAMPO Hyvinvointi Sampo, aivan Kelon vieressä kauniilla mäntykankaalla, on kotoisen oloinen kuntoutuskeskus, jonka ruokalassa on mahdollista nauttia lounaat niin lauantaina kuin sunnuntainakin ja siellä on myös kahviopalvelut. Hyvinvointi Sampo tarjoaa edullista majoitusta Tanssileirin aikana. Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

3


Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu kotisivuillamme kuhmonlavatanssijat. com /tanssileiri 2021 olevalla kaavakkeella. Kun olemme vastaanottaneet ilmoittautumisen ja todenneet maksusuorituksen saapuneeksi, lähetämme sähköpostilla vahvistuksen. Leiripaikka varmistuu lopullisesti vasta maksun saavuttua. Voit ilmoittautua myös paikan päällä. Silloin kuitenkin hinta on hieman kalliimpi. Meillä ei ole henkilökiintiöitä ja leirille voi ilmoittautua myös ilman omaa paria.

Leirin hinnat:

Koko leiri, pe-su Perjantai-lauantai Lauantai-sunnuntai Perjantai Lauantai Sunnuntai

80 € 70 € 70 € 35 € 45 € 35 €

17.5.2021 jälkeen 17.5.2021 jälkeen 17.5.2021 jälkeen 17.5.2021 jälkeen 17.5.2021 jälkeen 17.5.2021 jälkeen

100 € 90 € 90 € 40 € 50 € 40 €

Viimeinen ilmoittautumispäivä edullisempaan hintaan 17.5.2021, jolloin myös maksu tulee olla suoritettuna. Maksu suoritetaan Kuhmon Lavatanssijat ry:n tilille FI20 5177 0020 0173 29. Peruutuksesta perimme toimistokuluja 10 €. Puhelimitse varauksia otetaan vastaan vain poikkeustapauksissa. Puh. 050 356 9526 (Satu Pöysä). Leirillä toteutetaan parinvaihtoa opettajien ohjeiden mukaan, joten kaikki pääsevät tanssimaan. Kuvaaminen sallittu ainoastaan opettajan luvalla. Järjestäjän puolesta leirillä otetaan kuvia. Ilmoita kuvaajalle, jos et halua olla kuvissa. Tulethan tuoksutta!

Ruokailut:

Lounasruokailu Hyvinvointi Sampossa Päivällisruokailu Hotelli Kalevalassa Kahvitauolla voit ostaa kahvia kahvileivän kera Hyvinvointi Sampon ruokalasta, Kelon kahviosta ja Tanssiteltalta. Kelolla meillä on leirin aikana oma pienimuotoinen kahvio päivisin ja lauantai-iltana tanssien aikana. Lisätietoa leiristä: puh. 040 530 7603 (Ahti Kyllönen) puh. 050 356 9526 (Satu Pöysä)

4


Anne Välisaari Anne on tanssinut kilpatansseja jo 7vuotiaasta pikkutytöstä saakka. Hän siirtyi amatöörilattioilta ammattilaiseksi 10 vuotta sitten, jolloin hän suoritti Suomen Tanssinopettajainliiton sekä kansainvälisen IDTA:n tanssinopettajatutkinnot. Anne on tanssinut useita vuosia Suomen maajoukkueessa, parhaana saavutuksenaan latinalaistanssien SMpronssi v.2009. Kilpailu-uran jälkeen Anne on yliopisto-opintojensa ohessa keskittynyt tanssin opettamiseen ja tuomarointiin. Annelle tärkeää on jatkuva itsensä kehittäminen, ja uusien ulottuvuuksien löytäminen omassa tanssijuudessa, niin paritanssien kuin show- ja streettanssien maailmassa. Tanssimaailma on, ah niin ihanan monipuolinen, josta voi aina löytää uusia, haastavia ja mielenkiintoisia puolia,joista hankittua tietotaitoa Anne ammentaa opetuksessaan. Opettajana Anne on positiivinen ja kannustava. Hän haluaa saada tanssin kipinän syttymään jokaisessa oppilaassaan. Tanssiminen voi parhaimmillaan olla koko elämän mittainen harrastus, tai jopa ammatti ja elämäntapa, joka matkan varrella voi löytää aivan uusia muotoja ja ulottuvuuksia. Tanssi antaa valtavasti iloa ja hyvää oloa aivan kaikenikäisille. Tanssi kuuluu kaikille! Ku hm ola ine n 20 01

5


Ruokailut leirillä Perjantain ruokailu: Lauantain ruokailu: Sunnuntain ruokailu:

