Page 1

VADEMECUM2012 PROGRAMMA & PRAKTISCHE INFORMATIE

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.1 / 18

Futuristish & Universeel, sinds 1958


Atomium - Vade Mecum - 2012

p.2 / 18


VADE MECUM 2012 Een beeld met een sterk imago .................................................................................. p. 4 Een niet te missen monument .................................................................................... p. 5 Een plaats voor tentoonstellingen ............................................................................... p. 6 Een plaats om te ontdekken ........................................................................................ p. 8 Een plaats voor evenementen ................................................................................... p. 10 Praktische informatie ................................................................................................... p. 11 Het bezoek .................................................................................................................... p. 14 Diensten voor partners ............................................................................................... p. 15

v_NL_120126

Contacten ........................................................................................................................p. 18

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.3 / 18


EEN BEELD MET EEN STERK IMAGO Het beeld van het Atomium wordt op internationale schaal gebruikt en dient meerdere doelstellingen: > landmark (identificatie van Brussel of BelgiĂŤ) > symbool van de fifties > architecturale realisatie > kunstvoorwerp > verzekering van een zekere bekendheid Het Atomium op internet, dat zijn 837.000 referenties, 221.000 websites die naar atomium.be verwijzen, meer dan 11.000 fans op Facebook en een gemiddelde van 2.300 unieke bezoekers op de website elke dag.

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.4 / 18


EEN NIET TE MISSEN MONUMENT Het Atomium, symbool van Brussel en België waar je niet omheen kunt, internationale toeristische trekpleister, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en symbolische vestiging van de Wereldtentoonstelling van België (Expo 58), is vandaag de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa.  Het symboliseert een ijzerkristal dat 165 miljard keer is uitvergroot, verwijzing naar de macht van de atoomenergie die toen in volle ontwikkeling was en die men voor vreedzame doeleinden wilde gebruiken. Het Atomium wil nog steeds de ideeën over de toekomst en universaliteit gestalte geven. Het tentoonstellingsprogramma van het Atomium werd dan ook in functie van de gedachte van 1958 opgesteld:  welke toekomst willen wij voor morgen? Ons geluk is afhankelijk van wat?

Een uniek exemplaar uit de kunstgeschiedenis Onaantastbaar symbool in het Brusselse landschap; het Atomium is noch toren, noch piramide, eerder kubusvormig, een beetje sferisch, het midden houdend tussen beeldhouwkunst en architectuur, een overblijfsel uit het verleden met werkelijk futuristische kenmerken, museum en tentoonstellingsruimte … Het is tegelijkertijd een voorwerp, een plaats, een ruimte, een utopie en een symbool, uniek in de wereld, dat ontsnapt aan elke vorm van classificatie.

Het is zowel het symbool van Brussel, van België als van een heel tijdperk Het was niet de bedoeling dat het Atomium de Wereldtentoonstelling van 1958 zou overleven, maar dankzij haar populariteit en succes werd het al snel een belangrijk onderdeel van het landschap, eerst voor Brussel, dan nationaal en later zelfs internationaal. Naast de symbolische waarde van haar geschiedenis, is het Atomium ook één van de iconen van de Stad Brussel – Hoofdstad van Europa waarmee het op zeer goede voet staat. Sinds de schitterende renovatie (2006) heeft, dat wat velen het meest Belgische monument noemen, ook een tentoonstellingsruimte met permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen.

Het mooiste uitzicht over Brussel Het panorama wordt in de toeristische gidsen afwisselend omschreven als fabelachtig, adembenemend, uitzonderlijk en schitterend en als we de specialisten mogen geloven is dat alleen een bezoek aan het Atomium waard. In tegenstelling tot bepaalde andere uitzichtpunten in het stadscentrum biedt het Atomium door zijn positie op een natuurlijk verhoogd plateau aan de rand van de stad een uniek 360°-panorama over de negentien gemeenten van Brussel.

Een uitgelezen restaurant Het panoramisch restaurant Belgium Taste, dat beheerd wordt door een onafhankelijke restauranthouder, biedt dagelijks een uitgebreid gamma gerechten aan, gaande van een klein hapje tot een typisch Belgisch gastronomisch menu.

