Page 1

RUSC 207 Juliol 2016

Escola d’estiu de Tennis No et quedis a casa noi!

APROVAT EL PLA PER FER UN NOU ATLÈTIC


EDITORIAL 3

SUMARI PLA ESTRATÈGIC Assamblea de socis Fases Renders TOP 10 accions Un pla de canvis Entrevista

4 5 7 8-9 11 13

HOCKEY A les portes de la final Denou entre els millors Ho hem aconseguit El cadet invicte... Papis i mamis... Dues festes... Entrevista

15 17 18 19 21 22 23

TENNIS 25 Éxit de participació... Una temporada excel·lent 26-27 II Trobada Harley Davidson 28

RAL·LI Ral·li

29

PÀDEL Notícies

30-31

CLUB Escut d’or a Òscar Pallarols 32 Nova imatge/ Nova junta 33

FORMACIÓ Notícies

34

Des de l’aparició del darrer número de la nostra revista han passat moltes coses en el club, algunes d’elles es podrien qualificar de transcendentals. Després de parlar-ne molt al final es va presentar en assemblea extraordinària el Pla Estratègic de l’Atlètic 2016-2020, el vot aclaparadorament favorable va donar llum verda a un nou projecte que té que portar el nostre club cap un futur més estable, més sòlid i amb més projecció, un pla que a partir de millores de les instal·lacions i dels serveis ens té que permetre la fidelització dels socis actuals la recuperació d’una part significativa de la massa social perduda que en definitiva és en el que es sustenta l’èxit del projecte. Cada soci nou és un pas cap a la consolidació del club, per tant fomentem entre els nostres amics i familiars les ganes de fer-se socis de l’Atlètic. El passat mes de maig acabava el mandat que durant sis anys ha dut a terme la junta directiva encapçalada per Josep Maria Biosca. Obert el període electoral era bastant previsible que no hi hagués cap candidatura nova per presidir el club

durant les pròxims quatre anys. De fet el propi president Josep Maria Biosca ja havia dit públicament que amb l’indispensable compromís per part de la majoria dels membres de la junta sortint es tornaria a presentar amb un clar objectiu, tirar endavant el Pla Estratègic que s’havia aprovat el mes de febrer. De manera que les mateixes persones que van treballar el contingut del pla, seran les que si tot surt bé el posaran en marxa amb un termini de quatre anys. I un altre dels fets remarcables que han passat, que va lligat amb el Pla Estratègic ha estat la definició d’una nova imatge corporativa, elaborada per un estudi especialista en aquests temes, després de vint anys hem renovat el nostre escut donant-li un aire més dinàmic de club esportiu sense modificar les inicials que conformen el nom que van ser dibuixades pel fundador Santi Morera l’any 1952. A partir d’aquí s’ha establert un manual d’identitat corporativa que s’anirà aplicant a totes les comunicacions gràfiques per aconseguir una unitat visual de tot el que és Atlètic.


PLA ESTRATÈGIC 4

L’Assemblea de socis de l’Atlètic aprova un Pla Estratègic per fer rellançar el Club els propers cinc anys Més de cinc cents socis van assistir a l’Assemblea General Extraordinària de Socis de l’Atlètic convocada pel passat dijous 4 de Febrer a l’auditori del Centre Cultural de Terrassa. L’Assemblea va començar amb un vídeo que va repassar els fets més destacats i les grans fites estratègiques de l’entitat, com va ser la fundació el 1952, la Construcción de les instal·lacions de Can Salas el 1969, l’inici de la dècada prodigiosa el 1980, l’ampliació dels edificis esportius de 1995 o la consolidació esportiva i social els anys 2000. A continuació el President del Club el Sr. Josep Maria Biosca va assenyalar que aquest moment actual amb el nou Pla Estratègic que ha elaborat l’entiat després del pas per la crisi, significa una fita igual d’important que les mencionades anteriorment.

Acte seguit, els conductors de l’Assemblea que van ser el Vicepresident del Club Òscar Pallarols i el Director General Oriol Cortada, van explicar a tots els socis assistents els aspectes més destacats del Pla Estratègic. Després d’una hora de presentació, on es van anar explicant ens principals objectius i accions que el Pla proposa en cada una de les set línies estratègiques.

El més destacat del Pla Estratègic: Les 7 Línies estratègiques • Desenvolupament del portfoli de serveis • Experiència d’ús • Club Social • Excel·lència en la prestació del servei esportiu • Operacions i recursos • Parc Esportiu i instal·lacions • Nou model de quotes i pla financer

En acabada la presentació hi va haver temps per 45 minuts de precs i preguntes dels socis, que els conductors van anar responent fins que es va procedir a la votació del Pla Estratègic. El resultat va ser molt favorable amb un 95% dels vots a favor del Pla Estratègic. En aquest sentit, l’Assemblea va ser representar un gran exercici de democràcia i de posar en valor la opinió dels socis davant dels temes cabdals de l’entitat.

Dades destacades del Pla:

40 +600 2.8 10

Persones treballant en equip: professionals, socis i directius HORES DE FEINA

Gigabytes de documentació

Mesos intensos de treball


PLA ESTRATÈGIC 5

FASES El Pla està estructurat en 4 fases, les fases 1 i 2 son les que s’executaran de forma consecutiva a partir de l’aprovació del Pla Estratègic, i es portaran a terme durant els anys 2016 i 2017. Les Fases 3 i 4 comprenen moltes accions que es recolzen en les actuacions de les Fases 1 i 2 i que preveuen noves inversions i reinversió dels resultats obtinguts. En aquest sentit doncs, les fases 3 i 4 queden condicionades als resultats obtinguts per l’assoliment dels objectius de les fases 1 i 2.

Número d’actuacions per fase i per línia estratègica Àmbits d’actuació i fases 0. Serveis generals al socis

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Total General

8

4

5

3

20

1

8

1

7

1. Comunicació i imatge

4

2. Àrea d’activitats Socials

3

3. Àrea Comercial i Màrketing

4

4. Gestió interna

5

3

5

1

5 5

4

9

1

4

5

10

4.1 Eficiència interna 4.2 Auditoria de Manteniment 5. Secció Fitness i Club Salut

3

7

4

1

15

6. Secció Hockey

3

2

1

3

9

7. Secció Tennis

3

3

1

7

8. Secció Pàdel

3

2

1

6

9. Secció Natació

3

2

5

10. Secció Formació

1

3

1

5

Total actuacions (#)

40

22

30

20

111

Total Pressupost (€)

385.000

535.000

785.000

1.295.000

3.000.000

Com es pot observar, els àmbits en els que més accions es portaran a terme, son en la millora dels Serveis generals als socis, el Fitness i la Salut, el Manteniment de les instal·lacions i les seccions esportives i socials.

Les actuacions més destacades del Nou Atlètic:

1

Millora oferta activitats Dirigides adults i infantil. Incloure-les a la quota de Soci

2

Nova Sala de Fitness, espais de Wellness i Concepte de club “saludable i en forma”

3

Servei d’accés i aparcament exclusiu i augment del valor de la condició de soci

4

Augment de les activitats Socials i la vida social dels socis a les instal·lacions del Club


PLA ESTRATÈGIC 7

RENDERS


PLA ESTRATÈGIC 8

Les 10 accions TOP JA EXECUTADES del Pla Estratègic

1

Creació del departament comercial i de Marketing, amb la incorporació de Cristina Quintanal com a Directora de l’àrea

Directora Comercial i de Serveis al Soci de l’Atlètic. S’encarregarà de la promoció, fidelització i captació de nous socis, de l’àrea d’atenció i serveis al soci i de recepció.

Es sumen al seu equip: MARIA FREIXA. Nova responsable de Comunicació i Marketing de l’Atlètic La Maria és una Barcelonina especialitzada en la investigació de mercats i la gestió de marca. Ha estat sempre vinculada al món de la Comunicació i el Marketing a nivell internacional, i en els últims temps molt focalitzada en l’àmbit esportiu.