Hotelli Kalevala Hyvinvointi Sampo Hotelli Kalevala Hyvinvointi Sampo

6

Päivällinen/illallinen Lounas Päivällinen/illallinen Lounas


Anne-Riina Hurskainen Anne-Riina on monipuolinen tanssin ammattilainen ja tanssikouluyrittäjä Savon sydämestä Kuopiosta. AnneRiinan perustama Tanssikoulu Wisio aloitti toimintansa vuoden 2018 alussa Kuopiossa ja lähiseuduilla. Wision myötä Itä-Suomeen on saatu uutta ja iloista tanssivipinää! Anne-Riina on tanssinut paritansseja pikkutytöstä asti. Akateeminen ura vei välissä nuoren naisen mukanaan ja tanssiminen unohtui hetkeksi. Koko ajan kuitenkin tuntui että jokin palanen elämästä puuttuu. Yhtenä kesänä lavatanssit imaisivat tytön sellaiseen huumaan, että tanssikilometrejä tuli lukematon määrä niin Volvoon kuin tyttöönkin. Paritanssin taika oli niin mukaansatempaavaa, että Anne-Riina haki opiskelemaan Oulun ammattikorkeakouluun tanssinopettajaksi vuonna 2012. Heti valmistumisen jälkeen Anne-Riina muutti Turkuun ja onkin valmistumisesta asti tehnyt täysipäiväisesti paritanssinopetusta. Vapaa-ajalla Anne-Riina suuntaa mielellään metsään koiran kanssa, laduille hiihtämään tai CrossFit-salille hikoilemaan. Letkeä murre, hurtti huumori sekä aito välittäminen luovat tanssitunneille rennon ja turvallisen oppimisilmapiirin. Anne-Riinan utelias ja avoin luonne ajaa kehittämään sekä omaa että oppilaidensa tanssijuutta eteenpäin. Tunneilla pyritään löytämään yhteys parin ja musiikin välille sekä otetaan huomioon niin oma tanssitekniikka kuin myös muut ihmiset tanssilattialla.

7


8


Sari ja Jari Aaltonen Jari ja Sari Aaltonen ovat Kuhmon 2021 tanssileirin ”konkarit” – he ovat olleet usein mukana opettajavahvuudessa tanssileirin alkuvuosista lähtien. Tänä vuonna opetusvastuu on jaettu niin, että Jari opettaa pääsääntöisesti leirin alkupuolella, ja Sari taas jatkaa leirin loppupuolella. Jari ja Sari tunnetaan suomalaisen seuratanssin uranuurtajina. He ovat kiertäneet Suomea ristiin ja rastiin jo v. 1994 alkaen – ja välillä piipahtaneet ulkomaillakin. ”Opetusta pilke silmäkulmassa” on heidän sloganinsa, ja se kuvastaa hyvin heidän opetusfilosofiaansa. Tanssikuviot, tekniikka, tyyli, tunnelma, musiikintulkinta, vienti-seuraaminen – olipa sitten kyseessä mikä tahansa tärkeä seuratanssiin liittyvä osa-alue, niin mottona kulkee rinnalla: ”Aina hauskaa olla pittää!” Jari ja Sari uskovat vahvasti siihen, että kuuluisa Kuhmon henki puskee läpi myös tänä poikkeusaikana. Kuhmon Tanssileirille 2021 kannattaa tulla mm. sen vuoksi että siellä on (suora lainaus Jarilta): ”Välittömät, rennot, huumorintajuiset ihmiset – jotka ovat se elämän suola”.

9


Kuhmolainen 1 998

10


Majoituskohteita Kuhmossa: Hotelli Kalevala www.hotellikalevala.fi Hyvinvointi Sampo www.hyvinvointisampo.fi Salmelan mökit www.salmelanmokit.fi Hotelli Kainuu www.hotellikainuu.com Matkakoti Kieppi mmsarkkinen@gmail.com Matkakoti Uljaska Lentiira lomakylä www.lentiira.com Tulijärven tuvat http://www.tulijarventuvat.fi

Väinämöinen 9, 88900 Kuhmo P. 08 6554100 Väinämöinen 2, 88900 Kuhmo P. 08 6557111 Kuhmoniementie 11 P. 040 7671814 Kainuuntie 84 P. 08 6551711 Vienantie 3, 88900 Kuhmo P. 040 1998190 Koulukatu 38, 88900 Kuhmo P. 0400 336310 Petäjäniementie 121, 88930 Lentiira P. 044 7288930 Mäntyrannantie 41, 88900 Kuhmo P. 044 5942757

11


12


Sopii kaikille paritanssia aloitteleville ja/tai perusasioita kertaaville tanssijoille. Opetellaan kyseisen tanssin perusteita ja helppoja kuvioita sekä vientitekniikkaa. Tunneilla edetään sillä ajatuksella, että oppiminen tapahtuu tanssien. Perusjuttujen jälkeen tanssimatka jatkuu kohti uusia seikkailuja, paikalle saapuneen ryhmän ehdoilla. Heti alusta asti korostetaan yhdessä tekemisen tärkeyttä.

13

Keskitaso on aiempia tanssioppeja vahvistava ja jatkokursseille rohkaiseva taso. Ohjelmistossa on kivoja kuvioita, viennin ja seuraamisen tekniikkaa sekä musiikintulkinnan perusteita. Haastetta lisätään vähitellen kurssin edetessä. Keskitasolla hiotaan jokaisen omaa tanssia ja paneudutaan parityöskentelyyn sekä toisen huomioimiseen tanssissa.