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.5 / 18


EEN PLAATS VOOR TENTOONSTELLINGEN Programma 2012 Het Atomium, futuristisch en universeel, streeft nog steeds de ideologie na van de Expo 58. Thema’s over de Wetenschap, de Vooruitgang en de Toekomst komen uitgebreid aan bod in de verschillende tijdelijke tentoonstellingen die heel het jaar door in het Atomium georganiseerd worden.

EXPO 58: DE TENTOONSTELLING_www.atomium.be/expo58 Permanente tentoonstelling op twee verdiepingen / basisbol_niveaus 1 & 2 Symbolisch gebouw en het belangrijkste monument van de Expo 58: het is evident dat het Atomium één bol volledig wijdt aan dit hoogstaand en uniek evenement uit de geschiedenis van ons land. Naar aanleiding van het enorme succes van de tentoonstelling Expo 58. Tussen Droom en Werkelijkheid, gerealiseerd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Expo 58, heeft het Atomium, magische getuige van de Galaxie 58, beslist om een nieuwe, permanente versie van deze tentoonstelling te organiseren, Expo 58: de tentoonstelling.

Het Atomium heeft intussen 30 originele en eigentijdse maquettes aangekocht die de verschillende paviljoenen van Expo 58 weergeven. Die werden door de Universiteit van Gent gerealiseerd op basis van archiefdocumenten met het oog op een zo getrouw mogelijke historische reconstructie. Op basis van archiefdocumenten, foto's, video's uit die tijd en tal van maquettes dompelt deze tentoonstelling de bezoekers onder in dit prestigieuze en onvergetelijke evenement. Voor sommigen zal het een gelegenheid zijn om herinneringen op te halen. Voor anderen, die Expo 58 en de zoektocht naar vooruitgang en geluk niet hebben gekend, is het een manier om inzicht te krijgen in de droom, die ook vandaag nog steeds een magisch karakter geeft aan het Atomium.

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.6 / 18


DE TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN_www.atomium.be/expo Tijdelijke tentoonstellingsbol / op dire verdiepingen_niveaus 3, 4 & 5 Deze tentoonstellingen worden georganiseerd met de hulp van internationale instellingen en richten zich tot het grote publiek, en meer bepaald tot scholen, die een rondleiding met gids en voor sommige tentoonstellinge een pedagogisch dossier kunnen aanvragen.

ARCHITECTONIC. Betongevels (1958-1980) In het kader van haar architectuur en design tentoonstellingen, presenteert het Atomium ARCHITECTONIC. Betongevels (1958-1980). De expositie is gelegenheid om op een ludieke en pedagogisch onderbouwde manier de technische en esthetische aspecten van de na-oorlogse Belgische en internationale architectuur te ontdekken. Beton verbaast! Het heeft een verbluffend vermogen om een indrukwekkende architectuur te creëren. Aan het begin van de vorige eeuw werd beton geleidelijk aan gebruikt in de architectuur, meestal met succes en soms ook in wat minder geslaagde creaties. ARCHITECTONIC. Betongevels (1958-1980) is verspreid over drie niveaus om de belangstelling van de bezoeker te wekken en hem de architectuur van gebouwen uit ons dagelijkse leven beter te leren kennen.

>> 16.12.2011-14.04.2012

WATER VOOR IEDEREEN Met de nieuwe tentoonstelling WATER VOOR IEDEREEN stelt het Atomium in samenwerking met de Cité des Sciences et de l’Industrie in Parijs, een belangrijk actueel thema in vraag: een balans opmaken van hoe het staat met de watervoorziening in de wereld. De tentoonstelling bekijkt hoe met water wordt omgegaan wereldwijd en gaat in op de verschillende watermanagementproblemen waar we op korte termijn mee te maken krijgen. De tentoonstelling is op een leuke, educatieve en interactieve manier opgebouwd. Geschikt voor families en schoolgroepen. Hoe gaan we om met onze eigen en collectieve verantwoordelijkheid, hoe behouden en delen we deze levensbron? Dat is de vraag de we ons stellen.