I també Núria Monllau i Xavi Bernardini, noves cares a l’equip Comercial i d’Atenció al Soci

2

Renovació de les Pistes 4 i 5 de Tennis, amb una nova superfície de Terra batuda artificial

amb una superfície innovadora de terra batuda artificial que permetrà gaudir de les sensacions de jugar sobre terra fins i tot en condicions climatològiques adverses. També s’han instal·lat millores en les xarxes de les pistes 5 i 6 de pàdel.

3

Nova Sala del Servei Atlètic Salut

Les noves instal·lacions de fisioteràpia coincideixen amb a creació d’una Àrea de Salut pròpia, que és fruit de la evolució del servei de fisioteràpia durant els últims anys i també sorgeix per a donar una resposta més àmplia a tot el club. L’espai compta amb dues cabines totalment equipades per a fer tot tipus de tractaments de Salut, i està ubicat al fons del primer passadís de l’edifici de vestidors, antiga Aula2 de reunions. Abel Cifuentes n’és el coordinador i un dels fisioterapeutes, i a més s’incorpora al seu equip: SÍLVIA DOMÍNGUEZ Nova Fisioterapeuta del Servei ATLÈTIC SALUT


PLA ESTRATÈGIC 9

4

Nova Terrassa al Xalet

Dotada de nou mobiliari, il·luminació nocturna, fil musical i un nou punt de servei amb una barra exterior per a fer gaudir els millors moments en família i amics a tots els socis.

5

Nova imatge corporativa

Incorporació del concepte “Esport i família” en una clara aposta per potenciar els eixos vertebradors de la missió del Club.

6

7

Renovació de la gespa artificial de l’estadi Josep Marquès de Hockey

El camp principal de l’Atlètic disposa des de principi d’any d’una superfície de primer nivell mundial, homologada per jugar les millors competicions.

8

Noves capacitats per a la millora de la gestió.

El Club incorpora millores en totes les plataformes de gestió internes a través de l’ampliació dels mòduls de Deporwin. Ben aviat estarà disponible el gestor online del que A més, està en marxa la creació del nou quadre de comandaments de l’entitat per gestionar de forma més eficient i acurada tant la realitat existent com les novetats derivades del Pla estratègic.

9

Millores a la piscina exterior del CLub

Ampliació de l’horari i obertura des del mes de maig. Ubicació d’una zona de vending. Millores importants en el manteniment de l’espai per tal que sigui un dels millors espais del Club durant d’estiu.

Noves bicis de Cycling Keiser

El Club incorpora noves de Cycling Keiser M3. Bicicletes de primer nivell per impulsar les activitats dirigides. S’instal·laran a les noves sales d’activitats dirigides. Ja estan disponibles per a tots els socis.

10

En marxa el projecte de la nova sala de fitness El projecte executiu i la tramitació necessària per a tirar endavant la nova sala de Fitness està acabada i després de l’estiu començaran les obres de la nova sala, que és un dels grans baluards del Pla Estratègic. Estarà disponible pels socis durant la tardor.


PLA ESTRATÈGIC 11

Un Pla de canvis. Des que es va aprovar el Pla Estratègic el passat quatre de Febrer, tots els responsables de la gestió del Club, junta directiva i professionals, no hem cessat en donar passos endavant per poder implementar totes les millores que es van comprometre en el Pla, a través d’una gran etapa de canvis. De fet, totes les organitzacions necessiten marcar-se nous reptes i objectius, i dit en uns termes avui en dia molt tòpics: reinventar-se. D’això es tracta el Pla Estratègic de l’Atlètic: sense canviar l’essència del nostre model de negoci, de ser capaços de reposicionar-nos en el nivell de servei que ara mateix els socis requereixen, i ser prou competitius per tal de ser atractius a la captació de nous socis. Tot aquest procés s’aconsegueix mitjançant la posada en marxa de

diferents accions, nous serveis i instal·lacions, dotar-nos de noves capacitats, implementar millores en protocols i processos entre d’altres, i tanmateix d’un procés de canvi intern que s’ha de projectar externament i amb força cap a la massa social. Però els canvis sempre creen resistències que s’han de vèncer. En aquest sentit, és un moment cabdal en la historia del Club on volem fer les coses d’una manera diferent. Volem donar millor servei amb la gran majoria de la plantilla actual però fer-ho amb nous aires, nous protocols, noves formes de fer i de ser. Les noves incorporacions tant a la Junta del Club, com a nivell de la plantilla professional, ens ajuden a combinar la frescor i les noves idees, amb el millor de la nostre gent.

Aquest és un procés viu, de canvis i de convenciment individual de cada un dels membres de la organització per tal de replantejar-se si allò que fem avui en dia, i de la forma que ho fem, te sentit en l’Atlètic del futur, i com es pot millorar. Estem avesats doncs en una etapa on cal aprendre a gaudir amb el canvi, per tal de trobar el camí que ens conduirà a assolir els objectius. Socis, professionals, directius, col·laboradors, voluntaris, clients,… tots junts hem de crear el Nou Atlètic, amb una filosofia renovada, modernitzada i eficient, on tinguem una relació clara, transparent i satisfactòria per totes les parts. Ara és el moment de remar junts en aquesta etapa de canvi que ens portarà on volem!

Oriol Cortada Director General


PLA ESTRATÈGIC 13

Cristina Quintanal. Nova Directora Comercial i de Serveis al Soci

“En aquest club he vist un gran sentiment de pertinença” Perquè vas decidir venir a l’Atlètic? Vaig decidir venir a l’Atlètic per varies raons, per que em va agradar moltíssim el Club, el seu entorn l’ambient que es respira. Vinc de clubs de ciutat i realment no té res a veure. Però principalment perquè em va fascinar el projecte que em proposaven, vaig fer una ullada al Pla estratègic i vaig dir, vull formar part d’aquest repte!

Cóm esta sent el procés d’incorporació?

La Cristina s’ha incorporat aquesta primavera a l’equip professional de l’Atlètic amb la responsabilitat clara d’aportar al Club nous aires en tot el camp de la fidelització i atenció al soci, captació de nous socis i millora dels serveis generals que s’ofereixen. Economista llicenciada per la UAB, la seva trajectòria es base sempre vinculada als Clubs esportius, inicialment com a atleta i a posteriori vinculada sempre en funcions comercials i de fidelització en centres esportius, en una important cadena de Fitness i wellness. La seva funció anterior a la incorporació a l’Atlètic era la mateixa que desenvoluparà al Club en un centre esportiu de Barcelona amb més de 6.000 socis. Aquesta és una funció de nova creació dins del Club arrel del Pla Estratègic, com a Directora d’una àrea que engloba tot el procés de captació, fidelització, atenció al soci, prestació dels diferents serveis, Marketing i comunicació interna i externa.

Des de el primer moment m’he sentit com a casa, tant pels companys com per als socis. Ja em van dir que això passaria, però no vaig imaginar que serà tan fàcil i agradable. Ara mateix porto gairebé 3 mesos i em sento una més.

Quines són les coses que més et motiven del projecte de l’Atlètic? Em motiva poder formar part de la part executora del Pla estratègic. Esta clar que és un pla fet amb molta il·lusió, esforç i amb un enfocament clar de tornar a posicionar l’Atlètic on era. Em motiva poder aportar la meva experiència, poder posar en marxa petits projectes, poder veure com mica en mica amb esforç tot anirà sortint.

Què és el que més t’ha sorprès? El que més m’ha sorprès de l’Atlètic? Moltes coses, però la que més , el sentiment de pertinença al club dels socis i el seu poder de transmetre això. Jo no vinc del mon del Hockey i en 3 mesos m’han fet fan d’aquest esport defensora incondicional dels colors de l’Atlètic.

