Page 11

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ του

Forrest Gump

Από τον Νίκο Ζαχαριάδη

(Μέλος του συλλόγου για την κατάργηση της συνήθειας να φθάνουν οι λογαριασμοί στα εστιατόρια, μέσα σε διπλωμένο ÇβιβλιαράκιÈ)

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πιο μισητός Mr. Gamao της Ευρώπης, εξηγεί: στην αγέλη του), προτιμάει να τηρήσει στάση πληγωμένης αξιοπρέπειας, κατηγορώντας ως αγέλη ανθρώπους που είναι υπερήφανοι να είναι αγέλη.

Η απ θ έ σ η εά ν θ ρ ω π η τ ης ε β ρ γα σ ί α ς δ Μέλο ο μ ά δ α ς ςτ

Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι «δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον για τη χώρα» της εβδομάδας Ο διχαστικός και απόλυτα σοβαρός καβγάς την 25η Μαρτίου σε σχόλια ιστότοπου γνωστής σοβαρής εφημερίδας, για το ποια είναι η πραγματικά σωστή σκορδαλιά που επιτρέπεται να συνοδεύει τον μπακαλιάρο. (Ναι, η λάθος σκορδαλιά, ήταν για τους «δοσίλογους».)

Μεγαλύτερη κυβερνητική νίκη της εβδομάδας Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Που καταδίκασε μια χώρα να ζει για τα επόμενα χρόνια με Ευρυπίδηδες Στυλιανίδηδες και Βενιζέλους. Διότι, ναι, είναι ακατανόητη η εικόνα της Κωνσταντοπούλου να συνεργάζεται με τον Χαϊκάλη προκειμένου να εμποδίσουν τη Νέα Τάξη να κλέψει τα φωνήεντα από τους Έλληνες. Ή είναι πέρα από κάθε εφιάλτη η σκέψη ότι ο Παπαδημούλης θα συσκέπτεται με την κυρία Γεωργαντά του ΕΛΣΤΑΤ (και του ελλείμματος 3%) για μια κοινή οικονομική πρόταση. Όμως, το χειρότερο είναι ότι η συνεργασία με τον τύπο που

Η οξύμωρη διαμαρτυρία της εβδομάδα ς

Το να καταγγ έλλεις τα μέτρα ασφαλ είας στις παρελάσεις, πο υ εξαιτίας τους δεν μπορ είς να κάνεις αυτά ακριβώς τα οποία η παρουσία τους προσπαθεί να σε αποτρέ ψει να κάνεις .

Η πιο ξεχασμένη είδηση της εβδομάδας

Η ίδρυση του κόμματος «Νέα ου σ καθα υνεργείο Μέρα», με ρ υ αρχηγό κάποιον σε σύ ισμού τζα μ μ Χρήστο Ζώη, Mega βαση με τ ιών ο Chan που δεν διαφέρει nel σε τίποτα από τους άλλους Χρήστους Ζώηδες της πολιτικής ζωής. Και ο οποίος βρήκε έναν ακόμα τρόπο να πει «μη με ζαλίζετε με σοβαρές απαντήσεις, αφήστε με σας παρακαλώ να κάνω το κομμάτι θεωρεί πολιτικό επιχείρημα το μου τώρα που έγινα κι εγώ γεγονός ότι οι Κύπριοι γαμάνε αρχηγός χωρίς παρεμβολές». τις Σουηδέζες στις παραλίες Δηλαδή, ανακοινώνοντας (ως «τάπα» σε Σουηδό ότι «βασικός άξονας (;) της πολιτικό) στερεί από τον πολιτικής του κόμματος είναι ΣΥΡΙΖΑ το ηθικό πλεονέκτημα η παραμονή στην Ευρωζώνη, της διαφορετικότητας. Γίνονται αλλά όχι με κάθε κόστος». Με και αυτοί ίδιοι «τακτικιστές», άλλα λόγια «ό,τι κάτσει». Όμως όπως αυτοί που κατηγορούν. ένα κόμμα που τα στελέχη του Και το ακόμα χειρότερο έφαγαν ώρες να αποφασίσουν είναι ότι μπαίνοντας στη ποιες λέξεις θα φτιάχνουν λογική της συλλήβδην το ακριτόλεξο «Με.Ρ.Α.» του συνωμoσιολογίας των ηλιθίων τίτλου (όπως και της Ρι.Κ.Συ.) τύπου ΑΝΕΞΕΛ, αφήνει τους εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Φαήλους, τους Αδώνιδες και απεγνωσμένο ψηφοφόρο. Δεν τις παρόμοιες μορφές ζωής εμπνέουν; A να παριστάνουν τους μόνους αξιόπιστους εκπροσώπους του ορθολογισμού. Χωρίς αντίπαλο. Δηλαδή το ίδιο λάθος που άφησε τους αγράμματους Η μη υπερήφανη «κατουρητές καναλιών» κίνηση, που αναιρεί να παριστάνουν τους μια υπερήφανη αποκλειστικούς εκπρόσωπους κίνηση της του πατριωτισμού.

Η καταγγελία-ρεκόρ της εβδομάδας Από το Σωματείο Ελλήνων Ηλεκτρολόγων, που έπειτα από 30 χρόνια διαπίστωσε πως θέατρο στην Πλάκα δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Και το κατήγγειλε. Απλώς ήθελαν πρώτα να είναι τελείως σίγουροι. Και το καλό πράγμα αργεί και 30 χρόνια να γίνει.

Η κίνηση πραγματικής ανωτερότητας της εβδομάδας Το γεγονός ότι το Mega, αν και σίγουρα διαθέτει εικόνες του πουλιού του βουλευτή Παππά από τις κάμερες ασφαλείας και άνετα θα μπορούσε να τον καταστρέψει δίνοντας στη δημοσιότητα αποδείξεις μηδαμηνού «μεγέθους» (εκθέτοντάς τον έτσι πραγματικά

εβδομάδας

Η επιγραφή «Ρώσοι, αδέρφια, μη μας προδώσετε» στους δρόμους της Λευκωσίας, πάνω από μια ελληνική σημαία. Που σημαίνει ότι αν στην πραγματικότητα θεωρείς αδερφό σου αυτόν που αποσύρει τα κεφάλαιά του την πιο κρίσιμη στιγμή, είναι προφανές ότι του τα συγχωρείς όλα, γιατί με αυτόν ήθελες να βρίσκεσαι από την αρχή. Άρα η αυθεντικά υπερήφανη κίνηση θα ήταν να το έχεις κάνει (και να έχεις απορρίψει τους πρόστυχους Γερμανούς) όταν μπορούσες, όχι όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Όχι;

28 MΑΡΤΙΟΥ - 3 AΠΡΙΛΙΟΥ 2013 A.V. 11

Athens Voice 429  

Athens Voice 429

Athens Voice 429  

Athens Voice 429