Jatkotason tanssijoilta edellytetään sujuvaa tanssitaitoa opeteltavissa lajeissa. Heille tarjoillaan haasteellisia kuvioita, hauskoja variaatioita, vientitekniikkaa ja musiikkiin tanssimista. Haetaan parityöskentelyyn hyvää tekemisen fiilistä ja pyritään karistamaan suorittamista pois tanssimisesta. Korostetaan hyvää tunnetta ja sen välittymistä, sekä nautitaan musiikista.


14


Kelo, Väinämöinen 6

Ilmoittautuminen Info Opetusta Kahvio, pientä purtavaa Tanssit lauantaina Kenkämyynti Alemana

Tanssiteltta, Väinämöinen 10 Opetusta Kahvia ja pientä purtavaa

15

Hyvinvointi Sampo, Väinämöinen 2 Opetusta Lounas Kahvia Majoitusta


Hyvinvointi Sampo tarjoaa myös majoitusta, noin kolme kilometriä Kuhmon keskustasta. Yöpyminen sisältää maittavan aamupalan. Majoitusvaihtoehtona voit valita yöpymisen aamiaisella, puolihoidon tai täysihoidon. Tiloissamme toimii myös baari anniskeluoikeuksilla. Ruokalistamme löytyy täältä: http://www.kuhmonet.fi/lounaat/ Lounashinnat 10,40 €. Tervetuloa nauttimaan oman keittiömme valmistamasta maukkaasta ja monipuolisesta ruoasta!

16


17


Kainuuntie 80, puh. (08) 655 0174

18


Muita menoja:

Perjantaina 18.6. Tanssit Hotelli Kalevalassa klo 21.00-01.00. Tanssittaa Hannu Hautaniemi Leirirannekkeella ilmainen sisäänpääsy. Lauantaina 19.6. Tanssit Kuhmon Kelolla klo 20.00-01.00. Tanssittaa Jarno Itkonen ja Yötaivas. Tanssilipun hinta 15 €. Järjestäjänä Kuhmon Lavatanssijat ry. Kenkä- ja tanssivaatemyynti Kuhmon Kelolla.

- Tangoprinssi 2006 & Tangofinalisti 2019 -

Jarno Itkonen on iloinen ja huumorintajuinen nuori herrasmies, jonka elämän kutsumus on musiikki. Tämä näkyy Jarnossa, sekä ihmisenä että esiintyjänä. "Olen täysin oma itseni, ja haluan erottua juuri sellaisena kuin olen. Omalla äänelläni, sekä vaatimattomuudellani ja persoonallani." Yleisönsä Jarno hurmaa samettisen pehmeällä äänellä, herkillä tulkinnoilla, ihastuttavan iloisella ja kansanläheisellä olemuksella, säkenöivän lavakarisman ohella. Vuoden 2006 Seinäjoen Tangomarkkinoilla Jarno onnistui nuoresta iästään huolimatta laulamaan itsensä Tangoprinssiksi ja hänestä povattiin jo tuolloin uutta tähteä Suomen tanssimusiikin taivaalle. Kesällä 2019 Itkonen osallistui uudelleen Tangomarkkinoiden laulukilpailuun ja raivasi tiensä aina Seinäjoelle Finaaliin karsintaan saakka. Tällä hetkellä Jarno keikkailee pääsääntöisesti Yötaivas orkesterin säestyksellä. Jarno on täynnä intoa, elämäniloa ja varmuutta tekemisestään. "Uskon itseeni ja tekemiseeni ja haluan laulaa itseni tanssikansan sydämeen. Minulla on palava halu tehdä musiikkia ja keikkoja, sekä saada ihmiset hyvälle tuulelle omalla äänelläni ja persoonallani.” 19


20


Hannu Hautaniemi ja yhtye Hannu Hautaniemen yhtye on peruskokoonpanossaan tanssimusiikkia esittävä kvartetti: solisti, harmonikka/koskettimet, basso/kitara, rummut. Yhtyeen kotipaikka on Oulu. Yhtye keikkailee tällä hetkellä erittäin tiiviisti koko Suomen alueella. Tanssikansa on ottanut yhtyeen omakseen ja suosion kova kasvu näkyy myös keikkojen määrässä ja yleisömäärissä. Yhtye on julkaissut useita kymmeniä levytyksiä vuosien varrella.

21


Matkustajakoti / Uljaska Koulukatu 38 88900 Kuhmo puh.

22


Tilausajot 9-59 paikkaisilla busseilla

23


Menossa mukana https://fi. oriflame. com?store= anjanbeautyshop

24


Muita ruokapaikkoja keskustassa: Ravintola Eskobar Huoltamo Kuksa Ravintola Josiella MAKEN Pizzeria Kebab-Ravintola Neljä Kaesaa

Kainuuntie 84 Kainuuntie 129 Könninmäentie 6 Koulukatu 13 Koulukatu 3

25


26


Yhteystiedot:

Leirivastaava Ahti Kyllönen p. 040 530 7603 ahti.kyll@gmail.com

Leiri-info Satu Pöysä p. 050 356 9526 poysa.satu@gmail.com

www.kuhmonlavatanssijat.com

27


HISTORIAN HAVINAA 1 966