L’Atlètic mai ha tingut aquesta figura, quins són els reptes? Podré dir que he fet la feina ben feta si aconsegueixo aquest 3 objectius: 1. Donar a conèixer l’Atlètic com el gran club que és. 2. Aconseguir que la massa social incrementi i s’apropi a números anteriors a la Crisi. 3. Poder veure que el soci es sent com a casa al club. Que practica esport, que fa vida social, que viu el Club.

Quina valoració fas del Pla estratègic? Cóm veus els objectius? Com ja he comentat vinc del sector del fitness, he tingut la sort de veure moltes planificacions, molts plans estratègics posats en marxa, plans creats per gent dedicada al mon del fitness, gent directiva de grans cadenes del sector i sempre pensava, aquí falta alguna cosa. Però quan l’Oriol em va donar el pla, vaig arribar a casa i el vaig fer una ullada, la sensació va ser diferent. Vaig pensar quin pla més bé fet, més complert, més realista. Sobre tot realista. Tenim molta feina per fer, però amb ganes, esforç i paciència tot anirà sortint.


HOCKEY 15

A les portes de la final Després de remuntar un 0-3 inicial contra el Polo, un gol anul·lat a l’últim segon va deixar l’Atlètic sense possibilitats de disputar la final de la lliga.  La vint-i-unena lliga groga i negre haurà d’esperar. Per quart any consecutiu, l’Atlètic va caure en les semifinals de la Final Four amb un final de partit ple de polèmica i no va poder tornar de Madrid amb el títol. Malgrat la derrota, l’equip de Roger Pallarols va tancar la temporada amb la classificació per l’Euro Hockey League de l’any vinent a la butxaca, gràcies al seu tercer lloc en la lliga regular.    El partit de les semifinals de la lliga va sintetitzar a la perfecció el que va ser la temporada del primer equip masculí, un any irregular amb alguns entrebancs sorprenents però també amb moments brillants i plens d’èpica.     I és que quan més complicada semblava la gesta, amb un 0 a 3 en el marcador al tercer quart, l’Atlètic va retallar distàncies amb dos gols de Marc Sallés i Dani Malgosa, i va estar apunt de portar el partit als shoot-outs. A falta de pocs segons pel final, Ignasi Guerrero va fregar una pilota a l’àrea que va acabar dins la porteria, però els àrbitres no van validar el gol que els jugadors ja celebraven.     Esperem que la temporada vinent sigui l’any de la vint-i-unena!

Oriol Malgosa

Eliminats als quarts de la Copa L’Atlètic arribava com a vigent campió a la celebració de la Copa del Rei que va tenir lloc de l’11 al 13 de març a Barcelona, però aquesta vegada no va poder passar dels quarts de final. El sorteig l’havia emparellat amb l’amfitrió del torneig, el Polo, de manera que els dos equips que s’havien enfrontat en la final de les darreres tres edicions, es van creuar en el primer partit. En aquesta ocasió, els barcelonins van passar per sobre dels homes de Roger Pallarols, que de seguida es van trobar per darrere en el marcador i van acabar perdent per 0 gols a 4. Aquesta eliminació va impossibilitar que els groc i negres arribessin a la que hagués estat la seva quarta final consecutiva de la Copa.


HOCKEY 17

De nou entre els millors L’Atlètic s’estrena en la Final Four de l’EHL amb una quarta posició. La màxima competició europea de clubs continua sent un territori reservat per als equips holandesos i alemanys. En nou edicions diputades de l’EHL, el campió sempre ha estat un representant d’aquests dos països. Aquesta dada permet entendre el valor que té per a un club com l’Atlètic haver situat l’equip a la Final Four. Els groc i negres només havíem faltat un cop a la cita de l’EHL en nou edicions, i ja ens tocava gaudir d’un moment com aquest. Pel Roger Pallarols, l’entrenador, era la millora manera de tancar set anys d’èxits a la banqueta. Els passats 14 i 15 de maig, el títol es va decidir a Barcelona, a l’estadi Pau Negre. Per primera vegada, la gran final es jugava fora d’Holanda. Però el quadre d’equips classificats deixava poc espai per a l’eufòria prèvia: dos holandesos (Kampong i Amsterdam) i un alemany (Harvestehuder).

veure fotos

Derrota amb el campió D’entrada, a semifinals, l’Atlètic va topar amb el millor dels quatre equips, com va quedar demostrat amb el seu triomf en la final. El Kampong d’Utrecht arribava amb una plantilla plagada d’internacionals (Kellerman, Caspers, Bouwens, Kemperman, Havenga...). Van marcar molt aviat, quan només s’havien jugat quatre minuts, però l’Atlètic va reaccionar amb un gran gol de Dani Malgosa. A partir d’aquí, però, al nostre equip li va faltar encert en moments claus i els holandesos van traslladar la seva superioritat al marcador (5 a 1). Va ser un cop dur, però calia mirar d’aixecar-se. En la lluita pel bronze, el rival va ser el Harvestehuder. Un gol encaixat als primers segons de partit no va ser un bon inici. Però el duel va ser força igualat. Marc Sallés va fer l’empat a un. Al tercer i últim quart, els alemanys van estar més encertats i van situar un 3 a 1 que només en l’últim instant va poder escurçar l’Atlètic, amb un gol de Roc Oliva (3-2). L’Atlètic quedava fora del podi, però s’havia tornat a mostrar a Europa com feia temps que no succeïa. La gent de l’Atlètic va omplir d’ambient i de color la graderia del Pau Negre com en les grans ocasions. Segur que arribaran noves oportunitats.

Santi Freixa, subcampió Una de les sorpreses del campionat va ser el retorn als terrenys de joc del Santi Freixa. Tot i haver-se retirat del hockey d’elit, l’Amsterdam el va inscriure a l’EHL. El Santi, que aquesta temporada jugava amb el segon equip del club holandès, va acceptar el repte d’ocupar el lloc d’un company lesionat. Va participar al KO16 i a la Final Four. L’Amsterdam, però, va perdre la final amb el Kampong per 2 a 0. Lluis Cervelló


HOCKEY 18

Ho hem aconseguit.

Acaba una nova temporada i és hora de mirar enrere i valorar la feina feta. Per valorar la feina feta cal que recordem on érem, on vam acordar dirigir-nos i el trajecte realitzat durant aquests quasidotze mesos des que va començar aquest projecte del qual formo part. Al començar a treballar amb aquest grup de noies em va sorprendre una cosa, (que potser sorprèn al lector): la seva principal motivació no era la de tornar a la divisió d’honor. No. El que aquest grup de noies volia era gaudir del nostre esport. Ni més ni menys.

Durant aquelles trobades individuals que vam tenir, ja els hi vaig comentar que allò de gaudir em semblava molt bé, però també les vaig alertar d’una cosa: per gaudir, primerament, s’ha d’estar disposada a pagar el preu que allò costa. I pagar un preu (és a dir, sacrificar...a vegades no és grat). Quina paradoxa, patir per gaudir. Dit i fet, després d’una temporada amb més de 130 sessions d’entrenament i 22 partits oficials ja us puc assegurar que les noies han pagat el preu que allò costava. I han gaudit. No han gaudit per haver guanyat la lliga, ni per haver tornat a la divisió d’honor, que ningú s’equivoqui. Les noies han gaudit

perquè s’ho han passat d’allò més bé i alhora han crescut. El camí no ha estat fàcil. Hem patit de tot. Des de bronques, lesions accidentals, baixes imprevistes, altes a mitja temporada, etc. Fins i tot un embaràs hem patit! Però malgrat la variabilitat dels esdeveniments, les noies han estat fidels al compromís. És a dir, no han dubtat ni un moment sobre si allò que feien tenia sentit o si, per contra, no valia la pena. Ho hem aconseguit. A dia d’avui ja som un equip. Però això continua i d’aquí unes setmanes tornarem a aixecar el vol. Amb més ganes de treballar, de competir, però sobretot, de gaudir. Andreu Enrich