. >> 26.04.2012-02.09.2012

INTERSECTIONS#2. Belgian Design Ergens halfweg tussen sculptuur en architectuur, het Atomium is een plaats gewijd aan design. Dankzij de overeenkomst met Design September, presenteren jonge Belgische designers opnieuw hun werk en brengen zo een ode aan hedendaags design. Waar ligt de oorsprong van het hedendaagse design? Deze tentoonstelling geeft een nieuw inzicht in creatief werk, hoe het tot stand komt en evolueert.

>> 14.09.2012-06.01.2013

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.7 / 18


EEN PLAATS OM TE ONTDEKKEN_www.atomium.be/bouledesenfants Symbool van Brussel en België waar je niet omheen kunt, internationale toeristische trekpleister, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en symbolische vestiging van de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58): heel het jaar door zijn er tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen in het Atomium. Genoeg stof voor een leerzame schoolreis voor studenten van het basis- tot hoger onderwijs.

KINDERBOL De Kinderbol werd gecreëerd en ingericht als antwoord op de wens van het Atomium om een pedagogisch project te creëren rond het potentieel en de eigenschappen van het bouwwerk maar ook de geschiedenis en symbolische waarde ervan. Het project nodigt kinderen uit om een nacht in het Atomium door te brengen, om een panoramisch zicht op Brussel te ontdekken vanuit de bollen en om vanaf het Atomium andere emblematische plaatsen in Brussel te bezoeken.

>>> De kinderen en hun begeleiders worden om 18 uur in het Atomium ontvangen om er de nacht door te brengen. De kinderen slapen met maximaal drie of vier samen in minibollen, ook regenmoleculen genaamd, die speciaal voor deze gelegenheid werden ontworpen door de Spaanse kunstenares Alicia Framis. De volgende dag is er na het ontbijt in het panoramisch restaurant een geleid bezoek voorzien voor de hele groep. De Kinderbol moet tegen 10 uur 's ochtends terug ontruimd worden.

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.8 / 18


Praktische informatie Deze activiteit geldt enkel voor kinderen van de lagere school, tussen 6 en 12 jaar.   • capaciteit: minimaal 10 tot maximaal 24 kinderen, plus (maximaal) 2 volwassen begeleiders. • huurdagen: maandag, dinsdag, donderdag (buiten de officiële vakantieweken in België). Aankomst om 18 uur, vertrek de volgende dag om 10 uur. • prijs: €25 per nacht per persoon (volwassenen en kinderen). > Zijn inbegrepen in de prijs:   • gebruik van meubilair (verscheidene tafels en stoelen, 1 plasmascherm + dvdspeler), • gebruik van het sanitair (1 douche, 3 toiletten, wastafels), • nachtbewaking en technische bijstand, • avondmaal in de Kinderbol en ontbijt in het panoramisch restaurant, • een rondleiding in het Atomium voor de hele groep na het ontbijt, • een avondfilm (u kunt zelf dvd's meebrengen).     > Zijn niet inbegrepen in de prijs:   • de verzekering, • slaapbenodigdheden (een slaapzak en een warme pyjama zijn nodig), toiletgerief (handdoeken, zeep, enz.), • middagmalen, extra drankjes naast het water dat voorzien is bij het avondmaal en de warme chocomelk, koffie/thee bij het ontbijt ('s avonds is er geen mogelijkheid meer om drankjes te kopen en er is geen alcohol verkrijgbaar voor de volwassenen), • de toegang tot andere musea of plaatsen buiten het Atomium, • souvenirs die te koop worden gesteld in de boetiek van het Atomium, • begeleiding van één of meerdere gespecialiseerde gidsen tijdens het verblijf. Opmerking: de Kinderbol is enkel toegankelijk via trappen. Ouders doen er dan ook goed aan om de bagage van hun kind zo licht mogelijk te houden en te beperken tot een rugzak.

