Page 1

Glee az új High School Musical? Igen, be kell vallanom először vegyes érzésekkel ültem le a monitorom elé, hogy elkezdjem a szokásosnyári nagy sorozatdarálást. Tudniillik én minden nyáron kinézek magamnak egykét olyan sorozatot, amit vagy időm hiányában nem tudtam nézni vagy, mert elsőre nem nyerte el a tetszésemet. A Fox 2009-es újonca is ezek közé tartozott.

A pilot epizódot kicsit sutának és nagyon erőtlennek éreztem. Egy-két vicessebb jelentet persze volt benne és a zenék is hellyel közzel a helyén voltak. Mindez történt még a tavalyi évben. Akkor pihenőre is tettem a sorozatot, hiszen várni kellett a sorozatra még egy nyarat, mert az csak szeptemberben folytatódott. Akkor viszont már nem kezdtem el nézni. Aztán egyre többet láttam a sorozatjunkie-n, hogy milyen jó nézettsége van illetve milyen jó viszhangot, kritikákat kapott. Ésezen felkerekedve úgy gondoltam egy próbát megér. Szóval az első epizódot is megnéztem, aztán a másodikat és így tovább egészen az ötödik részig, amikor kicsit megváltozott a sorozat. Félreértés ne essék ez nem egy olyan sorozat, ahol rá kell jönni, hogy ki a gyilkos, vagy valami mély tartalmat, értelmet kelljen keresni a történet mögött. Ez a sorozat kifejezetten iskolapéldája az olyan sorozatoknak, amelyeket nézni kell és élvezni, tehát kifejezetten feelgood sorozat (ebben persze nagy szerepe van a zenéknek). Szóval az ötödik résztől elkezdtem élvezni a sorozatot, a poénok egyre jobbak és jobbak lettek és a szereplőket is kezdtem megkedvelni.


Fiú létemre mondom, aki enyhén szólva nemigazán kedveli napjaink egyre megfakuló High School Musical sorozatát, elnyerte a tetszésemet és egyszerűen nem tudtam abbahgyni a sorozatot. Tökéletes nyári kikapcsolódás és mindenkinek csak ajánlani tudom. Most kicsit áttérnék akkor így a végére a történetre. Röviden: Egy amerikai középiskola lenézett és kigúnyolt kóruscsapatával találjuk szembe magunkat, amely régen nagy sikereket ért el, de mára ez a hírnév megfakult. Ekkor az iskola spanyoltanára kapja meg a néhány fős kórus vezetését, aki eldönti, hogy visszaállítja a kórus régi dicsőségét. Ebben a pomponcsapat kapitánya vicces jelentetek sorozatán keresztül próbálja megakadájkozni. Közben szerelem, árulás és zene, zene és zene is bekerül a képpbe. A zenei repertoár nagyon színes napjaink slágereitől egészen Charlie Chaplinig szólalnak meg dalok. A szereplők pedig nem is színészek inkább énekesek, tehát jó hangokban sincs hiány. Szóval, aki egy kis nyári kikapcsolódásra vágyik, az azonnal töltse le a sorozat összes részét és a hozzátartozó zenei albumokat és nem kell mást tennie csak élvezni a látottakat és hallottakat. pontszám: 8/10 írta: AttikA

Glee - kritika  
Glee - kritika  

az első évad ismertetője