HOCKEY 19

El cadet invicte es proclama campió de Catalunya i d’Espanya. El nostre equip cadet masculí s’ha proclamat Campió de Espanya en la competició que s’ha disputat a les instal·lacions del Junior FC de Sant Cugat del Vallès al guanyar en una gran final al RC Polo per 1-0, gol marcat per Roger Figa en una jugada de penal córner. La final va comptar amb la presència de la Presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa qui va ser l’encarregada de donar el Trofeu de Campions conjuntament amb el President de la RFEH Santiago Deó al capità Miquel Calzada. Aquesta temporada ha estat immaculada ja que l’equip ha aconseguit un triplet històric: Campions de Catalunya de Herba i Sala i Campions d’Espanya. Cal destacar que amb la consecució d’aquest últim títol els de Víctor Pujol i David Ferrer ja acumulen en els darrers quatre anys 8 títols. En aquests campionats sempre han estat

l’equip més golejador i el mínim golejat i destacar que en aquesta darrera temporada no han estat derrotats en cap partit. Els jugadors campions son: Joan Ramón Avilés, Miquel Calzada, Pau Cunill, Jan Vall, Roger Figa, Jordi Bonastre, Ponç Albert, Evan Vallejo, Martí Amat, Pepe Cunill, Joan Dalmases, Jan Valldeperas, Pol Aymerich, Alex López, Jordi Blanch, Pau Jover, Pau Bascó i Grau Albert. El Jordi Calzada ha desenvolupat les tasques de delegat, Roger Guil les de preparador físic, Abel Cifuentes les de fisioterapeuta i Oriol Vall les de càmera.

Un any inoblidable El Vallès es va aixecar i va seguir lluitant pel títol. Finalment medalla de plata per una gran temporada.

Molts han estat els seguidors que s’han sumat setmana rere setmana a veure el Vallès, i és que aquesta temporada el filial groc i negre ha destacat pel seu joc atractiu, directe i ràpid; un joc basat en el físic que ha enamorat fins i tot a entrenadors d’equips rivals i no és extrany sabent que l’equip ha fet més de 80 gols en tota la temporada.

veure fotos

Però el hockey és maco per una cosa, i és que no sempre es guanya, i aquest any els de Xero Gasol i Genis Roca, tot i desplegar el millor joc de la categoria, no han tingut aquella punteta de sort que tenen els campions. Una segona volta que començava de cara pels vallesans i amb resultats de grans golejades, va encaminar una sèrie de victòries retallant fins a 12 punts al líder. Un empat que va sorprendre a tothom no va deixar al Vallès liderar la categoria i agafar distàncies, però a falta de tres jornades, els grocs se situaven primers i es jugaven mitja lliga contra l’Egara 35 a casa. Els qui van veure aquell partit sabran el què és la mala sort, tothom marxava amb un sabor amarg i incrèduls de com el Vallès havia perdut aquell partit.

Aquest Vallès també el recordarem per moltes més coses, per exemple els Vallerets, que un altra any van tornar a ser un èxit total. Moltes gràcies a tots els assistents, ens va encantar tornar a fer Nadal al nostre club. Perquè el Vallès, a part de jugar de meravella, ha fet de tot per activar la vida social del club i s’han convertit en una família. Una família que diu adéu a 3 peces clau d’aquest Vallès tant exitós. El primer el Xero Gasol, l’entrenador deixa l’equip per fer el salt a la bandera, una notícia que alegra a tot l’equip, per saber que l’entrenador, ha complert un somni #gràciesXero. El segon el Genis Roca, el segon entrenador deixa l’equip per altres temes i se’l recordarà com una de les figures més importants del que vol dir Vallès, se’l trobarà molt a faltar #gràciesKily. I per últim el Joan Galí, un dels capitans i jugador més veterà de l’equip, deixa el Vallès per encaminar nous projectes a la lliga Belga #gràciesJaba. Els desitgem molta sort a tots 3 allà on vagin! Joan Galí


HOCKEY 21

PAPIS I MAMIS UN VALOR EN ALÇA

El col·lectiu de papis i mamis va agafant força a mida que van creixent els practicants dins d’aquesta categoria a cavall de l’esport i de la diversió. A l’Atlètic ja fa uns anys que les mamis ja competeixen en les concentracions que s’organitzen i els papis segueixen el mateix camí. Sota la direcció del Jordi Castelló i el Xavi Roca han format un bon grup i l’any vinent ja inscriurem un equip a la competició organitzada per la Federació Catalana. Les mamis aquesta temporada van participar a l’interclubs de Castelldefels amb bons resultats. El mes de desembre van participar amb dos equips al torneig solidari amb la Marató de Tv3

que es va disputar al CD Terrassa, seguidament es van presentar al nocturn de sala a Matadepera i coincidint amb la Copa del rei i de la reina que es va disputar al polo vam participar amb dos equips. El nostre interclubs organitzat a Can Salas el mes d’abril va comptar amb la participació de 15 equips i com no vam estar presents a el European Festival de l’Egara amb dos equips, tancant la temporada al torneig del Catalonia el passat mes de juny. Com a novetat la propera temporada inscriurem un equip a la competició organitzada per la Federació Catalana, però seguirem participant en totes les altres concentracions com cada temporada.


HOCKEY 22

Dues festes multitudinàries per celebrar la cloenda de temporada.

La secció de hockey va celebrar el cap de setmana del 18 i 19 de juny la cloenda de la temporada amb dues festes multitudinàries que demostren l’excel·lent estat de forma del hockey atlètic, més enllà dels èxits esportius. Dissabte al vespre es va fer un sopar i un gala al pavelló amb els equips cadets, juvenils i sèniors i diumenge va tenir lloc la festa dels Grocs i Negres, una celebració que aplega els equips benjamins, alevins i infantils i les seves famílies. Aquest any la gala de dissabte a la nit, presentada per David Roca, es va fer al pavelló perquè la climatologia va desaconsellar fer-ho al camp Josep Marquès, però la cerimònia va repetir el patró dels darrers anys. Palmarès de la temporada 2015-16, distincions de la secció, reconeixement als millors jugadors, homenatge als entrenadors i esportistes que pleguen… El primer equip femení, que ha aconseguit el retorn a la Divisió d’Honor, va ser l’encarregat de repartir els guardons. Els premis Vallhonrat, la màxima distinció de la secció de hockey de l’Atlètic, van ser per David Ferrer (or), Albert Lis (argent) i Vinyet Figueras (bronze). La Samarreta d’Honor del Vallès va ser per a Joan Galí; la Faldilla d’Honor de l’Atlètic DHF, per a Mireia Galí; i el Banderí d’Honor de l’Atlètic masculí, per a Pere Freixa. La secció va aprofitar per acomiadar Quim Malgosa

Roger Pallarols, que deixen l’equip de Divisió d’Honor. A més, es van atorgar reconeixements a Víctor Pujol, Quico Torrent, Lluís García-Cascon, Pau Galí, Jordi Margarit, Ignasi Guerrero, Clara Beltrán, Bibiana Oliva, Marta Pérez, Anna Ridamenya, Ester Jover, Família Roca-Alguersuari i Mireia Galí. Tots ells, en diferents vessants, són persones molt implicades que han ajudat a fer més gran el hockey atlètic i és per això que la junta va voler agrair la seva tasca. La nit de dissabte 18 de juny també es va acomiadar Òscar Pallarols, president en els darrers sis anys, i es va presentar Miki Cunill, nou president de la secció, que va pujar a l’escenari acompanyat del seu equip.

