Page 1

Advertising section

Τα ξενοδοχεία Τα ξενοδοχεία των Χριστουγέννων τωνΧριστουγέννων ΑDVERTISING SECTION

Ξύλινα σαλέ μες στο δάσος, ξενώνες με προσωπικότητα σε γραφικά χωριά, boutique hotels σε ιστορικούς οικισμούς, ατμοσφαιρικά winter resorts με ελκυστικά γιορτινά πακέτα και ιδιαίτερα ρεβεγιόν και πάρτι. Η επιλογή του σωστού ξενοδοχείου είναι το ήμισυ των επιτυχημένων διακοπών. Κάνουμε focus σε δέκα ξεχωριστά ξενοδοχεία σε ισάριθμους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς και αναδεικνύουμε το στιλ και τα δυνατά τους σημεία. Βρείτε το δικό σας!


XMAS Hotels

ΚΥΡΙΜΑΙ ΙΣΤΟΡIΑ REVISITED

Π

ώς µετατρέπεις τη µοναδική ιστορία της Μάνης και τις ξεχωριστές µνήµες ενός κτιρίου-σηµείο αναφοράς σε σύγχρονη εµπειρία φιλοξενίας; Ο Αλέξανδρος Κυρίµης το έχει πετύχει µέχρι την τελευταία λεπτοµέρεια. Από τις σοφιστικέ σουίτες και τα δωµάτια –καθένα µε τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα–, που ξαναδιηγούνται την Ιστορία µε έµφαση στη χαλάρωση του επισκέπτη και την ατµόσφαιρα µέχρι το πολύ επιτυχηµένο εστιατόριο µοντέρνας ελληνικής κουζίνας, το οποίο

ανανεώθηκε φέτος µε τη σφραγίδα του Χριστόφορου Πέσκια. Επίσης δεν λείπουν οι γιορτινές εκπλήξεις, πάντα στο ξεχωριστό ύφος του ξενοδοχείου, το οποίο γιορτάζει φέτος τα δέκα του χρόνια στην πρώτη γραµµή της ελληνικής οικογένειας των µικρών ξενοδοχείων. Στο φόντο το µπλε της Μεσογείου και ο επιβλητικός βράχος του Κάβο Γκρόσο, που σε προδιαθέτουν για ακόµη περισσότερες ώρες ραστώνης ή για εκδροµές σε µία από τις οµορφότερες γειτονιές της Ελλάδας.

Γερολιµένας, Λακωνία, 2733054288, 2733059330, www.kyrimai.gr


XMAS Hotels

ELATOS RESORT ΣΤΙΣ ΔΙΚEΣ ΜΑΣ AΛΠΕΙΣ!

E

χοντας υιοθετήσει εδώ και χρόνια ένα πρωτοποριακό concept οικολογικών διακοπών στην καρδιά της φύσης του Παρνασσού, το «Elatos Resort», µέλος πλέον της Aria Hotels, προτείνει διακοπές σε 39 αυτόνοµα ξύλινα chalets στα πρότυπα των αλπικών ξενοδοχείων. Στους ζεστούς, ατµοσφαιρικούς του χώρους οι οικογένειες µε παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και τα ζευγάρια που αγαπούν τη φύση και την ατµόσφαιρα του βουνού θα βρουν τον ιδανικό προορισµό για τις γιορτές. Highlight για φέτος το ανανεωµένο εστιατόριο µε πιάτα µοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Χαλάρωση στην εσωτερική πισίνα µε θέα στο δάσος, ζεστές στιγµές δίπλα στο τζάκι του chalet, µπαρmeeting point για την παρέα, παιδότοπος αλλά και γωνιές παιχνιδιού για τους µικρότερους. Ενηµερωθείτε για τα ξεχωριστά γιορτινά πακέτα και µενού.

Ίταµος Επταλόφου Φωκίδας, 2234061162-3, www.elatos.com, reservations@ariahotels.gr