Reservatieprocedure Elke reservatie wordt bevestigd door een voorafgaand akkoord, ondertekend door de vzw Atomium en de instelling. Bij de bevestiging van de reservatie moet een voorschot van €250 worden gestort op de bankrekening van de vzw Atomium. De reservatie wordt definitief bij de ontvangst van uw voorschot. Het saldo wordt ten laatste 48 uur voor de datum van het evenement gestort. De reservatie kan enkel schriftelijk worden bevestigd. Opmerking: bij annulatie op minder dan 60 kalenderdagen voor uw verblijf wordt het voorschot in geen geval terugbetaald. Annuleren dient steeds schriftelijk te gebeuren.

Contact > Alicia Tirmarche • alicia.tirmarche@atomium.be • www.atomium.be/kinderbol • +32 (0) 493 03 44 02

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.9 / 18


EEN PLAATS VOOR EVENEMENTEN_www.atomium.be/mice Durf het Atomium Het symbool bij uitstek van Brussel en België • een internationaal merkimago • unieke realisatie in de architectuurgeschiedenis • het meest fascinerende gebouw in de hoofdstad van Europa

Een unieke sfeer Bollen in roestvrij staal (18 meter diameter), ondersteund door een indrukwekkend metalen geraamte • het mooiste uitzicht over de stad Brussel • een hedendaagse en moderne verlichting, speciaal voor het Atomium ontworpen door de bekroonde ontwerper en lichtdesigner Ingo Maurer • toegang tot de tentoonstellingen van het Atomium

Polyvalente zalen Vergaderingen • seminaries • conferenties • productlanceringen • teambuilding incentives • culturele - wetenschappelijke - professionele evenementen • cocktail gala

• •

5 verhuurformules (formule op maat mogelijk) > een zijdelingse bol (zaal Ilya Prigogine) - 200 personen > twee ruimten in de centrale bol (Bolletjesbar en zaal Waterkeyn) - 100 & 50 personen. > de bovenste bol (panorama) - 80 personen. > het volledige Atomium (5 bollen waaronder het panorama) - 800 personen.

Facilities (on request) Receptiemeubilair (vestiaire, back-office, tafel) • catering • Internet • videoprojectie • geluidsinstallatie • lichtspel • hostesses • parking in de nabijheid • gemakkelijk toegankelijke locatie (autosnelweg en metro) • uitstekende verhouding prijs/ kwaliteit.

Praktische informatie € (excl. BTW) dag/avond

Huurruimtes

Opp. (m2)

Hoogte (m)

Concert (personen)

Seminarie (personen)

Cocktail (personen)

Banquet (personen)

Zijdelingse bol (Prygogyne)

200

8

180

150

200

160

Centrale bol (Waterkeyn1)

100

5

na

20

80

na

A €1.000

Centrale bol (Waterkeyn2)

50

5

30

20

50

30

D €600

Bovenste bol (panorama)

120

2,4

na

na

80

40

A €1.300

1440

na

na

na

800

350

A €12.000

Heel het Atomium

D €2.100 A €2.600

Contact > Sandra Libens • sandra.libens@atomium.be • www.atomium.be/mice • +32 (0)2 475 47 72 Atomium - Vade Mecum - 2012

p.10 / 18


PRAKTISCHE INFO_www.atomium.be/info Adres Atomiumsquare B-1020 BRUSSEL Het ligt in het noordoostelijke deel van de stad (Metro Station Heyzel / Heisel - lijn 6), op de Heyzelvlakte tegenover Mini-Europa en op 5 minuten wandelafstand van het Tentoonstellingspark.

Bereikbaarheid Metro > op 5 minuten wandelafstand van het metrostation Heyzel / Heysel (lijn 6). Toeristische bus (Hop on Hop off) > korting op vertoon van een Open Tours ticket (www.citysightseeingbrussel.be). Train (NMBS/SNCB) > een bezoek aan het Atomium en Mini-Europa aan een voordelige prijs met een Bdagtrip.

Openingsuren Het Atomium is elke dag open van 10u tot 18u (sluiting kassa om 17u30).