veure fotos cadets, juvenils i seniors

Diumenge la Festa dels Grocs i Negres va estrenar format en horari diürn per exigències del calendari i l’opinió generalitzada és que el canvi va ser un encert. La jornada va arrencar amb els tradicionals partits de pares contra fills, va continuar amb l’estirada de la corda –per determinar el guanyador del torneig, que va ser l’equip negre– i va acabar amb una merescuda remullada a la piscina. Després va arribar el moment més complicat i més exitós: una doble arrossada groga i negre per a 800 persones. Pares, mares, fills, filles, germans, germanes, entrenadors, directius i tota la família atlètica va compartir taula a la Via Àpia (entre els camps 2 i 3) per agafar forces per a la cerimònia de clausura, que es va haver de fer al pavelló per aprofitar l’escenari de la nit anterior. Oriol Roca i Maria Barba van conduir una gala que vol fer protagonistes a tots i cadascun dels jugadors i jugadores de les categories de formació. Tots pugen a l’escenari i tenen el seu minut de glòria perquè com diu l’eslògan “Tots fem Atlètic. Tots som Atlètic”. En aquesta cerimònia van participar també els tres equips de DH per fer entrega de les seves samarretes als guanyadors dels Premis Valors, una distinció que premia el millor jugador de cada equip en “respecte”, “equip” i “compromís”. També va haver-hi una menció expressa a la figura i tasca encomiable dels delegats –Laia Mata va guanyar el guardó a la millor delegada– i un emotiu homenatge al primer equip femení a càrrec de les més petites de la festa: les jugadores del benjamí 5x5. Cristina Moragas

veure fotos grocs i negres


HOCKEY 23

ENTREVISTA. Roger Pallarols “A l’Atlètic he complert un somni” Lluis Cervelló. Després de set temporades com a entrenador del primer equip, a les quals cal sumar-n’hi una altra com a segon entrenador, el Roger Pallarols tanca una etapa plena d’èxits. Amb ell a la banqueta, l’Atlètic ha estat campió de Lliga, de Copa i aquesta temporada ha arriba per primera vegada a la Final Four de l’EHL. El tècnic deixa el càrrec, doncs, després d’haver tornat a posar l’Atlètic entre els millors equips d’Europa. No marxa del club, ja que es manté com a responsable de la línia masculina de hockey des de cadets a Divisió d’Honor. Continuarà, doncs, aportant els seus coneixements perquè l’Atlètic segueixi sent un referent.

“Hem de potenciar la nostra base i avançar-nos al que puguin fer altres clubs” “Hem renovat l’equip i hem seguit guanyant títols” “Els objectius marcats s’han assolit i estic orgullós” “Seguiré buscant nous reptes, sóc massa fan del hockey”

veure vídeo entrevista


TENNIS 25

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ORGANITZACIÓ DE LA 5a. YELLOW CUP Campionat d’Espanya de cadets per equips. La V edició de la Yellow Cup ha sigut d’autèntic rècord, en número d’equips participants com de partits jugats. Han sigut 62 equips entre masculins i femenins. Aquesta edició s’ha consolidat com un del millor campionats per equips juvenils i ens hem trobat que de tot els clubs d’Espanya volen venir a la “Yellow” que és el nom que tots els nens/es i clubs identifiquen el campionat. Des de l’organització voldríem agrair la col·laboració de tots els voluntaris, col·laboradors, jugadors, equips i sobre tot els sponsors que han fet i fan possible organitzar un campionat tant complex com aquest. Destacar l’ambient de tota la setmana a nivell tant dels partits de la competició com de lo social ja que tots els nens i nenes de la nostre escola es van bolcar a fer tasques d’organització dins el campionat, creant un ambient fantàstic.

veure vídeo Yellow Cup

veure fotos presentació equips

veure fotos yellow Cup

RESULTATS FINALS 3er Class: Real Zaragoza Club de Tenis Finalistes femenins: Club Tenis Global ( Balears) Campió femení: Club Jolaseta ( Bilbao) Campiones de consolació: Club Tennis Tarragona 3er class: Club tenis Torrevieja Finalista masculí: Real Cub de Tennis Barcelona Campió masculí: Club Tenis Valencia Campions de consolació: Club Tenis la Coruña

QUADRE MASCULÍ - FINALS

QUADRE FEMENÍ - FINALS


TENNIS 26

UNA TEMPORADA EXCEL·LENT

Lliga Catalana 2015-2016 Gran campanya dels nostres equips al campionat de Catalunya de comarques, la nova lliga Catalana. Destacar l’equip Infantil masculí que va quedar campió amb els jugadors: Unax Gavilán, Pau Brunet, Pere Rovira, Pere Argemí, Nil Parrot, Enric Alcaraz, Albert Gamell, Guillem del Aguila, Jan Gallardo i com a capità Toni Rivas.

Tambè destacar l’equip sènior masculí 40 que va ser campió de la lliga i finalista de la fase final. Moltes felicitats als jugadors: Enric Ramos, Biel Canadell, Albert Bonavila, Albert Maciá, Albert Pórtoles, Alex Arregui, Antonio Escobosa, Xavi Rovira, Carles Trenchs, Ernesto Lapiedra, Joan Gamell, Josep Mª Fornós, Josep Manzaneda, Melcior Martínez, Pascual García, Kim Rovira i com a capità jugador Dani Godet.

Lliga femenina entre setmana

Gran campanya del equip sènior femení que juga els dimarts ja que van ser finalistes del seu grup.

Torneig Yellow Penya sènior 2015/2016 Amb la participació de 24 equips hem organitzat per segon any el torneig Yellow Penya sènior, campionat per equips de dobles que es juga el divendres a la nit i que l’Atlètic està representat per dos equips. La final d’aquesta lliga es va jugar a les nostres pistes amb més de 300 persones de públic.

Després de les finals es va fer un sopar al restaurant del club amb tots els equips. El campió va ser el Cercle Sabadellés que va guanyar al C.T. Sant Cugat 3/2. Els dos equips de l’Atlètic van quedar cinquens de les seves categories.

Destacar també els dos equips que juguen els dijous que cada vegada tenen més nivell i que principalment el primer equip va estar a les portes de pujar de categoria.

Campionat d’Espanya sènior + 60

El mes de maig es va jugar a Mallorca el campionat d’Espanya per equips sènior 60 femení, vàrem estar representats per el nostre equip que va fer un bons resultats. L’equip estava format per les jugadores: Carme Magaña, Ageda Pérez, Conchita Poyuelo, Pilar Llort, Paquita Montero i com a jugadora i capitana Amanda Rodríguez.


TENNIS 27

Inauguració de les pistes 4 i 5

veure vídeo Inauguració

El diumenge dia 23 d’abril vàrem inaugurar les pistes 4 i 5 amb uns superfície de terra artificial de nova generació. Varen venir dos dels millors júniors del mon Eduard Güell i Nikolas Sánchez. Aquests jugadors varen fer una exhibició de partit i van jugar amb els nens/es de l’escola de tennis.

veure fotos inauguració

Campionat de Terrassa 2016

Sortida matinal a Sant Llorenç

El diumenge 22 de maig varem fer una sortida familiar a Sant Llorenç amb mes de 30 persones nens/es i pares de l’escola de tennis.