XMAS Hotels

ΜΠΕΛΛΑΙΙΚΟ ΣΑΝ ΣΕ ΣΠIΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙO

E

νας από τους οµορφότερους ξενώνες στην Πελοπόννησο, που απογειώνει την έννοια της προσωπικής φιλοξενίας, το «Μπελλαίικο», σας περιµένει για γιορτές µε θαλπωρή, παραδοσιακό χρώµα κι επαφή µε τη φύση. Σε ένα ύψωµα µε υπέροχη θέα σε όλη τη Στεµνίτσα, στην οποία µπορείτε να κατεβείτε είτε µε τα πόδια µέσα από το καλντερίµι είτε µε το αυτοκίνητο µέσα από το βουνό, ο ξενώνας της Νένας Γκριντζιά αναδίνει την αίσθηση του σπιτικού, µε τη ζεστασιά του αυθεντικού και του απροσποίητου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Καθένα από τα πέντε δωµάτια έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα, µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να συνδυάζεται µε «χαµηλόφωνες» σύγχρονες παρεµβάσεις, οι οποίες κάνουν τη διαµονή ιδιαίτερα cosy. Η Νένα, η ψυχή του ξενώνα, θα σας ετοιµάσει το πρωινό-θεσµός, µε σπιτικά εδέσµατα που φτιάχνονται επιτόπου και αλλάζουν καθηµερινά αλλά και τις λαχταριστές µαρµελάδες της µαµάς της και θα καθίσει µαζί σας στο ζεστό χαγιάτι µε την πανοραµική θέα για να σχεδιάσετε το πλάνο της γνωριµίας σας µε τις µοναδικές αρκαδικές οµορφιές.

Στεµνίτσα, Αρκαδία, 2795081286, www.mpelleiko.gr


XMAS Hotels

SANTA MARINA ΑRACHOVA BOUTIQUE ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SPOT

Χ

τισµένο σε ένα από τα πιο προνοµιακά σηµεία του χωριού, µε κοµψά δωµάτια και µοναδική θέα, το «Santa Marina Arachova» είναι ταυτισµένο µε τη ζωντάνια του πιο κοσµικού χειµερινού προορισµού. Βρίσκεται άλλωστε σε απόσταση περιπάτου από τα µπαρ και τα εστιατόρια του οικισµού και µε το σηµαντικό πλεονέκτηµα του δωρεάν πάρκινγκ. Χαλαρώστε στα πολυτελή δωµάτια µε το σοφιστικέ στιλ και όλες τις ανέσεις και απολαύστε

την υπέροχη θέα στο βουνό. Πριν ή µετά τις βόλτες και το σκι δώστε ραντεβού στο ζεστό lobby lounge µε την ατµοσφαιρική βιβλιοθήκη, το τζάκι και τις cosy γωνίες ή στο ζωντανό εστιατόριο-meeting point «Βράχος» µε τις νόστιµες τοπικές γεύσεις. Το εορταστικό πακέτο 4 διανυκτερεύσεων ξεκινά από € 520 µε πρωινό, ενώ για το λαµπερό ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς (µε επιπλέον χρέωση) είναι απαραίτητη η κράτηση.

Αράχοβα, 2267031230-4, 2104226571 (γραφείο Αθήνας), www.santa-marina.gr


XMAS Hotels

ARCADIA RESORT VALUE FOR MONEY ΠΟΛΥΤEΛΕΙΑ

A

τµοσφαιρικά σαλόνια για χαλάρωση µετά το σκι και τις εκδροµές στην ελατόφυτη φύση της Αρκαδίας, πολυτελή δωµάτια και σουίτες µε όλες τις ανέσεις και θεατρική ατµόσφαιρα µε τη διακοσµητική υπογραφή του Σωτήρη Μπακόπουλου που κάνει τη διαφορά, παροχές spa, πλούσιο τοπικό πρωινό, θέα στο βουνό και στη Βυτίνα. Σε ένα ήσυχο σηµείο µε φόντο το Μαίναλο, δίπλα στο πιο ζωντανό και κοσµοπολίτικο χωριό της περιοχής, τη Βυτίνα, το «Arcadia Resort» υπόσχεται γιορτές µε ξεχωριστή θαλπωρή. Ιδανική βάση για να ζήσετε τις οµορφιές της αρκαδικής φύσης – από τις εκδροµές σε χωριά-µπαλκόνια, όπως το Βαλτεσινίκο και τα Μαγούλιανα µες στο δάσος, µέχρι το οικογενειακό snow fun στο Μαίναλο.

Βυτίνα, Αρκαδία, 2795022330, 2795022277, www.arcadiaresort.gr


XMAS Hotels

ARISTI MOUNTAIN RESORT SMALL LUXURY HOTEL ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦYΣΗΣ

E

να mountain resort υψηλού επιπέδου, µε ιδιαίτερη ατµόσφαιρα, το οποίο απλώνεται σε πέντε παραδοσιακά πετρόχτιστα σπιτάκια που µοιάζουν µε φυσική προέκταση του ζωντανού και γραφικού χωριού της Αρίστης. Στα 18 ευρύχωρα δωµάτια µε τις πολυτελείς νότες έχεις την αίσθση ότι φιλοξενείσαι σε σπίτι φίλων στο βουνό, χωρίς να λείπουν όµως οι ανέσεις ενός resort. Η καταπληκτκή θέα µέχρι τους Πύργους της Αστράκας, οι άνετοι χώροι και το επαγγελµατικό σέρβις µε προσωπικότητα ολοκληρώνουν την εικόνα ενός ξενοδοχείου-προορισµός, που τις ηµέρες των γιορτών αποκτά έξτρα ζεστασιά. Από τους καναπέ-