Tarieven 2012_www.atomium.be/tarief INDIVIDUEEL & GROEPEN 0-6 autocarbest.

6-11

12-18 studenten > 65

leerkrachten (met kaart)

volwassenen (<65)

Individueel

Gratis

6

8

9

11

Groep (>20)

Gratis

4

6

7

9

Categorie

COMBI-TICKET ATOMIUM + MINI-EUROPE (open van 17.03.2012 tem. 06.01.2013) 0-6 autocarbest.

6 - 11

12-18 studenten

volwassenen (19-65)

senioren (>65)

Individueel

Gratis

15,20

20,30

23,10

20,30

Groep (>20)

Gratis

10,25

12,05

18,30

13,90

Categorie

> MINI-EUROPE: www.minieurope.eu

COMBI-TICKET ATOMIUM + PLANETARIUM 6-11

+12

volwassenen (19-65)

senioren (>65)

leerkrachten

Individueel

9

11

15

11

12

Groep (>20)

6

8

12

9

9

Categorie

(met kaart)

> PLANETARIUM: www.planetarium.be

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.11 / 18


Partnerships & voordelen Elke bezoeker die een Brussels Card of bonnetjes van Must of Brussels kan voorleggen, geniet eveneens van een voordelig tarief in het Atomium.

Bovendien wordt er een korting toegestaan op vertoon van een Open-Tours ticket (Hop on Hop off bus) en bestaat er een combi-ticket voor een bezoek aan het Atomium en Mini-Europe met de B-Dagtrip formule (trein/metro/toegang inbegrepen) van de NMBS.

>>> Mini-Europe en 350 modellen van de hoogste plaatsen van het oude continent, aan de voet van het Atomium.

Geleid bezoek Om maximaal te genieten van uw bezoek aan het Atomium worden er dagelijks rondleidingen met professionele gidsen georganiseerd, zij het enkel na reservatie (laatste gidsbeurt start om 16u30). Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur en brengt u van de basisbol via de verschillende openbare delen naar het panorama. De gids geeft zowel uitleg over de geschiedenis van het Atomium, van bouw tot renovatie, de Expo 58 (permanente tentoonstelling) als over de tijdelijke tentoonstelling. Een gids neemt maximum 25 personen. Het is mogelijk om meerdere gidsen te reserveren voor grotere groepen. > gids (NL • FR • EN • DE • ES • IT • RU): €70

Contact

> Yvonne Boodts • yvonne.boodts@atomium.be • +32 (0)2 475 47 78

Audiogidsen & videogidsen (internationale gebarentaal) Audiogidsen De audiogidsen begeleiden u op een eenvoudige manier op uw tocht door het Atomium. Ze geven veel informatie over wat er allemaal te zien is en bevatten ook authentieke klankfragmenten. De inhoud van de audiogids behandelt de geschiedenis van het Atomium, van opbouw tot renovatie, evenals Expo 58 (permanente tentoonstelling). > mogelijke talen: ARABISCH • BG • 汉语 • CZ • DE • DK • EE • EN • ES • FI • FR • GR • HU • IE • IL • IT • LT • LV • MT • NL • PL • PT • RO • RU • SE • SI • SK • TR. > te huur aan het loket voor €2

Videogidsen Er zijn videogidsen in het Nederlands en internationale gebarentaal voor slechthorenden. > te huur aan het loket voor €2

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.12 / 18


Cafeteria & terras > op het gelijkvloers (vrij toegankelijk), in het verlengde van de kassa. Elke dag open (11u- 18u); snacks, sandwiches, cake en wafels.

Restaurant > overdag (11u30-14u30): kaart, brasserie, menu voor groepen (enkel op reservatie), kindermenu. > s avonds (19u30-23u / reservatie vereist): gastronomisch menu. > Belgium Taste: T. +32 (0)2 479 58 50 • F. +32 (0)2 240 15 19 • www.belgiumtaste.com

>>> Links en midden: de cafetaria en het terras. Rechts: het panoramisch restaurant.