Cal felicitar als nostres jugadors ja que van guanyar en quasi totes les categories demostrant un bon nivell de tennis. Destacar les categories: Benjamí femení: Finalista: Mahe Rovira Campiona: Diana Balaguer Finalista de consolació: Claudia Molero. Campiona de consolació: Jana Tugores. Aleví femení: Campiona: Diana Balaguer. Cadet femení: Finalista: Cristina Manzaneda. Benjamí masculí: Campió: Xavi del Aguila. Finalista Consolació: Àlex Carreras. Campió consolació: Lluís Argemí Infantil masculí-1: Finalista: Unax Gavilan Finalista consolació: Pere Rovira Campió consolacó: Pere Argemí Infantil Masculí-2: Campió: Nil Parrot Finalista: Jan Gallardo Campió consolació: Arnau Reyero Cadet masculí: Finalista: Gerard Lapiedra Campió: Ton Marqués. Absolut masculí: Campió: Antonio Cano Sènior masculí: Finalista: Biel Canadell Campió: Kim Rovira Dobles sènior: Finalistes: Antonio Escobosa Albert Bonavila Campions: Biel Canadell-Xavi Rovira Finalistes Consolació: Joan Gamell Carles Trenchs


TENNIS 28

II Trobada Harley Davidson El diumenge 3 de juliol la secció de tennis en col·laboració amb Harley Davidson Barcelona vàrem organitzar una trobada al nostre Club amb més de 80 motos i chapters de l’HDB, es va fer un esmorzar i tots els socis i aficionats van poder provar les motos de la marca americana. L’any vinent tornarem perquè realment va ser un èxit.

veure fotos Trobada Harley Davidson

Diada del tennis 2016 El dissabte 9 de juliol es va celebrar la diada del tennis i sopar cloenda de la temporada. Durant tota la tarda es van fer diferents partits per a totes les edats i nivells. Després a la nit vàrem fer un sopar per a tots a l’era del xalet del club on es van repartir els premis de la temporada finalitzant amb música i concurs de karaoke.

veure fotos Diada Tennis


RAL·LI 29

Jaume Ortiz Vendrell en Categoria Pre-Guerra i Manuel Malo Vizcarra a Categoria Post-Guerra, vencedors del XXXIX Ral·li de Motos de Terrassa

arribant aproximadament a les 9,45h hores a Navarcles on acaba el tram de regularitat del Ral·li. Aquí és on ens és on ens espera un esmorzar típic català amb el qual ens obsequia des de fa molts anys els Amics del Motor de Navarcles. Un cop recuperades les forces per part dels pilots i un merescut descans per a les màquines, vam sortir de Navarcles sobre les 11:10 hores, direcció a Calders i Monistrol de Calders, amb trams mes o menys còmodes fins Calders, per enfilar una carretera de muntanya de corbes en baixada fins a Monistrol de Calders. En aquesta població s’efectua una parada tècnica de 20 minuts, durant la qual l’Ajuntament ens va obsequiar amb el tradicional refrigeri.

La prova per als 79 pilots inscrits, va constar d’un recorregut total de 100 km, per un paisatge increïble envoltant el parc natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac, amb sortida a les instal·lacions de l’ ATHC i arribada a Matadepera

La mitjana pel tram de regularitat va ser de 39km / h. per comprovar amb exactitud la mitjana establerta, l’organització va disposar d’un equip de cronometratge en diferents punts del recorregut.

Els aficionats que van acudir el diumenge 24 d’abril a les instal·lacions del club, van veure desfilar autèntiques peces de museu que van competir en una prova de regularitat al llarg de 34km de tram cronometrat.

Entrant de ple en el Programa del Ral·li, direm que a les 8:00 hores es va establir al parc tancat, amb el lliurament de dorsals i comprovació de motos i pilots. En aquesta edició el bon temps va acompanyar durant tot el recorregut als pilots inscrits.

Organitzat per l’escuderia MATHC de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, es va celebrar el XXXIX Ral·li de Motos Històriques de Terrassa, la prova amb més història i prestigi del calendari nacional.

Es va donar la sortida al primer participant a les 9:00 hores amb direcció a Matadepera passant pel centre de la població, per enfilar poc després una dura pujada de 12 km, fins al Coll d’Estenalles.

El recorregut del circuit va transcórrer pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Mura, Talamanca, Navarcles, Calders, Monistrol de Calders, Mura i Matadepera.

Un cop superat aquest important desnivell, la carretera va transcórrer per una infinitat de corbes tancades a dreta i esquerra, que posa a prova la perícia dels pilots i la mecànica de les motos,

QUADRE D’HONOR Guanyador absolut en Categoria Pre-Guerra, TROFEU KRONOS: Jaume Ortiz Vendrell, amb RAVAT ER 120 de 1930 Guanyador absoluto en Categoria Post-Guerra, TROFEU KRONOS: Manuel Malo Vizcarra, amb VESPA 150 de 1964

Seguint l’horari previst sobre les 11.50 hores reprenem la marxa cap al Coll de la Solana, per una carretera de corbes acabada d’asfaltar, baixant després fins a la cruïlla de Mura, prenent direcció cap al Coll d’Estenalles, per una molt bona carretera de corbes amb desnivell, on gaudir dels últims quilòmetres abans d’arribar a Matadepera aproximadament a les 12:30 hores, on ens espera un bon aperitiu i el lliurament de premis. Cal destacar en aquesta edició la presència de diverses pilots fèmines, que van tenir una actuació destacada en la prova cronometrada. ALTRES PREMIS: Moto més Antigua – Trofeu KRONO: Josep Mª Piera Eroles, amb INDIAN SCOUT de 1925 Premi a la restauració categoria Pre-guerra: José Lopez Miguel, amb ZÜNDAPP KS 600 de 1937 Premi a la restauració categoria Classiques : Jesus Moreno Bravo, amb NORTON FASTBACK de 1970 Premi Participant Femenina millor classificada: Goretti San jose Call, amb MONTESA IMPALA de 1963 Premi al millor Sidecar: Francesc Roura Fernandez, amb BMW R/75 amb sidecar de 1943


PÀDEL 30

El 70% dels alumnes de l’escola són dones NOVETATS

Enguany hem renovat l’equip de monitors amb alguns nous efectius. Es tracta d’equilibrar els de més experiència i promocionar nous monitors joves amb ganes d’aprendre. Creiem que es un bon mix per tal de que l’alumne tingui les seves expectatives més que cobertes.

A punt de tancar la temporada, la secció de pàdel ha evidenciat un creixement tant en nombre de practicants com d’equips en competició, destacant sobretot els alumnes en les escoles d’adults i d’infantils. La de adults que ja supera els 150 alumnes té la particularitat que el 70% son dones.

Escola de competició L’escola de competició per a nens i nenes d’entre 13 i 16 anys, de nova creació aquesta temprada, ha estat un èxit en participació i objectius. Amb un contingut d’exigència per part de l’equip de monitors i pels objectius marcats de continuïtat i resultats a les competicions a les que participen.

veure fotos

Però no en tenim prou, per que volem seguir creixent, en nombre però també en qualitat és per això que comptem amb tots i us esperem amb renovades ganes i idees perquè la temporada 20162017 sigui espectacular, començant pel Súper Gran Slam de Menors a partir del 10 de setembre, una gran ocasió per veure les més brillants promeses del pàdel.

Equips en competició Aquest temporada son 14 els equips en competició els que té l’Atlètic. Això vol dir uns 220 jugadors i jugadores que setmana rere setmana juguen en diferents localitzacions en nom del club. En aquesta área és difícil créixer més, per recursos i instal·lacions. El nostre objectiu es millorar, equilibrar i potenciar els equips en entrenaments i seguiment.


PÀDEL 31

Esdeveniments de l’any Entre els esdeveniments que hem organitzat aquest any, cal destacar un any més la celebració del Torneig de Bronze de la Federació que ha tingut, segons la pròpia federació la participació més alta fins avui. Recentment hem celebrat un torneig Open STERN-MOTOR amb gran èxit que va acabar amb una gran festa final a les mateixes pistes amb música, gran pica pica i com no, els imprescindibles Gintònics. La lliga social anual que ha tingut una participació de més de 160 jugadors i jugadores tindrà l’entrega dels premis durant sopar de cloenda de la secció. I com no, el mateix dia de la cloenda celebrarem les tradicionals 12 hores de pàdel que no poden fallar. Esdeveniment que tothom espera abans de marxar definitivament de vacances.