δες του lobby δίπλα στο τζάκι –για µετά τις φυσιολατρικές βόλτες– µέχρι το απολαυστικό σουηδικό µασάζ και τη χαλάρωση στην πισίνα µε ενεργό οξυγόνο και σύστηµα αντίθετης ροής ή τη σάουνα του spa, το «Aristi Mountain Resort» έχει γωνιές ιδανικές για κάθε ώρα. Αναπόσπαστο µέρος της εµπειρίας είναι το εστιατόριό του «Salvia». Εδώ σερβίρεται το πλούσιο σπιτικό πρωινό, menu µε έµφαση στις τοπικές πρώτες ύλες και για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονοµίας βραδινό degustation menu. Φέτος το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο menu θα αποτελεί το highlight των διακοπών σας βασισµένο σε παραδοσιακά πιάτα with a twist!

Αρίστη, Ζαγοροχώρια, 2653041330, www.aristi.eu


XMAS Hotels

MONIEMVASIS LUXURY SUITES SUITES & RESTO ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Μ

ία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις, πάνω στο κεντρικό στενό του Κάστρου της Μονεµβασιάς, το συγκρότηµα «Moni Emvasis Luxury Suites» προσφέρει ένα νέο ταξι-διωτικό προϊόν υψηλού επιπέδου και ξεχωριστής φινέτσας που έλειπε από τον προορισµό. Μοιρασµένες σε διαφορετικά επίπεδα του ιστορικού κτιρίου, οι τρεις σουίτες ποντάρουν σε σπάνιες για το Κάστρο ανέσεις και τολµούν να συνδυάσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ιδιαίτερη ατµόσφαιρα του κτιρίου µε το µοντέρνο ντιζάιν κερδίζοντας το στοίχηµα. Ακριβώς από κάτω, σε µια όµορφη σάλα µε ζεστούς φωτισµούς, το εστιατόριο «Χρυσόβουλο» προτείνει δηµιουργικές ελληνικές γεύσεις µε εκλεκτές πρώτες ύλες της λακωνικής γης. Κλείστε τραπέζι για ένα ιδιαίτερο ρεβεγιόν µε τοπικό χρώµα και απολαύστε όλες τις ώρες της ηµέρας comfort γεύσεις αλλά και καφέ ή γλυκό, µε τις κεραµιδένιες στέγες της καστροπολιτείας στο πιάτο.

Κάστρο Μονεµβασιάς, 2732062122, www.moniemvasis.gr


XMAS Hotels

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

Ε

να από τα ξενοδοχεία-leaders στον ορεινό τουρισµό, έθεσε νέα δεδοµένα στο ταξιδιωτικό προφίλ της Αρκαδίας, έχοντας πλέον σταθερή βάση επισκεπτών που επιστρέφουν διότι κάθε φορά νιώθουν σαν να φιλοξενούνται σε σπίτι φίλων. Το «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», ως κατεξοχήν boutique hotel, αποπνέει σπιτική ζεστασιά δηµιουργώντας την αίσθηση προσωπικού χώρου και άνεσης. Οι επιλογές της διαµονής ποικίλλουν ανάµεσα στο επιβλητικό πέτρινο αρχοντικό, ένα ατµοσφαιρικό ξενοδοχείο µε στοιχεία ορεινού resort και σε ένα µοναδικό luxury boutique hotel για πιο exlusive αίσθηση αυτονοµίας, το Chalet. Η θαλπωρή στα δωµάτια, οι σουίτες και οι βίλες µε το αναµµένο τζάκι, η θέα στις χιονισµένες βουνοκορφές, το εορταστικό ρεβεγιόν µε ιδιαίτερες γεύσεις και

το party που ακολουθεί δηµιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ατµοσφαιρικές γιορτές. Οι τοπικές γεύσεις στο πρωινό και στο εστιατόριο από τον σεφ του ξενοδοχείου, η χαλάρωση στο spa, η φιλική προς τα παιδιά ατµόσφαιρα, η οικογενειακή φιλοξενία και το σέρβις υψηλού επιπέδου συµπληρώνουν την εικόνα ενός µικρού, πολυτελούς ξενοδοχείου που έχει φροντίσει για κάθε πτυχή της διαµονής σας. Στα συν ότι τα Κάψια είναι το πιο εύκολα προσβάσιµο χωριό της Αρκαδίας, µόλις 160 χλµ. από την Αθήνα. Η δυνατότητα εκδροµών στα µαγευτικά χωριά της Αρκαδίας, η εγγύτητα στο χιονοδροµικό και η επίσκεψη στα Σπήλαια Κάψια, είναι µόνο µερικοί λόγοι για να επιλέξετε το «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» και να περάσετε αξέχαστες γιορτές µε φόντο το ελατοσκέπαστο Μαίναλο.