Op het web > uitgebreide website, fototheek en perssite: www.atomium.be > iPhone applicatie (maart 2012) > tweede meest populaire site in België op Places (Facebook) en FourSquare

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.13 / 18


HET BEZOEK DEEL 1: HET PANORAMA NIVEAUS 0 & 7, VIA DE LIFT

DEEL 2: DE TENTOONSTELLINGEN NIVEAUS 1-2-3-4-5-6 : TRAPPEN EN ROLTRAPPEN

TOILETTEN

NIVEAU 8

8

Restaurant

7

TE HUUR Zaal Waterkeyn

5 4

TE HUUR

KINDERBOL

3

Zaal Prigogine

Enkel toegankelijk voor scholen na reservatie of tijdens de wetenschappelijke ateliers

6

2

INGANG

1

TERRAS 0

Sandwiches & dranken

UITGANG

Via de shop

TOILETTEN

KASSA

Tickets en audiogidsen

BEZOEK/DEEL 1: HET PANORAMA (NIVEAUS 0& 7, VIA DE LIFT)

0

CENTRALE HAL (LIFT, ROLTRAPPEN, SHOP)

BEZOEK /DEEL 2: DE TENTOONSTELLINGEN (NIVEAUS 1-6 : TRAPPEN)

1

PERMANENTE TENTOONSTELLING

5

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

BEZOEK /DEEL 2: DE TENTOONSTELLINGEN (NIVEAUS 1-6 : ROLTRAPPEN)

2

PERMANENTE TENTOONSTELLING

6

UITKIJKPUNT

BUITEN HET BEZOEKERSCIRCUIT

3

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

7

PANORAMA 360°

KASSA, INGANG, SHOP, TERRAS

4

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

8

RESTAURANT

www.atomium.be

Het panorama_bezoek/deel 1 Vertrek vanop het gelijkvloers (niveau 0) met de lift naar het panorama (niveau 7).

De tentoonstellingen_bezoek/deel 2 Vertrek te voet van het gelijkvloers* naar de hoger gelegen niveaus: > permanente tentoonstelling (niveaus 1 & 2) > tijdelijke tentoonstelling (niveaus 3-4-5) > uitkijkpunt (niveau 6) (*) Dit circuit bestaat uit verschillende roltrappen, daarnaast 80 treden om naar boven te gaan, 167 treden om naar beneden te gaan, verdeeld over verschillende stukken.

De Kinderbol is enkel toegankelijk voor schoolgroepen na reservatie of tijdens bepaalde periodes voor de geplande kinderateliers. De andere bollen zijn technische ruimten of zijn enkel beschikbaar voor verhuur en zijn bijgevolg niet geopend voor het grote publiek. Het panoramische restaurant (niveau 8) maakt – strikt gesproken – geen deel uit van het bezoek, maar het is vrij toegankelijk vanaf het panorama (niveau 7) indien u iets wil gebruiken. Met uitzondering van de bovenste bol, die per lift toegankelijk is, is het Atomium dus moeilijk toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit en onmogelijk voor personen in een rolstoel. Deze situatie is het gevolg van het ontwerp, dat stamt uit een tijd dat hiervoor geen voorzieningen werden getroffen. Bij de restauratie in 2007 werden alle mogelijke maatregelen genomen om tegemoet te komen aan mindervaliden. We vragen u dan ook ons te excuseren voor het feit dat we hen geen betere toegang kunnen bieden. Atomium - Vade Mecum - 2012

p.14 / 18


DIENSTEN VOOR PARTNERS Fototheek De afbeelding van het Atomium is beschermd en mag slechts onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt. Exclusief voor journalisten en al wie gelast is met de promotie van toerisme en cultuur: de foto’s die u zowel terugvindt in de fototheek als op het geheel van de site, kan u gratis downloaden in hoge resolutie. • ga naar de fototheek (www.atomium.be/foto) • klik op de foto om deze te vergroten • klik op download original onderaan de vergroting en geef de gebruikersnaam (press) en het paswoord (thankyou) in. In het kader van het gebruik van het beeld van het Atomium voor een commercieel doeleinde, kunnen er auteursrechten gevorderd worden (auteursrechten worden beheerd door de SABAM). Het copyright van elke foto moet steeds vermeld worden en iedereen die een foto wenst te gebruiken, moet steeds het eindproject, ter goedkeuring, voorleggen aan de vzw Atomium.