NOVA JUNTA

Aquest nou curs suposarà la posada de llarg de la nova junta de la secció, una junta que neix amb nombrosos reptes: intentar mantenir sinó millorar el nivell d’excel·lència i de compromís dels antecessors, incrementant l’oferta d’esdeveniments socials, fer créixer les escoles, fomentar les relacions amb les demés seccions del club...entre d’altres. Això i treballar tant com sigui precís perquè el pàdel continuï creixent en practicants, competidors i alumnes de totes les edats.Sens dubte serà un trajecte farcit de sorpreses, alguns entrebancs, un munt d’alegries i moltíssimes hores de bon pàdel rodejats d’amics i amigues.

veure fotos Open STERN-MOTOR

Aquest any com a novetat hem començat a instaura les “americanessocials” que puntualment anirem fent. Tornejos de mitja jornada amb participació més reduïda i amb garantia de fer forces partits.

Ferran Rodriguez President de la secció de pàdel.


CLUB 32

L’Atlètic tanca la temporada concedint l’escut d’or a Òscar Pallarols, artífex del Pla Estratègic. Autoritats, directius i socis es van reunir divendres en una festa de clausura a l’era del xalet. L’Atlètic Terrassa Hockey Club va celebrar divendres al vespre la cloenda de la temporada 2015-16 amb una gala a l’era del xalet que va servir per agrair la col·laboració de tots aquells que han contribuït als èxits esportius, socials i estratègics del club, així com l’esforç d’aquelles empreses que donen suport a l’entitat. La festa va comptar amb la presència de Dani Nart, regidor de l’Ajuntament de Terrassa; Santi Deo, president de la Federación Española de Hockey; Narcís Carrió, president de la Federació Catalana d’Hockey; Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis; i Jordi Alcover, soci d’honor de l’Atlètic i vicepresident de la Federació Europea de Hockey. També hi eren Manuel Martin-Borregón, nou president de la Immobiliària, Toni Escudé, president del Consell del Club, i els ex presidents Joan Galí i Miquel Corbera. El president de l’Atlètic, Josep Maria Biosca, que acaba de ser reelegit per a un nou mandat,va aprofitar la cloenda per repassar els mèrits d’una temporada en què el primer equip femení del club ha retornat a la Divisió d’Honor d’hockey i el primer equip masculí ha jugat per primera vegada la Final Four de l’European Hockey League. Les seccions de tennis i pàdel, per la seva banda, han consolidat la seva posició preponderant en l’esport català.

Biosca també es va referir al que sens dubte ha estat el principal èxit del club en els darrers mesos: l’aprovació –en una assemblea multitudinària– d’un Pla Estratègic que ha de consolidar l’Atlètic com un dels grans clubs de Catalunya. Precisament per la importància d’aquest projecte , la junta directiva va concedir divendres l’escut d’or a Òscar Pallarols, president de la secció d’hockey els últims 6 anys i la persona que ha liderat l’elaboració i presentació del pla. En els propers mesos el projecte començarà a fer-se realitat amb la construcció d’una nova sala de fitness i el condicionament de l’entrada i l’aparcament de la carretera de Sabadell. “Des de que el 1969 es van inaugurar les instal·lacions de Can Salas va quedar clar que no podíem viure només de l’hockey. Des d’aleshores som un club poliesportiu i avui és impossible fer projectes de futur sense tenir en compte el tennis o el pàdel”, va assenyalar el president, remarcant la importància d’obrir i adaptar el club a les noves exigències del mercat. “Els esforços de tots han d’anar encaminats a la recuperació i la consolidació d’un nou posicionament de l’Atlètic en aquesta societat canviant”. El regidor d’esports de l’Ajuntament de Terrassa, Dani Nart, que s’estrenava en un acte com aquest, va subratllar la importància de l’hockey per a la ciutat i va convidar tothom a participar en la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics que tindrà lloc l’any 2017.la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics que tindrà lloc l’any 2017.

veure fotos

Premi especial a Roger Pallarols En la cloenda de la temporada 2015-16 es van atorgar una trentena de premis. A destacar el premi especial a Roger Pallarols, fins ara entrenador de l’Atlètic Divisió d’Honor masculí, que ha tancat per voluntat pròpia una etapa de 7 anys en què ha assolit 3 Lligues i 2 Copes del Rei. Encara en hockey, el jugador del primer equip Ignasi Guerrero i el directiu Andreu Gómez també van rebre una distinció especial, mentre que la màxima distinció de la secció, el premi Vallhonrat va recaure en David Ferrer (or), Albert Lis (plata) i Vinyet Figueras (bronze). La raqueta de plata de pàdel va ser per Marc Malgosa i la de tennis per Daniel Godet. L’empresa Mina d’Aigües de Terrassa van ser reconeguda per la seva contribució a l’escola d’hockey i Leyca Bus pels seus més de 40 anys de col·laboració amb el club. En el discurs, Josep Maria Biosca va agrair la feina de “tantes persones que han fet gran aquest club” i va recordar especialment la figura de Ton Freixa, soci número 1 de l’Atlètic, traspassat el mes de febrer. El president també va recalcar dues efemèrides que tenen lloc aquest 2016: els 50 anys de la creació del Vallès com a equip filial de l’Atlètic i els 50 anys del primer campionat d’Espanya del club, assolit el 1966 en categoria juvenil. El moment més emotiu de la nit va ser quan la família de Nil Ribera Morcillo va entregar al club un premi que porta el nom del jove (mort en un desgraciat accident) i que també es lliurarà al millor monitor del campus de l’Atlètic. Cristina Moragas


CLUB 33

UNA NOVA IMATGE PER UN NOU ATLÈTIC

Mica en mica es va incorporant a la vida del club una nova imatge corporativa responent a una de les propostes del Pla Estratègic. Un treball elaborat per un equip expert en aquests temes va ser presentat i aprovat per la Junta Directiva iniciant així un canvi d’imatge que feia més de 20 anys que no s’havia tocat. La forma actual amb les dues ratlles negres i el quadre groc de fons és evidentment un símbol consolidat amb el que tothom si sent identificat. Per tant es tractava de fer un redisseny continuista que mantingués plenament l’essència i no trenqués amb l’herència gràfica.

La pregunta era, què necessitem que ens identifiqui? Una marca, un logotip o un escut? Aquesta ultima proposta va semblar la més escaient per liderar el canvi cap a una imatge de club esportiu, modern i dinàmic. Cal destacar la incorporació del concepte ESPORT I FAMÍLIA en una clara aposta per potenciar els eixos vertebradors de la missió del club. A partir d’aquí es va implantant la nova imatge a tots els elements gràfics del club i en poc temps tots haurem assumit aquest nou escut com a signe d’identitat del nou Atlètic.

UNA NOVA JUNTA PER TREBALLAR EL PLA ESTRATÈGIC Un cop arribat a la fi el mandat que durant sis anys ha dut a terme la junta encapçalada per Josep Maria Biosca, es va posar en marxa el procés electoral durant passat mes de maig. La junta electoral que per sorteig entre tots els socis va estar formada per Jordi Ubach, Josep Manzaneda i Eudald Maestro, actuant com a secretari el mateix de la junta del club, Joan Castelló va fer el seguiment de tot el procés fins al nomenament de l’única candidatura que s’havia presentat en temps i forma i que de nou encapçalava el president sortint Josep Maria Biosca amb una àmplia renovació de càrrecs de l’anterior. En paraules del president renovat, el fet de seguir pràcticament tots els mateixos membres responia a dur a terme durant els pròxims quatre anys les fases del Pla estratègic aprovat el mes de febrer per la majoria dels socis ja que van ser ells qui durant el darrer any de l’anterior mandat el van dedicar a la seva elaboració, treball i conclusions, semblava doncs oportú que fossin ells mateixos que seguissin.