Κάψια Μαντινείας, 2710235822-3, www.kaltezioti.gr


XMAS Hotels

AΡΧΟΝΤΟΠΕΤΡΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Π

ρόσφατη άφιξη στο Μεγάλο Χωριό, ο πετρόχτιστος ξενώνας «Αρχοντόπετρα» κάνει αίσθηση µε τη φοβερή του θέα, που ανοίγεται από την κοιλάδα του Μεγάλου Χωριού µέχρι το όρος Τριανταφυλλιά και το Αγρίνιο. Θα την απολαύσετε χαλαρώνοντας στο σκεπαστό µπαλκόνι-βεράντα του cafe συνοδεία χειροποίητων εδεσµάτων και µε οικογενειακή περιποίηση. Με value for money τιµολογιακή πολιτική, οι σουίτες µε τα kingsize κρεβάτια, τα περισσότερα µε περίτεχνα σκαλιστά προσκεφάλια και πουπουλένια παπλώµατα, τα ενεργειακά τζάκια και τα µπά-

νια µε στήλες υδροµασάζ δηµιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον απόδρασης. Οι σουίτες διαθέτουν και καναπέ που γίνεται διπλό κρεβάτι, έτσι ώστε κάθε σουίτα να φιλοξενεί µέχρι 4 άτοµα. Το spa του ξενοδοχείου, που εµπνέεται από το φαράγγι του Πάντα Βρέχει, διαθέτει πισίνα µε καταρράκτη και σύστηµα αντίθετης ροής, σάουνα και γυµναστήριο. Οι ιδιοκτήτες θα σας δώσουν χρήσιµα tips για τις βόλτες σας στη µοναδική φύση της Ευρυτανίας και θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε ανάµεσα σε µια µεγάλη γκάµα από εναλλακτικές δραστηριότητες σε προνοµιακές τιµές.

Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία, 2237041100, 6974992700, 6932514949


XMAS Hotels

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΕΛΝΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΑ

Ο

νειρεύεστε Χριστούγεννα µε αναµµένο τζάκι, χειροποίητα χαλιά, σπιτικό πρωινό µε λεµονόπιτα και ζυµωτό ψωµί στο καλό σερβίτσιο, περιποίηση σαν σε φιλικό σπίτι και διάχυτη αίσθηση θαλπωρής; Στο «Αρχοντικό Έλντα», στον Άγιο ∆ηµήτριο του Πηλίου, θα βρείτε όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Η οικογένεια Τσικρικώνη µετέτρεψε το πρώην εξοχικό της σε ζεστό ξενώνα, που αγναντεύει τη θάλασσα από ένα ύψωµα πνιγµένο στο πράσινο, κάνοντας πραγµατικότητα τη φιλοξενία µε παραδοσιακό ύφος σε φόντο πράσινο-γαλάζιο, όπως µόνο στο Πήλιο µπορείς να βρεις σε τέτοια αρµονία. Στο περιποιηµένο κτίριο πηλιορείτι-

κου ύφους θα επιλέξετε ανάµεσα σε 7 στούντιο και 4 σουίτες, ευρύχωρα, µε λιτή, παραδοσιακού στιλ διακόσµηση κι εξοπλισµένο κουζινάκι. Τα περισσότερα διαθέτουν και τζάκι, ενώ στοιχεία όπως τα χειροποίητα χαλιά, οι αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής, τα εγγλέζικα σερβίτσια και τα βιτρό φτιάχνουν ατµόσφαιρα. Στο καθιστικό µε την πανοραµική θέα θα απολαύσετε µέχρι αργά το πλούσιο σπιτικό πρωινό, που περιλαµβάνει από ζυµωτό ψωµί και µαρµελάδες µε φρούτα εποχής µέχρι παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και χειροποίητες πίτες. Όταν ακούσετε την πηλιορείτικη φύση να σας καλεί, µπορούν να σας κανονίσουν ιππασία στο δάσος, ενώ το χιονοδροµικό βρίσκεται σε απόσταση βολής.

Άγιος ∆ηµήτριος, Πήλιο, 2426031422, www.elda.gr

Τα ξενοδοχεία των Χριστουγέννων  
Τα ξενοδοχεία των Χριστουγέννων  

Ξύλινα σαλέ μες στο δάσος, ξενώνες με προσωπικότητα σε γραφικά χωριά, boutique hotels σε ιστορικούς οικισμούς, ατμοσφαιρικά winter resorts μ...

Advertisement