Contact > Informatie over de fototheek: Inge Van Eycken • inge@atomium.be • +32 (0)479 95 05 94

Redactioneel We bieden u een reeks standaard presentatieteksten rond het Atomium, de geschiedenis en de culturele activiteiten.

Contact > Perscontact: Inge Van Eycken • inge@atomium.be • +32 (0)479 95 05 94

Persberichten De foto’s en persberichten met betrekking tot de actualiteit van het Atomium zijn te downloaden in de virtuele perszaal (www.atomium.be/pers). De foto’s, persberichten en persdossiers met betrekking tot de tijdelijke tentoonstellingen zijn opgenomen op een speciaal voorbehouden pagina (www.atomium.be/expo). Voor alle bijkomende vragen kunt u contact opnemen met de volgende personen:

Contacten > Inhoud van de tentoonstellingen: Arnaud Bozzini • arnaud.bozzini@atomium.be > Communication manager: Inge Van Eycken • inge@atomium.be • +32 (0)479 95 05 94 > Creative director & media production: Axel Addington • axel@atomium.be

Affiches • Advertenties • Strooibriefjes De organisatoren van een evenement in en rondom het Atomium of van een activiteit waarvan het Atomium partner is, kunnen bij ons terecht voor de opmaak (grafische vormgeving) van affiches, advertenties, strooibriefjes, etc.

Contacten > Adjunct-Directeur: Julie Almau Gonzalez • julie.almau@atomium.be • +32 (0)474 88 52 58 > Creative Director & Copy: Axel Addington • axel@atomium.be

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.15 / 18


YOU’VE GOT A CUTE

HAPPY FACE !

futuristic & universal, since 1958

From the 4th of March, > >

DOWNLOAD YOUR PICTURE ON

www.atomium.be/brusselsmania TAG YOURSELF ON THE

Facebook page of the Atomium

… & THE ATOMIUM

THE BELGIAN LANDMARK

THIS IS THE FIRST SIGHT OF BRUSSELS YOU’LL SEE WHEN LANDING THIS IS ALSO THE FIRST BUILDING YOU’LL VISIT AFTER LANDING -/34æ0/05,!2æ4/52)34æ!442!#4)/.æ/&æ%52/0%3æ#!0)4!,æ)#/.æ/&æ"%,')5-æsæ30%#4!#5,!2æ0!./2!-!æ /6%2æ4(%æ#)49æ/&æ"2533%,3æsæ5.)15%æ#2%!4)/.æ).æ4(%æ()34/29æ/&æ!2#()4%#452%æsæ%-",%-!4)#æ6%34)'%æ OF THE WORLD FAIR IN BRUSSELS (EXPO 58)

OPEN 365/365

IN FRONT OF MINI-EUROPE

WWW.ATOMIUM.BE

© www.laurentphotoaerial.be [Alexandre Laurent]

LOVES YOU TOO!

« Pour un monde plus humain. » Devise de l’Expo 58 dont l’Atomium était le bâtiment-phare

!2#()4%#452%æ-›,!.4æ(5-/52æ%4æ!5$!#%æsæ65%æ0!./2!-)15%æsææ6)3)4%3æ'5)$»%3 %80/3)4)/.æ0%2-!.%.4%æ%80/æææ,5.)6%23æ&)&4)%3 æsæ%80/3)4)/.3æ4%-0/2!)2%3