Evidentment no és només el Pla Estratègic el que preocupa la nova junta, però certament moltes activitats i millores depenen de la bona gestió en aquest sentit. Els canvis més significatius son que ara hi haurà dues vicepresidències, la primera per l’Oscar Pallarols com a responsable directe de l’execució del pla i la segona per Miquel de Paz que seguirà amb l’àrea

econòmica. El secretari segueix sent Joan Castelló i el tresorer el Lluis GarciaCascón. Dins de l’àrea del Pla hi haurà l’Oriol Tarrida que deixa la presidència de pàdel, Jordi Malgosa i com a novetat entra Miquel Queralt, les presidències de les seccions canvien totes excepte la de tennis on segueix Toni Borrull, en hockey entra Miquel Cunill, en pàdel Ferran RodrIguez i en Formació i Poliesportiva Neus Gudiña. Josep Maria Ballbé segueix sent l’assessor de presidència.


CLUB 35

Vivències amb una gran persona: TON FREIXA El passat onze de desembre, menys d’un mes abans de que ens deixés, vaig enviar una carta als membres del Consell Consultiu en què, entre altres coses, comentava els canvis a la Junta de Consell i els deia:

Els primers records que tinc del Ton són al camp Municipal. De quan jo era un nen d’uns vuit o nou anys i ell era el porter de l’Atlètic. Abans de que comencessin els partits jo m’acostava a la porteria del Ton, la del costat dels vestidors, i m’agradava fer uns quants xuts a porteria. En aquella època es podia fer. Ell em deia “Molt bé Toni “ i jo corria cap la grada molt content a veure el partit. Ara penso que jo devia ser un destorb pel seu entrenament, però mai m’ho va dir. Era una gran persona.

“És baixa el Ton Freixa, que em va manifestar que creia que la seva etapa com a membre del Consell ja s’havia d’acabar. Li vull agrair la seva total col·laboració i el bon fer que ha tingut sempre en el Consell, aquests anys en que hi ha participat, cosa que ha demostrat al llarg de la seva vida en els moltíssims càrrecs que ha tingut al Club des de la seva Fundació. Moltes gracies Ton.“

Uns anys més tard, em va proposar de fer uns entrenaments particulars al camp de l’Egara, ja que l’Atlètic no tenia camp en aquells moments, i va demanar que ens el deixessin. Jo agafava el bus de Matadepera de les set del mati i ell m’esperava a la parada del Pla del bon aire. M’entrenava una estona, després em deixava a Can Colapi i ell se n’anava a treballar. Era una gran persona i estimava molt a l’Atlètic. L’octubre de l’any seixanta-quatre es va jugar un partit de la selecció de Terrassa contra la de Pakistan. Era un partit inèdit, ja que fins aquella època els equips asiàtics quasi no els havíem vist per aquí i eren els millors del món. El Ton va jugar, va fer un partit tan extraordinari que Terrassa va guanyar per un a zero, i ell va ser el jugador més destacat. Jo no vaig poder veure el partit, però el meu pare m’ho va explicar i vaig estar molt content per ell. Ja de més grans, vam estar anys junts a la Junta de hockey i la Junta directiva del Club. Sempre va demostrar bon criteri i ser una gran persona. També vam coincidir al Junta de la Federació Catalana, on era molt respectat per tothom.

Deu fer uns quinze anys, un cop que parlàvem al carrer a Matadepera, li vaig preguntar perquè no venia a veure els partits al Club. Que podria veure el nostre parent comú Santi, que donava gust de veure. Em va dir que es posava massa nerviós i segurament faria algun crit que perjudicaria a l’Atlètic. Quina lliçó que hauria d’aprendre molta gent. Quan fa uns cinc anys vaig ser President del Consell Consultiu, li vaig demanar si em volia acompanyar a la Junta. Em va dir que feia poc que havia plegat de la Junta anterior i per respecte a l’anterior Junta, creia que en aquells moments no podia acceptar, però que més endavant acceptaria. I així al cap d’uns mesos va acceptar. Quina gran persona que per respecte a algú no accepta inicialment un càrrec.

En la conversa que hi vaig tenir per parlar de l’aquest tema, també em va manifestar que tot a la vida té un principi i un final, que creia que ell ja havia tingut senyals que se li acostava el seu i que ho esperava amb tranquil·litat. Quina serenor de qui sap que ha fet el bé a la vida. Les últimes vegades que l’havia anat a veure sempre parlàvem del Club, del recull importantíssim de documentació que tenia de molts anys, des de l’inici del hockey, i en un moment o altre es posava a parlar dels fills i dels néts, dels que n’estava molt orgullós. Anna, fills i néts heu tingut un gran marit, un gran pare, i un gran avi. Us en podeu sentir, també, orgullosos. I l’Atlètic ha tingut una gran persona com soci Fundador, que era el numero ú aquests últims anys. Moltes gracies Ton. Que descansis en pau. Antoni Escudé


FORMACIÓ 36

CAMPUS. 25 anys plens d’il·lusions

25 anys i sembla que fos ahir. El campus d’estiu està d’aniversari i és que ja ha complert 25 anys de vida! Un quart de segle en el què ha passat de tot, somriures, llàgrimes de nervis, pors a les nits al club, però sobretot molta emoció reflectida als ulls dels nens i nenes. Aquest any, de moment, ja portem quasi quatre setmanes en les quals han passat prop de 600 nens i nenes... I quines quatre setmanes! Hem anat al Tibidabo, al museu de la ciència, a l’Aquadiver, l’acampada de nit al club... I encara ens queden llocs per anar!.

La visita de Teun Rohof, jugador holandès i internacional amb l’Amsterdam i del Benjamin Wess, campió olímpic a Londres i a Beijing amb Alemanya, que ens van delectar amb el seu toc i encant personal i professional, ens va deixar amb la boca ben oberta. Però això no s’acaba aquí, encara queden molts jugadors que ens demostraran el seu talent innat! Però encara ens queden uns quants dies per seguir gaudint del bon temps, el bon rotllo i totes les sorpreses que ens tenen preparades aquests grans monitors!

FORMACIÓ. Una temporada excel·lent A mitjans de juny vam tancar una altra gran temporada de CIE acompanyats de l’actuació de l’artista Cesc Serrat i amb l’entrega de medalles i samarretes a tots els nens i nenes que, un any més, han fet de l’esport el motiu pel qual llevar-se ben d’hora cada dissabte al matí. El primer cap de setmana de juny vam quedar-nos a dormir a l’atlètic. Vam fer jocs de nit, molt d’esport i sobretot, ens ho vam passar d’allò més bé! El dia de la

la cloenda, vam endinsar-nos a la piscina interior del club i vam fer un festival, on els pares, mirant des de la finestra, van quedar bocabadats per com es movien els seus fills dins l’aigua i jugaven amb els inflables! Per últim, volem felicitar a Ramon Pons, Pau García i a l’Anna Estebanell per rebre les respectives distincions per la seva gran dedicació desinteressada pel club! Enhorabona nois! Us desitgem un molt bon estiu a tots!

veure fotos


ATLÈTIC TERRASSA HOCKEY CLUB Ctra. Castellar, 628 08227 Terrassa Correspondència: Apartat de Correus, 404 08220 Terrassa Tel. 93 787 03 51 Fax 93 787 03 46 athc@athc.cat

RUSC 207 juliol 2016

PUBLICITAT

President d’Honor: Jaume Galí Biosca comunicacio@athc.cat Redacció: Joan Galí, Andreu Enrich, Cristina Moragas, Lluis Cervelló, Kim Rovira, Carlos Gunfaus, Oriol Cortada, Ferran Rodriguez, Anna Estebanell i Oriol Malgosa Fotos: Alfredo Ferrer, Kim Rovira, Josep Pont i Jordi Pi Direcció d’Art i maquetació: Montse Sucarrats Programació digital: David Marchuet Coordinació general: Noemí Biosca Publicitat: David Freixa 630 986 382

Si vols anunciar-te el pròxim Rusc

Truca al 630 986 382

RUSC 207  

Juliol 2016

Advertisement