> ATOMIUM

Ouvert tous les jours, de 10h à 18h, fermeture des caisses à 17h30 Square de l’Atomium, B-1020 Bruxelles

ato-annpilif-20100910_v01.indd 1

TEL FAX

+32 2 475 47 75 +32 2 475 47 79

info@atomium.be www.atomium.be

10/09/10 11:04:18

THE OCCIDENTAL PEARL IS SHINING IN BRUSSELS

›@:FEF=9<C>@LD ›LE@HL<:I<8K@FE@EK?<?@JKFIP F=8I:?@K<:KLI< ›<D9C<D8K@:M<JK@><F=K?<NFIC;=8@I @E9ILJJ<CJ<OGF,/

FUTURISTE & UNIVERSELLE D E P U I S 19 5 8 > WWW.ATOMIUM.BE

nnn%Xkfd`ld%Y\ REMERCIEMENT À BRUSSELSMANIA

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.16 / 18


Toeristische partnerships U bent gids of reisorganisator en wil het Atomium opnemen in uw aanbod? Ons team werkt samen met u de formule uit die het best aan uw wensen voldoet.

Contact > Adjunct-Directeur: Julie Almau Gonzalez • julie.almau@atomium.be • +32 (0) 474 885 258

Commerciële partnerships U wilt de naam van uw onderneming aan een veelbesproken tentoonstelling of een innovatief project koppelen? Word dan partner van het Atomium. We stellen samen met u een partnerschap op maat op, interessant voor u en voor ons.

Contact > Adjunct-Directeur: Julie Almau Gonzalez • julie.almau@atomium.be • +32 (0) 474 885 258

ATOMIUMWELCOMEPRICE Een dynamische en voordelige formule die aangeboden wordt aan hoteleigenaars.Per aankoop van 100 tickets, bedraagt de prijs per ticket €7 ipv. €11 (korting van €4). .Het ticket wordt aan de klant doorverkocht aan de prijs van €9, wat dus ook een aanzienlijke korting geeft voor de klant van €2. Verhuur (MICE) U zoek een locatie voor een evenement in een uitzonderlijk kader voor uw diners, werkvergaderingen, productlanceringen, persconferentie en cocktailparty’s? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Raadpleeg onze aanbiedingen online of bel rechtstreeks met onze verantwoordelijke.

Contact

> Sandra Libens • sandra.libens@atomium.be • www.atomium.be/mice • +32 (0)2 475 47 72

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.17 / 18


CONTACTEN Atomium v.z.w. Atomiumsquare B-1020 BRUSSEL T. +32 (0)2 475 47 75 (365/365: 10u-17u) F. +32 (0)2 475 47 79 www.atomium.be

Gelieve contact op te nemen met de meest geschikte persoon naargelang uw aanvraag of opmerking.

Management

Henri Simons - Directeur > henri.simons@atomium.be Julie Almau Gonzalez - Adjunct-Directeur Brand manager • toeristische & commerciële partnerships > julie.almau@atomium.be • +32 (0) 474 885 258 Johan Vandenperre - Adjunct-Directeur Technisch management > johan.vandenperre@atomium.be • +32 (0)476 32 37 03

Communicatie

Inge Van Eycken Communication manager • persontact • copyrights • royalties > inge.vaneycken@atomium.be • +32 (0)479 95 05 94 Axel Addington Creative Director • copy • e-community manager • photographer > axel.addington@atomium.be

Culturele en educatieve ontwikkeling

Arnaud Bozzini Tentoonstellingscommissaris (permanente & tijdelijke tentoonstellingen) > arnaud.bozzini@atomium.be • +32 (0)2 476 53 20 31 Alicia Tirmarche Kinderbol (informatie & reservatie) • kinderactiviteiten (coördinatie & promotie) > alicia.tirmarche@atomium.be • +32 (0) 493 03 44 02

Diensten voor partners

Yvonne Boodts Onthaal & reservatie voor groepen • geleide bezoeken > yvonne.boodts@atomium.be • +32 (0)2 475 47 78 Sandra Libens Verhuur van zalen (MICE) > sandra.libens@atomium.be • +32 (0)2 475 47 72 Bénédicte Lejeune Beheer van de boetieken > benedicte.lejeune@atomium.be • +32 (0)2 475 47 71

Atomium - Vade Mecum - 2012

p.18 / 18

Atomium-vademencum 2012-NL  

Atomium: het symbool van Brussel en België. De meest populaire toeristische locatie in Brussel. Ons hele aanbod 2012.

Advertisement